JUMALAITA

nii võib inimene nälga surra kah

21. jaanuar 2021

Nagu te ehk mäletate, siis mulle kirjutati suvel ATH ravimid välja, Concerta nimelised. Ma vahepeal jupp aega ei võtnud neid, sest esialgused kõrvalmõjud olid lihtsalt jubedad. Käed värisesid, süda oli paha, pea valutas, iiveldas, isu ei olnud, meeletu janu ja kohutav ärevus. Ja see on see kõige “lahjem” variant sellel ravimil.

Nüüd mõtlesin, et võiks uuesti proovida, et äkki osa nendest sümptomitest olid hoopis seotud mu vaimse seisundiga sellel ajal või miskit. Proovisin linnas elades paar korda ja pidin tunnistama, et tõepoolest olin nendel päevadel palju produktiivsem ja enamik kohutavaid kõrvalmõjusid olid tõesti kadunud, alles jäi ainult kaks. Meeletu janu + isutus.

Konkreetselt nii, et kui hommikul selle sisse võtad ja enne süüa ei taipa, siis julgelt võid õhtuni välja nii olla, et ei pane tähelegi, et pole päev läbi söönud. Selles suhtes, et kui juhtumisi meenub, siis saab süüa küll, aga enamasti ei meenunud. Alles õhtul kui drug maha kulus, siis tabas pauguga MEGA nälg.

Ühesõnaga, eile ka mõtlesin, et olen tegus inimene ja võtaks vahelduseks äkki ühe rohukese sisse. Tulemus – ma sõin esimese ampsu kell 19.30 õhtul. Tööd tegin küll omajagu ära, aga olgem ausad, eriti jätkusuutlik selline toitumine väga ei ole, seega ütleme nii, et lähiajal ma enam seda pulli ei tee. Ma ei kujuta ette, kuidas inimesed seda ravimit igapäevaselt võtavad ja nälga maha ei sure 😀 Selles suhtes, et NÄLGA ei ole, aga toitaineid nii ka väga ei saa, kui aus olla.

Täna on tulemus muidugi käes, pea valutab ja eriti uimane on olla.

Kids, say no to drugs!

Loe ka neid postitusi!

20 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Saatusekaaslane 26. jaanuar 2021 at 12:11

    Huvitav, minul on muidu ATH ravimite sarnased antideprekad muidu peale, aga on ka Concerta väälja kirjutatud vajadusel… Ja… mind tegi 1 tablett mega uimaseks. Nagu nii uimaseks et mõtlesin et võtan enne rasket eksamit sisse ja tulemus oli seee et mul oli selle eksami ajal nii pohhui sellest eksamist 😀 Siis googeldasin ja lugesin, et ehk on doos vale. Võtsin 2 tableti kaupa ja täitsa teine tera 😀 Aga selliseid nähte mul nt pole kordagi olnud, ainult janu tekib. Aga kui ma olen rasketel perioodidel võtnud Concertat mitu p järjest, siis on tulemuseks see et ma olen üli üli ärritatav. Selleo väldin ja võtan niii harva kui vähegi saab. Ja kõigile, kes jauravad siin, et see tekitab sõltuvust, siis ei tekita. See ravim ongi ATH inimestele tehtud nii, et see ei tekitaks sõltuvust. Adderall mida USAs lastele sisse söödetakse jah tekitab mega sõltuvust. Sellep seda meie turul polegi. 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. jaanuar 2021 at 12:26

      uniseks? mul on just see, et ABSULL und ei tule 😀

  • Avatar
    Vasta Brigitta 22. jaanuar 2021 at 19:53

    Olen Concertat söönud 8 aastat. Vahepeal oli 4 kuuline paus, aga phm 8 aastat jutti söönud.
    Alguses kaal kukkus ja yliaktiivne olek oli koguaeg. Aga enam ei mäletagi, et millal see normaliseerus. Ehk kuskil pool aastat kuni aasta läks. Praegu söögiisu normaalne ja vahel liigagi hea ja ega muud mõju polegi, kui et ajud toimivad normaalselt ja pole selline tuulepea.
    Ja see “sõltuvust tekitav” jutt on minumeelest kyll pullisitt? Olin 4 kuud ilma, kuna mõtlesin et ehk enam ei vaja neid,kui õpingud lõppesid ja muidu ka chillim aeg oli elus. Silloin mul 4 kuu sees tulnud kordagi mõtet,et jubedalt tahaks neid concertasid sisse krõbistada, ega muid võõrutusnähte? Hakkasin ikkagist uuesti sööma, sest lihtsalt ei jaksanud enam selline tuulepea olla ja kõik projektid olid poolikud ja jube raske tööl pikalt keskenduda.

  • Avatar
    Vasta Betti 22. jaanuar 2021 at 07:56

    Minu kaasa võtab ka seda rohtu. Ta on alati “unustanud” süüa vôi pole isu. Viimasel ajal ma märkan ise, et ta pikalt söömata ja siis ma käin ja tuletan talle meelde.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 22. jaanuar 2021 at 05:24

    Huvitav, et seda sulle kirjutati, ravimi infolehel on kirjas: “ravimit kasutatakse lastel ja noortel vanuses 6 kuni 18 aastat.
    Concerta ei ole mõeldud kasutamiseks ATH raviks noorematel kui 6-aastastel lastel või täiskasvanutel.”

