0
Uncategorized

elutuba – enne ja pärast mööbel

20. oktoober 2014

Eilne esikukraamimine andis mulle täna motivatsiooni ka elutoas üks nurk puhtaks küürida. Põhiliselt seetõttu, et diivanid ja tugitoolid nii kurvalt siin tolmu sees ootasid aega, mil nendel istutakse ja Kardo nii kurvalt ootas aega, millal ta ometi oma Xboxiga elutoas mängida saab. Xboxi veel alla pole toonud, sest ma olen nii õnnelik, et jälle väike nurgake korda sai.

Eriti õnnelik olen ma muidugi enda tugitoolide ja diivani üle. Siinkohal pean ma tänama Mirjamit, kes mulle oma sadulseppa “laenas” ja tulemus on siis teie ees.

Tugitoolid

diivan

Esiti mõtlesin elutuppa osta lihtsalt üks suur ja uus nurgadiivan (u 700 eur), siis mul on hea meel, et Mirjam mulle just sellise vana uueks tegemise mõtte pähe pani, sest muidu mul ei oleks praegu mahagonist diivanit! Diivan maksis 50 eurot, tugitoolid vist…70 kokku? Sadulsepp 250 eurot ja kangad kokku ehk umbes 70 eurot. Kerge arvutus näitab, et ma sain 440 euro eest endale midagi palju lahedamat, kui suvaline nurgadiivan, mis on igal teisel. Mahapanemist ootab veel vaip, aga teda ma enne siia ei pane, kui kõik valmis. Ei viitsi seda tolmust puhastada.

Kuna meie elutuba on üsna suur, siia ehitati kunagi magamistuba ja elutuba kokku (selle pärast ka see üks valepildi plank põrandal, seeal oli sein, siis saame meie selle mõtteliselt eraldada kaheks. Elutoa osaks, kus on diivan ja telekas jne (need mis pildil) ja teine osa on nn söögituba. Sinna tuleb meil samuti üks iidamast-aadamast vana laud ja veel iidamamast-aadamamast (haha, mis sõna:D) viini toolid. Kuskile siia tuppa pean ma mahutama ka ühe suure kasside ronimispuu ja lebola, sest külmad ajad on tulemas ja nõnda peavad nad oma ronimis ja kraapimis ja lamamisvajadused toas ära rahuldama. Endale jäi silma midagi sellist. Aga jah, praegu on see seis meie “söögitoas” just selline nagu eelmises postituses näha oli.

tuba

See asi teleka all oli meil mõeldud ajutiselt sinna panemiseks, sest meil ei ole veel telekalauda. Ma võõpasin selle valgeks (ühte kihti tahaks ta hirmsasti veel) ja nüüd meeldib ta mulle täitsa hästi. Muidu oli ka selline vana sektsiooni osa vms. Lamp aga pärineb kunagiselt K-Rauta sulgemisalest, mis kuskil lasnakal oli. Seega skoorisin selle mingi maksimaalselt 10 euro eest. Ta on küll tegelikult häääästi pika juhtmega õuelamp, aga kuna mul praegu sinna lampi panna pole, siis ajab asja ära küll.

tubaaaLaud on muidugi see kõige odavam ja harilikum Ikea lauake, kommipurk seal peal aga ka samuti Fiesta poest ostetud, nagu ka eelmisel pildil need väiksed kroonikesekujulised küünlalused. Laelambid on kolm täpselt samasugust ja laes ripub hetkel Mari sünnipäevast saadik selline vahva vidin, mille oma kätega õmbles Marile üks sünnipäevakülalistest. See läheb kindlasti Mari tuppa rippuma, kui kunagi siin segadusest kuskilt mingi tuba välja kooruma peaks. Elutoast ei ole ma lihtsalt viitsinud seda maha võtta ja vahet ju suurt pole ka. Nii armsad on need lipsukesed ja ega nad siin tükki hetkel küljest võta.

Otsisin arvutist ka pilte elutoast enne, aga suurt midagi ei leidnud, peate nende mõne üksikuga leppima.

20140629_125830 20140629_130106 20140629_144013

Sulle võib ka järgnev huvi pakkuda

12 kommentaari

Jäta kommentaar ning oota - kommentaar ilmub peale ülevaatamist

 • Reply 123 22. oktoober 2014 at 05:49

  Teemaväline, aga tahtsin lihtsalt öelda, et kasutatud mööbliga võivad kummitused väga hästi kaasa tulla. Eriti igasuguste peeglite, kummutite ja muu säärasega.

 • Reply Brynett 21. oktoober 2014 at 00:55

  Kahju vaadata, et need roosad tugitoolid teise katte said…nii ägedad olid enne 🙂

 • Reply Katri 20. oktoober 2014 at 20:44

  Nii, jagatagu nüüd sadulsepa kontakti, mul oleks ka paar ideed vaja teostada. 🙂

 • Reply Mannu 20. oktoober 2014 at 17:25

  kuidagi väga kunstiinimeste elutuba tundub 😀 selline teistsugune, muidu ilus.

 • Reply Külli 20. oktoober 2014 at 15:28

  Ise polsterdamise, mööblinikerdamise jms koha pealt ma oskan soojalt soovitada sellist koolituskeskust nagu Vivendi (www.vivendi.ee). Olen seal käinud nii puutöö- kui restaureerimise kursusel ja väga-väga rahule jäin.
  Diivan ja toolid on ägedad jah 🙂

 • Reply Jaanika 20. oktoober 2014 at 14:37

  Minul ka sellist diivanit vaja 🙂 pisikesse koju mahuks see fantastiliselt ära 🙂

 • Reply Katre 20. oktoober 2014 at 13:32

  Kuidas ma kadestan inimesi, kes viitsivad ja oskavad vanast mööblist eriti lahedaid omanäolisi asju teha. Mul teinekord ideesid on, aga vot mässata ei oska (ja ei tea, kas viitsiks) ja ega pole ka siin kohta, kus sellega tegeleda, nii et laps tolmu ja värvihaisu sisse ära ei lämbuks.

  • Reply Mallukas 20. oktoober 2014 at 13:38

   Kle ma annaks kõik, kui ma ise oskaks asju polsterdada jne 😀 Ja ega ma midagi eriti ise meisterdanud ei ole, ainult mingeid asju nipet-näpet värvinud. Kuna nüüd on rahad otsas, siis Mari toas tuleb vist rohkem isetegevust teha 😀

 • Reply Eveliis 20. oktoober 2014 at 13:10

  Diivan. Jälle üks fantastiline leid. Kui see on pärit Magda misjonipoest, siis ma olen nüüd pahane ja tõmban Perekoolis teema üles, sest MINA tahtsin seda diivanit sealt.
  Igatahes tundub, et kodu on tulemas tõeliselt stiilne! Suurepärased valikud siiani.

  • Reply Mallukas 20. oktoober 2014 at 13:15

   Mkm, ma leidsin selle osta.ee’st. Muidugi hiljem pakkusid mitmed mulle samasugust jumala tasuta… 😀

   • Reply Eveliis 20. oktoober 2014 at 14:19

    No aga ole siis inimene ja võta vastu üks selline 2+3 komplekt ja sheeri minuga. Mul on nii kurb meel, et ma Magdasse hiljaks jäin tookord kui (kusjuures sama värvi roheline) diivan seal müügis oli

    • Reply Mallukas 20. oktoober 2014 at 15:08

     Kerttu Rappu vms meie oktoobrikatest andis täpselt sellise diivani ära. Tugitoole nägin just kuskil grupis ära anda. Mitte päris samad, aga tigutugitoolid, megalahedad.