Uncategorized

uuriv ajakirjanik in action!

2. aprill 2014

Mäletate ma kirjutasin sissekande olukorrast, mis tekitas ainult küsimusi? Nimelt see Regiina, Carmeni ja Oma Kodu saaga.  Nüüdseks olen ma saanud nii palju uut infot, kuid samuti ka uusi küsimusi.

Esiteks teid kõiki kindlasti huvitab, et kas rahad on läinud õigesse kohta. Sellele pean vastama, et jah. Oma taskusse ei ole Carmen tõesti sentigi pannud, kuid see ei tee seda olukorda ja “projekti” kuidagi usaldusväärsemaks.

Rõhutan enne selle loo rääkimist, et tegemist on siiski minu arvamusega. Ise ma nende kummagagi kohtunud ei ole ja nende poolt olen saanud vastusteks ignoreerimist või suvalist soigumist. Seega räägin ma faktidest, mida ma olen teada saanud ja mis mind väga umbusklikuks teeb.

Mulle tundub, et siinkohal ei ole see “pettur” mitte üldsegi Carmen. Tema on lihtsalt üks heauskne naiivne tüdruk, kes sattus Regiina “lõksu” ja tahtis talle head. Nagu arvata on, ei ole ta mingusugune projektijuht ja ta ei mõistnud olukorra mastaapi ja asjaamisi. Seetõttu tegi ta seda kõike ligadi-logadi, mis tekitas inimestes umbusku. Muidugi jäi vajaka ka suhtlemisoskus – inimestele vastas ta närviliselt, kustutas Oma Kodu Facebooki lehelt kommentaare, nähvas ja ülbitses. Milline normaalne “heategija” nii teeb? Eks ikka see, kes ei oska olukorra pingelisusega tegeleda. Ma ausalt usun, et ta tahtis head, aga ta ei saanud aru, et see Regiina ei ole inimene, kes seda head vajab. Tema lapsed, jah, aga Regiina ise on üks süüdimatu ja nahhaalne inimene.

Regiina on terve elu teiste seljas liugu lasknud. Teinud haleda näo ja palunud abi. Eks ta seda siit-sealt saanud ole, sest lapsi on tal palju ja kellel siis lastest kahju poleks? Mul küll on. Aga niimoodi laste pealt kaastunnet saada on alatu.

Ma olen näinud interetis mitmeid erinevaid Regiina abipalveid – küll palub ta söögiraha, siis raha võlgade maksmiseks, siis raha lapse saabaste järelmaksuks jne jne jne. Nagu näha, siis sattus ka Carmen nõnda tema otsa. Inimene soovis “osta” pesumasinat, aga hakkas oma hala ajama ja näed, hakkaski järjekordsel inimesel temast kahju.

Teate, kellest minul kahju on? Kõikidest, kes tema jura uskuma jäävad. Minule teadaolevalt on ta jäänud pea igasse elukohta võlgu. Tean, et pea aasta ei suutnud ta korralikult midagi maksta, tuues vabanduseks samasuguseid jaburusi, nagu Kärdile, kes talle tapeedid sebis. Kord on pangaarve “katki” jne. Absurd, eks? Samal ajal oli koduomanik lausa nii hea inimene, et ostis Regiinale süüagi. Lastest ju kahju…Tema enda rahaline kahju oli umbes mitusada eurot, mida ta ei loodagi tagasi saada.

Kuuldavasti ei ole ta teps mitte esimene ja kardan, et mitte ka viimane inimene, kellele Regiina võlgu jääb. Aga ometi teda aidatakse. Vaja ju talle korter osta, eks? Eks see tundub loogiline, siis ei pea ta vähemalt kuskil üürivõlglane olema, onju.

Aga siinkohal tuleb mängu Carmeni tegemata töö. Mõistmata, kui suur projekt see on ja adumata, kui palju jamamist sellega on, hakkasid ilmnema vastuolud tema enda jutus.

Esiteks pidi korter ostetama Moe külla. Hind 2500 eurot. Jutt oli juba sealmaal, et “homme” notarisse minek ja siis hakkab remont ja kohe tuleb “Kodutunne” jne. Tegelikkus? Moe korteris oli liiga suured kommunaalid ja seega otsiti uus koht. See on Tapa linnas asuv korter, mis anti ANNETUSENA.

Nõnda kirjutab Carmen Oma Kodu lehel: “Hoian teid siis asjadega vahepeal kursis! Kuna selgus Moe korteri kohta uus info eelmiselt omanikult, seoses kõrgete kommunaalidega (talvel kuni 400€) , siis pidime kahjuks korterist loobuma. Hakkasime kohe uut korterit otsima ja tänaseks on leitud korter Tapa linna sees 53 ruutmeetrit, vajab kapitaalremonti. See korter jõudis meieni annetusena ja pilti hetkel panna ei ole! Hetkel on ka tehtud kõik vajalikud toimingud kohtuloa saamiseks , et saaks korteri lapse nimele kirjutada ning muud polegi hetkel teha kui oodata. Kohe kui asjad edasi liiguvad annan teada! Õhtulehest uurisin ja artikkel on valmimisel ning lähipäevil peaks ilmuma, palun kannatust!”

Nii, inimesed annavad raha, et osta inimesele KORTER, aga selle asemel hakatakse selle rahaga maksma üürivõlga (1000 euri) ja tegema remonti. Kuidas saab teha nii, et sa küsid üheks asjaks raha ja siis kasutad seda muuks asjaks. Kas see Regiina üks kord elus ei võiks ise millegagi hakkama saada? Kui ta niigi saab TASUTA korteri, kas ei võiks ta jupp haaval ise seal remontida? Või noh, tema puhul siis “jupphaaval remonditarbeid inimestelt välja petta ja nende eest võlgu jääda”.

Miks Carmen nii segast juttu ajab? Ma usun, et ta teab inimeste reaktsiooni ja iga kord, kui midagi plaanipäraselt ei läinud, lootis ta olukorra kuidagi lahendada ja alles siis inimestele öelda. Paratamatult tekitab see inimestes kahtlusi.

Näiteks väide, mis oli selge sõnaga kirjutatud ta esimeses abipalves: “ Hiljuti aga teatati talle, et see üürikorter kus nad elavad läheb müüki ning nad peavad varsti lahkuma. ” Korteriomanik pole seda iial öelnud ja ähvardanud Regiinat kuuse alla lüüa. Ma muidugi ei tea, ehk on tal seal ka võlad? Siis oleks see muidugi arusaadav. Carmen ise väidab, et ka Regiina pole talle seda väitnud, vaid ta ISE JÄRELDAS SEDA SELLEST, ET KORTER MÜÜGIKS ON.

