LAPSED Lasteasjad Lende

kergkärudest

6. mai 2017

Kuna reisile minek on kindel, nii suvepuhkus, kui ka sügispuhkus, siis mõtlesin, et meie Bugaboo Donkey pole vist Lentsule parim valik, mida kaasa lohistada. Kuigi mõnus vanker, siis kergkärust on see ikka väga kaugel.

Ma niisama oma weekenderiga

Suurus lahtisena: 60 x 114 x 88cm.
Kaal: 13kg
Suurus kokkupanduna: 87 x 60 x 40cms

Veel on meil olemas Baby Jogger City Mini, mis on oma kolm aastat vana. Kui Mari oli Lentsu vanune, siis ma selle soetasin. Mõnes mõttes võiks ju lihtsalt selle kaasa võtta, aga esiteks on Mari sellesse nii kiindunud, et ta raudselt tahaks ise seal sees istuda ja teiseks on kolm aastat piisavalt pikk aeg, et hakata uut kergkäru tahtma. Aeg läheb edasi ja tulevad aina uuemad ja ilusamad asjad peale. Oma kogemusest võin juba öelda, et tegu on muidu väga hea kergkäruga. Minu jaoks jääb miinuseks ainult see, et kokku voltides jääb sisu välja (ja saab kergelt mustaks ja märjaks) ja et teda ei saa panna lapse nägu ema suunas.

Kaal: 7.6kgs
Kokkupanduna suurus (cm): 79 x 61 x 25
Lahtiselt suurus (cm): 100 x 61 x 105

See vist ei tule üllatusena, et kui ma mõtlesin kergkäru peale, siis kohe tuli mulle esimese asjana pähe Bugaboo Bee5. Mulle on see bugaboo ikka väga südamelähedaseks saanud ajaga, sest mul pole elusees käe all olnud nii lihtsasti manööverdatavat, mõnusat ja muidugi ILUSAT käru. Kuigi jah, maitse asi. Kui ma esimene kord Bugabood vaatasin, siis ei tundnud ma ka sellega mingit erilist sidet, aga mida rohkem selle kohta uurisin ja vaatasin, seda rohkem see mulle meeldima hakkas.

Eestis müüb ametlikult Bugaboosid Scandikids, aga tegelikult saab seda ka NaguUus poest. Ainult et neil liigub seal odava hinnaga uusi Bugaboosid ainult Camelon 3 mudelit (mis muuseas oli mu teine valik Donkey Weekenderi asemel). Mingi Runner on neil ka pakkuda, aga no ma ei kavatse kuskile joosta, kui mind just noaga taga ei aeta, seega pole mina sellest huvitatud.

Suurus lahtisena: 86.5 x 53.5 x 90cm
Suurus kokkupanduna: 32 x 46.5 x 90 cm
Kaal: 8.7 kg

Ütleme nii, et ma olen siin vaadanud ka Mamas&Papas Armadillo Flip’i ja YoYo+ vankrit, aga lõpuks tundub mulle ikkagi, et just Bee5 saab Lentsul olema. Miks?

  • Mulle meeldib Bugaboode juures see, et välimust on sellel jube lihtne muuta. Telli ainult uus kaarvari või istumisalune ja saadki endale soovi korral nn mitu erinevat vankrit. Ma ei suuda praegu otsustada, kas ma tahan liblikatega, või roosat versiooni. Bugaboo Bee 5 vankriga saab tegelikult ise kokku kompunnida lausa 790 erinevat välimust! (siin saad vaadata ja timmida)
  • Hea on see, et saad valida, kas laps on näoga sinu poole, või sõidu suunas. Mulle meeldib see enda poole variant nagu rohkem, Mariga igatsesin seda küll, kuigi alguses mõtlesin ka, et vahet pole.
  • Kerge raam, suur korv, head amordid ja kergesti puhastatavad rattad, et käru ei hakkaks “krõbisema”.

