KARDO KODU

ma olen haige inimene

20. oktoober 2018

Kardo on terve mu raseduse olnud ideaalne mees. Okei, ta on seda ka siis, kui ma rase pole, aga no ma mõtlen seda, et näiteks 9 kuud jutti mu jalgu masseerinud iga õhtu. Kui ma oigan, et oiii siit-sealt on valus/krampis/pinges, siis hea, et mind pikali ei lükata, et no las ma siis ometi mudin sind, jumala eest!

Süüa ma ei tee, ei viitsi, lihtsalt loetlen, mida tahan ja siis Kardo teeb. Täna tahaks vist pitsat…

Pole ebaharilik see, et ma kähisen abitult, et Kardo kle, kas sa viitsid minu eest tõusta ja teha. Noh, ala too vett, anna õuna, Lende pissis, Mari tahab Actimeli, otsi mu telefon. Mine too poest šhoksi. Reaalselt, Kardo on nagu mingi kaelast halvatud invaliidi hooldaja. Öösel on ka paar korda olnud, et togin ta üles ja anun, et too juua, too Rennit, too alt see hea kõva padi, mida jalge vahele panna.

Siinkohal on see koht, kus tuleb panna #blessed.

Lisaks saab ta imeliselt aru, et mul on VAJA enne Marta tulemist remonti teha ja kõike koristada ja kraamida. Ega ta ju ei taha, aga ta lihtsalt teeb, ohkab ja kraamib. Ta teab, et mul on VAJA et köök oleks korras, aga ma ei viitsi, suuda, jõua seda koristada. Seega on see tema tööks saanud. Pesu panen mina pesema, aga ma ei viitsi, suuuda, jõua seda kuivama panna. Seega tema tööks saanud. Nõude pesu – tema töö. Ela nagu kuninga kass.

Täna tassis ta jälle mingeid asju kuuri, sest “need on mul ees ja ma EI TAHA neid siia!”. Ma tegelt inisesin niisama, ma ei arvanud, et ta päriselt ka viib, aga viis! Ja voodipesu vahetab ka nii nagu mulle meeldib – et kõik kokku sobiks. Muidu ei saa ju elada. Ei saa olla nii, et padjapüürid on sajast erinevast komplektist ja tekid mingid X erinevat värvi. Lihtsalt ei saa! Kuidas ma sünnitaksin lapse koju, kus on kollased padjad ja mingi lilla tekikott, kui kardinad on roosad? Ma keeldun! Et olukorda lihtsamaks teha, andsin kõik voodiriided ära, mis ei ole hallid või roosad. Ehk siis suva, mis kokku satub, sobib ikka kokku.

Tegin Votexist tellimuse ka, tellisin padjapüüre ja tekikoti ja linu. Linu kulub täiega, eriti beebiga hakkab kuluma. Seega tegin tellimuse. Kõik halli ja roosaga, et Kardo ei saaks puusse panna ja pärast minu mölinat kuulama, et mida ta seal jälle korraldanud on, oma vale värvi tekkide ja patjadega. Segane! Muuseas, ma kasutasin koodi “marimell” ja sain oma tellimuse lausa 25€ odavamalt, niiet tänks Leenu.

See varustus tellitud, hakkasin mõtlema, et lambanahkasid on vaja. Noh, VAJA! Elada ei saa ilma! Uus nahkdiivan on küll ilus, aga veits libe ja veits jahe. Tahaks pesa teha. On vaja panna peale lambanahad. Siis on beebil ka hea seal lebada. Teistel beebidel (Mari ja Lende) ka. Mul ka. Juurdlesin pikalt, et kas tellin pruunid või valged või valge-pruuni kirjud. Mis küll kõige ilusam oleks, ah?

Aga oot, toolipatju on ka VAJA! Uusi kardinaid on vaja. Kollast pleedi on vaja! Kõike on VAJA. Tellitud!

Nüüd mõtlen, et esikupõrandale oleks ka midagi maha vaja, nagu suuremat porimatti vms, et päris mustust tuppa ei tassiks. Töömehed pidid nüüdse seisuga esmasp lõpetama. 22 oktoober siis. Noh, lepigus oli 24 eksole, aga mulle kohe meeldib meenutada, et 2.10 alustati ja öeldi, et no umbes nädal läheb, aga me paneme lepingusse alati PALJU kauem, igaks juhuks, aga et nii kaua ei lähe never ever, usu mind! Jajah, usun muidugi, ma ju usungi kõike ? Aga ma ei kurda, sest see mis on tehtud on täitsa kabe ja ma ausalt juba näen vaimusilmas, et see saab valmis. Ei saa ju imestada, et ma kurdan ja kopp ees, kui kõik on lihtsalt… selline:

Ja siis saab kõik olema remonditud ja ilus ja uus ja puhas ja uued kardinad ja lambanahad diivanil ja uus voodipesu ja… Kõik see pani mõtlema, et see “pesapunumise” aeg on nagu üritaksid impressida oma vastsündinud last. Et näed, siia sa saabusid, tule vaata meie kodu, see on max puhas ja ilus ja soe ja hea. Kui ta juba paari nädalane on, siis ta peab avastama, et aa tegelt kõik on koerakarvane ja must pesu igal pool ja muu säärane, aga kui ta KOJU TULEB, siis ootad nagu uut ülemust külla, et triigid veel asjad ka kappides ära – äkki ta vaatab?

