Uncategorized

ma lagunen

1. märts 2014

Esiteks hakkas mul juuksed peast tulema. Ei, ma ei mõtle seda, et natukene juukseid harja sisse jääks. Ma mõtlen seda, et kui ma pead pesen, siis tuleb mul viis miljonit peotäit juukseid ära. Ma ei julge enam varsti pead pesta, sest ma ummistan nõnda oma torud ära vannitoas.

Ma leian juuksekarvu enda diivanilt, põrandalt, toidu seest, Mari mähkmetest, Mari suust, Mari silmadest, Mari peost jne. See on lihtsalt jube. Ma ei oska muud lahendust leida, kui panen juuksed kinni ja ei tee neid iial lahti, sest ma ei saa ju nõnda elada.

Aga see ei ole veel kõik!

tumblr_m51q2b8f3e1rva44to1_500-6812059

Mul on hakanud küüned murduma. Ma ei hala praegu selle üle, et niu niu, tahaks pikkasid ilusaid küüsi (jah, tahaks küll), aga murduvad kohe ära. Ei. Mu küüned murduvad nii näpu lähedalt ära, et mu kõik sõrmeotsad lausa valutavad 🙁

Please, god, help me! Mis toimub? Miks ma lagunen? Ma ei julge varsti enam silmigi hõõruda, sest ma kardan, et mu silmamunad kukuvad näiteks peast välja. Või ärkan hommikul ja jalg on ära kukkunud… Who knows?

Mis sellise olukorra puhul aitaks? Kellel veel nii olnud on? KAS MU LAPS PEAB EMATA KASVAMA? Või mis veel hullem – kas ma jään kiilakaks??!

Loe ka neid postitusi!

85 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta kaisi 3. märts 2017 at 13:49

    Tere

    Ei aita midagi, kannata ära. Mul olid ka meelekohast üleval pool kiilakad kohad ja nüüd alles hakkab tagasi kasvama.Juukseid langes päris palju , mul niigi õhukesed nad.
    Soovitan korralikult toituda ja mitte väga tähele panna-tekitab omakorda stressi. Toidulisandeid võtta. Jumala pärast mitte mingil juhul juukseid värvida või pikendusi panna. Kõige suurem viga! Lase kehal toibuda.
    Mul laps 1,5 aastane ja mul räige vitamiini puudus, juuksed murduvad, venivad märjalt-jubedalt. Lisaks imelik lööve näol, küüned lagunevad. – laps number üks ja oma vajadused on tahaplaanile jäänud.

    ohe!

  • Avatar
    Vasta Kätlin 3. märts 2014 at 16:18

    Minu niigi õhukesed juuksed hakkasid ka peotäite kaupa välja langema kusagil 3-4 kuud pärast sünnitust ja langesid kusagil pool aastat. Ma ei saanud juukseid krunnis/patsis kanda ka, sest meelekohad olid täiesti kiilad. Nüüd hakkavad õnneks tagasi kasvama, aga oi ma olin meeleheitel, neelasin tablette ja mingit vastikut räni vedelikku – miski ei aidanud. Praegu on pea igalt poolt udemeid täis, mida kuidagi juukse lakiga ka taltsutada ei anna 😀

    • Avatar
      Vasta Kätlin 3. märts 2014 at 16:19

      Mul pole õrna aimugi, mis sundis mind “juukselakiga” lahku kirjutama.

  • Avatar
    Vasta Evelin 3. märts 2014 at 10:05

    Juuste kasvu soodustamiseks soovitaksin Evonia kapsleid. Sellised näevad välja: http://www.tervisepood.ee/detailid.php?1814 saab apteegist osta või netist tellida (netis odavam). Minul hakkasid neid tarvitades juuksed kasvama. Samas mul ei ole last ka, seega ma ei tea kas hormonaalsete muutustu puhul ka aitavad juustel kasvada. Proovida igatahes võib:)

  • Avatar
    Vasta Nele 3. märts 2014 at 09:44

    Minul on ka suuremat sorti juuste väljalangemine, mitte küll emadusest tingitud. Sain soovituseks kasutada seda toodet: http://www.davines.com/en/products/view/nt-energizing-superactive
    Aitab mega hästi. Seal pakendil on kirjas, et kuu aega üle päeva ja siis 2 kuud 2 korda nädalas. Tegin see kuu aega üle päeva ja kinni jäi. Nüüd teen 1 kord nädalas umbes, vahel kaks.

  • Avatar
    Vasta Siret Letlane 2. märts 2014 at 09:35

    Kusjuures mina mõtlesin eile hommikul sama. Aga siis mõtlesin ise, et raseduse ajal võtsin igasuguseid vitamiine. Pregnarcare orginali koguaeg ja lisaks veel rauatablette, mis ju just küünte heaks ongi. Sest rauavaegus tähendab kui küüned hakkavad murduma ja lõhenema. Eks see üks kallis lõbu ole neid vitamiine koguaeg osta ja sisse süüa, aga no mis sa teed, kui toidust ei saa kogu vajalikku kogust kätte.
    Seega mõtle jah, et ilmselt kui varem raseduse ajal võtsid samamoodi vitamiine ja nüüd praegu ei võta, siis ilmselt võib küünte murdumine tulla sellest. Tõenäoliselt on sul midagi kehas puudu.
    Mina hakkasingi eilsest võtma uuesti rauatablette ja kuna praegu pole päikest, siis ka D-vitamiini. 🙂

  • Avatar
    Vasta Vici 2. märts 2014 at 00:54

    Mul olid samad mured. Arvasin ka, et varsti samas vaimus jätkates pole enam karvagi peas, sest neid oli samuti igal pool. Kõige rohkem muidugi voodis ja kammides tuli ka terve peotäis…suht hirmutav 😮 Aga õnneks nad kasvavad tagasi 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 1. märts 2014 at 22:57

    Ma ei tea, kas on juba kirjutatud, aga platsenta ampullid apteegist aitavad hästi!

