Uncategorized

sharing is caring

22. oktoober 2014

Kui mõned veel märganud pole, siis minu paremal pool on üks nupuke “toeta minu tegemisi“. See on seal paar päevakest olnud, aga ma pole sellest juttu teind, sest mul polnud otseselt millegi jaoks “tuge” vaja ja mõtlesin, et küllap keegi seda ikka ise märkab. Oh mind rumalat, ei huvitanud see seal suurt kedagi ja niisama, ilma tungiva vajaduseta ma seda kuulutada ka vajalikuks ei pidanud.

Igatahes täna jäi mulle silma ühe tuttava kuulutus, kus ta müüb 220 euriga kaamerat. Krt, ma olen ammu kaamerat tahtnud, sest mu telefon ei tee ikkagi nii normaalseid pilte ja tahaks ka vahelduse mõttes siis neid natukene ilusamaid teha. Nii teile, kui endale. Ühtlasi oleks sellega palju mõnusam videosid teha!

Ma pakkusin tuttavale, et ma võiks teha sellise pool-pool diili, et maksaks nüüd pool ja pärast pool, et mitte siin kuu lõpus nälga jääda, aga tuleb välja, et tal homme selgub, kas üks teine õnnelik ostab selle ära või mitte.

Seega kampaania “kraabime Mallule puuduoleva raha kokku” algab nüüd. Kui keegi tunneb, et ta on mu blogi lugenud ja talle on meeldinud see mis ta loeb (mitte alati, mõnikord sobib ka :D) siis plz klikkige SIIA ja tehke oma panus. Olemas on lausa kõik pangalingid, et see teema teile võimalikult kerge oleks. 10% kogu tulust läheb iga kuu kuskile annetusteks, et te vähemalt saaksite tunda, et teete kellelegi teisele ka head 😀

Pank küll sööb 3% endale, aga kui umbes paarsada inimest euri annavad, siis selle euri eest saate te selliseid videosid näha, et hoia ja keela!

Kellel on euri üle?

pretty_please_cat-s450x326-177840-8925069

(Ja kui keegi kunagi vastu euri laenata tahab, siis teate mu meili :D)

Loe ka neid postitusi!

67 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Madiken 25. oktoober 2014 at 16:29

    “Ise olete ka kerjused, kes kerjavad meelelahutust tasuta (ei raatsi eurigi välja käia)” – põhimõttelt olen sellega nõus 😛 Tänapäeva inimene ei saa aru/ei mõtle sellele, et ntx tasuta netist uudiste lugemine ei ole tegelt inimõigus. Samamoodi söövad blogid naisteajakirjade lugejaskonda. Kuid ajakirja eest tuleb maksta ja ajakirjanik saab palka, blogija mitte. Sina tõenäoliselt panustad oma blogisse ajaliselt väga palju, kui mitte täis, siis poole kohaga töö. Ja seda “kasutavad” tasuta veerandsada tuhat inimest. Ka tasuline “lukk” peale panna oleks tegelikult täitsa okeika, ja pretsedent. Ainult et rahaliselt see tõenäoliselt ei tasu ära kuna kaotaks reklaamiandjaid?

    Küll aga oleks võinud selle teema veits stiilsemalt/vähem kerjamisena tunduvana kirja panna, siis ei oleks ka kraaksumiskohta 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. oktoober 2014 at 16:30

      Ma olin lihtsalt aus 😀

      • Avatar
        Vasta Madiken 25. oktoober 2014 at 20:28

        haha, seda küll 😛 ma mõtlen sellesmõttes, et kui sa oleks niisama kerjamise (:D) asemel selgitanud ära, miks see on maailmamastaabis vaadates hästi okei, kui internetis tarbitava info eest makstaks, siis nagu ei oleks eriti midagi vastu öelda kellelgi.. kuigi noh, mõnel inimesel kindlast oleks ikka – kuni eksisteerib anonüümne kommenteerimine, seni eksisteerivad ja kirujad. tegelt vb sa kuskil oledki sellest kirjutanud, siis sorri, et mõttetut asja soovitan. ütlen ausalt, et ma vahest loen su blogi, aga mitte alati…. 😛

  • Avatar
    Vasta Kätlin 24. oktoober 2014 at 12:22

    Kas keegi teab, kui palju aega võtab selline blogimine? Jah, see võtab aega, ja mitte vähe. (vähemalt nii ma arvan) – mingi kogemus tegelikult ühe columi tegemisega ka on olemas.

