Uncategorized

Essee, mille ma vorpisin omale

22. oktoober 2006

Mida ma tahaksin maailmas muuta?

Kui nüüd vastata tüüpiliselt nagu mõni silmipimestavalt kaunis missikandidaat, siis peaksin ma ripsmete välkudes ja kingakontsade klõbisemisel trikoo väel lavale kalpsama ja siristama kuiväga ma soovin maailmarahu. Tegelikult see ei oleks üldse paha variant. Kõik oleks inimlikud ja et loobiks üksteise maadesse pomme. Näiteks Bin Laden ja Mart Laar võtaks vaikselt kuskil keldribaaris viskit ja kogu maailm oleks õnnelik ja rahul. Kui päraegu Laaril selline idee sünniks, oleks ta kohe vangikongi heidetud, kui Bin Ladeni kaasosaline miljonite inimhingede tapmisel.

Maailmasse võiks ükskord sigineda kasvõi käputäis tolerantsi. Mind ärritab nii kohutavalt see „ põletage peded ja venelased” jutt. Mis vahet sel on, mis keelt keegi kõneleb, või mis soost inimesi ta paneb? Miks peaks kedagi teist häirima, mis nahavärviga on tänaval mööduv inimene? Maailmas on ju nii kohutavalt erinevaid inimesi. Misjaoks ei võiks inimesed sellest ükskord vahelduse mõttes aru saada ja sellega leppida. Ma ei mõtle, et kõigile peaks see meeldima. Kõik ei saagi alati meeldida. Aga sellest mittemeeldimisest võiks moka maas hoida. Las inimesed abielluvad oma lehmadega ja las mehed panevad leivad teiste meestega ühte kappi. Las need neegrid elavad rahus. Nad ei saa ju sinna midagi parata. Inimesed on kurvad, kui nad ei saa lehmadega abielluda, ja nad on kurvad, kui nad ei saa samasoolistega aega veeta, ning ma usun et neegrid oleks VÄGA kurvad kui nad peaks oma naha maha nülgima. Vaid sellepärast, et mõnel ajulagedal tüübil on selle kohta midagi öelda. Jumal tee nii, et meile tekiks natukene tolerantsi!

Samuti oleks kena lõpetada maailmas näljahäda. Inimesed võiksid iga päev ühe näruse shokolaadi ostmata jätta ja saata see kasvõi posti teel kuskile Nigeeriasse. Tüübid nälgivad seal nagu kodutud koerad ja ainuke asi, mida maailm teeb on neile paari pakikese päevas saatmisega. Pff. Neile võiks leida mingid töökohad ja POED!!!! Kust kurat nad seda sööki muidu saama peaks. Ehitage neile sinna üks mini-mall ja visake neile lennukiga raha ja kõik need väiksed põrgulised saavad söönuks. Usu mind, siis keegi ei viriseks.

Oh juudas, sügavamalt järgi mõeldes: tehke midagi nende kodutute suhtes. Utoopiliseks minnes: peske nende jalad vakladest puhtaks, otsige neile töökoht, sebige neile korter. Uskuge mind, maailm oleks palju rõõmsam paik. Mul hakkab alati süda verd tilkuma, kui ma näen neid vaesekesi kuskil pingil põõnamas või kerjamas. Mis kuradi riigikogu meil on, kui midagi tarka seal ei tehta?! Mus tekib praegu tahtmine olla 45 ja kaunis Eesti president. Ma viskaks kodutule pataka raha, lubaks läbi peksta, kui nad selle maha joovad ja vaataks aina kui õnnelik ja rõõmus on Eesti.

Kõik inimesed võiksid PROOVIDA midagi teha, et maailm parem oleks. Ta ise ausalt ei lähe. Ärge prügi ka maha visake, muidu tuleb jääaeg🙁

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar