Uncategorized

Umami ja Diner

20. juuli 2014

Aeg-ajalt olen ma sattunud kuskile ula peale sööma ja iga kord olen mõelnud enda kogemust ka teiega jagada. Nagu ikka, olen ma selle alati unustanud. Nüüd on mul aga igav, sest härra Kardo ei ole IKKA PAGANAMA VEEL kodus ja minu üleeilsest armastust täis posituse emotsioonidest ei ole eriti midagi alles. Ma olen pahur, jorisen ja vingun. Õnneks Mari magab ja ta ei pea vaatama, kuidas ma omaette siin jorisen.

Hullult vajalik info, eks…

Kui ma kunagi Malluka Faceboogis abi palusin söögikoha valimisega, siis pakkusid väga paljud välja kohta Umami Resto, mis asub täitsa minu vana kodu kandis. Kui me sinna läksime, oli see avatud olnud täpselt ühe päeva, seega uhiuus ja põnevus oli ka mul sees – miks seda siis nii väga soovitatakse?

Nüüd ma tagantjärele mõistan, et noh, kui inimesed seal vaid ühe päeva said käinud olla, siis ehk nad ei tahtnud uut kohta maha teha? Teenindus oli muidugi tore – töötajad ei olnud veel jõudnud enda töökohta ja kliente vihkama hakata, seega lehvitati ja naeratati kõikidele sõbralikult. Alguses olin mina ka väga õnnelik (teisel korrusel on kõige ilusam vets, mida ma näinud olen.)

unnamed-4-1516888

Eelroana sõin ma Kalamatsi värsket juustu pak choi, ubade, röstitud pähklite ja sinepi-tšillikastmega. Esimesed kolm ampsu tundus see võrratu, edasine oli natuke vaevarikkam ja ülejäänud toit jäi kahjuks mu taldrikule alles. See sinepi-tsillikaste maitses imelikult ja jättis suhu imeliku järelmaitse. Isegi Kardo ei tahtnud mu jäänuseid ja see juba ütleb midagi. Maksis 7.20. Sama hästi oleks ma võinud 7.20 põlema panna…

Kuna Christine sai Baieri keldris nii head parti, siis tahtsin ma mina pardiga maiustada. Menüüs seisis: Röstitud pardifilee seene-kartulisalati ja punaveinikastmega. Hins 12.90. Sain siis pardi kätte ja maitselt oli see küll hea, kuid see nahk…Rasvakihti polnud korralikult läbi praetud, seega oli pardinahk nätske ja väga ebameeldiv süüa. Samal ajal oli ta ikkagi maitselt hea, sest just naha peal oli kogu maitse. Kui ma teenindaja käest uurisin, et kas see nahk peabki seal nii tülgastav ja “surnud” olema, siis öeldi mulle, et tõepoolest peab, sest muidu küpsetaksid nad ju pardi üle. Soovitas mul naha maha lõigata ja süüa ilma maitseta pardiliha, mis naha all oli.

Eks ma siis sõin.

Kardo palus igatahes siis ka juba mainida, et tema seapraad olevat võrratu olnud. Ei saa kinnitada ega ümber lükata, sest seda ma ei mekkinud.

Magustoiduks jõin kaks klaasi veini ja tulime koju ära. Arve oli VIISKÜMMEND eurot, mis tundus mulle ühe väikse õhtusöögi kohta hirmus palju. Seega ma seda kohta oluliselt ei soovita. Esiteks mega kallis, teiseks jäi see suhtumine, et söö oma parti kuidas tahad, meid ei huvita, kuidagi kummitama ja sinna ma enam tagasi ei lähe, olen ma üsna kindel.

Teine soovitatud koht oli Diner, mis asub siinsamas Männiku kandis. Me kõndisime sinna umbes 10 minutit, seega meile väga lähedal. Kui ma nüüd meenutan, siis oli ju too päev Kardo sünnipäev ja sellepärast me sinna suundusimegi. Olge valmis – ma jälle vingun.

Igalt poolt mina kuulsin, kui imelised burgerid neil on ja olin nii elevil, et ka burksi süüa saan. Vaatasin menüüd – saab lausa valida, et kas tahad maheveist või harilikku piinatud veist ja puha.

Mina võtsin kukeseeneburksi ja Kardo…Issand ma ei mäletagi, mis burksi. Kuna Mari ju burksi ei söö, siis küsisin teenindajatelt, et kas oleks võimalik lapsele saada mõned viilud kurki või paprikat, mida ta samal ajal närida saaks, kuni me sööme.