  • Avatar
    Vasta Eva 1. märts 2014 at 21:57

    Mul just vastupidselt olid imetamise ajal maru tugevad küüned ja kasvasid mis kole. Juustega sama lugu, peast ei tulnud karvagi ning vuhasid kasvada imehästi. Aga nüüd kui poeg 1,5 a tuleb peast juukseid ja küüned murduvad täpselt samamoodi. Hakkasin omega3 võtma ja küüntega nüüd lood tsipake paremad. juukseid tuleb ikka. Vitamiinipuudus mis muud.

  • Avatar
    Vasta Helena 1. märts 2014 at 19:41

    Sul juba mustmiljon kommentaari, aga peale sünnitust lihtsalt mingi aja jooksul juuksed langevad välja. Ei aita ussi ega püssirohi. Sama küüntega. Kindlasti ei olene see sellest kas imetad või mitte. Minul kõigi kolmega ca 3-6 kuul suur juuste väljalangevus, siis tuleb selline juuksekasv juurde, et vähe pole, tüütu on see aeg kus oma juustest korralik siilikas välja turritab:) Aga kui kõik see möödas on juuksed ilusamad kui varem. Ka küüned taastuvad. Samas pole need mul kunagi eriti korralikud olnud.

  • Avatar
    Vasta K 1. märts 2014 at 15:44

    Tere.

    Kommentaare on olnud siin nii ja naa. Ma tahan nüüd ka kaasa targutada 🙂

    Vitamiinide söömine aitab küll. Organism omastab neid tablettidest küll (olen lasknud analüüse teha enne ja pärast). Oled ju rääkinud (loodan, et nüüd mööda ei pane), kuidas Sa unustad süüa või pole Sul aega, lisaks oled imetav ema – pole ime, kui Sul nüüd vitamiinide puudus on. Võiksid küll perearsti või -õe poole pöörduda, saaksid verest analüüsid teha, nt D-vit., folaat (foolhape), kliiniline veri (seal hemoglobiini tase näha), nt ka kolesteroolid, B12-vit. Mind ennast on küünte puhul aidanud just foolhappe söömine – soovitan foolhappe kohta uurida netist rohkematki. Kuna mul organism seda hästi ei omasta, peangi tabletina juurde sööma. Söön seda ikka 1200mcg päevas. D-vit. tase oli ka madal, võtan 2000 ühikut (beebid saavad 400-460 ühikut, olenevalt preparaadist), seda kontrollinud veel pole. Võimalik on ka valida kohe multivitamiin. Nt http://www.vitabiotics.com/pregnacare/newmum/ (sealt tellides odavam, kui seda meil üldse müüaksegi).

    Vitamiine ei tohiks võtta kohvi ega teega (must, valge, roheline – sisaldavad ka kofeiini) ja ega imetav ema, soovides rinnapiima kogust mitte vähendada, ei tohikski nendega liialdada. Seega võtta nt lõunasöögi ajal, kui hommikukohvist/-teest vähemalt paar tundi möödas on. Samuti tasuks mõelda, kas peale nisujahutoodete söömist saab miskit meie soolestikust üldse imenduda, kui soole sein on kleepuvat tainast täis? Süüa võiks ka rohkem värsket kraami.

    Ehk said siit mõtlemisainet. Ole tubli! 🙂

  • Avatar
    Vasta Jane 1. märts 2014 at 15:25

    Ei sa sure kuskile! 😀 see on täiesti tavaline, mul tuli peale mõlema lapse sündi peoga juukseid, mul nad nii pikad ja siis oli ka jube hirmus, tundus, et varsti olen kiilakas 😀

  • Avatar
    Vasta Mia 1. märts 2014 at 15:18

    Ma arvan ka, et see on vitamiinipuudusest. Aga eriti mingeid apteegi vitamiine ei soovitaks, ma päris mitmest kohast lugenud et keha neid tegelikult omastab väga vähe või ei omasta üldse (eks kindlasti oleneb ka tootest). Mul endal oli pidevalt probleeme rauapuudusega ja hakkasin võtma lutserni siis peale seda kadus ära ja seal on palju muid vitamiine ka 🙂 Ei maksa väga palju ka, seda väikest pakki jagub mitmeks kuuks. http://sojapood.ee/et/teised-tooted-goji-soja-sojauba-maca-jogurt-juuretis-sobraks-sojaga-raamat/lutsern

  • Avatar
    Vasta T 1. märts 2014 at 15:18

    Riitsinusõli on super asi, mida võib ripsmetele, kulmudele, juustele, küüntele ja jumal teab kuhu mujale määrida ja aitab kõigel paremaks minna. Samas minul isiklikult viskas sellega mässamine üpris kiirelt kopa ette. Apteegist saab pisema purgi kusagil kahe euriga ja suurema viie/kuuega.

  • Avatar
    Vasta Cassikene 1. märts 2014 at 15:15

    Kuna mul kaks last ja kahe aastase vahega vaid, siis teise raseduse ajal sõin vitamiine Pregnacare Plus Omega 3’ga (http://www.pilsaptieka.lv/images/products/large/7d33994d53.jpg) ning terve imetamise aja sama firma imetamise ajaks mõeldud vitamiine (http://www.pilsaptieka.lv/images/products/large/4098697b9d.jpg).

