NIISAMA JUTTU REISIMINE

inflõuencerrr olla on uhke ja hääää

15. oktoober 2019

Issand jumaaaal, mis mul siin kõik vahepeal toimunud on. Või no, ma juba ammu tahtsin siin kilgata, aga kuna asjad veel lahtised olid, siis ei julgenud suud enne lahti teha, kui kõik kinnitatud ja orgunnitud. Noh, ise ma ju ütlesin, et ma tahan kuskile minna ja olen nii maru stressis ja…Öeldakse, et ainult küsi ja sulle antakse. Ma küll otseselt ei küsinud, ainult ahastasin, aga tulemus on käes – juba oktoobrikuus on kaks reisi ees.

Esiteks lähme me järgmisel nädalal Hiiumaale. Lambist sain e-maili, kus oli kiri, et kuule, lugesin, et sa stressis ja ma tean head kohta, kus seda veidi leevendada saaks. Ma juba tahtsin vastata, et jah, Paldiski maanteega olen kursis ja kui olukord väga hull, siis küll ma sinnagi ronin, aga kae nalja, polnudki selline soovitus. Oli hoopis kutse just avatud puhkemajja Hiiumaal. Või no ma ei tea, kas puhkemaja on õige sõna selle jaoks? See on maja, mida saab rentida ja selles puhata, ehk siis ikka puhkemaja? Nimeks on tal Villa Hausma ja kui te imestate, miks just VILLA, siis noh, see on maja, kus on näiteks bassein sees.

Jaa, ma olen enne ka elus basseini näinud, aga sellises kohas ma küll pole olnud, kus selline eraldi väike bassein sees oleks. Ainult spa’des. Aaa ja siis kui me seal imelikus swingerklubis käisime (link) siis seal ka oli, aga see ei ole päev, mida ma meenutada tahaksin… Igatahes. SEAL ON BASSEIN!

Eks te võite sealt kodukalt veel pilte vaadata, aga kuna seal on kolm magamistuba, siis võite arvata, kui kiiresti ma Aphroditedes küsisin, et kes tahab sinna meiega minipuhkusele kaasa tulla. Nüüd on meil punt koos ja me lähme veedame seal imelised kolm päeva ja kui ma peale seda ka stressis olen, siis on teil õigus mulle piki pead anda.

Ma ei mäleta, millal ja KAS üldse ma olen elus Hiiumaal käinud? Ma tahaks eeldada, et ma olen, aga mälestust mul sellest küll ei ole. Noh, nüüd saab siis mindud ja mälestusi loodud nii et vähe pole. Ainuke stressiallikas on jälle see praamile sõit, haha, ma ei taha enam oma autot ära kriipida, nii et kui selline asi on olemas, siis ma soetaks endale “praamile sõitmise käsiraamat algajatele”.

Igatahes olen ma niiii põnevil ja nii õnnelik, et me saame pere ja sõpradega nii ägedasse kohta minna. Huvitav, kas lapsed kolme päeva jooksul üldse basseinist välja tulevad? Või sõidame me tagasi kolme rosinaks tõmmanud lapsega? Elame-näeme.

*sisesta siia minu elevil kiljumine ja üles-alla hüppamine*

Aga see ei ole teps mitte kõik. Nimelt olin ma mõnda aega tagasi Go Traveliga rääkinud, et tahaks kuskile reisile minna, aga siis vahetus seal see kontakt ja kõik venis ja võttis aega ja ühel hetkel nad kirjutasid, et kuulge, meil oleks sulle super hea pakkumine oktoobri lõppu Gran Canariale, et tahaksid minna? Ma olin kahevahel. No ma TAHTSIN sooja loomulikult, aga ma ju just halasin, et ega mul seda raha hetkel jalaga segada ei ole ja see mis on, on pandud “talvel tenekale” fondi, mida ma ka juba ajama hakkasin. (ma mainin ära, et selle fondi nimi oli enne “maja fassaad” aga noh… treat yoself…)Lisaks sellele ütles Kardo, et issand jumal, umbes 7 tundi lastega lennukis? Ei, aitäh, me nagunii talvel lähme juba Tenerifele, et mina ei liigu siit kuskile ja kui sina tahad, siis võta mõni laps ja sõbranna kaasa ja head teed sul minna.

