Kingiloos LAPSED Marta

potitreeningust vol sada*

16. august 2021

Ma lihtsalt ei saa aru, kuidas on võimalik, et Marta nii kange tegelane on. Kui tema ikka midagi teha ei taha, siis tema seda nui neljaks ka ei tee. Olen teile korduvalt kurtnud oma hirmu, et temast saab Eesti esimene inimene, kes elu lõpuni mähkmest loobumast keeldub ja ilmselt pampersi sahisedes ka keskeas ringi silkab.

Asi ei ole isegi selles, et ta oma “põit ei tunnetaks” või miskit. Kui tal mähet parasjagu pole ja häda peale tuleb, küsib ta sulaselges eesti keeles endale ühte. Selles suhtes abiks seegi, sest enne koristasin ma igapäevaselt põrandatelt, vaipadelt ja vooditelt pissiloike. Samas kui ma potti pakun, ütleb ta resoluutselt “ei”. Mõtlesin, et uues korteris ostan selle topelt prillaua, kus see väiksem osa ka peal on. Äkki see motiveeriks teda? Samas Männikul on selline prilllaud ja ei ole mina kuulnud, et ta sealgi potilkäigu vastu huvi tunneks.

Seetõttu oligi mul hea meel, kui Sulin Martale hunniku potitreeningupükse saatis. Lootus on suur! Ehk on tal nüüd märgade pükstega ebamugavam ringi käia ja saab aru, et WC pott ei ole grislikaru, keda pelgama peab. Mitte et ma nüüd otseselt päevast-päeva ringi käiks ja grislisid kardaks, aga kui üks kuskil vastu juhtuks jalutama, siis viskaks ikkagi viisakalt siruli ja mängiks surnut küll.

Igatahes, potitreeningupüksid meenutavad mulle veel riidest mähkmete aegu. Kõik nii värvilised ja nunnud! Sulin e-poes on neid mega suur valik, nii et sealt leiab igasugule maitsele miskit.

Kui nüüd täiesti aus olla, siis Martat ei huvita paraku ka see, et ta märgade pükstega ringi peab käima. Kui need jalas on, siis ei mainiks ta ise kunagi, et ebamugav olla on. Ronib näiteks rahulikult sülle, kui ma siis avastan, et kena. Ma olen üleni pissine. Tänks, Marta. Selles suhtes et need püksid polegi mõelnud mähkme asendajaks, aga väikse sortsu hoiavad ikka endas, kui kogemata õnnetus juhtub. See aga peaks tähendama, et inimene ise saab aru, et püksi tegemine on õnnetus, mitte inimõigus 😀

Igatahes ei anna ma alla, sest Marta saab varsti juba kolm ja läheb uude lasteaeda ja üldse peaks selle asja kätte võtma. Ega see muidugi lihtne pole, sest kohe on kolimine ees ja siis ei tea, kaua meil seda vannituba ja värki ei ole, aga ma usun, et LÕPUKS peab ju tal ka see klikk ära käima, et kui meie kõik potil käime, siis kaua tema saksapreilit mängib ja püksi laseb. Mitte, et saksapreilid vist püksi teeks, aga noh… Saate aru küll.

Minu meelest on potitreeningupüksid head ka selleks puhuks, kui laps juba potil käib, aga alles üsna värskelt, nii et õnnetuse juhtumise oht veel täitsa olemas on. Siis on hea neid ilmselt kuskile välja minnes või autoga sõitmise puhuks jalga tõmmata, et ula peal olles päris märgade riietega ringi ei peaks jooksma. Mina aga üritan siin Martat vaikselt edasi taltsutada ja proovin tavalisi mähkmeid ainult ööseks jalga panna. Palvetage kõik meie missiooni eest, eks 😀

Sulin e-poes kehtib sooduskood “mallukas” nii potitreeningupükstele kui kõigele muule kraamile. Lahedat kraami on seal PALJU, vaadake mu eelmist postitust selle poe teemal – siiani olen neist asjadest vaimustuses! Ja kõikide siin postituse all kommenteerijate vahel, kes Sulin Instagrami kontole follow panevad, loosin välja neli paari võitja omal valikul potitreeningupükse!

*Postitus on sündinud koostöös sulin.ee-ga

Loe ka neid postitusi!

139 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Airi 9. september 2021 at 00:18

    Soovin osaleda loosis! Follow pandud.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 8. september 2021 at 22:11

    Oi meil saab tüdruk pooleteise aastaseks ja tutvustan ka potti, aga nii tore on ringi joosta ja lihtsalt sulistada maha kõik, ühed potitreeningu püksid ja mitmed tava aluspüksid ostetud juba , aga hädasti vaja just potitreeningu pükse lisaks, et oleks vahetada , kui ikka väga vesine juba see olemine.

  • Avatar
    Vasta M 7. september 2021 at 20:18

    Meil oli nii, et läksime aeda mähkmetega 2a ja 3k ning selle ajani ta potil ei käinud. Lihtsalt karjus, kui sinna suunasin. Aias vaatasin, et paljud mähkmetega ja üksikud ilma. Lõpuks sai vist kasvatajal villand ja saime käsu, et garderoobis kõik mähkmed jalast ja lasteaias mähet ei kasutata, küll kasime neid pissisid. Pärast paari päeva käis preili potil nagu naksti 🙂

  • Avatar
    Vasta Annakas 6. september 2021 at 22:05

    Oh, need püksid kuluksid küll ära, sest mul kaksikute potile saamine ees. Siiani pole poisid huvi üles näidanud. Tavaliste alukatega oleme proovinud, aga no siis oli kõik kogu aeg pissine ja loobusime ?

  • Avatar
    Vasta Ehtel 6. september 2021 at 21:04

    Soovin osaleda!