    Mina ei kritiseeri malluka raha küsimist. Või noh, alguses kritiseerisin (ja seda oma peas), kuid mõeldes sellele, tekkis loogika. Jah see on inimese töö – poolekohaga, täiskohaga – igatahes mingi töö/kohustus see tegelikult on. Sest kõik lugejad on nn. kurjad/kurvad, kui nt nädalake ei ole ühtegi postitust.

    Mida ma siiani soovitan aga Mallukal endal vaadata on bännerid ja nende asukohad. Mul on tõesti suva, kui need olemas on. Aga mul ei ole suva, kui see segab teksti lugemist. Siin on tegelikult vahe sees.

    • Avatar
      Vasta Mari 25. oktoober 2014 at 08:44

      See blogimine on vabatahtlik! 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 24. oktoober 2014 at 10:01

    Kas kannad nüüd kaamera jaoks kerjatud raha ohvritele tagasi kui oled selle tasuta saanud? Või otsustad jälle enda parema äranägemise järgi võõra rahaga heategevust teha?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. oktoober 2014 at 12:48

      Küsiks vastu, et kas oksendad tihti sappi? Raha eest ostan endale loomulikult vaalanahast kasuka!

  • Avatar
    Vasta Egely 24. oktoober 2014 at 08:44

    Lihtsalt piinlik on lugeda neid kibestunud Eesti naiste kommentaare. Ma saan aru, et kõigile pole antud sellist kirjutamise annet nagu Mallukale, kuid kas peab seda sappi pritsima, mis kokkuvõttes ei anna kellelegi mitte midagi? Prioriteedid on paigast ära siin vaid paljudel lugejatel.

  • Avatar
    Vasta Kratt 23. oktoober 2014 at 19:36

    Saaks ehk Malluka kommentaari?
    Jost Pehlak:
    Emily seisund on nüüd selline et järgmine etapp on taastusravi, lähemalt ma ei saa kahjuks midagi rääkida kuna Malluka sugused ajakirjanikud moonutavad tõde ja muudavad loo lugejale väga huvitavaks, sellega nad ei arvesta et kuidas nende ” tõde ” Emily lähedastele mõjub. See ka põhjus miks ma uudiseid ei loe ja siin sõna pole võtnud. Lühidalt öeldes Emily seisund ei ole enam eluohtlik ja ta on ärkvel.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. oktoober 2014 at 19:50

      Ma ei oska kommenteerida, ju siis kardab Jost, et ma võin kirjutada ka tema kohta asju, millest inimesed mulle rääkisid ja paneks ta väga tumedasse valgusesse.

      • Avatar
        Vasta MV 24. oktoober 2014 at 08:57

        Millest inimesed rääkisid? Kas sa mõtled ka enne kui ütled? See ju täpselt sama, et ´´naised saunas rääkisid´´ 😀 Kõike päris ei saa ikka tõepähe võtta mida keegi kuskil räägib 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 24. oktoober 2014 at 12:47

          Jah, muidugi ei saa, aga kui tegu on inimesega, kes elas mehega koos pikalt, siis tema sõnu vast ehk nagu saab? Kopeeritud vestlusi ehk saab?

          • Avatar
            MV 24. oktoober 2014 at 15:19

            Ma võin ka oma eksi kohta igasuguseid asju välja mõelda ja vestlusi kopeerida mugandatud kujul 🙂 kõige lollim põhjendus uskuda kellegi juttu, mida kuulnud olen. Tegelt ka mõtle enne kui midagi ütled. See ei ole pahaga soovitatud.. Vastusest ma ei oska seda kommenteerida oleks piisanud, see lause lõpp on nagu enese õigustus või tahtsid end lihtsalt paremini tunda?

          • Mallukas
            Mallukas 24. oktoober 2014 at 17:08

            no vaata, ma ei lähtu siin ühe inimese sõnavõttudest.

  • Avatar
    Vasta J. 23. oktoober 2014 at 14:59

    No ütleme nii, et ma toetaksin pigem niisama 100% mõnda organisatsiooni, kes toetust vajavad. Aga nii siduda enda fotoka ostu ja heategevust…no ma ei tea 🙂
    Ma pigem küsiksin, et kuna sa ise oled igal pool kirjutanud, et saad reklaamide eest mitu sotti kuus (lisaks saad sa ka emapalka, mis ei ole miinimum), kuhu teie pere küll raha paneb? 😀 Noh selles suhtes, et väljas pidevalt söömas käia ja veinitada jne selleks raha on aga et kuu lõpus 200 eurot fotokale panna seda raha just kui ei ole kohe üldse. Kas sa ei arva, et elad ise veidi üle oma võimete? Ja ma olen rohkem kui kindel, et lugejate abiga sa fotokaraha kokku saad ja ma loodan, et saan tulevikus tõesti ilusamaid pilte nautida su blogis aga jah just see üle oma võimete elamine 🙁 ma ise olen võibolla lihtsalt teistmoodi inimene ja ei mõista seda…ära võtta kohe solvanguna ja rünnakuna! 🙂

