Uncategorized

laenamistest

1. märts 2017

Kui minuga võttis ühendust Laen.ee, et ma neist midagi kirjutasin, olin pikalt kahtleval seisukohal. Kõik ju teavad, et laenud on pahad, eriti öeldakse seda sms-laenude kohta, et need on hädas olles suur rumalus võtta. Nii ma neile ka vastasin, et mul ei ole soovi sms laenusid propageerida. Selle peale kostsid nemad, et nad ei räägigi tegelikult sms laenust, vaid tarbimislaenust, et olla hoopis teine asi. Mina ei tea, kui väga ta just teine asi on, aga siis mulle meenus, et ma ise olen ju ka niimoodi laenu võtnud ja sellest võin ma ju rääkida küll.

Muidugi oli see mitu aastat tagasi ja ma hetkel isegi ei mäleta enam, mille jaoks ma seda võtsin, aga ju siis oli mul tol hetkel raha vaja ja mujalt ei tahtnud/olnud küsida. Kui ma isegi mööda ei pane, siis ma võtsin umbes niimoodi mingi laenu, et pidin tagasi maksma ainult 1€ rohkem, kui 30 päeva jooksul tasusin. Kuna ma seda ka tegin, minu meelest isegi tunduvalt varem, kui 30 päeva jooksul, siis tasusin ma selle kenasti ära ja mingit elu muutvat laenulõksu mul sellega ei kaasnenud.

Ma saan aru, et ei ole mõtet võtta võlgasid teise katteks, aga no ütleme, et mul läheb pesumasin katki ja palgapäevani on pool kuud aega, kas siis tõesti oleks nii hull selline laen võtta? Või kui on vaja teha ootamatu väljaminek? Minul näiteks pole isiklikult mingisuguseid sääste, seega ma ei saa ka öelda, et kõigil peaks olema, et oleks hädaolukorras hea võtta. Või kas kõigil on selliseid rahakaid sõpru, kellelt vajadusel mitu sotti laenata? Vanematelt ehk?

Üldse on meie perel praegu ainult kodulaen ja Kardol vist telefoni järelmaks ka, eks see ole ka nagu laen. Minu hammaste laen sai mõni aeg tagas tasutud, selle suhtes on muretu. Muid laene õnneks kaelas pole.

Ühesõnaga ma mõtlesingi sellel teemal arutleda ja uurida oma lugejatelt, kas teie olete kunagi võtnud tarbimislaenu? Kiirlaenu? Smslaenu? Miks te need laenud võtsite ja kas tagasi maksmisega tekkis probleeme?

Loe ka neid postitusi!

73 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Priit 5. mai 2017 at 15:23

    Ainult lollid võtavad kiirlaenu. Tehke silmad lahti, terve net on miski kiirlaenu saite täis nagu näiteks see: https://laenuleidja.ee/kiirlaenukontorid/ või see https://soodnelaen.ee/, lihtsalt toksi sisse. Olge normaalsed. Lehes on sitaks kirjutatud laenudest, et see ei ole eriti mõttekas.

    Kui ei saa oma rahadega hakkama, siis lihtsalt oota palgapäevani, tee omale eelarve ja proovi paremini majandada. Enamikel juhtudel raisatakse liiga palju ja isegi kui tõesti ei tule ots-otsaga kokku, siis kiirlaenud ega üksii väikelaen sind ei aita ju, sest kuidas sa siis seda tagasi maksad?

    Mina soovitan alguseks teha eelarve. Mai algus praegu ja pange kirja kõik oma tulud ja kulud ning kuu lõpus on kõik selge. Tegelikult tean omast käest, et juba esimese nädala möödudes on selge, kuhu see raha kaob.

    Siis üks hea soovitus veel. Vaadake üle oma “jooksvad” kulud. Näiteks telefoniarveid saab väga hästi optimeerida – ei ole mõtet maksta 10-15 eurot, saab 7-eurga ja 5-euroga sama või isegi võimsamaid pakette. Saatke kiri oma operaatorile ja ka konkureerivatele – saate 100% ajast parema pakkumise (üle €5-€7 on ülemaksmine).

    Teine tähtis koht on internet. Kodune internet ei pea olema kiire. Uskuge mind, et kõgie lahjem pakett rahuldab täielikult teie vajadused, aga interneti ja TV arve võib kukkuda €30 pealt €10-€15 peale. See ei ole isegi sentide lugemine, vaid lihtsalt mõttetute maksete eemaldamine.

    Ma ei räägi siin, et vaata poes hindu, vaid täiesti lihtsate asjade pealt. Siis Eestis on üks loll sissesöönud komme, et arvatakse, et ainult turul saab kaubelda.

    Kui Sa teed suurema osta kui €100, siis alati küsi allahindlust, isegi tehnikapoest. Veel suurtemate ostude puhul (näiteks €1000+ ost), siis ole 100% kindel, et saad hinda alla €50 – €150, olenevalt pakkumisest. Alati tuleb küsida!

    Kolmas viga on laiskus. Kui sa midagi ostma hakkad, siis uuri enne hindasid. Tehakse emotsionaalne ost, kus ostetakse ainult esimesest kohast. Võrdle natuke hindasid ja sääst võib olla isegi 200-300 eurot.

    Ma siin ei soovita tulesid kodus kustu panna või ainult osta soodushinnaga toidukaupa, vaid lihtsalt, kuidas saaks lihtsalt kulusid kokku hoida ja mõttetuid kulusid. Kui nii vaatad oma arved kuulõikes üle, sisi säästad €50+. Jah €50 ei ole suur summa, aga isis palun kanna see mulle. Mina €50 eest ostan parem omale 50 õlut, paagitäie kütust või käin naisega väljas söömas või hoopis mängi see kasinnis maha – vähemalt sa saad selle raha eest midagi!

