AVALDAN ARVAMUST

laiskus pole vist häbiasi

19. veebruar 2020

Sorri, vanamuti pröökamine tuleb nüüd siit, aga kuhu tänapäeval kõigil nii kiire on? Blogidest on saanud vlogid, sest kes lugeda viitsiks. Vlogidest on saanud tik-tokid ja instad, sest kes viitsiks kauem millelegi tähelepanu pöörata kui viis sekundit. Okei, mis seal ikka, aeg liigub edasi, inimesed tahavad palju infot ja kohe, mis seal ikka.

Mis mind aga häirib, on see kohutav laiskus. Mitte, et ma ise laisk ei oleks, aga no kui kellelgi sünnipäev on ja ma tõesti tahan talle õnne soovida, siis kui raske on välja kirjutada “palju õnne sünnipäevaks!”. Ilmselt väga, sest hirmutavalt palju näen ma netis õnnesoovi all “PÕS!”. Nagu, sa ei viitsi KOLME sõna kirjutada?

Mis veel. Kõik need müügigrupid. Kui keegi midagi müüjalt teada tahab, siis selle asemel, et pöörduda inimese poole viisakalt täislausetega, pommitatakse teda ühesõnaliste käskudega: “infot!”, “hind???”, “kus?” jne. Nagu, kui kiire sul selle mütsilotu ostuga on, et pead teisele niimoodi peale käratama? Isegi, kui see pole mõeldud käratusena, siis ma küll loen seda nii välja.

Näiteks eile ma näitasin instastoorides, kuidas ma wolti tellinud olin ja keegi kirjutas mulle ühe sõna: “orgu?”. Nagu, ma saan teoorias aru, et sa küsid mu käest, et kas ma enam kava ei tee või kas see on Orgu söök vms, aga äkki täpsustad natukene. Ei viitsi üldse või? Ei, tänan küsimast, ma ei ole Orgu, ma olen Mallu ?

Ah, ma võin endale mutilikku jauramist vist lubada, sest mõni mees saab homme 30! Mind aetakse mu enda kodust täna minema, haha, seega seame sammud Kalev spasse, polegi seal peale remonti käinud ja jääme sinna ööseks, et Bellu saaks siia tulla ja mu kodu kasiinoks ümber tegema hakata. Päris uhke on oma sünnal sviidis ärgata, gangsta life vist. Tegelikult ma olen lihtsalt rõõmus, et lapsed ujuma saavad. Nad harjusid Tenekal sellega nii ära, et nüüd hommikust õhtuni muud juttu pole, kui üks ujumisejutt. Niiet ma nüüd pakin oma asjad kokku ja hakkame astuma. Ootan siis homme teie poolt palju PÕS’e ?

Ja kes hala lugeda ei taha, ega viitsi, siis vaadake mu lapsi, nad on nii nunnud! Või peaksin ma kirjutama lihtsalt: LAPSED. Küllap ise ka aru saate ?

Muuseas, ma ei ole ise üldse lühendite jne kasutamise vastu, lihtsalt kuskil võiks piir ka olla või nii ?‍♀️

Loe ka neid postitusi!

51 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Nevskovsky 24. veebruar 2020 at 21:56

    Kriba ikka edasi ja üllita ka raamatuid 🙂 sul sulg jookseb. Nutilaiskuse kohta sain oma õelt märkuse. Et kui temaga vestlen nt Messengeris või Hangoutsis, siis miks kõik mu tekst eraldi tuleb, mitte ühe lõiguna. Et ehk mida ma toksin seda saada kohe nuppu, kasutagu ma reavahetust. Õige point digioskustele. Aga see lühendamise häda tulebki vist ekraanil trükkimise vaevast. Ma ise kasutan klaviatuuril pimekirja ja nutiseadmes trükkimine on alati nagu keeleuuendajate festival. Sada korda loe üle, et ega mingi roppus kokku ei tulnud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. veebruar 2020 at 12:14

