Uncategorized

ah mul kulub nädalas toidu peale 2€…

19. detsember 2018

Täpselt sama utoopilised need inimeste nädala toidueelarved mulle kõlavad. Ma pole küll IIAL suutnud isegi mitte nädal aega oma toidupoe arveid kokku arvutada. Mitte, et ma kalkulaatorit ei omaks, aga ma võin alustada nädalat, ise piiblil vandudes, et ma kindlalt jätan kõik tsekid alles, aga umbes teisel poeskäigul läheb juba meelest, või hakkan ma kahtlema, et kas see prügikott ja pesugeel peavad minema mu TOIDU eelarvesse ja… siis löön ma käega ja mõtlen, et ah suva, mis vahet seal on, palju nädalas toidule läheb.

Samas kokku hoida tahaks küll. Ega ei ole siin naljaasi, kui kohtus mitukümmet tonni nõutakse, tuleb kopikat korjata ? Ometi ei saa ma aru…kuidas see käib. Kuidas 50€ eest nädalas saab poes käidud? Ma käin korra poes, ei osta eriti midagi ja arve on ALATI 30-50€, reaalselt isegi kui ma ei ostagi pea midagi. Muidugi hullem on see, nagu üks nädal, kui käisime poes ja arve oli mingi 200€ aga juba JÄRGMINE päev kurtis Kardo, et peaks poodi minema, et pole nagu midagi süüa väga. 

Kord paari nädala jooksul tekib hetk, kus üldse süüa teha ei viitsi. Ma elan siin nii urruaugus, et mul on juba kohaletoomine u 6€, ehk siis kõigile süüa tellida maksab üldiselt jälle 40-50€, oleneb mida ja kust tellida. 

Ja ma tõesti ei istu ja kühvelda endale kaaviari ja homaari näost sisse, aga no ei saa mina 50€ eest nädalas söönuks. Vb kui keegi mind koju aheldaks ja ütleks, et vastasel juhul lööks ta mu pere mättasse, okei, siis ehk saaks jah, aga muidu tundub see mission impossible. Kõlan nagu penskar, aga jumala eest, kõik on nii kallis…Okei, mängib rolli ju see ka, et ega poes aint söök pole, ikka muu rändab ka korvi, a ikkagi.

Mäletan, et omal ajal sai kodust 5€ kokku kraabitud, selle eest kana ja kartulit + pakk tobi ostetud ja sai ära elatud küll. Nüüd peaks nagu tobiraha üle jääma, aga toidupoes läheb alati väike varandus.

A teil?

PS! Ma olen juba kahte erinevasse S suuruses kleiti mahtunud. Tundub, et coca ja kommidieet töötab kenasti. Parema tulemuse saavutamiseks soovitan ka võimalikult vähe liikuda- mulle väitis telefon ükspäev, et ma olen teinud päeva peale 76 sammu ?

Ps2! Kaalu ostmine oli halb idee, nüüd tahaks kogu aeg kaaluda, jumala haud. Mis ma selle infoga teen, et hommikul olin 63,8 ja õhtu, 64,1? ?

Loe ka neid postitusi!

39 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kristi 20. detsember 2018 at 21:18

    Ma nii distsiineeritud pole, et viitsisin nädalamenüüd teha, aga kuidagi on välja kujunenud, et umbes ikka tean mis nädala jooksul toidud võiksid olla. Eelmise päeva õhtusöök tavaliselt järgmise päeva lõuna baas.

    Sööme kolmekesi ning toitu tellin meelega epoes korra nädalas. Ei meeldi mulle toidupoes käimine, lapsega veel vähem. Eelistan aega muudmoodi kulutada. Kuna aed- ja puuvilju soovin Vitamiinikullerist (no tõesti tulevad sealt alati korralikud) siis ongi mu toidukorv Fresh&Gost kes väga kenasti ka eelmise nädala taara ära viib.

    Seal on alesid vähem ja toidukorv tulebki kallim kui näiteks Coopist, aga mulle on need kaks eelnevalt mainitud asja olulisemad. 🙂

    Poolfabrikaate kasutan harva (nüüd detsembris on verivorstid vaid iganädalaseks tekkinud) ja kokkan kõik ise. Vahel korra nädala keskel on vaja veel Nõmme turule jalutada, et piima vms kiiresti minevat kraami juurde hankida, aga 90% saame ilusti selle korra nädalas kojutoodava toidulaariga hakkama.

