Uncategorized

sõna ja mõtte jõud

28. jaanuar 2014

Ma võib-olla ei tundu selline inimene, kes usuks igast pula-mula, aga ma mõnda pula ikka usun ka. Näiteks usun mina sellesse, et kui inimene on positiivne, juhtuvad temaga positiivsed asjad. Kui negatiivne, siis negatiivsed. On ju palju lugusid sellest, kuidas inimesed endale ise nt haigused külge mõtlevad.

Muidugi ei arva ma siinkohal, et kõik negatiivsed asjad sinuga vaid sellepärast juhtuvad, et sa ise negatiivne oled. Oh ei. Palju sitta juhtub selle pärast, et elu on selline ja noh, shit happens. Oluline on selle kõige juures mitte masetsema ja kassima jääda, vaid oma ideaalse elukorralduse poole edasi püüelda.

Ma pole samas kunagi suur UNISTAJA, kui selline, olnud. Pigem olen ma asju lihtsalt…teadnud. Näiteks teadsin ma, et kunagi ei pea ma kannatama sitta meest, vaid saan endale ainult parima mehe. Ja mis mul siin praegu kõrval istub? Eks ikka see kõige täiuslikum eksemplar. Samamoodi olin ma kunagi kindel, et ma kirjutan raamatu. Ja mida ma praegu teen? Ikka kirjutan raamatut. (Ok, tõele au andes HETKEL ma blogin:D). Järgmine unistus on mul enda saadet omada, aga kaugel ka see aeg on?

Ükskord kuulsin ma sellisest asjast, nagu Minu Unistuste Raamat ja ma kohe mõtlesin, et see on jumala õige asi! Miks mitte panna oma soovid kirja? See olekski ju nagu samm unistuse reaalseks saamiseni vms.

Kui mul selline raamat oleks, siis kirjutaksin ma sinna sisse järgmised asjad:

  • Ole kannatlikum ja leebem.
  • Ära suru oma arvamust teistele peale.
  • Tee oma saade!
  • Ära iial muutu enda emaks.
  • Ole veel võrratum kui muidu.
  • Ära lükka asju edasi.

Eks ma jooksvalt kirjutaks asju juurde, aga noh, umbes nii mu esimene lehekülg välja näeks.

Ma usun ka seda, et inimesed, kes on aina negatiivsed, tõmbavad ligi negatiivset energiat. Minu jaoks tundub see loogiline. Ma tean mitut näidet, kus inimene oma suures negatiivsuses muutub ise vastikuks, ebameeldivaks ja … negatiivseks. Teistel on ka vastik sellise inimese ümber olla.

Sellepärast mina enamasti rõõmus olengi! Sest mis ma ikka masetsen. Kui need kassihood peale tulevad, siis kannatan nad ära ja üsna pea ongi nad lännu. Ma olen muidugi ka väga pohhuistlik ja sellepärast ei viitsigi ühe asja üle kaua kassida.

Nägin täna SEDA LINKI ja otsustasin, et ma tahan ka proovida. Ma päris kuu aega ei viitsi, aga teeks nii, et kaks nädalat ikka proovin. Ma ei ole kindel, kas ma riisi viitsin keeta, võib-olla teen putru ja panen kahte erinevasse purki. Eks näis. Aga ära ma selle proovin. Küllap annan teilegi teada.

Aga kas teie usute mõtte ja sõna jõudu? Kui ei siis…

814803-2878426

Loe ka neid postitusi!

13 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Agnes 1. veebruar 2014 at 13:52

    Mina usun samuti, et sõnal ja mõttel on jõud. Kui uskuda, et elus läheb kõik positiivselt, siis enamjaolt lähebki. No ja kui juhtub, et läheb sitasti, siis võtame appi sõbra Positiivsuse.

  • Avatar
    Vasta Ekukas 29. jaanuar 2014 at 18:14

    Mina olen läbi aegade ikka kuulnud siit-sealt, et kui panna oma soovid kirja, näiteks panna pildid oma ideaalsest tulevikust stendile ja siis neid igal õhtul enne magamaminekut vaadata ja reaalselt mõelda, et nii lähebki, siis need soovid lähevad täide. Sisuliselt see sama, millest siin juba palju räägitud on. Ma olen üldiselt päris skeptiline ja kahe-jalaga-maa-peal-inimene, aga seda positiivsuse-negatiivsuse asja usun mina ka. Ja samuti seda piltide asja. Sellepärast otsisingi paar nädalat tagasi tundide viisi ideaalseid pilte enda tulevikust (ei pea olema ainult suur maja ja läikiv auto, aga ka näiteks pilt sõpradest või rasedakõhust või abielusõrmustest) ja tegin neist piltidest enda läpaka desktopile kollaaži. Nüüd ikka enam-vähem iga päev jään hetkeks neid pilte vaatama ja mõtlen, mida need minu jaoks tähendavad ja kujutan ennast selles elus ette. Will see, kas need asjad ka paika loksuvad. Usku mul igatahes (veel) on. 🙂