    Karvad peas, küüned terved, hambad terved (peale esimest last, kui vitamiine ei söönud, siis oli asi ikka hull).
    Soovitan soojalt vitamiine süüa, et Mari saaks vajalikke aineid/vitamiine Sinu piimast ja ise oleksid kah terve ja tugev ning ei laguneks! 🙂

  • Avatar
    Vasta Hmmm 1. märts 2014 at 14:15

    Irv. Ära muretse, mul kukkus nö terve tukk välja, nii et otsaesine oli paljas ja oimekohast ülevalt poolt ka. Ja siis hakkas tasakesi tukk kasvama tagasi. Kujuta nüüd ette kui sinu tukk oleks 10cm lühem 😀 selline minitukk oli, nägin nagu venemees välja. Hakkasin kasutama merz tablette ja 8 kuuga olen siis sama pika tuka tagasi saanud nagu sul on. Seega soovitan Merze, aga seda peab ikka 2-3 purki võtma aga mõjubb !!! Edu 😉

  • Avatar
    Vasta leevi 1. märts 2014 at 13:30

    Need apteegivitamiinid ei aita, kuna organism ei omista sealt midagi. Selle kohta on ilmunud mitmeid teaduslikke uuringuid. Sama hästi võid tärklist süüa. Korralikke vitamiine saab tellida tervisepüramiidi kaudu (kuigi ka seal pole kõik sellised, mis imenduvad) või välismaalt. Kõige parem on korralikult süüa. Puuvilja-juurvilja ja rohelised mahlad, smuutid, salatid, kaunviljad igapäevasesse menüüsse. Samuti nt kanepiseemned või kanepiseemneõli salatikastmesse.
    Ise järgisin seda nõuannet ning pääsesin kõigist neist õudustest ilma ühtki lisavitamiini võtmata.

    • Avatar
      Vasta Merilin 1. märts 2014 at 15:33

      Kanepiseemneõli on tõesti väga hea soovitus. Sõin putrusid sellega imetamise ajal ja karv läikis :). Siiski tuli omajagu juukseid peast ära, aga kasvasid asemele kah, kui laps sai 10 kuuseks, siis olin siilipeaga (all pikemad juuksed ja pealt turritasid uued juuksed , on naljakas küll, nüüd hakkab tasapisi muidugi allapoole langema ja inimese soeng tagasi tulema). Mul murdus ka kaks hammast pooleks, aga ka need sai kenasti ülesehitatud ja hambaarst ütles,e t kui ikka keha on palju ära andnud, siis nõnda juhtubki ja lohutas, et aga näe saime ju korda, vanasti oligi mõnel naisel nii, et laps ja hammas, teine laps ja teine hammas jne:))). Seega jah tänapäeval ikka hea elu selles osas. Soovitas ikka imetamise ajal 5 korda päevas süüa väikeste kogustega ja vitamiini ja toiteaineterikast toitu rohke vedelikiuga. Kuigi ma toitusin tõesti hästi tasakaalustatult, aga siiski näe juhtus. Menüüs oli kala, veiseliha, palju juurvilju, kana, kaunvilju ja täisteratooteid. saia pole ma söönud vist 10 aastat ning hess ja mac pole minu teema kunagi olnud. Lihtsalt ma ei armasta neid toite, kui ma tahan midagi rasvast süüa, siis ma ostan juustu ja küpsetan seda ja muguin murakamoosiga ja magustoiduks söön regati jätsi :). Seega toituda tuleb hästi,a ga arvestada tuleb ikka teatud kadudega, sest mõtle ise, su keha on üles kasvatanud uue inimese ja tema toitmine on samavõrra kehale koormus. Seega Mallukas, anna minna ja anna oma kehale kah kõike , mis too vajab:). Ja rahu, kõik taastub, eelolevad kommentaarid kõik tõestavad seda.

  • Avatar
    Vasta Edith 1. märts 2014 at 13:06

    Mitte suvel peaks muidu kõik inimesed d-vitamiini tarbima iga päev. Just Eestis ja piirkondades, kus seda päikest vähem on.

  • Avatar
    Vasta EJ 1. märts 2014 at 13:05

    “KAS MU LAPS PEAB EMATA KASVAMA? Või mis veel hullem – kas ma jään kiilakaks??!”

    Sa teed nalja, eks?! Su välimus on sulle olulisemkui asjaolu, et sa sured ära?! Noh, jah, kui juba surra siis vähemalt ilusana.
    Kui sa peaksidki kiilakaks jääma (milles ma kahtlen), olgu sulle eeskujuks üks eestlastest tuntuim blogija Kärt Krikmann, puhaku ta rahus.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. märts 2014 at 13:06

      proovi ikka nalja mõista, ole inimene 😉

    • Avatar
      Vasta Meeri 3. märts 2014 at 14:48

      Miks on inimesed niiiiiii huumorivaesed.. Maivõisai

  • Avatar
    Vasta Kätlin 1. märts 2014 at 12:41

    Proovi juustele võimalikult palju vitamiine anda. Kui mul juuksed ära tulid, siis soovitati munamaski teha (Klopid 2-3 munakollast lahti ja paned pähe, hoiad umbes 10 min ja pesed jahedama veega ära), samuti võib aidata valge savi mask (valget savi müüakse apteegis, üsna odav on. Sega veega, et see oleks hapukoore paksune mass ja teed maski, hoiad 15 min peas ja pesed maha)

  • Avatar
    Vasta lala 1. märts 2014 at 12:40

    paltsenta ampullid ( rosalindis -20% hetkel) , biotiin, vitamiinid jms. hennaserai lehel on igast looduslikku kraami, mis aitab juuste langemise vastu.