    Nädala toidukorv keskmiselt on kuskil 70€. Seal sees majapidamispaberid jms ka. Korra paar kuus tellime toitu koju ka.

  • Avatar
    Vasta Aiki 20. detsember 2018 at 15:23

    Meil on leibkonnas mina ja mees. Nüüd kuskil teist kuud oleme oma kulutusi põhjalikumalt jälginud ja oleme ka ise hämmingus kui palju on võimalik planeerimise ja hea majandamisega toidukulutusi suhteliselt madalatena hoida. Hetkel läheb meil keskmiselt u 150eur kuus toidu peale (see on tegelikult siis maksimum). Asja teeb lihtsamaks muidugi see,et olen ise erialalt kokk. Seejuures see 150euri ei tähenda, et sööksime üksluiselt- meie toidulaud koosneb ikkagi väga mitmekesistest toiduainetest, sh salatid, puuviljad, vajadusel ka krõpsud vm snäkid. Kõige lihtsam moodus toidu pealt säästa, on teha endale ette nädalamenüü (või nt 3-4 päeva menüü), eesmärgiks siis käia poes võimalikult vähe. Kulutused suurenevad muidugi ka siis kui osta n ö poolfabrikaate nagu valmismarinaadides lihad, kotletid, valmistoit jne. Selliseid asju meie ei ole juba aastaid tarbinud (see siis juba ka tervislikkuse espektist vaadeldult). Säästmise märksõnaks on kindlasti ka targalt kokkamine. Ehk siis nt üks päev teed chilli con carnet, teine päev selle jäägi paned lasagne või pasta sisse. Teine päev teed keedukartulit millegagi, ülejärgmisel päeval saad sellest midagi panna ka kartulisalatisse. Edu Mallukas kulutuste kontrolli alla saamises ☺.

  • Avatar
    Vasta Liisu 20. detsember 2018 at 11:50

    Mõtlen veidi söögitegemist ette – et ostaksin neid toiduaineid, mida reaalselt ka kasutan ja ära tarbin (et üle ei jääks ja ära ei peaks viskama).
    Käin pigem soodsama hinnaklassiga poodides (ei lähe näiteks Selverisse puu-ja köögivilju ostma, kui tean, et Prismas/Rimis/Maximas palju soodsam).
    Samuti jälgin sooduspakkumisi ja mõnda kuivainet varun koju veidi (mõistuse piires muidugi, ühe-kahe paki kaupa, mitte kilode viisi :D)
    Eks kodus ise söögi tegemine ongi ilmselt suurim kulude kontrolli all hoidja, hommikuti söön putru ja puuvilju, teen palju toite tatrast, riisist, köögiviljadest, tofust, kikerhernestest jms, mis on tegelikult päris soodsad toiduaineid.

  • Avatar
    Vasta Evelin 20. detsember 2018 at 08:20

    Reaalselt nädalas kuskil 70 eurot. 3 liiget peres, kodukeemia sees ei ole. Teen enamvähem nädala menüü ja ostan korraga pühapäeval kraami ära. Nädala lõpus piima ja sepikut toon juurde või värskemat liha. Teen üsna igasugustest asjadest kokku süüa ja hullult valiv pole. Eelistused ikka on kokkusobivuse kombo jms osas 🙂 Nädalas vähem poes käies säästab raha küll. Kui ise nädalamenüüd tegema hakkasin ja olen inimesi peale tööd lastega poes näinud siis mõtlen, et kas nad muud selle ajaga ei taha teha kui tipptunni ajal lastega poes aega veeta 🙂 Minu jaoks tundub tüütuse tipp 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. detsember 2018 at 12:47

      Ma arvan, et neil äkki pole muud valikut 😀

      • Avatar
        Vasta Evelin 20. detsember 2018 at 12:59

        Võibolla on tõesti versioone mille peale ise ei tule…samas kuidas ei ole valikut? 🙂 kõigil annab ju kraami soetada kasvõi 3 päeva ette. Samas ega ma igapäev poes kontrollimas pole kas käivad igapäev 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 20. detsember 2018 at 07:45

    Päevas 30 -50 euri toidupoes ja sööme kahekesi. Vaatan poes ikka soodukaid aga alati arve vähemalt 30. Eks ma ostan ka seda mille järgi isu ja igasuguseid alko vaba jooke ka.

