Uncategorized

Kaitstud: unistused ja jobud, kes neid rikuvad

21. aprill 2014

See objekt on parooliga kaitstud. Vaatamiseks sisesta enda parool:

Loe ka neid postitusi!

28 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Lemps 23. aprill 2014 at 01:31

    Hmm. Minu arvamus on näiteks selline, et tol Jussil on ehk viimane aeg kodust välja iseseisva elu peale lennata, sest äkki eksisteerib veel võimalus, et sellest inimesest mingitki asja saab? Kuigi ausalt öeldes sellise nahhaalsuse peale, et tema kolib siis, kui keegi talle korteri ostab, ei hakkaks mina talle küll mingit uut eluaset hankima. Oleks siis tegu tõesti memmepojakesega, kes iseendaga hakkama ei saa ning igatepidi väeti ja saamatu on aga kui lihtsalt nahhaal ollakse, siis on ehk aeg oma nahhaalsusega üksi hakkama saada.

    Küll aga tekkis küsimus, et kuhu Kardo ema ise elama siis läheb, kui kinkelepingu teetegi jne? Nö vahetate kodud? 😀

  • Avatar
    Vasta Pia 22. aprill 2014 at 15:33

    Hmmm…vähemalt pärimisel on küll pärandi sundosa olemas:http://www.juristaitab.ee/KKK/parimine/testament/mis-on-sundosa-kellel-on-selleks-oigus

    Ma ei tea, kuidas see kinkimisega on, aga ma kahtlustan, et päris nii lihtne see ei ole, et ema saab maja ainult Kardole kinkida.

    • Avatar
      Vasta P.K 25. aprill 2014 at 08:39

      Täpselt nii lihtne see kinkimine ongi, mul on täitsa reaalne kogemus olemas. Mõistlikud vanemad need, kes eluajal vara laiali jagavad, on pärast kaklemist vähem.

  • Avatar
    Vasta Triin 22. aprill 2014 at 08:49

    Kui see Juss on täiskasvanud inimene siis pole mingit kohustust teile temaga arvestada. Kõige targem oleks emal see maja tõesti Kardole kinkida juba nüüd. Vend ei saa mitte midagi nõuda sest ühelgi vanema ei ole kohustust vara KÕIGI laste vahel jagada.
    Igavene jama on see vara jagamine.

  • Avatar
    Vasta Pille 21. aprill 2014 at 21:02

    Kõige etem vast on panka uurima minna kui palju teil üldse on võimalik võtta laenu ja mis protsendid kõik tulevad. Siis saate edasi mõelda 🙂

  • Avatar
    Vasta karinka 21. aprill 2014 at 20:33

    Saatke Juss Pärnumaale Tootsi elama, seal makstakse põhimõtteliselt peale, et korteri ostaksid 😀 Nii väljasurnud koht lihtsalt.

  • Avatar
    Vasta Erika 21. aprill 2014 at 13:32

    Ma olen ise ka mõelnud, et noortel on suht raske omale maja või korterit soetada. Hetkel elame mehega minu ema kodus, kust me niikuinii mingi aeg välja kolime, kui mul ema naaseb maale. Ja kolmekesi ei suuda me seal elada, kuigi seda on pakutud. Niisiis, oleme kaks lolli, kellel pole kummalgi midagi tagatiseks panna. Ainus võimalus on minna, käia ja anuda, et kas keegi pereliikmetest tahab ehk midagi laenule tagatiseks panna. 1000 eurose palgaga sai minu teada maksimaalselt mingi 55 000 eurot. Muidugi on võimalik võtta laen ka kahasse, kuid mina ju hetkel tööl ei käi- pole sellestki kasu. Üürimine on veel eriti mõtetu- see raha, mis üüri alla taotakse võiks sama hästi olla ju pangalaenu makse. Näitena, sõbranna maksab 450 + kommud iga kuu üüri. Sellise pangalaenu igakuise maksega saaks üpris hea kodu omale. Ma küll ei kujuta ette, mis oleks parem variant noortele, kui see süsteem, mis hetkel on aga see on ka suht absurd. Peaksime me kõik siis kuni oma vanemate päranduse jagamiseni nende tiiva all elama, et saaks millegi, mida tagatiseks panna?? Suht julmalt ja koledalt kõlab…