Lauda toodi meile supikausitäis pisikesteks tükkideks hakitud paprikat-kurki-tomatit ja sisse kasseeriti kaks eurot. Loomulikult Mari neid süüa ei saanud, sest need olid lihtsalt nii tillukesed, seega ta lihtsalt plätserdas nende sees ja loopis need laiali, aga okei. Võiks siis vast öelda, et ise olen loll, et lapsele ise snäkke kaasa ei võtnud ja asi ants.

sook-8007546

Jällegist olevat Kardo burger imeline (või äkki talle maitsevad kõik asjad maailmas?) aga minu oma sai söödavaks alles siis, kui ma nokkisin burgeri vahelt välja kõik rõvedad kukeseened. Ärge saage valesti aru – ma armastan kukeseeni, aga need olid suured, kibedad(!), nätsked ja väga ebakvaliteetsed.

kardso-1024x576-4585698 minu-8614484

VOTT. Ja nüüd sai mul vingutud ja ma mossitan edasi. Aga millised toidukohad on teile pettumust valmistanud? Rääkige välja, et teised sinna raha raiskama ei läheks.

Loe ka neid postitusi!

54 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Ohana 25. juuli 2014 at 21:33

    Kui vaadata ükskõik millist kokandussaadet on näha, et pardi naha saab krõbedaks ka ilma parti üle küpsetamata. Tõsi – see ei ole ka kökimöki!

    Aga viimane halb kogemus – Suudlevad tudengid: tellisin pasta pardirinnafileega ja lauda tuli peotäis makarone KAHE (!!!!!) pisikese parditükikesega (nii umbes 3cmx2cmx1cm). Aga tagasihoidliku eestlasena ei kobisenud. Pärast konsulteerisin kokast emaga, kes kinnitas mu arusaama, et kui menüüs on toit pardi rinnafileega, siis on põhjendatud oodata tervet rinnafileed. Antud juhul oleksin olnud rahul isegi poolega :). Hinnaks 7.90.

  • Avatar
    Vasta Panthera 23. juuli 2014 at 22:31

    Eesti on täis suvalisi söögikohti ja restorane, kus toidul pole maitset ollagi ning teenindus alla igasuguse taseme. Umami seevastu on küll uus ja seetõttu väheke konarlik, et kohe on ju näha, et kift koht, kus tõeliselt head söögid, teenindajad, kes tõesti on asjalikud ning sõbralikud ning kogu see miljöö – imeline aed ja villa. See koht on oma taotluselt ja olemuselt juba üle keskmise tavalise restorani Eesti mõistes. Ärge kobisege nii palju!

  • Avatar
    Vasta Triin 23. juuli 2014 at 20:16

    Kui sa tahad normaalselt süüa siis pliis mine kohvikusse KOHALIK mis asub uue-Maailma asumis. Sealne grillnurga burks on selline, et kõik eelnevad burksid kahvatuvad selle kõrvale haledaks vorstisaiaks.

    Muud toidud on seal ka võrrrrratud.Korduvalt tõendust saanud sellele!!

  • Avatar
    Vasta Svea 22. juuli 2014 at 12:34

    Nii palju kui on inimesi, on ka eri arvamusi. Ei pretendeeri absoluutsele tõele, aga Dineri burgerid on küll kõik väga maitsvad olnud, minu jaoks. Mul on osa tuttavaid, kes peavad Hessi burgereid maailma mastaabis gurmee tippsaavutuseks, samas kui minu jaoks on õige burger selline, nagu on nt grillburger Dineris (Mallukas – mine kindlasti proovi seda! 😉 ). Samas, igaleühele oma. Koht, mida soovitaksin on Rootsu Külarestoran – hinnad pole just kõige odavamad, aga toidud olid (ja loodetavasti on praegugi) väga maitsvad 🙂