Saate aru. Inimene äratab teistes kaastunnet, et appi appi, neli last varsti kuuse all! Aga see pole tõde ega fakt, ainult ta järeldus. See on sama hea, et ma hakkan naabrinaisele annetusi koguma, et ta vähki suremas ja tahan talle ilusaid asju osta enne surma. Kui raha koos, siis ütlen, et kuulge, tal polegi vähki, ma ainult arvasin seda, sest ta pidevalt nii väsinud moega. Aga ilusaid asju on tal ju ikka vaja, eks? 🙂

Aga endiselt ei süüdista ma Carmenit, vaid Regiinat. Kui inimene on harjunud terve elu teiste haletsusest elama, siis mida muud sa temalt tahad?

Mul on ka ta lastest kahju, ausalt on. Ma ei väida, et ta pole hea ema. Ta võib olla väga armastav ja tore. Aga mida ta neile oma käitumisega õpetab? Et peta-peta hoolega, siis saad kooki moosiga? Või siis tasuta korteri. Ja remondi. Ja saapad…

Jah, mul ei ole kõiki vastuseid ja ma nii tahaks, et Regiina või Carmen soostuksid minuga rääkima. Kasvõi selle pärast, et seletada mulle midgai, mis mulle ehk arusaamatuks jäänud on? Samuti usun ma, et Malluka lugejatel on teile palju küsimusi. Kas tahaksite ennast “puhtaks pesta” ja neile vastata? Kui jah, siis kirjutage mulle mariannkaasik@gmail.com.

Samuti võivad mulle kirjutada need, kellel nende (eriti Regina) kohta rohkem infot on.

Lugejad võivad oma mõtted ja küsimused kommentaariumisse panna. Mul endal on ka neid rohkem kui küll, ehk saame vastused?

blb0-gmccaayqvd-7221515

Loe ka neid postitusi!

82 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta A 28. august 2017 at 18:57

    Tänaseks on see Regiina 5 lapsega üksikema, Tapalt kolis ära Põlva kanti juba selleaasta kevadel. Põhjuseks ikka sama jama, ei suuda oma kommunaale maksta. Korter pandi müüki, võlg üüratu. Lastest tõesti kahju, koolilaps pidi vahepeal küünlavalgel õppima ja sõbra juures käis oma telefoni laadimas ?

  • Avatar
    Vasta Merilin 14. mai 2015 at 16:30

    mul on temaga jamasi nüüd !!

  • Avatar
    Vasta Masha 22. jaanuar 2015 at 15:56

    nägin Kodutunde FB lehel sellist postitust ja tuli see saaga meelde:

    Elen Kangilaski
    12. jaanuar kell 11:25
    Tere ! Internetis levivad kuuldused ,et te ei suuda oma tööd teha ! Preili Regiina ( 4 lapsega üksikema) keda te aitasite Oma Kodu soovil lajatab internetis ,et teie ehitatud korter on hakanud lagunema , ,radiaatorid ei tööta , lagi kukub pähe ja tänu teie halvale tööle on ühe lapse suur varvas amputeeritud ,kuna kraanikauss kukkus peale ! Kas on see tõesti tõsi ,et teid üldse see ei huvitavat ? Parimat ! Elen

  • Avatar
    Vasta jorma sorjonen 23. detsember 2014 at 19:03

    kuka vitun idiootti on noin saatanan kademielinen aasi? Ampua tarttis! Mitäs vittua se sinulle kuuluu paljonko Regiina on velkaa ja kenelle? Ei sen pitäis sulta pois olla?

    • Avatar
      Vasta Tiit 23. detsember 2014 at 21:55

      Hei hölmö, jonkunverran pitais olla kohteliaisuutta.

  • Avatar
    Vasta :) 5. juuli 2014 at 16:01

    Mallu, su sõbranna Regiina kerjab taas. 😀 FB-s Do Good lehel kerjab endale ja lastele riideid. Kuigi alles eile jäi kuskil müügi grupis silma kuulutus kus oli huviline 150€ maksvale telerile. 😀 Kahju ainult, et ma selle grupi nime enam ei mäleta 🙁

  • Avatar
    Vasta Carmen Köstner 28. mai 2014 at 02:05

    Kellel jäi siis nägemata saade, siis siit saate järgi vaadata! http://kanal2.ee/pluss/video/?id=20713

  • Avatar
    Vasta Liisu 7. aprill 2014 at 10:43

    Uskumatu tõesti, ostetakse korter koos võlgadega, mis makstakse annetajate rahast. Järjest põnevamaks läheb…

  • Avatar
    Vasta Surimuri 5. aprill 2014 at 14:15

    Miks osad inimesed küll elada ei oska.. selliste pärast ei saagi Eesti viie rikkama riigi hulka. Regiina, ÕPI ELAMA. Sinna alla käivad sellised asjas nagu ise hakkama saama, raha teenima, vastutama oma tegude eest. Oh üks väga tähtis asi on mõtlema, mida sa teed. Su tegudel on alati ju tagajärg ja kui sa neid läbi ei mõtle, siis ongi oioi kellad… Ja see, et tädil mingi 4 last on pole vapsjee mingi vabandus miks ei peaks inimene oma eluga toime tulema ISE…

  • Avatar
    Vasta katu 5. aprill 2014 at 10:31

    Kaugel selle õhtulehe artikliga ka on?

  • Avatar
    Vasta Mõmm 5. aprill 2014 at 00:49

    Minu arvates võiks 26 aastane pereema osata ka kirjutada. Lihtsalt mainin……

  • Avatar
    Vasta regiina 4. aprill 2014 at 20:03

    Sellest rahast ei maksta minu võlgnevusi.vaid Tapa korteri komm võlgnevust.Ja ma arvan et see pole üldse teiste asi.mitu last mul on,või olla võiks.

    • Avatar
      Vasta :) 7. aprill 2014 at 11:55

      Aga küsin kohe küsimuse: Miks osta korteri, millel on suured komunaalvõlad? see on nägu vihma alt räästa alla jooksmine?

      • Avatar
        Vasta :) 7. aprill 2014 at 11:55

        *nagu

  • Avatar
    Vasta Gzz 4. aprill 2014 at 15:56

    Küll on ikka hea elada – head inimesed annetavad korteriostuks raha, sellest rahast makstakse veel võlad ka kinni, tehakse korteris remont ning elu ongi lill.
    26 aastane ja 4 last – no andke andeks, aga kus oli mõistus?! Lihtsalt inimene on ise nii kuradima saamatu ja loodabki ainult käsi pikal teiste inimeste abile.
    Lihtsalt vastik maik on jäänud kogu sellest loost ja muidugi ka Carmenist kellel puudub absoluutselt viisakas suhtlemisoskus.