  • Avatar
    Vasta Geidi 20. detsember 2018 at 07:44

    Kui ma VÄGA tahan ja kodus on mingi suur toidutagavara, siis saame 1nädal 50€-ga hakkama aga siis uuel nädalal tuleb taas elamisse suuremas koguses süüa osta. Ma kusjuures käin nimekirjaga poes, muidu tulen pm kaks kätt taskus koju tagasi.
    Ma tegin 4 aastat tagasi jälgimist palju ke raha kuskile kulutame. Toit ja majapidamisasjad jagasin eraldi exeli tabelisse. Kõik muud kulud kh (lapse kooli asjad-tegevused ja trenn ja pere käimised ning kütus jnejne) 3 kuud tegin. Ahjaa me ehitasime oma kodu siis veel kh. 3kuu päeast tuli ahastus-ma ei raatsinud enam midagi osta! Siis lõpetasin ära 😉
    Nüüd on kodu valmis aga raha pole ikka rohkem 😀 😀
    Meil on stiil -“ sel kuul ostame ainult hädavajalikud asjad, ei kuluta rohkem kui maksud ja söök”
    15 minutit hiljem lausub mees “ kuule mul oleks talvejopet vaja, noh lisaks, külm on ju.”
    mina: “ kuule ma tahtsin pesupoes ju kh käia”
    Väljume poest mitme paari saabaste, pesu ja muu träniga.
    Mhmmm… niimoodi vist väga ei säästa 😉

  • Avatar
    Vasta Rav 20. detsember 2018 at 04:42

    Loen ja imestan 😀 PERED saavad hakkama 50eur (paremal juhul veel vähem) nädalas. Ma elan üksi ja mul läheb 50-60eur nädal. Ja ei joo alkoholi ega ei suitseta, ei osta gurmeetooteid (vahel harva) jms.
    Ainult tatra/riisi/makaronide peal olete? Mingit lihalist (siga, kana, kala, veis..) te sinna juurde siis ei vaja? Erinevad lihalised maksavad 3-4eur karp/kogus (nt maitsestatud kanafilee, mingi sealiha marinaadis, erinevad lihapallid täidisega jne). Ma söön IGA päev móne lihalise ära ja juba see tuleb 21-28..no ütleme 25eur nädal ja jutt ainult ühest toidukorrast, aga päeva jooksul sööd ju rohkem. Lihalisele salatimaterjal juurde, lóunasöögiks midagi, hommikusöögiks midagi..vóileivamaterjal, munad jms. Müstika tóesti, et kuidas on üldse vóimalik vähemaga hakkama saada, kui oled lihaliste sööja..

    • Avatar
      Vasta maisa 20. detsember 2018 at 16:21

      Müstikat pole siin midagi.Mina näiteks ostan palju allahinnatud liha/kana vms (kala ei söö).Sööme väga hästi peres.Elan maal,kasvatan ise marju,juurikaid,kartuleid jne.Poest ostangi kuivaineid ja liha/kana.Ja ei pea ostma kalli või täishinnaga 😀 Ja nädalas lähebki max 25 euri..kuus kulub 100eur.

    • Avatar
      Vasta Helina 20. detsember 2018 at 20:05

      Ma tean, et inimesed ostavad küll lihatooteid, aga ostetakse nt turult ja tehakse ise marinaad. Selle võrra annab ka kokku hoida, alati ei pea konkreetset pakitoodangut ostma, mis nii või naa ei pruugi maitseelamusega kodustehtule järgi jõuda.

    • Avatar
      Vasta K 21. detsember 2018 at 22:00

      Ühel inimesel kulubki rohkem toidu peale, sest pakendi poes pole üldjuhul ühele inimesele mõeldud. Meil on peikaga toiduraha 300 euri kuus ja üldjuhul saame hakkama. Üksi elades kulutasin üle 300 kuus, aga siis loopisin tuulde ka – ostsin palju ökokaupa ja kalleid tooteid. Praegu saan vähem palka ja mõtlen rohkem oma ostud läbi. Ei ole vaja suvalt snäkke koguaeg osta.

