KODU Lasteasjad

What I want and what I need

21. august 2013
9ae57cb7-2721-41d9-b5fd-ae10bd18b9b1wallpaper

1. Me käisime ükspäev Kardoga Selveris ja kuna ta seisis sada aastat järjekorras, siis ma nuusutasin järjest lõhnaküünlaid. Joik’i piibelehelõhnaline küünal lõhnas nii hästi, et ma needisin ennast koju jõudes maapõhja – no miks ma ei oleks võinud oma viimse raha eest seda osta? MIKS? Praegu on kodulehel ale, kuue euro asemel maksab see 5.40.

2. Lugesin mingit bukletti beebidest ja mulle jäi silma, kuidas tittesid tuleb ikka kreemitada, et nad ei ketendaks. Antud buklett soovitas mul kasutada mingit keemiast pungil toodet, mida ma raha eest ka ei tahaks oma uhiuuele titele peale määrida. Oleks ikka tarvis midagi sellist, mis ei sisaldaks muud, kui hädapärast tarvis. Jälle leidsin sellise ilusa titekomplekti Joik’i kodulehelt. Pakk sisaldab siis eriti maheldat ihukreemi mandlipiimaga(6.20) ja õrnatoimelist seepi(4.50), mis pidavat eriti niisutav olema. Komplekt ise maksab 25.20, aga seal sees on ka käsitsi valmistatud mänguasi Kairet Moistuselt. Imearmas.

3. Mandliõli Moshilt. Hakkan ma jee oma beebile mingit Johnsoni beebiõli peale mäkerdama. Tahan midagi täiesti tavalist. See mandliõli tundub jumala adekvaatne. 5.15 maksab see.

4. Ikka veel ihalen ma kummuti järele, kuhu ma saaksin panna kõik enda titeriided, mida ma usinalt mööda ilma kokku korjanud olen. Näiteks Jyskis jäi mulle silma selline kummut, mis tunduks täitsa ideaalne olevat.

5. Mänguasjakast! Kuna eile saime me Marile suurema hulga mänguasju, mis kõik krabisevad ja krõbisevad ja muu selline kraam, siis laotasin ma need kõik põrandale laiali, et saaki kaeda. Hiljem ma neid muidugi kokku ei kogunud, vaid jätsin niisama vedelema. “Aaah, mul on tunne, et mul juba ON laps, käin ja koristan mänguasju,” halas Kardo kraamides. Siis mulle turgatas pähe, et meil on ju siis sellisel juhul mänguasjakasti vaja! Kindlasti! Röögatuma hingehinnaga leidsin ma sellise kauni puust kasti, mis isegi lapse nimega ära kaunistatakse UgriR-Mugri käsitööpoest. Maksab see 60.72 eurot.

6. Isetehtud asjad on ilusad. Sellepärast ei tahagi ma mingit kulinaid täis tegelustekki, vaid sellist mõnusat kodumaist kraami, mida pakub Lillemaja. Vaadake, kui ilusaid tekke inimene teha oskab! Ma hinda öelda ei oska, aga kindel on, et Maril saab selline tekk olema.

Nagu näha, siis enda soovid on sellised tagasihoidlikud, oleks mul vaid see kuramuse küünalgi. Ülejäänud tavaar ikka lapsele, aga noh, eks see tulevik selline olema hakkagi. Ühel hetkel näete mind rääbakana mööda linna jooksmas, laps kõige uhkemas vankris, mis ilmas olemas. Tühja sellest endast.

Loe ka neid postitusi!

22 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kelli 23. august 2013 at 07:12

    Minu beebi nahk kestendas väga, kui ta sündis. Mul oli ka kreem olemas. Aga meile öeldi just, et me seda ei kasutaks, kuna pidi poore ummistama vms, vaid paneksime natuke vannivette seda beebiõli. Kaks vanni ja ta nahk oli super 🙂 Nüüd kõik korras aga lisame seda õli siiani 🙂

  • Avatar
    Vasta Age 22. august 2013 at 08:18

    Julgen soovitada tegijat http://www.kalian.ee/index.php?page=225
    sealt saab nii kaste kui kummuteid.
    Kvaliteet korralik, toovad vajadusel koju kätte ja panevad kokku ka.

  • Avatar
    Vasta Age 22. august 2013 at 08:11

    Ilged on need pampersi kastid ja enamus lastele pampersi mähkmed ka ei sobi, esimese hooga ei tasu neid kindlasti mitte kastiga ostma hakata, et kasti saada.
    Ikka ilus ja korralik mänguasjakast tasub osta, see kast on ju aastateks.

  • Avatar
    Vasta Merje 22. august 2013 at 07:51

    Jysk on kummutite kohapealt kole koht tõesti, kipuvad lagunema.