  • Avatar
    Vasta regiina 3. aprill 2014 at 16:16

    paraku ei suutnud ma väljavõttest tuvastada Marianni nime ,seega mis annetusest ta räägib,Hetkel ongi kogu teema siis selline et tuleb Tapa linna korter,millel on 1000 eurine komm võlgnevus,mis tasutakse siis nendest rahadest,lisaks tehakse ülejäänud rahadest korteris remont.Ja kui keegi midagi küsida tahab siis palun kirjutagu mulle meili aadresile regina10@mail.ee

    • Avatar
      Vasta :) 7. aprill 2014 at 12:17

      Kuhu siis nimi kadus? Ehk ta ei saatnud otse Carmeni kontole, võib ju olla, et ta tegi seda MTÜ Elurada omale?

      • Avatar
        Vasta :) 7. aprill 2014 at 13:16

        Aga kui Mariann lisaks oma pdf koopia väljavõttest, siis kuhu nimi kadus?

  • Avatar
    Vasta regiina 3. aprill 2014 at 13:16

    väga huvitav.ma ei teadnud et mul on kusagil mingi tütar,kellel olen vajanud saapaid ja telefoni arvete maksmist,,minuteada pole mul ka mitte ühtegi liitumisega numbrit.veelvähem ma käin klubides.Riisiperes pole ühtegi klubi.Korter tuleb Tapa linna,koht kuhu ma saan sügisest lapsed lasteaeda ja ise tööle minna,Komm kulud talvel tulevad umbes sama palju kui hetkel Riisiperes,Kõik kes arvavad et me ei pea siit korterist lahkuma ,võiksid vaadata netis natuke ringi ja leiavad Riisipere korteri täitsa netist ülesse,,tõsi on see et enam seda ei müüda vaid antakse üürile.Mina pole netis mitte ühtegi abipalvet esitanud,et vajaksin rahalist abi,ma saan väga ilusasti hetkel hakkama.Ma ei käskinud kellegil Carmeni projektiga kaasa minna ,ja ei sundinud kedagi annetama.Korter oli alguses jah Moele välja vaadatud,komm kulude ülevaadet vaadates 400 eurist summat ei ole ühelgi arvel.Mariann palun ole hea ja lõpeta see minu laimamine ära.Ma olen su blogisi jälginud päris pikalt,ja ega sa ise ka puhas hing ei ole..

    • Avatar
      Vasta Tiit 3. aprill 2014 at 14:02

      Asi juba seegi, et kõik asjaosalised kusagile ühtekokku on saanud 🙂 Aga taaskord, Regiina, Sinagi, ole hea ja loe ülevalt poolt minu üleskutset Carmenile. Igaks juhuks kordan veelkord üle: lõpetage ometigi teineteise süüdistamine. Kui on midagi öelda, siis faktipõhiselt. Rääkige asjad sirgeks ja tehke minevikuga rahu 🙂
      P.s. see on juba tuvastatud sõnavõtjate poolt, et see saapajutt oli taaskord “aravete muttide” teadmatarkus, relax 😉
      Ehk siis selle asemel, et kellegi peale näpuga näidata, tee meile selgeks, rahulikult, emotsioonideta, mismoodi asjad on – puust ja punaseks. Kuidas selle projektini jõuti, mismoodi asjad on arenenud jne. Sinu väide, et Sa pole kedagi sundinud projektiga ühinema on tõsi, küll aga eksisteerib fakt, et inimesed on heas usus oma raha Sinu ja Sinu laste hüvanguks loovutanud ning neil tegelikult on õigus teada, kuidas Teil läheb.
      Päikest ja pilvitut taevast!

    • Avatar
      Vasta :) 3. aprill 2014 at 14:59

      Nüüd on siis kõiges hoopis Carmen süüdi? Kuulge neiud, ajage omad asjad korda, mitte süüdistage üksteist. Teiseks: eks igat inimest ajaks selline kahtlane tegutsemine ja hämar asjaajamine turri ning loomulikult soovitakse küsimustele vastust. Nii, kui suudad Preili Regiina Malluka blogi jälgida, siis ehk kui sul aega leidub, suudaksid sa inimestele konkreetseid vastuseid küsimustele vastata. Kuid mitte mingisugust hämamist ala stiilis, et see ju Carmen omavoliliselt ja Carmen vastu, et teised jms. Teisi ainult ärritab see. Ja mallukas, ka temagi on annetaja ja temagi tahab oma küsimustele ja kahtlustele vastuseid saada. Kas teie või preili Carmen olete meile Eesti kodanikkele valmis vastama ja andma konkreetseid ja tõeseid mitte läbiimmutatud demogoogiaga vastuseid? Siis palun auväärsed kodanikud, tehke seda. Mitte nähvake.

    • Avatar
      Vasta Suslik 4. aprill 2014 at 08:44

      Regiina ole hea ja pane siia link ka ülesse, kus on kirjas, et korter antakse üürile. Mina ei leia. Sa halasid, et korter on müügis ning pead välja kolima ja tõepoolest oli müügis üks korter majas kus hetkel elad, aga see oli hoopis teises trepikojas. Minu silmis oled valelik naine, kes tahab rikastuda teiste nimel.

    • Avatar
      Vasta :) 7. aprill 2014 at 12:00

      Ega te kogu aeg riisiperest pole olnud, ennem ikka viljandis?

  • Avatar
    Vasta mai 3. aprill 2014 at 12:56

    Kogu teema siin, kommentaarides js ka fb lehel on ületanud terve mõistuse piirid.
    Kõik kohad on täis abipalujad ja aidata soovijaid. Aitamine on üllas tegevus ja läheb igale, kel süda kivist pole, hinge. Armas on näha, kuidas haige poiss saab uue maja või suur pere uue vannitoa või koer uue jala. Aitamine tekitab meis hea tunde, me näeme midagi igapäevaelust suuremat ja üllast. Seetõttu on ka inimestes säilinud aitamissoov. Ma usun, et see aidatasoovija (Carmen?) tahtis ka alguses ainult head, ta ei teadnud fakte ega kuulujutte sellle üksikema kohta. Lapse teevad igaühel südame hellaks. Ja nii ta püüdiski aidata, aga tal endal ei olnud peale suure aidatatahtmise soovi erilisi teadmisi ei asjaajamisest ega ka viisakast suhtlemisest, samuti ta ei olnud valmis probleemideks.

    Mul on kahju, et üks üksikjuhtum nüüd heidab varju tulevastele abistamiskampaaniatele. Aga võib-olla jus vastupidi paneb heas mõttes inimesi järle mõtlema, kasvõi kõigi nende eluasemekorrastamiste juures kaaluma, kas tehtud valik on pikas perspektiivis ökonoomseim.
    Ei tea.
    Loodan, et lastel on koht, kus elada, ja täiskasvanu, kellele toetuda. Loodetavasti õppisid siit ka need, keda süüdistati.