Eks tal ole väiksed miinused ka. Näiteks ei ole tal ees seda turvakaart, aga selle asemel saab valida näiteks väikse kandiku, kuhu saab ka joogi panna. Veel on nadi see, et ilma suvekaarvarjuta on see ise kuidagi tuulele valla, aga no seda aitab vältida just suurem kaarvari, mis ongi mõeldud suveks. Koos õhutusavadega jne.

Kindlasti ei hakka me reisile kahte vankrit vedama, Mari juba poolenesti täiskasvanud inimene. Seega peab tema leppima selle istumislauaga, mille me teise vankri külge kinnitame.

Ah, ma võiks muidugi üldse lihtsalt Joggeri kaasa võtta ja asi ants. Eriti kuna meil on lastega reisimiseks vist miljonit asja tarvis. Aga no las ma natukene iniseva häälega vingun, et “aga ma ju tahaaaaan!”.

Mis kergkäru teil on? Mida soovitaksite? Eriti just selle mõttega, et hea reisile kaasa võtta oleks?

Loe ka neid postitusi!

43 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta G 8. mai 2017 at 14:33

    Meil on selline väga liikuv pere -> korra kuus lendame abikaasaga kaasa (kes reisib väga palju tööga). Kodus nn suur vanker. See super ja me väga rahul. Aga olen nõus et kahte Bugabood sul vaja ei ole (eriti kui ükski neist reaalselt lennukisse kaasa ei tule). Meil reisideks Yoyo. Selle saad lennukisse kaasa võtta, see kerge ja mugav. Reisideks pörfi ?

  • Avatar
    Vasta Kertu 8. mai 2017 at 08:00

    Vaadake Bumbleride Indie käru.
    Kui teile city meeldis siis meeldib teile see veel enam kuna sellel on kõikidel ratastel (alates 2016 mudelist) vedrustus, mis kanaaridel kividel teel on nagu unistus kuna laps ei põruta neere lahti.
    Kuna teil on plaan randa minna, siis nelja väikese rattaga jääte liiva sisse esimese asjana kinni. Bumbleridel o kolm suurt ratast, mis liiguvad ka liivas hõlpsalt.
    Istme juures, külje peal on lapse jaoks väike tasku kuhu saab panna snäkke või joogipudeli.
    Ma pole Bumbleride müügiesindaja, ma lihtsalt armastan seda käru. Lisaks on meil sellele seisulaud, millel 4a tirts isegi istub peal kui jalad väga väsinud on.
    Mul on olnud mamas&papas armadillo, hauki/espriti käru, odder ja ka emmaljunga kahe erineva raamiga. Olen proovinud ka city mini aga Bumbleride trupmas selle kõvasti üle.
    Bumbleride ühines meie perega aasta alguses ning mul on ausalt kahju, et ma selle ostuga nii pikalt venitasin.
    Suure boonuaena, bumbleride vankri vari käib ikka nii alöa, et katab ka lapse jalad. Ehk päike ei sega magavad last mingit pidi.

    https://www.bumbleride.com/strollers/indie

    • Avatar
      Vasta Kertu 8. mai 2017 at 08:46

      Mis minu jaoks eriti oluline oli! Jalatugi, et selle saaks magava lapse jaoks üles tõsta. Joggeril on see võimalus vaid elite mudelil.
      Täiskasvanuna paneme igal võimalikul korral jalad endale tagumendi alla või lihtsalt istumisega paralleelselt, sest nii on mugav. Miks siis mu magava lapse jalad peaks rippuma.

      Kuna ma käib kahe lapsega igal pool palju üksi, siis ma julgen väga seda Bumbleride Indie soovitada. Kokku käib ühe tõmbega ja lahti samuti.

