Uncategorized

jõuluaeg on andmiseks

16. detsember 2014

Kuigi on olemas JCI jõulupuu, mille kaudu saab kingitusi teha lastekodulastele, on ka palju perekondasid, kus lapsed elavad küll kodus, kuid rahaliste raskuste tõttu ei ole neil võimalik sel aastal oma lastele kingitusi osta. Just sellisele perekonnale tahtsin mina sel aastal kingipaki teele saata, kuid nagu kirjadest selgus, on selliseid peresid ja lapsi rohkem, kui minu rahakott aidata suudaks. Ehk tahab keegi minu lugejatest ka ühele lapsele kingituse teha ja kellegi peresse jõulurõõmu saata? Kui jah, siis ma lisan siia nimekirja lastest, kes väga jõuluvana ootavad, kuid kahjuks ilma meie abita teda sel aastal ei tule. Kes tahab see jõuluvana olla, siis kirjutage mulle ja ma saadan teile näiteks perekonnale lähima smartposti aadressi.

Panen südamele, et kui olete lubanud kingituse teha, siis tehke ka! Muidu jäävad mõned väiksed lapsed sel jõuluajal väga-väga kurvaks!

  • Ükskisa Andres ei oma rahalisi vahendeid teha sel aastal oma tütrele ei sünnipäeva-, ega jõulukinki. Tütreke saab 31. detsembril juba 11-aastaseks. KINGITEGIJA OLEMAS!
  • Tere. Kuidagi natuke piinlik on kirjutada…Oleme 7 liikmeline pere, meil on 5 last, mina momendil kaksikutega kodune ja mees käib tööl. Olen mures just oma 4 a poisi pärast, suuremad kaks poissi õpivad koolis ja on juba suured ,kaksikud on veel õnneks väikesed, 2 aastased ja tunnevad valla kommipakkidest ka rõõmu aga minu 4 aastane poiss soovib just puldiga autot. Viimati sai ta oma sünnipäevaks ja mängib ka vendade hoitud autodega aga nüüd iga õhtu kui läheb magama siis ta küsib minu või issi käest et onju jõuluvana toob puldiga auto? Ja mul pisarad jooksevad sest kuna mehe palk on meil kohtutäituri poolt arestitud ja mis kätte jääb, läheb poolte maksude, suuremate poiste elamisrahaks, natuke pisku toidurahaks, õnneks saame vist Kodulaenu maksepuhkust, ühesõnaga see jõulud on ikka nii raske meie perel aga jah…süda meil mehega on nii valu täis, et poja ootab nii puldiga autot aga meie saame post osta ainult leiba, saia piima ja makarone…VÄIKE POISS SAAB PULDIAUTO!
  • Ma ei ole kunagi olnud suurem asi abi küsija. Harva teen seda. Kui olen kõsinud, siis olen enamasti saanud vastu näppe. Omavalitsuse jaoks olen ka liiga rikas, et mind aidata. Nii ma rabelengi ise. Juhuslikult sattusin facebookis lugema Sinu postitust, kus kirjutasid muuhulgas ka seda, et ka abivajav pere ise võib kirjutada, kui peres ei ole lastel jõulukingitusi… Minu peres ei ole, mitte kõigil lastel. Ja see teeb olukorra selliseks, et ma ei saa kellelegi kinke üle anda.

    Mul on kolm last. Mõned päevad tagasi 16-aastaseks saanud tütar elab oma isa juures. Poeg saab selle nädala reedel 13-aastaseks ja kolmas laps, ka tütar, on 5-aastane. Kaks nooremat last elavad minu juures ja kasvatan neid üksi, üürikorteris. Olen 34-aastane üksikema ja töötan väikesepalgalisel töökohal – olen haiglas hooldaja. Elan oma kahe noorema lapsega Pärnus.

    5-aastase tütre jõulukingi ostsin valmis juba novembris. Paraku jäi detsembri sissetulek selliseks, et ei jätku arvete maksmise kõrvalt söögirahagi. Olen aus, hetkel on mul raha umbes 50 eurot, millest siis peaks jaguma kuni 5-jaanuarini, mil laekub poja puudetoetus. Vanemale tütrele kandsin arvele sünnipäevaks 10 eurot. Jah, tütar oleks mõistnud, võibolla, kui ma oleks öelnud, et ma tegelikult ei saa seda teha, aga ma ei soovi sealt pere poolt probleeme ja ütlemisi…

    Kohe 13-aastaseks saav poeg leppis, et sünnipäevaks ei saa ta midagi. Ja jõulukinke ei ole mul kummalegi vanemale lapsele… Kui imet ei sünni, siis ei saa ka. Kuna kaks vanemat last on jõulude ajal oma isa juures ja noorem oma isa juures, siis oli plaanis, aastavahetuse ajal, kui kõik kolm last minuga on, teha ka kinkide üleandmine. Hetkeseisuga jääb see aga ära ja ma ei tea, mismoodi seda lastele teatada, lihtsalt ei tea, mis üldse saab. Isegi magusa nänni ostmine susside täitmiseks on rahaliselt väga raske, aga 5-aastane tütar usub siiralt päkapikke ja mu poeg ka tahab ju igal hommikul natuke magusat leida. – KINGITEGIJA LEITUD!