  • Avatar
    Vasta C. 29. märts 2017 at 15:58

    Jah olen võtnud kiirlaenu, nimelt olid metsikult rasked ajad, vanaema sai insuldi mille tagajärjel jäi halvatuks, meist (mina, mu isa ja onu) polnud hooldajat kes suudaks igapäevaselt tema eest hoolitseda, otsustasime hooldekodu kasuks, mis on olgem ausad ulmeline summa, Tallinnast 40km kaugusel üks kuu 650eurot. Kuna ma elasin üksi üürikorteris otsusasime et vanaema pension 300 + isa 150 + onu 150 + minult 50
    Onu aga mängis sõna otseses mõttes M´i ja ei maksnud midagi. Mul polnud valikut, võlg oli juba tekkinud ja see oli vaja tasuda.
    Sai makstud aga siis tekkisid uued probleemid, üürikorteri omanik lõpetas minuga lepingu (tahtis hinda tõsta aga ei julgenud mulle öelda) ja olin sunnitud kolima, mu kuu sissetulek oli tol ajal ehk 600 kuus. Elada oli ju vaja, korteri leidsin aga vaadates praeguseid üürihindasi siis muuks mul raha ei jagunud.
    Sattusin maksehäireregistrisse sellega, tänaseks on kõik makstud ja kõrvale saanud ideaalse elukaaslase, aga meie unistusteni on veel pikk pikk tee käia, saada oma kodu ja laps, aga kus me ta paneme 1.toalisesse korterisse ju ei mahu 🙁

  • Avatar
    Vasta Hanna 14. märts 2017 at 20:19

    Raha laenu pakkumine neile, kes vajavad kiiret. 5000 € kuni 6.000.000€. Lisateavet minuga läbi mu e-posti aadress: ( hannabhend2017@gmail.com )

  • Avatar
    Vasta Triin 4. märts 2017 at 14:43

    Õnneks mul ei ole mitte ühtegi laenu ega liisingut ega järelmaksu. Täitsa puhas leht. Mingi hetk tuleb kodulaen võtta aga hetkel on üürikas odavam elada 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 4. märts 2017 at 10:21

    Minul on ka üsna palju laene kaelas. Aga kunagi üks nö targem inimene ütles mulle, et oluline pole see kui palju sul laene kaelas on, vaid see, kui palju sa kuus tagasi maksad. Mul on kodulaen, kodu väikelaen, õppelaen ja autoliising. Aga summa, mida kuus nende kõigi peale tagasi maksan on soodsam kui näiteks Tallinnas 2-3 toalist korterit perele üürida. Kõige “julmem” neist on see kodu väikelaen, mille intress on päris krõbe, selle tarbeks üritan kõrvale panna, et see võimalikult ruttu tagasi maksta.

  • Avatar
    Vasta Merli 2. märts 2017 at 14:47

    Kas maksta palgast igakuiselt pangale koos kõva intressiga või endale, raha kõrvale pannes.. see on küsimus. 😀
    Inimesed elavad üle oma jõu.

  • Avatar
    Vasta M 2. märts 2017 at 14:43

    Meie oleme elukaaslasega võtnud smslaenu. Eks ta midagi head pole aga oleme alati õigeaegselt või varemgi tagasi maksnud.
    Meie põhjuseks on ilmselgelt liigne uhkus. Vähemalt minul, olen alati pigem ise hakkama saanud kui kellelki abi palunud. Tean, et vanematel küsides saaks vaja minevaid summasid, aga lihtsalt ei taha. Seega valisimegi hädas olles sellise variandi. Laenatud raha läinud ravikulude katteks.

  • Avatar
    Vasta J. 2. märts 2017 at 11:57

    Kunagi oli õppelaen ja üks telefoni järelmaks on ka olnud, sest kohe vaja uut ja järelmaksu sain ilma intressita. Nüüd on ainult kodulaen, mille kuumakse on tunduvalt väiksem kui üürisumma, mis tuleks kellelegi teisele maksta. Krediitkaarte pole kunagi olnud ja ei taha ka. Üldiselt suhtun igasugustesse SMS, tarbimise jms laenudesse skeptiliselt. Pigem kogun ja ostan kohe välja asja. Õnneks oskan rahadega majandada nii, et saan kõrvale panna ja millestki loobuma ka pole pidanud. 🙂

  • Avatar
    Vasta Sandra 2. märts 2017 at 09:17

    Laene/järelmakse paraku päris palju. Hetkel on abikaasa autoliising, mõlema telefonid (üks lõpeb küll vist kohe järgmine kuu ära õnneks), abikaasa läpakas. Lähiajal (poole aasta-aasta jooksul) on plaanis võtta suurem summa eluasemelaenu, aga mitte päris viiekohalist maja ostmiseks vms õnneks, pigem oma tulevase kodu remontimiseks/juurdeehituseks jne. Eluasemelaenu suhtes suhteliselt väike summa, aga no ikkagi korralik. Palga kõrvalt ei ehita kuidagi. Ja mõne aasta jooksul tuleb ilmselt mu enda autoliising peale, kui ma nii palju olen tööl käinud, et üldse pank liisingut annab ja mu vanake väljavahetamist vajab. Paraku ta nii kipub olema, et Eestis palgad väiksed ja Eesti inimene laenuori. Aga kindlasti tuleb jah iga vähegi suurem laen hoolikalt läbi kaaluda, uisapäisa laenude võtmine on väga riskantne. Mingit paarikümmend eurot kuud läpaka või telefoni alla maksta pole hull, aga suuremad maksed ikka seal kolmekohalised ju, see peab finantsiliselt hästi selge olema, et maksmisega hädas ei oleks.

    • Avatar
      Vasta Maria 2. märts 2017 at 17:14

      Aga kas siis peab nii kallis telefon, läpakas etc olema, et seda ilma laenuta osta ei saa??? See on keskmise eestlase probleem – vaja kõige kallimaid ifööne, guccisid-muccisid, mersut ja audit.

      • Avatar
        Vasta Maria 2. märts 2017 at 23:58

        Odavamad on usna ramps, mulle naiteks meeldib, et telefonil on kaamera, saan lastest igal ajal pilte teha.
        Kallimatel telefonidel on parem kaamera, suurem mp.

      • Avatar
        Vasta lilllll 3. märts 2017 at 21:24

        Kas sul üldse ON auto ja tead kui palju mugavam ja stressivabam on liisingust võetud autoga sõita? Kui katki läheb, saad asendusauto ja saad rahus elada, mitte muretseda toimetused tehtud saad kui enda auto katki.. kui vähegi stabiilne töökoht olemas, pole autoliisingus mingit häbi.

