Uncategorized

tasuta reklaam ja häbematus

17. märts 2022

Aeg-ajalt ikka kirjutab mulle mõni geniaalne firma, et oh kuule! Meil oleks su vaja käest blogipostitust ilusate piltidega, instagrammi storysid (videona) ja feedi pilti, vastutasuks on meil sulle pakkuda hämmastav 30 eurone kinkekaart meie toodetele!

Imelikul kombel ma neid koostöid nagu hästi vastu ei taha võtta, sest tasuta tööd teha ei viitsi. Aga mõnikord on hoopis nii, et tahaks reklaamida midagi, mille eest mitte keegi mulle maksta isegi mitte ei plaani. Veelgi enam, neil pole õrna aimugi, et ma seda teha tahan.

Okei, tegelikult ma olen selle firmaga kunagi koostööd teinud ka, aga praegu on see täiesti koostööväline jutt, lihtsalt tunnen, et äkki kellelgi on seda infot oma ellu vaja. Igatahes oli nii, et paar päeva järjest, iga kord kui Andrale kirjutasin ja küsisin, et mis ta oma eluga teeb, vastas ta, et on Pepcos küünlaid ostmas. Vaikselt hakkas tekkima kahtlus, et ta muud ei teegi, kui põrutab ühest Pepcost teise ja kahmab küünlaid kokku. Miks ta erinevates käis, kuigi kaup on igal pool sama, teab ainult jeesus ise.

Nüüd käisime meie Andraga Ülemistes Apranga poes koostöövärki ajamas ja muidugi ei saanud me enne Ülemistest lahkuda, kui Andra PIDI mulle näitama, milliseid ägedaid küünlaid Pepcost saab. Ma olen ise ka paar korda sealt küünlaid ostnud ja tean isegi, et seal neid hea hinnaga saada on. Aga seekord olin ma ise ka rabatud, et jumala haud – nii ilusad ja nii odavad!

Üli tuusad on need betoonist, hästi rasked küünlad. Sain samasuguse matchiva lillepoti ka. Neid mulliküünlaid olen enne mingisugustes disainipoodides 5x kallima hinnaga näinud, aga seal olid need minu mäletamist mööda 4€? Jaa, ma tean, käsitöö ja paremad koostised jne, kõik mängib rolli. Aga no kui lihtsalt silmailu ja disaini tahad, siis öelge mulle, mis Pepco omadel häda on? Nii ilusad ju!

Eriti naeruväärse hinnaga oli seal see ilus ja klassikaline tulbivaas, mis maksis ei rohkem ega vähem kui 1.8€. Sellise raha eest vaasi küll ja veel. Tulpide jaoks ideaalne. Mõnusalt laia ülemise osaga ja madalam, mul endal kõik vaasid suht kõrged (sest ma muidu olen alati liiliate peal väljas ja need suht pikad lilled). Mina olen saagiga rahul.

teeme veel tasuta reklaami: kuldne kandik ja diivanilaud: konverter.ee

Enne, kui nüüd keegi jõuab midagi ohkima hakata, siis las ma ruttan teist ette. Ma juba tean, mida osad siit öelda tahavad, sest ma olen täna juba päris mitu selleteemalist kirja saanud. Esiteks julgesin ma IG’s jagada selgelt märgistatud koostööd Apranga poest – sain kohe puid alla, et ahhaaa, raha on vaja kerjata, aga vahi, kus käib endale hilpe kokku ostmas. Häbematu!

Kui ma esimese sellise kirja sain, siis ma ausalt arvasin, et keegi teeb nalja 😁 Vastasin talle siis naljaga, et jah, kujutad ette, mida ma eile veel lugejatelt saadud rahaga tegin? Käisin Selveris ja ostsin lastele guaššid ja uued pintslid! Tema vastusest sain alles aru, et ta ei teinud nalja. Nimelt kirjutas ta mulle kirjavigadest kubiseva hala, kuidas tema isegi ÜKSIKEMANA on kaelani võlgades, aga mitte iial ei langeks ta nii madalale, et kuskil kerjama hakata. Ise tuleb hakkama saada! Saati siis veel kerjatud raha guaššide alla laiaks lüüa. Häbematuse tipp, ütleksin ma!

