KODU

remont, korteri üürimine ja üksikemad

18. mai 2014

Terve nädalavahetus möödus jälle enamasti Männikul asjatades. Eile käisime tegelikult ka Muugal grillimas ja inimestega suhtlemas. Ilm oli võrratu ja inimesed veel võrratumad.

Ma olen viimasel ajal nii palju ehituspoodides käinud, et mulle tundub, et ma võiks ennast juba püsikundeks nimetada. Ostetud said kõik värvid, peitsid, parketid, põrandaplaadid, uksed, vetsupotid, kraanikausid, segisid, pistikud, lülitid ja jumal teab mida kõike veel. Nüüd on vist puudu ainult paar torujuppi ja seinaliistud. Nagu öeldud, siis järgmise nädala lõpuks saab kõik valmis. Ehitaja hakkas täna värvimistööga pihta ja mina olin nii õnnelik. Ma juba kujutan ette, kui lahe see kõik lõpuks välja nägema hakkab. Aga ma ei hakka veel pilte panema – siis kui valmis saab, näitan enne ja pärast pilte.

Aga kuna me nüüd ära kolime, üüritakse see korter siin välja. Ma hetkel pilte teinud pole, aga eks ma mingi hetk teen neid ka. Kas on kellelgi ehk huvi? Üürisoov on umbes 350 euroraha kuus. Kommunaalid on suvel 50-70 ringis, talvel oli kõige rohkem umbes 160. Ma pead ei anna. Mõnusad naabrid pealekauba, korterisse sisse jäävad aga diivan, kirjutuslaud, pesumasin. Muud asjad tuleb ise kaasa võtta. Aga noh, eks sellest kõigest varsti täpsemalt, mõtlesin lihtsalt, et mainin selle ära.

Kui naabrinaisega üürilisest rääkisime, ütles tema, et üksikemad tuleb kohe välistada. Et noh, nendega kaasneb pidevalt mingi maksmisejama ja siis hakatakse üürileandja südametunnistusele rõhuma, et kuidas visatakse välja väike laps ja naine.

Hmm. Mina arvaksin just, et üksikema on rohkem majanduslikult tasakaalukam ja ratsionaalsem. Ilmselgelt ta peab ju olema, sest ta on harjunud vastutama. Noh, see on minu loogika. Kindlasti leidub neid, kes maksta ei suuda nii ükskemade, kui ka paarikeste seas.

Täna K-Rautast roosasid aiakindaid ostes mõtlesin ma sellele, et kuidas mul üldse varsti blogi jaoks aega jääb? Aed tahab ju kõpitsemist ja maja remontimist ja Mari musitamist. Oh jessake, aga tulevik tundub mulle põnev, mõnus ja võrratusi täis.

Loe ka neid postitusi!

26 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kristi 19. mai 2014 at 17:54

    Meil oli ka noormehega raskusi korteri leidmisega, kuna omasime staatust “üliõpilased”. Kohe ju arvati, et mingid pidutsejad ja ei hooli puhtusest ja kindlasti lõhuvad kõik ära. Kahju tunnistada, aga pidime valetama lõpuks, et me pole üliõpilased, käime täiskohaga korralikult tööl, sest juba umbes 10 korterit öeldi selle pärast ära, et oleme üliõpilased. Nii et jah, üsna kurb see sildistamine. Nüüd elame juba 2. aastat üürikorteris, pole ühtegi maksuvõlga kunagi olnud, korter tipp-topp korras ja puhas.

  • Avatar
    Vasta riin 19. mai 2014 at 14:57

    Ma kah üksikema. Nüüdseks majandamise ära õppinud, ja sinu korterisse kohe üldse ei kisu. Muidu tore, muidugi, aga ma lihtsalt ei jaksa selle eest maksta. Kahtlustan, et teistel üksikemadel tekiks sama probleem. Ainult korteri peale kuluks ju talvel 500 euri. Lisaks muud maksud, mis tarvilikud, nt lasteaed. Söögiraha oleks ka tore, kui peale makse miskit kätte jääks. Pm pead tulevastelt üürnikelt küsima, kas sissetulek on ikka 1000 euro ringi neto 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. mai 2014 at 16:15