      • Avatar
        Vasta kadi 6. märts 2017 at 15:06

        Jah, peab ikka küll! No muidugi oleneb mille jaoks kasutada… Ma ei ole nii rikas, et osta odavaid asju. Sai ka kunagi soetatud ikka kvaliteetne läpakas, kusjuures kestab siiamaani 5a garantiid ka, pool maksin sisse ja ülejäänud summa laenulepinguga poole aasta jooksul, ei maksnud suurt midagi intresse kah ca 30euri ehk. Igaljuhul vajalik ost ning igapäevases kasutuses. Öelge, mis tahate aga Apple tooted on kvaliteetsed! Nii lihtsalt on, nt tootmisüksuse juhti, kes vastab päevas kümnetele kõnedele ja peab terve päeva jooksul olema kättesaadav- teda ei huvita ”ifööni” tuled ja viled vaid töökindlus! Palju säästab kvaliteetne vidin päevas inimesele aega vot see on lõpuks määrav. Veame kihla, et mallukas ei blogiks ka nii palju, kui ta mingi kahtlane samsungi ront koguaeg kokku jookseks ja üle kuumeneks 😀 Autodega täpselt sama lugu, kiire elutempo juures on ikka vahe küll. Uue auto liisingu eelised: ökonoomsus, töökindlus, kasko jms vana auto puhul mnjah on küll odavam soetada aga mis sa selle raha eest saad? Remont läheb tavaliselt kordades kallimaks, kui auto ise jne… Jällegi AEG? Aega juurde ei osta…

        • Avatar
          Vasta Merka 9. märts 2017 at 01:00

          Apple pole maailmas aibuke kvaliteetne firma. Mul oli hp arvuti 7aastat. Ja töötaks siiani kui laps poleks ära rikkund. Ei ptleks et see appel nii hea on ? Tuleb osata hoida oma asju.

  • Avatar
    Vasta Marina 2. märts 2017 at 01:43

    Õppelaen, väikelaen (magistriõpingute finantseerimiseks välismaal), krediitkaardid.
    Maksan igakuiselt tagasi ja on OK. Samas tegin ka elukindlustuse, et kui midagi peaks juhtuma (sh töövõimetust tekitav õnnetus), ei jääks need võlad vanemate kanda.

    Hetkel tekkimas ka miinus, kuna mõnda aega olin töölt eemal palgata puhkusel ja sääste pole, niiet mõtlengi, kas võtan ajutiselt laenu, et ei peaks halle karvu pähe muretsema või kuidas. Sellistel hetkedel on õnneks hea ka see, et saab ka oma igakuised väljaminekud üle vaadata ja mõelda veidi selliste asjade üle, kuidas paremini majandada. Üksi elades, rendikat makstes, arveid makstes, üksi toidu eest makstes jne ongi ka veidi kulukam elada kui kahekesi, öfkoors.

  • Avatar
    Vasta E. 2. märts 2017 at 00:44

    Olen võtnud kunagi järelmaksuga silmalaseroperatsiooni, mõne telefoni järelmaksuga, siis autoliisingu ja krediitkaardi. Kõik on tagasi makstud ja elan pigem nüüd nii, et väldin laene ja neid jubedaid intresse. Kogun raha ja 500€ telefon või 1000€ kaamera osta pole mingi probleem minu jaoks ilma järelmaksuta 🙂 minu elukaaslasel on vaid eluasemelaen. Auto on meil ostetud välja, aga kui järgmist tahaks kallimat osta, siis ehk peab liisingu peale mõtlema. Tarbimislaene ei plaani nagunii võtta. Kohutav, mis raha läheb intressidele. Parem koguda ja siis osta asju või reisile minna 🙂

    • Avatar
      Vasta Kati-Maarika 27. detsember 2018 at 10:56

      Mina kogusin pool aastat raha, et saaks teha perele jõuluüllatuse ja minna koos aastalõpureisile (4 inimest). Mida ma aga ei osanud ette näha, oli see, et koos kogutud rahaga kasvasid ka lennupiletite hinnad. Lõpuks võtsin Coopi reisilaenu läbi https://superlaen.ee/ ja lendame hoopis jaanuaris Finnairiga Phuketti (https://www.finnair.com/ee/et/offers?OFFER_ID=54586).

  • Avatar
    Vasta Geily 1. märts 2017 at 23:39

    Minul on 2 tarbimislaenu ja õppelaen hetkel tasuda. Selle aasta lõpuks saavad kõik makstud ning juurde ei plaani võtta.
    Mul elukaaslane võttis väga mõtlematult laene ja kui ma täisealiseks sain, siis juba minu nimel. Noor ja roheline nagu ma olin, siis sai seda otsust toetatud. Tahtsime ju koos elada ja kuna juba oli sügav auk, siis tuli muudkui juurde laenata. Nüüd on jäänud tal maksegraafikuga mõned laenud maksta, lisaks liising ja järelmaksud. Järelmaksud on ilma intressideta õnneks, kampaaniate jooksul võetud.
    Ise plaanin nüüd selle kuuga absoluutselt kõik nö ahvatluseks olemas olevad kontot kustutada (2 olen juba sulgenud), et ei tekiks kiusatust nõrkuse hetkel uuesti laenata. Olen üliõpilane ja seetõttu pole see sissetulek kes teab kui suur ning tahaks lõpuks säästma hakata, et ootamatustega toime tulla.
    Korra olen ka raskustes olnud pangalaenu tagasi maksmisega, rääkisime pangaga teineteisest mööda maksegraafikut tehes ja nii see olukord tekkis. Esimesel võimalusel maksin laenatud summa korraga tagasi, sest mulle ei meeldi tegelikult võlgu olla.
    Olen teinud rumalaid otsuseid ja tänu sellele tuleb mul praegu väljas käimised jms ajaviitmiseks mõeldud võimalused ära unustada. Õnneks on mul koht kus olla, toit on laual ja hädavajalik olemas.

  • Avatar
    Vasta S. 1. märts 2017 at 23:05

    Kunagi sai sealt laen.ee-st tarbimislaen võetud, kuna soovitud auto ostmiseks jäi natuke puudu säästetud summast. Klienditeeninduse ja kontrolli poole pealt võiks öelda, et üsna korralik ettevõte, kuna nimetati maksimaalne summa, mille ületamisel võiks juba raskusi tekkida tagasimaksmisega. Tagastada sain ka natuke varem, et üleliigseid intresse mitte maksta, seega kõik korras sellega.
    Praegu siis eluasemelaen, paar järelmaksu ja krediitkaart ning ei ütleks, et need laenud kõik üdini halvad on. Saab kasutada nii kui vajadus tekib, peaasi, et ise mõistad kui suur osa palgast sellele kulub. Samas, kui saab ilma hakkama, siis pole vaja võtta.