  • Avatar
    Vasta Maris 6. september 2021 at 18:26

    Mu lapsele kuluks need ka väga ära, ei taha potist midagi kuulda ??

  • Avatar
    Vasta Cathry 6. september 2021 at 15:52

    Minu lapsega oli vastupidi, tema läks rõõmuga poti peale ja oleks seal vist tunde istunud, kui vaid oleks lastud 😀 nii meeldis talle ,et meelitasin kommi või multikaga püsti teda poti pealt. Isegi naersin, et pott mul nagu lapsehoidja, paned lapse sinna ja siis ta seal istub rõõmsalt. Kui oli vaja prügi viia või posti tuua, siis kõige kindlam oli minna sel ajal, kui laps poti peal on 😀

  • Avatar
    Vasta Kairit 6. september 2021 at 15:07

    Mu laps üle kahe aasta natuke ja ei paista ka, et ta potil käima hakkaks 😀 või no ta käib, aga samas laseb täiesti tuimalt püksi ka. Igaljuhul oleks need püksid abiks minule, ehk siis vähem koristada.

  • Avatar
    Vasta MR 27. august 2021 at 12:55

    Meie küll ei treeni veel oma väikest last potile, kuid oleme teda juba paar kuud peale ärkamisi, ja kui häda nägu peas on, potile pannud (praegu 6-kuune). Vähendab veidike pestavate mähkmete kogust ja laps saab aru ka, mis potil tegema peab. Potitreeningupüksid kuluks tulevikus ära kindlasti 🙂

  • Avatar
    Vasta Signe 21. august 2021 at 09:00

    Oeh. Tahaks ka juba lapse potile saada! Ei jòua enam nende mähkudega mässata 🙂

  • Avatar
    Vasta Viktoria 20. august 2021 at 23:53

    Tahaks ka neid võita õelapsele ??
    Nii ilusad värvilised ?

  • Avatar
    Vasta JJ 19. august 2021 at 21:20

    https://pood.magaziin.ee/product/laste-pissipott-heliga/
    Ma pole oma silmaga näinud ega käega katsunud, aga äkki oleks abiks. Näeb välja nagu päris ka veel.

  • Avatar
    Vasta Mari 19. august 2021 at 21:14

    Alustasime ka paar päeva tagasi potitreeninguga, seega oleks neid pükse väga vaja ?

  • Avatar
    Vasta M 19. august 2021 at 14:23

    Meie laps on nõus potile istuma ainult koos valitud multikaga. Väga tahaks potitreeningupükse proovida tema peal.

  • Avatar
    Vasta Britt 19. august 2021 at 10:53

    Olen varem ostnud sulin.ee-st ja ostan ilmselt ka edaspidi 🙂 Potitreeningu pükse soovin võita küll, varsti läheb vaja 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerli 19. august 2021 at 00:00

    Need kukuksid ära küll. Laps küll veel liiga väike, aga saab ka niisama nn tuulutuse jaoks kasutada.

  • Avatar
    Vasta Piret 18. august 2021 at 14:50

    Potitrennipükse sooviks küll ?

  • Avatar
    Vasta Kristiina 18. august 2021 at 14:48

    Meil oleks aeg potitreeninguga alustada küll ?

  • Avatar
    Vasta PILLE-RIIN 18. august 2021 at 13:19

    Tunduvad väga asjalikud, kindlalt peaks ka portsu tellima 🙂

  • Avatar
    Vasta Ragne 18. august 2021 at 13:00

    Laps on 1a ja 4k, ag hakkan ka vaikselt potitrenni tegema. Ise istub potile vahest ja teavitab kui mässuse lasknud, aga potti veel pole õnnestunud püüda 😀

  • Avatar
    Vasta Kes iganes tahad et oleksin 18. august 2021 at 12:42

    Aga proovi teha nii, et jookseb palja pepsiga ringi, laseb kuskile siis koristad ära, ja nii iga kord ma ei usu, et tal lõpuks ikkagi ei lõpeta, võib aega minna aga saad nii kiiremini kui paned talle mingid püksid jalga, mis tegelikult hoiab teda kuivana. Mu endal oli laps, kes sai alles asjast siis aru, kui reaalselt nire jooksiski mööda külge alla, kaks päeva jauras ja siis hakkas potil käima ja paar ööd lasin veel mäsuga olla ja siis võtsin ka ööseks alt ära. Ja nii saigi lapsest mäsuvaba laps.
    Lihtsalt ise ei tohi järgi anda. Muidu laps kasutab seda ära, teab et niikuinii annad ühel hetkel alla ja topid mähkmed jalga tagasi 🙂

  • Avatar
    Vasta Janne 18. august 2021 at 10:45

    Tahan võita!?

  • Avatar
    Vasta Angelika 18. august 2021 at 09:57

    Sooviks ka potitreeningupükse . Võiks juba harjutama hakata.

  • Avatar
    Vasta T 18. august 2021 at 09:57

    Sulin on mõnus pood – jälgin ammu ja olen sealt mitmel korral riidest mähkmeid ja tarvikuid tellinud. Enda kõige väiksemal on paar paari potitrennipükse juba olemas, aga oleka juurde vaja, seega osalen ka loosis 🙂

    • Avatar
      Vasta Caro 18. august 2021 at 10:40

      Prooviks küll! Ehk läheb lihtsamalt ?

  • Avatar
    Vasta A 18. august 2021 at 08:17

    Minu 1a7k ka ei arva potist midagi. Ainult multikatega saan teda vahest sinna istuma aga muidu võin ise seal istuda. Tellisin ka alist potitreeningu püksid..Need jäid talle väikseks enne kui jõudsin jalga panna. ?

  • Avatar
    Vasta Kristiina 18. august 2021 at 01:46

    Sama vana poiss ja resoluutne Ei potile! Potitreeningu pükse prooviks!

