KODU

vannitoajutud vol 409

5. november 2021

Ma tean, et absoluutselt ühtegi inimest enam universumis ei huvita minu vannitoa remont. Aga kuna MIND see teema huvitab ja ma alati loodan, et keegi minuga kaasa mõelda viitsib, siis kes mind keelab kirjutamast. Vetsupoti teemaga aitasite mind ju ka. Olin ise juba musta poole kaldumas, kui aru sain, et tõepoolest peaksid pott, valamu ja vann ikka ühte värvi olema. Noh et liiga kirjuks ei läheks. Seda enam mõjutasid mind need kommentaarid inimestelt, kellel on must vetsupott ja kurtsid, et pidevalt on tolmune ja raske puhastada. Nii et aitäh teile, jääb Vitra valge vetsupott siis valikusse. Vaatan, võib-olla lähen hulluks ja võtan hoopis musta vetsunupu või miskit, aga pott on valge. Otsustatud.

Nagu ma ühes postituses mainisin, siis dušikomplekti leidsin ma Kardo kuurist ja juba juubeldasin, et vähemalt selle peale raha ei kulu. See rõõm kestis täpselt seni, kuni Vitra salongis SEDA komplekti nägin ja nüüd jälle endaga võitlen. Üks osa minust ütleb, et suva, tee see väljaminek, kui tihti sa ikka dušši vahetama hakkad. Teine osa minust karjub appi ja on nagu eiiii Mallu, sa oled juba miljon eurot üle eelarve.

Mu priiskaja poole kasuks mängib ka see, et mul on veel ostmata vannisegisti. Ja juhtumisi see, mis mulle meeldib, on selle dušiga samast komplektist. Tunduks ju loogiline ja ilus, kui need omavahel matchiks, eks? Nii et ma loodan nüüd teie peale, et olete mu südametunnistuseks ja ütlete, et “Ei, Mallu! Kui sul on juba dušš olemas (mis siis, et selline retrostiilis, mis ühegi teise asjaga vannitoas kokku ei sobi) siis ei hakka uut ostma, kas sa saad!?” Ma siiski loodan sellele osapoolele hinges rohkem, kes ütleb, et ma kokkusobiva komplekti jaoks sendid vabalt kokku kraabiks.

Kõige suuremast osast on mul siiani rääkimata – lihtsalt sellepärast, et ma ise ka enne ei teadnud täpselt, mida ma tahan. Nüüd olen ära otsustanud, et maas võiks olla mingi suurem hele plaat ja seinte peal üleni mikrotsement. Ma uurisin nende koduka galeriid ja mõtlen ise, et sellised hallikad seinad oleks ju täitsa ilusad ja neutraalsed. Võib-olla isegi tsutt heledam?

Nüüd tundubki, et kõik suuremad valikud on tehtud. Lõpliku valiku seinatooni osas teen ma esmaspäeval, kui lähen mikrotsemendiga lähemalt tutvuma. Aga ei usu, et ma midagi väga drastiliselt erinevat välja vaataks lõpuks. Tegelikult tahaks juba mõelda selle pudi-padi peale ka nagu uued rätikud (mis värvi!?) ja vannivaip. Või et kus ma üldse rätikuid hoidma hakkan ning muud sellised tähtsad asjad. Aga proovime enne suuremate asjadega ühele poole saada.

Viimane suurem asi, mis veel valimata, oli kuivati. Selle osas tuli Kaup24 mulle vastu ja kinkis mulle sellise Samsungi kuivati. Ma ei tea, tundub uhke värk. Mul on küll praegu pesumasin-kuivati, aga eraldi kuivati säästab nii palju aega! Ei jõua ära oodata, et saaks seda juba kasutama hakata. Nojah, samas ei jõua ma ka ära oodata, et ma ennast oma kodus pestagi saaksin, hehe. Masinas pesu kuivatamine tundub selle kõrval juba mingi täiesti teine level luksust.

Kõige naeruväärsem selle remondi juures on see, et kuna mul puudub absoluutselt ette kujutamise oskus, siis mul pole reaalselt aimugi, milline see vannituba lõpuks välja nägema hakkab. Aga eks siis palvetame üheskoos, et kõik valitu omavahel kokku passiks, ega muud vist midagi üle ei jää ka enam.