Mul juba tekkis fiiling, et nojah. Jääb siis see reis ära. Sest kuigi ma sain hea diili, siis sellegipoolest oleks see olnud arvestatav summa, mida lisada meie Tenerife fondi. Lisaks ma ei mõelnud välja, et mis sõbrannat ma nii väga vihkaksin, et panna teda imikuga 7h lennukis kõrvuti istuma. Seda enam, et ka kohapeal ei ole lastega just eriline “vedeleme rannas” puhkus, vaid pidev kemplemine ja taidlemine ja solvumine ja kilkamine ja kõike muud (Maril enamasti, mitte mul :D). Seega ohkasin ja olin valmis juba neile kirjutama, et andke andeks, ma niiiii tahaks, aga ma ei saa tulla, sest ma üksi ei taha ja kaasa pole kedagi võtta ja no ega mul raha ka siin eriti pole, et noh, SORRI! Mõtlesin, et okei, õhtul kirjutan, kui arvuti taha saan, aga selleks ajaks oli mul juba postkastis uus kiri, et kuule, kui sa lähed ja oma lugejatele ka seda kanti tutvustad, et mida lastega seal teha jne, siis saame omavahel heale kokkuleppele, winkwink.

Igatahes selgus siis, et mul siiski on sõber, keda ma nii väga vihkan, et panna teda seitsmeks tunniks lennukis beebi kõrvale istuma, nimelt lubas auline Andra minuga seda taaka jagada ja nõnda meil reis bronnitud saigi. Ehk siis 30.10-06.11 oleme me neljakesti Gran Canarial. Mina, Andra, Mari ja Marta. Lende jääb jälle Kardoga koju, sest noh. Sama põhjus, mis eelmine kord: Martat ma PEAN kaasa võtma, sest ta on vastsündinud imik ja Mari on juba selles suhtes “lebo” et temaga saab asju arutada ja rääkida ja kokku leppida, et tema saab siis kah tänu sellele kaasa. Lende on nagunii alati suht tuim tükk ja saab jälle issiga sellel ajal mängutubades ja basseinides käia nii kaua. Ja ma lohutan ennast sellega ka, et nagunii me lähme talvel Tenerifele ka ja küll Lende siis ka päikest saab lõpuks.

Ühesõnaga, selline laa-dii-daa postitus tuli ja sry kui max leim kõlasin, aga ma nii tahtsin juba ammu teile jagada igasugu häid uudiseid, et siis nüüd sain jagatud ka. Yay! Ja kellel on soovitusi, mida Gran Canarial kindlalt teha, siis olen üks suur kõrv. Hiiumaa kohta vist pole midagi öelda, see olla viis ruutmeetrit suur ja mingeid erilisi atraktsioone seal vast ei ole, kuid meil polegi neid vaja, sest noh, meil see bassuga maja, jou jou ?

 

Loe ka neid postitusi!

34 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta pille 22. oktoober 2019 at 08:04

    Hausma jääb täitsa Kärdla kõrvale ja Kärdlas näiteks madalseiklusrada lastele. Ja seal lähedal muuseum, mis on ka suht põnev. Hiiumaa ürituste infot leiab selliselt lehelt: http://hiiumaa.events/ . Hiiumaa must see on tavaliselt tuletornid, aga need sügiseks kinni, aga neid võib väljast ka vaadata. Tahkuna on väga kena koha peal mere ääres.

  • Avatar
    Vasta liisa 17. oktoober 2019 at 13:57

    väga äge et lähete reisile aga mina ei jätaks ise 1te last maha,vaene Lende ..nagu koguaeg jääks kõrvale.. sellises vanuses laps mõtleb juba et miks teised õed saavad tema mitte. mina võtaks võrdselt kui 1 saab saab ka teine ja kolmas jne ?palju muidu see hiiumaa villa öö maksab ,ilus ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. oktoober 2019 at 14:11

