Uncategorized

Miks sa oma last meheks riietad?

6. november 2013

Ma ei ole Marile ise eriti riideid ostnud. Ainukesteks asjadeks ongi vist viis body, mis ma ostsin umbes teisel raseduskuul Paavli kaltsukast. Ülejäänud asjad on lihtsalt teised inimesed mulle andnud ja kinkinud.

Mul ei ole ka absoluutselt mingit värvieelistust, kuigi valdav enamus asju on roosad. Noh, ehk seetõttu, et ma olen need saanud inimestelt, kellel on tütred ja kes on väga tahtnud neid roosasse riietada. Samas on mul ka palju helesiniseid asju. Ja rohelisi ja kollaseid ja pruune ja jumal teab, mis värvi veel. Selga panen Marile asju lähtudes sellest, et mis on paras ja puhas. Värv rolli ei mängi.

Täna küsiti mult, et miks ma oma last MEHEKS riietan. Isegi mitte poisiks, vaid kohe MEHEKS 😀 Noh, tõsi. Lapsel oli seljas helesinine kampsun, jalas paksud helesinised traksipüksid (pärandus Jasperilt) ja peale tõmmatud valge, lambakõrvadega kombe.

26ce8bb046df11e387d622000aeb0b75_8-7506568
Mari oma mehelikus kampsunis

Samade riietega käisime me muuseas ka arstil, kes kiitis: “Oi, kui ilus väikene poiss sa oled!”. Ma pidin kohe nentima, et ta kõik daamilikud riided on pesus, aga noh, mis daamilikkust me siin alla kuuse lapsega taga ikka ajame?

Tal on küll kaks kleiti, mis talle praegu peaaegu parajad on, aga ma ei hakka ju arstile minekuks kleiti selga tõmbama. Samuti ei pea ma vajalikuks teda üles lüüa, kui me kodus passime. Vaadake, kui rääbakil ma ise olen 😀 Ja ometi ei tule keegi mind meheks sõimama.

Üldse, mis värk on sellega, et tüdrukud peavad olema roosas ja poisid sinises? Kas need inimesed lähevad tänaval ka võõra juurde, et: “Kuule, naine! Miks sul SININE pluus on?!”. Ah, ei tea…

Minu Maril on igatahes jumala ükskõik, mis tal seljas on. Ta saab väga rahul ola, sest päevas saab ta oma uhket kostüümi vähemalt kolm-neli korda vahetada, sest kui tal eelmisest välimusest kopa ette viskab, siis ta oksendab selle lihtsalt täis :))

Õnneks aitavad mu lugejad Maril natukene daamilikumad olla. Täna saime me paki, kus oli küll SININE kombekas, aga ka ROOSA body, mille peal väga plikalikud rebased ja oravad. Natukene suur oli, aga mis siis, vähemalt ei pea vaene laps nagu MEES ringi jooksma. Ok, meenus, et ta ei oska joosta…lamada.

88a55d8e46e711e3a93822000ae9025c_8-8422829
Lõpuks naiselikum look!

Loe ka neid postitusi!

52 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta thejanette 7. november 2013 at 20:47

    Täna sõitsin bussis, laps kõhukotis, punane kombe seljas. Üks vanem naisterahvas hakkas juttu rääkima, küsis igaks juhuks üle, et kas tüdruk ja seletas edasi, et ta kulmude järgi sai aru :D. Tüdrukutel on kulmud rohkem kaares kui poistel, ei tea kui palju see beebide puhul paika peab. Mina ka muidu roosasid riideid ei pane lapsele. Mõned heleroosad asjad on. Mulle raseduse ajal hakkas meeldima, endalgi kapis mõned hilbud roosad. Heleroosa meeldib, selline õrn ja romantiline. Paduroosa mulle ei istu, samamoodi kollasega. Muidu ei meeldi aga helekollane on ilus. Mind eriti ei häiri see “lahterdamine”. Vb kunagi hakkab häirima, kui laps suuremaks kasvab. Ilmselt hakkan tihti poiste riiete osakonnas käima, sealt leiab trööpamiseks vastavaid riideid.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. november 2013 at 00:18

