Uncategorized

nõme klient Mallukas aka boikott Semu loomapoele

23. märts 2015

unnamed-21-3360318

Juhtusin mina nädalavahetusel Nõmmele sattudes läbi astuma ka Semu loomapoest. Seal sädistasid linnud sees ja ma läksin Mariga sisse, et talle ka loomi ja linde näidata. Vaatasime seal siis papagoisid ja deegusid, kui jõudsime otsapidi jäneste juurde. Puuris oli kaks jänest, üks pruun, teine valge. Pruun oli rohkem valge peal ja tundus poole elavam, valge oli aga loid ja kui ta ennast teisele küljele keeras, vaatasin ma, et jänesel on kukal ja natukene selga jumala roosa – karvadest paljas.

“Vabandage, mis sellel jänesel viga on?” küsisin ma müüja käest.

“Mis mõttes viga? MIDAGI POLE TAL VIGA,” pani müüja mulle kohe vastu.

“No aga tal pole karva ju selja peal!”

“ON! See jänes on jumala terve!”

“….Ma ju NÄEN, et ei ole. Kas te ise ei ole vaadanud ja kontrollinud, miliseid loomi te müügile võtate?”

“Esiteks, kas te näete puuri peal hinnasilti? Nad polegi müügiks. Me ootame, kui nende omanik järele tuleb neile, me ei taha neid müügile.”

“Miks te siis ei taha, kui nad jumala terved on?” küsisin ma vastu. Ta ei vastanud mitte midagi ja ma mõtlesin poest ära minna. Kardo ootas mind poeuksel ja ma ütlesin talle, et sellele poele peaks loomakaitse kutsuma.

“Blaa blaaa! KOGU AEG keegi ähvardab aina loomakaitset kutsuda! KUTSUGE SIIS!”

“Kas te ei arva, et kui keegi kogu aeg teile loomakaitset kutsuda tahab, siis ehk te teete midagi valesti?” küsisin mina.

“Mida ma valesti teen?” röökis ta mulle leti tagant.

Ma astusin uuesti jäneste juurde. “No näiteks te ei ravi seda looma?”

“Kust te teate, et ma talle sinna tilkasid pole pannud, ah, TITT?”

Kõigepealt ma üritasin 47474 aastat üle saada sellest, et mingi poemüüja mind TITEKS kutsus nagu 5da klassi õpilane. “Aga te väidate, et jänes on terve ja et te pole märganudki, et tal karv maas on, miks te siis talle tilkasid oleksite pidanud panema?”

Selle peale ei osanud ta muud öelda, kui seda, et poes käivad pidevalt mingisugused nõmedad kliendid ja nõmedalt mölisevad temaga. Ma täpselt ei mäleta seda lause sõnastust. Siis tuli mul mõte jänkust pilti teha. Sain ainult ühe kehva teha, sest see teine ronis ta otsas ja paljast kohta polnud näha.

unnamed-11-9773088

Küll aga sain ma kena pildi müüjatädist, kes mulle lehvitades lollakas ütles 🙂

müüja

“No ja mis sa teed nüüd mu pildiga. Paned oma facebooki üles või?” tänitas naine.

“Ei, oma blogisse panen kirja, milline müüja siin poes on.”

“Mina panen ka oma blogisse kirja kui nõme mutt sa oled!” ütles ta mulle psühhopaadi kombel naerdes.

Me siis asusime teele, samal ajal ta veel terve aja röökis midagi oma leti tagant meile järele.

Adekvaatne eks….Kas kellelgi on kogemusi selle loomapoe ja selle müüjaga?

Loe ka neid postitusi!

27 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Margus Lude 10. detsember 2016 at 16:06

    Muide Ege on aastast 1972 koeri kasvatanud ja tunnustatud .

  • Avatar
    Vasta Margus Lude 10. detsember 2016 at 15:55

    Kolli ongi oue koer.

