AVALDAN ARVAMUST Ilukraam KODU LAPSED

TOP 9 maikuu lemmikut igast valdkonnast

27. mai 2020

(ma ei tea, kas see peaks olema tärniga või mitte, aga tea, et osad asjad ma kingina saanud)

Omg, te ei te ise ka, millisest surmasuust ma hetkel välja roomasin. Mul oli siin kõige rämedam toidumürgitus, mida ma ever kogenud olen ja ma isegi ei tea siiani, millest see täpselt tekkis. Nüüd aga elule ärgates tahtsin teile kirjutada ühest tootest, mis mind ükspäev jälle täiega aitas, seejärel tulid mõned asjad veel meelde, seega… Olge aga lahked, minu maikuu lemmikud on teie ees.

Ja mis värk sellega on, et maikuu kohe läbi on ja juuni ukse taga? See tähendab, et suvi juba vaikselt hiilis kohale ja enne kui me arugi saame, on ta läbi?! Ei, sellega ma küll ei lepi!

Aga suvest rääkides-  mul on lapsed juba paar päeva puhta kleidi väel aias ringi jooksnud. See tundub nii harjumatu vaatepilt, sest noh, üldiselt on nad seal suurtes vammustes. Seda enam, et meie majake asub mäest alla, metsa kõrval, seega oleme me üldiselt Eestimaa viimased, kelle aiast lumi ära sulab üldse. Aga nüüd on ka meil suvine ja lapsed naudivad seda täiel rinnal.

Mediron saatis meile paar nädalat tagasi muude asjade hulgas ka päiksekreemi ja nüüd oli õige aeg see kasutusele võtta. Esimesed kevadpäiksed on mega kuumad ja viimane asi, millega ma tegeleda viitsiks, oleks lapse päiksepõletusega tegeleda. Tean omast kogemusest, kui õudne ja valus see on. Sellepärast ei ole raske see minutike võtta ja laps kiirelt üle kreemitada. Te ju teate minu Naif’i vannivahu armastust, ei saa eitada, et ka teised Naifi tooted superhead on. Näiteks käisid Piltsbergid meil külas ja nende tütrel oli käe peal mingi lööve. Naifi kätekreem aitas juba ühe päevaga! Ma lihtsalt tean, et selle sees ei ole mingit jama ja nüüd, kus uus laar on parem, kui eelmise aasta kraam (eelmise aasta oma jättis valge kihi nahale, laps jooksis nagu kummitus ringi, haha) siis kasutame seda kindlasti terve perega terve suve. See sulab nahale umbes nagu kookosõli.

Jah, see võib tunduda esiti kallis, et issand, 21,95, aga esiteks on see hetkel allahinnatud ja teiseks on selle koostis palju parem, kui odavad toidupoe versoonid. Ma avastasin enda jaoks hiljaaegu sellise lehe, kuhu saad sisestada kosmeetika koostisosad ja see ütleb, et kas tegu on hea või kehva tootega. Näiteks Naifi päiksekreem on selline:

Aga kui me võtame näiteks suvalise Nivea päiksekreemi, mis meil ka kunagi kodus olemas on, siis on pilt jälle tunduvalt kehvem, eriti kui võrrelda seda, mis protsent koostisosadest on low risk. Ja Naifi null % seda kraami, mida isegi programm tuvastada ei suuda vs Nivea 6%.

Niiet Naifi päikesekreem on kindlasti maikuu (ja üldse selle suve) lemmik, mida soovitan ära proovida.

ma ei saa, see hambutu Mari on da best ?

Kindlasti ei saa ma mainimata jätta ühte imelist näokreemi, mille leidsin Kehapood.ee poolt saadetud pakist. Te võite ise ette kujutada, kui palju mul tegelikult igasuguseid kreeme ja potsikuid on, seega harva juhtub see, et ma ühte toodet väga pikalt ja religioosselt kasutaksin (kui just pole selline koostöö, et pean X aega katsetama). Sellega ei olnud, oli niisama tutvumiseks saadetud, aga ma armastan seda selle levelini, et olen kõikidele sõbrannadele, kes siia sattunud, ette näidanud ja proovida andnud.

Tegemist on siis Vita-Age kortsudevastase musta pärli kreemiga (mis muuseas, kah praegu üle 10€ allahindluses). Kui sa seda nahale paned, siis seda kulub imeväike kogus, mis niisutab niiii mõnusalt nahka, eriti kui sa oled teda ennne külmkapis hoidnud. Teeb naha mega siidiseks ja kreem lõhnab nagu taevane ingel. Mitte, et ma teaks, kuidas taevased inglid lõhnavad, haha. Tekstuurilt on ta nagu üks mu kunagine lemmik primer, seega minu arvamusel meigi alla ideaalne!

