Lasteasjad TESTIN JA ARVUSTAN

vankriarvustus: Nord Active

13. august 2016

Kuigi mul veel beebit käes ei ole (mr. obvious olen), siis Nord Active vankrit olen ma katsetanud küll. Küll mitte vankri osa, vaid käruosa. Mul lihtsalt ei ole kedagi vankrisse panna, aga noh, eks mingit aimu vankrist saab ka käruna kasutades. Aga asume nüüd arvustuse juurde.

Nord vankrite sari on suur ja Active on nendest kõige “sportlikum”. Prestige ja Classic on sellised klassikalisemad ja nendel pöörlevaid esirattaid ei ole, mis oli minu jaoks number üks argument, mis ühel vankril olema peab. Jah, ma tean, et need tavalised klassikalised rattad lähevad kõigest läbi, nagu tank, aga kui ma siinkohal enda vajadusi silmas pean, siis pean nentima, et ma ei ole nagunii suurem asi kärutaja olnud, ega arvatavasti ole ka tulevikus. Minu käigud vankriga saavad olema parimal juhul Järve keskusesse ja veel tõenäolisemalt kohalikku Rimisse. Seega ei ole mulle see suurte rataste värk nii oluline. Mul on pigem põhiline see, et poes mugavalt ühe käega manööverdada saaks. Eriti kuna teise käega tuleks ju kinni hoida suuremat röövikut. Active’i rattad on õhkkummid, seega on liikumine sellega mõnusalt vetruv.

13502590_988835011231958_4801992574453110423_o

Üldse on mul vist lihtsam loetleda teile postiivsed ja negatiivsed küljed, mida ma katsetamisel täheldanud olen. Rõhutan veelkord, et silmas olen pidanud ma pigem meie pere vajadusi, mis võivad erineda üldsusest, või mõni asi on lihtsalt maitsevärk.

PLUSSID

  • Ka esimesed rattad on võrdlemisi suured, mitte väiksed nikatsid, nagu paljudel vankritel olema kipuvad.
  • Vankril on korralikud amordid (?) ehk siis vetrub väga hästi.
  • Mulle isiklikult meeldib väga valge vankriraam ja veljed. Välimusest armastan ma ka seda omapärast valge-halliga vankrikorvi.
  • Vankrikorv on tugevast plastikust, mis tähendab seda, et seda on lihtne puhastada. Lisaks on ta ka väga mahukas –  korvi pikkus on 76cm ja laius 34 cm.
  • Kaar käib mõnusalt palju alla. Vankri kaareosas on lukk, mida lahti tehes saab seda peaaegu täitsa ava ette tõmmata.
  • Poes manööverdada on ülilihtne.
  • Vanker näeb ka käruna hea välja, ning minu jaoks on suur boonus see, et saan käruosa (vankri osa muidugi ka) raami peale panna nii pidi, kuidas ise soovin. Praeguse kergkärguga on mul natukene kurb, et ma ei saa Mari näoga enda poole panna, saaks ju juttu puhuda jalutamise ajal.
  • Võrreldes Nordiga on see ostukoti või … noh see koht kuhu asjad panna, vähe mugavam. Nagu Kätu ütles, siis on minu meelest hea, kui ma saan ka väiksemad ostud lihtsalt sinna visata, ilma, et ma peaks pelgama nende välja kukkumist või ära kadumist.
  • Taksosse mahtus ilusasti, seega on täitsa lihtne lahti võtta ja kuskile mahutada. Ma mäletan, et mu Crecent käis nii raskelt raami pealt maha, see käib aga jube lihtsalt. Vajuta aga nupud alla ja tõsta kerge korv pealt maha.

Muuseas, ma olen selline inimene, et suurt eeltööd teha ei viitsi ja enamasti lähtun asjade valikul justnimelt välimusest. Kui mina oma Activile järgi läksin, siis oli sinna tulnud ka veel uuem sats Active vankreid, mis ei olnud enam riidest kaarega, vaid hoopis nahast. Ma olekski äärepealt roosa nahast variandi kasuks otsustanud, sest uuematel Activitel on muuseas isegi VEEL paremad amordid ja need vetruvad lausa nagu tavalisel raamil klassikalised vankrid, mille esirattad ei ole pöörlevad. Kuna aga mul oli hingelähedane just see valge-halliga korv ja valge raam, siis jäin ikka lõpuks oma esimesele valikule kindlaks.

nord2 Unknown

Tahaks nüüd miinustest ka rääkida ja ega neid palju polegi, ainult üks. Nimelt see ostukott seal all on jube väike! Meil autot pole, mistõttu poetretid teeme alati vankriga. Selles suhtes, et ega poes kindlasti käimata jää, aga mugavam oleks, kui see alumine osa oleks mahukam.

Mõndadele on kindlasti ka miinuseks see, et tal on väiksed esirattad, aga meie kliimas ei tea ju iial, kas üldse talvel lund mahagi tuleb ja nagu ma seletasin, ei ole ma suurem asi vankerdaja nii ehk naa. Ajan rohkem välimust ja mugavus taga.

Kust saab? Beebicenter poest (LINK)

Mis maksab? 549€

Loe ka neid postitusi!