  • Avatar
    Vasta Egle 27. märts 2015 at 11:22

    Käin ka mina vahepeal loomapoes loomi piilumas, kuid igakord, kui ma seal ära käin, tahaks nutta. Nii kahju on nendest
    tegelastest!
    Nt Tartu Lõunakeskuses on see Zoo Planet, mõni loom vist ongi seal lihtsalt terve oma elu, kuna keegi väga ei taha nii
    eksootilisi loomi endale koju. Nt need suured papagoid – aarad. Koguaeg nad istuvad ja lihtsalt on seal. Nii kurb on vaadata. Ma
    tean, et mõttetu möla minu poolt ja see ei muuda midagi, aga ikkagi.
    Kunagi samas poes olles olin just jänkude juures, kui üks ema ja isa oma lapsega ka loomi olid vaatama tulnud. Väike poiss siis
    pistis röökima, et tema tahab endale jänest. Ema siis muidugi vastu, et tibulinnukene, kes tema eest hoolitsema hakkab jne, ise
    poisi pead paitades, poiss ei andnud alla ja vanemad ostsidki ära ja selle peale öeldi veel, et no eks vaatame siis, mis temaga
    hiljem teeme, kui meil aega pole. Uskumatu lihtsalt!! Ostetakse nagu tavalist piima toidupoest. Lapsel ka vast maksimaalselt
    üks päev on teda vaja ja siis visatakse nurka. Mina suur loomaarmastaja oleks jälle hea meelega lahinal nutma hakanud 😀

  • Avatar
    Vasta K. 25. märts 2015 at 13:15

    No mul on endal u 15 aastat kodus küülikuid olnud ja ütleme nii, et ühelgi neist pole kordagi mingit karvavaba laiku seljale tekkinud.. ei karvavahetuse ajal ega muul ajal. Olen ise ka mõelnud, et miks üldse sellistes puurides lubatakse loomapoodides loomi hoida. Õudne! Meil on jänku kodus kõige suuremas puuris, mis küülikutele poes pakkumisel on ja laseme tal iga päev toas järelvalve all ka pikalt ringi joosta. Samas tegelikult ka see loomakasvatus, kust me oma viimase jänkupoisi saime, ei hoidnud meie arvates loomi parimates tingimustes (puurid üksteise peal, eri loomad väga väikses ruumis segiläbi, küülik oli stressis ja ei liikunud ringi, kui talle järele läksime jne). Tundub, et see on mingi laiem probleem, mitte ainult konkreetselt selle loomapoe probleem.. kahjuks! Aga mida saaks teha?

  • Avatar
    Vasta j2nes 24. märts 2015 at 13:26

    Igasugused loomapoed on vastikud..müüge toitu ja muid vidinaid mitte elusolendeid :/ mina ostaks jänest aind toiduks!

  • Avatar
    Vasta Kairit 23. märts 2015 at 22:33

    Minu arust käitusid antud juhul valesti. Kui ei oleks müüjat kohe rünnanud, siis müüja poleks asunud sellele kaitsepositsioonile et “need pole müügiks, neile tuleb omanik järele”. Ja siis oleksid saanud need jänesed ise ära osta ja nende eest hoolitseda nii nagu vaja.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. märts 2015 at 22:58

      Palun jumal, saa aru, et minu ülesanne siin maailmas ei ole ringi joosta ja kõiki asju päästa/ära osta. Ma olen kindel, et mul poleks too hetk nii palju rahagi kaasas olnud. Teed on sulle nüüd valla, mine osta nad ära.

  • Avatar
    Vasta Miisu 23. märts 2015 at 19:51

    Ülepingutamine mõlema poolt. Töötan ka loomapoes ja võin öelda et enamus loomi teeb praegu läbi karvavahetust. Lisa sinna tavalisest kitsamad olud ja puurikaaslane, kes seljas elab- see võib stressi võimendada ja sellest ka need paljad laigud (pikakarvalistel hot spotid näiteks). Seda et inimestel kassid kodus poolpaljad on, kuulen iga päev. Nende facebooki lehelt loen, et nad võtavad hoiule koduloomi. See võibolla siis ei olnudki müügiks mõeldud vaid juba kellegi hoiule toodud (mitte kõige paremas korras) loom. Ja kui siis päevas käib läbi mitu sellist loomakaitsega ähvardajat, siis võibolla ajab juhtme kokku küll. Siin on siis nüüd see koht, kus müüja üle pingutas. Küllap oleks saanud ka asja normaalselt selgitada ja mitte keerutada- jah, tegu haige loomaga kuid ravitakse.
    Hüsteerilised loomakaitsjad kes jänese kasvõi keset päeva poest ära varastaks ja “ära päästaks” on siin ilmselt nüüd juba parve kogunenud hakkab toimuma suurem lintšimine niiet head õhtut ja “cheerio”!