Eriti haige on see, et see esikuremont eks. Et see pidi ju olema, et ah köök nii ilus, et võiks ju selle esikuseinakese ka ära värvida, no big deal. Ja sellest on kujunenud KUUDEPIKKUNE keberniit. Ma ei taha isegi neid sõnu välja öelda, aga ma lamasin vannis eile ja vaatasin neid kohutavalt viimistletud plaate ja vuukimistööd ja mõtlesin, et no kuidas ma toon Marta sellisesse rõvedasse vannituppa. Kuidas me üldse elame nii rõvedas vannitoas.. Et tahaks vannitoa ja vetsu remonti kah teha…

Üks osa minust ütleb, et vannituba on ju niiii väike ruum ja kui kaua ikka seda tehtaks. Vanad plaadid ja lagi maha, uued asemele, vann sisse, kraanikauss sisse – tehtud. Max üks nädalavahetus, kus me võiks lihtsalt ära minna? Teine osa minust ütleb, et ma olen sügava vaimse alaarenguga ja see võtaks vähemalt kaks nädalat ilma pesemisvõimalusteta elamist ja veniks nii kaua, et enne hakkaksid mõned lapsed siin kooliteed alustama, kui meie uue vannitoa valmis saaksime. Ja noh, also see maksaks mingi miljon eurot, mida mul ei ole.

Aga… tahaks.

Ma olen haige inimene.

Tellin nüüd oma lambanahad ära. Võtan need kirjud.

Parim leid vanakraami poest EVER. Ma ainult siin istungi nüüd.

Sinna akna ette on ju ka kollaseid kardinaid VAJA. SAate ise ka aru, eks. Aga muidu täitsa kabe vastsündinule muljet avaldamiseks, eks?

Loe ka neid postitusi!

27 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta k 24. oktoober 2018 at 09:41

    telksi ees istudes emps ütles ”See Kardo on ikka väärt mees küll. Selline rahulik, teeb kõike mida naine palub, ja kordagi ei virise.”

  • Avatar
    Vasta Kaisa 23. oktoober 2018 at 15:00

    hahaha, I feel you 😀 Ma elan ka praegu nagu kuningakass.. Koguaeg on nii paha olla ja kõik kodused toimingud jäävad mehe teha. Aga ma olen su peale nii kade, sest mu mees oskab ainult putru keeta.. ma ei jaksa seda küll järgnevad pool aastat süüa 😀 Elagu mehed!

  • Avatar
    Vasta Muhv 23. oktoober 2018 at 00:07

    Kollaste kardinate asemel soovitaks siiski valged valida, sest sein nende taga on samuti valge. Sul seda “värvi” on seal juba küll ja veel. Pleedi asemel ka mingi hallika vms neutraalsema tooni. Kui kõik on aktsentvärvides, muutub üldmulje liialt kriiskavaks. Ehk et sisekujunduse põhimõte on, et on valdavalt neutraalsed toonid ja nende seas siis mõned üksikud värvilaigud. Siis saavad need värvid esile tulla, aga kui kõik on üks sinine-kollane, siis hakkavad need üksteist “killima” ja lõpptulemus liig mis liig. Võib tunduda loogiline, et kui on sinine-kollane, siis tuleb kõik ülejäänud asjad ka seda tooni osta, sest siis justkui nagu sobib omavahel kokku, aga ei. Sest ennast sa ei riieta ju ka nii, et kollane patsikumm, kollane lauvärv, kollane kleit ja sukapüksid ja takkaotsa veel kollased kingad. Ei tunduks kõige stiilipuhtam kombo.

  • Avatar
    Vasta Kata 21. oktoober 2018 at 19:03

    Võiksid toredate remondimeeste kontakte ka jagada. Nii raske on leida kedagigi midagi tegema.

  • Avatar
    Vasta Neiu K 21. oktoober 2018 at 15:51

    Mis lehelt lambanahkasid tellid? Tahaks ka eriti ebamugava diivani veits mugavamaks teha.

  • Avatar
    Vasta Älis 21. oktoober 2018 at 13:45

    Iga kord kui saad lapse, teed remondi?. Norm ju.