  • Avatar
    Vasta Liis 21. aprill 2014 at 13:30

    Kardo ema tehku maja kinkelepinguga Kardole, siis panete tolle maja laenutagatiseks. Selles suhtes, et remondi jaoks pole ju vaja eluaseme laenu, vaid väikelaenu. Nii tuleb ka laenusumma väiksem ning ei maksa 3 0 aastat laenu. Jussi viskate lihtsalt välja, kuna ta pole seal majas elamist välja teeninud.

  • Avatar
    Vasta mmm 21. aprill 2014 at 13:27

    Võite osta enda kodu alustuseks ja oodata kuniks maja olukord laheneb. Korraliku kodu saaksite laenuga olemasolevale majale hüpoteeki seades lisatagatisena ja võimalusel siis ise majja ümber asuda tulevikus ja seda remontida.. Oma ostetud kodu müüa ja hüpoteek kustutada või jätta mõlemad kohad alles ja üks hiljem välja üürida näiteks. Saaks laenud makstud, tulevikku investeeritud ja elu oleks lill.

  • Avatar
    Vasta mmm 21. aprill 2014 at 11:20

    Mis ma sinu asemel teeks.
    a) Ostaks päris enda maja asemel esialgu oma korteri/ridaelamuboksi piirkonda, kus on aiajupp(kalamaja, uus maailm, kadriorg, pirita). Olenevalt laenuvõimekusest siis teeks valiku piirkonna ja ostu suhtes.
    Meil näiteks oli laenu mõttes vailda, et kas ostame korraliku 2 toalise kesklinna või korraliku 4-toalise paneelikasse. Ostsime teadlikult viimase, et tulevikus see maja/majaosa vastu välja vahetada soovitud piirkonnas + vajadusel laenu juurde võtta, samas seni on mõnusalt ruumi ja normaalne elada.. maja on ka meie suur unistus, millega saame hakkama 5-10 aasta jooksul. Oma kodu on oma kodu ja see on väga mõnus tunne kui see lõpuks olemas on! Olgu siis korter või maja 🙂
    Laenukalkulaatoriga saad vajadusel enamvähem optimistliku versiooni oma laenu suurusest, mida sulle anda võidakse. Pikema perioodi peale võttes on laenumaksed väiksemad ning kui võtad laenu teadmisega, et maksad tagasi suuremate summadena ennetähtaegselt, siis 3 kuud ette teatades saad laenu tagastada intressivabalt. Tagatiseks saad lisada ostetava pinna ning 0%-lise sissemaksuga laenu antakse lisatagatise olemasolul. Miks mitte kasutada osa Nõmme maja väärtusest hüpoteegina? Me tegime sama skeemi ja 5 aasta pärast saame lisatagatiselt hüpoteegi maha võtta.
    b) Kui Kardo ema on huvitatud, et Nõmme majja asuksite elama just teie, siis teeksin tema asemel kinkelepingu ja kingiks maja ametlikult teile. Siis oleks piisav garantii, et sinna renoveerimislaen peale võtta ja siis saaks Jussi ka ümber planeerida mujale elama, sest vara suhtes tal õigused puuduksid. Elamiseks ostaks Jussile väiksema korteri – ühetoalise, san. remonti vajava näiteks. Siis saaks Juss ise kujundada ja teha või oma bombaelu edasi elada uhkes üksinduses teisi terroriseerimata. Kommunaalid maksmata jätab, on ise loll ja siis söögu ise oma suppi. Täiskasvanud mees siiski? Kui kinkelepingut poleks, siis ma maja renoveerida ei julgeks, maja kuuluks tulevikus täpselt sama palju Jussile kui Kardole ja see on päris suur risk.
    Kui oleks valida, valiks ma kindlalt a variandi ja elaks südamerahus edasi. Lihtsad variandid pole alati lihtsad variandid, isegi kui nad pealtnäha seda tunduvad olevat..