      Maril polegi kulme 🙁

  • Avatar
    Vasta Oimakas 7. november 2013 at 17:26

    kui ma nüüd oma lapsepõlve piltide peale mõtlen ja lapsepõlvetuttavate peale, siis ei jää küll muljet, et 80ndate lõpus nii konkreetselt lapsi värvidesse riietati. Kui fotograafi juurde mindi, siis fotograafil olid enamasti riided olemas ja neid siis nagu pandi lastele selga. Tänu sellele on nii mõnelgi tuttaval endast titapilt ühesuguste elevandiga sandaalidega 😀
    Mul oli üldse tumepruun kombekas ja tumesinine müts, kui ma veel autorehvisuurune olin ja näo järgi sugu ei olnud võimalik määratleda 😀

  • Avatar
    Vasta annaliisa 7. november 2013 at 13:11

    Mini arust yks kama k6ik, mis beebi kannab, 100 prossa n6ustun ja see roosavahu teema on n6me niikuinii. Mis vahet seal on, mis v2rvi kannab ja Anna andeks, kas on v66ral vahet vaja teha, mis soost laps on? Laps on laps ja armas ja kallis yhte v6i teistpidi. Ning yldsegi, eelmisel sajandil pandi poisse hoopis roosasse ja tydrukuid sinisesse, Sest arvati, et helesinine on 6rnem ja naiselikum. O tempora o mores!

  • Avatar
    Vasta kah ema 7. november 2013 at 10:47

    beebile veel paneks misiganes selga enam vähem. ok…oma poistele pole ma roosasid asju selga pannud. kuid tüdrukul. pole värvi mis tüdrukule selga ei sobi. kuid roosa võib tõesti liiga plikalik olla poisi jaoks.
    väikeste laste puhul poleks see nii määrav, mis värv seljas esineb. kuid juba lasteaia lõpurühma või kooli ajal, siis on juba määravam. kui tahad et lapse psüühika oleks terve, et teda riietuse pärast niiväga ei narritaks, siis ära pane selga lillat ja roosat poisile.
    praegugi on lasteaias näha lapsi, kel pole peredel pole finantsilisi võimalusi suuri, ja selga pannakse mis mahub ja mis saadakse. tean üht peret, kel iseenesest nagu oleks võimalik poisile uued saapad osta, kuid seda ei tehta, kuna tüdrukus on igati terved ja kantavad roosad saapad jäänud. samuti roosad kindad. hetkel lastel pole vahet, mis seljas. neid huvitab mäng ja see et neil soe oleks. kuid hiljem…hiljem tehakse karuteene.
    samas. kodus ma poistel ei keela roosat tarvitada. nt mänguköök – jah mu poistel on mänguköök – üdini roosa, nõud roosad ja ostukorv roosa. samuti ostsin hiljuti roosat valgete mummudega kangast, tegin lina ja tekikoti, ja poisid lähevad või kaklema, et neid oma kasutusse saada. põnev on ju. egas ma keela kah. ega uni selle pärast erinev ei tule ju. lastel ei kuku midagi küljest kui roosa tekikott peal on. nad ei muuda koheselt oma seksuaalset orientatsiooni.
    oma neiule ma päris musta või tumedat selga ei pane. vähemalt püüan mitte panna. kuidagi masendav värv on. kuid helesinised jms värvid. on rõõmsamad kuidagi. alul püüdsin mitte roosasid osta. see on üldlevinud värv ja millegi pärast eeldatakse, et neiud tahavad kõik roosad printsessid olla. ei taha!!! mina pole elusees omale roosasid asju tahtnud. nukkudega mängimise asemel meeldis rohkem naelu laua sisse lüüa ja müüri laduda.

    • Avatar
      Vasta nana 8. november 2013 at 02:43

      Ja kust need lapsed teavad, et roosade saabaste pärast tuleks poissi narrida?
      Eks ikka kodus õpetatakse.

      (ja samas on narrimisel ka muud põhjused kui väline erinevus; rühma popp poiss võib ju roosa särgi hoopis popiks muuta)

      Aga tegelikult on kõige kurvem see, et poes ei olegi ju muid värve valida. Õueriided on eriti tihti, kas roosad või sinised. Otsi nagu segane mingit neutraalset värvi taga.

      (tüdruk, kelle riided olid enamasti sinised, sest see on lihtsalt lemmik värv)

  • Avatar
    Vasta Maria 7. november 2013 at 10:19

    Pärnu Haiglas siiani tuuakse poistele roosad ja tüdrukutele sinised tekid-riided konkreetselt. No vähemalt poolteist aastat tagasi oli nii. Mitmed tuttavad said järjest emaks lisaks minule ja igakord leidis see trend kinnitust 🙂
    Enda poiss käib enamasti sinises, valges, hallis. On ka punaseid ja oranže asju. Kuskil pooleaastaselt kinkis vanaema talle helesinise hello kitty tudukassi. Ühed Minnie Mouse´i sokid on ka.
    Nii palju siis meie soorollidest või soorollitusest, kuidas soovite.