  • Avatar
    Vasta Krissu 1. märts 2014 at 12:32

    Raua, vitamiinide (eelkõige A, B, C, D, E), seleeniumi ja tsingi puudus, võib põhjustada hapraid küüsi. Samuti ka juuste väljalangemine võib seostuda mingi aine puudusega. Söö korralikult või võta juurde toidulisandeid. Kui tablette võtta ei taha, siis osta poest see vitamiinitoruke, kus vitamiinitablett vees ära lahustub, saad mõnusa joogi 😉

  • Avatar
    Vasta v 1. märts 2014 at 12:26

    Mul tuli ka vahepeal rohkem karvu peast kui tavapärane, kuid salkudena mitte. Vb sp, et jätkasin vitamiinide võtmist. Hambad muutusid tundlikuks, ja selle vastu aitasid ca+d vitamiin tabletid. Igapäevaselt ei söö, kuid nädalas kumbagi korra-kaks võtan (mitte korraga, et d vitamiini üledoosi ei saaks). Nüüd mureks vaid ebaühtlased küüned, kuid need saavad vast ka korda, kui imetamist vähemaks jääb 🙂

  • Avatar
    Vasta Sigrid 1. märts 2014 at 12:19

    See on normaalne, niiet ära põe 🙂

    Ma ise olin ka paanikas, et olen varsti kiilakas. Paar kuud peale sünnitust hakkas neid aina tulema ja tulema ja jube lootusetu tunne tuli peale. Juuksed tõesti õhukesed aga õnneks lahtiselt hoides ja palsamit kasutades nad nii õhukesed ei tundu. Praeguseks paar kuud hiljem on jälle juuste olukord taastunud, st enam neid ei lange peotäite viisi välja vaid mõned üksikud nagu on normaalne.

    Raseduse ajal jah juuste välja langemine katkeb ja peale sünnitust mingi hetk tulevad tagant järele need juuksed välja, mis raseduse ajal ei tulnud. Asi ei ole imetamises vaid see toimub kõigiga. Kasu ei ole siin tõesti ei tuledest ega viledest. Küünte osas soovitan tarbida kaltsiumi, see aitab. Kunstlikke vitamiine pole mõtet suust sisse ajama hakata, enamust sealt organism ei omasta. Pigem kevad tulemas ja tarbida rohkelt kõikvõimalikke värskeid asju. 🙂

  • Avatar
    Vasta Ann 1. märts 2014 at 12:02

    Hei Hei. Raseduse ajal oli sama teema küüntega kuigi võtsin vitamiine. Leidsin endale selle lahenduse,et panin geelküüned. Räägin siis lühikestest ja neutraalsetest mitte kulli omadest 😀 nüüd mingi aeg võtsin maha ja küüned päris tugevad 😉 Juukseid hakkas mul tulema kohe pärast sünnitust. Nüüdseks oleme meie 5 ja poole kuune ja ikka ajan karvu nagu oleks karvavahetus aeg. Arsti soovitusel võtan vitamiine juba 3 kuud aga ei midag. Nii et kiilaspea siit ma tulen 😀

  • Avatar
    Vasta C 1. märts 2014 at 11:54

    Appi, mul on sama teema, laps küll alles 3-kuune, ei teaka, mida ära teha ja kuhu ennast peita. Enne oli terve kodu pidevalt kassikarvu täis, nüüd minu omasid 🙁

  • Avatar
    Vasta Grete 1. märts 2014 at 11:49

    Lisan igaks juhuks veel juurde, et vedel räni on seespidiseks kasutamiseks ja platsenta kapslid ikka välispidiseks 😀

  • Avatar
    Vasta Grete 1. märts 2014 at 11:47

    Lapse imetamisega unustab tihtipeale ema end ära ja ei söö niipalju vitamiinirikast toitu või ei võta vitamiine. Tegelikult et seda probleemi vähendada oleks pidanud kohe pärast sünnitust jätkama ikka veel vitamiinidega ja toituma tervislikult. Aga nüüd on sinu jaoks natuke hilja targutada 😀 Tegelikult on üks hea asi selle jaoks (ma vähemalt loodan, et aitab)- vedel räni. See on rõve küll, aga kui kuskil kaks pakki ära tarvitad, siis peaks tulemusi märgata olema. Muidugi peab igaks juhuks konsulteerima arsti või apteekriga, et kas imetamise ajal võib seda kasutada või mitte. Ja teine hea asi, mida siin juba mainitud on: platsenta kapslid.
    Minul on laps pooleteist kuu vanune ja ma ei ole veel täheldanud juuste väljalangemist ega küünte hõrenemist ning ma loodan, et kui ma ei lõpeta vitamiinide söömist ja teen aegajalt platsentakapslite kuuri, siis ei hakka mul juukseid langema. Aga eks seda näitab aeg 🙂

  • Avatar
    Vasta Avely 1. märts 2014 at 11:43

    Oli sama teema. Perearst ütles,et tõiesti tavaline nähtus ja käskis vitamiine osta. Apteegis ütled ,mis mureks ja nad annavad parima 🙂

  • Avatar
    Vasta Lin 1. märts 2014 at 11:43

    Kui lapsega perearstile asja, siis räägi oma mured ka ära (juhul kui on sama arsti ikka). Lase vereproov teha, ehk sul mõni vitamiini puudus. Ise ma võtan multivitamiini, mis sisaldaks d-vitamiini ja rauda.

  • Avatar
    Vasta Agnes 1. märts 2014 at 11:35

    Oh, see juuste välja langemine on peale rasedust normaalne. Keha pole veel täiesti taastunud. Mul algas see siis , kui laps oli 4 – 5 kuune. Võisin lausa salkudena juukseid peast tõmmata ja noo juuste pesemise ajal tahtis küll nutt kurku tulla – see oli õudne. Kiilakaks ma ei jäänud ning mingeid kiilakaid kohti ka polnud, vb sellepärast, et mul on paksud juuksed…Ära muretse kiilakaks sa ei jää ! 😀

  • Avatar
    Vasta Kats 1. märts 2014 at 11:33

    Tunnen kaasa, aga ka mul on teatavad ilmingud peale sünnitust tekkinud( laps 2 kuune). Juuksed hõrenevad ja nii katki, et pidin lühikeseks lõikama (muidu pikad ja paksud). Teiseks on nii palju halle karvu, et ma vist 30nselt (26 hetkel) täitsa hallipäine. Küüned ka lagunevad, aga mind aitab püsilakk. Ja minu lemmik on see, et mul isegi ripsmed kukuvad ära.
    Kehale tehtud “vigastusest” ma ei räägigi.
    Minu lemmik lause: “Rasedus ja sünnitamine on naise elu kõige paremad ajad”