      autocorrect paneb täiega hullu mul ka telefonis :D:D

  • Avatar
    Vasta Heydy 23. veebruar 2020 at 01:47

    Sorry, aga Sa ju ise (ja mitte ainult Sina) kasutad nii palju inglise keelseid väljendeid ja lühendeid … Nii, et Su fännid ja sõbrad oletavad ilmselt, et see PÕS võiks Sulle meeldida.
    Mõni tahtis äkki “originaalne” olla.
    LOL, BTW, DIY jne on ammu käigus, no mis see PÕS siis teistmoodi on. ?
    Väga häiriv on see keeleväänamine tegelikult.
    Mina (47) saan keelest ja lühenditest veel enamvähem aru, aga ümberringi on palju inimesi, kes inglise keelt nii palju ei mõika, ammugi siis veel mingit slängi.
    (No on olnud konkreetne kogemus, hulgakesi teie pere saadet koos vaadates, kui inimesed ei saa vahepeal mitte midagi aru, mis Sa ütlesid….)
    Hoidkem ikka eesti keelt ja kultuuri ning loodetavasti ootab tulevastel jõuludel meid kõiki ees ikka pakkide avamine, mitte unboxing. ?
    Edu, õnne ja armastust!

  • Avatar
    Vasta t 21. veebruar 2020 at 11:59

    Mu meelest on eriti õudne kui täiskasvanud inimene kirjutab ks asemel x või ü asemel y. Ei tea kas soovist olla pop ja noortepärane või mis selle tingib 😀

  • Avatar
    Vasta Liina 20. veebruar 2020 at 23:16

    Issand, need müügigrupid ? seal on ju isegi ostukuulutused sellised nõudlikud, a la pepcot MITTE pakkuda, poehinnaga asju MITTE pakkuda, jne jne. Terve kuulutus on range is nõudmisi täis. Nagu viisakat ostusoovi oleks raske koostada. Saan aru, et müüjaid ilmselt rohkem kui ostjaid ja kõik tahavad oma kaubast lahti saada, aga sellised kuulutused on suht ülbed ju, et nii, mina olen nüüd tähtis ostja ja otsustan, millega minu poole üldse pöörduda võib, samas ise tahavad head/uut kaupa olematu hinnaga.

  • Avatar
    Vasta Gretz 20. veebruar 2020 at 15:57

    Seoses FB õnnesoovidega. Õnnesoovid lähevad teele ikka vaid valitud sõbralisti liikmetele. ?. Ma olen neid sünnipäevade teavitusi hakanud kasutama sõbralisti harvendamise eesmärgil. Kui ikka enam ammu pole suhelnud või üldse tekitab küsimusi, et kust me üksteist teame – unfriend ilma suurema draamata ?
    Lühendite kasutamine mind suures jaos ei häiri, kuigi erandeid leidub. Rohkem käib närvidele, kui tehakse postitusi, mis kubisevad kirjavigadest. Ja veel minnakse kohati liiale inglisekeelsete postitustega. Nagu kui sinu sõbralistis on valdav enamus eesti keelt kõnelevad isikud, mille pärast on vaja teha postitus inglise keeles? Tundub nagu kerge eputamisena. Ma mõistan seda siis kui oled näiteks palju reisinud või võõrsil elanud ja seega ka palju välismaalastest sõpru. Ja vahest on nii, et mõni lause tõesti kõlab inglise keeles paremini, aga muidu – milleks?

    • Avatar
      Vasta K. 21. veebruar 2020 at 00:18

      Aga võta fbs enda sünnipäev maha. St pane salajaseks et vaid sina näeks. Ja siis sünnipeva järgsel päeval kustuta ära küik need, kes sulle sünnipäevaks õnne ei soovinud ?

  • Avatar
    Vasta Lily 20. veebruar 2020 at 14:38

    Tore, et ma üks paljudest, kelle jaoks just vlogide vahtimine on vaevalisem ja aeganõudvam ja peaaegu kunagi ei viitsi. Mõni teeb mingi tunniseid laive, issand, kes viitsib TUND aega loba vahtida? Või filmida? Ühesõnaga ma loodan, et kirjutavad blogid kõik vlogideks ei muutu, sest siis ma lõpetan nende jälgimise ära. Samas… äkki peaks just pöidlaid hoidma, et muutuvad, siis ma ei prokrastineeri nii palju blogide seltsis 😀

    • Avatar
      Vasta K. 21. veebruar 2020 at 00:19

      Oiii, ma ka ei jaksa. Minu jaoks tundub meeletu aja raiskamine. Hea meelega loen läbi pika blohipostituse, aha meid vloge ma vaadata ei jaksa.

    • Avatar
      Vasta Muhv 22. veebruar 2020 at 19:45

      Oiiiiiii kui hea näha, et ma ei ole üksi. Mina ei suuda ka vloge vaadata. Loodan, et ikka jääb kirjutavaid blogisid ka olema.