  • Avatar
    Vasta Carry 1. märts 2017 at 20:49

    Pole hetkel ühtegi laenu juba tükk aega..isegi mitte järelmakse. Niiii hea tunne on!!! Saab raha kõrvale panna. Oli autolaen, aga selle maksin ära juba tükk aega tagasi. Olen kunagi suures rahapuuduses võtnud sms laenu, intress polnud ka üüratu..mingi sarnane kampaania nagu sina võtsid. Sain õigeaegselt tasutud ja mingeid probleeme ei tekkinud. Aga ma tean päris mitmeid tuttavaid, kes hiljem ikka ja jälle pöördusin samade laenuandjate poole uuesti ja siis olid intressid juba täitsa teised. Ja nii need maksuvõlad tekkisid. Tarbimislaen on tegelt ka üldjuhul väga kõrge intressiga, mida pole mõistlik võtta. Sama kehtib ka pangas pakutavate väikelaenude kohta. Kui vähegi võimalik, ärge laenu võtke!

  • Avatar
    Vasta Birgit 1. märts 2017 at 19:20

    Meil on hetkel tasumisel pangast vöetud väikelaen. Auto sai selle eest ostetud. Liisida ei saanud, sest oli liiga vana sõiduk selle jaoks. Telefoni järelmaks ka.

  • Avatar
    Vasta Marge 1. märts 2017 at 18:55

    Minul hetkel autolaen, mis ongi siis auto ostuks ja väikelaen, mis oli korteri sissemaksuks vaja. Õnneks pool oli omal kõrvale pandud ja pool võtsin juurde. Kodulaen on mehel kaelas 😀

  • Avatar
    Vasta Kristhel 1. märts 2017 at 17:58

    On tuttav kes võttis laenu selleks, et iga päev poest endale snäkke ja muud sodi osta 😀 Lihtsalt, et saaks laristada. Tagasimaksmise hetkeks oli ta ülepea kaela võlgades ja anus sõpradelt abi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. märts 2017 at 18:42

      Issand jumal 😀

  • Avatar
    Vasta Age 1. märts 2017 at 17:42

    Minul hetkel on laenudest maksta õppelaen ja väikelaen.Väikelaen sai võetud auto ostmiseks.Ja muidugi ka telefoni järelmaks,aga see saab aprillis läbi ?

  • Avatar
    Vasta Merka 1. märts 2017 at 17:38

    Minul on kaelas õppelan,mis sa võetud põhjusel et isal polnud sel hetkel tööd ja ema kahte last korraga toetada ei jõudnud. See saab õnneks järgmine aasta läbi. Lisaks võtsin ka väikelaenu,et saaksin breketid suhu,kahjuks aga mul lükkus see edasi ja mu eks laenas mult raha ja no tagasi ta loomulikult ei maksnud. Lihtne on ju suhte ajal laenata ja siis smsi teel maha jätta. Igastahes maksan seda väikelaneu tagasi aga breketravi ja operatsioon ootavad,kuni saan kokku 2500 et oma tervis korda saada.
    Hetke seisuga pank ka laenu ei anna kuna need kaks laenu sealt võetud.

    Aga õnneks ei ole kuskile ise midagi võlgu ja samad omast kogemusest sugulasega tean et sms laen ei ole lahendus. Kui laenu võtta siis vaid pangast.

  • Avatar
    Vasta Eva.K 1. märts 2017 at 17:23

    Laenud on nii 50/50 asjad.Kohati head,kohati nagu saatanast.
    Kui aga oled kindel endas ja kõik ilusti läbi ka mõeldud siis why not.
    Me nt just kolisime perega-vana kapi viskasime minema ja tahtsime uut millel pikalt oli silm peal juba olnud.
    Plaan oli osta märtsi algul aga soodukas oli veebruari lõpus saamas läbi.
    Siis võtsimegi laenu,täpselt se summa mis vaja,peale ei pea midagi maksma rohkem,miks mitte kui nagunii oleks selle summa käinud välja 2näd hiljem,kui hind poleks oluliselt muutunud siis poleks muidugi laenanud aga tavahind oli kordades krõbedam kui soodus 😀

  • Avatar
    Vasta T 1. märts 2017 at 17:01

    Kodulaen on ainult.

    Kõige mõttetum on osta kodumasinaid järelmaksuga..ja muid pisikesi asju. Kui inimesel pole võtta seda 300€ et asi osta siis ka nende asjade kuumaksetega hätta jäämine üsna tõenäoline.

    Kodulaen ja autoliising minu arvates ainsad õigustatud laenud.

    • Avatar
      Vasta Liska 1. märts 2017 at 17:31

      Mina ei ole sellega üldse nõus! Ma ei ole kunagi näiteks mobiiltelefoni korraga välja ostnud, isegi kui see raha on olemas olnud. Ma ei näe lihtsalt mõtet suuremat summat korraga kinni panna. Kui tagasi maksad poole aasta/aasta peale paarkümmend eurot rohkem, siis tundub see mõistlik. Säästud saab sellisel juhul ettenägematuteks kulutusteks hoida. Ja pole ka kunagi igakuiste tagasimaksetega probleeme olnud.

    • Avatar
      Vasta T. 1. märts 2017 at 17:31

      Vaidlen vastu. Vahel on mõnda seadet kiiresti vaja (mõtlen enda puhul näiteks katki läinud laptopi), siis igaljuhul ma pigem tasun osade kaupa kui lärtsti paarsada eurot (mida mul ei ole). Õigemini siis võtan järelmaksuga, aga tomato tomato.

    • Avatar
      Vasta Birx 2. märts 2017 at 06:28

      Ma olen ka telefone järelmaksuga võtnud ja praegu ka üks, pole kûll maksmisega probleeme tulnud. Imelik loogika sul, et tuleb suure tõenäosusega probleeme. Ei tule midagi. Väikest summat kuus on kergem maksta.

    • Avatar
      Vasta päikseke 2. märts 2017 at 15:23

      Väga vale arusaamine asjadest sul. Meil on elukaaslasega järelmaksu peal hetkel pliit ja pesumasin, lisaks maksame tagasi väikelaenu, mis sai auto ostmiseks võetud ja alles hiljuti lõppesid kahel telefonil järelmaksud. Maksmisega hätta pole me kunagi jäänud. Külmkapp on toitu täis, lastel on kõik vajalik olemas, muud arved on tasutud õigeaegaelt ja kuu lõpus jääb raha ülegi. Ja mees ei teeni hetkeseisuga isegi Eesti keskmist palka mitte. Kõik on majandamise küsimus. Ei saa aru loogikast, et kui 300€ maksta pole, siis ei saa 15€ kuus ka makstud.