  • Avatar
    Vasta Kerlin 18. august 2021 at 00:48

    Tahaks küll neid pükse ?

  • Avatar
    Vasta Johanna-Maarja Serva 18. august 2021 at 00:31

    Just praegu oleks vaja neid pükse, oleme ka juba pikalt harjutanud potil käimist, aga aeglaselt läheb ?

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 17. august 2021 at 23:48

    Kulub ära. Hakkan harjutama varsti.

  • Avatar
    Vasta Kiku 17. august 2021 at 23:42

    Mu beebi pepu vajaks ka hädasti neid treeningpükse??

  • Avatar
    Vasta Pille-Riin 17. august 2021 at 22:45

    Mu kohe 2ne poiss vajaks neid pükse. Üldse ei taha potile. Suurem hakkas nüüd 2a9k potil käima ja peale seda ühtegi õnnetust. Väiksemaga tahaks ikka varem saada.

  • Avatar
    Vasta Kairit 17. august 2021 at 22:26

    Mul kolm last järjest, kaua ma ikka jaksan neid mähkmeid osta?
    Oleks aeg potitreeningu pükse proovida küll. ?

    • Avatar
      Vasta Kerlin 18. august 2021 at 00:57

      Kus need kleidid pärit on? ?

  • Avatar
    Vasta Maiki 17. august 2021 at 22:17

    Minu pojal oleks ka vaja, ta saab oktoobris 2 ja ei tunne ka poti vastu üldse huvi, aga peame harjutama ja harjutama. Õnnetuste ära hoidmiseks oleksid püksid super ?

  • Avatar
    Vasta Katre 17. august 2021 at 22:11

    Minu jaoks lapse potile saamine on üks õudsamaid asju lapse kasvatamise juures? esimese lapsega olin veendunud et jääb igavesti mähkudesse kuni tal see click ära käis. Teisega üldse ei põe enam ja küll kunagi ikka hakkab käima ka potil?

  • Avatar
    Vasta Monika 17. august 2021 at 21:25

    Vaja oleks neid väga ja veel peale, oleme potitamisega tegelenud juba üle kahe kuu. Kuna on mu esimene laps siis ma eriti pimedas pluss veel veidi teistsugune, ehk siis ta ei anna ise elus märku, et potile ja kui potti mainin siis paneb üldse jooksu ja ausalt ma olen varsti juba nōus sellega, et mu laps ongi igavesti mähkmetes ja nii jääb. ?

  • Avatar
    Vasta Merilin 17. august 2021 at 21:23

    Mu kohe 1,8-aastaseks saav alustab lasteaiateed ja JUST mõtlesin, et ehk potitreeningu püksid aitavad meil kiiremini potil käimise selgeks saada.

  • Avatar
    Vasta Marja 17. august 2021 at 21:22

    Eks ole ka sama jant käimas, pissib maha ära ja siis ütleb piss, vähemalt näitab kuhu tegi, vahel ise ei avastakski kusagilt nurgatagant kohe. ? Et prooviks hea meelega neid potitrennipükse.

  • Avatar
    Vasta Mirje 17. august 2021 at 21:20

    Mina olen arvamusel et lapsel käib ise klõps ja otsustab millal tema potil käima hakkab.
    Ma esimese neiuga ka põdesin ja maadlesin selle teemaga. Pissimisega sai üsna lihtsalt aga vot kakas erinevatesse kohtadesse.
    Teise neiuga läks veidi lihtsamalt.
    Nüüd kolmas preili saab alles kolmekuuseks ja eks näis kuidas temaga see teema läheb.
    Aga jõudu ja jaksu sulle 🙂

  • Avatar
    Vasta Annika 17. august 2021 at 21:16

    Meie pere pisikesele kuluks ka väga ära ühed lahedad potitreening püksid, ehk saame teise lapsega kiiremini asja selgeks siis.. ???

  • Avatar
    Vasta Kaia 17. august 2021 at 21:02

    Kui ma olin kindel, et ei vaja potitreeningpükse lapsele, siis kolmas laps on vägagi otsusekindel- ei potile. Nii, et ma siiski söön oma sõnu ja ostan ka ?. Igatahes edu Mallukas!

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. august 2021 at 21:08

      see on see mitme lapse võlu – võid arvata, et kui esimese kahega on ühtmoodi läind, et siis läheb kolmandaga ka 😀

  • Avatar
    Vasta Katre 17. august 2021 at 20:57

    Väga oleks vaja. Potitreeningu ei lähe kuidagi suiuvalt. Istume poti, kuid potti ei tee, vaid tõuseb püsti ja pissib põrandale ? hea meelega katsetas potitreeningu id nende pükstega

  • Avatar
    Vasta Lis 17. august 2021 at 20:53

    Potitreening pükse võiks olla küll. :)))

  • Avatar
    Vasta Elis 17. august 2021 at 20:33

    Ooh … ma nendest pükstest eriti ei teadnudki midagi. Nüüd pisem hakkab ka aias käima ja idekas aeg oleks saada ta mähku vabaks .. seega osalen ka ?

    • Avatar
      Vasta Triin 17. august 2021 at 21:12

      Meil on ka aeg käes need püksid endale muretseda.. tundub, et ilma ei saa mässudest kuidagi lahti?

    • Avatar
      Vasta Kairit 17. august 2021 at 22:24

      Igati kuluks ära. Samuti kolmas laps ja võiks vaikselt juba mähkmetest lahti saada 🙂

  • Avatar
    Vasta Katrin 17. august 2021 at 20:19

    Potitrenn on meilgi väga aktuaalne, tahaks enne talve sellega ühele poole saada ?

