KODU

väike ja pime tuba? not anymore!*

13. september 2022

Te ju teate mu rohelisearmastust! See tumeroheline, mida ma olen sujuvalt tervesse korterisse siia-sinna pannud. Okei, elutuba on pmst üleni roheline, aga no vannitoas on roheline sein ja minu magamistoas oli ka üks sein samasugune tumeroheline. Ja ma armastasin seda! Täpselt selle hetkeni, kuni enam ei armastanud.

Ma ju tegelikult tean ise ka, et tumedad toonid on efektiivsemad suuremates tubades ja väiksemad ruumid muudavad need üsna pimedaks. Aga mu eeldus oli, et magamistoas käiakse magamas ja seal võibki ju veidi pimedam olla, mis siis ikka. Paraku on minu magamistuba korteri kõige pimedamas nurgas, kuhu päike paistab korraks ainult väga varajastel hommikutundidel. Mis tähendas seda, et… Mulle hakkas see pimedus veidi pinda käima. ILUS oli ikka, aga no hing tahtis midagi heledamat.

Samas mõte sellest, et ma nüüd hakkaksin enda magamistoas värvimisrallit tegema, ei tundunud ka teps mitte adekvaatne. Seega tundus kõige lihtsam lahendus sinna seina lihtsalt mingisugune uus tapeet seina lasta panna. Ja kuigi mitmed tarkpead mulle ütlesid, et tumedale seinale ei saa heledat tapeeti panna, sest tume värv kumab läbi, siis… Mis te arvate, et ma usun v? Ma pean ikka kõik enne omal nahal järele proovima.

Ühel päeval, minu meelest juba mingi kuu tagasi, istusin ma arvuti taha maha ja hakkasin Photowall lehel tapeete vaatama. Ma tahtsin, et see oleks midagi selle mustriga, nagu elutoas, aga heledam. Ja nõnda ma ta leidsingi! Vista – Pink Mineral tapeet tundus piltidelt mega ilus ja nii ma ta ostukorvi viskasingi. Nagu alati tuli Photowalli tapeet kulleriga koju umbes kahe päevaga ja nõnda jäi ta kenasti karbi sisse vedelema. Sest mu aju juba genereeris, kuidas ma pean toa tühjaks tassima, tapeedipaigaldaja tellima, tema järgi ootama, kapid sorteerima ja organiseerima ja sada muud asja veel. Lihtsam tundus olla rahul sellega, et tapeet on kodus olemas ja eks jumal näitab, millal mul on aega ja viitsimist sellega üldse tegeleda. Nagu te teate, siis viitsimine ei ole mu tugevaim külg.

Küll aga suudab veinine Mallu mõnikord produktiivne olla. Nii ka ühel kaunil õhtul, kui koos Andraga pudeli veini ära lahendanud ja oma uutest ideedest talle rääkinud olin, kirjutasingi Tapeedispetsile, et tere, palun tule pane mulle tapeet. Tema andis kuupäeva ja kellaaja, millal ta tulla saab ja nii lihtne see oligi. Või nii ma vähemalt arvasin.

Kas te olete kunagi endale midagi tellinud, siis unustanud, et te selle endale tellisite ja kui pakk käes, on see nagu väike kingitus mineviku iseendalt? Noh, mul juhtus midagi taolist. Sest sõidan mina siis ühel hommikul tööle, kui helistab tapeedipaigaldaja, kes vabandab ette ja taha, et ta jõudis pool tundi varem ja kas see on okei.

Igas muus olukorras oleks see muidugi okei olnud, aga ma nimelt olin 100% unustanud, et ta üldse tulemagi pidi. Mis tähendas ka seda, et tuba nägi välja umbes-täpselt selline (võib-olla natukene rohkem sassis):

Nagu te ilmselt aru saate, siis seda voodi tagust seina ei tundu super mugav tapeetida, kui seal ees on kaks rasket kappi, voodi ja muu kraam. Ehk siis keerasin otsa ringi, tormasin oma magamistuppa ja ebainimliku jõuga sikutasin sealt välja teleka ja selle aluse kummuti, siis lükkasin voodi sinna asemele. Läbi mingi ime sain kapid ka eemale lohistatud. Nagu nalja – tuba tööks ette valmistatud vähem kui viie minutiga.