  • Avatar
    Vasta Ann 1. märts 2017 at 16:51

    Oeh mul elukaaslane on suht laenudes tal ei jäägi palgast suht midagi alles ning siis võtab juurde aga mulle ei ütle nüüd tegime otsuse ,et anname üürika ära ja ta läheb oma vanemate juurde ajutiseks elama ning ma ei tea mida ma teen kas minna ka lapsega või eraldi minna. Suht raske otsus ja ämma juures oleks võimatu elada 🙁

  • Avatar
    Vasta Mkm 1. märts 2017 at 16:51

    Laen ongi mõistlikule inimesele!Minul endal isiklikult poleks ühtegi laenu aga elukaaslane on suutnud võtta päris palju laene kaela.Oma kodu saamine tundub suht lootusetu tänu sellele:(

    • Avatar
      Vasta juuli 1. märts 2017 at 18:57

      ja kui abikaasa võttis neid laene siis ega sina ju neid asju ei kasuta mis ta nende laenude eest soetas????

      • Avatar
        Vasta Mkm 1. märts 2017 at 19:07

        Õnneks pole me abielus!Ta võttis minu selja taga suuri summasi,et maksta mingeid vanu võlgu jne.Suured riiud tulevad sellest,et mina keelan võtta mõttetuid laene ta on selline inimene,et ikkagi võtab!Pere kannatab ju.Ega selliseid ilmselt ei muuda.Pole ma mudagi ” head” saanud! Anna ainult raha,et oi sellele on võlgu jne jne

  • Avatar
    Vasta O 1. märts 2017 at 16:46

    Õnneks ei ole olnud põhjust laenata, sest sissetulek ja säästmisvõime on korralikud ning elu jooksul on ka vanavanemate pärandusi saadud. Senine kinnisvara ja auto on laenuvabalt olemas. Kui laenaksin, siis üürikinnisvarasse investeerimise eesmärgil.

  • Avatar
    Vasta E 1. märts 2017 at 16:41

    Meil on praegu minu telefoni järelmaks ja pesumasin. Kuna kui kolisime uude üürikasse ja kuna nkn pidi suure summa tagatiseks maksma, siis polnud tõesti seda sunmat kohe võtta. Ja nii võtsimegi järelmaksu. Telefon läks ka vägagi ootamatult katki. Aga järelmaksud on alati sellise lühikese aja peale (tavaliselt 1a. Max 1,5a). Ja kui lõpuks saame mu ämma korteri siis plaan võtta pangast mingi suurem laen, kuna vaja teha vannitoa ja wc kapitaalremont.

    Mu arust need laenud nagu ongi sellejaoks loodud, et kui vaja ikkagi seda asja, et siis sa ka saad. Muidugi ei tohi end lõhki laenata ja ainult nendest elada

  • Avatar
    Vasta miiiia 1. märts 2017 at 16:31

    Mul on mingi 6 või 7 kiirlaenu võetud 200, 300, 400, ja 600 eurosed. olin noor ja armunud, rumal võtsin tolleaegse peikale, alguses maksis ilusti kuumakseid tagasi, aga siis kolisime välismaale ja nüüd need ongi lihtsalt puutumatta, möödas on umbes 3 aastat, plaan on eesti tagasi tulla, kuid ilmselt pean hakkama laene tagasi maksma enne kui uut elu eestis alustada saan. Väga hull olukord olen veel väikese lapsega.

  • Avatar
    Vasta Anne 1. märts 2017 at 16:30

    Olen 30 aastane ja siiani õnneks olen suutnud kuidagi nii ära elada,et pole olnud vajadust suuremat laenu võtta.Nüüd aga,et pääseda ära oma vägivaldse elukaaslase terrori eest,pean plaani kevadel see tee ette võtta.Sihiks siis väike kodulaen, mille eest soetada oma lastele ja endale päris oma pesa:)

  • Avatar
    Vasta J.T 1. märts 2017 at 16:28

    Ma üritan elada selle mõttega, et “laen on võõra oma”. Prageu ühtegi järelmaksu ega laenu pole. Käib kõva säästmine oma kodu sissemaksuks. Eks siis tuleb see kodulaen ka lõpuks ära.

  • Avatar
    Vasta Mari 1. märts 2017 at 16:12

    Vot mina olen selline, kes tarbimislaenudest aru ei saa. Ilmselt on see koduse kasvatuse asi, et tagavara peab alati sukasääres/pangakontol/madratsi all olema, et kui midagi juhtub, siis oleks võtta. Minu vanematel-vanavanematel on alati mingi tagavara olnud ja nii on ka minul. Paarkümmend eurot peaks saama igaüks kõrvale panna. Kui ei saa, siis vaata üle oma sissetulekud ja väljaminekud ning tee korrektuurid!
    Kui tahan midagi, mida kohe osta ei saa, siis ei osta ka. Või otsin odavama variandi, mida saan endale lubada. Ei ole vaja poest uut 2000 € diivanit, vaid võin ka netist 20 € eest kasutatud osta. Ei ole vaja 500 € telefoni, kui ka 150-eurosega saab sama hästi helistada. Kui tahan reisile minna, aga raha ei ole, siis võõra raha eest ma ka sinna ei lähe, vaid kogun mõnda aega. Mõtle, kui minuga juhtub reisil õnnetus, kas päris musta stsenaariumiga või natuke hallimaga, ja ma ei saa enam laenu tagasi maksta – siis on lähedastel lisaks minu tervise pärast muretsemisele vaja muretseda ka mu laenu pärast.
    Ma arvan, et see ongi mind hoidnud mõttetuid tarbimislaene võtmast, et kui minuga peaks midagi juhtuma, siis mu laps, ema ega mees ei peaks muretsema, et kuidas neid laenusummasid tagasi peaks maksma. Telefon kaotab oma väärtuse hetkega, samuti auto, pesumasin ja muu tehnika. Reisidest rääkimata, sest kui materiaalse vara saab vähemalt maha müüa ja natukenegi sealt teenida, siis reisi sa küll maha ei müü. Eriti, kui see on juba toimunud. Kodulaenu mul (veel) pole, kuid kinnisvara realiseerimine on oluliselt lihtsam ja tasuvam kui muude vidinate.

    • Avatar
      Vasta Jane 1. märts 2017 at 17:14

      +1

      • Avatar
        Vasta K 1. märts 2017 at 19:53

        Olen samuti nõus. Olen hetkel 26 aastane ja siiamaani ei ole võtnud ühtegi laenu, liisingut ega järelmaksu. Kui tahan midagi osta (telefon, arvuti vms) või plaanin reisile minna siis lihtsalt kogun raha. Mul on kaks asja mille pärast ma olen nõus laenu võtma – auto ning korter/maja. Sest selliseid summasid on veits raskem ja aeganõudvam koguda 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 1. märts 2017 at 15:50

    Oli kunagi õppelaen, sellega ammu sotid selgeks tehtud 😀 Hetkel on tasuda ainult kodulaen- see on elukaaslasega kaheks, nii et täitsa okei olukord. Järelmakse kui selliseid pole mul kunagi olnudki(va kodu, olen seisukohal, et kui kohe välja osta ei saa, siis jääb ostmata). Olen täiskasvanud inimene ja suudan säästa- iseasi on, kas on midagi, mille nimel säästa. Sellisel juhul ongi laenudega vähe tegemist.