Tee või tina – parimagi tahtmise juures ei kujuta ette, et seal kunagi valmis dušinurk on

PS! Kui ma Vitra salongis käisin, pakkusid nad väga head alet ning mitte ainult mulle! Ka teie saate Vitras (nii netis kui salongis) mokaotsast sõna “Mallukas” mainides lausa 20% allahindlust. Seda lausa aprillikuuni! Kuna Vitral on väga kvaliteetne ja äge kraam, siis minu meelest selline ale kulub kindlasti igale vannitoaehitusega maadlevale inimesele praegu kindlasti ära, nii et kasutage julgelt!

Ja täiesti vannitoaväline teema, aga millal teie muidu oma kodu jõulukraamiga ehitma hakkate? Ma siin istun päikse käes ja mõtlen, et kas kuuselõhnaline küünal oleks praegu ratsionaalne väljaminek või mitte? Ja igasuguseid tulukesi tahaks ka juba üle terve korteri vedada. Ja noh…kuuske ka, aga ma kardan, et kui selle praegu ostan, on see jõuludeks kasside poolt hävitatud.

Loe ka neid postitusi!

43 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta S 8. november 2021 at 10:24

    Nägin kuskil valget potti musta prill-lauaga. Segistid ja muud olid ka mustad. Sellesse vannituppa sobis kenasti ja väga stiilneoli.

  • Avatar
    Vasta Helena 8. november 2021 at 03:14

    Mina müüks vana dušikomplekti maha ja ostaks sellise nagu hetkel soov?.
    Jõulutuled ja küünlad on meie majas juba vaikselt sahtlist välja tulemas aga kuusega peab veel ikka pikalt ootama nii laste, kui ka kasside pärast?.

  • Avatar
    Vasta Pirx 7. november 2021 at 14:25

    Mul on see sama kuivati – ülirahul! Elu on hoopis lihtsam nüüd!

  • Avatar
    Vasta Vaike 7. november 2021 at 13:41

    Ma mõtlen ka seda, et kas on mõtet mustale dušisegistile 800 magama panna, kui sa ehk ei viitsi seda pärast iga kasutuskorda kuivatada? Sest kui ei viisti, siis on sul lihtsalt hunniku raha eest katlakivi- ja veeplekke täis segisti. Ma ise olen see perv, kes kuivatab alati kõik kraanikausid ja segistid pärast iga kasutuskorda, sest mind häirivad igasugused plekid, ammugi ei näe ma mõtet, miks katlakivi koguda, et seda siis mingi aja tagant maha nühkida. Ent ma ei kujuta ka ette, kui reaalne selline lähenemisviis kolme putukaga on. Vist mitte eriti. 🙂

  • Avatar
    Vasta M. 7. november 2021 at 12:50

    Kuna kõik su vannituppa mõeldud tehnika vidinad on päris ühelt kodukalt siis ma eeldan, et tegu on koostööga ja sa ise päris 800€ selle eest välja käima siiski ei pea…kui nii võtta siis kasutaksin ikka koostöö võimaluse ära ?
    Kui aga mõelda laiemalt, et ma ise peaksin reaalselt selle segisti eesti 800€ välja käima siis no ei iial ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. november 2021 at 15:25

      ma saan soodukat, aga ikka läheb 800 😀

  • Avatar
    Vasta Ragne 6. november 2021 at 23:06

    Lugesin seda must WC-poti teemat ja hea meel, et mustast loobusid. Aga kas mikrotsement reaalselt plaanis? Miks plaadi poole ei kaldu? Kõik need mida piltidelt ja reaalselt näinud olen siis täpselt aru ei saa, et mis selle valiku tingis? Aga hea see, et Me kõik oleme erinevad ja meeldivad erinevad asjad. Ps! Ma tegelikult võitlen juba terve nädala, et kas panna majale juba tuled külge või mitte ☺️

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. november 2021 at 15:27

      Ma ei teaa, mulle meeldib see vuukide puudumine 😀

  • Avatar
    Vasta Liis Er 6. november 2021 at 20:09

    Ma tegin piparkooke eile 😀

  • Avatar
    Vasta Anci 6. november 2021 at 01:55

    Ma pigem olen kokkuhoidlik ja ei priiska ja ei taha ka üle tarbida, aga paraku pean jälle ütlema, et kui siis juba.. ehk hoia ühtset stiili ja ilmselt see siis tähendab väljaminekut dushisegisti osas.
    Aga… uuri mikrotsemendi kohta teiste realseid kogemusi. On jäänud mulje kui väga raskesti hooldatavast materjalist… pärast ongi nii ja siis äkki pead hakkama kohe seinu plaatima.
    Igatahes… veel vannitoa jutte, tore lugeda (lähen nüüd oma väga mõnusasse vannituppa dushama ?)