    • Avatar
      Vasta kelly 23. märts 2015 at 21:34

      Minu jänesed küll niiviisi karvu ei vaheta. Pole elu sees kiilakad olnud. Jah, neil tuleb suurte tuustakatena ära neid, aga kiilaks nad ei jää. Samas on jänestel väga sagedased kõhuvalud, ehk siis seedimishäired. Sellest võib ka jänes kössitama jääda, aga ainult päevaks või kaheks. Väga vastik on vaadata seda jäneste pilti, kui endal kaks pikakõrvalist kodus.

  • Avatar
    Vasta kairi 23. märts 2015 at 19:18

    Loomakaitse ei saa looma ära võtta kahjuks. Nemad saavad saata vabatahtlikud sinna poodi kontrollima, teha ettekirjutisi. Kui asi on hull, teavitavad nad toidu- ja vet. ametit, kes siis saavad teha firmale trahvi ja äärmisel juhul vist loomad ka ära võtta.

    Mul oli sama keiss Zooplanetiga ja kirjutasin sellest fb postituses ka. Suhtlesin loomakaitsega, kes ütles, et parim, mida teha saame, ongi need nn kodanikualgatused ehk üksteise teavitamine ja kindlasti MITTE SELLISTE POODID TOETAMINE, ehk mitte osta sellistest poodidest. See võib viia rahaliste raskusteni ja uste sulgemiseni.

    Aga soovitan sul, Mallu, ikkagi teavitada loomakaitset, siis nad saavad sinna kontrolli saata. Seal on väga toredad inimesed ja annavad kõikidele kaebustele tagasisidet.

  • Avatar
    Vasta Kunagi Nõmmelt 23. märts 2015 at 18:24

    Ei tea kas tegemist võiks olla Ege Maas-iga. Omal ajal kasvatas ta koeri, tal oli neid sõna otseses mõttes miljon. Shitzhu-de eest kandis ilusti hoolt ja kammis/möllas, kollid aga kondasid mööda hoovi sopa sees 🙁 Siis alustas ta tegevust loomapoega, aastaid muidugi ca 15 või enam möödas, aga meenutab teda 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. märts 2015 at 18:25

      Muuseas, Facebookist vaadates, on jah.

    • Avatar
      Vasta Kal. 23. märts 2015 at 20:10

      No tal see kollide kogukond on siiani aias. Jaluta ainult mööda ja saad kuulata kollide orkestrit, mis paneb kõrvad sitavett jooksma. Olid ajad, mil terve trobikond hüppas lõrisedes üle aia tänavale, kui oma kutsikaga sealt möödusin. Täitsa haige lihtsalt. Koerad olid ikka jah suht sopa sees maja ees. Suvel ajas tuul lehka üles. Kuna elan ta lähedal, siis oma kogemuste järgi julgen oletada, et kollid päris normaalse närvikavaga küll pole. Aga noh, igaüks elab nii nagu tahab.

  • Avatar
    Vasta MLS 23. märts 2015 at 18:16

    Kui mina seal poes huvi pärast käisin, pidin ka šoki saama… Loomadel on puurid nii kitsad ja räpased, lausa haisesid, saepuru must ja junnid igal pool! Ühes puuris hoitakse erinevaid liike jne. Ma lihtsalt vahtisin ja läksin minema, mõtlesin tükk aeg, et ehk peaks kusagile teatama, aga ei teadnud selle loomapoe nime ja sellest nüüd veidi aega möödas, ei julgenud enam teatada (et ÄKKI on midagi muutunud ja teen nö valehäire… Tundub, et pole midagi muutunud 🙁 ) Ega see poodides loomade müümine ikka õige asi pole :/

  • Avatar
    Vasta Piltsik 23. märts 2015 at 17:49

    Ma arvan, et tegu on täitsa vääritimõistmisega. Mõlemad sõite üksteise närve ja vajutasite nendele närvipunktidele (kust tead sina kui mööduv klient pajatada jänkude eluloost ja kuidas keegi nende ravimiseks midagi ei tee?).
    Ei ole mõeldud rünnakuna, lihtsalt ajasite mõlemad asja liiga suureks. Ega klienditeenindaja ka ei pea laskma enda kallal pidevalt trampida.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. märts 2015 at 17:51

      Pidevalt trampida?