  • Avatar
    Vasta Pille 19. veebruar 2020 at 23:28

    Ei ole ka eriline vlogide vaataja. Mõnda vaatan, aga absoluutselt kõigis neis on liiga palju mingit blaa-blaaaa pula-mula, mille meeleldi jätaks vahele. eks blogis on ka võimalik seda pula-mula ajada, aga no sel juhul au ja kiitus kirjutajale, et ta selle üles viitsis kirjutada 😀 Vähemalt saan silmadega kiiremini edasi lasta, mitte ei pea vahtima tervet vlogi, et nt jõuda lõpuks millegi selliseni, mis pealkirjas on või mille thumbnaili nägin vms. Nii et pigem ei. Taustaks ei suuda üldse neid vaadata/kuulata, sest kui midagi mängib taustaks, siis kuulmata ja vaatamata see ka jääb. Niiet milleks see taustamüra siis üldse. Pole nagu päris see muusika, mis taustaks mängida võiks.
    Lühendite vastu pole mul midagi, aga nende kasutamise hea maitse piiri on väga lihtne ületada. See on nagu släng. Kui teda on liiga palju, siis pole enam lahe. Mulle vend kunagi kirjutas ka sünnipäevaks PÕS ja ma polnud sellist kirjaviisi varem kohanudki. Ma kusjuures pidin täiesti mõistatama, et mida see üldse tähendama peaks ja hakkasin pingsalt mõtlema, et ega meil mingist üritusest vms eelnevalt juttu polnud, et ta nüüd mulle midagi selle PÕSiga meelde tahtis tuletada. Haha. Igatahes tundus see tookord paar aastat tagasi üsna andekas ja naersin täitsa.

  • Avatar
    Vasta Kg 19. veebruar 2020 at 23:13

    Ma panin oma facebooki seinale kirjutamise paar aastat tagasi kinni sellepärast, et ma hakkasin iga kord oksele, kui keegi mulle sünnipäevaks seinale “PÕS!”, “õnne” vms kirjutas ?? Naguuuu, ära siis üldse soovi õnne, kui sa ei viitsi normaalset õnnesoovi kirjutada! Peale seda on õnnesoove kôvasti vähemaks jäänud, kuid vähemalt on need normaalsed mitmesõnalised laused ?

  • Avatar
    Vasta Elis 19. veebruar 2020 at 23:09

    Mind kaa täiega häirib see debiilne lühendite kasutamine.
    Mu 14 aastane sugulane kasutab kirjutades veel sellist lühendit nagu “mt?” See peaks siis “mis teed?” olema. Whatt? Kuii raske võib olla ühe “i” ja kahe “ee” lisamine küsimusse.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 19. veebruar 2020 at 22:39

    Ma olen ka laisk. Ma ei viitsi tavaliselt kommenteerida. 😀
    Aga ma eelistan alati pigem lugeda blogi kui kuulata/vaadata vlogi. Oldschool vist. Aga jah. Tihti kui ma isegi Instagramis ringi tuulsan, ei viitsi ma storysid kunagi häälega kuulata. Alati mute. Niiet pigem loen ikkagi.
    Aga igaksjuhuks PÕS ära juba sulle. (See sõna tuletab väga põssat meelde 😀 )

  • Avatar
    Vasta Mareem 19. veebruar 2020 at 22:22

    Minu 20-aastane poeg vastas messengeris minu küsimuse peale “k”. Mõtlesin, et küllap hakkas mulle vastama, susserdas seal midagi ja see sattus vastuseks kogemata. Kui aga mõnda aega muud ta mulle ei kirjutanud, küsisin üle. Tuleb välja, et see “k” on lühend sõnast ok. No johhaidii 😀

  • Avatar
    Vasta Johanna 19. veebruar 2020 at 21:58

    Naljakas, ma ei ole kunagi viitsinud ega tahtnud ühtegi vlogi kuulata. Lugeda just mõnusam, silmadega kiirelt üle ja selge. Ja mulle tegelt need kodukootud videod ei meeldiks kah 😀

    FB müügigruppides tavaline ka see, et mul asi 200 euro eest müügis ning siis tuleb teade: 50. Ja kui ei ma ei reageeri, sest pole nagu millelegi vastata, tuleb paari tunni pärast uus teade: ?