    Vabandan, kui nüüd liiga mõistev olin süüdistatavate suhtes. Ma ei tea mingeid erilisi fakte sellest loos, ainult neid esialgseid lugusid. Pole viitsinud süveneda korterite võrdlusesse jms 🙂

  • Avatar
    Vasta albiino_lammas 3. aprill 2014 at 11:10

    Mul tundub, et viimasel ajal on Eestis tekkinud kaks äärmust – sa kas toetad Regiinat ja oled paha, või toetad Kaidot ja oled hea.

    Kas tõesti rohkem abivajajaid Eestis ei ole? Seda on küll rõõm kuulda 🙂

    What’s the problem then – saadame kõik annetused Kadiole ja Eesti mured on lahendatud.

  • Avatar
    Vasta mina siin 2. aprill 2014 at 22:11

    tundub kahjuks, et inimeste raha on läinud kellegi kätte, kes ei suuda sellega midagi teha..
    carmen peaks selle raha inimestele tagasi kandma või hoopis sellele maailma armsale poisile edasi annetama http://etv.err.ee/index.php?05593527&video=11448#.Uzxt0lPN3y2
    see poiss on nii mõistlik ja ehe. regiina megapetis.

    • Avatar
      Vasta Siq 3. aprill 2014 at 01:22

      Kogu selle segapudru juures ei tohi ära unustada neid lapsi, nemad ei tohiks küll ema vigade eest maksta, küllap elu nad niigi kätte saab, kahjuks see juba on kord nii, vanemad ja nende patud … Lastel on vaja kodu, on vaja turvalist ja kindlat kohta, kus kasvada ning õppida ise elama ja vastutama. Kodu me saame ju neile kinkida, aga kõige muuga peab Regiina ise hakkama saada, aga kas ta ikka saab … õppida ei ole mitte kunagi hilja, palun, milles on sinu lapsed siis süüdi, hakka elama naine! Kui sa ei oska, küsi abi, aga näita ise huvi üles, et sa tahad ja soovid ning õpi vastutama! Ainult eeskuju on see, mis lastele mõjub, sõnad tulevad ja lähevad.

  • Avatar
    Vasta Kel 2. aprill 2014 at 21:01

    A kuhu see ripsmelugu kadus? Ma päeval nägin, et oli mingi postitus a mõtlesin, et loen hiljem 🙂

    • Avatar
      Vasta Mirr 3. aprill 2014 at 13:38

      Minulgi sama küsimus, bloglovin viskas hommikul, et see on.. Aga tegelikult ei leidnud 😀

  • Avatar
    Vasta Mann 2. aprill 2014 at 17:50

    Njaaaa….Carmen, mille alusel sa kohtusse plaanid minna? Kui kellegi üldse kohtus midagi teha on siis sinul endal suure sussredamise pärast. See kuidas sa käitud on väga inetu ja nõme. Sa ei oska suhelda, sa ei oska võtta vastutust! Kui sa oled nii suure asja ette võtnud siis sa ei tohi olla selline puberteet kes klähvib ja nähvab ning kustutab postitusi jne. Kogu selle jamaga oled sa saanud endale väga kehva maine ja kuna internet on suur ja lai siis sõna levib….seega vali väga oma sõnu ja käitumist.

    Antud juhul on paras segapundar kogu see lugu. Mul on kahju, et Kodutunne Regina juurde läheb sest korraks on see kodu ilus aga varsti on kõik uued asjad müüdud ja kerjab taas taha ning kodu võetakse kommunaalide võla katteks ära jne. Selline inimene ei oska elada iseseisvalt. ta ainult loodab abile.

  • Avatar
    Vasta Lenks :) 2. aprill 2014 at 16:27

    Meil on 4tuba,köök,vannituba.Ja meil EI ole kordagi kommunaalid nii kõrged olnud. Lisaksin veel,et isegi hooldus/remondifond jms hulka ei tule ikka 400 kokku.
    Mis kuramuse ime kom. maksud neil seal külas on?

    • Avatar
      Vasta Dagi 2. aprill 2014 at 17:55

      Ma tean samas kandis paari alevikku/küla/asulat kus neljatoaliste korterite kütte ja kommunaalkulud ongi justnimelt sinnakanti!:(

    • Avatar
      Vasta Sandra 2. aprill 2014 at 21:03

      Mina elan näiteks Viljandis. 4 tuba, köök, vannituba .. Peres 2 last ja peale minu ka mees.. Kommunaalid talvel on ligi 250 eurot.
      Samas Viljandi külje all oli meil 3-toaline korter, kus talvel olid kommunaalid 300+ eurot.

      Väga palju oleneb asukohast ka.

    • Avatar
      Vasta Tiit 2. aprill 2014 at 22:12

      eks need asjad sõltu kümnest tuhandest olust – kas on majal laen kaelas, millise kütte peal maja on, mis korras maja on jnejne Unustada ei tohi ka korteri enda olukorda – kui ikka tuul magamistoa akna vahelt sisse ja köögi aknast välja jalutab, siis tahes või tahtmata kulub kütteenergiat rohkem. Tsentraalse kütte puhul piisab ka sellest, kui naabri korter halvas korras on. Aga on nagu on – 400 on päris pirakas summa igal juhul – siin oleks koht majaelanikel miskit oma elamisega ette võtta ja kiiresti, kui just muidugi selline raha paigutamise viis taotluslik ei ole….

  • Avatar
    Vasta Siks 2. aprill 2014 at 16:14

    Kodutunne pidavat ja seda asja seal ajama… Aga need Carmeni kontole kogutud rahad? Selle kohta võiks siis vast Kodutundelt uurida, kas Carmen ka rahad neile kandnud on..

  • Avatar
    Vasta Kadri 2. aprill 2014 at 15:46

    Kuna mina annetasin ka Regiina ja Carmeni etteõtmisele raha, siis peale Marianni blogipostituse lugemist tekkis huvi, et mis olukord siis päriselt on.
    Mina ei kandnud oma raha mitte Carmeni kontole, vaid MTÜ Elurada arvele.
    Pöördusin nende poole palumaks neilt olukorrale kommentaari.
    Sain alljärgneva vastuse. Ehk siis MTÜ andis kogutud raha Kodutundele edasi. Kui sellega ei aidata Regiinat, siis aidatakse kedagi teist. Niisama raisku see igatahes ei lähe. Hetkel loodan pigem, et aidatakse siis kedagi teist, sest Carmeni ja Regiina aktsiooni ei usalda ma juba ammu. Selline häma on igalpool, et ei saa enam midagi aru.