  • Avatar
    Vasta Oimakas 22. august 2013 at 07:16

    Kavala saepuru kummut maksis mingi 50€ ja ma olen suhteliselt veendunud, et mu elukaaslase 56 aastane ema ei veetnud ka oma aega selle kummuti otsas ronides 😀 Aga enamus liitekohtadest on nüüdseks lagunenud, tüübliaugud laiaks ja mittekandvaks muutunud. Sahtlid on kolmes tükis jne. Niisama hoiatasin, täispuiduga ei tohiks vist päris nii minna tõesti.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. august 2013 at 09:26

      matsin juba Jyski kummutiidee maha 😀

      • Avatar
        Vasta AbFab 22. august 2013 at 10:00

        Ütleme, et mul pole aimu tegelikult, millest see kummut mul on. Männist ikka vist, mitte mingist melamiin tati ja saepuruga ühendist. Nii et see peab. Maksis ka rohkem. Ja otsa ronimine….ma igatsen neid aegu (ja seda mööblit) kui sai sinna otsa ronitud ja mööbel ei läind all katki. (Lapsepõlve süütud, muretud mängud, ohoo jajah)

  • Avatar
    Vasta Maarja 22. august 2013 at 06:59

    Need on armsad mänguasjakastid, meil kodus üks selline ja väga rahul 🙂

    http://annihobid.wordpress.com/mehe-katetood/

  • Avatar
    Vasta triinu 22. august 2013 at 05:41

    Just täpselt. Ära neid kreeme ja õlisid veel osta. Ma oma last ei pidanud peaaegu üldse kreemitama. Beebid on siidpehme nahaga. 🙂
    4, 5, 6 on ilusad.

  • Avatar
    Vasta AbFab 21. august 2013 at 19:46

    1. vesi on ka keemia
    2. mul pole Jyski kummut kuhugi lagunenud (aga ma ei ole sinna otsa roninud ka)
    3. Misasi on “kartoon”?

  • Avatar
    Vasta naine50+ 21. august 2013 at 18:09

    Lõhnaküünlad on keemia, ära neid küll põleta.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. august 2013 at 18:30

      aga kas sa oled neid nuusutanud? imehead 🙁

  • Avatar
    Vasta Kaur 21. august 2013 at 13:35

    Pampers kastide soovitusele +1, vastupidavad ja parajas suuruses ja sisuliselt tasuta.

    Rääbakust ära pigem planeeri, sest nagu PK (ja ilmselt ka too endine FB grupp) sind valgustavad, on see kiire pilet üksikemadusele.

    Stella, misasjus sa oma 8-aastast kreemitad?

  • Avatar
    Vasta Oimakas 21. august 2013 at 13:34

    ära Jyskist küll osta kummutit. See on mingist salakavalast saepurust tehtud tegelikult. Panime sarnase eelmisel sügisel kokku, kevadeks lagunes juba laiali.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. august 2013 at 06:25

      Oleneb vast, kas osta täispuidust või mitte

  • Avatar
    Vasta evelin 21. august 2013 at 13:13

    Sry, vaatasin, et sobib paremini otse ikka artikli alla. 1. kindlasti osta 2. absoluutselt mitte. ara osta enne midagi kui laps syndinud. moni imik vajab kreeme,teine mitte. minu omad seisavad koik kapis. samas vaga hea enda peale panna. Koige paremad kreemid on need, mis sisaldavad panthenoli ja ilma lohnata. Vanad vene “punamytsikese pildiga” kreem on ideaalsed ja odavad. 3. looduslik on hea. Ning jah, mul seisab kapis vahemalt 3 pudelit Johnson oli. Ei kannata isegi endale peale panna. Aga laps ei vajanudki oli. Oli ise libe nagu luts. ja kui kaisime beebi massazis, anti seal olisid kaasa. 5. mu jummal, mis hind! Parim soovitus: mine titeturule, mil teil see jargmine on – osta kasutatud manguasju 60 euro vaartuses ning vota kartoon kastid ( naiteks pampers mahkemete pappkastid) ja pane sinna sisse. Laps roomsam ja sina odavamalt saanud. 6.kas sul kedagi tadi/vanatadi/vanaonutadi/vanaema jne edasi ei ole, kellele vihjata, et sa soovid sellist tekki. Siis saaks tekk ka sydamesoojuse kaasa. AGA need ainult minu motted. Ja sa hakkad soovitusi ja “tarku ideid” saama uksest ja aknast. Et tee tapselt nii nagu sulle tundub parim.

  • Avatar
    Vasta Stella 21. august 2013 at 12:41

    Hei, ma soovitan titale midagi täiesti puhast, mida kinnitaks ka sertifikaat 🙂 Nt. Börlindi tehasest tulevad puhtad kreemid ja Dr. Hauschkalt ka. Ma oma 8aastasele panen vaid 100% puhtaid asju. Ennast kostitan küll vahel ka keemiaga 🙂

  • Avatar
    Vasta lizzziemint 21. august 2013 at 12:41

    Iga tüdruku unistus! 😀 “Äkki ta nüüd loeb ja saab aru, et ma tahan neid asju ja siis ma tulen koju ja kõik, mis ma tahtsin on olemas”

    • Avatar
      Vasta mallukas 21. august 2013 at 12:59

      Tead, ta mõnikord on isegi nii teinud 😀

  • Avatar
    Vasta lizzziemint 21. august 2013 at 12:33

    Kõik väga toredad ja armsad soovid, aga tekkis küsimus, et kas postitad neid lootuses, et keegi need nüüd sulle kingib või saad hoopis nendelt firmadelt mingit raha nende promomise eest või siis jagad seda infot tõesti lihtsalt info jagamise eesmärgil?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. august 2013 at 12:39

      Mul on see teema, et ammu on ühe-teise koha pealt need silma jäänud ja olen tahtnud ka teistele jagada. Ma ei viitsi aga iga asja kohta eraldi postitust teha, seega ühendasin nad siia kokku. Muidugi ei oleks mul selle vastu midagi, kui Kardo loeks tööl mu blogi ja vaataks “oii, mallu niiväga tahab seda küünalt” ja kuramuse tooks selle siis mulle 😀 Mingit raha ma nende promomise eest ei saa, lihtsalt… meeldivad i guess