  • Avatar
    Vasta T 22. juuli 2014 at 03:48

    Me oleme mitu korda seal Dineris elukaaslasega käinud, aga burksideni pole veel jõudnud, kuna kõik kohad on alati täis ja me peaksime arvatavasti seistes sööma vms. Ja teiseks on see menüü nii nigel… Pole mainitud mis burgeri sees on, hinnad ja suhteliselt krõbedad ja kui vaadata neid burgereid siis need ei näe just isuäratavad välja.
    Käisin kunagi karja keldris deidil ja teine kord käisin niisama seal söömas ja alati olin 100% rahul nii teeninduse, hinna kui ka toiduga. Aga peale viimast korda ei taha ma sinna enam tagasi minna. Mõtlesin et avaldan vanematele muljet ja viin nad hubasesse ja kvaliteetsesse kohta sööma…. Mina tellisin peale pikka valimist nuudlid kana ja köögiviljadega. Isa tellis piprapihvi vms… Ja ema tellis ka mingi liha… Esiteks ootasin mina enda lihtsat toitu kõige kauem, teiseks oli kana nagu kumm ja maitses veidralt. Kolmandaks oli neil vist pipratops mulle toidu sisse ümber läinud. Toit oli mega rasvane ja köögiviljad olid nagu pesemata, sest mul krõmpsus liiv hamba all. Isa pihv oli imetilluke ja polnud vist selline nagu tavaliselt olema peaks. Vahepeal arvasime isegi, et mu ema ja isa toidud olid segamini läinud vms. Ka neil oli üle maitsestatud ja väga nätske toit ma olin täielikus hämmingus, et tase nii ruttu nii madalale laskus. Ja nagu kirss tordil oli see, et meil kõigil kolmel oli kõht lahti peale seal söömist.

  • Avatar
    Vasta Greete 21. juuli 2014 at 23:13

    Kuigi ma enamjaolt ei yhti Sinu arvamustega, siis Umami kohta oled Sa täkkesse kirjutanud! Meie mehega toitudeni ei jõudnudki, kuna teenindus oli niivõrd halb, et otsustasime ennem
    lahkuda.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. juuli 2014 at 09:57

      Teenindus minu meelest küll kehva polnud üldiselt.

  • Avatar
    Vasta aile 21. juuli 2014 at 19:21

    Ka mul oli Saaremaal mingis baaris kanaga halb kogemus, sain toidumürgituse ja romantilisel puhkusel oli kriips peal. Koha nime ei mäleta, oli Johan Spa lähedal kohe.
    Tallinnas Baby Back…kaks korda käinud ja mõlemal korral toite jube kaua oodanud. Samuti Tondi pizzapoisid – peale omanike vahetust on kvaliteet totaalselt alla käinud.

  • Avatar
    Vasta Ave 21. juuli 2014 at 18:41

    Mu kõige jubedam kogemus on olnud Veski trahteris Saaremaal. Olime mehega talvel Saaremaal spaas ja laual olev infovoldik soovitas sinna minna. Leidsime selle Veski trahteri üles ja astusime sisse. Esmamulje oli mõnus – selline talupojalik koht, nõud olid savist ja muidu vaatamist ja uudistamist palju. Olime ainsad einestajad seal. Ei mäleta, mida mees tellis, kuid mina tellisin mingi kanapasta. Olgu öeldud veel, et kuna ilm oli külm, siis mul oli nina ka kinni ja ootas ülessulamist. Kanapasta toodi lauda, alguses suurt lõhna ega maitset ei tundud. Kuskil poole eine peal hakkas mu haistmismeel tagasi tulema ja siis tundsin, et ei maitse ega lõhn päris õiged pole. Andsin oma roast ampsu mehele ja tema ütles, et see kana on läinud kohe täitsa ära. 😀 Kutsusin teenindaja, see viis selle pasta kokale ja lubas tulla kohe tagasi. Kohe tagasi tähedas pool tundi ja siis me läksime tegelikult teda ise juba otsima. Vahepeal jõudsin wc-s toidu välja oksendada (mida rohkem ma mõtlesin sellele, et roiskunud kana sõin, seda halvem hakkas, kuni hakkas kohe väga halb). Kui teenindaja lõpuks tuli, siis ütles, et tõesti, kana on halvaks läinud ja kokk vabandab. AGA kuna ma juba pool olin ära söönud, siis nad seda arvest maha ei võta. Ma olin ikka šokis. Maksime ära ja sinna ma enam oma jalga ei tõsta. Tegelikult oleksin pidanud kohapeal lamenti lööma, et mis kuradi mõttes! Ise tunnistasid, et kana on läinud ja nõuavad raha ka, et mu oksele ajasid.