Lasin selle ka eelnevalt mainitud saidist läbi, nagu kõik enda näohooldustooted ja sain aru, et minu näonahale on see mega sobib, küll aga ei julgeks ma seda soovitada neile, kellel on aknele kalduv nahk. Muidu on koostisosad korralikud ja kuna minul on üsna tavaline kombineeritud näonahk, siis mina mingeid lisapunne jne täheldanud pole.

Mina, vana ohatisekuninganna saan nüüd jälle kinnitada, et see LipQ lagritsajuurega ohatisepalsam ON imetegija. Esiteks kasutan ma seda suht igapäevaselt niisama huulte niisutuseks, aga ühel päeval avastasin õudusega, et mul hakkab ohatis tulema. Pea iialgi ei ole see nii, et tuleb 1 väike vill ja asi ants. Oh ei. Mul ikka peavad mõlemad mokad kärna minema ja küljest ära kuivama. Casual. Seekord määrisin ma villikesele kihi ja siis pesin vahepeal käed ja võtsin puhta näpuga veel palsamit, et ülejäänud huuli ka niisutada. Konkreetselt PÄEVAGA kuivas ohatis ära, aga ülejäänud huultest ei jäänudki kahte kuivanud paberilehte alles. Ausalt, kes ohatistega kimpus, siis imeasi!

Kui eelnevad asjad olid selles suhtes reklaam, et nad olid mulle saadetud kingitusena, siis järgnev on lihtsalt puhas soov teiega jagada midagi, mis minu jaoks mega kasulikuks osutunud on. Te teate ju minu igavest taaka, et kogu aeg on midagi kadunud. Hetkel on selleks viimased kuud olnud ID kaart. Kuna mul pass nagunii aegub, siis mõtlesin, et lähen teen endale uued korraga ära, on vist soodsam. Siis tuli aga see korontsik ja nii see elu mul läks. Õnneks juhiluba on veel alles, poest veinipudeli saab kätte, woop-woop! Küll aga oli see taak, et aeg-ajalt tuli digiallkirja anda ja mis allkirja ma ikka annan, kui mul ei ole ID kaarti. Ja et mobiil ID teha, on vaja… ID kaarti. Lambist leidsin enda meilist mingi uudiskirja Dokobit lehele ja seal saab kuus 5 digiallkirja tasuta anda, kasutades siis smartID’d, mis mul isegi olemas on. Mul eelmine kuu oli rohkem vaja, seega liitusin mingi 7 euri eest, aga no ikka seda väärt, sest enne pidin ma asjade allkirjastamiseks KOHAL KÄIMA nagu loom. Olge lahked, loodan, et kellelgi sellest tolku!

Lõpetuseks kaks soovitust, mis ei tule mitte minult, vaid mida mina sain Andra käest, aga pean kaasa noogutama, et jaa jaaa, on küll head asjad! Esiteks Smartzone lastekanal. Andra kirjutas juba ammu meile chatti, et kuulge, kas te olete seda juba lastele näidanud. Ma ei olnud, sest mul on Telia ja see on ainult Elisa telepakettides (krt, miks kõik head asjad Elisas on, ah?) aga õnneks külas käies see kanal jooksis ja ütlen ausalt, et endal jäi ka pilk peale, sest kaua sa seda Peppat ja Teen Titansi vahid, eks. Mari vanuse jaoks ideaalne, Lende puhul ma veel nii kindel ei oleks, kolme on ehk veel liiga väike? Kuigi noh, ega ta ise kanalit vahetada ei osanud ja vaatas ka, ikka vahepeal inisedes, et omg, pange Peppat, jumala eest. Suurematel oli aga vaatamist küll ja veel. Seal on toredaid saateid loomadest, katsetest, eksperimentidest, kokkamisest jne, et kui sa veel ise ka lapsega koos maha istud, siis saate seda kanalit vaadates kõikidest maailmaasjadest juttu teha, tõesõna kohe.

Ja kui muidu on süümekad, et issand, jälle mul kiire ja lükkan lapsed teleka ette, siis seda kanalit ma laseks julgelt vaadata. LaseKS, sest meil seda kodus pole. Ma saatsin juba Go3 poole kirja teele, et PALUN võtke see ka endale paketti, ma tahaks lastele midagi peale multikate ka harivat näidata! Kui te tunnete, et teil ka see kanal olla võiks, siis saateke kiri enda teenusepakkujale: mida rohkem on soovijaid, seda suurema tõenäosusega saate teie ka varsti oma lastega ägedaid lastesaateid vaadata, mis neid ka päriselt harivad, mitte ei nürista.

Mis veel: Elisa Elustiili äpp! See on pmst nagu MyFitnessPal, kus saad oma kaloreid ja liikumist jälgida, aga kõik on eestikeelne ja seal on palju Eesti tooteid ja sa saad selle isegi siduda oma MyFitness kontoga, et äpp saaks aru palju sa treenid jne. Ma alles hakkasin kasutama, seega ehk kunagi tulevikus saan rohkem rääkida sellest, praegu on aga prooviaeg tasuta, seega soovitan tõmmata ja üle kaeda, kes tahavad ka enda pekke kuidagi kontrolli all hoida.