  • Avatar
    Vasta Krista 19. veebruar 2020 at 21:01

    Ma just ei viitsi (kui see siia konteksti sobib) videoid vaadata, pigem loen postitusi. 😀

  • Avatar
    Vasta Hellu 19. veebruar 2020 at 20:47

    Amen to that! Ma ise ka kasutan m6ningail l8hendeid ja ka inglise keelseid l8hendeid eestikeelsete s6nade asemel. Nt
    vb – v6ib -olla
    pm – p6him6tteliselt
    btw – by the way (muideks).
    Seega j2rgnev on selline “teise silmas pindu n2eb, enda silmas palki ei n2e”, aga mind ajab lausa n2rvi kui keegi kirjutab mt (mis teed?) v6i veel hullem ss (siis). Ma arvan et see ss on mu jaoks k6ige hullem, ainult 8hte nuppu oleks klaviatuuril veel vajutada, 2 korda, aga siiski, ainult 8hte nuppu. Ja n88d k6lan nagu vanamutt, aga kordan ennast, ainult 8hte nuppu on vaja klaviatuuril vajutada. Kui mina veel noor olin, siis tuli 3 korda telefonil number nelja vajutada et i t2hte saada ja siis veidike oodata ning uuesti seda sama teha (v6i siis mingit suvalist numbrit vajutada ja siis 8he kustutamise teha et kiiremini saaks) ja inimesed kirjutasid ikka normaalselt. R22kimata veel sellest et s6numitel olid maksimum pikkused ning kui v2ga pikk s6num oli, siis maksidki mitme eest.

  • Avatar
    Vasta Ss 19. veebruar 2020 at 20:10

    Müüsin mingi aeg facebooki marketplaces telefoni 100€ eest. Üks hetk keegi meesterahvas kirjutas sõnumitesse “60”. Vastasin : “Tere! Kas soovite telefoni 60€ eest?” Selle peale vastati, et kas ma soovin kirjasõpra ja isegi väike laps saab aru, et pakuti hinda. Mul vajus suu lahti, et nagu päriselt ka või? ? Mittemingisugust elementaarset viisakust, lihtsalt kukutakse lampi solvama ?Võib kaks korda arvata, kas ma müüsin selle telefoni talle 60€ ??

    • Avatar
      Vasta Johanna 20. veebruar 2020 at 13:59

      No ma räägin, mul samad kogemused. Ma vahest vastan ise küsimärgiga.

      Või kirjutatakse: 50 võtan ära. Ma kirjutan siis vastu, et “Hind on 200 EUR”.

    • Avatar
      Vasta Kärt 20. veebruar 2020 at 18:49

      Selle peale oleks saanud sama hästi vastu öelda, et isegi väike laps saab aru, et müün telefoni 100, mitte 60 euro eest 😀

  • Avatar
    Vasta Katre 19. veebruar 2020 at 20:05

    Ma kasutan küll lühendeid, aga enamasti peaks olema aru saada, et need on mõeldud nn “meemina,” ja õige inimene saab aru, et ebardliku PÕS! taga on ikkagi ka midagi rohkemat. 😀 Muidugi ma ei kirjutaks mingit põssi kunagi ka inimesele, kellega mul ei ole mingit erilist seost.

    Ühesõnaga, minu arust igast absurdsed lühendid olenevad kontekstist. Imelikuks muutuvad nad siis, kui võib-olla tõesti suheldakse võõrama inimesega, kellega võiks nagu esialgu normaalselt rääkida vms. 😀 Ehk siis ma tahaks arvata, et teised ka kasutavad neid sellistel naljapuhkudel, aga paraku need müügigrupi näited on jah sellised, et… inimesed lihtsalt ongi sellised, kohatud. Samas ikkagi olen ise vahel ka, sest lihtsalt piisavalt suva on. 😀

  • Avatar
    Vasta Pr. 19. veebruar 2020 at 19:53

    Olen absoluutselt sama meelt, et PÕS pole mingi õnnesoov ja HUA, pole head uut aastat. Mul tekib alati 1,jaanuaril tahtmine vastata HUIA (näiteks: head uut imelist aastat) 😀

    • Avatar
      Vasta Mi 20. veebruar 2020 at 22:00

      ???

  • Avatar
    Vasta Triin 19. veebruar 2020 at 19:24

    Aga kui raske on facebookis kauba müüjatel info välja kirjutada, ma küsiks selle peale ? Loomulikul ajab veits inimestel harja punaseks, kui kōik müügis olevad asjad on tänapäeval ilma infota ja siis kòik hakkavad alla pommitama… suurus, hind jne .