  • Avatar
    Vasta M 21. oktoober 2018 at 09:59

    Naljakas .Enne kui teie saated käima hakkasid siis oli mul Kardosttäpselt see mulje mida sa jätad selle jutuda .ülimalt hooliv mees .Natuke nagu suss ja totuke ka ,heas mõttes ? .Sinust on jäänud sellise lebotaja mulje ,no nagu sa kirjeldad .
    Samas kui saateid olen vaadanud siis jääb hoopis teine mulje .Noh et sina orgunnid KÕIK asjad peres ja oled selline tegus naine .Ja Kardo lihtsalt longib järgi ,mis iganes ei tehta ? Selline kohati otsustusvõimetu , kes vajab et keegi teda dirigeeriks ,kui ei siis istub oma arvutis edasi ?
    Nii et naljakas kui palju “muljeid” võib üks blogi või saade jätta ,olen kindel et päris elus olete üldse mingi kolmas variant ?
    Kui rääkida meestest ja rasesusest siis sul on vedanud ikka ,jackpot ma ütleks .Ei ole siin midagi et kõik mehed mudivad jalgu ,väga harva kui mul muditi ,samas ei palunud ka . Samas ei saa kurta ,väga hooliv oldi küll.
    Ma arvan et kõik on naised ka kinni ,et milliseks me oma mehe “kasvatame” .
    Mina näiteks ei salli otsustusvõimetust ja üleüldist mökutamist .Ma tahan et mees oleks to the max mehine ja ei mingeid “naiselikke” pooli .Mulle meeldivad need “õiged mehed” (välja arvatud vägivald ja laiskus ,õllekõht jne ?) .Ma ei tea miks aga ma üleüldiselt ei kannata inimeste juures otsustusvõimetust ,see on nii häiriv et jube .
    Nii et igale ühele oma ,aga raseduse ajaks laenaks sinu oma küll ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. oktoober 2018 at 10:34

      Võttepäevad pole ju ka tegelikul niiöelda tavalised päevad. Siis on meil kiire ühte, teise, kolmandasse kohta ja enamus ajast ei ole Kardol õrna aimugi, et mis kellaks me kus olema peame, mistõttu mina olen see, kes ütleb, et tavai sinna ja kiiresti ja hakkame liigutama jne. Aga no näiteks täna – ma istun arvutis, Kardo teeb lastega rabarberikooki ja koristab kööki 😀

  • Avatar
    Vasta Piret 20. oktoober 2018 at 22:58

    Minu mees ütles, et telekas jalgade massaaši ei näita ja tema seda ei usu ????

  • Avatar
    Vasta A. 20. oktoober 2018 at 22:17

    Sul Kardo tõesti hea mees, et isegi kui ta ei viitsi, ei näe mõtet vms, siis ta ikkagi teeb kaasa ning aitab su soove ellu viia. Mille taga teil see remont praegu seisab siis? Ma sain aru ,et seinad tuli värvida ja ee kaminatagune ära teha…. Selliste suurte projektide puhul tuleb alati osata näha lõpptulemust ning selle ootuses-lootuses end lohutada ja rahustada.
    Mul pole pesapunumine otsa saanudki .Algas kunagi esimese rasedusega ja siiani vahelduva eduga avaldunud, pisemaid töid ja värskendusi kodus tehtud. Ainult raseduste ajal on see instinkt kõik korda saada nagu mingi 150x suurem. Ma siin suvel taipasin, et köök vajab värskendust ning olin täiesti veendunud, et sellega ma seekord ka piirdun, kuid nüüdseks on rasedus käes ja mina tuulan mööda ehitusfoorumeid ning uurin kõiksugu töid, vahendeid, asju, inimesi, kolan ehituspoode pidi….sest aju protsessib terve elamise remonti… Sellest vaatevinklist tõesti rasedus on ikka haigus küll 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. oktoober 2018 at 09:20

      Eks ta ole jah selline, et vähemalt teeb ka hambad ristis kaasa. Aga eile ütles, et kui ma vannitoaremnti teha lasen teha, siis ta kolib nii kauaks ära ja jätab mind lastega siia, et see oleks mulle paras karistus 😀 Ma lubasin siis, et aasta jooksul vähemalt ei tee! Aga tegelikult seisneb remont ainult selle taga, et osad liistud on panemata, trepi suur sein vajab ühte kihti veel, siin-seal värviparandusi vaja teha, üks kamina kõrvak olev auk on vaja suuremaks teha ja siis… KORISTADA 😀 Lubati, et esmaspäevaks on valmis, eks näis ?