  • Avatar
    Vasta Cac Tus 23. oktoober 2014 at 13:44

    Kas mõni firma ei ole nõus sulle siis tasuta andma ühte kaamerat?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. oktoober 2014 at 19:32

      Kle selgus, et neid on lausa kaks

  • Avatar
    Vasta Maria 23. oktoober 2014 at 13:31

    Mul on suhteliselt ükskõik, kas keegi kerjab või mitte, aga hakkasin lihtsalt mõtlema, et kuule, Mallukas, sa ju mingi aeg hõiskasid siin, et küüntega tegelemine hakkas meeldima ja soetasid endale need geellakid. Oled sa need maha müünud või midagi? Teeksid paarikümnele sõbrannale-lugejale tasu eest küüned ja saaksid oma kaameraraha kokku. Või kui ilmtingimata lugejate käest raha tahad selleks puhuks, siis selle küünteteema võid niisama lisaraha teenimise jaoks uuesti mõttesse võtta. Kuskil seal remondi keskel ikka laud ja kaks tooli on..või lähed ise külla kellelegi 😀
    Ma ei tea, lihtsalt turgatas pähe, et sul ju tegelikult on neid allikaid, kust raha saada…

  • Avatar
    Vasta Juhuslik 23. oktoober 2014 at 12:34

    Siin on natuke imelikud põhjendused minu jaoks, et miks peaks Mallukat toetama.
    Kui ma maksan ajakirja või ajalehe eest, siis ma ootaks ju ikka rohkem kui 1-2 jutukest päevas?
    Mina arvasin ikka, et head tehakse selle pärast, et tahetakse kedagi aidata. Heategu on selline tegu, mis vastutegu ei taha. Ehk siis, põhjendada, et mina teen head, tehke nüüd mulle ka on rohkem nagu vahetuskaubandus.

    Aga mis puudutab lugejatelt raha küsimist, siis mina küll siin probleemi ei näe. Me elame demokraatlikus vabariigis ja igaüks võib elada nii kuidas ta soovib. Kui tahab, siis küsib raha ja kui ei taha, siis ei küsi. Mallukas tahab. Konkreetses küsimises ei ole ju midagi, mis sunniks kedagi raha üle kandma. Lugejatele jääb ju samuti vaba valik.

  • Avatar
    Vasta ann 23. oktoober 2014 at 10:53

    Inimesed ongi erinevad,saage sellest aru.Mina olen selline kes nyyd täiskasvanuna ei suudaks isegi oma vanematelt raha vastu vôtta,never ever.Samuti töötan ma korralikult selle nimel et mul oleks palk millega elan ära nii et saan vajadusel osta oma perele kôik vajaliku,panna raha kôrvale jne.See olen mina ja veel paljud teisedki.Aga siis on veel inimesi kes pigem ei viitsi vaeva näha ja sebivad omale raha teistmoodi.Need inimesed ei ole sugugi mitte lollid,pigem vb kavalad ja oskavad endale elu lihtsamaks teha.MIna ei näe selles midagi halba ja absoluudselt ei tee Mallukat sellepärast maha.Kui siin kedagi lolliks nimetada siis olete need ju pigem teie kes selle raha välja käite.
    Eks iga inimene peaks leidma endale siis selle sobiva eluviiti,olgu selleks “muiduleivasööja” vôi töörygaja vôi mida iganes veel.
    Ainuke asi mille peale mina môtleks Malluka asemel on see et laps on oma kodu peegel.Kôik mis teevad vanemad peavad tavaliselt ka lapsed ôigeks.Nii et kui sina kysid internetis inimestelt raha läpparite ja kaamerate jaoks siis Mari arvates on selline käitumine täpselt see ôige.Jah praegu on ta veel pisike aga aastad lähevad kiiresti.
    Mul on kysimus Mallukale ka siia lôppu lisada.Mida täpsemalt sa pead silmas oma heatevevuse all?Noh see lause et sa ise teed ka pidevalt head?Kas sa pead silmas seda et sa kirjutad siia yhe loo mônest abivajajast ja lisad lôppu kontonumbri ?MItte et ma ei hindaks seda sinu kirjutamist ja tähelepanelikkust aga samas mulle on jäänud mulje et need annetajad on ikkagi teised inimesed ? Tegelikult RAHA iseenesest tuleb ju mitte ainult rahakotist vaid ikkagi töötamisest.Igakuisest töötamisest.
    Aa ja siis viimane asi veel. Sinu suhtumine on kohutavalt muutunud! Sind isiklikult mitte tundes lähtun ju vaid postitustest aga no “nôiaella” postitusele vastust lugedes märkasin kohe sellist “uhket” nina pysti suhtumist .Yhesônaga ära unusta seda mille pärast sinu blogil hästi läheb.Just sellised provotseerivad teemad,klats ja muu draama kommentaaride all läheb sinu lugejaskonnale kôige paremini peale.Nii et suure töö on ka teinud need kommentaatorid kes ei ole sinuga yhel meelel.Siis saab ju rohkem klatsi ja draamat.

