Uncategorized

mäkinoob

10. märts 2015

Te ei kujuta ette, kui tihti ma googeldan asju, KUIDAS midagi oma kalli Macbook’iga teha, mis Valge Klaar mulle heldelt blogimiseks kinkis.  Kuigi mul on see arvuti varsti aastakese olnud, üllatab ta mind ikka aeg-ajalt. Näiteks:

  • Miks mu väline kõvaketas ei lase asju arvutisse panna? (eelmises arvutis sain)
  • Miks ta ei ava mitte kuskil mu väikest pleierit? Tahtsin sinna peale muusikat panna, et saaks trennis kuulata ja tee või tina, minu arvuti seda ära ei tunne, kuigi pleieri peal läheb mingi tuluke põlema küll, kui ma selle taha ühendan.
  • Kuidas ma saan teha nii, et mu ekraanile ei hüppaks pidevalt mingi cloud problem?
  • Kuidas ma saan teha nii, et ta ei lükkaks arvuti avades mulle ette uTorrentit?
  • Kuidas ma saaksin JÄRJEST pilte vaadata? Praegu vaatan ma nii pilte, et teen ühe lahti, panen kinni ja teen uue lahti. Enne sain ikka noolega liikuda piltide vahel, enam ei oska Maciga.
  • Miks mõnikord mittemacis ei ava minu saadetud faile?

Ühtlasi olen ma jälle selles seisus, et kui sünna oli, siis ei osanud ma midagi tahta ja nüüd mulle meenub, et oleks ikka nagu üht koma teist vaja. Näiteks läpakakotti, sest ma pean ju arvutit iga kord tööle vedama. Ühtlasi oleks mul nii väga vaja uut laadijat, sest eelmise on sead ja kassid ära närinud. Mari ka. Miks kõik mu juhet närivad?! Lõpetuseks on mul vaja seda kaablit, millega ma saan tööl netijuhtme arvuti taha panna, sest minu läpakas sellist suurt auku ei eksisteeri.

mac-9502582

Samas ei saaks ma oma arvutiga rohkem rahul olla ja ei kujutaks ette ka, et ma üldse kunagi elus mingit muud arvutit kasutaksin, kui Macbooki. Once you go Mac, you never come back!

once-you-go-mac-you-never-go-back-8004454

Loe ka neid postitusi!

19 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Ketu 12. märts 2015 at 20:07

    Teemaväline küsimus, aga miks lehele tulles ei viska ette kõige värskemat postitust? :/ Facebooki lehel on viide värskele postitusele ja siis on kõik kenasti olemas, aga kui lihtsalt http://www.mallukas.com tulla, siis ei näita värskeid postitusi (mõnikord on ees isegi 3-4 postitust vana postitus). Huuh, nüüd jäi mulje, et mul on parasiitsõna “postitus” 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. märts 2015 at 10:36

      Peab refreshima. See blogileht on lihtsalt katki, aga mulle juba tehakse uut 🙂

  • Avatar
    Vasta Anna 11. märts 2015 at 09:28

    Selle jaoks, et mingi programm sisse lülitamisel avaneks/ei avaneks kliki parema klõpsuga seal all doki peal selle programmi ikoonile ja vaata kas on linnuke “open at login”. Vastavalt vajuta sinna siis, et avaks või ei. Kõige lihtsam viis ilma mingite settingute jamadeta 🙂

  • Avatar
    Vasta maryjane 10. märts 2015 at 18:46

    Tõeline First World Problem – kuidas kasutada Macbooki 😀 😀 aga ei, kui ma kunagi siin, Eestis ( ? ) rikkaks peaks saama või oma väikese palga kõrvalt nii palju kõrvale panna, siis on Macbook tulevikus mu valik nr 1 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. märts 2015 at 20:59

      Mul jah esimese maailma mured 😀

  • Avatar
    Vasta LiaMia 10. märts 2015 at 16:10

    Lisaks eelnevatele kommentaaridele piltide osas. Mulle meeldib perepilte hoida iPhotos. Kui sd-kaardi fotokast arvutisse panen siis laevad ka automaatselt iPhotosse. Kui töö asjad või lihtsalt mingid pildid siis neid ma sinna ei pane, vaid panen lihtsalt kuskile ajutisse kausta desktopile. iPhotos meeldib mulle just perepilte hoida. See nagu mu fotoalbum ja kui keegi tahab mingeid pilte näha (peamiselt mu ema ja väikevend) siis ongi seal sellised pildid, mis kõlbavad kõigile näha. Seal töötlen kohe kõik pildid ära ka kohe kui arvutisse laen. Aga iPhotos peab seda tähele panema, et selle on oma prügikast. Kui pilte kustutada siis lähevad need iPhoto prügikasti mitte desktopil olevasse ehk siis peab tähelepanelik olema ja seda aeg ajalt tühjendama.