Viskasin talle võtmed kapile ja ütlesin, et ma lähen nüüd tööle tagasi, ole inimene, saa ise hakkama. Õnneks ma elan tööle suht lähedal, ei teagi, kas keegi aru saigi, mis kriisiga ma varahommikul tegelema pidin. *salakaval naer*

Ja ta tõesti oli inimene ja sai ise hakkama. Isegi kapid oli ta ise tagasi lükanud, kui ma koju tagasi jõudsin ja tema kätetööd imetlema hakkasin. Reaalselt lihtsalt seisin seal ja mõtlesin, et püha issand jumal, KUI PALJU PAREM see tuba heleda seinaga välja näeb. Miks ma varem selle peale ei tulnud, ah!?!? Mõlemad pildid on telefoniga tehtud, pole mingisuguse töötlusega vms. Lihtsalt au naturelle.

Mina olen oma elukesega nüüd üsna rahul. Magamistuppa tahaks teleka taha ka tegelt mingi riiuli panna, kuhu mõned taimed visata (kunsttaimed muidugi, kes kastmisega tegeleda viitsiks?). Aga laias laastus sain jälle sellise väikse asjaga toale uue värskuse anda. Või noh, mina ei teinud midagi peale tapeedi välja valimise, aga mis siis, võtan sellegipoolest kogu au laadnalt endale.

Selle tapeediga on muuseas see naljakas lugu ka, et kui õhtu käes, siis tundub tapeet täiesti helehall – paned tule põlema, on roosa. Nii et vaheldust on sellega ka kenasti.

Kuna ma olen Photowalliga enne ka koostööd teinud, siis pakkusid nad mulle teile andmiseks ka sooduskoodi – mallukaz15 annab lausa kuu aega nende tapeetide pealt ale ja tasuta transpordi Eestisse. Nii et kes tahab endal ka mingit tuba veidi üles vuntsida, siis reaalselt ainult ühes seinas annab juba ilus tapeet täiega hea tulemuse. Edu muidugi teile tapeedi välja valimisel, sest seal on neid NII palju, et ma ise ka valisin mingi mitu tundi.

Seda tapeeti olla väga lihtne seina ka panna, aga ma ise ei ole kunagi tapeeti pannud ja ma ei tahtnud ka nüüd sellega alustada. Rikun veel pärast oma ilusa seina ära niiviisi. Sellepärast ma alati Tapeedispetsi kasutan – nii hästi ja kiiresti teeb. Peaks vist mainima, et #notsponsored. Selle seina tapeetimine läks 160€ maksma ja minu meelest hea diil, sest ma ei pidanud ise mitte millegagi mässama, vaid sain rahus tööl olla, et ainult pärast kodus rahulolevalt õhata, et nii ilus on.

Et siis jah, sellised lood mul magamistoas käimas.

*Postitus sündis koostöö Photowall’iga

Loe ka neid postitusi!

19 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Carmen 23. september 2022 at 00:48

    Hei. See pole kuidagi seotud su magamistoaga, aga räägi palun, kuidas sa oled praegu rahul oma diivanivalikuga? Olen ostmas sama diivanit- belluse allegro ja kusjuures ka sama kangaga. Kuidas diivan oma kuju on säilitanud? Need padjad just, mis tunduvad, et vajuvad kergelt vormist ära. Sul on küll see diivan alles 4 kuud kodus olnud, aga ehk oskad natuke juba midagi öelda, kas on väga pain in the ass patjade vajumine?
    Ja kuidas sa kangavalikuga rahul oled?

