Uncategorized

niisama lobisen siin elust

5. jaanuar 2020

Ma avastasin ootamatult, et mul on juba üle aasta load olnud. Ma ei tea, kuidas see aeg nii ruttu läks ja selle aja sees on mul isegi kaks autot olnud ja puha, uskumatu. Kuigi mul on tunne, et ma peaks kodus selle autorendi siiski lõpetama, sest see on päris kallis ja ma sõidan kõikide lastega + Kardoga koos heal juhul korra kuus, kui sedagi. Muidu viin lihtsalt lapsi lasteaeda ja sõidan üksi/titega ringi. Seega ma võiks vabalt väiksema auto võtta ja seega ka vähem maksta.

Ah, ei viitsi sellest praegu mõelda, siin mul nagunii autot ei ole (kuigi vahepeal plaanin rentida). Lihtsalt selline vahemärkus endale, et ehk on aeg edasi tiksunud ja vb ikka tasuks mingi odavam loom liisida (miks ma oma esimese auto juurde ei jäänud, seda ma praegu öelda ei oska, sest see maksis mulle kuus täpselt ainult kütuseraha, mitte pea viis sotti kuus ?‍♀️).

Aga endiselt, mis sellest enam, hetkel on nagunii kuidas on.

Tahtsin hoopis rääkida, et kui ma siit koju tulles 30 kilo ei kaalu, siis ma olen küll solvunud, sest me kõnnime iga päev ringi nagu väiksed miškad. Muudkui aga üles ja alla, üles ja alla, üles ja alla. Siin sirgeid teid vist ei olegi, kõik on ainult mööda mäge turnimine. Ja autot ka pole, seega kui ma tahan täna Mercadonast seda kaheksajalga, siis me peame sinna jalutama. Ainult 2,2 km, ehk siis mitte midagi, aga vahepeal on sellised mäed, et kui vankrit enda ees lükkad, siis hoiaks seda enda pea peal – nii järsk ülesmäge minek.

Ma tegelikult tahaks hea meelega mingisse rühmatrenni minna siin, ei tea, kas siin on midagi (ilmselt on, miks ei peaks olema), selline tunne, et tahaks lihtsalt vahepeal olla ja teha kõiki asju, mille jaoks kodus aina “nii kiire” oli. Et siin ongi nii, et teeme süüa, jalutame ringi, mängime lastega, käime mänguväljakul, kokkame jälle, vahepeal käin mina paar tundi kohalikus baaris veinikest rüüpamas ja blogimas, õhtuti vaatame filme või Kardo läheb sõbra juurde, kes meil siin on. Et selline tsill tiks, aega on maa ja ilm, ainult ela ja käi ja ole.

Ostsin just poest mingi meisterdamiskomplekti, seega plaanime täna seal Mercadonas ära käia, võtta veel 10 kilo alla ja siis ma hakkan Mariga siile meisterdama. Ma pean ainult uurima, et kas seal komplektis oli pulgaliim olemas, või on veel miskit vaja. Aga no selline eriti mõnus kulgemine. Aega on kuidagi.

Kandsin eile Annele ta 1500€ ka ära, ma loodan, et varsti saan siis teada, palju need kohtukulud ka olid ja saab sellega lõpuks ühele poole, ei viitsi enam grammivõrdki sellega tegeleda.

Mis veel mul öelda on… küüne murdsin ära, aga õnneks meil maja kõrval on küünesalong, saab ehk homme korda teha.

Õhtuks on igatahes plaanis see, et vaatame Kardoga Harry Potteri viimast osa (me olime mõlemad ainult kahte esimest enne näinud). Ma tean, et me mingi 10a hiljaks jäänud, aga me literally mõlemad nutsime, kui Dumbledore ja Doby ära surid ?? Krdi Snape??

Aga ok, me nüüd poodi, baiiiiiiiii!

Loe ka neid postitusi!

16 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Helen 7. jaanuar 2020 at 11:54

    Õhh, me homme kaaslasega Tenerifele nädalaks tšillima. Ja ma juba tunnen, kuidas jalad valutavad, kui mööda käänulist mäge kõmpima peab… ?