  • Avatar
    Vasta ikkaveel 23. oktoober 2014 at 00:58

    annetan kohe raha, kui see krdima blogroll korda saab. ses mõttes, et sul seal enamik blogisid, mida ma nagunii loen, ja seepärast siin ka käin. muidu copyn need aadressid ja ei viitsi siia enam tulla:D

  • Avatar
    Vasta Silvia 23. oktoober 2014 at 00:36

    Oh jah, jälle..
    Üks asi raha kerjata siis kui tõesti on häda. Teine asi on raha kerjata oma vidinate tarbeks. Ära nuta siin et oled varsti näljas ja oaljas kui endal on raha uute kleidikeste ja pikenduste jms pahna peale. Prioriteedid võiks kah paigas olla. Ma mõtlesin, et kui sa ühe korra veel vaeslast mängid tuleb siit unfollow, noh täna on see päev. Ma tean et minu üksik unlike ei huvita sind aga ma loodan et on veel inimesi kes minuga ühel meelel, et su kerjamine, kogu ellusuhtumine ja kuidas sa teisi inimesi maha teed ise veel hullem olles, ületab juba igasugu piire.

    • Avatar
      Vasta kaseke 23. oktoober 2014 at 02:32

      Uskumatu, kus kohast tuleb selline negatiivsus.
      Imestan, et Mallukas yldse tahab kirjutada sellistele vingatsitele.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. oktoober 2014 at 09:28

      Arvad tõesti, et ma oma raha eest ostan kleite ja pikendusi?

  • Avatar
    Vasta m... 22. oktoober 2014 at 22:32

    Gamerid teenivad ikka sponsorite käest, mitte ei küsi enda fännidelt annetusi, vähemalt mitte need streamijad keda ma vahest vaatan.( hdtanel ei lähe arvesse, kes lastelt raha kerjas toidu jaoks, ta on ka eestlane muideks” Mingid tissid väljas female “gamerid” jah küsivad annetusi 😀 samas pole ka need teised blogijad, keda ma vaatan “annetusi” küsinud. Annetuste küsimine blogi “ülevalpidamiseks” ja et oleks huvitavam blogi näitab nii mõndagi. Iga blogi loosib tasuta asju välja ja kunagi pole täheldanud, et nad raha küsivad sellepärast.

    • Avatar
      Vasta m. 22. oktoober 2014 at 22:58

      Võibolla ei vaata siis sa sellisel tasemel neid vms. Igatahes on enamustel streamidel ka donation nupp olemas ja streami vaatamisel näed ka jooksvaid annetusi. Kui keegi teeb kuskil ühe laheda “killi” eest 20dollarit annetust, siis 1€ malluka miljoni humoorika postituse eest ei ole s*****i..

  • Avatar
    Vasta m. 22. oktoober 2014 at 22:11

    Issand jumal. Elukutselised gamerid teenivad ju samamoodi “annetuste” ja sponsorite pealt.. nemad mängivad onlines oma mängu ja laivis inimesed kodus vaatavad ja aina annetavad… JA MITTE VÄHE. Samamoodi kirjutab ju Mallukas siia ka meile lugemiseks ja ka sellepärast et endale meeldib… Igasuguseid erinevaid ameteid on olemas, ja Malluka 1€ küsimine peamiselt blogile on veel õige leebem tegevus…
    Küll ka mina selle ära teen, kuna kõikidel on ju raha et hääletada kuskil otsesaadetes oma lemmiklaulja poolt, siis on ka see 1eurts et mallukas saaks kaamera blogile mida igapäevaselt loen.. i don’t see any problem here.
    Tegelikult tahtsin Mallukas su käest küsida, et millega sa Emily vanemad välja vihastasid, et nad nii õelalt su kohta kirjutasid? (Isa siis)

    • Avatar
      Vasta lily 22. oktoober 2014 at 22:24

      Nii, mis see tähendab? 🙂

    • Avatar
      Vasta kj 23. oktoober 2014 at 13:27

      Mis Emily isa kirjutas siis ja kus?