    • Avatar
      Vasta mmm 21. aprill 2014 at 11:23

      Nõmme = Männiku 😀 sri, ei tea piirkonda.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 21. aprill 2014 at 11:31

        Jah, ega me enne ei teeks jah midagi, kui kinkelepingut pole. Aga kas tõesti siis seaduse järgi oleme kohustatud jussile korteri ostma? Ta ju täiskasvanud inimene..

        • Avatar
          Vasta A. 21. aprill 2014 at 12:15

          Tean inimest kes käis just hiljuti notari juures vara jagamas ja seal ütles notar, et kui näiteks vanematel on kaks last ja nad jätavad kogu oma vara ühele lapsele, siis sel teisel lapsel on seaduslik õigus minna kohtusse ja nõuda ka endale tükki kogu varast. Ehk siis jah, sa võid kogu oma vara jätta sellele tublile ja täiskavanumale lapsele aga kui see teine must lammas on piisavalt loll ja tegus, võib ta hakata kõrval ohkima.
          Vot seda ma nüüd täpselt ei tea, kas see puudutas ainult pärandamist või on mingi klausel ka kinkelepingu puhul. Ehk mõni pädevam teab paremini rääkida.

          Tean igatahes seda, et kui aastaid tagasi mu vanavanaema oma korteri mu vennale kinkelepingu alusel jättis, panid ka meie ema ja onu end nö. kirja, et kui tekivad mõned muud toredad inimesed suguvõsast, kes tükikest tahaksid, siis korter läheks lihtsalt müüki ja ema ning onu annaksid oma osa mu vennale. See oli muidugi oma 15 aastat tagasi.

        • Avatar
          Vasta mmm 21. aprill 2014 at 12:46

          Seaduse järgi pole kohustatud midagi ostma enne kui ta midagi nõudma ei tule. Kas tal on õigus oma osa nõuda ka peale kinkelepingu tegemist, ma jään paraku vastuse võlgu.
          Kuigi ma ostaks talle odava korteri juba seetõttu, et tegelikult jääb ta ju poolest majast ja enda senisest kodust ilma.. nö. kompensatsiooniks kasvõi inimlikust faktorist, misiganes tropp ta muidu ka poleks.

          • Mallukas
            Mallukas 21. aprill 2014 at 12:49

            No inimlikust faktorist võiks tema ka oma ema aidata, mitte ta asju varastada ja kohuasju endale kaela sebida 😀 Aga jah, see on üks suur jamaaa, mis ära lahendada tuleb. Ega need ühetoalisedki odavad pole.

          • Avatar
            mmm 21. aprill 2014 at 12:56

            Seda küll. Võite need vargused ka numbriteks lüüa ju, vaadata mis summa tuleb.
            Mingi kompensatsiooni võiks ta saada kui ta majast ilma jääb)kasvõi selleks,e t kuita tulevikus peakski kohtu kaudu midagi nõudma tulema, siis on ta juba oma osa saanud ja sellega nõustnud minevikus). Ostes talle korteri, ei saa ta väita, et tal pole kodu ega kohta kus olla. Andes kompensatsiooniks raha miinus varastatud summad, kulutab ta selle nagunii ära ja kodu endale vaevalt, et osta suvatseb.

            Aga miks oma kodu mujale osta ei soovi? Kallite mälestustega kallis maja?
            Maja remont pole väga odav lõbu.