  • Avatar
    Vasta Liis 17. august 2021 at 20:15

    Meil enamasti mähe ainult öösiti veel ja potitreeningupüksid kuluks ära küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Triinu 17. august 2021 at 20:14

    Oii meil ka vaja üks väike madam potile saada. Kasutab “potileeee, pissileee” ainult vabanduseks, et mitte tuttu jääda?lisaks karjub ta siis veel ” kartuliiiiit, piiiiima, kohupiima, leibaaaaaaaaa, kakakotttt”. Vahest sõimab sitakotiks ka? niiet osalen loosimises!

  • Avatar
    Vasta Anna 17. august 2021 at 20:14

    Kuluks ära küll. Harjutame juba, mul poeg 1 aastane 4 kuune ja enamus läheb ikka potti 🙂 Edu sulle!

  • Avatar
    Vasta Kaidi 17. august 2021 at 19:37

    Minu lapsel on ainult öõsiti mähe veel, aga prooviks hea meelega öiseks ajaks seda potitrenni värki, kui ta ükskord pissihäda peale ärkama hakkab ?

  • Avatar
    Vasta Veronika 17. august 2021 at 19:27

    Oii seda oleks mu tütrele küll vaja, oleme ka hädas sellega, et potil ei taha käia. ?

  • Avatar
    Vasta Piret 17. august 2021 at 19:16

    Potitrennipüksid kuluks küll ära

  • Avatar
    Vasta Kristiina 17. august 2021 at 19:15

    Meie pojal on ka aeg mähkmevabaks saada ?

  • Avatar
    Vasta Kerli 17. august 2021 at 19:05

    Tahaks osaleda, 2.2a ei tunnista potti vaid paar pissi ehku peale tulnud.

  • Avatar
    Vasta Kat 17. august 2021 at 19:04

    Meil kodus 1,5 aastane noormees, kes võiks ka vaikselt potitrenniga alustada

  • Avatar
    Vasta Kadi 17. august 2021 at 18:54

    Prooviks poja peal hea meelega ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis Hinno 17. august 2021 at 17:10

    Kuna poja hakkas just lasteaias käima ja hakkas vahetult enne seda potil käima, kuluksid need püksid hädasti ära, sest me alles harjutame ja osa tuleb endiselt veel püksi 🙂 siis ei pea enam mähkmeid kasutamagi 😉

  • Avatar
    Vasta Reine 17. august 2021 at 16:28

    Meile oleks küll vaja neid. Kuna meie kahene ka kange ega taha potile minna, siis äkki need aitavad 🙂 Meil see ka üks suur probleem hetkel. Sügisel läheb lasteaeda ja tahaks, et päeval oleks juba ilma mähkuta.
    Palju edu ja jõudu sulle, kallis Mallukas! 🙂 ?

  • Avatar
    Vasta Mirjam 17. august 2021 at 16:13

    Oh, kuluksid peagi marjaks ära küll!

  • Avatar
    Vasta Helen 17. august 2021 at 15:58

    Prooviks ka ära need püksid. Kodus 2-aastane ja no ei saa potile… Või noh, saan, aga nii, et korraks istub ja kohe püsti.

  • Avatar
    Vasta Sirli 17. august 2021 at 15:44

    Potitreeningupüksid oleks vajalikud küll. Mul 2ne sama kange, mitte kuidagi ei taha potile minna.

  • Avatar
    Vasta Gea 17. august 2021 at 14:58

    Potitrennikaid oleks meile väga vaja. Jube tüütu on pidevalt jälle pissiloiku astuda.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 17. august 2021 at 14:46

    Ma ka tiim potipüksid. Samas kui juba rohkem käpas hea alukatelr üle minna ja siis potikaid lõunauneks kasutada. Poisiga veel öömähe jäänud, noorema tüdrukuga veel ees.

    • Avatar
      Vasta Cady 17. august 2021 at 19:55

      Minu peagi kaheseks saav poiss ei taha ka potti tunnistada. Enne lasteaeda minekut tahaks ikka mähkmetest lahti saada.

  • Avatar
    Vasta Keidi 17. august 2021 at 14:36

    Jaaaaa palun. Täpselt sama trall kohekohe ees.

  • Avatar
    Vasta Pirje 17. august 2021 at 14:30

    Meil ka va mähkuvabaks saamine ikka üle kivide ja kändude läinud. Päeval on juba tükimat aega ilma mähkuta, aga une ajal on üldiselt siiski alla saanud. Ta muidugi pigem suurem sortsutaja ka. Potitrennipükstest oleks abi ikka!

  • Avatar
    Vasta Merit 17. august 2021 at 14:29

    Hea on lugeda sarnase looga lugu. Minu laps keeldub potist, väikse sundimise või meelitamise peale istub, kuid sinna sisse midagi ei tee ja minut hiljem on ta maha pissinud. Samuti ei häiri teda kui misiganes häda tal parasjagu püksis on, ta võib rahumeeli edasi toimetada. Potitreeningu püksid oleksid suureks abiks.

  • Avatar
    Vasta Maarja-Liis 17. august 2021 at 14:11

    Meil ka väga suur probleem. Laps 3,5 juba aga potil ei käi. Ehk on meie probleem ka selles, et on diagnoos ning geneetiline lihasnõrkuse haigus. Eelmine aasta proovisime aprillist augustini pesime pükse ja mitte mingit progressi. Lõpuks painin mähkmed jalga, kaua ma selle potiga tal ikka järgi jooksen. Väga õnnetuks teeb. Läbikukkunud ema tunne teeb. Samas kõigi teistega olles läheb potile minuga ainult siis kui hommikul otse magamast tõstan, muul ajal mitte ei taha.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. august 2021 at 15:40

      Ära üldse muretse, ükski ema ei ole läbikukkunud selle pärast, et laps veel potil ei käi, seda enam, kui tegu meditsiinilise põhjusega, kammoon!