    • Avatar
      Vasta Kk 22. detsember 2018 at 02:54

      Miiu ‘Meie Käopesa’ blogist on väga hea näide, et 50 euro eest nädalas saab väga hästi ning mitmekülgselt toituda. Tuleb lihtsalt tahta ning olla ise leidlik. Nt juba eripakkumisi vaadates saab säästa – varuda liha/kala/juurvilju sügavkülma või kuivaineid kappi. Lisaks saab vaadata millised tooted on pakkumises ja siis selle baasil valmistada.
      Ja noh..kui elada poolfabrikaatidest siis see ongi kallis. Nt marinaadis kanafilee on 2-3 korda kallim kg kohta ja samas sisaldab igasugust jama.

      Ma ise tegin nt hiljuti 4 inimesele õhtusööki – liha sinepi-koorekastmes, lillkapsa-porgandi püree ning salat ja ma arvan, et kõik kokku läks alla 10 euro. Samas isegi lihasöödikust äi oli rahul.

  • Avatar
    Vasta Birgit 20. detsember 2018 at 00:44

    Need fitläppimised jms eeldavad alati mingit suurt kokkamisarmastust minu arust 😀 Kuna mulle süüa valmistada ei meeldi, siis endale mehega ostamegi kogu aeg mingit suvalist jama kokku, mis poes silma jääb ja no sedasi lähebki toidu peale üüratult raha, mida kokku arvutada ei viitsi. Laps hakkab juba sellesse vanusesse jõudma, et peaks meiega vaikselt sama toitu sööma, aga lapsele ei saa sellist sodi sisse sööta ju 😀 Lapsele ikka vaevun korralikku toitu tegema ma arvan 😀 Ja sedasi ma siin virisen ja kirun, aga ikkagi läksin endale praegu fitlapi kasutajat tegema 😀 Algus seegi, kuigi ma kahtlustan, et sellega asi ka piirdub, sest mul on ju kõiki neid pirukaid ja komme ja šokse ja krõpse VAJA 😀

  • Avatar
    Vasta Ann 20. detsember 2018 at 00:28

    Palju lõpuks halvaks läinud toidukraami kapist ära viskad? ilma nimekirjata poodi minnes unustadki enamus asju ära mida ostma läksid ja siis poes ringi jalutades “oh näe seda võiks proovida” ehk siis tulevad tegelt mõttetud ostud mis teevadki selle arve lõpuks nii suureks

  • Avatar
    Vasta Älis 20. detsember 2018 at 00:17

    Meil kulub ka ikka suht palju raha toidule. Ostame küll natuke kallimat kraami (gluteeni- ja laktoosivabu tooteid, taimseid tooteid jne). Vegan kaup on ka kohati suht kallis. Ise ei ole vegan, aga on peres inimene, kes on, seega peab ka seda rida jälgima.
    P.S Näed super välja, imetamine teeb alguses kehakaaluga imesid, hoia seda!?

  • Avatar
    Vasta Stiina 20. detsember 2018 at 00:16

    Meil peres 2 täiskasvanut ja 2 last. Vanasti käisime poes siis kui oli vaja ja arved olid ka suured ja üldiselt kuu lõpp oli see kus pidime sente lugema. Siis aga nägime etvst kus Mirjam rääki säästmisest ja just toidupoe arvelt. Well võtsime asja kätte ja samuti 50 euri nädal. Korra nädalas käime poes saab kõik ostetud sinna lisaks jääb ka raha alati alles et miskit magusat osta ja siis kuu peale kokku on 250 euri meil pandud ? super idee minu arust.