Ütlen ausalt, et mul on nüüd hunnikus koostöid tulemas ja palun mitte nende peale kohe insulti saada, et vahi nalja, mis nüüd meie rahaga teeb. Ostab siin üht ja teist kokku, et nendest veel blogida ja vaestele lollidele, kes raha kandsid, nina alla hõõruda! Igaks petteks märgin ära, et kui näete, et tegemist on koostööga, siis ei pea muretsema, et ma ise endale need tooted kokku ostnud oleksin. Ausalt ei ole.

Ja kui kellelgi on probleem, et ma endale kaheeurise vaasi või neljaeurise küünla või kolmeeurise guaššipaki ostsin, ning tunneb, et see on väga ebaeetiline ja tema lootis oma saadetud raha eest vähemalt mu lapsi näljasurmast päästa ja on nüüd petetud, siis pliis saada mulle kiri kontonumbriga ja ma teen sulle tagasikande, et sa suurest kurjusest südarit ei saaks.

Ning kui nüüd siin eetilisem oleks elu lõpuni ette lugeda, mida ma ostan, siis andke aga teada, üritan teid kursis hoida iga väljaminekuga. Hoidku jumal, muidu olen ehk veel pettur kah 😬

Teistele: minge vaadake Pepcosse. Krdi ilusad küünlad on 😁

Loe ka neid postitusi!

40 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Aire 21. märts 2022 at 11:28

    Ma ostsin Pepcost selle suure kandilise küünla, mingi 5 euri maksis vist. See põleb issssand kui kaua, reaalselt. Ja need küünlad on nii stiilsed ja ilusad. Ma soovitan ka neid!

  • Avatar
    Vasta kats 18. märts 2022 at 14:09

    Mulle jäi küll niru tunne, et küsisid toetust ja väga paljud ilmselt ka kandsid oma pisku kõrvalt, aga nüüd ironiseerid ja plärtsud nende peale. See võib sul naljana mõeldud olla, aga tegelikult ei tundu naljakas. Tundub ülbe ja ignorantne. Aga nüüd- tuld minu pihta 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. märts 2022 at 15:16

      Ma ei tea, mis plärtsumist sa siit välja loed. Aga kui sa oled üks nendest, kes kandis ja nüüd niru tunne on, anna mulle teada ja ma kannan sulle raha tagasi. Mingit isu tuld sinu pihta anda ei ole.

  • Avatar
    Vasta Liis 18. märts 2022 at 12:45

    Arvan samuti, et küünalde ostmine ei ole esmavajadus, kui raha ei ole. Pole vaja teiste kommenteerijate üle irvitada.
    Hakkasin sulle just ülekannet tegema ja siis lugesin seda postitust. Ma toetan edaspidi inimesi, kes tõesti abi vajavad.
    Kunagi ma toetasin sind ka kui sul see Mangi jama oli. Samasuguseid olukordi võib sul tulevikus ka ette tulla, kus sa teiste abi vajad. Mina edaspidi sind ei aita. Mitte sellepärast, et sa neid õnnetuid küünlaid ostsid vaid seepärast, et sa asja pointi ei näe ja pigem pakub olukord sulle nalja.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. märts 2022 at 12:52

      Ma loodan, et sa saad aru, et ma ei ostnud neid küünlaid inimeste rahade eest, vaid juba mõnda aega tagasi. Lihtsalt arvasin, et kui nüüd üldse edaspidi julgen midagi kirjutada, et “vaadake, mis ma ostsin” siis tuleb kohe jutt, et issand jumal, mis krdi küünlaid sa ostad. Toetama muidugi ei pea, kui sa seda ei taha, ma ei käsi käedagi.