    • Avatar
      Vasta Johanna 20. veebruar 2020 at 14:02

      Minul näiteks on hind ja suurus kirjas. Ikka tulevad teated:
      Rohkem pilte?
      üp
      Mõõte?

      Jne.

    • Avatar
      Vasta Gerli 20. veebruar 2020 at 17:21

      No mina panen alati peapipldi, mille juurde muuhulgas ka selle, et kogu info (suurus, hind ja pilt) tulevad kommentaaridesse. Ja ikka hakatakse kohe kommenteerima ja kirju saatma (suurus, hind) ja ka siis, kui kohe hakkan infot lisama, suudetakse mitmeid kirju saata.

  • Avatar
    Vasta Pirru 19. veebruar 2020 at 19:15

    Sa kohe oskad, Mallu. 🙂 Minu suured tänud. Nõustun yhe eelmise kommenteerijaga – vaata, et sa blogimist ei lõpeta.

  • Avatar
    Vasta Evelin 19. veebruar 2020 at 18:49

    Ma fiilin sind täiega! Ise kirjutan isegi messengeris enamasti ikka suure algustähe, kirjavahemärkide ja täislausetega. Aga lühendite ja slängi koha pealt tuli mulle meelde, kuidas ühelt mu tuttavalt eesti keele filoloogilt kunagi küsiti, et kuidas ta sellesse suhtub. Küsimuse tagamõte oli muidugi see, et küll see kõik on üks kole eesti keele solkimine ja raudselt ta laidab maha. Tema aga vastas, et see on põnev vaheldus ja mäng sõnadega, mis teeb keele rikkamaks ja huvitavamaks. Ise kasutan lühendeid ja slängi täiesti teadlikult, stiili mõttes, mitte sellepärast, et ei viitsiks pikalt kirjutada.

    See PÕS käib mulle ka jubedalt pinda. Tegelikult mõtlesin viimasel sünnipäeval, et peaks järgmisel aastal oma FB seina üldse lukku panema, sest mulle tundub nii mõttetu, et inimesed, kes sinuga muidu mitte iial ühtegi sõna ei vaheta (pole seda aastaid teinud), sünnipäeval äkki ärkavad ja “palju õnne” või “PÕS” soovima kukuvad. Ma ise viimasel ajal FB-s eriti õnne ei soovigi. Kui, siis neile, kellele tegelikult ka in person olen juba õnne soovinud, aga on näiteks traditsioon selle päeva puhul mõni loll video või kole pilt seinale lajatada:D

  • Avatar
    Vasta Anneli 19. veebruar 2020 at 17:46

    Mind ajab närvi +1?‍♀️

  • Avatar
    Vasta Nimi 19. veebruar 2020 at 17:06

    Mind muidu lühendid närvi ei aja, aga kui kuskilt lugeda ‘siis’ asemel ‘ss’, siis pööritan küll silmi ?

  • Avatar
    Vasta Ma 19. veebruar 2020 at 17:04

    Veel värdjam on, kui sünnaks kirjutatakse: onne. Nagu wtffff?!

  • Avatar
    Vasta Liana 19. veebruar 2020 at 16:56

    Ok.

    ??

  • Avatar
    Vasta Sirly 19. veebruar 2020 at 16:51

    Ohjah, see PÕS kõlab mulle alati kuidagi perversselt…nagu judinad tulevad peale.
    Aga muidu, olen nõus. Ise ikka kirjutan viisakamalt kuulutuste alla.
    Ja lapsel ei luba endale lühendites kirjutada. Siis- ss… no mida? ?

  • Avatar
    Vasta Sandra pa 19. veebruar 2020 at 16:31

    Nõustun!
    Ma ei viitsi vloge vaadata – esiteks kui oled kuskil bussis vms, kus aega parajaks vaja teha, siis otsi kõrvalklappe. Okei, üldiselt kuulangi muusikat aga ma ei viitsi jutustamist väga kuulata. Üldiselt vloge vaatan nii, et kui ala paar esimest sõna ei kutsu siis panen kinni. EI viitsi noh. Meeldib ikka lugeda. Vanakooli mutt samuti vist 😀