    >> Date: Mon, 24 Mar 2014 12:21:13 +0200
    >> Subject: Fwd: Riisipere lapsed
    >> From: ester.luuken@gmail.com
    >> To:
    >
    >>
    >> Tere Kadri.
    >>
    >> Tänan tagasiside eest ja tutvusin selle olukorraga. Üks osapooltest on
    >> olnud vastutustundetu ja see teeb tõesti kurvaks. Küll . aga ma ei
    >> tahaks uskuda, et need rahad sealt otse kuhugi lähevad ja pigem on see
    >> vihane oletus vastulöögiks Regiina käitumise eest. Kodutunde projekt
    >> on tõesti algatatud ning meie siiras soov oli toetada laps saamaks see
    >> oma päris kodu. Eelnevalt, kui tegime otsuse toetada suhtlesin nii
    >> Regiina , kui ka Carmeniga ning tõesti andsin võimaluse kasutada MTÜ
    >> arvet, sest ka heaoteolt tuleb makse maksta. Samuti jäin kindlale
    >> seisukohale, et kellegi eraarvele ma annetusi ei kanna ning vajadusel
    >> maksan vaid notari deposiiti. Kõigega oldi nõus ja seega polnud mul
    >> põhjust kahelda preili Carmeni siiruses teha tõesti heategu ja aidata
    >> lapsed oma koju. Hiljem haaras Kodutunne projektil sabast ning pakkus
    >> koostöö võimalust. Võin käsi südamel kinnitada, et kõik inimeste
    >> kantud rahad on isiklikult minu poolt kantud Kodutundele. Juhul, kui
    >> nüüd peakski Regiina projekt katki jääma, siis vähemalt MTÜ rahad on
    >> kantud kõik selleks, et keegi sellest tõesti saab abi.
    >> Paraku haarati kinni ka sellest , miks ei ole nimekirjasi koostatud
    >> summadega, aga palju inimesi , kes tegelikult ei soovi oma nimesi
    >> avalikustada ja seega on ka see blogija puhas oletus. Kui viha ,
    >> oletused, lubadused saavad kokku, siis see sünnitabki sellise loo.
    >> Meie MTÜ on puhtalt kodanikualgatus ja ellu toodud siirast soovist
    >> aidata neid, kes aitamist vajavad ning et natukegi tõestada seda, et
    >> inimesed on valmis ka tegema midagi tasu lootma.
    >> Loodetavasti annab mu kiri Teile südamerahu ja tagasi usu, et Teie
    >> annetus on siiski õigesse kohta läinud.
    >>
    >> Parimat soovides
    >> Ester Luuken

    Kuupäeval 24. märts 2014 12:27 kirjutas :
    > Tere, Ester!
    >
    > Tänan Teid põhjaliku kommentaari eest.
    > Kui lubate, siis jagaksin Teie kirja ka sotsiaalmeedias (antud
    > blogipostituse autoriga), siis saavad ka teised olukorrale natukenegi
    > selgitust. Kas tohib?
    >
    > Tervitades
    > Kadri

    Ja muidugi. Meie eesmärk ei ole midagi varjata vaid vastupidiselt anda
    olukorrale pisutki õhku. Kõik , kes soovivad kinnitust või selgitust
    võivad meie poole pöörduda. Olen valmis oma näo ja nimega kandma
    vastust meile kantud annetuste eest. See, et Te meie poole pöördusite
    oli väga õige tegu.

    Parimat Teile Kadri ja loodetavasti Teie te sõbrad ei loobu siiski
    aitamast ka edaspidi :).

    Ester

    • Avatar
      Vasta Siq 3. aprill 2014 at 01:15

      Ma tahaksin siinkohal ära märkida selle, et see nimekirja teema ei olnud oletus, nagu viitab sellele MTÜ Elurada esindaja, vaid see oli tõstatatud kui küsimus, sest pikka aega keeldus Carmen sellele vastamast, miks ei ole, aga samas oli ise seda privatseöt vesteldes lubanud. Kõik oleks olemata, kui ta oleks selle viisakalt Oma Kodu seinale üles pannud, kohe, mitte pärast sellist sõnasõda.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 2. aprill 2014 at 15:11

    Mõtlesin, et kirjutan siia oma loo. Võis siis oma Isa loo. Ka temal on oma korter väikeses külas, kus on kombeks lapsi 16-18 aastaselt saada. Naisel hetkel kaks last, korteris on väga jahe ja üüri kui sellist maksab aastas kaks-kolm korda. Üür suurus on vist 40€/kuu (ühesõnaga sümboolne summa 4 toalise korteri eest). Elektri maksab ka isa hetkel enamasti ka isa. Telefonile enamasti ei vasta, kui helistada jne…

    Kui asjad aga nii kaugele läksid talvel, et torud hakkasid külmuma, ja ülevalt naaber helistas oma murega, pidi isa sekkuma. Läks nädalavahetusel kohale (ise ei ela antud külas) ja mida ta tegema pidi. Ei ta ei nõudnud oma ÜÜRI võlga või elektri eest tasutud summat. Vaid pidi kahe lapse emale õpetama, kuidas tänapäeval asjad käivad. Et kui kuu jooksul ei suuda 40€ kanda, kanna 10€ – aga õpi selgeks, et elamiseks on teatud püsikulud. Siit ka minu jutu point, sellistele abivajajatele ei ole tihtipeale vaja mitte raha, vaid õpetust, kuidas rahaga ümberkäija. Loomulikult ka seda, et lastel ei ole hea elada korteris kus toas temperatuur alla 0 kraadi. Et proovi väikese kogusega puid osta jne…jne…

    Ma ei taha väita, et kõik on sellised, aga…

  • Avatar
    Vasta üks 2. aprill 2014 at 15:05

    Tihti on nii, et nendes abivajavates peredes on olemas kallid ja kaasaegsed telekad, läpakad jne Kodud on aga käest lastud, räpased, koristamata. See teeb nii nõutuks, mis siis, et kõik on kehva, koristada ju ikka saab. Ma ise ei ela kehvasti, aga meil pole kodus mingit ma-ei-tea mis tollidega telerit. Pole vaja, vana telekas, väike, ma ei tea, alla 30 tolli raudselt, ajab asjad ära. Kõik on kinni prioriteetides. Meil pole aega, et telerit vaadata. Raha investeerime, et tulevikus oleks lahedam elada. Laenudega ei ole ka ennast kinnitõmmanud. Pärandust ei ole ka saanud. Oma aega oleme lihtsalt väga efektiivselt kasutanud. Kes ei tööta, see ei söö…