    • Avatar
      Vasta Reelika K 23. oktoober 2014 at 13:36

      mind huvitaks ka sama küsimus (see viimane siis)

      • Avatar
        Vasta Reelika K 23. oktoober 2014 at 13:37

        st et see küsimus
        “Tegelikult tahtsin Mallukas su käest küsida, et millega sa Emily vanemad välja vihastasid, et nad nii õelalt su kohta kirjutasid? (Isa siis)”

        • Avatar
          Vasta MV 23. oktoober 2014 at 15:04

          Jost Pehlak:
          Emily seisund on nüüd selline et järgmine etapp on taastusravi, lähemalt ma ei saa kahjuks midagi rääkida kuna Malluka sugused ajakirjanikud moonutavad tõde ja muudavad loo lugejale väga huvitavaks, sellega nad ei arvesta et kuidas nende ” tõde ” Emily lähedastele mõjub. See ka põhjus miks ma uudiseid ei loe ja siin sõna pole võtnud. Lühidalt öeldes Emily seisund ei ole enam eluohtlik ja ta on ärkvel.

  • Avatar
    Vasta J 22. oktoober 2014 at 21:43

    Pigem jah võiksid blogis oma riideid müüa. Ja mis sellest paroolist sai, kas seda saabki nüüd raha eest.. või kuidas?

  • Avatar
    Vasta mai 22. oktoober 2014 at 21:42

    Kuule, kas su blogroll ei tööta?

  • Avatar
    Vasta lily 22. oktoober 2014 at 21:39

    Kas sellest ikka oled kuulnud juba, Mariann, et Emily on vist tõesti paranemas? http://www.delfi.ee/news/paevauudised/110_112/vaarkoheldud-vaikelaps-sai-intensiivist-valja-kuid-vajab-veel-pikka-haiglaravi?id=69921761 Lapse isa oli ka loonud toetusfondi, äkki jagad seda siin vmt?

    • Avatar
      Vasta lily 22. oktoober 2014 at 21:58

      Ahsoo, see kommentaar ei tähendanud, et mida sa “kerjad” (kopp muidugi juba sellest naljast ka) siin, kui teistel on palju hullem vms, vaid ma alles praegu nägin seda artiklit ja kurb lihtsalt, kuidas sellised tähtsad lood alguses suure kella külge pannakse, aga siis juba paari ndl pärast ei mäleta ega hooli enam keegi. Minu meelest on väga oluline teadmine, et ei juhtunud kõige hullemat ja et äkki saabki tüdrukuga kõik korda, ometi kirjutatatakse sellest vaid väike ebainformatiivne delfi nupuke 🙁

  • Avatar
    Vasta Liis 22. oktoober 2014 at 21:19

    Oeh… Viu-viu-viu… Mis kräunute siin, lapsed? 😀 Keegi ei sunni ju annetama, aga selge on ka see, et selline blogi võtab oma aja ja energia ning kui soovite, et kirjutaja panustaks siia rohkem oma ressurssi, siis suurimad fännid võiks ju mõne euroga toetada.

    Igatahes see vabatahtliku annetuse süsteem on minu meelest normaalne. Igaüks annetab oma südametunnistuse (või selle puudumise) järgi. Parooli eest ma ei ole maksnud ja ei maksa ka tulevikus, annetaks aga küll, kui saaks paypali või mõne muu võimaluse, sest paraku elan ka ise väljamaal ja Eesti kontodel nullid reas…

  • Avatar
    Vasta mellu 22. oktoober 2014 at 21:07

    Kas teile õelusussidele mastakse selle õeluse eest, mis teil suust välja tuleb? Kui teile ei meeldiks see blogi, siis te ka ei teaks, et sellel Mallukal kaameraostuks raha on vaja?! Ise olete ka kerjused, kes kerjavad meelelahutust tasuta (ei raatsi eurigi välja käia), seda küll varjatud kujul, aga näete, mina näen teid läbi 😀 Keegi ei sunni teid ju nuga kõril maksma, mida siin sõimata?! Küsija suu pihta ei lööda!!!!!! ometi olen kindel, et Malluks saab oma kaamera kätte ja naerab teie peale, teie aga olete oma õelas väärikuses lihtsalt kadedad 🙂 Edu raha kogumisel!!!!