      Olukord ise just “naljakas” ei ole, aga mu suurim toimetulekumehhanism terve elu on nalja tegemine, niimoodi tulen mina rasketest olukordadest läbi. See ei tähenda, et mul suva oleks. Ma lihtsalt ei oska teisiti 🙂

  • Avatar
    Vasta Anni K 18. märts 2022 at 00:36

    Okou, pean nüüd ka Pepcosse jooksma, olen küünlahull ja ei saa midagi parata, et ilusad asjad meeldivad 🤭. Pepco on üldse üks tore pood. Viimati ostsin euro eest köögi kraanikaussi iminappadega svammiresti, kuhu svamm pärast nõude pesemist nõrguma panna. Silma jäid veel ilusate mustritega kokkuvolditavad säilituskastid koos kaantega, neid lähen siis jahtima, kui koridori riiul üles saab, et tööriistu jms nii neisse ära peita. Ja viimane küünal, mis sealt ostsin maksis muidugi 9 eurot, aga on megasuur ja ümbrist plaanin pärast küünla põletamist taaskasutada juukseharjade ning kammide hoidjana 😁.

  • Avatar
    Vasta Siug 17. märts 2022 at 20:58

    Ausalt minumeelest on piinlik, et meil müüakse kohaliku disaini pähe samasugust küünalt. Selle küünlavormi (ja teised samad ka, mida kohalik tootja kasutab) saab endale igaüks ise Aliexpressist tellida. Käsitöö/isetegemine jah, aga Eesti disain-no palun 🤦

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. märts 2022 at 21:02

      Aga kelle disain see siis on 😀 Kuskil keegi ikka leiutas sellise küünla ja kelllegi disain see on 😀

      • Avatar
        Vasta Siug 17. märts 2022 at 21:07

        Eesti disaini nime võiks kanda toode, mille kuju on ka kohapeal välja töötatud autori poolt. Sama hästi võib mida iganes Alist kokku tellida ja siin edasi müüa Eesti disainina? 😀

        • Avatar
          Vasta L 21. märts 2022 at 00:03

          Kahjuks on Eesti disainipoed täis kaupa millel ei ole Eesti disainiga mingit pistmist, tihti ka üleüldse mingi disainiga vaid on lihtsalt enda kätega tehtud koopiad või on siis juppidest kokku pandud. Need kes pärlitest ehteid teevad nimetavad ka end ehtekunstnikeks ja disainereiteks. Või reflective zoo helkurid kus kasutatakse kujunditena suht esimest pilti mis googles üles hüppab kui sarnast otsingut teha. Aga pakendi peal kirjas uhkelt Eesti Disain. Suht häbitult tehakse ka teite kodumaiste loojate asju järgi, muutes natuke ja andes enda touchi. Juba põhihariduses peaks vist disainiteooriast õpilastega rääkima koolis. Miks kardetakse sõna käsitöö, ieelistatakse kka uhkelt disain ja kunst 😀

      • Avatar
        Vasta Elis 17. märts 2022 at 22:18

        Disainisin ka ühe toote ja kae nalja, aliexpressi pilu tegi selle üks ühele järgi, niiet hoia suu kinni kui asjadest midagi ei tea😏 Tean ise, et see disain ka varastati eestlase käest..

  • Avatar
    Vasta Ingrid 17. märts 2022 at 20:51

    Oh seda õelust. Keegi ei sunni neid raha andma mitte kellelegi. Kui annad, oled tore ja hea. Kui ei anna, siis pole midagi, aga ei pea halvasti ka ju ütlema
    Küsida võib alati abi!