  • Avatar
    Vasta MP 6. november 2021 at 00:53

    Selline ei meeldiks? https://www.bauhaus.ee/dusikomplekt-camargue-samso-nexo-150-cc.html
    Või see? https://www.bauhaus.ee/dusikomplekt-gustavsberg-estetic-squar.html
    Aga see? https://www.bauhaus.ee/dusikomplekt-camargue-samso-nexo.html

    Minu arust ka ilusad ja pole nii kallid, aga sinu kodu ja kui tahad sellise väljamineku teha, siis lase käia, muidu vb jah jääb pärast hinge kripeldama. 🙂

  • Avatar
    Vasta Helery 5. november 2021 at 23:49

    Omg, parketi moodi plaat maas ja hall mikrotsement seinas on mu silmis ideaalne kooslus. Ja ma kraabiks viimsed rahariismed kokku ja paneks mustad segistid?.
    Jõulustaff hakkab meie majas silmailu pakkuma alati esimesel advendil?.

  • Avatar
    Vasta Etz 5. november 2021 at 23:01

    Osta see ilus! Pârast muidu jääb silma kraapima ja hakkad kahetsema. ja veel hullem, pärast vahetama. Siis tuleb veeel kallim. Ja see vitra ju ales ka!

    Mina ostsin oma 1. Korterisse ka ilusa vitra ja kõik nii sellised asjad, mis meeldisid, kokku ei hoidnud. Siis aasta pärast kolisime uusarendusse, kus olid need asjad juba sees, ja no täis nikatsid noh. Nii igatsen oma vitra segisteid :’(

  • Avatar
    Vasta Mia 5. november 2021 at 22:32

    Ma arvan, et osta ikka see komplekt kui sul rahaliselt võimalik ? elad ju ainult korra nii et why not ?

  • Avatar
    Vasta Helina 5. november 2021 at 21:33

    Ma pean ütlema, et see dušisegisti ei ole praktiline minu jaoks. Vihmadušist tuleb algul ikka jahe vesi otse lagipähe ja jääb tunne, et ei saa tervet pead korraga niiskeks ja see segistipulk on ka nagu kitsa joana, mitte mõnusalt laiaga. Ühesõnaga peab pesus käies rohkem vaeva nägema, et juukseid normaalselt pestud saaks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. november 2021 at 21:39

      ma olen vihmadušši palju kasutanud elus ja pole kunagi tundnud, et ma rohkem vaeva näeks, ma ei tea 😀

    • Avatar
      Vasta Karita 5. november 2021 at 22:16

      Kui sul võimalus on, siis telli täpselt need mudelid, mis just sulle meeldivad ja praegu tundub, et kõige õigem valik. Küünla kohta uuriks, et mitu tundi põlemisaega sellel on? Tundub olevat väga hea võimalus saada tuppa kuuse lõhna, eriti kui plaan panna kunstkuusk kui üldse sedagi, kuna ühel aajalikul 10 kuusel poisil oleks kuusega kindlasti omad plaanid.

      • Mallu
        Vasta Mallu 5. november 2021 at 22:41

        ma ei tea selle küünla põlemisaja kohta peast, kas kodukal ei olnud kirjas? ma lihtsalt mäletan oma hämmingut, et põles ja põles ja otsa ei saand 😀

        • Avatar
          Vasta Maru 6. november 2021 at 00:04

          sellest küünlast saab ikka jupp aega lõhna, sest ega väga kaua ei kannatagi põletada, lõhn on ikka üsna intensiivne. ma olen enda vanilje suurt küünalt põletanud vist äkki 4 aastat (muidugi mitte iga päev, siis kui meelde tuleb pigem) 😀 irw. isegi tund aega ei kannata korraga põletada, sest terve maja on räigelt kange vanilje lõhna täis siis – mitte, et mul paha oleks- teistel on 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. november 2021 at 21:32

      visuaalselt küll, aga ma juba kujutan ette, mis kerge nikats see on 😀 männikule sai ka kiiresti asendus ostetud, mingi odav ja see nüüdseks juba katki 😀

      • Avatar
        Vasta Vaike 5. november 2021 at 22:35

        Mul on mõlemas korteris samas hinnaklassis dušisegistid. Mõlemad valisin välja ehitaja abiga. Ühes on poolteist aastat vastu pidanud, teises jumal teab kui kaua, igatahes ikka aastaid. ?