  • Avatar
    Vasta Kallu 22. oktoober 2014 at 21:06

    Mhm, minu arust täiesti norm mõte, et blogi eest raha küsida jne, aga see siin on pesuehtne kerjamine, ükskõik mismoodi seda siin teistele serveerida. Vanasti said inimesed ikka ise endaga hakkama. Nüüd internetiajastul üks kerjamine käib: iga päev jagatakse fb-s postitusi, kus kellelgi jälle millegi jaoks raha vaja. Kõigepealt peaks püüdma ise enda elu selliselt sättida, et poleks pidevat rahapuudust, mitte esimese asjana teiste inimeste peale lootma, eriti veel võõraste inimeste peale. Ettevõtlikkust sul nagu paistab olevat, miks siis mitte oma blogi panna kasumit teenima selle asemel et kerjata?

  • Avatar
    Vasta Hmm 22. oktoober 2014 at 20:41

    Mulle meeldib see idee, et osade postituste eest veidi raha küsida, no nt euro. Igati mõistlik, kaalu seda ideed! 🙂

    • Avatar
      Vasta Teele 22. oktoober 2014 at 21:04

      Lugesin seda tööotsimise blogi stiilis “ega ma 9-5 tööl väga käia ei viitsi” ja seejärel, kuidas sa kellegi tööle võtad ja siis, et sind saab raha eest üleval pidada… Mõtlesin, et nalja teed 😀 Aga tuleb välja, et mitte 😀 Nati nagu imelik küll, et küsid fännidelt oma eluviisi ülalpidamiseks raha 😀 aga no ma ei arvusta! Ja no selge, et selliseid, kes selle õnge lähevad, on palju. einoh päris hea, FB-s ka juba iga päev keegi küsib raha 😀 Võiks ka küsida 😀 See su toetuste küsimine ja lausa “pangalinkidega” tundus lihtsalt uskumatu. Või ikka tegidki nalja? 😀 Maisaa nüüd aru :S

  • Avatar
    Vasta Birgit 22. oktoober 2014 at 20:16

    Avalik blogi on kordades hullem kui alasti kõndimine Raekoja platsil ja selle eest vabatahtliku annetuse küsimine on täiesti ok minu arvates. Kes soovib, et selline meelelahutus jätkuks, teebki oma panuse. Oleks väga tore, kui su blogist saaks elatusallikas ja sa ei peaks täiskohaga tööle minema! Elu ei pea olema töörabamine ja kui on piisavalt nutti nautida lihtsamat elu, siis kadetsejad mingu kadedusest roheliseks, aga see ei huvita kedagi!
    Ja see invaliid, kellel häbitunne ei lase endale hankida elatusvahendit-oma valik kui teed oma elu ise keerulisemaks kui see juba on. Paljude inimeste kõige suurem vaenlane on inimene ise… Sõbrale sa ilmselt ei soovitaks sellist enesepiinamist…

  • Avatar
    Vasta Liis 22. oktoober 2014 at 20:14

    Mind tegelikult huvitab, mida Kardo sellest nn “avalikust kerjamisest” arvab? Ütlebki, et go for it, saab tasuta asju, jee? 😀

    Sellessuhtes, ma saan aru, et sa näed blogiga vaeva ja mul pole midagi selle vastu, kui sa reklaamide pealt raha teenid, vastutasuks reklaami eest Macbooki said (ok, nats kade selle peale :D)…. isegi see salapostituste parool raha eest tundus okei mõte, et noh, teeni siis sellega, mis seal ikka, eks. Aga no.. ma ei tea, lihtsalt nii igalt inimeselt eurot korjata, et sina saaks mingi vidina endale mängida…

    Okei, tahad endale kaamerat ja videosid-pilte teha, hoia siis kokku, kogu, müü hilpe, mida ise ei kanna, võta järelmaksu peale. Selge see, et remondi tõttu pole rahaga priisata, aga sellisel juhul ei tasu üle oma võimete ka ju elada, et lõpuks peaks blogi kaudu teistelt heausklikelt inimestelt raha küsima. Võib-olla me lihtsalt nii erinevad inimesed, sul ongi teistest suva ja teed nii, nagu sina tahad ja sulle kasulikum on 😀 Aga ma ei kujutaks elu sees ette, et ma oma lugejatelt küsiks raha, et nt endale uus telefon osta, millega saaks instagrami tihemini updeitida vms 😀

    Aaa, ja mis sa siis teed, kui ütleme nt need paarsada inimest tahavad äkki korraga seda oma eurot omakorda sinult laenata? 😀 😀

    • Avatar
      Vasta Liis 22. oktoober 2014 at 20:16

      st teiste arvamusest suva, mitte teistest inimestest 😀

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 22. oktoober 2014 at 20:18

        Aa ja ma sellele unustasi vastata, et mis Kardo arvab. Kardo on VÄÄGA kokkuhoidlik inimene, nii et kõik, mis on tasuta, talle meeldib 😀

        (täna tuli koju VIIE PAKI pähklitega, sest olevat ales olnd)

      • Avatar
        Vasta Liis 22. oktoober 2014 at 21:23

        Kle muuda oma nimi ära. Mina olin siin ENNE selle nimega!