  • Avatar
    Vasta Krr 17. märts 2022 at 19:29

    Kõigepealt – olen isegi Pepcost jumalast lahedaid sisustuse asju hommanud super hindadega. Teiseks – olen ametlikult töötu mitte üksikema (ja jumalast rahul oma hetkelise töötu sissetulekuga) ning mul on jumala kama, mis sa minu saadetud raha eest soetad :). Kui mul sellele infole nõudmisi oleks, eks ma siis oleks ette küsinud, et mida sa täpselt selle rahaga peale hakkad või poleks üldse ülekannet teinud :). Selliste lugejate kommentaare lugedes jääb tõesti mulje, nagu neid raha ülekandjaid oleks surma ähvardusel selleks sunnitud 🙂 Ehk – mina küll ei vaja selliste aktivistide kaitset ja selgitusi, et äkki Mallukas ei ostagi selle raha eest oma lastele leivapalukesi lauale.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. märts 2022 at 19:40

      Tõele au andes ma ostsin eile leiba ka, kui poes käisin. Ja lapsed sõid seda 😀 Mission complete!

      • Avatar
        Vasta Krr 18. märts 2022 at 12:25

        Ohh, äge, nüüd saan rahulikult öösel magada, kui ikka leiba ka ostsid 🙂

        • Mallu
          Vasta Mallu 18. märts 2022 at 12:40

          Hakkab teine ainult otsa saama…

  • Avatar
    Vasta Mina 17. märts 2022 at 19:15

    Pepcost saab väga ägedaid asju. Ma lahkusin sealt ükskord stiilse 2€ sendikotiga ja teinekord sama kalli nunnu läbipaistva kiisu pildiga tassiga. Ütlesin tookord müüjale, et mul on sada tassi, aga seda ma siia ei jäta. Oli viimane ja no kassi pildiga. Vahel ma tunnen, et ma ei ole kohe 35-aastane, aga mis teha.. Müüja muigas. Ma olen riideid ka sealt ostnud 6€ eest.

  • Avatar
    Vasta Annely 17. märts 2022 at 19:08

    Ma ei tea, kuidas teistele aga selle rahaga mis mina sulle saatsin, vöid teha mis tahad!
    Palju seda polnud aga kuna ma selle SULLE saatsin, siis pole see enam minu raha ja seega pole ka minu mure mis sa oma rahaga teed.🤣

    Kuidas inimesed nii öelad on, kurat küll! 🤦🏻‍♀️

  • Avatar
    Vasta Tinkerbell 17. märts 2022 at 18:51

    Mina tunnistan puhtsüdamlikult, et kandsin sulle 2 eurot ja mul ei saaks rohkem parem meel olla, kui selle eest ostsid endale selle ilusa vaasi, mis mul ka endal kodus on! 😃

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. märts 2022 at 19:04

      Ütleme siis, et see vaas on sinu poolt (kuigi ma ostsin selle jupp aega tagasi, mitte eile) 😀

  • Avatar
    Vasta F 17. märts 2022 at 17:51

    Ma arvan, et kallimad käsitööküünlad on kvaliteetsemast toorainest.
    Ise ei julgeks Pepco küünlaid põletada, sest krt teab mis jama sealt sisse hingad. Jah, kogu maailm on mürke täis meie ümber, aga mingeid valikuid tehes saab neid vähendada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. märts 2022 at 18:01

      Jaaa, ma mainisin seda ise ka postis, aga ma ausalt öeldes mõtlesingi, et need põletamata ka ilusad vaadata 😀

  • Avatar
    Vasta Liisukas 17. märts 2022 at 17:35

    Haha,tahaks lihtsalt naerda selliste kommenteerijate peale. No tõesti, ära siis saada raha, kui see elu lõpuni piinama jääb.
    Mul on nende soodsate sisustuspoodidega jama – tahaks kõik küünlad, vaasid, padjad ja pleedid omale koju vedada. Mis siis, et mul diivani peal juba 3 pleedi ja 6 patja on ja enam pole ühtegi kapipealset, kuhu mõnda küünalt või vaasi panna 😁 Mingi aja tagant muidugi võib välja vahetada, aga no tooted vahetuvad poodides nii kiiresti ja kogu aeg tulevad uued ja ilusad peale.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. märts 2022 at 17:53

      Jah, sisustuspoed on needuseks, aga ma olen praegu sellises seisus, et tegelikult mul pole mitte midagi vaja 😀

  • Avatar
    Vasta tikud laual 17. märts 2022 at 17:30

    Ma saan selle inimese kirjast aru, et su blogi on mõeldud vaid näljas üksikemadele. Ma olen mitu aastat lugenud ja pole näljas üksikema. Mis nüüd saab?