  • Avatar
    Vasta ertz 6. jaanuar 2020 at 17:13

    Ahh, ma ka suur Potterifänn. Praegu just telekas olid siis vaatasin uuesti üle, 6 ja 7ndad ja siis olin juba lainel ja hakkasin algust ka vaatama. Nendega on see mure et neid nii palju nähtud ja mäletad rohkem, uuematega oli vähem meeles. Oeh, peaks kõik uuesti läbi lugema. N.t 5 osa on raamatus kordi parem minumeelest. Eile just vaatasin seda viimast osa ja sp emotsioonid nii laes. Nutsin ja naersin, nagu tohman. 😀

  • Avatar
    Vasta nojah 6. jaanuar 2020 at 12:07

    potterist. oota, kui su lapsed kooli lähevad, siis loed neid jutti.
    meil oli lapsel potteri 1.raamat peale 2.klassi suvine kohustuslik lugemine, nagu ma hiljem sügisesel lastevanematekoosolekul aru sain, siis meie pere polnud tookord ainus, kes pidi järjest raamatukogust pottereid terve suve läbi tooma ja KÕIK pereliikmed lugesid KÕIK köited järjest läbi (see oli just siis, kui need ilmusid),
    mõned aastad hiljem, kui laps suurem oli, oli vaja kõik need uuesti läbilugemiseks koju riiulile ka osta.

  • Avatar
    Vasta Kelly 6. jaanuar 2020 at 00:00

    Dooh ma pole veel selle osani jõudnud ja nüüd rääkisid lõpu ette ära 😀 (10a tagasi vaadatud ja loetud aga meeles pole midagi :D)

  • Avatar
    Vasta Morgie 5. jaanuar 2020 at 20:19

    Snape sureb ka lõpuks ära ja siis sa nutad jälle. /sünge

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. jaanuar 2020 at 20:26

      keegi üldse ellu jääb seal kuradi filmis v 😀

  • Avatar
    Vasta Madis 5. jaanuar 2020 at 18:13

    Mitu nädalat sa seal oled. Vahepeal sain aru, et 3 nädalat, aga siis kui lennukile läksid kirjutasid 6 nädalat. No see 6 nädalat on muidugi eriti tuus variant? aga noh, õnneks siin Eestis viimased päevad ka päikeselised olnud ja päevad ka juba pikemad.

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. jaanuar 2020 at 19:26

      Kuud jah

      • Avatar
        Vasta Kats 5. jaanuar 2020 at 20:49

        Seoses Annega tuli meelde, et kes selle Orgu värgi võitis? Maksab su kohtukulud või pead trenni minema, et fitnessvormi end ajama hakata? 😀

  • Avatar
    Vasta Liis Er 5. jaanuar 2020 at 17:56

    Eee…. Mis mõttes surid??? Omg ma pole ka näinud. Üks päev tvs nägin, et käis (mul kodus endal pole telekat), aga vanaema tahtis uudiseid kurat vaadata vms. Peab netist siis tõmbama vist.

  • Avatar
    Vasta R. 5. jaanuar 2020 at 17:43

    Seda ma imestasin, et sa ei märkinud juhilubade saamist aasta kokkuvõttes ? said juba 2018, aeg läheb nii kiiresti ?
    Aga mina õpin ARKi teooriaeksamiks liiklusseadust praegu ?

  • Avatar
    Vasta Abv 5. jaanuar 2020 at 17:29

    Spoiler alert

    Snape on good guy tegelt xD

  • Avatar
    Vasta Leah 5. jaanuar 2020 at 17:05

    Arvatavasti ei saa nipsust autorenti lõpetada. Saad kyll auto tagasi anda aga maksad ca 5 kuu rendiraha trahviks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. jaanuar 2020 at 19:27

      Kolm kuud oli

  • Avatar
    Vasta Sandra 5. jaanuar 2020 at 16:51

    Dumbledore ja Dobby surmad on jubedad jah, Siriuse ka. 🙁 Ma Potteryga üles kasvanud ja ilmselgelt eluaegne fänn. 😀 Ma ka peaaegu sama laisk kui sina, 2km kõndida tundub ulme. 😀 Ups…

  • Avatar
    Vasta Kaari 5. jaanuar 2020 at 16:50

    Viimase filmi ära näed, siis ei ole enam kuradi Snape.