    • Avatar
      Vasta Leen 1. märts 2017 at 16:09

      Ma ei saa jälle eriti aru sellest loogikast. Näiteks ma ostsin hiljuti pooleteiseaastase järelmaksuga tuhandeeurose diivani. Meie vana diivan oli täiesti kohutavas seisus, katkine rääbakas, mis rikkus konkreetselt iga päev mu tuju, sest elutoa suurima mööbliesemena oli ta mul iga päev silma all.
      Ostsin järelmaksuga uue diivani, maksan järelmaksu sama palju kui oleksin iga kuu kõrvale pannud, AGA diivan on mul nüüd juba olemas. Juurde maksan oma järelmaksuga mingi sada eurot. Aga ma pääsesin sellest, et veel poolteist aastat frustreeruda selle keset elutuba seisnud näraka pärast.
      Igal hommikul elutuppa tulles ja ilusat uut diivanit nähes olen oma otsusega rahul.

      Ma leian, et järelmaksuotsused tuleb läbi mõelda lihtsalt, mitte nii, et pannist voodini kõik asjad järelmaksuga ja lõpuks on kogusumma igakuiselt nii suur, et ei tule toime sellega enam. Nii et alati pole meeletult mõistlik koguda ja millegi soetamisega aasta või mitu oodata, vastutustundlikult tuleb lihtsalt suhtuda järelmaksu võtmisesse.

      • Avatar
        Vasta Mariann 1. märts 2017 at 19:22

        Nii nagu Sina seda asja oled kirjeldanud, on mõte täiesti õige, aga minul oleks selleks hetkeks, kui diivan selliseks närakaks muutus et sellega enam koos elada ei saa, olnud juba niipalju säästetud, et saanuks minna ja osta korraga välja selle diivani. See 100 eur, mille järelmaksu arvelt võidan, selle säästan järgmisteks vajalikeks ostudeks või panen raha teenima, et oleks veel rohkem raha vajalikeks ostudeks kohe võtta.

        • Avatar
          Vasta K 1. märts 2017 at 19:58

          +1. Mina ei näe ka mõtet kodusisustuse/telefon/arvuti vms pisem asi järelmaksuga võtta. Ma võibolla saan veidi aru nt köögist, mis on kallim (kuigi seda ma isiklikult vist ka ei võtaks järelmaksuga), aga sa ju pead intresse maksma. Kokkvõttes kaotad raha kuigi oleksid selle arvelt võibolla mõne muu vajaliku asja osta omale. Ise isiklikult olen nõus võtma laenu/liisingu ainult auto või korteri/maja jaoks.

        • Avatar
          Vasta Leen 2. märts 2017 at 16:34

          Vaevalt küll, et sul oleks see raha koos olnud 🙂 ostsime pahaaimamatult kalli diivani erategijalt, tegija läks pankrotti, diivani eluiga oli u aasta.

          • Avatar
            Mariann 4. märts 2017 at 13:23

            Aga miks? Aastaga saab ju arvestatava summa kokku koguda, mina nt panen iga kuu kõrvale 200-300 eurot (ja teenin Eesti keskmist palka). Ja ma panengi raha iga kuu kõrvale, et mul oleks võimalus täna kohe osta mõni suurem asi koju või teha autole remont kui vaja või juhul kui peaksin kaotama töö, siis oleks mõnda aega võimalik elada, ei peaks kohe eraisiku pankrotti välja kuulutama või kuuse alla kolima. Ehk et ma mitte ei otsusta, et hakkan koguma raha uue diivani jaoks, vaid ma panen raha kõrvale selleks, et mul oleks võtta, kui on vaja.
            See on muidugi iseküsimus, et kas see diivan lagunes koheselt peale seda, kui erategija pankrotti läks tükkideks või kulus lihtsalt aasta jooksul väga kiiresti (mis tähendab omakorda seda, et hiljemalt 6 kuud peale kasutusele võttu oleks olnud näha, et see diivan kaua ei pea, peab hakkama raha koguma).

            Aga mis ma öelda tahtsin, on see, et see on erinevate vaatenurkade küsimus. Mina soovin, et mul oleks rahatagavara juhuks, kui mul tekib vajadus või kasvõi lihtsalt niisama idee uus diivan või ükskõik mis asi osta (kaua nii muidugi vastu ei pea, ei jõua niipalju koguda, et iga natukese aja tagant nii kalleid emotsioonioste teha :)) Ja siis saangi kasutada oma rahatagavara ega pea maksma intressi (kui üldse, siis maksab pank mulle, sest hoiustan oma raha pangas). Sina aga soovid/vajad toodet täna ja kohe, ent raha selle soetamiseks ei ole varem kogutud ning võtad järelmaksu ja oled rõõmus, et pead väga vähe intressi maksma. Mina saan aga järelmaksuintressi võrra endale rohkem vajalikke/sobivaid/meeldivaid asju osta. Olgugi see ainult 100 eurot.

            Igale oma.

  • Avatar
    Vasta Kati 1. märts 2017 at 15:40

    Minul on hetkel ainult õppelaen, mida iga kuu 5 aastat tagasi maksan. Vanematel on küll päris palju järelmaksu, aga see on nende jaoks kergem, kui iga kord asjade eest korraga täishinda maksta.

  • Avatar
    Vasta K. 1. märts 2017 at 15:31

    Just sellepärast on meil mehega väike säästufond, et ei tekiks olukorda kus peaks võtma laenu, et midagi osta. Enamus asju siiski nii pakilised ja vajalikud pole, et nende ostmiseks poleks natuke aega raha koguda (kasvõi mõne lisatööotsa leidmise abiga). Kui inimesel puudub rahaline võimalus nt külmikut parandada ja ta võtab selleks laenu, on ju suur võimalus, et tal puudub see vajalik summa ka järgmisel kuul, kui on vaja laenuraha koos intressidega tagasi maksta. Ja niimoodi tekib olukord kus elatakse kogu aeg tuleviku arvelt. Olen seda kahjuks liiga palju kõrvalt näinud.