    Soovitati vitamiine sööma hakata 🙂

  • Avatar
    Vasta Kata 1. märts 2014 at 11:27

    Ma olen samamoodi kuulnud, et mõned kuud peale lapse sündi pidid juuksed välja langema jms…aga see läheb mõõda 🙂

  • Avatar
    Vasta Edith 1. märts 2014 at 11:24

    sa pead mingeid vitamiine sööma, laps võtab kõik hea ära 😀

  • Avatar
    Vasta Merili 1. märts 2014 at 11:22

    Soovitan küünte murdumise vastu osta Micro Cell – apteegis müüakse. Üks küünetehnik soovitas ja kui küüned on pehmed siis on need küüneõlid täiesti out. See tegi minu küüned kahe nädalaga korda.
    Kuurina võib ju läbi teha ka need platsenta kapslid, saab osta apteegist.

  • Avatar
    Vasta Liis 1. märts 2014 at 11:22

    Mingi aeg hakkas mul meeletult juukseid ära tulema (stressist või vitamiini puudusest?) ning minul aitas juuste väljalangemise vastu Alpecin juuksevedelik kohvi ekstraktiga. Pärast poolt pudelit olid juuksed nii kinni, et isegi pärast pesu kammides ei tulnud ühtegi karva ära.

  • Avatar
    Vasta Kerstin 1. märts 2014 at 11:22

    Soovitan sul minna apteeki ja osta Vega hair skin nails formulat, selline sinine purgike. See aitab tõesti, aga sööma peaks neid vähemalt 3 kuud. Muidugi ei ole tulemusi kohe esimesel nädalal näha, nii kuu pärast ehk alles. Need on head selle pärast, et seal koostises on palju aineid, mida meie igapäevases toidus puudu on, aga juustele ja küüntele hädavajalikud.
    Olen juuste väljalangemise läbi elanud, aga rauapuudusest hoopis. lisaks kannatasin siis veel väsimuse all, aga see oli ka rauapuudusest. Igatahes, sõin siis neid tablette ja nüüd on tohutult beebijuukseid peas, mitte ei oska soengusse sättida 😀
    Loodan, et varsti oled ka beebijuustega õnnistatud 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadi 1. märts 2014 at 11:14

    Platsenta ampullid – peaegu apothekas soodukaga 9€ ja vitamiinid Skin, nails and hair (12,60€) ja enam sa ei lagune 😉
    Ma korjasin ka pärast sünnitust umbes 4 kuud hiljem peoga juukseid. KÕIK kohad olid juukseid täis. Ja siis tegin läbi platsenta kuuri, läks paremaks, siis sõbranna soovitas neid vitamiine (no SUPER ma ütlen), nüüd mul on isegi pikad küüned, mis kannatavad lakkimist. Ja siis enne peapesu määrisin riitsinuseõli ka pähe. Ja praegu on mul vahvad 5cm pikkused uued juuksed kasvamas ning enam ära ei tule 🙂

  • Avatar
    Vasta D 1. märts 2014 at 11:14

    Mul täpselt sama. Tohutult palju tuleb juukseid peast ning juuksekarvad on absoluutselt igalpool!! 🙁 Ma arvan isiklikult , et see on stressist voi vitamiini puuduseat, aga who knows.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 1. märts 2014 at 11:13

    Ma pakuks ka vitamiini ja muude vajalike ainete puudust. Ma olen see õnnelik, kellel raseduse/imetamisega juuksed ja küüned kasvama hakkasid. 2 aastaga on kasvanud juuksed tagumikuni, enne oli kasvamise lagi mingi poole selja peal ja lihtsalt pikemaks ei kasvanudki.
    Aga jah sulle soovitaks äkki veel rohkem tervisliku toitu ja korraliku puhkust ja piisavalt und.

  • Avatar
    Vasta Maret 1. märts 2014 at 11:10

    Imetajate vitamiinid peaksid veidi leevendust tooma. 😀

  • Avatar
    Vasta Tiina J 1. märts 2014 at 11:10

    Võib-olla see produkt aitab?
    http://www.natural-healthcare-products.eu/1/category/oral%20liquid%20sanbao92f2153eee/1.html
    Mul kasuvanaema tarbis seda ja juuksed ning küüned ei hakanud lihtsalt kasvama, vaid vohama… pidi iga 2 päeva tagamt küüsi lõikama ja hallid juuksed muutusid pruuniks tagasi. Eks see häda on toitumises kinni ka. Arvan, et kõik kasuliku oma organismist annad rinnapiimaga lapsele ja Sulle endale ei jäägi midagi. Sünteetilisi vitamiine ma apteegist ei ostaks, need ei aita nagunii. Pigem ikka looduslikku 😉
    Soovitan midagi siit: https://eu.kyani.net/public/eu/et/products/range

  • Avatar
    Vasta B 1. märts 2014 at 11:04

    Mul hakkasid ka siis kui laps umbes nelja-kuune oli juuksed langema. Proovisin kõike. Ja ma mõtlen tõesti kõike. Toidulisandid, peamassaaž regulaarselt, kõikvõimalikud platsentaampullid, looduslikud juuksehooldustooted, salongitooted juuste väljalangemise vastu, toitumise vaatasin üle jne. Mitte midagi. Kõik see aitas ainult nii palju, et kasvama hakkas meeletult kiirelt ja meeletutes kogustes uusi juukseid. Aga vanad langesid ikka edasi. Alles nüüd kui laps aastane, hakkab järele jääma. Aga sellega pidigi nii olema, et raseduse ajal välja kukkumata surnud juuksed tulevad nüüd kõik korraga ära. Naistel, ke imetavad (mina seda ei teinud) võib asi olla ka vitamiinivaeguses. Soovitan äkki arstile minna ja vereproovi anda, et teada saada ega mingist ainest puudust pole.