        • Avatar
          Vasta Liis 23. oktoober 2014 at 17:23

          Eee. Ei. Kui SIND häirib, muuda enda oma ära 😉 Ja no, eks tõesta, et sa siin “enne” olid.

          • Avatar
            lily 23. oktoober 2014 at 18:24

            haha, jõhkralt erakordne kasutajanimi on teil küll mõlemal 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. oktoober 2014 at 20:17

      Jah, mul tõesti on üsna pohhui ja ma ennast küll halvasti ei tunne. Ma teen ise pidevalt head ja aitan kõiki, kes küsivad – miks siis mina seda aega-ajalt teha ei võiks?

      Ma ei müü pea kunagi mingeid asju, kõik mis üle annan ära, kellel neid rohkem vaja.

      Kas sina teed nii nagu teised tahavad ja teistele kasulikum on :D?

      Ja kui 200 inimest tahavad minult korraga euri, siis ma soovitan selle tahtmise ajastada 9daks kuupäevaks, siis ikka saab.

      • Avatar
        Vasta Ketu 22. oktoober 2014 at 20:57

        Olen sinuga täiesti nõus Mallu, sina aitad koguaeg teisi inimesi, miks ei võiks inimesed nüüd sind aidata. Ja kerjamiseks mina seda küll ei nimetaks vaid tõesti nagu sa ütlesid, et kui inimesed on nõus ajakirja eest maksma, et seda mõnusalt lugeda, siis miks mitte maksta selle blogi lugemise eest, ka ju mõnus lugemine.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. oktoober 2014 at 20:22

      Ja see heausksetelt raha küsimine kõlab, nagu ma käiks mingi erivajadustega “lollidelt” raha välja pressimas 😀 Kes tahab, see annab, kes ei taha, see ei anna. Easy ju.

      • Avatar
        Vasta Liis 22. oktoober 2014 at 20:27

        Ma tean, ma pärast oma esimest parandamist mõtlesin ka selle sõna “heausksed” peale, et noh, ma ei pidanud päris nii seda silmas, aga ei viitsinud enam parndama hakata.

        Sellessuhtes, et seni kuni on inimesi, kes on nõus maksma, siis noh, why not, ega sa tõepoolest kedagi sunni raha andma. Ja noh, nii ma polegi mõelnud, et ise teed teistele nii palju head, et võid aeg-ajalt endale ka teha 😀

  • Avatar
    Vasta jjj 22. oktoober 2014 at 20:01

    Issand juudas jumal hoidku küll.. teie ei pea annetama! Malluka blogi on eesti loetum blogi ja rahvas tahab vägevaid teemasi.. pilte.. videosi jms. Rahvas ei teeks seda Mariannile vaid lugejatele ja kas te ikka lugesite, et 10% läheb annestusteks! Olete ikka kadedad küll, et inimene küsida oskab ja ei mängi kõvat eite kedagi kerjuseks sõimates! Ahvid!

  • Avatar
    Vasta Helena 22. oktoober 2014 at 19:44

    Olen nôus eelmise kommenteerijaga. On nii palju inimesi, kellel oleks palju rohkem vaja, aga ei lange kerjusele tasemele. Inimesel on paeva lopuks ainult yks asi – enesevàárikus. Sinul, Mallukas, ei tundu seda yldse olemas olema.

    Teine teema on need sàástupulmad. Milleks siis yldse punnitada ja koik kylalised irvitama panna? Ja usu mind, people will. 2000 euro eest pulmad:)? Lubage naerda.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. oktoober 2014 at 19:51

      Hmm. Üsna imelikud sõbrad sul, kui nad tuleksid su pulma irvitama. Kurb sinust lausa:(

    • Avatar
      Vasta Kadri 22. oktoober 2014 at 19:56

      Saage aru inimesed, raha kandmine Mallukale on RANGELT VABATAHTLIK ! Kui Teile selline viis elatise teenimiseks ei sobi, no siis Teile see ei sobi. See aga ei tähenda, et Mallukas seda teha ei tohi. Nimetada seda kerjamiseks on lihtsalt absurd, tegemist on hoopis Teie enda kadeduse/soovide ja vajadustega!