7 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta liis 14. august 2016 at 09:19

    Kas te selverist süüa ei taha koju tellida. Ma pole kuude kaupa poes käinud, kuna kõik tellin kulleriga otse koju. Sh külmad asjad näiteks jäätised tuuakse ja pagariletist värske ja pehme ciabatta. Kuupäevad on asjadel alati mõistlikud. Et kui tellid õhtuks piima, siis see ei ole kunagi sama kuupäevaga. Pigem just nii kaugel kui võimalik. Väga mugav. Ja mähkmed ja mahlad ja veepudelid. Oeh. Ma olen neile nii tänulik, et ei pea enam käe otsas tassima.
    Keeruline on ehk alguses ostukorvi kokku panek. Aga kui see ära salvestada, siis järgmine kord lihtsam.

  • Avatar
    Vasta Mann 14. august 2016 at 08:19

    “Võrreldes Nordiga” Ballerinaga ikka ?

    Muidu ma ise neid pöörleivaid rattaid suurel kärul taga ei ajanud. Kuna titt ärgitas mu liikuma ja palju liikuma (mis mõjus super hästi ka kehakaalule), siis mul oligi vaja tanki.
    Muidugi oli selleks tankiks siis mulle Ej ja ma jäin superrahule. Mitte midagi ei lagunenud, kolisend, värisend. Jeii. Pold päris, et pean saama muidu suren, aga kuna seda vankrit pold varem old ka, siis otsustasin juba varakult selle kasuks.
    Aga antud kahest valikust meeldib mulle miskipärast see Active korv rohkem, mina lihtsalt ei ole selle punutud korvi nii suur fänn.
    Kuna sa loetlesid, et su ala jalutusteekond on kodu-pood-kodu siis vbla tõesti on need pöörlevad rattad üliolulised.
    Samas nagu üks kommenaar ees kõlas, et plastikust korvis laps rappus sees, siis vat ma kardan sama asja.
    See korvike seal all on aga piisavalt lolli asetusega selle h jaoks, et tuled koju ja hakka siis ükshaaval sealt neid asju välja võtma, beebi magab, asjad vaja tuppa saada. -10 kraadiga ei jäta piimapakki kaheks tunniks ootele ka, et ah hiljem koogin kui tips üleval.
    Mu ej oli ka metallist korviga alt ja poetiirul kasutasin alati kotti, asjad sisse ja kott alla restile. Pärast sups kott kaenlasse ja ei mingit ükshaaval asjade kookimist kuskilt.

    Mu keskmisel lapsel oli kunagi ka pöörlevate esiratastega käru. Ütleme nii, et suht kiirelt hakkasid need vasakule juhtima sirgel lõigul. Ala ühe käega lükkad a vanker kaldub vasakule, siis ikka peab käega nö jõuga juhtima seda. (Olid ka õhkkummid ja esirattad pold pisikesed)
    Kahel lapsel on olnud neli fikseeritud ratast kärul ja ühel pöörlevatega ja ausalt olen fiks. rohkem rahul Olnud.
    Ise siin mõtlen, et kui sul ikka pole vaja täna kohe ja praegu otsustada seda käru asja siis hoia alles mõlemad. Super on siis ikka ballerina peale üle minna, kui nord last liialt raputama hakkab kopsikus. ?
    Kõigil muidugi seda võimalust pole, aga kuna sul on, siis ma kasutakski selle ära.

  • Avatar
    Vasta Mann 14. august 2016 at 07:58

    Crescent* 😉

  • Avatar
    Vasta Andra 13. august 2016 at 21:34

    Mina valiksin samuti selle. Pole ka suurem asi kärutaja olnud,eelistan soojas poes mugavalt kärutada ja värsket õhku hingasid lapsed rõdul magades?
    Minul lapsed 2a ja 4a,käru kasutamise lõpetasime kuu tagasi ja suured ostud tellin e-maximast kulleriga koju. Ei mina jaksa koguaeg kotte tassida,samuti puudub majapidamisest liikuv auto.

  • Avatar
    Vasta Leenu 13. august 2016 at 21:21

    Mul on Tako Extreme vanker. Musta-punasega super ilus, head amordid, piisavalt suured ôhkkummid jne. Samuti vaatasin et hea lihtne plastikust vankrikorvi puhastada. Nüüd sellega 4 kuud kärutades, ütleks et paras saast 600 euro eest :). Koliseb ja möliseb see plastik. Kui palavate ilmadega vôtsin lambavilla seest ära ja panin sinna paksema lina, siis laps rappus seal sees väga hullult. Poes tundus kôik väga idekas, aga kui lapse lôpuks sinna sisse sain siis pole see enam üldse nii ilus. Mul see tako extreme juba 2x nelja kuu jooksul garantiis käinud, sest lihtsalt need plastikust osad lagunevad, nagu nt vankrikorvi kaare fiksaator, korvi pôhja all oleva seljatoe regulaator.
    See muidugi minu kogemus aga eks õige tõde selgubki siis kui laps sinna sisse panna.

  • Avatar
    Vasta A. 13. august 2016 at 20:25

    Valiksin ka selle, ainuüksi pöörlevate rataste pärast. Aga kuna sa ajad välimust ka taga, siis sellel on ju mülemad olemas, nii välimus kui mugavad rattad. Lisaks see kaare osa on ka tunduvalt mitmekülgsem kui tollel teisel vanrkil. Niiet kui minu valida oleks, siis mul polekski enam midagi mõelda 😀 NordActive it is!

  • Avatar
    Vasta Janeli 13. august 2016 at 19:34

    Mina isiklikult valiksin selle,sest jah, mind köidab ka see mustriline osa kõige rohkem! 😀