  • Avatar
    Vasta Kaija 17. august 2021 at 14:09

    Veidi rahustav on lugeda, et mu jäära poiss pole ainuke poti eiraja. Iga natukese aja tagant küsimine, et kas sul on pissi häda ei aita. Suure venna eeskuju ei aita. ? Paar paari potitreeningu pükse meil on soetatud, aga need laseb ta südamerahus täis ja ma ei jõua nii kiiresti neid pesta ja kuivatada. ? Mõned lisapaarid kuluks ära ?

  • Avatar
    Vasta Carol 17. august 2021 at 14:06

    Appi, minu erilisele(puudega) lapsele on neid väga vaja. Neiu nimelt saab kohe viie aastaseks ja ikka veel pissib püksi. Osa ajast käib kenasti potil ja siis järsku unustab mis on pissipott. Ausalt ma ei kujuta ette kuidas me sügise ja talve üle elame kui ta peaks iga päev oma kombe täis pissima. Nii et pole sinu piiga ainuke kes kuidagi ei taha potile minna.

  • Avatar
    Vasta Ktre 17. august 2021 at 13:53

    Oi, kuidas minu pudinal oleks ka vaja potitrennipükse! Tal praegu Weekingi omad, aga ta on neist välja kasvamas ja potitreening läheb palju visamalt kui esimese lapsega.

  • Avatar
    Vasta Eliis 17. august 2021 at 13:10

    Meil oleks ka hädasti vaja, sest minunkohe kaheseks saav ei arva samuti potist midagi ?

  • Avatar
    Vasta Kaire 17. august 2021 at 12:28

    Mu kahene pole ka olla üldse potist huvitatud ? arvab pigem et see nagu piinapink talle ja keeldub minemast . Märjad püksid ka ei häiri . Kohe kui loiku ei märka siis laseb liugu seal ??

  • Avatar
    Vasta Teele 17. august 2021 at 12:19

    Meile sobiks need 🙂

  • Avatar
    Vasta Agnia 17. august 2021 at 12:16

    Soovin neid pükse?

  • Avatar
    Vasta Reena 17. august 2021 at 12:08

    2 suuremat last (tüdrukud) said mähkmevabaks nii muuseas. Täitsa ilma igasugu taidlemiseta. Üks oli 100 prossa mähkmevaba 1a7k vanana ja teine 1a10k vanana. Nüüd siis noormees sirgumas, kardan vaikselt, et teeb õdede eest tagasi ja plaanib pulma ka mähkmega minna. ?
    Ehk siin oleks need vahvad trennipüksid abiks. ☺️

  • Avatar
    Vasta Erika 17. august 2021 at 12:07

    Mul on peaaegu sama mure enda 2,5a neiuga. Ma näen, et ta reaalselt saab aru milleks pott on. Oskab isegi kasutada aga nagu kiusu pärast ei taha potile istuda. Ja kui tavaline mähe on jalas siis lihtsalt mõnuga laseb sinna ja siis veel teatab, et ta pissib mähkusse. Olen ka potitrennipükste peale mõelnud. Kas nad autosõidul oleks pigem abiks? Saaks mähku ainult öiseks kasutuseks oleks ka imeline aga Minikid tooli auto kolmandast reast välja pidevalt kiskuda ja pesta on ka meeletult tüütu ju ?
    Mul ka see kiiks, et kui laps oskab öelda, et ta pissis/kakas püksi/mähkusse või oskab ise nö musta pesu/mähku vahetada uue vastu võiks ta ju mitte mähkusid kanda ?
    Aga noh meie pisike printsess kodus lihtsalt keeldub ja siis pissib nurga taga püksi ja käsutab teisi koristama…

  • Avatar
    Vasta Annika 17. august 2021 at 11:57

    Panin follow ja jään loosiõnnele lootma. Meil oleks kasutajaks 1a6k poja, järgmisena kannaks neid kui aeg paras tema väike õde.

  • Avatar
    Vasta Piret 17. august 2021 at 11:56

    Meil just potitreening käsil ka. Oleks tore saada lisaks mõni potitreeningupüks veel.

  • Avatar
    Vasta HannaJ 17. august 2021 at 11:54

    Meil varsti see ees kõige pisemaga ja sellised püksid oleks väga lahedad!

  • Avatar
    Vasta Kristiina 17. august 2021 at 11:47

    Potitreeningupükse oleks hetkel vaja küll. Poiss päeval käib enamvähem potil, vahel ikka õnnetusi juhtub. Aga öiseid õnnetusi juhtub rohkem, ehk see aitaks öised asjad ka paremaks saada ?

  • Avatar
    Vasta Agnes Maasing 17. august 2021 at 11:43

    Neid oleks väga tarvis ? just mõtleme millal oleks õige aeg nädalake ette võtta ja potitreening ära teha ?

  • Avatar
    Vasta Merlin 17. august 2021 at 11:38

    Potitreeningu püksid kuluksid küll marjaks ära. Tütar läheb sügisel lasteaeda ja meil käib kodus kõva harjutamine,et pissid potti jõuaksid. No õnnetusi juhtub palju ja loigukesi võib leida ikka igalt poolt. Potitreeningu püksid on seega meie peres igati teretulnud. Instas follow ka pandud.

  • Avatar
    Vasta Jane-Ly 17. august 2021 at 11:31

    Neid oleks küll tarvis ☺️

  • Avatar
    Vasta Sille 17. august 2021 at 11:27

    Soovin lapsele neid pükse

  • Avatar
    Vasta Katre 17. august 2021 at 11:27

    Meil ka potitreening käsil. Oleks neid pükse vaja küll. Edu!

  • Avatar
    Vasta Liisi 17. august 2021 at 11:25

    Soovin potitreeningupükse 🙂

  • Avatar
    Vasta Reelika 17. august 2021 at 11:20

    Tüdruk küll alles 1,3 aga tasapisi proovin potiga sõbraks teha juba, nii et ühed ilusad potitreeningu püksid oleks vajalikud küll.