  • Avatar
    Vasta Siq 2. aprill 2014 at 15:02

    Kogu selle loo juures kajab läbi üks ainus fakt – saamatus! Saamatus hakkama saada vabatahtlikult ette võetud asjaga. Mida teeb inimene, kes on nurka surutud, sest ei tea vastuseid!? Jah, ta hakkab hambaid näitama nagu nurka aetud koer. Väga segane lugu tõesti… kui see Moe korter ei sobinud, siis miks võtta korter Tapale, sellisesse perspektiivitusse kohta, kus puuduvad väljavaated töö saamiseks? Raha ju annetati pea 5000 eur ulatuses, selle raha eest saaks OSTA korteri logistiliselt palju paremasse keskusesse? Raha annetatigi ju ostmiseks. Väga veider …

    • Avatar
      Vasta konkreete 3. aprill 2014 at 17:54

      no see Moe on ju veel imelikumas kohas ju Tapa

  • Avatar
    Vasta Tallinn 2. aprill 2014 at 14:33

    Jälle see kohtusse mineku jutt..millega see Carmen kohtusse läheb? Sinu blogi ju ja Sa rõhutasid selles postituses, et tegu on pelgalt Sinu arvamusega. Oma blogis võidki vabalt ju oma arvamust ja seisukohti väljendada..Lisaks, kas pole see kohtusse andmine suurem väljaminek rahakotis? Kust ta selle raha võtab? Remondifondist? Ja keegi eespool ütles maru õieti, et tehakse korter korda , läheb mõni aeg mööda ja Regiina on selle korteri “ilusamatest asjadest” ja kodutehnikast tühjaks müünud. Nagu see Tartu mutt Margit või mis iganes, kes Kodutunnet pärast sissegi ei lasknud, kui järelkaja saadet tehti..

    Lastest on muidugi väga väga kahju!!Nemad pole ju milleski süüdi!

  • Avatar
    Vasta What? 2. aprill 2014 at 14:13

    Kas mitte neiu Mariannil ei ole selle autoriõiguste ja ajakirjaniku suhtega sama teema olnud Heleryniga. See on nii sarnane ja mis ma ka usun, et lugu kohtus saab ka samasuguse lahenduse nagu tollel korral trussikumiisuga :). Edu sulle Mariann ja nii palju kui ma ka küsisin siin mõnelt inimeselt siis oli kuulda ala selles stiilis juttu, et neiu Regiina pidavat käima tihedasti klubides kuid laste söögiks ja kommunaalkulude maksmiseks raha ei jätkuvat. Miks siis raisata raha klubidesse, kui sul seda niigi natuke on. Ei ärge saage valesti aru, muidugi iga naine või mees on ära teeninud ja vajab ka vahepealset tuulutust või kasvõi korrakski pere kõrvalt sõpradega aega veetma minna aga millest ma aru ei saa, ongi see, mida sul on vähe, mida sa siis mõtetult raiskad ja ka seda tihedalt. Tibake segane jutt tuli aga loodan, et saate aru. Lugupidamisega.

  • Avatar
    Vasta Greete 2. aprill 2014 at 13:52

    Hallooo! Nüüd sõimab küll pada katrlt. Mariann sa ise oled ju samasugune kui Regiina. Teen oma sünnipäeva liste, mida kes sulle kõik tooma peavad, petad ripsmeid välja jne. Ma küll ei leia sinu ja Regiina vahel erinevusi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. aprill 2014 at 13:54

      Jep, me sama isik 😀

      • Avatar
        Vasta Maire 3. aprill 2014 at 07:27

        ma kardan, et üks asi on see, kui saad asju reklaami nimel, kingitustena jms on üks asi. teine asi on halada kui vilets elu on, kuidas võlgu on nii palju ja raha on nii vähe, ja kasutada selleks ära oma lapsi. vot see on sigadus.
        ok, eks Marianni tegevuses on nii mõndagi häirivat, kuid see on tema elu. tema teeb neid asju avalikult. must-valgel. oma soovilisti avaldamine on igati ok. tema elu ongi ju avalik. ja see kas keegi tahab midagi kinkida või mitte on igaühe oma asi.
        sama on ju ka annetustega.

        ja veel hullem kui lapsi ära kasutades saad abi, kuid abi läheb valesse kohta.

    • Avatar
      Vasta What? 2. aprill 2014 at 14:19

      Te neiu ikka teate, mis on fun? see on fun koostada totraid liste ja vaadata, kas ka keegi toob, sest kes armastab, see armastab palavalt, sest usun, et ka temagi teeb nende heaks sama ja kohe kindlasti pole kellegi listi järgi kohustatud seda tooma, kui ei taheta, kuid lõbus on ikka kõike seda teha, sest mida me emmed ikka muidu teha saaksime? Me oleme küll emmed, kuid natuke totrusi on ka meile lubatud. Camoon, where´s your sense of humour 😛
      Aga teile Mariann, have a nice day 🙂

    • Avatar
      Vasta konkreete 2. aprill 2014 at 14:32

      nagu ma aru saan, siis Mariann ei seadnud seda listi ju kohustuslikuks… lihtsalt niisama, nagu tüdrukud ikka, tegi sünnaelevusest listi. vaevalt ta kedagi ilma listist pärit kingita uksetaha oleks jätnud. ja andis veel veinigi! TASUTA! 😀 (kui ma õigesti mäletan muidugi)… et ma ei tea, sul on ajukurrud puhta puntsasse jooksnud, kui sa neid kahte asja, mis pole absoluutselt võrreldavad omavahel, võrrelda suudad, Greete.

  • Avatar
    Vasta i 2. aprill 2014 at 13:49

    lollidelt tulebki raha ära võtta 😛 kui küsid ja antakse! kas küsija süüdi? ei ole ju!
    ärge mind nüüd risti lööge, oma avameelsuse pärast.
    nüüd vut-vut aknaid pesema!!! 🙂

  • Avatar
    Vasta Sigrid 2. aprill 2014 at 13:45

    Tapeedi-Regiina ehk siis uus “Staar” on sündinud. 😛

    Lastest on kahju jah. Selliseid inimesi nagu Regiina, parandab ainult haud. Ta võiks oma titevabriku nüüd lukku panna, oleks pidanud juba peale kolmandat last seda tegema. Muidu jätkab aga tittede vorpimist ja halamist..

  • Avatar
    Vasta küünik 2. aprill 2014 at 13:33

    Ma ei taha tappa inimeste usku headusesse ja ma olen kohanud palju imelisi inimesi oma elus….AGA mitte läbi interneti. Minu küsimus on: Kas keegi on seda Carmenit üldse oma silmaga näinud? Internetis on lihtne vahtu ajada ja luua IDEE inimesest ja võibolla on Carmen hoopis Regiina tankistist luul, et keegi talt otse ei küsiks, et mis rahast sai..ma ei tea, kogu sellel projektil on kassisita maik juures.