    • Avatar
      Vasta Eliko 21. juuli 2014 at 20:44

      Ma oleks vist maksmata jätnud.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 21. juuli 2014 at 21:29

        Mina ka

  • Avatar
    Vasta Kristi 21. juuli 2014 at 12:39

    Rakveres Grillersi burgerikohvik. Burger on väga kallis, mingi 5,50€ ja väga väike. Suuremaid on ka aga see maksab midagi 7€. Maitselt ei olnud kõige hullem, aga seda hinda väärt ei olnud. Kõige rohkem aga häiris see, et nendel teenindajatel oli seal mingi hulk sõpru ja siis nad lambist ajasid mingit möla seal ja naersid kõva häälega. Hästi väike koht ka. Alles nad avasid ka, seega on veel arenguruumi

  • Avatar
    Vasta Kata 21. juuli 2014 at 11:33

    Eh, minu ülimegahalb kogemus oli Soul Lounges Toompuiesteel. Ostsime sõbranna sünnipäeval vautserid, -50% toitudele. Tahtsime võtta kolm eelrooga (ma enam ei mäleta, mis need olid). Tellisime, teenindaja tuli mõne aja pärast ja ütles, et üht meie valikust polnud. Valisime siis midagi muud. Viie minuti pärast on teenindaja tagasi ja ütleb, et jälle üht asja pole. No leidsime siis veel midagi ja need olid olemas (hiidkrevetid on seal tõesti meganämmad, nendega olime ülimalt rahul. bruchettad ja kalmaarirõngad olid ka head). Siis tellisime pearoad, ma võtsin lõhe pm praekartuliga (nimi oli muidugi fäänsim). Ja no kartul nägi konkreetselt välja, nagu oleks see kolm päeva õlis vedelenud. Maitse ei olnud kõige hullem, lõhe oli ka ok, aga oleksin midagi paremat oodanud. Sõbranna võttis steiki, teenindaja veel küsis, et kuidas ta seda soovib. Mediumi asemel tuli lauda mingi hale tükike läbiküpsetatud lihalist. Kaks teist sõbrannad võtsid mingi asja lehttaignas ja see oli tõesti hea valik.

    Noh, sünnipäeva juurde käib ju ikka vein ka. Ostsime pudeli majaveini. Kui järgmist tahtsime, ütles teenindaja, et seda ei ole rohkem. Palusime siis muud valget veini. Ei olnud. No selge, kokteilid siis, näiteks rummiga. Pole. Jookidest oligi neil ainult üht sorti (!!!) purgiõlut, isegi siidrit polnud, ja üks kange alkohol a’la mingi konjak, mida me ei soovinud. Saime siis teenindaja nõusse, et ostame kõrvalt veinipoest omale pudeli.

    Kui tuli kätte maksmise aeg, siis olime küll pisut häiritud, aga lõppkokkuvõttes olid toidud enam-vähem ja saime pool hinnast alla ka, seega midagi hullu polnud. Siis selgus, et vautseriga tulles saab maksta ainult sularahas. Kuna meil kellelgi seda polnud, läks üks sõbranna balti jaama raha võtma. Ja nagu kõigest veel küll poleks, kamandas teenindaja meid ühel hetkel välja, sest köögis olla gaasiavarii. Ootasime siis seal kohviku ees, kuni sõbranna rahaga tuli. Kui ta hakkas uksest sisse astuma, et maksta, ütles teenindaja veel “Bõstra-bõstra”. Üldse suhtles teenindaja meiega nagu oma houmidega.

    Lõppkokkuvõttes üsna ebameeldiv kogemus ja rohkem sinna tagasi ei läheks kindlasti. Kui, siis ainult hiidkrevette sööma. Kui neid muidugi on.

  • Avatar
    Vasta Leevi 21. juuli 2014 at 11:10

    Pärnus Komfek. Kõik kiitsid ja läksime ka. Täielik pettumus! Söök polnud suurem asi, teenindaja oli täielik mats. Interjöör on muidugi lahe.

    • Avatar
      Vasta mai 21. juuli 2014 at 11:17

      Nõus komfeki suhtes. Ei saa aru vaimustusest. Sisekujundus on suht eklektiline, mõni detail meeldib, aga kokkuvõttes jube kirju. Toit on veider. Ei piisa sellest, et teed ilusaid FB pilte ja mõtled huvitavaid nimesid toitudele, toidud peavad ka maitsema.
      Avamise järel oli kõikjal meeletu kiidulaul, nüüd lugesin toiduajakirjast arvustust, kus toit sai hindeks 4/10.