  • Avatar
    Vasta Sirli 17. august 2021 at 11:18

    Meil oleks ka tarvis neid ilusaid pükse.

  • Avatar
    Vasta Maarja 17. august 2021 at 11:15

    Sulin Instagrami kontole follow pandud ja soovin ka loosis osaleda! Sooviks väga lapsel neid potitreeningu pükse katsetada!

  • Avatar
    Vasta Marge 17. august 2021 at 11:04

    Mina tahaks neid pükse võita. Ma ei arva et mu laps nüüd kohe hakkab potil käima sest ta on alles 10-kuune aga ma arvan et aeg ajalt teda potile panna nii õelda tutvustada potti ei tee halba.

  • Avatar
    Vasta Helen 17. august 2021 at 10:57

    Soovin potitreeningu pükse?

  • Avatar
    Vasta Maria 17. august 2021 at 10:55

    Minu poiss ei taha üldse potile minna. Tõuseb kohe püsti. Samas ta alles sai aastaseks ning aega veel on mähkme vabaks saada. Aga ehk on neist pükstest abi.

  • Avatar
    Vasta Anu Kungla 17. august 2021 at 10:52

    Oi… meil on neid pykse ka vaja. Kui ei vöida ostan nagunii 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 17. august 2021 at 10:51

    Poiss varsti kahe aastaseks saamas ja käib ainult istumas poti peal aga piss tuleb ikka poti kõrvale?

  • Avatar
    Vasta Maarja 17. august 2021 at 10:49

    Tutvustan ka väiksemale juba pott aga ta erilises vaimustuses sellest pole. Vb aitaksid mindki need püksikud igapäevases koristamises ?

  • Avatar
    Vasta Kairis 17. august 2021 at 10:43

    Mul 1a4k , pole veel ennast käsile võtnud, et potitreeningut teha. Pott koguaeg silmade all küll ja laps käib moe pärast ka istumas seal kui mähet jalas pole, aga potti häda ei tee. Nendest pükstest oleks palju kasu, kui ema ennast kokku võtaks ja alustaks korralikult potitreeninguga ?

  • Avatar
    Vasta Imbi 17. august 2021 at 10:42

    Minu 2-aastane keeldub ka potti häda tegemast. Istub potile ja punnib mänguliselt, aga päris häda tekkimisel ütleb ikka “EI” ja pissib mähkusse vöi kui mähkut jalas pole, siis pörandale. Vöibolla tuleks potitreeningupüksid töesti kasuks 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura Joorik 17. august 2021 at 10:41

    Need püksikesed kuluks ära küll. Ta küll käib potil aga ainult siis kui mitte midagi jalas pole, ehk siis ainult kui toas palja pepuga ringi jookseb ja alati ka siis ei jõua õigel ajal. Aga kui juba kasvõi tavalised aluspüksid jalas on soriseb kõik lihtsalt püksi. Preili 2.5aastane tahaks ikka täielikult potile ära õpetada. ?

  • Avatar
    Vasta Katre 17. august 2021 at 10:40

    Mul laps küll noorem kuid samuti nõuab omale mähkut ning pott jätab külmaks?

  • Avatar
    Vasta Kai 17. august 2021 at 10:40

    Me just eile alustasime lapsel potitreeninguga. Sellised potitreeningu püksid oleks küll head, et ei peaks kärutades või auto turvatoolis sõidutades hinge kinni hoidma ja parimat lootma, et siis vähemalt püksi ei teeks. 😛

  • Avatar
    Vasta Jane 17. august 2021 at 10:34

    Meie pesamuna sai eile kaheseks just ja ega talgi erilist huvi poti vastu ole, aga no mu meelest oleks ka aeg harjutama hakata?

  • Avatar
    Vasta Kaidi Tamm 17. august 2021 at 10:30

    Soovin ka osaleda! Plika 1,5 ja tahaks ka mässuvabaks ta saada 🙂

  • Avatar
    Vasta Anne 17. august 2021 at 10:26

    Minul plika 2,5 aastane. Ma kogusin ka pidevalt hoogu, et mähkme vabaks teha. Enda laiskus on vahest ikka päris suur. Ma olin nii valmis selleks kuidas mul põrand pissine ja kindlasti pissib sülle ? Aga minu õnneks läks see kuidagi nii lihtsalt, hetkel on tal ainult magades mähe jalas.
    Jõudu ja jaksu sulle Mallu ?

  • Avatar
    Vasta Mirru 17. august 2021 at 10:23

    Mul poiss sai juulis aastaseks ja plaan ka varsti potitreenima hakata. Püksid oleks kindlasti suureks abiks ?

    • Avatar
      Vasta M 17. august 2021 at 10:41

      Hädasti oleks vaja potitreeningu pükse. Mu 2a2k keeldub lihtsalt mähkmetest loobumast. Teda üldse ei huvita, et püksid jalas märjad on.

  • Avatar
    Vasta Lüüli 17. august 2021 at 10:19

    Mul ka piiga potile õpetamine just pooleli ja need toredused kulusid ära küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 17. august 2021 at 10:18

    Mul laps 1,5 aastane ja läheb septembrist lasteaeda. Harjutame ka praegu potil käimist, aga eks õnnetusi ikka juhtub. Peaks ka need püksid ära proovima, lasteaias läheb kindlasti tarvis neid.?

  • Avatar
    Vasta Catlyn 17. august 2021 at 10:16

    Meil sama jama mul poiss on täpselt samasugune ja ma ei tea kuidas ma sinna potile ta saan . Nii kui mainin et palun mine siis tuleb selgelt tal suust ei ja läheb toob toas mähku mulle et alla paneksin . Mul jookseb ta vahest lausa paljalt ringi aga ei midagi .