    • Avatar
      Vasta Johanna 2. aprill 2014 at 13:53

      sellel jutul on point

  • Avatar
    Vasta riin 2. aprill 2014 at 13:25

    Lugesin neid postitusi ja mõtlesin, et mis toimub. Kummaline. Ja siis tuli Carmeni kommentaar ja nüüd olen täiesti sõnatu. Kuidagi nii mööda on tema kommentaar ja mõttekäik, et ma mitte ei saama aru. Istun siin natukene aega hämmeldunud näoga, ja siis lähen elan oma elu edasi. Teen süüa ja koristan 😀

  • Avatar
    Vasta signe 2. aprill 2014 at 13:24

    Nagu lugesin siis carmenil isegi õigust üle. Vabandage neiu Carmen, aga kellegi teksti kopeerimine ei ole küll pettus. Sa oled ju selle ise välja öelnud, et artikkel ilmub. Teisalt on mallu korduvalt kirjutanud, et ei süüdista sind ja sa endiselt hakkab ebamoraalselt ähvardama? Kullakene kohtus kaotaksid ise.
    Aga mallu sulle palju edu. Ma siiralt loodan, et sellest heateost õpitakse, et ennem tuleb ikka inimese tausta uurida. Ja samas kui ka vaatan carmeni kommentaari siis üha enam süveneb mõte, et need kaks on ühes pundis.

  • Avatar
    Vasta Eelmisele 2. aprill 2014 at 13:20

    Eemaldatakse blogipostitusi, mitte praegust ja eelmist blogi.. 😀
    Autoriõiguste rikkumine on kõigest ebaviisakas, mis nii viga. Ega Carmeni suhtlusstiil ka kõige viisakam pole, seega karma, või kuidas? 😉
    Üleüldse on väga tõsiseltvõetavad ähvardused, kui nii teod nii puhtad oleks nagu ka ise, siis hakkaks kuskiltki otsast valgustama inimesi.

  • Avatar
    Vasta katu 2. aprill 2014 at 13:18

    Püha jumal, ei lõppe ka see kohtujutt..

  • Avatar
    Vasta Carmen 2. aprill 2014 at 13:12

    Lugupeetud Mariann Kaasik

    Annan sulle viimase võimaluse eemaldada oma eelmine ja see blogi. Vastasel juhul toimub meie vaheline suhtlus edaspidi AINULT kohtu teel! Samuti on väga ebaviisakas sinust , kopeerida ja ümberjutustada Õhtulehe veel ilmumata artikkel. Kas sa autoriõigustest pole midagi kuulnud?
    Pärast blogide eemaldamist ja avalikku vabandamist, olen nõus asja unustama!

    Samuti teen sulle ettepaneku kirjutada oma blogis lugu sellest , kuidas sa endale kunstripsmed välja petsid :)! Niipalju siis ausast inimesest Mariann Kaasikust 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. aprill 2014 at 13:16

      Ei ole mina midagi kopeerinud ega kellegi autoriõigust rikkunud.

      Ripsmetest rääkides, kas mõtled neid, mis mulle ja naabrinaisele pandi ja meil pmst nädalaga ära kukkusid? Võin nendest kirjutada küll, aga kahju, kui keegi pärast sinna salongi minna ei tahaks 🙁

      Teie aus inimene, Mariann Kaasik
      (Näeme kohtus 🙂

    • Avatar
      Vasta Laura 2. aprill 2014 at 13:17

      Vahe kunstripsmete ja korteri vahel on ikka päris suur tegelikult..

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 2. aprill 2014 at 13:18

        Ma kohe kirjutan neist ripsmetest, omast arust midagi “välja petnud” pole 😀 aga vahe on tõesti üsna suur

    • Avatar
      Vasta Tiit 2. aprill 2014 at 13:48

      Hea Carmen, minu jaoks on huvitav see, et kuidas saab kopeerida ilmumata artiklit? Aga see selleks.

      Mis mulle tõeliselt huvi pakub, on see, miks Sa kohtuga ähvardad? Kui Sulle ja Sinu hoolealusele (leian, et see on õige sõna antud kontekstis) esitatakse nö ebamugavaid küsimusi, siis tuleb nendele vastata nii hästi kui võimalik, mitte hakata sappi pritsima. Ja vastama peaksid Sa juba ainuüksi sel põhjusel, et selle looga on seotud avalikkus nende näol, kes oma annetused teinud on. Jah, ilmselt oled kokku puutunud olukordadega, mis on nö kontrolli alt väljunud, kuid sellegi poolest tuleb asjadest rääkida nii nagu on ja sealjuures unustamata elementaarseid viisakusreegleid – FB lehel olevates kommentaarides ropendamine ei tee au heategijale. Ebameeldivate küsimuste esitajate mustamine ja sõimamine ei vii kuhugi ning paraku tekitavad vaid lisapingeid ning küsimusi. Marianni jutust välja kooruvad faktid tekitavad küsimusi ja inimestel (vähemalt asjaosalistel, aga kuna see musta pesu pesemine on nii ulatuslikuks kujunenud, siis praeguseks juba kogu Eesti rahval) oleks minu meelest õigus saada teada tõde.
      Kuna oled ette võtnud tänuväärse asja, aidata abivajajat, siis teen ettepaneku – neela alla kibestumus – elu oleks liiga kerge, kui see kulgeks viperusteta – ja vii see asi auga lõpuni. Tee kahtlejatele puust punaseks, mis, kus ja mismoodi on toimunud, kes mida eeldanud, arvanud ja teadnud. Samuti ei teeks paha ka teise asjaosalise üksikasjalik sõnavõtt. Kõik me oleme noored olnud (paljud siinsetest lugejatest alles on 🙂 ) ja nii mõnigi on ilmselt kogenud olukordi, kus elu kisub nii kiiva, et kui õigel ajal reele ei saa, siis on korralik kört-pärtli puder koos. Ma kinnitan – see olukord ei lahene iseenesest, vaid seda tuleb harutama hakata ja siis saab minevikuga rahu teha ning keskenduda olevikule ning tulevikule. Ja see on kohutavalt hea tunne, kui südametunnistus on puhas (ka teiste silmis).
      Seega, preilid, soovin Teile ennekõike tolerantsi ja hulga head tahet see asi sirgeks rääkida. Me kõik loodame, et Te suudate Eesti heategijatele tagasi tuua meelekindluse, et abivajajaid aidata on õige tegu seejuures kahtlemata, et osutatud abi valesse kohta läheb.

    • Avatar
      Vasta Siq 2. aprill 2014 at 14:52

      Täiskasvanud, oma peaga mõtlevale inimesele, on kombeks analüüsida kõige pealt oma enda tehtud vigu. See, mida sina teed, on konkreetne aga-tema-tegi-ka olukord, kuigi jutt on totaalselt erinevatest asjadest.