  • Avatar
    Vasta lilllll 20. detsember 2018 at 00:14

    Meil mehe ja koeraga kulub ka ca 50€ nädalas (kvaliteetne koeratoit seal sees). Ei püüa väga kokku hoida, aga lihtsalt nii laheb. Tavaliselt ostan soodukaga tooteid kohe rohkem, siis on hea kapist võtta: nt tomatipastat, juustu ja punaseid ube võiks alati olla, suuremjagu toite tuleb just nendest komponentidest 😀 Kallemaid asju, nagu kala ja mereande me muidugi eriti ei söö, ei raatsi yldse osta…

  • Avatar
    Vasta Jane 19. detsember 2018 at 23:31

    Ma ise olen üritanud käija kord nädalas poes. Teen nädala menüü ja ostunimekirja. Ikka suudan kulutada ~130€ ja siis kindlasti jääb midagi ostmata ja tuleb uuesti poodi minna. Mul mingi kiiks, et kuidagi veider on ainult ühte asja osta ja nii rändab ka veel hulgim “vajalikke”asju korvi ? peres siis mees ja beebi. Üritad, kuidas tahad, no ei saa kulusid alla.

  • Avatar
    Vasta maisa 19. detsember 2018 at 23:27

    Mina saan nädalas hakkama 20 euriga..kokku peres kaks inimest. Väljas söömas ei käi, enamus asju tuleb siis enda kasvatatud asjadest,piim laudast,liha odavalt teise põllumehe käest.Poest ostangi kuivaineid,koogi materjali jms pudi-padi.

  • Avatar
    Vasta A 19. detsember 2018 at 22:58

    No kui vaid miinimum kätte kukkub ja selle eest vaja kogu pere toita pluss mähkud ja riided siis peab hakkama saama 😀 eesmärgis seatud küll 10€ päev et kuu lõpuni välja tuleks aga no see kuu lõpp tuleb küll eriti kitsas käes Xd iga kuud alutan lausega et see kuu olen eriti kokku hoidlik aga noh mõni kuu läheb kehvalt ja ss tuleb lclt ära oodata kuu algus ja elu jälle lill … mõneks ajaks xD

  • Avatar
    Vasta Aivi 19. detsember 2018 at 22:48

    Meie pere nädala toit läheb umbes 30-50€ maksma. Aga see on paras nuputamine ja organiseerimine. Nimelt teen laupäeval uue nädala menüü valmis. Igaks päevaks panen paika, mida õhtul süüa teen. Meil ka komme see, et teen õhtul nii süüa, et jaguks nii mulle kui mehel ka järgmiseks päevals lõunasöögiks. Kui menüü valmis, siis kirjutan välja iga toidu jaoks vajavad asjad. Siis lähen e-coop lehele ja tellin pühapäeva hommikuks kogu nädalamenüü asjad koju. Tundub mega keeruline, aga nii mugav. Eriti kui olen beebiga kodus. ? See sellepärast ka hea, et siis ei tee emotsiooni ostu. Ja siis ei kipu ka rämpsu sööma, kuna toidu asjad kodus olemas ja ei taha neid raisku lasta. Kui ainult toiduaineid osta siis oleks see summa 25€-35€ aga alati tuleb sinna ostukorvi ka midagi majapidamis tarvetest ja ka natuke midagi magusat. Sest ikka tuleb vahel isu millegi järgi ? Seda süsteemi alustasime siis, kui olime rahalistes raskustes, et hea viis kokkuhoida ja nüüd see nii käe sees ja hoiab ära igaõhtuse küsimuse “mis täna süüa teha võiks?”

  • Avatar
    Vasta Jah 19. detsember 2018 at 22:00

    Ei tea jah. Käisin täna poes ja arve oli 45€. Eks vaatab, kaua kannatab. Ostsin vaid paki küpsiseid, muu oli täitsa tavaline toidukraam. Proovime 500€ kuus hakkama saada, aga paraku, kui mõnikord tahad nv midagi paremat või pudelit veini, kulub rohkem. Jagage mulle ka neid odavpoode.