    Mul on iMac, aga septembrist alustasin õpinguid ja pm pool nädalat elan ühes kohas ja pool teises. Seda aga kaasas ju ei kanna. Ostsin endale nüüd selle pärast Dell sülearvuti, millel on Windows 8 ja no nii ebamugav ja tüütu on kõik. Kuigi hakkan harjuma siis mac on ikka palju loogilisem. Macbooki ei raatsind osta, sest tundsin, et mõttetu on ju kahte kallist aparaati omada ja peamiselt kasutan ikkagi ju iMaci. Nüüd enam tagasi ei lähe ka, vähemalt peamise arvuti suhtes. Ilma ikka ei saa.

    Kas sa juba nägid, et tuleb uut KULDSET macbook airi???? See on minu arust nii ilus :). Ainult, et mulle meeldis just maci valge klaviatuur, uuel on must. Samas ma ei kujutaks kuldset maci valge klaviatuuriga kokku. Ju vast on must ikka parem 🙂

    Küll sai ikka pikk ja mõttetu plära 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. märts 2015 at 16:35

      Kus seda kuldset mäkki näha saab 😀

      • Avatar
        Vasta LiaMia 10. märts 2015 at 19:22

        Apple.com või googelda macbook 2015
        No ja mida lolli juttu ma nende klaviatuuride kohta ajasin. Airil polegi ju valget klaviatuuri, ajasin enda klaviatuuriga sassi :).
        Harisin ennast vahepeal ja sain teada, et see uus pole Macbook air vaid lihtsalt Macbook. Selline pigem tavaarvuti kõrvale, internetis surfamiseks, loengus märkmete tegemiseks.

        • Avatar
          Vasta A. 10. märts 2015 at 19:36

          Kas sa LiaMia üldse tead, et 90 % windowsi kasutajatest vihkavad win8’t ? Proovi äkki Win7t, mida need 90 % kasutab.

  • Avatar
    Vasta Anna 10. märts 2015 at 16:03

    Mul on ka oma Maciga samu probleeme olnud, aga ikka never go back to Windows 😀

    Kui torrent arvutit sisse lülitades avaneb, siis tõepoolest vaata utorrenti enda settinguid üle ja et seal poleks linnukest Preferences – Program startup – Start uTorrent when Mac starts up – ees. Vaata ka System Preferences – Users & Groups ja Login items üle. Mind varem häiris, et Skype hüppas iga kord ette, kui arvuti sisse lülitasin, aga sain sellest kuidagi nii lahti.

    @ pildid – ma polegi tühikuga avamist proovinud, praegu proovisin, aga järjest ta ikka ei ava neid ju, kui ainult ühe pildi peale vajutan tühikuga ja mul kaustas teisi faile ka? igatahes ma olen nii teinud, et selectin kaustas Shifti klahvi all hoides kõik pilfidailid ära ja lohistan nad Preview programmi peale, siis avab kõik Previews 🙂 Windowsis on see piltide vaatamine kuidagi tõesti veidi lihtsam.

    @ iCloud probleemid – minule viskas ka kogu aeg seda cloud värki ette, aga nüüd ma ei kasutagi seda cloudi, nii et pole ka probleeme. Olgu kui kasulik asi tahes, aga ma puudust ei tunne. Soovitan sul oma cloudi settingud üle vaadata jne seal kruttida neid asju, et ta sind vähem tüütaks.

    @ väline kõvaketas – teatud kõvakettad vajavad mingid spets programmi, muidu ei ühildugi maciga. mul oli sama mure, aga tõmbasin maci mingi programmi, mis pani nad ühilduma vms ja sain siis kõvaketast ilusti kasutada. Soovitan guugeldada oma välise kõvaketta firmat vms + mac ja küll leiad lahenduse 🙂

  • Avatar
    Vasta A. 10. märts 2015 at 15:51

    uTorrent : Avad uTorrenti, vasakul üleval Options, sealt Preferences, avaneb General ja kohe esimeste asjade seal on Start uTorrent when Windows starts – võta linnuke eest ära ja valmis.