    • Avatar
      Vasta Kaisa 22. jaanuar 2021 at 05:33

      Ûldsegi sa muudad mind murelikuks, sest ma loen, et ravimit võetakse arsti määratus kuurina koostöös teiste teraapiatega, mitte nii, et ükampäev võtan ja siis nädal ei võta. Ma muidugi ei tea, kuidas sinu arst sul seda ravimit manuatada käskis, aga ravimi infoleht on netis olemas.

      • Mallu
        Vasta Mallu 22. jaanuar 2021 at 11:16

        Mulle öeldi konkreetselt, et kuna ravim on lühiajalise toimega (üks päev), siis võib vabalt võtta vaid nendel päevadel, kus tunned, et vaja oleks. Mitte iga päev.

        • Avatar
          Vasta Kaisa 22. jaanuar 2021 at 17:56

          Nojah, arsti tuleb usaldada.

    • Avatar
      Vasta Elli 26. august 2022 at 11:04

      Infolehel on nii kirjas tõesti, sest ATHd on pikka aega peetud lastehaiguseks. Alles viimastel aastatel on hakatud tunnistama, et inimesed ei parane imeväel, kui täiskasvanuks saavad. Kellel on ATH kergemas vormis, võib sellega küll elama õppida, aga imelist tervenemist ei toimu.

  • Avatar
    Vasta M 21. jaanuar 2021 at 21:46

    Siin rootsis kasutatakse neid ravimeid just kaalu pärast .
    Väga haige et inimesef mänguvad oma tervisega !
    Aga neil kel on vaja võtta neid rohte ,need panevad alarmi omale ,et mäletaks süüa.
    Kui normilt toituda päeval siis see ”rohupohmakas” on järgmine päev väiksem .

  • Avatar
    Vasta Siiri 21. jaanuar 2021 at 21:13

    Mu õde kunagi tarvitas seda ravimit, samuti oli megaaktiivne ja võttis alla. Aga pole ka ime, sest see ravim on väga sarnane amfetamiinile ja on paljudes riikides isegi keelatud. Võib tekitada sõltuvust, nii et ole ettevaatlik.

  • Avatar
    Vasta Just sayin 21. jaanuar 2021 at 21:07

    Mingi paar postitust tagasi just oli jutt, et las igaúks olla selline nagu ta on, ära vaata tema kaalu vaid näe inimest. Ja nüüd selline postitus, kus nagu uhkustaks, et sul pole isu ja vōtad megalt alla. Vastuoluline.

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. jaanuar 2021 at 23:00

      Need sõnad paned sa praegu ise mulle suhu

    • Avatar
      Vasta Pille 22. jaanuar 2021 at 00:48

      Kle, ‘Just saying’, see Mallu isutusega “uhkustamine” on küll sinu enda ebaterve mõtlemise vili. Ta lihtsalt kirjutas konkreetse ravimi kõrvalmõjust, mitte ei rääkinud uhkelt kaalu langetamisest. Toitumishäired vohavad kül vist hullemini kui koroona.

      • Mallu
        Vasta Mallu 22. jaanuar 2021 at 11:17

        Ma tõesti ei saa ka aru, kust sa uhkustamist välja loed, sest see ei ole absull HEA tunne, kui oled mega jõuetu ja nõrk, kui aus olla.

        • Avatar
          Vasta Tiina 23. jaanuar 2021 at 03:06

          Mina saan küll aru. Vaata kas või seda pilti, mis selle postituse juures on. See uhkustabki kõige rohkem. Psühholoogia.

    • Avatar
      Vasta Reelika 22. jaanuar 2021 at 11:24

      Kuidas saab sellest postitusest välja lugeda, et inimene uhkustab “alla võtmise ja/või isutusega”, kui tekstis on eraldi välja toodud, et kuna ta sõi väga vähe seda ravimit võttes, ning järgmine päev oli selle tulemusel kehva olla, siis ta ei soovi seda enam lähiajal uuesti teha ning selline elustiil(söömatus) ei ole just eriti jätkusuutlik?
      Minule kõlab see pigem hea arvustusena, kuna seletatakse lahti, et kuigi see ravim on hea produktiivsuse suurendamiseks, võib ta halvasti mõjuda pikaajalise kasutamise puhul, kui inimene ise endale söömist meelde ei tuleta.

  • Avatar
    Vasta Krista 21. jaanuar 2021 at 20:59

    Jah isutus oli ka minu poja ainuke kõrvalmõju. Nojah ma istusin hommikul seni juures, kuni sõi ja siis võttis rohu.

  • Avatar
    Vasta Maris 21. jaanuar 2021 at 18:59

    Äkki peaks katsetama mingit memo või meeldetuletust mis kellaajaliselt tuletab meelde “mallu, söö” 😀 tundub imelik aga isegi vee joomiseks on mingis äpid välja mõeldud ?

    • Avatar
      Vasta Maria 21. jaanuar 2021 at 19:57

      Sa võid selle meeldetuletuse panna aga kui isu pole paugu all siis isu pole 🙂