  • Veel ootab kingitust väga suurtes majandusraskustes olev perekond, kus elavad 16-aastane tüdruk ja 4-aastane poiss. KINGITEGIJA OLEMAS!
  • Kolme lapse emal on sel talvel väga raske ja ilma meie abita jäävad kingist ilma 5-aastane neiuke, ,3-aastane tüdrukutirts ja  3-kuune noormehest pesamunake. KINGITEGIJA OLEMAS!
  • Tere Mallukas. Lugesin Teie postitust kus otsite lapsi , kes kingitusi ei saa . Nimelt olen ma 4 väikese lapse ema. Minu lapsed ei saa see aasta tõesti  kingitusi , kuna elame lasterahast ja toimetulekutoetusest. Suurem osa sissetulekust läheb elektri peale, kuna kütame elektriga elamist.  Minu elukaaslane kolis ka siia kuna sai lõpuks tööle see kuu. Seega järgmisest või ülejärgmisest kuust läheb juba kergemaks. Mul on kaks peaaegu 7 aastast tüdrukut, 5 aastane tüdruk ja 3 aastane poeg. KINGITEGIJA OLEMAS!
  • Minuni jõudis fb teie postitus, kus uurisite kas keegi teab mõnda perekonda kus lapsed sellel aastal majandusliku seisukorra tõttu kingitusi ei saa. Tean ühte perekonda kus on kasvamas 4 last. 2-aastane poiss 3-aastased kaksikud poisid ja 7-aastane tütar. Pere asub Põlvas. KINGITEGIJA LEITUD
  • Üks üksikema ei saa sel aastal omal lapsele majandusliku seisukorra tõttu oma pojale kingitust teha. Ema kasvatab üksi oma 6-aastast poega. Lapse isa ei maksa ka alimente ja nüüd ootab neid ees kohtutee mis algab juba homme.KINK OLEMAS
  • Tere.Olen lastekodu laps ja kolme lapse ema
    (4a(saab 4 jaanuar 5aastaseks) 2a ja 10kuune ) kõik on poisid.Saan emapalka miinimumi ja mees tootab ka miinimumi palga eest ja ei jätku meil  kingitusi osta kuna vaja osta riided ja mingid riided oleme ikka saanud aga alati on midagi puudu jäänud nagu praegu keskmisel ja kõige pisemal pole talveks kombekaid ja pisikesel ka papusi.Elame linna poolt saadud korteris ,kus hallitus sees ja vaja teha remonti.Linn aitab nii palju,et lõhub väliseinad kõik ära seal hallitus sees ja ehitab uuesti ülesse aga ülejaanud peame ise tegema ,ei kulge ka külalisi kutsuda sellisesse korterisse. Kuna mina saan veel emapalka ja mees ja saab palka siis linna arvates oleme me rikkad sisdetulek meil ~600 euri ja kui maksud makstud siis kätte ei jaasuht midagi.Meie pere lapsed oleksid väga õnnelikud kingituste üle 🙂 KINK OLEMAS!
  • Tere leidsin teie üleskutse Jõuluerist.Meil peres 5 last,ja ise olen kodune ja mees oli pikalt puhkusel,Meie pere lapsed oleksid kindlasti kinkide üle õnnelikud.Elame vanas talumajas mida üritame oma jõududega vaikselt remontida.Väikese ruumi remontisime ära minu koondamisrahadega,ja nüüd jälle kõik seisab. Laste vanused: Poisid 10, 8, 6 ja 3 aastat. 4-aastane neiu ka. KINGITEGIJA OLEMAS!
  • Tere Mariann!Ma ei tahaks muidu seda kirjutada, aga meie pere sissetulekuid olen vaadanud ja need ei ole just sellised, mille eest saada jõulukingitusi. Meie peres,  on õppimas 5 last ja majanduslik olukord on raske. Ema ja isa käivad küll tööl, aga see ei ole ikkagi selline, mille eest ära elada.  Me oleme lastest kõik sellised, kes teevad sporti ja tegelevad ka sellega.Meile meeldib teha ka ise head, aga kui selleks pole enam võimalusi siis jääb ka teiste aitamine ära.  Õde Merilyn on 11, mina Stella olen 15, vend Heigo on 16, vend Janar on 17 ja vend Janno on 18. KINGITEGIJA OLEMAS!