    Üldiselt ma soovitaks uTorrenti üldse maha võtta praegusel hetkel ja asemele installida Trixati. Nimelt käivad jutud, et viimase uTorrenti update’iga installiti su arvutisse proge, mille abil minerid ( Bitcoin ) su arvutis mine’ivad ja vähe sellest, röövitakse sellega ka sult elektrit.

    http://www.ibtimes.com/slow-computer-utorrent-epic-scale-bitcoin-mining-software-slowing-down-computers-1840466

  • Avatar
    Vasta Laura 10. märts 2015 at 15:47

    Ma mõned asjad oskan vast ära seletada, aga kuna läksin pikaajaliselt Maci kasutamiselt aasta tagasi Windowsi peale, siis osasid asju enam ei mäleta.

    1) Miks ta ei ava mitte kuskil mu väikest pleierit?
    – Mõned võimalused:
    a) Sul on kas nii uus pleier, et sul on vaja selle jaoks oma arvutisse vajalikud draiverid (drivers) tõmmata
    või
    b) Su desktopile peaks automaatselt pleieri kaust tulema kohe kui sa selle ära ühendanud oled, samuti peaks Mac’i “home” folderit avades vasakule kaustade ja connected devices nimekirja tulema su pleieri nimi ja kaust
    või
    c) Sul on mõni Apple’i toodetud pleier ja sa pead selle (nagu iPhone’gagi) iTunes’is ära sync’ima

    2) Kuidas ma saan teha nii, et mu ekraanile ei hüppaks pidevalt mingi cloud problem?
    – Disable cloud on kõige lihtsam variant siinkohal, aga ma soovitaks Apple ametlikest foorumitest uurida, millest see cloud problem üldse tekkida võib

    3) Kuidas ma saan teha nii, et ta ei lükkaks arvuti avades mulle ette uTorrentit?
    – See on kõige otsesemalt seotud uTorrent’i endaga, see kipub automaatset avanemist kohe selle tirimisel arvutisse toppima. (Spotify kipub sama tegema)
    Lihtne lahendus on siin: http://www.wikihow.com/Stop-an-Application-from-Opening-at-Startup-With-Mac-OS-X <- Sellega saad ka teised ebameeldivad automaatselt avanevad programmid vajadusel ära tühistada

    4) Kuidas ma saaksin JÄRJEST pilte vaadata?
    – Tee pilt aktiivseks ja vajuta Space Bar'i. See küll kahjuks ei liigu ise rea lõpust edasi vaid pead allanooleklahvi vajutama, aga esialgu ajab asja ära.
    Teine võimalus on KÕIK pildid aktiivseks teha ja seejärel korraga avada, see peaks nad kõik ühes aknas lahti tegema nii, et paremal pool on list ja saad allanoolega seal edasi liikuda. Kah tüütu, aga ajab asja ära..

    5) Miks mõnikord mittemacis ei ava minu saadetud faile?
    – Mac'il on teised salvestamisformaadid! Pead kindlasti jälgima, et oma vajalikud asjad õigesse formaati salvestad. Valesti salvestades saad faili aktiivseks tehes ja enterit vajutades vajadusel formaati muuta, aga erinevate programmidega võivad kujundused kaduma minna. Mac üldiselt hoiatab sellistel puhkudel ette ka.

    Kahjuks rohkem hetkel vastata ei osanud, kui hiljem meelde tuleb, siis kirjutan juurde. 🙂

  • Avatar
    Vasta Grete 10. märts 2015 at 15:42

    Guugeldades leiab päris kergelt igale su “probleemile” vastuse. Algul olin ka ikka päris hädas iga väiksemagi asjaga, nüüd juba natuke vähem. Piltide vaatamise koha pealt, siis ilmselt avad topeltklikiga. Ava tühikuga, siis peaks saama nooltega liikudes vaadata. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. märts 2015 at 15:46

      Ma ausalt olen maailma siteim googeldaja 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. märts 2015 at 15:46

      Üldse ei viitsi tellida kuskilt, sest mul oleks ikka kohe vaja. Praegu on ühe kolleegi oma laenuks 😀

      • Avatar
        Vasta Marilyn 10. märts 2015 at 15:55

        Netikaabli ja Macbooki vahelülisid müüakse täitsa igas Applet müüvas poes, alles nägin IMarvutites näiteks.

  • Avatar
    Vasta Tuuliki 10. märts 2015 at 15:34

    Mina vaatan pilte nii et tõmban kõik enne aktiivseks või vajutan cmd+A ja siis avanevad kõik. Väga tüütu küll, aga pole paremat lahendust leidnud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. märts 2015 at 15:34

      Okei, abiks seegi! Aitäh 😀