          • Mallukas
            Mallukas 21. aprill 2014 at 13:03

            Tahaks just seal elada, sest Kardo on seal terve elu elanud, ta armastab seda maja, seda aeda. Koht on suurepärane, metsa kõrval, rabade lähedal. Samas on ikkagi normaalsel kaugusel bussipeatus ja pood jne. Aga noh, kui see jama kaua kestab, siis tuleb ikka mujale vaadata jah 🙁

          • Avatar
            P.K 25. aprill 2014 at 08:36

            Ei, pärast kinkelepingu sõlmimist ei ole Jussil võimalik midagi nõuda. Pärandi sundosa saaks ta tõepoolest nõuda, aga see eeldab, et PÄRITAKSE, mitte ei kingita.
            Ja seaduse osas, kui teie saaksite kinkelepingu teel Männiku maja omanikeks, siis peaks piisama mõistliku aja jooksul Jussile etteteatamisest, et majal on uus omanik ja tegelane võib hakata asju pakkima. Sama kehtib ju ka korterite ostu-müügi korral, ka siis vahetub omanik ja sind vist väga ei huvita kas mõni neist endistest elanikest soovib vanas kohas kangesti edasi tsillida v mitte 🙂 Nii et TULD!

  • Avatar
    Vasta SV 21. aprill 2014 at 10:17

    Ma soovitan kinnisvara portaalidest uurida, kuhu, mis hinnaga, millise maja saaks osta… Ühe sõnaga turu-uuringut teha. Siis saate ka panka minna täpsemalt uurima, et mis tingimustel, kui palju laenu saaks. Kui ostate maja (mitte ei ehita ise), siis saab selle sama ostetava maja tagatiseks panna. Erinevatel pankadel on ka sissemaksu osas erinevad tingimused, kes teeb KredExiga koostööd, kes mitte jne. Seda saate kõige paremini ikkagi pangast teada.
    Kõige tähtsam aga!!! Ära hellita lootust, et saaks seal Männikul omale kodu luua vms, sellisest eluheidikust nagu see Juss sinu jutu järgi on, lahti EI SAA ja sa ju ei taha terve elu temaga koos elada või mingeid tema probleeme oma koju! Sellepärast ma soovitangi, et otsige lihtsalt mingi teine maja…

    Mina unistan ka oma majast, aga enne ma ei saa selleks midagi teha, kui pole tööle (tagasi) läinud…

  • Avatar
    Vasta Aili 21. aprill 2014 at 10:15

    See Juss nagu Dr.Phili saatest kõik moocherid 😀

  • Avatar
    Vasta a. 21. aprill 2014 at 10:12

    To Avely : huvitav, me käisime eelmine aasta korteri laenuga ja paga tegelinski ütles kohe, et tagatiseTA laenu puhul peab sissemaksu suurus olema vähemalt 20 % kogu laenu summast.

  • Avatar
    Vasta karinka 21. aprill 2014 at 09:53

    Esimesele kahele küsimusele on kergem vastata. 1. eks pangas selgub ja 2. su oma korteri vast saaks tagatiseks panna? AGA see JUSS…Ma ei kujuta ette noh. Ta välismaale ei taha minna? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. aprill 2014 at 09:54

      Minu korterit ei saa, sest see ongi mu vanematel laenuga ostetud.. Juss oli välismaal tööl mingi kuu, aga ronis ikka tagasi 😀

    • Avatar
      Vasta Avely 21. aprill 2014 at 09:56

      Hehe supper 😉
      Mulle lõi silme ette see Kartulite ja apelsinide sarja noorim vend. Kuidas sellised küll eksisteerivad :S

  • Avatar
    Vasta Avely 21. aprill 2014 at 09:50

    Mrie näiteks läksime sdda rada pidi ,et ehitame maja. Tuleb lihtsalt odavam . Mul mees ehitaja ka. Maa platsi saame otse omanikult järelmaksule ja noh ehitusmaterjalide jaoks oleme kogunud ja aitab ka äi.
    Muidu pangalaenuga on nii,et tagatiseta laenu peaks saama ka kuni 75000 kui pank leiab,et saaksite hakkama.

  • Avatar
    Vasta Sandra 21. aprill 2014 at 09:25

    Kes on Juss ja miks ta seal elab?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. aprill 2014 at 09:28

      Juss on Kardo kõige noorem vend. Ma olen enne temast siin blogis kirjutanud ka, aga no ÜLIM nahaal – valetab, varastab ja on laisk nagu lohe.