      Lende ei tea ju, et me reisile 🙂

  • Avatar
    Vasta JJ 16. oktoober 2019 at 00:50

    Sul on Hiiumaale minemiseks vaja sellist autot: https://techcrunch.com/2011/10/27/video-this-electric-vehicle-wears-airbags-for-ultimate-protection/

  • Avatar
    Vasta Ty 15. oktoober 2019 at 20:34

    Ägge! Mina käinud nii Tenerifel kui Gran Canarial ja viimane on paljjjju mônusam koht elamiseks-nautimiseks. Veetsime talve Las Palmases ja see on parim koht ever! Korter oli rannapromenaadil kohe ja randa 3 sammu. Lastega muud ei teinud, kui hommikusòök, rand, lôunasöök, rand, mänguväljak, ôhtusöök sliip&ripiit. Odavam ja vähem turiste, kui saare lõunaosas – sinna sai alati autoga trippe teha, kui isu tuli. Muide – ka bussiga saab igale poole väga vähese vaevaga. Mônusat trippi! Me plaanime kindlasti perega sinna tagasi minna kas see v jrgm talv.

  • Avatar
    Vasta Clara 15. oktoober 2019 at 14:43

    Miks keegi ei räägi Maspalomase düünide “vaatamisväärsustest”, nimelt on düünid vallutatud alasti vanurite poolt. Ja neid on seal palju! 2016 novembris oli sel ajal ka homoparaad, ning järgmine päev oli lisaks vanuritele ka ohtralt alasti omasooiharaid (mehi). Ei olnud just kõige toredam vaatepilt. Matk Maspalomasest Playa de Inglesi ca 6 km. 🙂

  • Avatar
    Vasta Siiri 15. oktoober 2019 at 14:36

    Väga väga vinge on see Hausma villa!
    Kahju ainult, et ma ei leidnud infot, koodiga Mallukas 25% alla 😀

  • Avatar
    Vasta Liisu 15. oktoober 2019 at 13:14

    Hausmal on megailus. Eriti muidugi suvel ja talvel lumega. Peaaegu nagu Eija jõulufilmis 🙂
    Aga lastega tasub ettevaatlik olla. See bassein ei ole just lastebassein, sügavavõitu selleks.
    Nautige, aga tähelepanelikult!

  • Avatar
    Vasta K. 15. oktoober 2019 at 11:41

    Kahju! Tulen lennujaama Eesti lipuga lehvitama kui maandute. Agagga.
    Kui teil plaanis ka auto võtta, siis parimad on cicar ja autoreisen.
    Parkidest väga tore on cocodrilo park. Seal siis loomad, kes konfiskeeritud salakaubitsejalt. Nn showd on sellised, kus saab nöha kiidas nad loomi toidavad. Pilti saab teha ka väiksema krokodilliga. Sinu enda kaameraga, ehl et 1 pilt ei maksa 8 eurot. Iga nn show ajaö nad räägivad kes neil seal elab. Me käime aastas paar korda. Sel korral saime teada kuhu nad oma munad munevad ja pidavat pargusel ajal veidi agressiivsemad olema. Esialgu töötas park vaid annetuste ja külastajatele teenitud summade eest. Nüüd aitab neid ka Agüimese vald.
    Sinna saab lõunast bussiga, sest ta asubki Agüimese külje all.

    Kui autoga ringi sõita, vüiks külastada mägesid, seal on ilus rohelibe aga ka jahe. Kui ise süita eo taha, saab teenust küsida toredate eestlaste käest. Kui huvitab, siis uurin kes neid saate tuure teeb. Kuigi ma siin 3a elanud, ei taha ma endiselt ise mägedes sõita. Tundub hirmus.

    Laste jaoks on lõunas holiday world, väikene lõbustuspark. Minu meelest on see selline urgas, et ma ei paneks oma vihavaenlase ka sinna atraktsioonidele.

    Lastega õhtul ilmselt Jumbosse ei löhe, aga seal om drag showd. Need on omamoodi vinged.

    Ettevaatlik tuleb olla mustlastega, kes lendavad parves ringi, panevad sulle köe peale punutud köeketi, ütlevad et see on tasuta aga see hea sõna mis nad sellega kaasa panevad, on jiba tasuline ja maksan 40-50 euri. Ja kui sa ei maksa, panevad sulle eluaegse needuse peale.. no thanks.