  • Avatar
    Vasta Kats 1. märts 2017 at 15:31

    2järelmaksu on. Minuarust on järelmaks mõistlik…kui saad 400palka ja pead uue kodumasina soetama. Muud moodi ei olekski võimalik mul seda soetada.

  • Avatar
    Vasta N 1. märts 2017 at 15:31

    Mina laenudsesse halvasti ei suhtu, alati tuleb kõvasti eeltööd teha ja oma võimalused hoolikalt läbi vaadata. Laenunõustajate teenus on ju ka tasuta ja alati suureks abiks kui ei suuda ise nt välja kalkuleerida oma võimalusi.
    Minul on juba teine kodulaen, pean seda palju paremaks kui üüri maksmist võõrale inimesele. Laenu puhul saad kinnisvara maha müües sealt tagasi peaaegu kõik mis ise oled sisse pannud ja see on hea viis samm-sammult parema kodu ostmiseks. Mina just täpselt nii tegingi, esimene kodu oli 2-toaline Tallinnas ja teine kodu on nüüd natuke linnast väljas 4-toaline uus ridaelamu suure aiaga.
    Kuid suuremate laenude puhul ongi muidugi raskem laenu saamine ja võib ollagi et ainus võimalus on üürimine.
    Lisaks on mul autoliising, millest pool on tasutud ja esimest korda elus võtsin telefoni järelmaksuga, seda ma juba kahetsen sest see oleks olnud mõistlikum kindlasti kohe välja osta. Aga ei ütleks et tunneksin ennast nüüd jubedalt võlgades olevat, pole kunagi sellist olukorda olnud et ei saaks tagasimakseid teha, või et jääks raha puudu ja ei saaks isegi süüa osta. Olen alati kõigega arvestanud. Kuigi ega raha võiks alati rohkem olla 😀

  • Avatar
    Vasta Maarja 1. märts 2017 at 15:30

    Võtsime jälrelmaksupeale 2 telefoni,siis mingiaeg ostsime korteri laenuga,aga aasta pärast kolisime uuesti välja ja saime kasumit ka ja läks hästi kõigega,nyyd on 2 he auto laenud,need saame ka kohe tasutud ja mees ytles et enam nii palju korraga laene ei võta.Aga probleeme pole olnud,Kuidgi ma väga pabistasin kui elukaaslane järjest igasuguseid laene võttis,siiski väga noored oleme ja mina pole kunagi tööl käinud,nyyd 2 last ka .Mulle tekitas see stressi.Õnneks kõik ilusti laabunud pole kunagi võlgadesse jäänud,nyyd teeme mõneksajaks laenudega lõpp arve?.Aga mine sa tea mida elu toob ja vaja jälle laenu võtta.Pangad muudkui saadavad laenu pakkumisi elukaaslasele,Elukaaslane imestab ,et kuidas see võimaliks saab olla et tal nii palju laene juba korraga maksta ja aina pakkumisi tuleb juurde,Tundub nagu pangad annaksid väga kergekäeliselt neid laene.Või siis see oleneb sissetulekust,sellele ei oska vastata

  • Avatar
    Vasta S 1. märts 2017 at 15:30

    Kodulaen ainult, olen igasuguste järelmaksude ja muu sellise vastane, hädaga muidugi arusaadav, vaja nt uut pesumasinat, aga pole nii palju hetkel võtta, aga milleks järelmaksuga telefon või muu selline asi, mille saaks ka mõne kuuse kogumisega (ei räägi siin mingist kõige uuemast õunast). Tarbimislaenud oleks väga ok, kui inimesed mõtlekd enne laenu võtmist läbi, nt läks auto katki, korraga sellist summat pole, võtan laenu, saan selleks ajaks makstud ja auto korda, winwin. Pigem võetakse laenu, kuna lapsel sünnipäev lähenemas ja ühiskond avaldab survet hull kallis kink osta, peas käib ainult, kust raha saaks, mitte millal on raha tagasi maksta.

    • Avatar
      Vasta Preili A. 1. märts 2017 at 18:39

      Telefoni järelmaks on ikka nii ja naa. Kui telefon ikka läheb katki ja pole ka kodus asendust ning korraga välja osta ei saa, siis ikka mõistlik võtta järelmaks. Muidugi tuleb see läbi mõelda ilusti jne.
      Mina tegin hiljuti nii. Enne olen kohe välja ostnud, esimene nutikas oli kunagi järelmaksuga.
      Hiljuti läks tööl kukkudes telefon katki, pilti ette ei võtnud. Kuna kodus on väike laps ja mehega ja mina käin tööl, siis mulle on väga oluline telefon, et saaks nendega ikka ühenduses olla. Ja võtsingi järelmaksuga telefoni. Maksmisega probleeme pole ja ilmselt mingi aeg saame maksta kogu jäägi korraga ära, nagu esimesega.
      Sama ka näiteks pesumasinaga. Kui see läheb katki ja kohe osta ei saa, siis kogud mitu kuud raha ja istud musta pesu hunnikute otsas, kuni midagi selga pole panna? Või ostad muudkui uusi riideid juurde? Mis teevad näiteks lapsed, kes 5korda päevast riideid määrivad?

      • Avatar
        Vasta Mbr 6. märts 2017 at 07:19

        Selleks hakataksegi enne pesumasina katkiminekut raha kõrvale panema 🙂

        Minul on praegu väidetavalt null intressiga nii telekas kui telefon. Kui ka tööga peaks midagi juhtuma, saaksin telefoni ja teleka kinni makstud, pole probleemi. Lihtsam on korraga väike summa ilma lisadeta välja käia kui korraga suur. Omal ajal ostsin peaumasina ja külmiku järelmaksuga, kui olin oma koju asumas. Eluasemelaenu vōtsin emale, et ta saaks üürikorterist välja. Laenu maksin 9 aastaga ja korter praeguseks müüdud.
        Enne olen vist lepinguga end sidunud telefonidirmaga veel, et telefon järelmaksuga saada.
        Praegu on autoliising, mis võtab ka päris suuri summasid. Sellega oleks vast pidanud natuke kaalutlema, kuid varsti on see läbi ja saab rahulikult hingata. Õnneks saan liisingu ja elamiskulud makstud ja jääb üle ka. Saan keskmist palka, olen üksikema kahele lapsele.