    • Avatar
      Vasta Catlyn 17. august 2021 at 10:17

      Ma juba ammu proovin ta potile saada aga ei aga neid pükse sooviks proovida küll äkki veab .

  • Avatar
    Vasta K 17. august 2021 at 10:16

    Mul on varsti poolekolmene ja pott kipub ka pigem olema ikka Grisli karu nägu, KUIGI, on juba ka mõned edusammud ka. Esimene laps, ei oska midagi kohutavat arvata- eks ma meenutan ja püüan ikka, aga pole ka viitsinud väga suurelt ette võtta, kui aus olla. Ema mul küll juba ammu ähib ja puhib, et tahtlikult pojast impotendi teen 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 17. august 2021 at 10:13

    Mina! Mul kohe neljaseks saav poiss on lihtsalt nii hea unega, et mingi hädine pissihäda teda üles ei aja. Päevasel ajal on juba kaks aastat mähkmeteta aga öösiti siiani, sest vahepeal, kui tegime 2-3 kuud nö treeningut ja lasime öösiti mähkmeta olla, panime teda öösel kaks korda potile(tema konkreetselt magas sel ajal ja pidi jõuga poti peal istumas hoidma), oli ikka vaja absull iga päev tekki, tekikotti ja lina pesta. Ehk need aitaks? Samas kui niisama märjas voodis magamine ei mõika, siis.. ??‍♀️ Aga mul üks varsti kaheseks saav ka, siis kasutaks temaga neid hoopis ? Ehk läheb lihtsamalt.

  • Avatar
    Vasta Hanna-Liisa 17. august 2021 at 10:12

    Me just alustasime potitamisega, tahaks väga ära proovida neid pükse. Hetkel laps ilma püksata kogu aeg toas.

  • Avatar
    Vasta Jane E. 17. august 2021 at 10:10

    Meile väga kuluks ära potitreeningupüksid. Pisem kutt sai värskelt aastaseks ja pisike plaan saada suveks mähkuvabaks. Rahakotile vähemalt meeldiks küll see. Ja noh, suurem poiss saab ka kohe 3, aga endiselt mõni öö juhtub õnnetus 🙁

  • Avatar
    Vasta Kadi 17. august 2021 at 10:09

    Mu lapsel ka just potitreening käimas. Kõige paremini mõjus lasteaed, kus mähet esimesest päevast alla ei pandud ja iga 15 minuti tagant potil käisid, kes polnud häda ära teinud. Teiste lastega koos oli nōus kohe seal istuma. Otsingi parasjagu potitreeningupükse, vaja lasteaeda (magamise ja ōues olemise ajaks). Fallow ka pandud ☺️

  • Avatar
    Vasta Liina 17. august 2021 at 10:09

    Minu 2a 3k kuune Marta (jah mu lapse nimi on ka Marta ?) ei taha ka potti. Samamoodi teab küll, kui tuleb mässuse, aga vott sinna potti võid sa ise oma häda teha. Mul on ka 5-aastane tüdruk kes siis ka proovib näitada Martale, et kuidas suur õde potil käib, aga ei tema ei taha. Iga kord kui mässut vahetan, siis ütlen et sa pead potil käima, siis vaatab mulle otsa ja ütleb, et jaja peab peab. Aga noh jah ?

  • Avatar
    Vasta Sandra 17. august 2021 at 10:09

    Ma tahaks hoopis teada, miks riidest mähkmete kasutamise pooleli jätsid? Ma olen ka mitu korda proovinud, aga siis jälle lööb mingi bloki ette ja ootavad riiulis uut keskkonnasäästlikku tuhinat ?
    Mul tuleb ka see potitreening varsti ette võtta ja juba on endal hirm ?

  • Avatar
    Vasta Mari-Jaana 17. august 2021 at 10:04

    Jälgin samuti.
    Meil preili 2a ja väga ei huvitu ka potist veel. Kuigi vahel käib viieks sekundiks istumas ja “pissitamas” ? Seega need püksid kuluksid marjaks ära küll ✌️

  • Avatar
    Vasta Kerli 17. august 2021 at 10:03

    Minu laps sai just 2 ja kodus üldjuhul saame ka ikka kõik hädad potile, kuid juhtub ka muidugi õnnetusi. Kuna käime ka palju autoga kodust kaugemal, siis pole julgenud päris ilma mähkmeteta tal olla lasta. Seega oleks super, kui saaks neid palju kiidetud potitreeningupüksid ära proovida!

  • Avatar
    Vasta Kaidi 17. august 2021 at 09:58

    Follow pandud ja neid pükse prooviks varsti oma pojaga küll ära.

  • Avatar
    Vasta K 17. august 2021 at 09:57

    Kuigi aktiivse potitreeninguni on veel natuke aega, ei teeks üldse paha, kui mõned paarid potitrennikaid juba varuks oleks ?

  • Avatar
    Vasta Kaidi 17. august 2021 at 09:56

    Meil ka potitreening vaikselt käib. Tahaks ka ära katsetada potitreeningupüksid, ehk aitaksid need ka meil tüdruku mähkmevabaks saada 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 17. august 2021 at 09:55

    Jaaa, palun meile ka potitreeningupükse. Ei taha mu värske kahene veel poti peal käia, äkki need aitaks.

  • Avatar
    Vasta Maaria 17. august 2021 at 09:54

    Mu lapsel täpselt sama lugu 😀 2,5-aastane ja päriselt ka arvan, et ta läheb kooli ka mähkmetes 😀
    Kui on ilma pampersita, siis ka kui tunneb et häda peale tuleb, küsib kohe mähet aga kui potile panna, siis sinna häda ei tee, vaid pistab kisama.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 17. august 2021 at 09:52

    Follow pandud, tundub huvitav pood ja no püksid kuluks täpselt marjaks ära, harjutame just potile ja minu preili ka keeldub seal käimast

  • Avatar
    Vasta Kätlin 17. august 2021 at 09:51

    Follow pandud, tundub huvitav pood ja no püksid kuluks täpselt marjaks ära, harjutame just potile ja minu preili ka keeldub seal käimast.