  • Avatar
    Vasta Zippy 29. jaanuar 2014 at 13:37

    Otseselt ei usu, aga mõtlen suuresti nii nagu viimane kommenteerija. Lisaks usun, et mõtted ja sõnad määravad palju, kuidas olukordadega toime tullakse. Kui oled positiivse ellusuhtumisega, on ka raskeimatest olukordadest kergem välja tulla (mis iseenesest ei muuda küll olukorda sugugi paremaks, shit happens ka heade inimestega) Ilmselt ei tekita positiivsed inimesed ka nii palju igasuguseid pseudo-probleeme.

  • Avatar
    Vasta o 29. jaanuar 2014 at 12:04

    Mina ei usu.
    Mina usun hoopis niiviisi, et m6tted m6jutavad käitumist ja käitumine on see, mis m6jutab su elu. Näiteks: kui inimene m6tleb, et ma olen v6imeline selle eksami hästi sooritama, asub sellest m6ttest innustust saanuna 6ppima, siis ta v6ibki selle eksami hästi ära teha. Aga kui ta poleks eksamiks 6ppinud, siis ta oleks seda m6tet v6inud oma peas tundide kaupa korrutada ja see poleks mitte kuidagi kaasa aidanud. Ja muidugi on juhtumeid, kus 6ppimata skoorid hea hinde ja vastupidi, aga see on sellepärast, et elu on selline.
    Teine hea näide on näiteks sotsiaalfoobikud. Nad kipuvad m6tlema, et inimesed vaatavad neid imelikult ja selle m6tte t6ttu hoiavad inimestest eemale. Selline käitumine aga kipubki kaasa tooma selle, et inimesed vaatavadki neid imelikult (sotsiaalfoobikud viivad ise oma m6tte täide).
    Ehk siis mu jutu point on selles, et m6ttel on tohutult suur j6ud, sest see m6jutab su käitumist ja su käitumine toob muutused ellu, aga m6te yksi ei tee midagi. Minu arvamus siis selline 🙂

  • Avatar
    Vasta Ninel 29. jaanuar 2014 at 09:54

    Mina usun, et elu mõte ongi mitte kunagi alla anda ja lasta negatiivsusel võita, vaid tulebki tulla kõikidest raskustest läbi ja jääda positiivseks! Ei ole head ilma halvata…:) Mul on nii raske mõista neid inimesi, kes alati halavad, tihtipeale neil pole isegi midagi nii hullu juhtunud, mõni inimene lihtsalt ei oska hinnata mitte midagi ja on inimesi, kes tahavadki olla õnnetud.

  • Avatar
    Vasta Mariliis 29. jaanuar 2014 at 09:16

    Oma mehega oleme ühed neist inimestest, kellele sõbrad on alati loota saanud. Kui neil on vaja abi, oleme meie alati aidanud. Ehk on ka asi selles, et me kumbi ei osanud kunagi lähedastele “ei ” öelda ning isegi kui oleks tahtunud omaette kodus olla, välja minemata, aitasime me alati. Nüüdseks on mulle aga tundunud, et päris nii see pole, et tee teistele head ja see tuleb sulle tagasi, sest kui mina olen teistelt väikest teenet palunud, siis mina enamasti teiste peale loota ei saa. See hea tegemine tuleb vist VÄGA suure ringiga tagasi 🙂 Aga jätkuvalt püüan olla positiivne ning tuletada seda endale iga päev meelde 🙂

  • Avatar
    Vasta Birgit 29. jaanuar 2014 at 08:43

    Mina alati ei usu, sest minu tee on näidanud, et kui ma olen positiivne ja enesekindel, siis tõmmatakse vaip alt ära. Näiteks. Aastaid tagasi, oli meil mehega suur probleem, sest ma üldse ei rasestunud ja siis hakkasime uuringutel käima. Kõik oli alati vinks-vonks ja korras, kuni läksin laparaskoopiale( operatsioon, kus vaadatakse, mis seal kõhus siis ikka on). Olin positiivne, et kõik on korras ja kõik läheb hästi. Ja kukkusin, oi kui kõrgelt. Siis hakkaisme proovima kunstlikku värki (ikka selleks, et lapsi saada) ja olin jälle positiivne, täis lootusi, et tõmban ainult head ligi ja tõmmati jälle vaip alt ära. Peale seda olen prgmaatik ja mõtlen, et läheb nagu läheb. Mõtlen läbi kõik halvad variandid ja üritan heale mitte mõelda, et lootusi mitte üles ajada. Ja kõik toimib. Nüüdseks on mul kolm tervet last, olen saanud kõik mis tahan, kuid positiivset mõtlemist kardan nagu tuld siiamaani.

