Uncategorized

Malluka raamatuesitlus – otsin sponsoreid

16. juuni 2014

Juuli keskpaigas, kui me oleme Amsterdamist tagasi saabunud, saab toimuma minu raamatuesitlus. Kuna kirjastus mind sellega rahaliselt ei toeta, siis pean ma selle ise rahastama, või siis leidma abikätt ulatavad sponsorid.

Kuigi täpset kuupäeva paigas pole, siis mõned faktid on mulle sellegipoolest teada.

  • Tegu on heategevusliku üritusega, mille tulu läheb kõik Pärnu Lasteküla toetuseks. Minu armas papa oli seal aastaid kasvataja ja õpetaja, ning ma tean, kui väga tema hoolis nendest lastest ja üritas neid alati aidata. Rahaliselt tal küll suuri võimalusi ei olnud, küll aga tegi ta endale eesmärgiks leida igale lapsele keegi, kasvõi väga kauge sugulane, kes lapsele teinekord kirjutaks või kaardi saadaks, sest teadmine, et sa ei ole üksi, on lapsele väga oluline.
  • Üritus leiab aset uhiuues vinoteegis nimega Vabrik, mis asub kalamajas. Seda kohta majandab minu hea ja tore sõber Sassu, kes ühtlasi oli esimene hea hing, kes sellele üritusele õla alla panna lubas. Minu suurimad tänuavaldused!
  • Esitlusel on kaks heategevuslikku külge:
    a) Kingiloos, mille hind on 5-10 eurot (pole veel täpselt hinda välja mõelnud), kuid mille iga loos võidab. Siinkohal on oodatud abikäsi kõikide Malluka blogi koostööpartnerite ja miks mitte ka kõikide abivalmite firmade poolt? Iga loosipiletiga võib võta näiteks iluvidinaid, beebitabeid, lapsekraami, mänguasju, loomatarbeid, ehteid, kudumeid, veini, kinkekaarte. Millega iganes just sinu firma tegeleb, võib olla seal auhinnaks, sest kogu piletiloosi tulu läheb ju heaks eesmärgiks! Näiteks on mul praegu teada, et loosi peaauhinnaks on mitmesaja euro väärtuses lapsevanker! Seega on sellist sorti heategevus ka inimesele endale põnev ja tore 🙂 Kui ka sina, kallis Malluka blogi lugeja oskad midagi meisterdada ja tahad aidata Pärnu Lasteküla lapsi, siis kirjuta mulle ja mõtleme koos midagi välja!
    b) Oksjon, milles saab endale osta elamuse. Olgu selleks siis fotosessioon, langevarjuhüpe, õhtusöök, teatrikülastus. Ka neid sponsoreid on meil tarvis, kes need elamused kallitele külalistele välja pakuks.
  • Kohapeal parseldan kindlasti ka oma raamatuid. Tahtsin küll ka nende müügist osa ära annetada, aga siis selgus, et kirjastus Tänapäev annab mulle täpselt 10 raamatut ja ülejäänud pean ma ise ka ostma, nii et kahjuks ma muidu jääks omadega nii miinustesse, et vajan ise abi ja heategevust 🙁 Kahju, aga tõsi.
  • Loen ette lõike enda toredast raamatust.
  • Üritan leida sinna vahva esineja. (Kui oled ise esineja või tead mõnda, siis jumala eest, kirjuta mulle!)
  • Lõpetuseks on mul sponsoreid vaja ka söögi ja joogi näol. Kes töötab kuskil suures firmas? Kes teab kedagi? Mul oleks neid kontakte hädasti vaja!
  • Rääkisin täna ka Pärnu Lasteküla juhatajaga, kes ütles, et nende asutuses on täpselt 8 noort neidu, kellest saavad üsna pea tubid ja toredad naised. Mõtlesin kokku panna neile omaltpoolt väikese kingikoti. Juhataja sõnul peaks sinna ideaalselt sobima iluvidinad, hügieenitarbed ja vitamiinid. Kaheksa kinkekotti kokku saada ei ole ju võimatult palju?

Nagu näha, siis sponsoreid on mul vaja palju. Mida ma vastu pakun? No eks ikka reklaami. Kindlasti teeme me suure fotoseina (mis meenutab mulle, et kui keegi tahab seal üritusel fotograafi mängida, siis kirjuta mulle!), mille peal on kõikide sponsorite logod. Ühtlasi ülistan ma kõiki toetajaid enda blogis surmani ja loomulikult on nad kõik ära märgitud pressiteates. Kui keegi tahab olla üritusele suursponsor (rahaliselt), siis tuleb temaga küll se kõik nali eraldi läbi rääkida ja kokkulepped sõlmida.

Minu e-mail on endiselt mariannkaasik@gmail.com ja number 58025922. Kui tahad aidata lahedal üritusel teoks saada, siis mõtle läbi, keda sina tead, kellel on firma, või kes on lihtsalt rikas kui troll ja suuna ta minuni 🙂

Selle ürituse korraldamine tundub nii…suur ja võimatu asi. Aga samas tundus seda ka raamatu kirjutamine, nii et ma lõpetan muretsemise!

tumblr_mx759qkvnp1sqhkn7o1_500-9587608

Loe ka neid postitusi!

21 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta anna 16. juuni 2014 at 20:11

    mmmmm üks võimalus oleks ehk http://www.hooandja.ee lehe kaudu sponsorlust saada?