    Te lähete ilmselt maspalomasesse, playa del inglasi?
    Seal on liivadüünid. Sinna pildistama ja liiva sisse jalutama minna kas hommikul vara või alates 17, sest muul ajal on mega kuumus. Praegu läheb pimedaks juba 20 ajal, et te düünidest õigel ajal völja saaks.
    Võite vütta ka jalutuskäigu playa del inglasi rannast maspalomase majakani. Seal on väiksem ostukeskus, kallimat tüüpi veidi, restoranid ja tagasi saab taksoga lennata, ei pea mööda randa tagasi jalutama.

    Kui peatute aga puerto ricos, siis seal kürval on amadorese rand. Seal on ilus helesinine vesi aga liiv on selline paksemat tüüpi. Veel ilusam, helesinise veega rand on anfis. Sinna saab igast ilmakaarest ka bussiga.

    Kergem on teil võta yoya kui greentom.
    Seda on lihstalt kergem kokku leppida ja kaalu poolest ka vöhem. Lõunas on treppe palju ja igale poole käruga ei pääse. Mina võtaks yoya.
    Yoya on hösti populaarne ka siin turistide poolt.

    Veepark on samuti olemas. Toidud pidid mega kallid olema, et ise midagi kaasa vütta ja siis pidi täitsa oogai olema.

    Poema del mar on suur akvaarium. Hästi ilus tõesti aga mega kirves.

    Palmitos parki ei läheks, sest delfiinid.

    • Avatar
      Vasta K. 15. oktoober 2019 at 16:18

      Ma ei tea miks KAHJU. Juhuu pidi olema..

  • Avatar
    Vasta Kertu 15. oktoober 2019 at 10:42

    Ooo. Ilusat Hiiumaa nautimist. Seal on tõesti mõnus ja rahulik olla. Eriti, kui saate nii mõnusas kohas olla.
    Te lähete nädala sees sinna või nädalavahetusel?
    ***
    Ja muide, peale Teir suviseid saateid jms küsib mu laps pidevalt, millal ta jälle Mariga mängida saab. ? . Jälle.. sellepärast, et ta on albumis pilti näinud, kui nad beebid olid ja me teil õikal külas käisime ning olen talle rääkinud, kui ta selle pildi kohta küsinud on.

  • Avatar
    Vasta Reelika 15. oktoober 2019 at 10:04

    Elan Hausmas ja ei teadnudki, et selline koht siin olemas 😀
    Aga siis äkki saad ka seenele minna kui ilm veel lubab 😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. oktoober 2019 at 10:23

      see just avati 🙂

  • Avatar
    Vasta B 15. oktoober 2019 at 09:55

    Heh, hakkasin mõtlema kuidas sa nüüd saama hakkad, Lende jälle koju. Vihkad jah om alast, Jah?
    Mul kolmene poiss ja kui kuhugi minek puhkama jm, siis ma jätaks ka koju.
    Esiteks, see jonn, ei, tahan ei taha jne… Õehh.. Vanus ju, puhkus ikkagi. Ja ausalt, tahaks nautida ja puhata, mitte tõmmelda. Seda võib Eesti spades ka teha.
    Teiseks, talle nagunii ei jää midagi meelde et kaasa tassida.

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. oktoober 2019 at 10:24

      Nagu kui ma pean võtma kas Lende või Mari, siis sorri, aga Lendega ma paneks endale teine päev paela kaela 😀 Ainult üks enesekehtestamine käib. Aga et keegi ei arvaks, et Lende mu kõige vähem lemmik, siis ee… ta on nunnum kui Mari 😀