  • Avatar
    Vasta Eget 5. november 2021 at 21:00

    34 euri küünal – see on umbes mu 4 aasta küünalde eelarve hahah. Tundub, et sul seal kõrgem tase ja eelarve, et võid selle kallima segisti osta küll. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. november 2021 at 21:34

      Ma võin öelda, et mul ka 😀 Õnneks mul paar üli head küünla-koostööpartnerit ja ise KUNAGI muidu küünlaid ei osta ka 😀 Seega võib see üks kord priisata. Mulle kunagi keegi kinkis selle firma küünla ja see põles niiii kaua ja lõhnas NII hästi ja lisaks praksus nagu kamin 😀

  • Avatar
    Vasta E. 5. november 2021 at 20:44

    Jeerum, mis hinnad 😀 Never ei raatsiks..
    Aga, võiksid lisada ka pildi sellest dušisegisti komplektist, mis kuuri alt leidsid, teadamata milline see välja näeb on raske midagi soovitada.

    Kas Sulle meeldib vihmadušš? Nt mulle absoluutselt ei meeldi, vesi sajab lagipähe… mul on dušisegisti, kus on see vihmadušš + tavaline ümara peaga dušiotsik ja kasutan alati ainult seda tavalist. Aga kuna need olemas on, siis ilmselt osadele inimestele ikka peavad need vihmadušid ka meeldima.

    Kui valik peab olema just Vitra salongist ja must, siis valiks selle vähemalt natuke odavama:
    https://vitravannitoad.ee/tooted/segistid/dusisegistid/pea-ja-kasidusiga/dusisegisti-tres-base-plus-matt-must

    Mikrotsement tundub ilus ja hooldusvabam.

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. november 2021 at 20:51

      Mulle isiklikult meeldib jaa just vihmadušš ja see sinu lingitud on kaa ilus küll, ei vaidle vastu 🙂 Minu oma on… krt, oleks kodus, teeks pilti sulle 😀

    • Avatar
      Vasta Mjäu 5. november 2021 at 21:53

      +1..never ei kasuta vihmadušši.

      • Avatar
        Vasta Y 6. november 2021 at 11:42

        Mina ka ei kasuta vihmadušši, minu jaoks on see ebamugav. Aga kui ta kellelgi rakendust leiab, siis muidugi, andku minna.

    • Avatar
      Vasta Tyy 6. november 2021 at 14:42

      See ümarvorm on kohe PALJU ilusam. Hind aga võtab ohkama.
      Kandiline oli minu silmis ahjupann ja ma tõesti võdistasin õlgu sellepeale.

      Küünal 34€ – see on naeruväärselt kõrge. Kui palju “parem” ta saab olla. Ei ole neil odavamatel ka häda midagi. Usu mind ma olen küünlaid müünud ja päris palju saanud poes prooviks põletada. Samas kui saad endale lubada keset remonti ja pöörast kulutamist nii ebaolulistele asjadele. siis no mis see minu asi on uidas oma sissetulekuid põletada.

  • Avatar
    Vasta Sandra 5. november 2021 at 20:38

    Õhh, vannitoa remont…Ainuüksi sellele mõtlemisest tekib allergia. ? Tegin aasta tagasi, vno lasin teha. Kuna kiire oli ja vaja oli pesemisvõimalust ja üldse eluks vajalik ruum, siis sai tuttava tuttav kutsutud tegema. Jutt, ideed ja kõik oli kõva värk. Lõpuks valmis saades oli kergelt valus vaadata: ukse kõrvalt osad plaadid olid lähemal ja teised kaugemalt lõigatud ja trapiaugu juures ka plaadi mõõtu lõikamine kiita ei ole.. Rääkimata, et liistu ots on seinast sentimeeter kaugemal jne. Mõtlesin, et olgu need nii öelda iluvead, et kasutada saab, põhifunktsioonid toimivad ja üleüldse et tunnen rõõmu oma elu esimesest vannitoast kuniks paar kuud tagasi tekkis dušinurgas plaadile pragu ja nüüd üldse plaadid lahti ja lirtsuvad, kui vesi all on. Mis seal ikka, tuleb otsast pihta hakata. Kuigi mõelda, et ela selle remondi sita sees veel ? ja kõige suurem probleem, et seekord vaja leida hea ja kvaliteetne töömees. Rahale ma veel ei mõtle. Aga ei, elu on ilus ?