Samsung Galaxy earbuds! Kuidas ma enne ilma nendeta elasin, ah? Need on nii mugavad, ei pane kõrvu valutama, nagu mu eelmised klapid ALATI tegid, summutavad müra ja nii mõnus on nendega rattaga sõita või jalutada. Ja isegi mina ei ole neid ära kaotanud – mina, kes ma kaotan kõik ära, haha. See helikvaliteet on nii hea (ma ikka kuulan vahel sealt mediteerimise äpist asju) ja need helid on küll super. Näevad head välja ja aku kestab kaua. Ma soovitan täie rauaga!

Okei, räägime siis söödavast kraamist ka, kui ma juba siin olen. Lemmikjook on mul praegu vaieldamatult Sun365 kookosejook. See on lihtsalt nii maitsev, aitab magusaisu vastu ja on täis mõnusaid vitamiine. Sobib kalorluse poolest ka mulle vahepalaks, kuigi mõni võiks väita, et issand, 200 kalorit, nii palju. On ta jee, vanasti ma sõin keedukreemisaiakesi vahepalaks, abiks ikka ? Nendest mahladest ja smuutidest on lastele mega hea sügavkülmas mahlapulki teha.

Lemmik snäkk on mul 100% kindlalt ananass. Nii värskena, kuivatatuna, kui batoonina. Batoonid on mul hetkel otsas, seega täna on “eelhommikusöök” kui see üldse on asi, just pakk neid kuivatatud ananasse, sest neid on hea blogimise kõrvale vaikselt näksida. Nii mahlased ja magusad. Ja terve pakk on jälle kuskil 200 kalorit, mis pole üldsegi palju.

Loe ka neid postitusi!

9 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kristina 3. juuli 2020 at 08:11

    Nii palju kasulikku infot! Tahan seda näokreemi tellida, lastekanalit, tean kust saab ohatise vastu ravi. Tänud!

  • Avatar
    Vasta Anett K 28. mai 2020 at 09:34

    Kas on mingi kogemus ka Samsung Galaxy earbudsite ja iPhone’de ühildumise kohta? Olen nende kohta palju rohkem head kuulnud kui AirPodside

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. mai 2020 at 10:15

      Mul pole iPhone, mul on Samsung 🙁

  • Avatar
    Vasta O 27. mai 2020 at 16:29

    Kas saaks palun linki sellele lehele, mis kosmeetikatarvete koostisosasid analüüsib? 🙂

    Aga muidu tahtsin veel öelda, et Naifi päikesekaitsekreem sai endale ka soetatud, tundub nii mõnus ja puhta koostisega, aga täiesti harjumatu on minu jaoks see metsikult tugev lõhn. Kõik tooted mu majapidamises on valdavalt lõhnatud ja tundub natuke õudne nii tugevalt lõhnavat toodet beebile peale määrida. Seega tekitab väga kahetiseid tundeid. Lõhn muidu halb ei ole (kuigi ehk pisut imal mu maitsele), aga või jummel, tõesõna tekib kiusatus otse tootjale kirjutada, et äkki saaks seda parfüümi osa kuskil nii 10x vähendada ?. Muidu konsistents on tõesti mõnus, aga lõhnapelguritele ei soovitaks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. mai 2020 at 17:49

      Ma nii harjunud, see sama lõhn on enamikel Naifi asjadel, mulle nii meeldib 🙂 Aga eks jah, maitse asi 🙂

      https://www.skincarisma.com/ingredient-analyzer

      • Avatar
        Vasta Ka 30. mai 2020 at 12:12

        Eestis on loodud uus Kanal jupiter.ee, mul endal lapsi pole ja ei oska täpset hinnangut anda, aga seal tundus ka päris suur valik eestikeelseid multasi olevat 🙂

  • Avatar
    Vasta Merily 27. mai 2020 at 14:45

    Dokobit on tasuline, kuid nüüd on võimalik ka tavalise ID-tarkvaraga Smart-ID kaudu allkirjastada. Rohkem infot: https://www.smart-id.com/et/abi/kkk/uldine/kas-smart-id-sobib-elektrooniliste-dokumentide-allkirjastamiseks/

    Lisaks saab dokumente tellida ka veebi kaudu, tehes ise kodus õpetuse järgi pilt. Rohkem infot: https://www.politsei.ee/et/juhend/id-kaardi-taotlemine-taeiskasvanule/taotlemine-iseteeninduses

  • Avatar
    Vasta Ripli 27. mai 2020 at 14:31

    Pekki.. Mul alles eelmisest suvest naifi päikesekreemi alles, terve potsik pmst.. Ei olnud see ka odav tookord ja nüüd kui sa räägid, et see tänavune kreem ei jäta nahka valgeks… siis ma tahan ka krt..

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. mai 2020 at 17:49

      mai tea kas see aasta säilibki?