    PS. Mu emal lagunesid kahe rasedusega kõik hambad ära. 35-aastaselt proteesid. Nii et meil on isegi hästi läinud 🙂

  • Avatar
    Vasta :) 1. märts 2014 at 11:03

    Küüntele soovitan osta apteegist Microcell laki, müüakse väikses ja suuremas pudelis, aga soovitan osta väiksema pudeli. Aitab päris hästi, küüned on pärast tugevad ja kasvavad kiiresti. Eks see vist oleneb ka, et kuidas kellelegi miski mõjub, aga proovida võib vast ikka 🙂
    Juuste puhul aga miskit soovitada ei oska, äkki peaksid tõesti mingeid vitamiine hakkama võtma? Seda saad minna uurida apteegist, et mida ta soovitab. Olen näinud mingeid vitamiine täpselt rasedatele ja siis imetamise ajaks.

    • Avatar
      Vasta Mariliis 1. märts 2014 at 12:07

      Ma ise kasutasin ka kunagi Microcelli, kui oli pulmadeks ilusaid pikki küüsi vaja. Tegi küll jah küüned tugevaks, aga kui selle kasutamise lõpetasin, siis muutusid küüned tunduvalt hullemaks kui nad mul tavaliselt olnud olid. Seega asi on tasakaalus – kui vahepeal on ilusad küüned, siis hiljem jälle hullemad. Vähemalt minul toimis see nii, vb mõnel teisel teistmoodi.

  • Avatar
    Vasta Marilyn :) 1. märts 2014 at 11:03

    Mul on sama jama, juukseid küll nii hullult välja ei langenud. Kuid õhukesed juuksed on mul ka :/ lisaks kui ennem olid mul väga tugevad ja ilusad küüned, hakkasid need mingi hetk murduma samamoodi naha lähedalt, mõnikord lausa poole küüne pealt 🙁 Hambad hakkasid järjest lagunema. Nüüd võtisn lõpuks ennast kätte ja hakkasin toitumiskava järgi toituma loodan, et selle toitumisega saan organismis olevad varud paika 😛

    Peamine küünte ja juuste nõrgenemise puudus on kaltsiumi puudus ! Vaata kindlasti ka toitumissedel üle aga kiiremaks tulemuse saamiseks oleks vaja tõenäoliselt mõnda aega kaltsiumit ka juurde võtta ! Üldiselt ei ole soovitav neid vitamiine tableti kujul manustada, kuigi see tundub kõige kiirem ja lihtsam variant . Peaks ikkagi rohkem rõhku panema värsketele juurviljadele/puuviljadele, et vajalik kodus asju kätte saada !

  • Avatar
    Vasta k 1. märts 2014 at 11:02

    Mul hakkas ka tulema kui laps oli 3 kuune kuskil ja nüüd aastane ja siiani tuleb rohkem kui tavaliselt. Aga mitte niipalju kui alguse. Algul oli ka tunne et jään puhta kiilakaks :D. Aga õnneks olinkuulnud et see on normaalne ja ootan lihtsalt millal see lõpeb 😀

  • Avatar
    Vasta Kätlin 1. märts 2014 at 10:59

    Mu õel langesid peale juuste isegi ripsmed välja, aga see läks mööda ning kasvasid kõik kenasti tagasi ja palju tihedamalt 🙂
    Ta käis oma murega isegi arsti juures ja ka seal kinnitati fakti, et see on normaalne.

  • Avatar
    Vasta werner 1. märts 2014 at 10:54

    Kiilaks jäämine on tõepoolest wayyyyyy worse kui Mari emata jäämine 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. märts 2014 at 11:17

      mhm 😀

  • Avatar
    Vasta A 1. märts 2014 at 10:52

    Vitamiinipuudus ehk? Kuigi samas on iga teatud perioodi tagant juustel vahetus vms, endal olen tähelepannud et peaaegu iga sügis juukseid langeb täiega, peale pesu tõmban lihtsalt salke välja. Lisaks võib olla mingi juuksevahendist, ma ei kannata ntks neid garnier kolme õliga vms, oranzis pudelis on. Kasutan, hakkab kohe juukseid langema-.- aga usun, et mingid lihtsad vitamiinisegud käsimüügist peaks aitama sind 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 1. märts 2014 at 10:52

    Tean mida Sa tunned. Mul laps aastane ja juukseid tuleb-tuleb-tuleb ja jääbki vist tulema… Minu jaoks ongi praegu lahenduseks see, et hoian juuksed kinni. Vähemalt pole igalpool mu juuksed nii vedelemas.

    Raseduse ajal ei tulnud mul vist mitte ühtegi juuksekarva peast ära 🙂 nüüd siis tuleb kohe mitmekordselt.

  • Avatar
    Vasta kristi Kikerpill 1. märts 2014 at 10:50

    Kindlasti mingusuguste vitamiinide puudus! apteekrid oskavad midagi kindlasti soovitada ma arvan. Või on vesi muutunud vms, aga see on väike võimalus. Küünte kohta ma ei tea, sest mul on Geelküüned juba ammu, aga kui ma Pariisis elasin, siis mul tuli ka hunnikute kaupa juukseid ära ja kõik kohad olid minu juuksekarvu täis. Kui Eestisse tagasi tulin oli kõik jälle ok.

  • Avatar
    Vasta Liina 1. märts 2014 at 10:42

    See on täiesti normaalne , eriti peale sünnitust ja veel eriti kevadisel perioodil. 🙂
    Ära muretse…
    Praegu sul tuleb peast juukseid,aga üsna pea hakkavad uued juuksed kasvama ja siis ei jõua ära imestada kui ilusad juuksed sul on ja mõtled et tegelt polegi kunagi veel nii ilusad ja kohevad juuksed olnud. Räägin seda enda ja mõne oma lähedase kogemusest.