      No mingi paarike kahepeale ikka nii palju on. Ja kui pole, siis ega nad siia kipuks kah 😀

  • Avatar
    Vasta Mannu 19. mai 2014 at 13:43

    Ma elan kesklinnas ja maksan 150 üüri, see 350 õika eest tundub küll ulme! aga nagu öeldakse, et igale asjale on ostja (või üüriline) olemas 🙂

  • Avatar
    Vasta M 19. mai 2014 at 11:12

    Hinnad tõusevadki lakke. Elasin kolm aastat tagasi õismäel. Korter ei olnud üldiselt kena ega miskit, magamiseks paras paik. Ühetoaline ja üür oli 63€ 😀 😀 😀

  • Avatar
    Vasta A 19. mai 2014 at 09:25

    Õismäe korteri eest, kus hallitab (?) veel pealekauba on küll 350 palju tahetud paraku. Ise elan Kalamajas (kus üürihinnad on ju samuti väga lakke tõusnud) kahetoalises, veidi mööblit ning kogu vajalik tehnika oli sees, maja taga 6 naabriga jagamiseks rahulik aed ning maksame üüri 250. Korter tundub ka veidi ruumikam kui teie oma.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. mai 2014 at 09:59

      Ei korteris ei hallita. Meil vahetati talvel mingid aknaventiilid vms ära ja siis kadus ka probleem 🙂 See, et sina kuskilt hea diili oled saanud, on ju tore. Sinu jaoks 😀

  • Avatar
    Vasta Angeelika 19. mai 2014 at 03:13

    Üürihinnad on küll üsna ulmelised Eestis. Ise andsime elukaaslasega 2-toalise korteri üürile 350 euri kuus tuttavale , aga korter uues majas ja kogu mööbliga, lisaks veel rõdumööbel. Õismäel vanemas majas korterit üürida 350 euri kuus tundub küll kallis, aga samas turg lubab täitsa küsida sellist hinda. Edu kolimisel!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. mai 2014 at 08:08

      No ega see hind lambist pole võetud. Uurisime praeguseid üürihindu haaberstis ja hinnad ongi praegu paraku laes 🙁

  • Avatar
    Vasta hmm 18. mai 2014 at 22:57

    Te siin kriiskate korteri üüri kohal et on kallis.Elan samas majas ja maksan 300 euri plus kom.nalid Kus juures korterite hinnad pidevalt tõusevad ja soovitan vaadata http://www.kv.ee Haaberstis olevate korterite üüri hindu kuna 350 küsida pole üldse palju.Õismäe on ikka väga hinnatud koht kus elada ja siin on tunduvalt rohkem rohelust ja lastemängu ruumi kui kuskil kesklinnas autode ja mustuse vahel .Sorry aga see on minu arvamus 😀

  • Avatar
    Vasta Triinu 18. mai 2014 at 22:49

    Ma ei sildistanud vaid ütlesin lihtsalt, et minu tuttavatel, kes kortereid üürile annavad, on üksikvanematega palju negatiivseid kogemusi. Samamoodi ise üürikat otsides uuriti kohe, kas ma ikka elukaaslasega pereinimene või üksikvanem ..
    Otseloomulikult ei mõtle ma kohe seda, et kõik üksikvanemad nüüd vastutustundetud on.

  • Avatar
    Vasta Lin 18. mai 2014 at 20:03

    Mu meelest ei saa ka lahterdada, et üksikemad just võlgu jäävad jne. Kõik võivad võlgu jääda. Üksikemadel, nagu ka minul, algul oli alguses üksi raske järje peale saada majanduslikult, et kõik maksud makstud korraga saaks. Mina õppisin majandama ja ka minu korteriomanik andis selles osas palju häid nõuandeid. Näiteks maksta parem korter ära kui muud maksud, sest siis vähemalt ei jää koduta. Samuti saab väga palju lisakuludelt kokkuhoida, mida vaja tegelikult ei lähe ning saaks teistmoodi läbi ajada. Näiteks internetti ja arvutit peaks saama raamatukogudes tasuta kasutada, teleka asemel võiks raamatuid lugeda või lastega koos mängida jne.