      • Avatar
        Vasta A. 21. oktoober 2018 at 09:46

        Ohhoo, esmaspäev on juba…..homme! 😀 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 21. oktoober 2018 at 09:52

          Jaa, täna ei tule kedagi, homme pidid kõik siis ära tegema, eks näis 😀

  • Avatar
    Vasta Lyna 20. oktoober 2018 at 18:23

    https://www.facebook.com/INSIDERespanol/videos/2007668632584596/

    Miskit Martale

  • Avatar
    Vasta M 20. oktoober 2018 at 17:54

    Üks nädalavahetus vannitoa remondiga kindlalt ei lähe 😀 Kuna olen töötanud plaatijana siis võin öelda, et ruumi plaatimine läheb ainuüksi 2 päeva, paremal juhul saab plaadid ühe päevaga seina ja maha visatud AGA hüdroisolatsiooniga läheb juba 2 päeva(2 kihti, üks kiht päevas, see kuivab vähemalt ööpäev) +peale seda vuukimine ja silikoonimine ?
    no ja lisapäevana võid arvestada plaatide mahavõtmise ja pinna ettevalmistused.

  • Avatar
    Vasta MK 20. oktoober 2018 at 16:22

    Me vahetasime korterid naabritega ära ja mõtlesime, et ah, ostame esialgu ainult uue wc-poti, aga sellest on nüüd kujunenud mitmekuine remondimaraton ja hetkel on tahtmine lihtsalt asi nii kaugele saada, et saaks sisse kolida, küll jõuab neid liiste ja lastetuba teha sees elades ka. 😀

  • Avatar
    Vasta Nimi 20. oktoober 2018 at 15:48

    Ärge tehke vannitoa remonti, nagu mitte kunagi!! ?
    Meil on see käsil, juba mingi 4 nädalat(?) ja me oleme sinna lakke ja seina ja põrandale mitu tonni euri peitu pannud ja remont ei ole valmis, ausalt ma hakkaks nutma, kui kõik arved kokku lööks + siis see igapäevane ehituspoe vahet jooksmine, et segu sai otsa, sest töömees pidi ootamatult lahkuma ja viskas terve koti vastsegatud segu prügisse ja siis hüdroisolatsioon on päikest või mida iganes saanud ja kummikuubikuks kuivanud ehk kasutuskõlbmatu, normaalne standarditele vastav ventilatsioonisüsteem maksab ulmesummasi, iga päev on põrandal ja pindadel mitu kilo plaaditolmu, segulaike jnejne..
    Ausalt sõbralik soovitus, ärge mitte kunagi mõelgegi oma vannitubasi remontida, juhul muidugi, kui te miljokas ei ole, siis on asi vast murevabam.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. oktoober 2018 at 15:50

      Tänks, I needed that! 😀

      • Avatar
        Vasta Nimi 20. oktoober 2018 at 16:04

        Ptv! ?
        Vannitoaremont ja remont üleüldse on selline keberniit, et kui kellegagi jutuks tuleb, mul tõusevad juuksed püsti, nii et võtsin missiooniks kõiki hoiatada vannitoaremondi osas, selliste asjadega pole mõtet sekkuda, ela rahulikult ja vaata oma vannitoast mööda, kui seal nii sitt seis on, sest ausalt remont on 101x hullem.

        • Avatar
          Vasta A. 20. oktoober 2018 at 22:10

          Jah, aga kui see on lõpuks valmis………………. 🙂 😀

    • Avatar
      Vasta Älis 21. oktoober 2018 at 13:54

      Täiega nõus! See kestab nagu igavesti..?

  • Avatar
    Vasta Kirsika 20. oktoober 2018 at 15:36

    Nii tore, et Kardo sul jaksab. ? Kust sellist küll leida?! ?
    Mul on ka tegelt suht hea mees, ei saa kurta. Koristab, teeb süüa, massazi, viib lapse lasteaeda ja toob ära, tassib aegajalt mu lemmik komme, tegeleb lapsega. Aga siiski… meil on nagu jagatud- teeb see kes viitsib või saab??

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. oktoober 2018 at 15:43

      noh, okei, ma ka ikka vahepeal teen midagi, päris niisama hambad laiali ka ei leba, aga tema teeb ikka 100% rohkem 😀

      • Avatar
        Vasta Kirsika 20. oktoober 2018 at 20:08

        Ma usun ja, et sa ka ikka midagi teed jah ? Meie peres laskub suurem protsent ikka minule, aga ma väga hindan seda, et mees osaleb kõiges selles.

  • Avatar
    Vasta Welsh 20. oktoober 2018 at 15:33

    sul pidid ju ehtsad vanamehejalad olema, karedad ja koledad nagu ükskord siin rääkisid. aga ju see ongi siis armastus!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. oktoober 2018 at 15:36

      tead, neid on nii palju kreemitatud ja muditud, et hakkavad juba ilmet võtma. kuigi kardo vihkab jalgu enivei, seega paras ületus on see vast talle enivei 😀