    Küüned aga murduvad, kuna sul on ilmselgelt mingi vitamiini puudus . Soovitan täiendavalt hakatagi võtma vitamiine mis soodustab juuste kasvu ja hoiab küüsi tugevamalt.

    Pea püsti ja ei maksa norutada. 🙂 Suveks on sul ilusad kohevad juuksed ja terved küüned. 🙂

  • Avatar
    Vasta Getu 1. märts 2014 at 10:42

    Mari lihtsalt võtab su viimsed vitamiinid 😀 Mulle vähemalt öeldi nii. Endal ka hästi õhukesed juuksed ja needki langesid välja ja kartsin, et jään kiilakaks 😀 Küüned murdusid ka päris kaua, nüüd kasutan ainult küüneplaadi tugevdajat. Ilmselt pead ostma toidulisandeid või sööma vitamiini rikast toitu:)

  • Avatar
    Vasta Helina 1. märts 2014 at 10:41

    Mul ka sama teema. Lugesin ammu juba, et see on normaalne, ei sõltu sellest, mida sööd ja läheb ise üle. Siiski kui viimane kord lapsega arsti juures käisime, küsis arst just selle kohta ja käskis mul hakata kaltsiumit ja d-vitamiini lisaks võtma, nt Calcigran’i. Pidavalt kaltsium aitama. Ma proovin igatahes ära 😀

    • Avatar
      Vasta Helina 1. märts 2014 at 10:46

      Küsimus just selles, et juukseid langeb hormoonidest nagunii välja, aga kui küüned juba lagunevad, siis on kaltsiumit vaja, muidu lähevad hambad järgmiseks.

  • Avatar
    Vasta Silja 1. märts 2014 at 10:41

    Ka mul ca 8kuud järjest peale sünnitust tuli peotäite viisi juukseid. Olin ka paanikas. Öeldi, et see on ok, et hormoonidest. Samal ajal kui juuksed peast langesid, kasvasid mingid uued titejuuksed asemele ja siis oli mul peas nagu parad kanaperse, ühegi patsikaga ei saanud neid kinni. Usun, et sind ootab sama asi ees 😛

  • Avatar
    Vasta Marilin 1. märts 2014 at 10:40

    Jep, mul oli ka see juustelangemine metsik, umbes siis kui laps 4kuune oli. Põhjuseks pidavat olema see ,et raseduseajal juuksekarvu ei tule praktiliselt üldse ära ja nüüd siis tuleb raseduseaja eest kh 🙂
    Aga ära muretse, kiilakaks ei jää ;d

  • Avatar
    Vasta Anni 1. märts 2014 at 10:38

    Täiesti tavaline, mul oli ka nii ja enam-vähem kõikidel teistel sõbrannadel ka, kes imetasid, täpselt see mingi 5-6 kuu paiku hakkab ära tulema, ära muretse see ei kesta kaua, max mõned kuud. Praegu on mul laps 1,7a ja mul on need karvad kõik tagasi kasvanud, pool pead on ca 10cm juukseid täis 😀

    • Avatar
      Vasta Anni 1. märts 2014 at 10:40

      Aga kas sa muidu mingisuguseid vitamiine võtad, ei tea kas see juuste langemise vastu aitab, aga küüned peaks ehk ikka tugevamaks tegema 🙂

  • Avatar
    Vasta kati 1. märts 2014 at 10:38

    ära muretse ,mul tuleb ka juukseid ära ja kyyned murduvad, see võib ka olla seoses kevade tulekuga, vitamiini puudus võib olla..

  • Avatar
    Vasta marje 1. märts 2014 at 10:37

    See on jah normaalne. Mul hakkas ka siis kui laps 4 kuune oli juukseid metsikult langema, mul läks nii hullusti kohe et meelekohad olid täitsa kiilakad, õnneks pealmised juuksed katsid, et päris toas ei pidanud passima. Proovisin igasuguseid vitamiine ja asju aga miski ei aidanud, seega jah peab lihtsalt üle elama, 1,5 kuud kuskil langesid ja siis jäi järgi, kasvavad päris kiiresti tagasi, alguses on need siilikad juuksed päris naljakad ja häirivad kuna turritavad igalt poolt välja 😀 Küüntega mul õnneks probleeme ei olnud, aga jah kuulnud et mõnel küüned muutuvad hapraks ja mõnel hambad lagunevad, kuidas kellegil. Kõiges on süüdi hormoonid.

  • Avatar
    Vasta Mariliis 1. märts 2014 at 10:37

    See on pärast sünnitust üsna tavaline asi, hakkabki pihta umbes siis, kui laps saab 3-kuuseks. Üks teooria on selles, et juuksed peegeldavad organismi seisundit umbes 3-kuulise viitega, sellepärast ei hakka neid tulema kohe pärast sünnitust, vaid 3 kuud hiljem. Ma muidugi ei anna pead, et see teooria täiesti paika peab, aga nii ma kusagilt kuulsin. Eks see kõik hormoonide värk ole, nii juuste kui küünte jama. Mul endal tuli ka juukseid peotäite kaupa ära. See kestis mingi 4-5 kuud ja siis jäid juuksed suht päevapealt kinni. Ja nende äratulnud juuste asemel kasvavad ilusti uued, pole vaja muretseda, et nüüd ongi neid vähem 🙂 Ma tean, et osad kasutavad mingeid spets juuksehooldustooteid, aga ma ise arvan, et kuna see värk on põhjustatud organismist seestpoolt, siis mingid välised tooted otseselt ei aita, vaid tegelema peab organismi sisemusega. Püüa toituda tervislikult ja palju värsket süüa. Ja ära muretse, see läheb üle. Vaata oma pisikest nunnut ja mõtle, et see on lihtsalt üks väike hind, mida sa selle nunnu igapäevase nägemise eest maksad. 😉

  • Avatar
    Vasta Kaire 1. märts 2014 at 10:36

    Tean, et see tuleb imetamisest. Seda peetakse jah normaalseks nähtuseks, kuid.. see on üsna jube:(

    • Avatar
      Vasta Sigrid 1. märts 2014 at 12:09

      Ei tule imetamisest, ma ei imeta kuid juukseid langeb sellegipoolest.