  • Avatar
    Vasta SandraN 1. märts 2017 at 15:28

    Mina olen igati pahuksis laenudega. Sai kunagi noorelt lollipeaga rootsi reisiks raha laenatud, et saaks ka lõbutseda. See sai ilusti tagasi makstud ja järgmine kord võtsin jälle laenud ja seda, siis kokkuleppel koos elukaaslasega (endine elukaaslane nüüdseks), et maksame koos tagasi selle. Nii see ei läinud, läksin mehega lahku ja tema polnud enam nõus maksma ja jäin hätta maksmisega. Nüüd inkasso kaelas ja maksehäire ka üleval. Aga maksan ilusti nüüd seda inkassot ja ehk varsti saab selle jama kaelast ära. Autolaen sai ka kunagi võetud, sain selle isegi maksehäirega, nii et see asjade liisingusse ja laenude saamine on ikka jube kerge. Ma muidugi kahetsen, et sellise jama kaela sain aga mis seal enam teha kui ausalt mitmekordne summa tagasi maksta :/

  • Avatar
    Vasta A 1. märts 2017 at 15:27

    Seoses oma pere/kodu loomisega on meil hetkel päris palju asju kaelas. Kaks telefoni järelmaksu, diivani järelmaks, auto väikelaen(mõni aasta vana juba) ja nüüd kodulaen ning teleka järelmaksu maksime just ära(võtsime eelmine kuu järelmaksu peale teleka ning see kuu tasusime ära). Eks üritab vaikselt kõiki laene/järelmakse ära tasuda, aga laps ka kohe kohe tulemas, kuid saame hakkama 🙂 kuidagi on vaja oma elu alustada.

  • Avatar
    Vasta Kkkk 1. märts 2017 at 15:24

    Meil on eluasemelaen ja autolaen. Jube kahju oli vōtta, aga mis Sa hädaga teed…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. märts 2017 at 15:25

      Kahjuks need eluasemed ja autod on jah hingehinnaga 🙁

      • Avatar
        Vasta Vaike 1. märts 2017 at 18:37

        Mul on väga hea meel, et kodulaenu sain. Üüri maksaksin oma elamise eest igakuiselt kolm-neli korda rohkem ja seda ma ei jaksakski.

  • Avatar
    Vasta Riti 1. märts 2017 at 15:15

    Meil kodulaen ja auto laen, aga väga lihtsalt ei võta laenu, minu arust liiga lihtne see laenu teema ja samas väga nõme süsteem telefoni teel saab laenu.

  • Avatar
    Vasta A 1. märts 2017 at 15:13

    Homme lähen panka vastust saama, just tarbimislaenu jaoks, plaan oma elamist soetada ja 5000€ jääb puudu 😀

  • Avatar
    Vasta Grinch 1. märts 2017 at 15:06

    Eeldades kui palju on sinu lugejaskonnast väikese/olematu sissetulekuga siis kiirlaenu propageerimine on äärmiselt kohatu. Selle reklaamposti eest pakutud raha oleks võinud võtmata jätta!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. märts 2017 at 15:18

      Ma ei propageeri midagi, mul ausalt lausa suva, kust inimesed oma raha saavad. Igaüks teeb ikka seda, mis tahab. Aga kust sa muidu minu lugejaskonna sissetulekut tead?

      • Avatar
        Vasta Grinch 1. märts 2017 at 16:57

        Eks lugejaskonna sotsiaalsest staatusest annavad indikatsiooni kommentaarid, mida erinevate postituste alla jäetakse. Ja kui olla nii suure lugejaskonnaga blogi, siis tuleks mõningaid teemasid/koostööpakkumisi, millest kirjutada, paremini valida.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 1. märts 2017 at 18:47

          ok

        • Avatar
          Vasta J. 2. märts 2017 at 09:35

          Tuletame meelde seda inkasso postitust? 😀 see andis mingisuguse pildi osa lugejaskonnast (ja rõhk sõnal osa, ega kõik ei olegi antud kirjeldusele vastavad selge see 🙂 ). Aga tõesti sa mõtlesid, et see on jama ja ei kirjuta sellest aga siiski kirjutasid? Pakuti siis nii head reklaamiraha? Ma tõesti imestan kui inimene kirjutab, et see on halb ja ei tasu teha aga näed tegin ära. Miks? See on ju selgelt reklaamipostitus seega sa reklaamid laen.ee teenuseid siiski 🙁
          Eks inimesi on igasuguseid aga juba vanarahvas teadis rääkida, et võlg on võõra oma ja muu siia reklaami alla ei sobikski öelda!

          • Mallukas
            Mallukas 2. märts 2017 at 11:06

            No ma ütlesin, et ma ei promo midagi, aga teema üle arutleda võin. Seda me ju teemegi?

  • Avatar
    Vasta Birgit 1. märts 2017 at 14:57

    Minul on paar jätelmaksu ja ka laen kaelas. Laenu võtsin selleks, et panna oma ärile alus. Võetud sai sügisel viieks aastaks, kuid tasutud saab juba selle aastaga, seega õnneks probleeme pole tekkinud :). Küll aga arvan, et igasuguste laenude saamine on inimestele liiga kergeks tehtud ja on lihtne langeda lõksu, kust enam välja ei rabele.

    • Avatar
      Vasta Marcela Williams 21. veebruar 2019 at 09:56

      Tere igaüks, ma olen proua Marcela Williams, ma olen Ecuadorist, tahan kiiresti kasutada seda meediumit, et lõhkuda tunnistust selle kohta, kuidas Jumal mind suunas legitiivi ja reaalse laenuandja juurde, kes on mind aidanud ja mu elu muutnud rohu armu, vaestest rikkaks ja edukateks inimesteks, kes saavad nüüd kiidelda tervisliku ja rikkaliku elu ilma stressi või rahaliste raskusteta. Pärast nii palju kuud, kui üritasite internetis laenu saada, ja oli scammedi summa $ 17,214, sain nii meeleheitlikuks laenu saamiseks laenu laenuandjalt internetist, kes ei lisa oma valu, siis otsustasin ma ühendust võtta minu poolt hiljuti laenu saanud minu kaevanduses, me rääkisime sellest küsimusest ja meie järeldusele rääkis ta naisest Sarah John, kes on Sarah John Loan Service’i tegevjuht, nii et ma taotlesin laenusummat (350.000.00 USD) madala intressimääraga 3%, nii et laen on heaks kiidetud ilma stressita ja kõik ettevalmistused, mis olid tehtud laenude ülekandmisel ja vähem kui kahe (3) päeva jooksul, laenu hoiustati minu pangakontole, et ma sooviksin nõustuda kui vajate laenu, et temaga kiiresti ühendust võtta (sarahjohnfinancialservice@gmail.com), palvetan, et Jumal lisaks oma elule rohkem õnnistusi ja kõigile, kes teda ümbritsevad, kui olete huvitatud, võite temaga ühendust võtta.