  • Avatar
    Vasta Karinl 21. juuli 2014 at 11:07

    Mina sõin ka umamis parti ja no ei ole ei siin ega välismaal nii head parti saanud. Nahk krõbe ei olnud, aga kui ei taha üleküpsetada,siis ta krõbe ei jäägi nagu ahjupraad. Mees võttis siiga ja ütles sama,et no ei ole nii head saanud ja oleme üsna sagedased restoranidekülastajad.. Huvitav,et Sul selline kogemus..

  • Avatar
    Vasta Liina 21. juuli 2014 at 10:56

    Kahjuks oli ka mul Dineris negatiivne kogemus. Esiteks ei leidnud ma kuskilt menüüd, kus oleks kirjas, mis täpselt iga burgeri vahel on. Leppisin sellega ning tellisin endale grilljuustuburgeri, lootes parimat. Sain aga burgeri, mis koosnes saiast, juustust ja suurest kotletist, st ühtki kastet ja mingit värsket asja ei olnud. Kuna ma ei saanud kuskilt kontrollida, kas nii pidigi olema ning rahvast oli ka palju, siis sõin poolvägisi osa sellest kallist burksist ära ja tulime tulema sealt. Pärast kodus luges mees FB’st et tegelikult oleks selle burksi vahel veel rida asju olema. Selline tüng siis meie kulul…

  • Avatar
    Vasta maria 21. juuli 2014 at 09:44

    Mina olen ka nõus, et teenindaja(kel tõenäoliselt lapsi ei ole) ei pea teadma, kui suuri tükke juurvilju beebidele peaks lõikama. Mõni vanem arvab, et on suur tükk, teine jälle, et väike.
    Need tükid pole nüüd nii pisikesed ka ja korralik taldrikutäis on pandud, seega 2 eurot ei ole teab, mis hind nende eest. Beebidega väljas käies on ikkagi lihtsam vajalik kraam ise kaasa võtta See on küll ikkagi rohkem otsitud põhjus, miks vinguda.
    Pardi puhul olen nõus, et nahk peaks krõbe olema. Kui ise ka kana küpsetan, siis ikka nahk krõbedaks. Nämm…

  • Avatar
    Vasta C. 21. juuli 2014 at 09:27

    Olen siis ka veidi kriitiline, lugesin ka viimasest kommentaarist, et vana-villem. Hmm jah rohkem sinna ei lähe, mu juustusnitsel oli suhteliselt maitsetu ja juurviljad mis kõrvale võtsin olid külmad ja kohe tunda et külmutatud juurviljad korra läbi praetud aga need polnud ilusti läbi praetud, vesised Ja külmad. Olin kunagi varem seal käinud ja toit oli super, viimane kord oli suur pettumus.
    Laupäeval käisin Rannamõisa mnt Veska grillis, kõigi teiste toidud olid maitsvad minu grill liha oli üleküpsetatud, kuiv ja mage.

  • Avatar
    Vasta Anu 21. juuli 2014 at 09:25

    Pardi koha pealt, siis kokana töötanud tean, et pardi nahk, jääb nätske, kui seda praadida kuumal pannil, alati tuleb part panna külmale pannile, siis tulevad sellest nahast rasvad ilusti välja ja nahk on mõnus krõbe.

  • Avatar
    Vasta Päti 21. juuli 2014 at 09:22

    Mina soovitaksin sulle aga katsetamiseks õismäel cafe lyoni kõrval restoran uzbekistani, see on tõsimeeli supper koht. Teenindajad on lihtsalt ülemõistuse kiftid. Praegu on neil voucheritega mingi kampaania kah käimas http://vaata.delfi.ee/view.php?id=bcd8fe146c85f49ff8e5bcf264658091
    Proovi 😉

    • Avatar
      Vasta Päti 21. juuli 2014 at 18:57

      Võtan sõnad tagasi, ära jumala eest riisiroogasid seal proovi. 😛 Täna käisin ja see pilaff oli õudukas, samas teised toidud on seal väga head olnud. Eelmine kord proovisime veisesaba hautist ja see oli võrratu.

  • Avatar
    Vasta Triinu 21. juuli 2014 at 09:13

    Mina suur pettumus oli Rucola, kõik muudkui kiidavad ja ootasin ka ise siis midagi ülimalt erilist.. Kahjuks nii ei olnud. Pitsa mulle ei meeldinud ja Caesari salat seal oli ka täiesti keskmine.