  • Avatar
    Vasta Ruth Maria 28. jaanuar 2014 at 22:55

    Soovide positiivset sõnastamist ja külgetõmbejõudu õpetas mulle juba ema, kui olin varateismeline või nii. Hiljem lugesin-kuulsin-vaatasin siit-sealt juurde ja koos reaalsete kogemustega on minu usk kõlgetõmbeseadusse üsna tugev. 🙂 Saan tõesti kõik, mida tõeliselt tahan, ja seda tänu positiivsele mõtlemisele ning tänutundele kõige eest, mis universum annab. Ma võiks ka sellel teemal ilmselt hommikuni rääkida ja õpetusi jagada 😀

  • Avatar
    Vasta Pilleriin 28. jaanuar 2014 at 22:42

    Mina usun küll sõna ja mõtte jõudu. Kui olla koguaeg negatiivne, siis enamasti juhtuvadki negatiivsed asjad, kuid kui suhtuda positiivselt nii iseendasse kui ka meid ümbritsevasse maailma, juhtub ka palju rohkem häid asju. Eks halbu päevi, hetki ja aegu on meil küigil aga oluline on see, kuidas nedest üle saadakse 🙂

  • Avatar
    Vasta Aleksandra 28. jaanuar 2014 at 22:42

    Mina usun seda ka väga-väga! Ma olen kõiki neid The Secreti ja Maagia raamatuid ka lugenud ja.. nu jah, päris kullana ma kõike sealset võtta ei suuda, aga suur iva on siiski jutul sees. Ma olen ise enda jaoks avastanud näiteks selle, et nii kaua kui ma ei ole ära otsustanud täpselt, mida ma tahan, ei juhtu mitte midagi, aga kui ma otsustan, et ma tahan Seda, siis ma hakkan nägema võimalusi ja variante selle saamiseks ja varem või hiljem (kusjuures enamasti varem) on see mul käes ka. Aga selleks peab muidugi olema üsna enesekindel, et no kui ma juba tahan, küll ma siis saan. Teine asi on see, et ma olen näiteks alati uskunud, et “oo mul on alati nii hea õnn ja vedamine”. Nu see ei tähenda, et igakord kui ostan lotopileti, olen jälle vahva jackpoti omanik, aga näiteks tõmban ma eksamitel üsna tihti täpselt selle pileti, mida ma tean, et ma oskan. Samas näiteks need kursakad, kes uksetaga räägivad, et “ma ÜLDSE ei oska seda ja ma ei taha seda üldse, aga mul on maailma halvim õnn, ma raudselt tõmban just selle..” …saavad tõesti alati selle pileti, mida nad üldse ei taha :D. (Ilmselgelt leidsin ennast puudutava teema praegu, sest ma võiks ilmselt mitmeleheküljelise kommentaari siia praegu jätta veel.)

  • Avatar
    Vasta B 28. jaanuar 2014 at 22:41

    Mina usun väga kindlalt sellesse, et What goes around, comes around. Päris tõsiselt. Enda elus olen ka tähele pannud, et kui ma olen kellelegi tahtlikult või tahtmatult haiget teinud, halvasti öelnud siis millalgi juhtub ka minu endaga midagi halba. Kui olen hea inimene, läheb ka endal hästi jne.
    Sellesse usun ka, et soovid ja unistused tuleb kuidagi konkreetselt sõnastada-ise panen kirja ühte märkmikku ja varem või hiljem lähevad need täide.

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 28. jaanuar 2014 at 22:34

    Mina ka usun 😀 Ma üritan sõnastada oma soove nii, et ei kasuta keelavat kõneviisi. Nt mitte “ära jää haigeks” vaid “olen terve” 🙂

  • Avatar
    Vasta R.m 28. jaanuar 2014 at 22:32

    Mina usun reaalselt sellesse, et “what you give is what you get”. Eluring kui selline on minu jaoks täiesti olemas. Usun võõraste inimeste headusesse ja kurjusesse, alati püüan inimestele headusega vastata, sest ma tean, et kunagi tuleb mulle kõik endale tagasi. Püüan saata head ja positiivsust välja, vastu saan samuti positiivset karmat. 🙂 Vot seda usun mina.