  • Avatar
    Vasta Katre 15. oktoober 2019 at 09:34

    Ma just suvel kunagi vaatasin Gran Canaria poole ja seal on hästi palju rahvus/loodusparke. saare põhja/keskosas, kus ilus maastik ja värk. Samas olid seal alles hiljuti vist suured põlengud, nii et ei tea, mis neist järgi on või mis seis seal on. : /
    Teine huvipakkuv koht oli Maspalomase liivadüünid saare lõunaosas. Seal on selline ookeaniäärne maalapike, mis meenutab natuke kõrbet. Võidki google otsingusse panna nt “Maspalomas sand dunes.” Eks olenebki ka jah, et kus teil seal majutus on. Kas põhjas või lõunas, aga noh.. tegevust on igal pool ja basseini ääres tsillida saab ikka. 😀
    Haha, ma ikka korralikult uurisin neid tegevusi seal jah. Jokes on me, sest ma ilmselt ei jõua sinna kunagi. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. oktoober 2019 at 09:38

      eks autoga saab seal liikuda, see nii väike koht, et miski pole NII kaugel ?‍♀️ Ja miks sa arvad, et kunagi ei jõua ?

    • Avatar
      Vasta K. 15. oktoober 2019 at 11:55

      Hästi Ilus park on Tafira bajas, Jardin Canario. Soovitan parkida alla, sest kui üles parkida, peab lastega mööda mäe seina alla kappama ja see ei ole tore.
      Ehk et ikka alla, ikka alla.
      Võtke saia kaasa või.. kalatoitu, seal on suured kalad, hüppavad kui neile süüa pakkuda.
      Konnad on ka seal.
      Endale võiks ka pikniku kaasa teha, sest pargis sees ei ole muud peale vetsude.
      Kaktuse park aldeas pidi ka tore olema.

      Kui osalema kuskile tahate minna. Siis parimad keskused on muidugi põhjas. Kõige ilusam, suurem ja uuem on los alisios. Seal on kella 17 alates lastele tasuta rong ja üldse iga nurga peal vöike mänguplats kus lapsed end maandada saavad. Nädalavahetusel pannakse püsti batuudid, mis on ka tasuta. Järjekorrad aga 7 miljonit kilomeetrit kui sa kell 17 just seal pole.
      Las terrasas, kirjade jörgi on küik seal piletid aga ei saa hindade järgi seda öelda küll. Kuna ta on Jinamaris, siis tuleb kindlalt vaadata et tlf jm väärtuslikku aurosse ei jää. Ujuma ka sinna minna ei või, sest hoovused on suured. Sellest üle tee on el mirador. Seal on saare kõige suurem primark sees. Ja lastele ka vöike mängutuba, mille ees ise saad oma last valvata ?
      Kui plaanite minna las canterase randa, rand on suur ja üsna lame. Promenaadil saab ilusa pika jalutuskäigu. Promenaadil teised otsas ostukeskus las arenas.

      Aga atlantico, vecindarios on ka okei. Selle ainus miinus on, seal pole primarki ? seal saab mari alates kella 17 mängutuppa saata, mis on väike aga ajab asja ära, tund on 4 euri.

      Valikuid on palju ja suured ja ilusad, eks.

    • Avatar
      Vasta Katre 15. oktoober 2019 at 16:35

      Noh, jah.. kunagi on veits liialdus. Kunagi võib-olla tõesti jõuab. 😀
      Mõtlesin seda, et praegune aasta on viimane hea aasta lapsega koos reisile minna, sest tal pole kooli ja saab minna, millal iganes. Järgmisel aastal hakkab kool pihta ja siis muidugi saab ka reisile minna, aga vaheaegadel ja nii on vist pigem mingid buumiajad nagunii. Ühesõnaga siis peab nagu rohkem planeerima, rääkimata mingitest “järsku avastatud headest pakkumistest.” Selle aasta jooksul aga ei näe ette, et sellele reisile jõuaks, sest päris kahekesi ka ei julge, keegi sõpradest ei vinnanud ka plaani võtta ja kolmandaks vist lihtsalt ei raatsi. 😀

  • Avatar
    Vasta Tiina 15. oktoober 2019 at 09:30

    Eh Hiiumaal on nii mõndagi teha 🙂 Eiffel on juba mainitud, siis roograhu pitsat sööma, linnumäele lõunat, ristnasse laineid vaatama ning kindlasti tormi konsumist hiiu köögi tooteid osta ka. Lastele kindlasti maitsevad magustoidud

  • Avatar
    Vasta V 15. oktoober 2019 at 09:21

    Gran Canarial Crocodillo Park – tegu on kaubitsejate käest ära võetud loomadega, justkui “eksootiliste loomade varjupaik”. Mõnus kohake, kus loomi vaadata.
    El Nublo otsa te vist nii väikestega ei roni, aga vaated on sealt täiega ilusad. 🙂
    Maspalomase liivadüünid – minikõrb.