  • Avatar
    Vasta Tk 19. detsember 2018 at 21:39

    Nüüd kodusem olled kulub toidule vähem sest teen ise. 50€ nädalas pole ulme enam.
    Päeva menüü näiteks. Toidus päeviti erinevad aga kord odavam, kord kallim, keskmine tuleb sama.
    Hommik: puder (potitäis tuleb u poolest pakist ehk 50senti)+piima (20s)+ moosi sügavkülmast.
    Kohv
    Mina söön peale laste saatmist ka võikut, crossainti vms ~80s.
    Lõuna: feta salat ( roheline kraam 1€, feta 1€)
    Õhtu: makaronivorm peedidalatiga (hakkliha 1,5€, makaronid 1€, muna 20s, piim 10s,maitseained 30s, juust 70s), salatikraam 1€ (punapeet, päevalilleseemned, hapukoor).
    Vahepaladeks puuvilju, pähkleid jms u 1€ eest päev ehk. Joogiks sügisel varutud õunamahl või kraanivesi.

    Mulle hullult meeldib Fitlap, mille järgi üli lihtne osta ja valmistada, saab ka hinna järgi uue toidu valida kui esimene variant ei sobi jne.

    Tuleb läbi mõelda ja ise teha.

    Minu arvates suurim kulu igasugused näksimised ( a la tahaks midagi head) aga see komme meil õnneks kadunud).

  • Avatar
    Vasta GTR 19. detsember 2018 at 21:23

    Good one 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 19. detsember 2018 at 20:16

    Mina tellin söögikraami kulleriga koju, tavaliselt coopist. Võtan alustuseks soodushindadega asjad ette, siis vaatan kõik kaustad läbi 🙂 ja kuskil 50-60 euri nädalas( sees mähkud ja vahest kodukaup ka). Ja siis syya teen vastavalt riknevuse kuupäevale 😀
    eks poes tuleb ka nädalas ikka käia, piima ja saia juurde toomas 🙂 aga see koju tellimine on niiiii mõnus ja mugav 🙂

  • Avatar
    Vasta Julia 19. detsember 2018 at 20:10

    Poes käime pea iga päev ja keskmiselt kulub 10-15€ toidule per üks poeskäik. Sinna sisse mahub ka kahe täiskasvanu lõuna (tööl, või noh.. väljaspool kodu). Peres 2 last lisaks meile kahele. Suuremad kulutused tulevad pigem lemmikloomatarvete ja majapidamistarvete näol aga neid jagub ka kauemaks. Keskmiselt arvestades kulub nädalas toidule 50-60€, kuu lõikes muude x kuludega (majapidamistarbed, lemmikloomadele toit ja liiv jne) kulub keskmiselt umbes 300-400€.

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 19. detsember 2018 at 20:03

    Ma ka ei suuda imestada, kui ainult 50 eur toidu peale kulub. Isegi siis on keeruline 50€ hakkama saada nädalas, kui ühtegi majapidamisvahendit, vetsupaberit jne ei osta. Toit ikka väga kallis, vaevalt ma kõige kallimad tooted ostukorvi viskan. Mina ka ei saa poes käidud mitte kunagi alla 20€ ja a nii ülepäeviti/ kahe päeva järel kulub 20€ euri toidu peale.
    Sooviks häid näpunäiteid kuidas 50€ hakkama saada ning 3liikmelist (varsti 4) pere nälg kustutud.

  • Avatar
    Vasta Kaits 19. detsember 2018 at 19:15

    Meil on peres 2 täiskasvanut ja 2 last ning arvestatud on nii, et 400€ kuus läheb toidu ja majapidamise asjade peale (pesuvahendid, wc-paber jm). Harva jääb sellest puudu aga kui jääb tuleb võtta sellest summast, mida remondiks hoiame. Ootan väga seda aega, kui lõpuks kodu elamiskõlblikuks saab ja ei pea nii palju sente lugema ?.

  • Avatar
    Vasta Mannapuder 19. detsember 2018 at 19:08

    JAA! Me mehega kahekesi ja me arvestame iga kuu söögiks 400€, mille sees on vahepealsed Wolti tellimised ka. Ei söö nagu mingeid kalmaare-asju, aga samas meeldib normaalselt ja hästi süüa ning samuti peab kodus kogu aeg paljupalju puuvilju olema. 😀