  • Avatar
    Vasta Mari 16. august 2021 at 22:57

    Meie plika hakkas varakult potil käima ja on Martast ka ca 6 kuud vanem aga suurel potil on nõus ainult nii, et keegi hoiab aga seda istet vaja ei lähe. Sellega nõus ei olda. (täiesti maha visatud raha), seega kui Männiku kodus ei käi, ei soovita oma raha sinna alla panna.

  • Avatar
    Vasta Lore 16. august 2021 at 22:23

    Minu 1,5 aastane poja mähkmelaps. Laseb pissi ära, ütleb pissi. Teeb kaka, ütleb kaka. Aga potti ei tee, tõuseb püsti. Uus asi on nüüd see, et kui mina käin vetsus, on tal vaja mähkmetega istuda oma potile samal ajal karjudes mulle” puhtaks, puhtaks” ja näidates näpuga wc paberile. Kui anna tüki paberit, siis demonstratiivselt pühib peput või eestpoolt ja viskab paberi potti. Krt nad on kohati nii targad, aga no siis jälle mõtlen tule taevas appi, kui ummamuudu?

  • Avatar
    Vasta Kadri 16. august 2021 at 21:35

    Me alustame potitreeninguga mõne nädala pärast ja kui mul just imelaps ei ole, kes kohe hoobist asjale pihta saab siis vast kuluvad potitreeningupüksid marjaks ära 😀

  • Avatar
    Vasta Annika 16. august 2021 at 20:29

    Meil ka potitrenn käsil (laps 2a4k) ja mõned paarid potitrennipükse ka olemas ning mu meelest need väga abiks! Saaks ka niisama trussikutega seda harjutamist teha, aga potitrennipükste võlu on see, et päris suuri loikusid sealt låbi ei tule, seega on lootust, et peale potitrenniperioodi ei pea kogu elamise pehmet mööblit, vaipu jms välja vahetama. 😀 Me oleme potil oma asja ajamist motiveerinud väikese maiusega ja kuna meil niisama laual kommi ei seisa, siis see on senimaani osutunud väga heaks motivaatoriks. Kui on jorin, et ei lähe potile, siis tuletan meelde, et on lootust peale edukat soristamist üks kummikomm või iiris saada ja enamasti siis ikka sätitakse end poti poole. Eks jah see kommiga motiveerimine pole vb kõige eesrindlikum variant, aga see on ainuke, mis reaalselt tulemust on andnud.
    Edu potile saamisega, küll ta lõpuks järgi annab. 🙂

  • Avatar
    Vasta Terje 16. august 2021 at 20:07

    Tahan ka hakata last mähkmetest võõrutama. Ja potitreeningu pükste soetamine mõlgub mõtteis. Kui laps paljas on, siis küsib potile, aga tavalisi aluspükse jalga panna ei luba? aga ma ei anna alla ja loodan, et potitreeningupüksid sobivad

  • Avatar
    Vasta Liis 16. august 2021 at 17:45

    Mul laps varsti 1,5 aastane ja kuluks ära küll sellised püksid. Mähkmejamast on suht siiber juba ?. Kallis ka kui ausolla.
    Nii et soovitusi ei oska anda ka, kõik alles ees ?

  • Avatar
    Vasta Kristi 16. august 2021 at 15:50

    Potitreening edeneb hästi, kuid mänguväljakul ikka õnnetusi juhtub, püksid oleks suureks abiks

  • Avatar
    Vasta P. 16. august 2021 at 14:13

    Marta on vist tükk aega ka lasteaias käinud? Kas ta seal ei võta ka potilkäimisega vedu? Või mingeid nippe õpetajatelt? Keeruline jah . Mu omad on tublilt selle potivärgi varakult külge saanud, aga tööd on sellega ikka järjepidevalt ja maru palju olnud. Ehkki muidugi jah, nüüd on endal mugavam ja kergem, kui lapsel asi selge. Siiski.. Kui ka vahel leian end unistamas veel ühest beebist, jõuan õige kiirelt äratundmiseni, et ei, mul on siiani enamvähem hästi läinud ja tõenäosus, et ka neljas kord nii hästi läheks, on pigem minu kahjuks. Ei jaksa enam tegeleda nende väikelaste arengufaasidega, potitamisega, tagasilöögi perioodidega, mähkmemajandusega jne. Kui poes beebiasjade riiulist möödun mõtlen alati tänutungeda, et uhh.. never again. 😀 Soovitusi sulle anda väga ei oskagi, sest et noh.. küllap sa oled ka juba kõike proovinud. Mu 6a ja 4a on potitreeningu tagasilöökide ajal alati appi tulnud ja innustanud pere pisimat ka potile. Ja ma ei tea, mis värk on, aga nende innustus ja eeskuju on sellele 2-aastasele palju olulisem ja motiveerivam kui nt minu. Nüüd käib teistpidi kisma, et mismõttes suuremad enne potile jõuavad, kui tema.
    Ma justkui mäletan, et sul oli Mariga ka sarnane asi, Mari ka nuttis ja küsis mähet, keeldus potist jne? Meenuta, mismoodi, mis trikiga ta lõpuks ikkagi potti tunnistama hakkas?
    Loodan, et pükstest on spikema aja peale siiski kadu ja Marta hakkab mingi hetk ikka taipama, et kuiv olla on tunduvalt mõnusam 🙂
    Igatahes…edu! 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 16. august 2021 at 13:27

    Väga oleks vaja, sest lasteaeda minek on uksetaga ja tahaks mähkmetest vabaks saada ?