    Samamoodi pettusin pärast viimast menüüahetust Kamahouses. Mulle nii meeldis, et sain prael kõrvalkomponente ise valida mõne teise prae juurest ehk vahetada- enam seda varianti pole ning burger ka väiksemaks tehtud ning friikad sinna juurde tasuliseks.. Eks see vist ikka ole nii, et saadakse popiks, siis portsjon väiksemaks ja hind kallimaks.

    • Avatar
      Vasta nimetu 21. juuli 2014 at 16:55

      Mina samuti olen Kamahouse’s pettunud. Mõnda aega oli see lausa lemmikkoht – teenindajad sõbralikud ja paindlikud, interjöör lahe, toiduportsude hinna-kvaliteedi suhe paigas jne.
      Ühel hetkel panin tähele, et kõige lahedamad teenindajad lahkusid ning teeninduse kvaliteet läks alla. Veidi peale seda hakkasid toimuma muutused menüüs ning seda mitte paremuse poole. Valik vähenes, teenindusest kadus igasugune paindlikkus. Tekkisid piirangud, mis kellaajal midagi tellida saab. Hinnad läksid üles, portsud väiksemaks ning teenindus kehvemaks. Loobusin.

  • Avatar
    Vasta sandra kaisa 21. juuli 2014 at 08:45

    katusekohvik, vana villemi kõrts – pastad ja ceasari salatid on kohutavad

    • Avatar
      Vasta jo 21. juuli 2014 at 12:24

      caesari*

    • Avatar
      Vasta G 21. juuli 2014 at 14:54

      Minul jällegi Katusekohvikus lemmik pasta!

  • Avatar
    Vasta K. 21. juuli 2014 at 08:40

    Minu viimane halb kogemus oli tartus ruuni pitsas, kui aus olla, siis ma ei teagi, kas see enam töötab või ei, aga see selleks.
    Igatahes, olin seal eelnevalt päris palju käinud, sest tee valik on neil hea ja värsked salatid ka üsna maitsvad.
    Läksime sõbrannaga kohale, tellisime endale kannu teed, mina salatit ja tema pannkooke jäätise ja moosiga. Minu salat oli aga hirmus õline, keegi komistas vist ja kogematta kallas pudeli üli salatisse.
    Sõbranna pannkook oli see-eest päris ära kõrbenud.

    Kõige hullem oli minu jaoks see, et need nõud haisesid mingi fairy järgi. Vastik, mina igatahes alguses proovsin seda õlist läbi nõrgund kihti süüa, aga no mitte ei läinud alla. Teel oli ka nõudepesuvahendi kõrvalmaitse, jätsime selle söömata. Sõbranna sai oma pannkooki kuidagi süüa, sest kõrbemaitse käis üle..
    Pärast seda korda pole seal käinud, juhtus see paar aastat tagasi… Ehk on seal tänaseks ikka parem olukord taastunud.

  • Avatar
    Vasta Stii 21. juuli 2014 at 08:11

    Sõpruse kohvik. Ootasime oma shaslõkke 1h10min ja saime külmad praed, sest teenindaja oli unustanud meile need lauda tuua. Seal käib alati väga palju rahvast kindlasti on tellimusi palju aga ebameeldiv kogemus jäi siiski.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. juuli 2014 at 08:13

      Mina olen seal kaks korda käinud ja jällegist mõlemad korrad kiiresti oma liha kätte saanud 😀

  • Avatar
    Vasta Avely 21. juuli 2014 at 07:56

    Ninu halvim kogemus on olnud Silk sushiksd Vanalinnas. Nõud olid mustad. Saime veini ja sõbranna klaasis ulpisid mingisugusef karvad sees. Sai mitu korda ümber vahetatud. Teeninfaja oli väga vastutulelik ikka..mul sõbranna päris pirtspepu ka sest töötas pikalt vinoteek Teos. Muidu mul negatiivsed kogemused puuduvad.

  • Avatar
    Vasta Etz 20. juuli 2014 at 22:54

    See sama Umami part oli minu jaoks jällegi võrrrratuim soolane asi, mis ma eales söönud olen 😀 Ma ei ole küll mingi pardi spets, aga mulle meeletul maitses

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. juuli 2014 at 07:59

      Maitse nagu meeldis, aga see püdel nahk seal peal ajas mul küll isu ära. Kas sul oli krõbe nahk?

  • Avatar
    Vasta Imbi 20. juuli 2014 at 22:24

    Jah, avaldad küll oma arvamust, aga mitte väga intelligentsel moel. Väljendist – “Sama hästi oleks ma võinud 7.20 põlema panna…” õhkab nipsakust ja üleolekut. Ma siiralt usun, et kui need 3 esimest ampsu võrratud olid, ei saa seda võrrelda raha tuulde loopimisega.