  • Avatar
    Vasta Kadri 7. november 2013 at 09:59

    No minul on poeg. Ja mulle käis algusest peale vastu karva, et teda sinisesse riietada, no ei meeldinud see lahterdamine. Alguses oli lihtne, leidis punast,oranzi,valget jne jne..
    Mida vanemaks saanud ( nüüd ta veidi rohkem, kui aasta vana ja kannab 86 ja 92 suurust) on värviliste riiete leidmine defitsiit.. noo pruun,hall,sinine on ju põhilised,värvid,millest poisslastele riideid tehakse.
    Peale teksade on kõik muud riided,mis kodus sinised- on saadud. Ise väldin, isegi kui asi on armas..jätan ostmata 😀 KIUSTE !

  • Avatar
    Vasta Krissu 7. november 2013 at 09:08

    Plika käib mul ka jummel teab mis värvi riietes. Nt eelmine suvi otsisin talle põlvpükse õue. Tüdrukutele roosad, helekollased ja valged. Nu sorry aga need püsivad 4-aastasel täpselt esimesed 2 meetrit seda värvi. Lisaks veel see, et need olid kõik “Moekalt taljesse” lõigatud. Plika ei saand isegi kükitada!!! Suundusin poiste osakonda ja ostsin sealt helebeežid kamuflaažipüksid. Sellised mõnusad surfari omad ülevalt kummiga. Laps rahul, emme rahul.

  • Avatar
    Vasta Aili 7. november 2013 at 09:01

    Meie ootame poega ja mees on samuti kategooriliselt vastu, et pojale tulevikus midagi roosat selga paneksin. Ega ma nimme lähekski ostma roosat tüdrukute osakonnast, aga minu jaoks ei ole roosa värv kuidagi tema garderoobist tulevikus välistatud – just nimelt igasuguste südametega pluusikeste pärast. Miks ta ei võiks mul kanda suure südamega pluusi all “little darling” – kui ta just nimelt seda minu jaoks on!!!

  • Avatar
    Vasta Ethel 7. november 2013 at 01:15

    Mina riietan oma poissi päris tihti punasesse või oranzhi. Tal punaseid asju sinistega suht võrdselt. Isegi üks roosa body on kuskilt majja tekkind. So what.. mu mees käib ka vahest roosa särgiga 🙂

  • Avatar
    Vasta reet 6. november 2013 at 21:41

    Oijah. Minu noorim on poiss mis poiss, nagu vanemad vennadki, ja kannab peamiselt siniseid või dinosaurusepiltidega rõivaid. No on nii kujunenud. Aga veel pool aastat tagasi küsiti, kas väike on tüdruk, tal on nii ilusad lokid … nagu oleks mingi seadus, et kõik eesti poisslapsed peavad olema nudiks pügatud – ja poja lokid ei olnud isegi pikad mitte. Vanema poisi klassis jällegi on siilipäine plikatirts, kes kannab eelistatavalt musta (8-aastane). Tee siis eemalt vahet, mis soost laps on! Maril on juusteteemani muidugi veel aega.

    Kunagi käisin ise andmas tunde tüdrukuteklassis, kus peaaegu kõigi tüdrukute nimi oli Laura, Annamari või Karolin, ja kõik kandsid roosat. Peale ühe, kellel oli sinisetriibuline kampsun ja nimeks Fiona. Mul on muidu väga hea nime- ja näomälu, aga selles seltskonnas jäi esimese kolme tunniga meelde ainult üks neiu …

  • Avatar
    Vasta Cats 6. november 2013 at 19:50

    Kui mul oli poiss u aastane, siis kord öeldi, oi kui ilus tüdruk…mis sest, et seljas oli tumesinine kombe, suus sinine lutt….no kuskilt poleks pidanud tüdruk välja paistma..
    Praegu on poiss kolmene, aeg-ajalt magab roosa pidžaamaga, mille oma täditütrelt “päranduseks” sai…

  • Avatar
    Vasta Kätu 6. november 2013 at 19:33

    Hahaa. Võid Marile öelda, et ta pole ainuke mrrs. Ma olen ka täna oma sinise kampsuniga mees valmis. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kotkas 6. november 2013 at 19:17

    Ostsin ka tüdrukule musta metsatöllu body 😉 .
    Aga sain ka kommentaari ühele pildile kus jalutasin vankriga ja üks siis arvas , et kuna vanker tumesinine , siis tegemist ikka poisiga onju? 🙂
    Vähe sellest, et riiete värv nii “oluline”, kas tõesti ka vanker??