  • Avatar
    Vasta k 15. september 2022 at 23:27

    pildid tehtud erineva nurga alt. Peaks olema päriselt ka üks ühele tehtud, siis oleks õigem ju 🙂 üks sein ei tee näiteks põrandal olevat vaipa kordades tumedamaks. Ikka see nurk, mille alt pilt tehtud. e-kaubandus ongi paras hea pilt müük, aga teie suunamudijate mõte peaks ju olema kui aus tagasiside andja.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. september 2022 at 07:18

      Ma kordan uuesti- mitte kumbki piltidest ei ole meelega selle posti jaoks tehtud. Vaatasin suvalt telopiltidest, et enam vähem sama nurk ja panin üles. Aimu ikka saab ju? Seda enam, et mulle pole selle posti eest sentigi makstud, et ma kõiki maailmas ümber veenaks, et mu tuba nüüd suurem tundub😄 minu meelest tundub, kui sinu meelest mitte, siis jumal sinuga noh 😄 Leiavad ikka inimesed probleeme…

      • Avatar
        Vasta Vaike 16. september 2022 at 13:48

        Sa pead pildistades ka garanteerima, et aknast tulev valgus on täpselt üks ühele!

  • Avatar
    Vasta Liisu 15. september 2022 at 09:15

    Tapeet muudab ka palju see on selge aga väga palju muudab ka see, et nyyd on ka voodil heledam kate. Mul endal ysna tumedad seinad magamistoas ja kui tahan helgemat muudabgi vaid voodil katet ja hoopis teine olemine. Mul suures toas kõik seinad heledad aga diivan tume. Ja tee mis tahad seal ei saa kuidagi helgemaks seda olemist seal. Kunagi oli hele diivan ja ühes seinas tume tapeet ikkagi oli tuba valgem kui nüüd.

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. september 2022 at 19:23

      Mul oli enne see hele kate ka olemas, aga nagu kuidagi üldse ei sobinud sinna rohelisse tuppa 😀

  • Avatar
    Vasta Triin 14. september 2022 at 11:57

    See helehall ja heleroosa on ikka match made in heaven! Mul oli kunagi sama tooni hall seelik ja roosa topiga oli sama vaimustav kombo. 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. september 2022 at 12:40

      Jaaa, ma ise ka max rahul 😀

  • Avatar
    Vasta Krista 13. september 2022 at 22:15

    Ma nüüd annan veel ühe mõtte… uue tapeediga ei matchi see roheline laelamp enam. 😆

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. september 2022 at 10:18

      Ma tean, vähemalt saan nüüd uut laelampi valida 😀

  • Avatar
    Vasta Eva-Maria 13. september 2022 at 18:18

    Magamistoas elu käib 😄😄

  • Avatar
    Vasta Eva-Maria 13. september 2022 at 18:16

    Väga väga ilus magamistuba 👍👏👏👏

    Imeline tapeet ja see on nagu täiesti teine tuba, võrreldes tumedaga.

  • Avatar
    Vasta Mariine 13. september 2022 at 13:59

    Tapeet on tõesti vinge, aga mulle meeldib roheline ikka ka.

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. september 2022 at 15:45

      Jaa, mullegi! Seda naudin elutoas nüüd 🥲😀

      • Avatar
        Vasta Krista 13. september 2022 at 22:14

        Ma nüüd annan veel ühe mõtte… uue tapeediga ei matchi see roheline laelamp enam. 😆

      • Avatar
        Vasta Kata 14. september 2022 at 11:41

        Edu, see meenutab VEITS hotellituba?

        • Mallu
          Vasta Mallu 14. september 2022 at 12:39

          Tänud edu soovimast, mulle meenutab ka 😀

  • Avatar
    Vasta Kristiina 13. september 2022 at 12:45

    Nii ilus tapeet 🤩

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. september 2022 at 12:47

      Ma ise ka mega rahul!