    • Avatar
      Vasta Trints 2. aprill 2014 at 15:31

      Kuule Carmen, sul häbi ei ole???????????????Oled uskumatu inimene, ausalt kohe, HÄBI! Oled endal margi nii täis teinud!

    • Avatar
      Vasta Triinu 2. aprill 2014 at 17:23

      Minul tekib hoopis küsimust, et kuidas saab Carmen rääkida mingist Õhtulehe kopeeritud artiklist kui Õhtulehes ei ole ühtegi artiklit ilmunudki “Oma Kodu” projektist? Lisaks sellele kui ilmukski, siis peaks see ju olema ajairjaniku poolt kirja pandud erapooletu arvamus, mitte Carmenile lugeda antud ning siis tema kallutatud tekstiga, mis teda ikka võimalikult heas valguses näitaks?

      • Avatar
        Vasta Kätlyn 2. aprill 2014 at 23:08

        Me räägime ju ikkagi õhtulehest 😀

  • Avatar
    Vasta Siks 2. aprill 2014 at 13:11

    Huvitav on see, et Kodutunde lehel Kodutunne vastab ühele inimesele, et Regiina projekt ei ole pettus ja millalgi mais peaks see saade eetrisse jõudma…

  • Avatar
    Vasta Meigrid 2. aprill 2014 at 13:07

    Mina kuulsin hoopis oma vanaemalt, et Tapale kolivat üksikisa oma 4 lapsega kes sai ka krteri nagu “annetusena” ja et selle mehe naine oli jätnud lapsed ja mehe maha ning mingi teise kodanikuga minema tõmmanud..
    Paneb mõtlema, et küll seal Tapal ikka saavad inimesed alles annetusi..
    (Nimelt vanaema elab Aravetel mis asetseb Tapa lähedal) Ja aravete külatädid teavad alati kus mis toimub..

    • Avatar
      Vasta L. 2. aprill 2014 at 14:16

      Aravete nüüd Tapa naaberalevik küll ei ole, et saaks öelda “Tapale lähedal”… Ma olen palju lähemal ja meil siin külamutid küll Tapa elu ei tea. Isegi, kui teaksid, siis ma neid teadmisi tõe pähe ei võtaks – külamutid on ju alati need kõikse targemad… 😀

      • Avatar
        Vasta Meigrid 2. aprill 2014 at 14:32

        m leian, et 15-20min autosõitu kuskil maakohas on lähedal.. Ma ei mõelnud, et see asetseb seal kõrval 😀 Külamutid on üldse need kõige targemad kes teavad asju juba isegi kui need juhtuma hakkavad 😀 Aga kes teab, võibolla on tapal veel üks uus elanik- omakorda mees 4 lapsega ja kohutvad Regiinaga ning on õnnelik pere 8 lapsega hoopis 😀

        • Avatar
          Vasta Tiit 2. aprill 2014 at 14:38

          Meie külas näiteks teavad mutid ka seda, mis oleks võinud olla 😀 Aga Sinu stsenaarium mulle meeldib – see oleks ilus lõpp sellele sasipuntrale 🙂 Mariann võiks oma uuriva ajakirjaniku haaret laiendada ja selle olukorra ka faktipõhiseks teha 😉

    • Avatar
      Vasta konkreete 2. aprill 2014 at 14:20

      see on üsna harilik olukord nö telefonimängus, et inimeste sugu ja muud faktid muutuvad. kõige klassikalisem kuulujuttude arenemise viis. “keegi kuskil midagi kuulis, vist oli”

      • Avatar
        Vasta Tiit 2. aprill 2014 at 14:23

        Good point 🙂 Olen samal arvamusel. Üleüldse on kogu see paganama saaga kuidagi liiga “keegi kuskilt kuulis” tasemel. Ootan huviga faktipõhist arengut 🙂

  • Avatar
    Vasta Trints 2. aprill 2014 at 12:55

    Vaesus sünnitab vaesust ja lapsed ju ikka saavad käitumismallid just kodust. Minul on selle Regiina lastest südamest kahjus!
    Carmen ei ole ka süüta. Kui ikka võtta nii suur asi ette siis peaks olema natuke ikkagi suhtlemisoskust ja mõtlemisvõimet et aduda, kuidas selliset massi halata. Ta on käitunud ebaviisakalt ja inetult ning seda ei saa ju tagasi ajada.
    Tore, et korter saadi aga kurb, et Regiina edasi anub. Kui talle see korter korda tehakse siis ma usun, et ta müüb selle väga ruttu ilusatest asjadest tühjaks ja kindlasti ei suuda ta kommunaale maksma hakata edaspidi.

  • Avatar
    Vasta Eliisa 2. aprill 2014 at 12:54

    dsiisas KUIDAS kõik viitsivad tegeleda selle teemaga ja ennast sinna keerutada, ma ei saa aru. tehke midagi kasulikku hoopis. kasvatage lapsi ja koristage kodu ja ma ei tea. tehke süüa..

    • Avatar
      Vasta Triinu 2. aprill 2014 at 13:14

      Selle kõige kõrvalt saab ka lapsi kasvatada ning kodu koristada 😉

    • Avatar
      Vasta Mariit 2. aprill 2014 at 13:14

      A mis sa loed siis? Mine koristama! 🙂

      • Avatar
        Vasta elex86 2. aprill 2014 at 14:59

        Mariit, paneks like kohe su kommentaarile! (Y)

  • Avatar
    Vasta Liis 2. aprill 2014 at 12:48

    Mulle jäi silma see, et Oma Kodu facebooki lehel on abipalve Regiinale, kes kasvatab üksi nelja poega: “Hakkasin siis uurima ja jutt jõudis sinnamaani, et ta on nelja pojaga üksikema..” aga need saapad, mis tal maksta oli vaja, olid tütrele mõeldud.. Kus siis tütar kadus?

    • Avatar
      Vasta Kati 2. aprill 2014 at 12:50

      Need olid kaks erinevat juhtumit, nagu ma aru sain. Saapad ei olnud Regiina teema. Vähemalt mitte see lingitud teema…?

      • Avatar
        Vasta Sigrid 2. aprill 2014 at 13:40

        Jah. See link mis tiirles, kus olid saapad ja võlad ja muu staff, ei olnud sama isik. Eks neid neljalapselisi “abivajajaid” leidub igal pool. 🙂

  • Avatar
    Vasta katshhh 2. aprill 2014 at 12:39

    Ja varsti juhtubki nii,et mitte keegi ei taha mitte kedagi enam aidata,sest nii palju on vassimist ja valetamist ja petmist!