  •  Väga ootavad kinke 4-aastane poiss ja tema 2,3 aastane õde! KINK OLEMAS

  • Tere
    Kirjutan seoses sellega et mul on üks sõbranna kes kasvatab üksi kolme last ja kuna tal tütar on raske downi sündroomiga laps ja iseseisvalt hakkama ei saa siis sõbranna ei saa tööle ka minna ja nii nad elavadki linnavalitsuse toetusest ja lasterahast. Enamus tema rahast lähebki tütre rohtudele kuna tütrel ka süda raskelt haige ja nii ta üritabki kuidagi hakkama saada ja alles rääkiski et kuidas tal on nii kahju et tal ei ole raha et oma kolmele lapsele midagi jõuludeks kinkida. Aitaksin teda ise hea meelega aga jäin ka hiljuti töötuks ja vaatan ise kuidas endagagi hakkama saada. Loodan et ehk saad teda aidata natuke, see oleks tema jaoks tõeliselt hea jõulukingitus! Tüdruk on 14. Poisid on üks 5 aastane ja üks 2 aastane. KINGITEGIJA OLEMAS
  • Tere. Minu 9 tütar ootaks küll kinki.. 15 aastase poja kohta arvan et tahaks temagi….ainuke kink mis jõulude ajal saavad mu lapsed on koolis antav kommikott.kahjuks olin mitu kuud töötu,enne seda pisikese palgaga õmbleja.nüüd leidsin just uue töö aga üritame uuest jalad alla saada ..nii et kinke ootaks küll. KINGITEGIJA OLEMAS!
  • Tere.N2gin facebookis, et soovisid infot perede kohta, kellel rahaline seis ei v6imalda lastele j6uluks midagi kinkida. Nimelt tean yhte sellist perekonda. Minu 2mm on 46 aastane naine, kes kasvatab 3 last yksinda. Kokku on tal muidugi 7 last, aga 4 nendest on juba t2iskasvanud. Ta t66tab suht nigelas t66kohas, kus graafik on selline, et vahest peab t66tama n2dal aega j2rjest, k.a. laup2ev ja pyhap2ev ja lastega saab suht v2he aega veeta. palka saab ta ikka vaid veidike yle miinimumi. Ja kuna laste isa on nii saamatu mees, siis alimente 2mmale ka ei laeku. iga aasta oleme pidanud j6ule k6ik koos, aga see aasta kahjuks j22b koos pidamine 2ra, sest rahaline seis ei luba. need 3 v2ikest poissi oleksid kindlasti kingituste yle v2ga r66msad! Poisid on 10, 7 ja 6. KINGITEGIJA OLEMAS!

Üritasin praegu kirja panna need lood nii, et kes väga detailselt oma asju kirjutasid, siis need kirjutasin oma sõnadega ümber. Kirju tuli veel, kuid paraku ei olnud paljud laste vanuseid lisanud. Kui need mulle nüüd vanustega vastavad, lisan ka nemad siia.

Kas keegi sooviks aidata? Kui jah, siis kirjutage mariannkaasik@gmail.com ja ma ühendan teid abivajajatega 🙂 Kui aga teate veel kedagi, kellel oleks hädasti kinki vaja, siis kirjutage ka!

merry-christmas-hd-images-3919326

Loe ka neid postitusi!

9 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta meow 17. detsember 2014 at 18:44

    Kui sulle laekub veel selliseid kirju, siis tahaksin ka kellelegi kinki teha!

  • Avatar
    Vasta Laura 17. detsember 2014 at 14:11

    Sooviks ka siia nimekirja, kui võimalik, soovidest. Äkki saaks ka kellegile midagi teha 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. detsember 2014 at 16:04

      Hetkel on kõikidel hädalistel jõuluvana olemas 🙂

  • Avatar
    Vasta pille 17. detsember 2014 at 13:55

    ja ongi kõigil kingid olemas? Uskumatu! Nii tore! 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. detsember 2014 at 13:59

      Mul ka hea meel 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristjan 17. detsember 2014 at 10:36

    Loen siin vaikselt neid abivajajaid ja nii lihtsalt juhtusin märkama, et suurel hulgal ühtivad nende laste vanused ja sünnitamise intervall. vaadates ajas tagasi esimesse jaanuari aastas 2004, siis tahes tahtmata viib silm vanemahüvitise seaduse jõustumisele. Ei teagi, kas plaanitud või lihtsalt juhuse tahtel nii läinud.

    Häid pühi!

  • Avatar
    Vasta ... 16. detsember 2014 at 23:37

    Ise olen aidanud poodides toimuva kampaania kaudu lastele kinke teha 🙂

    KÜll aga meenus su enda lubadus igakuiselt annetada endavalitud organisatsioonile 10% oma toetustest. Kas sellest ka millalgi ülevaadet oodata on? Või oledki sa seda teinud ja ma olen midagi maha maganud? Su blogi ei kipub vahel uusi postitusi mitte avama 🙂

  • Avatar
    Vasta ... 16. detsember 2014 at 20:35

    võiks kingisoovid ka kirja panna, oleks lihtsam. aitaks ka kedagi, aga ei julge lubada, et suudan soovi täita, kui ei tea, mida tahetakse.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 16. detsember 2014 at 18:49

    Mallukas , kus elab pere kus poiss tahab puldiga autot?