    • Avatar
      Vasta Krissu 7. november 2013 at 09:09

      Meil oli ka ostetud tumesinine valgete pin-stripedega vanker, kuna me ei saandki kuni sündimiseni sugu teada. “Pigem tüdruk” öeldi alati.
      Nuja nii ma tumesinise soetasin. Jommaijoo kus kõik kiitsid ilusat poissi kuniks selles kärus oli….

  • Avatar
    Vasta Li 6. november 2013 at 19:16

    Minu tütrel oli roosa ja halliga vanker ja minult küsiti ikka, kas on tüdruk või poiss vankris. Ja ma panin oma tütrele tumesinise kombeka ka selga, polnud midagi häda, väga nunnu oli eriti, kui roosa müts peas 🙂

  • Avatar
    Vasta v 6. november 2013 at 19:11

    Mul on poeg, kuid kuna Kelalt saadud lapsepakk on sooneutraalne, siis on omajagu asju lihtsalt valged või muidu neutraalses värvigammas, yks kombe on kollane (kingitud) ja helesiniseid asju kingitud pole, mõni yksik erand. Aga naljakas on, et kui midagi tumedamat seljas, siis ikka poisim poiss 😛 esimene kuu kippus ahastus peale, kui last nunnutades ‘tipsi’ yle huulte libises B-)

  • Avatar
    Vasta Gerly 6. november 2013 at 18:53

    Mina ka hoiatasin inimesi juba, et kui me tydruku peaksime saama, siis pliiiis…mitte ainult roosat kinkida! Maailmas on muid ilusaid vàrve, mida kasutada. Sama lahterdamine kàib ka sellega, millega nad màngima peavad. Poisid autodega ja tydrukud nukkudega. Ma isiklikult nautsin tàiega autosid 😀 See mind vàhem tydrukuks kyll ei teinud..tuleb meelde yks dokumentaal, kus testiti vanemaid lastega (nemad arvasid, et lapsi testitakse) ja tulemus oli: vanemad valisid alati vàrvid ja mànguasjad vastavalt soole, st kui poiss v6ttis nuku siis kisti see kàest àra ja pihku pisteti hoopis auto jne. Eks need ole need yldised yhiskonna reeglid.

  • Avatar
    Vasta Laura 6. november 2013 at 18:49

    No minule ei meeldi kumbki stereotüüp : tüdrukule roosa ja poisile sinine. Jube raske on midagi leida poisslapsele mis EI OLEKS sinine…. Masendav lihtsalt. Pika ootusaja peale sain varutud punaseid , kollaseid , rohelisi , lillasi bodysid , püksikesi, jne. Samuti kombe ja vanker on valged. Ma ei leia , et kuna ta on beebi peaks ta ainult “tüüpilisi” värve kandma, muidu pole aru saada kumb on 😀 ausalt öeldes ei huvita mida suvalised inimesed tänaval mõtlevad.

  • Avatar
    Vasta kas ikka on 6. november 2013 at 18:49

    mina olin 13 , seljas roosa karvase kraega jope, pikk punutud pats rippus poolde selga ja poemüüja pidi šoki saama, kui ma talle julgesin öelda, et ma pole tegelt poiss, kui ta käratas, et noormees, pange uks kinni!

  • Avatar
    Vasta Leila J 6. november 2013 at 18:39

    Mu 3ne poiss on punase fänn, kombekavärvi lasin ka tal ise välja valida ja võttis kohe punase. Ja for real, tal on 3-4 roosat särki ka.

  • Avatar
    Vasta Liis 6. november 2013 at 18:39

    Mul on poeg, ja kui ta sündis, siis ainus paras tudukas oli meil tantsivate hiirebaleriinidega roosa tudukas 🙂 Niiet suht pohh, mis värvi riided lapsel seljas on 🙂

  • Avatar
    Vasta Hele-Riin 6. november 2013 at 18:34

    Kui mul oleks tütar, siis ilmselt ma teda roosasse ei riietaks. Ma ei salli seda roosa hullust. Eelistaks punast ja rohelist näiteks 😀
    Pojale ma igatahes siniste riiete ostmist vältisin ja eelistasin teisi värve.
    Mind häirib see, et tüdrukud nagu peaks olema roosas ja poisid sinises ja no poes enamus asju ongi nendes värvides või siis lihtsalt valged.