  • Avatar
    Vasta Tiina 19. detsember 2018 at 18:57

    Mul fitlapiga läks igatahes vähem kui praegu. Mees ka ütles, et kavaga oli see, et kogu aeg teadsid mida süüa teha, harvem pidi poes käima ja raha läks palju vähem. Nüüd käimegi suht iga päev poes ja 20-30eur kindel väljaminek ainult söögile, mis vahest läkski terve nädal kavaga (3inimest). V noh, mis söök praegu poest, süüa pole ikka pärast midagi. Fitlapiga nt ostsin kodujuustu ja hakkliha, siis otsingust tuli si*aks retsepte mis nendega teha, nii et hukka ei lähe ja ära ei tüüta. Ma muidugi ostan poest alati -50% kraami ka, siis ka enne ostan asjad ära ja siis vaatan mis retsepte kava pakub. Kaalu pole fitlapiga enam pea aasta langetanud (-21kg) tuli 2017 8kuuga, aga retsepte ikka vahest vaatan ja ostsin veel aastajagu pikendustki. ?

  • Avatar
    Vasta Ner 19. detsember 2018 at 18:52

    Eks see ole nii, et kulub nii kuidas võimalusi on. Palgapäeval rändab korvi palju rohkem ja paremaid asju kui hiljem 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisa 19. detsember 2018 at 18:49

    Ma olen õppinud sööke planeerima ja nimekirjaga poodi minema. Siis kui ma üksi lapsega olen kodus aga kui mees koju tuleb, siis tuleb rohkem emotsioonoste ja paljusi asju ei jõuagi õigeks ajaks ära süüa. Mul läheb ka poes koguaeg 20-30€ ja mitte essugi ei saa selle eest. Kallis on tõesti.

    • Avatar
      Vasta Triin 19. detsember 2018 at 23:05

      Olen samuti kunagi proovinud nädala toidu ette planeerida ja ainult nendeks vajalikke toiduaineid ostnud, täiesti võimalik 50€ nädalas hakkama saada. Suutsin aga korraga vist 3 ndlt seda teha.
      Alati on kulude piiramisel abiks, kui poodi minna nimekirjaga. Paraku enamasti käime ikkagi iga päev poes ja siseneme sinna mõttega “ah vaatame poes, mis söögiks silma hakkab” ja arved on jälle keskmiselt 40€ 🙁

  • Avatar
    Vasta Kats 19. detsember 2018 at 18:44

    Sama siin’ et kulub megalt! Just tulin poest, läksin saia ostma ja keefiri vaja! Tagasi tulin 20 eurise ostukotiga 🙂
    Aga hoopis teine teema! Mis kleit ja kust pärit! Tahan ka sellist! 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. detsember 2018 at 19:48

      sry, kaltsukast 😀

      • Avatar
        Vasta Kats 19. detsember 2018 at 20:35

        No kui sulle suureks jääb, siis ostja olemas sellele 🙂 MINA :p

  • Avatar
    Vasta Kris 19. detsember 2018 at 18:42

    Mul iga nädal kindlat toidu eelarvet pole aga kuus läheb toidu peale ( tegelikult nende asjade peale mida saab toidupoest) max 250 euri. Lihtsalt panin endale toidu eelarve paika ja seda ei ületa. Samas selle piiri hoidmiseks aitas see kui toidu raha on alati sulas siis tean täpselt palju veel järel on ja ei pea neid tšekke alles hoidma.

  • Avatar
    Vasta Kat 19. detsember 2018 at 18:35

    Taaskord soovitan orgu kava ? ma käisin ka enne phm iga päev poes ja arve oli miinimum 20eur. E siis u 120eur nädal! Iga õhtu sõime muidugi komme ja chipse ka näost sisse ? see põhiline röövel.
    Aga kui kava järgi toituda ja kui see veel ise toidunimekirja ka koostab ja Tallinnas saab ühe nupuvajutusega orgu kava nimekirja edasi anda kullerile, siis no millest me räägime. Max mugav! Ma ise teen kuueks päevaks menüü ette (snäkkide ja kõigega) ning tellingi ainult neid asju. Ma pole tallinnast vaid maalt ja hobusega, pean ise e-selveris asjad ostukorvi lisama ? aga raha lähebki nüüd 2x vähem. 120eur vs 40-50eur. Ok, kui kohviube vms majapidamistarbeid vaja osta siis u 10eur otsa arvele. Aga neid ei lähe iganädalaselt ju. Aga meid vähem ka, 2 täiskasvanut ja laps.