  • Avatar
    Vasta nõiaella 22. oktoober 2014 at 19:24

    Tead, mallukas, mul läks kaamera, mis aitas natuke elatist teenida, aprillis katki ja pole võimalik parandada. Nüüd olen ilma ja üritan raha koguda. olen invaliid ja mu pension on 200 euro ringis kuus. Sellest maksan üüri, arstirohud, söögi, vaevu saan osta paari sokke. Võid ise arvestada, kui kaua kulub mul selle kaameraraha kokkukorjamiseks. Aga ma ei hakka mitte kunagi sinu moodi kerjama. Mul on sinu pärast häbi. Punkt.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. oktoober 2014 at 19:57

      Kallis “nõiaella”. See on sinu valik, kui sa ei taha abi paluda asjaga, millega sa saaksid elatist teenida ja endale ehk paari sokkegi osta. Aitaksin sind hea meelega, kui sa mulle kirjutaksid. Samas ei hakka ma mitte iial sinu moodi anonüümselt inimestele “häbi-häbi” tegema. Punkt. Ja tead, mis erinevus meil kahel veel on? Mul on varsti kaamera ja sul pole sokkegi…

      • Avatar
        Vasta Triin 26. oktoober 2014 at 18:10

        😀 😀

    • Avatar
      Vasta Roosa sidrun 22. oktoober 2014 at 23:18

      Oot Postimees, Äripäev, Õhtuleht, Naisteleht ei kerja, kui küsivad oma lehe eest raha, aga Mallukas küsib, siis kohe on kerjamine?
      Kerjamine on see, kui inimene ei viitsi mitte midagi muud teha, kui mütsiga Viru pargis istuda ja teistelt almust paluda. Või see, kui inimene teeb omale kahetoalisse korterisse üheksaliikmelise perekonna ja siis Kodutunde saates halab ja nutab, et küll elu on tema peale ebaõiglane olnud.
      Mallukas teeb tööd – kirjutab Sulle, mulle ja veel 25 000 inimesele lugusid ja täiesti ok on selle eest palka saada.

      Mallukas – kas mingit otsekorralduse varianti pole, et saaks nö igakuise lehe “tellida”? Nõnda ei vaibuks Sul see laekumiste hoog ka. Inimesed paneksid mõneeurose summa tiksuma igakuiselt, keegi ei jää suurt vaesemaks, aga on justkui oma panuse andnud blogi järjepidevasse toimimisse. Palju mugavam, kui pidevalt käia ja ülekannet teha. Ja nii ei unusta ka. Muidu pead iga natukese aja järel jälle hõikama, et ae, ärge unustage, et mul on taas midagi vaja osta ja palk ei taha tiksuda.

      • Avatar
        Vasta Kriste 23. oktoober 2014 at 12:04

        Pangas peaks saama teha minuarust püsimakse ükskõik mis kontole. 🙂

      • Avatar
        Vasta Kata 23. oktoober 2014 at 13:27

        Tee pangas püsimakse ja iga kuu kindlal kuupäeval kolib sinu eur kenasti Malluka kontole 🙂 Ma “maksan” lapsele taskuraha nii moodi, siis pole ohtu, et unustan.

  • Avatar
    Vasta Kriste 22. oktoober 2014 at 18:40

    Tohib küsida mis kaamera sa ostad ? 🙂

    • Avatar
      Vasta Pisi 22. oktoober 2014 at 19:31

      Mind huvtab ka, et mis kaamera. Mina nt ei soovita osta peegelkaamerat vaid mingi nö seebikas. Ma ise mûûsin enda suure canoni komlekti maha, kuna objektiivi, vàlk ja kaamera olid liiga suured ja rasked, et neid koguaeg kasutada. Ostsin panazoniku kaamera 200€ eest ja no vàga rahul. Nii et soovitan sulle ka panazonicu kaameraid. Vôta kasvôi jàrelmaksule. Mina nt tellisin uk amazonist ja sain sealt 100€ odavamal, kui eestis oli see mûûgis.

  • Avatar
    Vasta kuskiltkaugelt 22. oktoober 2014 at 15:56

    Kas sinna nupukese alla miskit paypali varianti poleks vøimalik panna? 🙂 ( just välismaalaste jaoks 😉 )

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. oktoober 2014 at 15:57

      vot seda ma ei oska kahjuks sinna panna jah 🙁 mõtlesin just, et tulen hullult vastu ja panen eestimaa pangad, et paljudel äkki just pole paypali 😀

      • Avatar
        Vasta kuskiltkaugelt 22. oktoober 2014 at 19:24

        ahh, jama 🙁 pole eesti kontot ning netipanga ülekandes on vahendustasu naeruväärne kahjuks :/ las mingi IT-søps aitab! 😉