  • Avatar
    Vasta Terje 18. mai 2014 at 19:17

    Aga sel juhul on vist õigustatud küsimus, et mis sai sellest hallitusest, mis teil seal oli? Kas saite selle tõesti välja või sai lihtsalt värviga kaetud? Kuna pakud siin üürida, on see oluline küsimus, et mis sellest sai. Ja ka mulle tundub üürihind natuke kõrge asukohta arvestades. Samas korter on tõesti ilus! 🙂

  • Avatar
    Vasta Katriina 18. mai 2014 at 19:10

    Ei saa ka aru sellest siltide riputamisest. Üksikema on kindel võlglane ja teised kõik on kuldaväärt maksjad? Väga kompromissitu ja must-valge maailmapilt.

  • Avatar
    Vasta sddfgdfg 18. mai 2014 at 19:06

    Mina üksikema ja ei ole iial olnud probleeme mul üüri maksmisega, olen vastutustundlik, sest lapsega on stabiilne kodu oluline.

    • Avatar
      Vasta lala 18. mai 2014 at 19:43

      Ise tean ka enamuses selliseid emasid, kahjuks aga on tõepoolest neid, kes ühe võla tekkides kohe uude kohta jooksevad, vajadusel iga kahe kuu tagant. Lastest on kahju aga mis teed, kui emad majandada ei oska. Loomulikult on selliseid ka mõlema vanemaga peredes.

  • Avatar
    Vasta ann 18. mai 2014 at 18:47

    Üürihind üsna hullumeelne. Ise elame kesklinna piiril ja maksame 2x suurema korteri eest 250€. Teil ju korter väike ja asub Õikal mis pole ka kuigi ahvatlev piirkond.

    Aga jah, edu üürimisel. Soovitan kindlasti potensiaalseid huvilisi googeldada. Ja kui ise korterit välja üürisime siis meie jaoks olid aastaid kõige usaldusväärsemad üürilised ÜLIÕPILASED. Neil enamasti maksavad vanemad üüri. Ühesõnaga üliõpilastega polnud iial probleeme! Mida ei saa aga öelda perede koht nt, nagu sa isegi mainisid, et kui ei maksta siis hakati ütlema, et kuidas me anname viimase palu käest lapsel jne.

    • Avatar
      Vasta konkreete 19. mai 2014 at 15:31

      mul ema korteris ka tudengid, meestudengid. laisad nagu lohed, nende pärast on vaja vannitoas remonti teha ja peldikupott ära vahetada, sest tüübid ei viitsind absull koristada enda järelt. ma ei tea, kui raske on aegajalt potti harjata? tundub, et väga raske ikka.

  • Avatar
    Vasta Liisu 18. mai 2014 at 18:38

    Nad ei ostnud maja ju :D. Kardo ema nn. ülemisele korrusele lähevad 🙂

  • Avatar
    Vasta kätlin 18. mai 2014 at 18:34

    Kuhu maja ostsite omale ja kui saladus pole palju maja maksis..
    Ja vaadates kõike seda mida omale lubada saate siis tundub nagu teil salajane raha puu 🙂

    • Avatar
      Vasta eeonsee 18. mai 2014 at 18:48

      Nad kolivad ämma teisele korrusele:)

  • Avatar
    Vasta Triinu 18. mai 2014 at 18:24

    + imelised naabrid, ausalt 😉

    • Avatar
      Vasta Sigrid 18. mai 2014 at 18:30

      Jaa, vähemalt sa Triinu oled küll vahva. Sulle tuleks küll naabriks. 😀

  • Avatar
    Vasta lala 18. mai 2014 at 18:24

    Kõik blogijatest malluka copycatid saavad nüüd tormi lennata, nii uhke oleks öelda, et omg, ma elan MALLUKA ENDISES KORTERIS!!! 😀

  • Avatar
    Vasta Asoo 18. mai 2014 at 18:04

    Kas otse omanikult? Köögimööbel sees ikka jah? Mitu tuba? Oleks suur huviline, tundub kena korter olevat.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. mai 2014 at 18:05

      Otse omanikult ikka jah, köögimööblit ma välja kiskuma jah loomulikult ei hakka. Külmkapp ja nõudepesumasin on köögis samuti olemas. Tube on kaks, korter on kena küll. Laste lemmikuks on suur tahvelsein esikus 😀