  • Avatar
    Vasta Sirli 19. veebruar 2020 at 16:13

    +1 sellele mõttele, et miks ometi inimesed müügi- jm gruppides täislauseid kasutada ei suuda. Mida ma kommentaarist sisuga “Suurus” või Retsept” välja peaks lugema, kui isegi küsimärki “lause” lõppu ei viitsita panna?! Seda enam, peaksin talle veel vastata vaevuma? Õudus ruudus!
    P.S. Mind jubedalt häirib see pidev “Tenekas” ka 😀 Vaid ühe lisamärgi abil saaks kenasti terve saare nime kirja, aga kui ikka inimesel kiire on, eks… 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. veebruar 2020 at 16:14

      Haha, mul see tenekas nii sees, aga okei tavai, edaspidi ütlen Tenerife 😀

      • Avatar
        Vasta meow 19. veebruar 2020 at 22:44

        Sorri, aga minu arvates on ka Tenekas lausa kohutav ? enekas versus Tenet

    • Avatar
      Vasta Mar 19. veebruar 2020 at 21:31

      Hahaa jaa mind ka see “Tenekas” häirib. Ja peale Mallut nüüd kõik teised ka ei viitsi seda nime välja kirjutada ju (või vähemalt üks blogija jäi küll silma) 😛

  • Avatar
    Vasta Älis 19. veebruar 2020 at 16:00

    Olen täiesti nõus sinuga. Inimesed on väga laisad ja eesti keele rikkumine on juba tase omaette. Mulle tundub, et selliseid lühendeid kasutavad lapsed või äärmisel juhul kuni 20 aastased noored. Üks täiskasvanud haritud inimene ei saa ju sellisel viisil kirjutada (ma loodan).

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. veebruar 2020 at 16:17

      No ma kasutan küll lühendeid, aga kui ma ikka lauset peaksin kasutama, siis ühest sõnast mu meelest ei piisa 😀

  • Avatar
    Vasta e 19. veebruar 2020 at 16:00

    vot see on asi millest ma aru ei saa. Kuidas on vlogide vaatamine kuidagi kiirem ja mugavam??? ma just ei viitsi 15-20min vaadata kuidas keegi jutustab või käib kuskil. Lugeda on ju palju lihtsam, lased kiirelt silmadega üle, paar minutit ja kogu info käes.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. veebruar 2020 at 16:00

      No vlogi saad vaadata-kuulata muu tegevuse kõrvalt vist.

      • Avatar
        Vasta Vaike 19. veebruar 2020 at 16:55

        Ma ka ei tea, ei vaata ühtegi vlogi ega videot. Närvi ajavad, ma tahan ise lugeda. 😀 Teine asi, millest ma aru ei saa, on teksti kirjutamine insta story’des, neid ei jõua ju lugeda? Vähemalt mina küll mitte ja vähemalt nii palju, kui ma sõbranna kontolt seda story’ndust uurisin, kuna mul endal kontot ei ole.

        PÕS on minu arust veel veidigi okei, aga RIP, eriti kui kadunuke on eestlane ja rippija samuti…

        • Mallu
          Vasta Mallu 20. veebruar 2020 at 11:36

          Kui sa näppu peal hoiad, siis jääb see nn seisma ja loe kaua tahad 😀

          • Avatar
            Vaike 20. veebruar 2020 at 12:42

            Ma õppisin täna midagi, päev kirjas! 😀

  • Avatar
    Vasta X 19. veebruar 2020 at 15:50

    Minu sünnipäeval oli ka selliseid “PÕS” soove. Kirjutasin kõigile “A” vastu. :)))

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. veebruar 2020 at 16:00

      😀

      • Avatar
        Vasta T. 19. veebruar 2020 at 18:11

        Ma kirjutan neile PÕS-itajatele tavaliselt, et kui minult midagi palutakse, siis ütlen kah vastuseks “ei” kuna see on lühem kui “jah”.

  • Avatar
    Vasta Kats 19. veebruar 2020 at 15:48

    No vaata, et s ei lõpeta kirjutamist, jumal hoia!
    Ma küll ei viitsi neid vloge ja muid asju vaadata’ seda enam, et kui ma last panen magama, siis hea lugeda! Ei ole kahju, et muul ajal sellele aega “raiskan” 🙂 ja vlogi ma ei saaks ju vaadata see aeg!
    Aga jaa, mulle kohati tundub, et inimestel puudub igasugune viisakus ja siis lahmitaksegi niiviisi lühidalt!

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. veebruar 2020 at 16:00

      ma ka pole suur vlogijate fänn ?‍♀️?‍♀️