  • Avatar
    Vasta Eneli 6. november 2013 at 18:32

    Ja mina ostsin oma poisile body, kus peal oli suur süda ja lind. Body ise on siniste triipudega. Mees mul kohe kodus kommenteeris: “Südamega?” No kurat, kas poisil ei või südamega asju olla või :(. Tegemist siiski beebiga ju ja vahet ei ole minu arvates kas poiss või tüdruk, aga südamega asju võib ikka kanda ju :D. Samamoodi on olemas ju need “I <3 Dad" ja "I <3 Mum" bodyd ning nende puhul pole ju küll vahet kas paned tüdrukule või poisile.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 6. november 2013 at 18:20

    Mina panin/panen oma tütre ainult roosasse ja valgesse. Minuarust on nii armsam ja roosad ja valged riided on nunnumad kui mõnda teist värvi.:) Aga noh, mis teistel lastel seljas on see ei lähe mulle üldse korda ja enda oma riietan ka nii vaid sellepärast, et mulle nii meeldib, mitte sellepärast et keegi nüüd tuvastaks mis soost ta täpselt on 😀

  • Avatar
    Vasta Kati O 6. november 2013 at 18:05

    Heh 🙂 Nii väikese puhul on see värvidega segi ajamine täiesti tavaline juba. Mul aga on plika täpselt isa koopia ja kui juba ca 1.5 aastasena laeval temaga olime ning ta ROOSAT pluusi, mütsi ja tavalisi teksasi kandis, küsisid inimesed:” How old is he?” 😀 Eks ma siis naersin ja ütlesin, et he is she :D. Vahel aetakse siiani sassi, sest eeldatakse, et poiss peab isa näoga ikka olema ja tüdruk ema moodi. Pluss lapsel pole veel pikki, plikalikke juukseid ka 😀

  • Avatar
    Vasta Kadri-Leen 6. november 2013 at 18:04

    Mari on nunnu, kandku mida tahes arvan ma.:) ja sinine pidi olema naiselikkuse värv;)

  • Avatar
    Vasta Kea 6. november 2013 at 18:03

    Kuna mu õel on 3 poega ja neljas tütar siis ta kategooriliselt keeldub sinistest riietest, aga on üks sinine kleit ja no ma ei tea kas ta on poiss või misasi kui ta sinist kleiti kannab 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 6. november 2013 at 17:57

    Tegelikult kandsid poisid punast/roosat, sest see tugevam värv, aga oh well.
    Minu omal on näiteks paar särki millel on roosa lill peal ning “Mommys little flower”. Erik arvas, et nii nunnu ju!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. november 2013 at 18:16

      mu omal on ka selline body 😀

  • Avatar
    Vasta Mannu 6. november 2013 at 17:42

    No mu nooremat plikat on pidevalt poisiks tembeldatud, olgugi, et ta on üleni roosas riietuses ja suus roosa lutt 😀 põhjus lihtne, vanemast õest saab au, et tal patsid peas, kleidike seljas….no kui üks on juba tüdruk, siis teine ju PEAB poiss olema. 😀

    Ja kui ma ise väike olin, lasi em. mul 1.klassi minekuks juuksed poisipeaks lõigata. Söögijärjekorras said tüdrukud ennem sööma ja mind üks koristaja tahtis saata rivilõppu, sest tüdrukud saavad ennem! Jah, mul oli ka seelik seljas.

    Niiet meie peres on peale mehe, kes on ka päriselt mees, kaks libameest. 😀

  • Avatar
    Vasta Pisi Mammu 6. november 2013 at 17:42

    Ma siis palvetan selle eest et kunagi saan endale vaid poisslapsed kuna ma keeldun roosat mannat kandmas nii enda kui ka oma laste elus 😛 oma laste elus vähemalt nii kaua kuni mina otsustada saan 😀

  • Avatar
    Vasta Triin T. 6. november 2013 at 17:40

    Mu poisil oli üks roosa kombekas, sugulaste pärandus, paar nädalat mahtus sinna ja pärandasime edasi. Õues kärutamiseks sobis küll. enda ostetud riided olid mul valged, rohelised, beežid, pruunid, tumesinised ja kollased. Kingitud riided kõik helesinised.
    OT, kas ainult pildile jäänud, et Marikesel üks silm vaatab kõõrdi?