  • Avatar
    Vasta Marleen 1. märts 2014 at 10:36

    Ma arvan, et ole õnnelik, et sul hambad ei lagune. Naistel pidigi nii olema, et osadel hakkavad juuksed/küüned vms nõrgaks muutuma/välja langema või siis hambad lagunema. Äkki aitaks mingeid vitamiine juurde võtta? Küsi apteegist 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. märts 2014 at 10:36

      need ka muidugi 😀

  • Avatar
    Vasta Merilin 1. märts 2014 at 10:35

    Ma siiamaani hädas , sünnituelsest 9 kuud möödas :/

  • Avatar
    Vasta karin 1. märts 2014 at 10:35

    Vitamiine pugima, juuksed juusteks aga kui küüned ka lihtsalt nii murduvad siis peaks vast uurima mis seda põhjustab ja üldselt on vitamiini puudusest see tõenäoline 🙂

  • Avatar
    Vasta Hegle 1. märts 2014 at 10:34

    Ma arvan et vitamiinipuudus,uuri apteegist 🙂

  • Avatar
    Vasta Anne 1. märts 2014 at 10:34

    mul juba juuksed mõnest kohast nii hõredad ,et peanahk kõik näha 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. märts 2014 at 10:36

      Issand, ära hirmuta!

    • Avatar
      Vasta Diana 1. märts 2014 at 20:14

      Minul oli ka nii. Peanahk oli näha, aga siis mingi hetk tulid uued juuksed. Siiamaani käin nagu punkar, sest uued juuksed on veel nii lühikesed , et seisavad püsti.

  • Avatar
    Vasta lizzu 1. märts 2014 at 10:33

    Ehk aitavad mingid toidulisandid/vitamiinid naha-küünte-juuste jaoks.

  • Avatar
    Vasta helen 1. märts 2014 at 10:32

    mul nende juustega oli sama tunne….ka umbes kui laps oli 5 kuune siis hakkas tulema ja kõik kohad olid neid täis…mees ütles ka et hakkan kiilaks jääma…tundus ka hirmus aga läks üle paari kuuga… pidi normaalne asi olema pärast sünnitust 😀 usun et sa ka kiilaks ei jää 😉 küüntemuret ei olnud….

  • Avatar
    Vasta Kristiina 1. märts 2014 at 10:30

    Mul oli ka nii, kuskil 4 kuud peale lapse saamist langesid päris paljud juuksed välja. Pärast kui see väljalangemine lõppes, kasvasid pahinal tagasi. See on normaalne ja juhtub suht kõigiga 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. märts 2014 at 10:32

      Ma ei kurdaks, aga mul on niigi väga õhukesed juuksed. Seega ma olen varsti kiilakas 😀

      • Avatar
        Vasta Kaire 1. märts 2014 at 13:35

        Mul tuli ka mitu kuud juukseid peotäite kaupa ära. Umbes siis hakkas lõppema kui imetamisega lõpu tegin. Niiet see käib asja juurde ja nad kõik kasvavad kenasti tagasi. Just nimelt pahinal.

        Küüntele soovitan esiteks tarbida D vitamiini ja teha mõni kuur ka peale sünnitust vitamiinikomlpeksiga. Mind aitavad igatahes. Iga talv võtan D vitamiini, sest muidu mul küüsi ei oleks ja sõrmeotsad oleks lihtsalt koguaeg pragunenud ja puruks.

      • Avatar
        Vasta jääkuubik 1. märts 2014 at 13:52

        See on normaalne. Juuste langemise kohta olen ma kuulnud ja lugenud kahte teooriat. Üks, et raseduse aegu jäävad juuksed kinni. Ei vahetu nii palju kui peaks ja nüüd need mis oleks juba varem pidanud vahetuma tulevad lahti. Aga ära muretse. Mõne nädala pärast võid juba näha uusi juukseid kasvamas. Teine teooria on, et nüüd on hormoonide tasemes jälle muutus ja see tingib juuste väljalangemist. Enne kui arugi saad on juuste väljalangemine pidurdunud . Mul on u. 1-1,5 kuud vanem laps kui Mari ja minu peakarvad on juba enamvähem kinni uuesti 🙂

        Küüned osadel muutuvad raseduse ja imetamise aegu tugevamaks, Osadel lagunevad täitsa ära. Ma ei hakka üldse kirjeldama mis minu küüntega kõik toimub. Hirmutan täitsa ära. Mul peaaegu polegi küüsi enam, aga sõrmaed mingil määral kohanevad sellega. Esimese lapsega tegin sama tsirkuse läbi ja kui laps aastane oli hakkasid küüned uuesti kasvama. Ja mis kõige parem, olid tugevamad kui kunagi varem! Aga siis panime teise tite hakkama ja need lagunesid ära. Mingi aine puudus ilmselt. Aga ma pole suutnud välja nuputada mis.

        • Avatar
          Vasta Sirts 1. märts 2014 at 20:45

          Nii on. Juuste välja langemine on normaalne ja hormonaalne. Mul olid raseduse ajal juuksed kinni kuid umbes neljandal kuul tulid lausa salkudena ära-päris jube oli. Loomulikult hakkasin vitamiine võtma, sest laps tarbib ju sõnaotseses mõttes sind. Nüüd paar kuud hiljem on selline siilikas pikkade juuste vahel, et… Tundub, et taastub. Ja kammides hea kui üks juuksekarv päevas peast tuleb. Sa mallu oled vähese söömaga, sa peaksid võibolla lisaks vitamiini preparaate tarbima. Ja sööma jooma normaalselt.