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. märts 2022 at 17:32

      Väga kena, et üles tunnistasid, kao nüüd siit palun heaga minema ja ära enne tagasi tule, kui oled nälgas üksikema!

      • Avatar
        Vasta tikud laual 17. märts 2022 at 18:01

        Hakkan asjaga kohe tegelema!

        • Mallu
          Vasta Mallu 17. märts 2022 at 19:04

          Sa tead, et ma saan alati üle kontrollida, et ega sa ei valeta!

          • Avatar
            tikud laual 17. märts 2022 at 20:05

            panen veini külma

      • Avatar
        Vasta Kätlin 17. märts 2022 at 18:42

        Mina muudkui teen/katsetan samasuguseid mulliküünlaid,ruubikukuubiku, öö/päev kujulisi, AGA nii raske on sellele õiget tahti valida. Tahan ja küünal peabki ilusti ära põlema ( mitte suure leegiga, ei tohi suitseda, ei tohi kõrgeid servi jääda jne) seega olen erinevate suurustega tahte endale hunniku varunud ning muudkui katsetan, aga seda õiget pole veel leidnud. Küünal peab 48 tundi tahkuma, et saaksin seda siis kolme tunni põletamise haaval katsetada. Seega pliiiis, äkki mõnes postituses või storys annad teada kuidas Pepco küünal põleb. Loomulikult, kui raatsid tule otsa panna 😁

  • Avatar
    Vasta Tume 17. märts 2022 at 17:24

    Tead, ma tegin kande lihtsalt sellepärast, et sa seda hala ära ei lõpetaks. Kuluta kasvõi uue maasika kleidi peale.. pole kahju.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. märts 2022 at 17:27

      Ma uut maasikakleiti siiski hea meelega ei soetaks, siiani ei jõua ennast ära kiruda, kui kapis vastu vahib 😀

      • Avatar
        Vasta Maarika 17. märts 2022 at 18:58

        Tegelt tahaks seda maasikakleiti veel seljas näha 😀 pole küll nälgas üksikema aga endale sellist osta ei jaksa, hea siis teistel vähemalt vaadata 😅

        • Mallu
          Vasta Mallu 17. märts 2022 at 19:03

          Ma ei tea, kuhu ma minema peaks, et seda selga panna 😀

          • Avatar
            tyyna 17. märts 2022 at 22:50

            Meil oli läänemaal Altmõisas suvehakul Maasikapidu, sinna sobiksid nagu rusikas silma-aukku oma kleidiga. 🙂

          • Avatar
            Morgie 18. märts 2022 at 09:13

            Loosi välja lugejate vahel “deit Malluga ja tema maasikakleidiga” näiteks. Tingimuseks olgu, et loosi võitja peab kohale tulema fraki ja torukübaraga!

          • Mallu
            Mallu 18. märts 2022 at 11:27

            Seda ainult ei tea, et paljudel seda torukübarat ja frakki on 😀

    • Avatar
      Vasta Mrs 17. märts 2022 at 18:14

      Lugesin esimesel korral “Tegin kande sellepärast, et sa selle hala ära lõpetaks.” 🤣🤣🤣

      Mallukas, järgmine kord pakugi lugejatele, et niikaua kui teatud summat koos pole, käid ja halad 😆

  • Avatar
    Vasta Maribel 17. märts 2022 at 17:05

    Kas need küünlad põlema pannes ka lõhnavad või ainult silmailu ja hea lõhnaga niisama seistes?

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. märts 2022 at 17:06

      See valgest betoonist lõhnab küll väga hästi. Teised tunduvad niisama küünlad olema 😀