    Ma mõistan, mis tähendab olla kriitiline. Olen ka küllaltki valiv ja terava pilguga, eriti toidu suhtes, kuna lähtun väljendist “inimene on see, mida ta sööb” ning põhimõttest “maksan toidu eest, mille ma TELLISIN (isegi kui see mulle meelepärane ei olnud)”. Aga no kammoon Simmo – oma arvamust saab avaldada ka teenindajate kaudu, paludes köögile sõnumi edasi saata, ei ole vaja Internetis sappi pritsida (või siin on kindlam ja turvalisem?). Sinu negatiivne reklaam (ei püüa ütelda, et arvamusavaldus peab positiivne olema) on lihtsalt õudne, kaugel intelligentsest arvamusavaldusest.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. juuli 2014 at 07:32

      Nagu öeldud, siis edastasin ma oma arvamuse ka klienditeenindajatele ja minu õnneks ei olegi ma siia kuskile kirjutanud “palun tulge lugema maailma intelligentseimat arvamusavaldust” eksole.

    • Avatar
      Vasta D 21. juuli 2014 at 08:14

      Nõustun igati.

    • Avatar
      Vasta kuus kopikat 21. juuli 2014 at 08:55

      Tohoh? Imbi? Mõtled ka, mida kirjutad või? Millest selline sapp, Umami kokk oled või?
      Minu arust väga okeilt kirjutatud tähelepanekud – ei näe seal küll mingit nipsakust ega üleolekut.
      Sellised postitused on üleüldse algne põhjus, miks ma seda blogi vahel lugema olen jäänud.
      Mallukas avaldab OMA arvamust. See ei tähenda, et ta on nipsakas – ta on lihtsalt tema ise, täitsa norm tots (juhul kui ta midagi imalat ja mesimagusat parasjagu ei reklaami, reklaampostitused ja loosimispostitused tekitavad mul okserefleksi).

      • Avatar
        Vasta whatever 21. juuli 2014 at 12:01

        Kusjuures, on minulegi jäänud mulje, et Mallukas otse näkku öelda inimestele ei julge. Ikka selja taga sepitseb ja siis lahmib blogisse üles. Iseenesest veider, on ju teine ennast kirjeldanud kui otsekohest inimest.

        Leian samuti, et arvamuseavaldus on normaalne, eriti kui tegu on halva kogemusega, kuid selle avaldamise viis on veider. Kui tahad, et sellest midagi kasu ka oleks, peaks tõesti pigem kokale otse/ettekandja kaudu selle avaldama.

        See teiste alavääristamine blogis hakkab juba vaikselt üle viskama. Tundub, nagu inimesel elus midagi ilusat ei olekski, kõik ümber on pahad ja kurjad ja nõmedad.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 21. juuli 2014 at 16:56

          Kallis “whatever”, ma tean, et sa käidki siin blogis ainult vingumas, sa oled mulle teiste sest isegi meelde jäänud, patsuta ennast seljale – oled tubli olnud. Kusjuures on mulle hoopis jäänud, et sa oled kirjaoskamatu? Näkku öelda ei julge? Kopeerin sulle lõigu antud postitusest: “Kui ma teenindaja käest uurisin, et kas see nahk peabki seal nii tülgastav ja “surnud” olema, siis öeldi mulle, et tõepoolest peab, sest muidu küpsetaksid nad ju pardi üle. Soovitas mul naha maha lõigata ja süüa ilma maitseta pardiliha, mis naha all oli.” Ilmselgelt pöördusin ma ka teenindaja poole, või millest sa aru ei saanud?

          Mulle hakkab see minu alavääristamine vaikselt üle viskama, mine loe mu üleelmist postitust, midagi on ikka ka minusuguse elus ilusat 🙂

  • Avatar
    Vasta Marru 20. juuli 2014 at 21:50

    Jällegist ???

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. juuli 2014 at 07:32

      Omg omg omg

      • Avatar
        Vasta Lii 21. juuli 2014 at 09:53

        No kle…..JÄLLEGIST….no mis sõna? omg omg omg…..no põle see kena söna see JÄLLEGIST…. niuks!