  • Avatar
    Vasta Merily 6. november 2013 at 17:38

    Mul oli kord selline juhus. Läksin plikaga poodi, panin talle selga nunnu helesinise kombeka. Poes tuli meie juurde üks mutike “Oii, kui ilus väike poiss”
    Mina vastu, et aitäh, ta on tüdruk.
    Mutiks kohkus jumala ära ja pmst karjus “Pühhha Jumaal! Mis te tast siis sinisesse pannud olete?”

    Ma ei osanud muud teha, kui naeratada ja edasi jalutada 😀

    • Avatar
      Vasta AbFab 6. november 2013 at 20:44

      Oleks pidanud ütlema, et roosad riided on poja seljas kõik.

  • Avatar
    Vasta Oimakas 6. november 2013 at 17:37

    ole ettevaatlik! Fideelia-Signele ei õpetatud soorolle lapsena ja temast sai FEMINIST! 😀

  • Avatar
    Vasta marca 6. november 2013 at 17:32

    Eelmise sajandi algul olevat muuseas olnud vastupidi, et helesinine oli tüdrukute värv ja roosa poiste aga see selleks, see värvide põhjal otsustamine jätkub millegipärast veel hiljem ka. Ma saan aru, et titest ei pruugi tõesti aru saada, kumb ta on, aga ka mu nelja ja poolest kõnetatakse pidevalt kui väikest poissi, sest tal on lilla jope (müts on roosa sealjuures). Kahjuks on kõik “naiselikud” värvid just sellised, mis kiiresti määrduvad ja seetõttu ei kavatse ma talle roosat jopet ostma hakata, vast ei teki tal sellest poisiks pidamisest mingit eluaegset traumat vms.

  • Avatar
    Vasta Gätlin 6. november 2013 at 17:29

    Minul neiu kandis rohelist ja poja kollast ning halli, hetkel ka hallid püksid…eile käisime noore ema koolis ning tal olid ROOSAD sokid jalas üldse. Mõned roosad asjad on, sest valdavalt on poes roosad tüdrukute asjad, kuid mina eelistan punast rohkem või rohelist või halli….vahet pole siis kumb laps on.

  • Avatar
    Vasta Viktoria 6. november 2013 at 17:29

    Mis vahet sel on, mis lapsel seljas on. Peaasi, et paras ja soe on, mitte ei külmetaks. Loll arusaam sellest, et tüdrukul peab olema kindlasti ainult roosa ja poisil sinine.!

  • Avatar
    Vasta Kelli 6. november 2013 at 17:28

    Mul poisil ka paar punast body. Täitsa poogen. Endal mul ka lademetes siniseid riideid. Enamus teksad ka sinised. Ma vist mees…siis 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. november 2013 at 17:31

      Mul enamus asjad mustad, ei tea, mis see tähendab 😀

      • Avatar
        Vasta Nõid 6. november 2013 at 18:13

        Mustaks riietumine tähendab, et oled nõid! 😀 Nii mulle öeldi, kui suutsin kuuaega ainult musti värvi riideid kanda! 😀

      • Avatar
        Vasta Laura 6. november 2013 at 18:44

        EMO 😀

      • Avatar
        Vasta Külli 7. november 2013 at 10:10

        Minu lapsel olid ka enamik asju mustad 😀 Muuseas, mida vanemaks laps saab, seda raskem on leida poest mingeid muid riideid peale rooosade. Või siis kõiksugu ellokitide, barbide ja kelle iganes veel piltidega. Ma siiamaani käin enamike asjade otsingul kõigepealt poisteriided läbi. Aga jah, miskipärast kui tüdruk sünnist saati pealaest jalatallani roosasse riietatud ei ole, arvatakse, et on poiss 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadi 6. november 2013 at 17:26

    Tegelikult see roosasse ja sinisesse lahterdamine ongi tulnud seetõttu, et inimesed vahet teeksid, kummast soost laps on. Sest ütleme ausalt, nii peale vaadates, kui tüdruk on sinises, pole väga aru saada, et ta tüdruk on. Ei mängi siin rolli sooline ebavõrdsus ega muu jura. Muidugi on lapsel ükskõik, mis värvi riided tal seljas on. Värvid ja pildikesed ongi ju teistele silmailuks. Ja inimliku eksimuse ennetamiseks 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. november 2013 at 17:31

      Samas võib ju küsida ka 😀

    • Avatar
      Vasta Liisu 6. november 2013 at 17:37

      Samas jällegi vanemad teavad, mis soost laps on, lähedased ilmselt ka 😀 See, kas ülejäänud maailm aru saab või ei saa .. täiesti ükskõik ju.