    • Avatar
      Vasta T 5. november 2021 at 22:29

      Lugedes neid kommentaare siin, saan aru, kui hea on, et mind lähiajal vannitoa remont ees ei oota. ? Ostsin korteri paar aastat tagasi inimeselt, kes ongi ametilt ehitaja ja korteris oli tehtud täielik kapitaalremont, kus ta oligi kõik ehitanud enda jaoks ning millegi arvelt ei koonerdanud ning plaatimistöö on ka ideaalne. Õnneks tema minimalistlik maitse ühtib täielikult minu omaga, seega ma ei tunne, et peaksin väljanägemiselt ka midagi vannitoas muutma, ainus asi, mis hinge kriibib, on see, et vanni ei ole ning ma armastan vannis käimist. ? Kui kunagi oleks aeg vannitoa remonti teha (loodetavasti mitte lähitulevikus), siis tahan kindlasti vanni ka lisada.

  • Avatar
    Vasta Eva 5. november 2021 at 20:24

    Jõulunänni topin ikka esimesel advendil, olen selline traditsioonide austaja ehk mind on nii kasvatatud! Kuigi nodin juba lõhnaküünlaid ja asju kokku! Ega see pepco uus kliendileht ka rahu pole andnud- tahaks sealt ka nänni!

    Aga vannitoa osas! Ole raiskaja, ausalt! Kuu vähegi võimalik, siis tuleb teha max nii nagu meeldib! Täna ulun oma silmi peast, et vannitoa remondi tegin selliste “ah, käib kah” variantidega. Tol hetkel lihtsalt ei tahtnud laenu võtta jne.. Nüüd on täpselt selline tunne, et pekki küll, miks nii loll olin??!! Kas nüüd oleks lihtsam kõik seinad tühjaks peksta, pluss põrand, suvakas vann jne.. Seega, ära tee seda viga!

    Olen enam kui kindel, et sul tuleb üks äge vannituba, sest mikrotsement on nii tuus!

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. november 2021 at 20:52

      Oeh, rääkisite pehmeks 😀

  • Avatar
    Vasta G 5. november 2021 at 20:22

    Ma selle kohapealt ebaratsionaalne, et kui läksid pulgad mingu ka trumm ja ostaks mätchivad asjad 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. november 2021 at 20:25

      head südametunnistused olete siin, ahhh 😀

  • Avatar
    Vasta K 5. november 2021 at 20:19

    Just praegu, sinu blogi lugedes, sätin esimesi jõulukaunistusi üles ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. november 2021 at 20:26

      mh, kahju et siia pilte lisada ei saa 😀 tahaks nähaa! (ja ma tellisin selle kuuselõhnalise küünla ka ära :D)

  • Avatar
    Vasta MP 5. november 2021 at 20:17

    Milleks nii kallis duššikomplekt? See on ikka üüratu summa mu meelest. Selle raha eest saaks juba nii palju muid vajalikke asju. Olen ise ka siin hiljaaegu ringi vaadanud igaltpoolt neid ja palju odavama raha eest saab ka ja isegi veel ilusamaid, aga kõik on sinu enda valik. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. november 2021 at 20:56

      Ma ausalt ei ole leidnud kuskilt sarnast ja odavamat 🙁

      • Avatar
        Vasta J. 5. november 2021 at 21:41

        kui meie paarisotine dussikomplekt jukerdama hakkas ütles elukaaslane, et kui osta siis korralik aga tuleb umbes tonniga arvestada..

  • Avatar
    Vasta P. 5. november 2021 at 20:08

    Ma olen see, kes ütleb – osta ikka see, mis päriselt meeldib. Ma tegin remonti 2017a. Jumala korralikult tehti jne, aga nüüd kahetsen absoluutselt kõiki koonerdusi, mida tegin. Miks keegi mulle tainarulliga pähe ei kopsanud, ma ei tea…… Aga uut remonti muidugi ma tegema ei hakka niipea. Segisti, mis üle jääb, müü lihtsalt ära marketplaces või kuskil.

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. november 2021 at 20:43

      Tead, kui sa nii ütled, siis jah. Ma ise olen ka hiljem kahetsenud, kui kuskilt olen kokku hoidnud ja pole ikka SEE 😀

    • Avatar
      Vasta Kersti 5. november 2021 at 23:24

      K-rautas ma nägin täpselt samaaugust duššisegistit ja maksis alla 200€