      • Avatar
        Vasta Piltsik 23. märts 2015 at 17:58

        Sain su postitusest aru, et iga kord tulevad mingid kliendid ohkama.
        Palun vabandust, ma ei oska end ka adekvaatselt väljendada. Väga õige, et sul oli julgus minna midagi ütlema, aga kõike saab ju teha väärikalt ja reserveeritult 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 23. märts 2015 at 17:58

          ma ei tundnudnud endale küll kuidagi solvav, ma ainult küsisisn 🙂

          • Avatar
            Kaja 23. märts 2015 at 19:41

            Mallukas, kogu lugupidamise juures … kui lugeda Sinu postitusi üldiselt, siis vahel on nendel juures üleolev toon. Tundub, et isegi üle vindi keeratud. Sa oled ju siiski ajakirjanik ning ma eeldan, et valdav osa meist teab, mismoodi ajakirjandus oma “klikid” saab nii, et ma isegi panustan praegu sellele, et Sa seal poes ka veidi provotseeriv olid. Müüjal oli ka halb hetk ja Sina seal oma vinti keeramas … kokku tuligi selline jama.

          • Mallukas
            Mallukas 23. märts 2015 at 19:44

            Kallis Kaja, kui sa minuga päriselt kokku puutuksid, siis sa näeksid ära, et mul ei ole mingisugust üleolevat tooni, mis kuskil vinti keeraks 🙂

        • Avatar
          Vasta Reelika 24. märts 2015 at 10:34

          Kuidas on see võimalik, et kiidate müüja teguviisi takka?
          Selle ametiga on täpselt nii nagu õpetajaga – kui närvid on läbi, siis on aeg oma amet maha panna!!!
          Ma olen ise klienditeenindaja ja kusjuures vanuseks mul 23 ja ma tean, et MÜÜJA EI TOHI ÖELDA KLIENDILE MITTE MIDAGI HALVUSTAVAT KA SIIS KUI KLIENT TEDA SÕIMAB!
          Tõepoolest, minge õppige väheke müügikorraldust ja siis saate aru, kuidas reaalselt käituma peaks.
          Ja see, et Ege niivisi siin kommentaariumis ka veel paugub, näitab ikka tõelist harimatust! Ja veel kiidetakse takka! Ja võin kihla vedada, et kui keegi Teist saab ka selise müüja kuskilt poest, siis on varsti facebookis halvustav kommentaar..
          Kõike head Teile!! 🙂

  • Avatar
    Vasta jane 23. märts 2015 at 17:40

    Oh õudust.Selline müüja ei tohiks teenindaja ametis töötada sellise suhtumisega veel vähem 🙁

  • Avatar
    Vasta L 23. märts 2015 at 17:39

    Üldiselt ei meeldi mulle üldse kui sellistes poodides loomi müüakse. Võib-olla hamstritel on veel enam-vähem, aga küülikud vajaksid suuremaid tingimusi, veidike privaatsust ja igapäevast jooksmist.
    Antud teemal, aga küülik ei pruugi tõesti just haige olla. Võib, aga ei pruugi. Karm karvavahetus või on nühkinud kuskil, pehmet kohta pole ka äkki (kuigi siis tavaliselt tallad ja kõht karvavabad), see, et teine küülik seljas elab ei pruugi ka meeldida. Stress ka võimalik.
    Aga müüja suhtumine on ikka haige ja kohutav küll. Suhtlemisoskus on null.
    Zoo Planet vms, seal olen sarnast ülbet suhtumist kohanud ja sealsed tingimused loomadele ei meeldi samuti. Nende kohta vist isegi ringles mingi postitus kunagi, kus räägiti samal teemal.

  • Avatar
    Vasta Gätu 23. märts 2015 at 17:06

    Ohsa jumal küll.. Kust sellised inimesed tulevad? No ausalt. Kas loomakaitset teavitasid? Ma oleks selle jänkukese kuidagi puurist välja võtnud ja minema viinud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. märts 2015 at 17:07

      Ma ei saand teda kätte, pealegi ma ei saa ju lihtsalt jänest varastada 🙁

      • Avatar
        Vasta b 23. märts 2015 at 18:16

        Aga kas Loomakaitset teavitasid? Neil oleks küll õigus jänes sealt ära võtta.

      • Avatar
        Vasta Arvo 2. august 2016 at 16:16

        Sinu lause esimene ja teine pool on omavahel vastuolus. Esimeses pooles sa sisuliselt kinnitad, et üritasid varastada ja teises
        pooles, et ega nii ikka tegutseda ei saa, sest see pole ilus. Kumb siis? 🙂