  • Avatar
    Vasta Ma 16. juuni 2014 at 19:43

    Pildistama nt:
    http://www.rosenvald.com/
    või
    https://www.facebook.com/TriinuFoto?fref=ts
    🙂

  • Avatar
    Vasta Tiina Loit 16. juuni 2014 at 15:06

    Kuna kahjuks pole mingitmoodi aidata, siis olen mõtetes teiega sellise ettevõtmise juures!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. juuni 2014 at 15:09

      Aga seegi ju tore 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristina 16. juuni 2014 at 11:24

    Mina võiksin ka aidata, pakkuda saan käsitööehteid 🙂

  • Avatar
    Vasta M 16. juuni 2014 at 10:34

    Võta ühendust või kirjuta Rannarootsile 🙂 !

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. juuni 2014 at 10:35

      Arvad, et neil oleks huvi?

      • Avatar
        Vasta Jennifer 16. juuni 2014 at 14:27

        Rannarootsi aitaks kindlasti. Näiteks oli ta juba ühe paariminutilise elustiilivideo sponsor ja kui tegu ikka sellise üritusega nagu sinul, siis kindlasti on huvitatud 🙂

  • Avatar
    Vasta K 16. juuni 2014 at 10:10

    l6petage juba 2ra see kerjamisjutt. Kui inimesel on ideid ja kui on neid, kes aidata tahavad ja saavad, siis why not. Lastekyla toetus on ju v2ga teretulnud ettev6tmine.

  • Avatar
    Vasta albiino_lammas 16. juuni 2014 at 09:30

    kerjamine juba koppa ette ei viska? üsna totter on lugeda, et pärast reisi (mille jaoks ilmselgelt raha leiti) oleks vaja, et keegi aitaks raamatuesitlust korraldada.

    just sayin’

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. juuni 2014 at 09:34

      absoluutselt ei viska. esitluseks ENDAKS mul ei lähekski ju pmst kedagi vaja, kui koht olemas. asjad, mille jaoks raha või asju vaja lähevad ju heategevuseks, mitte mulle. ma omalt poolt soovitan sul teksi analüüsimist harjutada kodus, just sayin’ :))

    • Avatar
      Vasta aliis 16. juuni 2014 at 10:32

      Tarkpea, kui sa ennast natuke kurssi viiksid heategevusüritustega, siis teaksid sa väga hästi seda, et enamus taolisi üritusi saavadki teoks ainult tänu sponsoritele ja toetajatele, suurtele ja väiksematele firmadele, ettevõtetele. Minu silmis pole siinkohal tegemist kerjamisega, vaid suure ja ülla ürituse korraldamisel abi palumisega… Mõtle ka palun natuke, kui sellist juttu ajama hakkad, valus on lugeda!

      • Avatar
        Vasta Siiliramo 16. juuni 2014 at 18:42

        Lisaks veel, et ainuüksi mitte heategevusüritused. Pea igas valdkonnas ürituste tarbeks otsitakse sponsoreid, kes neid toetaks. Vaadake kasvõi rallisõitjaid. Enamik neist saavadki võistlustel osaleda ainuüksi tänu sponsoritele. Kas nad on siis kohe kerjused ? Oi, kui rumal arvamus. Inimesed on ikka vist väga kadedad, et Mallukas saab nö tasuta kraami jms ja nemad mitte. Ainult pisikese silmaringiga inimesed näevad seda kerjamisena. Jah ma usun, et kõik, kellest Mallukas lähemalt kirjutanud blogis annavad talle kraami sellepärast, et lihtsalt kahju sellest kerjusest, mitte aga endale reklaami tegemiseks. Oh rumalukesi küll..

  • Avatar
    Vasta Merlin 16. juuni 2014 at 09:25

    Aidata kahjuks ei saa pole sidemeid selliseid , esitlusele ka kahjuks tulla ei saa, aga loosi võid sina minu eest tõmmata, raha saadaks ka 🙂

  • Avatar
    Vasta Sigrid 16. juuni 2014 at 08:52

    Ma tahaks ka natuke aidata, pakkuda saaksin veidi käsitööehteid 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. juuni 2014 at 08:56

      aga kirjuta mulle ometi 🙂

  • Avatar
    Vasta Merilin A 16. juuni 2014 at 08:49

    Sa saad hakkama! Ma ise püüan ka käe alla panna, vajan veel vaid kinnitust.

    Ühtlasi küsin, et mis Sa arvad, kui Sa teeksid ühe esitluse ka Pärnus?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. juuni 2014 at 08:51

      Muuseas, ma mõtlesin esiti sellele, et ehk peaks ühe veel Tartus tegema, aga kuna heategevuse eesmärk on siiski Pärnus, ehk tõesti peaks teine Pärnus toimuma. Aga siis tuleb mängu see, et ma peaksin tegema kõik selle, mis Tallinnas, korda kaks. Samas väljakutsed on mulle alati meeldinud 😀

      • Avatar
        Vasta Merilin A 16. juuni 2014 at 12:02

        Aga ma uurin täna kas meil on võimalus Pärnus seda korraldada seal, kus mul tutvused. Ma igatahes kirjutan Sulle meilile ja suhtleme seal edasi.

  • Avatar
    Vasta Inks 16. juuni 2014 at 08:49

    Soovitan teha 5€sed, sest siis ostetakse rohkem. 10€ ehmatab inimese ära:) Ja keda ei ehmata, saab osta 2×5€ loosi. Igatahes mul hakkas kohe mõte käima ja kindlasti MIDAGI õmblen ja heategevuseks annan. Pole mul mingit firmat mida reklaamida vms, lihtsalt tahaks lapsi aidata.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. juuni 2014 at 08:52

      Ma ise mõtlesin tegelikult sama. Et kui raha rohkem, saavad ju lihtsalt mitu osta. Siis jääb 5 euri. Muidugi, raha tuleb ju raamatu ostu jaoks kah säästa 😀 Kui sa välja mõtled, et mis sa õmbled jne, siis kirjuta mulle kindlasti 🙂