  • Avatar
    Vasta Katriina 20. juuli 2014 at 21:36

    No aga vingu veel natuke ehk saad siis mõnest kohast tasuta toidukorra välja pressida. Nagu kompensatsiooniks või nii. Blogi kaudu kerjamine on ju moes.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. juuli 2014 at 07:33

      Oled sina ikka naljakas. Kas ma oleks siis pidanud kirjutama, et mulle kõik täiega maitses, et mingisugune suvaline Katariina vinguda ei saaks? Ausalt, tee ise oma blogi ja kerja või ära kerja, või õpi sõna “kerjamise” tähendus ära. Muid soovitusi ma sulle eluks anda ei oska.

  • Avatar
    Vasta www.minajamuud.blogspot.fi 20. juuli 2014 at 20:56

    Vahest peabki vinguma ka.

  • Avatar
    Vasta Gertu 20. juuli 2014 at 19:54

    Selle burksi vahel on näha, et seen on ilmselgelt jumala praadimata..sellepärast see nii kibe oligi…aga muidu, vahest ikka peab vinguma ka saab jälle tükiks ajaks rahu maa peale. Su tekst ei tundunud vingumisena kah, sa lihtsalt avaldasid oma arvamust.
    PS. Järgmine kord kas Kardo valib sulle ise midagi ja sina vali Kardole 🙂 Siis saad teada kas sul on lihtsalt halb maitse toidu valimisel või toit ongi halb 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. juuli 2014 at 07:41

      Vot ei tea jah, äkki oligi 😀

  • Avatar
    Vasta meow 20. juuli 2014 at 19:44

    Kukeseen läheb kibedaks siis kui nad on rasvaga praetud ja seejärel sügavkülma pandud. Mingi hetk aga rasvad rääsuvad ja seened riknevad. Sellest ka kibe maitse. Endal oli sama juhus oma tehtud seentega, kui ma neid õigel ajal ära ei söönud (äkki olid ca poolteist aastat sügavkülmas olnud). Aga noh, jäin ellu nagu sinagi 😀

    • Avatar
      Vasta Pille 21. juuli 2014 at 10:06

      Kukeseen läheb ka ilma rasvas praadimata sügavkülmas kibedaks.

  • Avatar
    Vasta Britt 20. juuli 2014 at 18:58

    Mis puutub Mari taldrikusse, siis siin mina erilist vingumise kohta ei näe. Peamiselt seetõttu, et kui ise söögikohas töötasin, siis tuldi ka tihtipeale väikestele lastele igasuguseid juurikaid küsima ja pea iga kord järgnes taldriku kätteandmisele ” Issaaaaand, niii suured tükid vä, tal ei ole ju hambaid nii palju, talle läheb kurku, lõigake ikka väiksemaks palun”

    Ja noh, eks ma siis lõikasin ja pööritasin silmi ( ei olnud suur lastefänn tol ajal veel). Kui ise lapse sain ja näputoitumise aeg kätte jõudis, siis hakkasin teda tasa ja targu õpetama, et igasuguste tükkidega hakkama saaks.

    Ühesõnaga, pikk jutt-sitt jutt, point on see, et teenindaja ei oska lihtsalt pealevaatamisel öelda, kui võimekas su beebi söömises on ja kindlam on lihtsalt anda pisikesed tükid 🙂 ( kuigi ma neid tomati,ega kurgiviile nüüd nii väikesteks küll ei kutsuks :D)

    Teinekord, kui tahad veenduda, et saad suure tüki, siis küsi lihtsalt a la porgandi, või kurgikange. Ehk siis tee kohe selgeks suurusaste.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. juuli 2014 at 07:42

      Nojah, tõesti ma oleks võinud öelda et KANGE tahan, aga minu peas oli see kuidagi loogiline, et ma need saan. Eks ta sai ka nendega hakkama (midagi ikka jõudis suhu) aga enamus ikka põrandale ja põue jne.

    • Avatar
      Vasta mai 21. juuli 2014 at 11:12

      Minu meelest on just mõistlikum küsida suuremad tükid. Ema saab ju need ise väiksemaks lõigata.

    • Avatar
      Vasta whatever 21. juuli 2014 at 11:56

      “Mis puutub Mari taldrikusse, siis siin mina erilist vingumise kohta ei näe”

      Arvan täpselt sama. 2 EUR eest on seal manti küll.

      Selle puhul tundub küll, et vinguti lihtsalt vingumise pärast.

  • Avatar
    Vasta Neiu 20. juuli 2014 at 18:46

    Mari on sellel pildil hullult nummi 😀