    Oh, kuidas tahaks ka sinna sooja praegu.

  • Avatar
    Vasta Anu 15. oktoober 2019 at 09:04

    Well, ma ei tahaks olla influencer.. aga reisile tahaks, tahaks kohe niiväga et nutt tuleb peale, aga selleks peaksin ma enne tööd leidma ja raha koguma aga kui juba raha koguda tuleks see ikka remondifondi panna..
    Räägi mulle stressist või pigem depressioonist…
    Kui keegi otsib virtuaalassistenti, kedagi kes aitaks andmeid/dokumente vms sisestada, kedagi kes haldaks ta kodulehte, lisaks tooteid e-poodi, haldaks ettevõtte Facebooki või abistaks Google seadistamisel siis KIRJUTAGE MULLE ma tahan ka reisile ????

    • Avatar
      Vasta Kristelle 15. oktoober 2019 at 11:10

      Hei! Nägin alles hiljuti fb reklaami, just virtuaalassistendi kohale! Firma nimi oli assistly. Uuri, ehk on seal midagi sulle! 🙂

    • Avatar
      Vasta Liis 15. oktoober 2019 at 11:58

      Oh jah sama siin 😀
      JA kui mul oleks see raha, siis breketeid vaja, silmalaseropi tahaks teha. Ja reisile ikka ei saa :/

    • Avatar
      Vasta sann 15. oktoober 2019 at 12:10

      Kuhu kirjutada saab 🙂

  • Avatar
    Vasta Sille 15. oktoober 2019 at 08:55

    Minge Hiiumaal kindlasti Eiffeli torni. Ilusat puhkust Teile! ?? Tahaks ka vahest lihtsalt sooja päikese alla saada..?

    https://www.puhkuseestis.ee/vaatamisvaarsused?sightseeing_id=1778

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. oktoober 2019 at 08:58

      tänks, lähen!

      • Avatar
        Vasta A 15. oktoober 2019 at 09:26

        Minu arust oli see nagu suur prügimägi ja seal nüüd midagi väga vaadata oleks. Meie pettusime..

  • Avatar
    Vasta Sille 15. oktoober 2019 at 08:48

    Kui Hiiumaal olete, minge kindlasti Eiffeli torni vaatama.

    https://www.puhkuseestis.ee/vaatamisvaarsused?sightseeing_id=1778

  • Avatar
    Vasta Kristi 15. oktoober 2019 at 08:47

    Hiiumaal olles minge käige Hiiumaa Eiffelis seal lastele tehtuf kergelt öeldes selline mänguväljak??

    • Avatar
      Vasta E. 15. oktoober 2019 at 09:13

      Granil minge kindlasti Palmitos Parki. Seal olles delfiinideshow ning lindude show, amazing. Ja sealne restoran oli koht, kust ma sain Grani parimat veisesteiki. ?
      Kuskandis Teil seal majutus?

      • Mallu
        Vasta Mallu 15. oktoober 2019 at 09:14

        Ma veise peal enam väljas pole (nuux) aga kalalisi tsekkan üle 😀

      • Avatar
        Vasta Pille 15. oktoober 2019 at 09:46

        Anna teada, kuidas beebi lennukisõidu vastu pidas. Me ise samal põhjusel hetkel oleme valiku ees, kas lennata või minna matkabussiga Tenerifele jaanuaris ca 2.5 kuuks, matkabussiga oleks majutuse probleem ka lahendatud. Hea, kui sul kohe on kedagi kaasa kutsuda lastega reisile, ma nuian siin juba pikemat aega, kes minu ja lapsega tuleks kohe kuskile sooja ja keegi pole veel käppa tõstnud?

        • Avatar
          Vasta Mariine 15. oktoober 2019 at 17:12

          Mõtlete mandrilt laevaga minna? Päris pikk sõit oleks nii mandri läbimine kui laevaga.