      Nagu ma ennist ütlesin, siis kanaaride kivisel ja liivadel maastikul neli väikest ratast on jama.
      Elasin ise 9k Gran Canarial.
      Õde mul elab viiendat aastat Tenerifel ning mina oma perega lähen Tenerifele/Gran Canariale suve hakul aga sedapuhku paariks aastaks. Pakume oma elu taanis kokku ja vaatame võimalusest kui lastel veel koolikohustust pole 🙂

  • Avatar
    Vasta merca 7. mai 2017 at 23:37

    Bee 5- kõige ilusam ja ägedam, väga mugav samuti! All- Black on kõige sefim. Mul on Cam3, aga sihin samuti Bee-d 😉

  • Avatar
    Vasta Teele 7. mai 2017 at 18:26

    Ostsin just 3-päevasele linnatripile kaasa Chicco Ohlala kergkäru. 99 € maksis, oli just aprillis selline pakkumine. See kaalub ainult 3,8 kg ja see oli peamine põhjus, hind tegelt ka ikka, miks selle ostsin. Kergkäru, mis 7-8 kilo kaaluvad, ma ei soovi, mu Cameleon on käruvariandina suht sama.
    Igal juhul Chicco Ohlala on ka max nikats, ausalt, kui see mul 3 päeva Euroopas vastu peab, olen superrahul. Kui ära laguneb, siis jätan sinnasamma prügikasti kuskile ja 99€ taga nutma ei hakka. Kergkäru on minule vajalik ainult ja ainult lennukiga reisimiseks, muul juhul kasutan 100% oma Cameleoni.

    Muidugi tahaks ma ka Beega kruiisida, aga palju ma neid Bugaboosid koju soetan…

  • Avatar
    Vasta Pille 7. mai 2017 at 13:52

    Ei saa iial mõistma seda kärude ja vankrite maaniat, et just kindlasti see või too nimi ja mark ja mudel jne. Mudugi ei ole ma ka seda meelt, et peaks mingi esimese ettejuhtuva juustu soetama, aga…. Jahm…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 7. mai 2017 at 14:41

      No vaevalt, et keegi ainult margi pärast ostab, eks ikka oma vajaduste ja võimaluste kohaselt

      • Avatar
        Vasta Kertu 8. mai 2017 at 09:17

        Mina ostan nt juba selle pärast, et ilmselt rohkem lapsi ma ei saa ja why not kui asi on kvaliteetne ning mulle meeldib.
        Kui ma praegu ei osta, millal siis? Kunagi kui lapsed suured on siis oma kassidele ja koertele, kelle usinasti kärusse panen ja nendega jalutama lähen?

  • Avatar
    Vasta Kk 6. mai 2017 at 22:57

    Maailma parim kergkäru reisika- TFK Buggster. Väike, kerge ja vist ainus nii laiade ratastega kergkäru, et liivas sõidab ka nagu tank.

  • Avatar
    Vasta MR 6. mai 2017 at 22:01

    Meil on MACLARENi käru, ostetud Beebikeskuse poest, kaalub 3,3 kg, väga mugav: http://www.maclarenbaby.de/Mark-II_9?lang=de_DE

  • Avatar
    Vasta Anne 6. mai 2017 at 21:46

    Kui bee soetad, siis müü oma bj mulle =D

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. mai 2017 at 22:45

      See on juba päris kulunud aastatega, uue mõõtu küll välja ei anna 😀

      • Avatar
        Vasta Anne 8. mai 2017 at 14:04

        Ei otsigi uut 😀 Autosse nö reisikäruks suveks ideaalne ju 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 6. mai 2017 at 21:02

    Reisule sobib goodbaby pocket, saab vist lausa käsipagasina kaasa võtta. Beebicentris on olemas.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. mai 2017 at 22:45

      Tundub jube niru vanker.

  • Avatar
    Vasta Loor 6. mai 2017 at 20:58

    Babywelt Flac +
    Mul on endal küll veidi vanem mudel, aga no nii mõnus käru, mis autos alati vajadusel olemas. Hea manööverdada, head rattad, reguleeritav selja- ja jalatugi. Ilus silmale kaa
    Ainuke “miinus” on sinu poolt toodud “nägu ema suunas” puudumine.
    Aga kõige muuga trumpab ta selle fakti üle 🙂
    http://www.4kids.ee/babywelt-flac+-jalutuskaru—turvahalli-rattad/

  • Avatar
    Vasta K 6. mai 2017 at 20:34

    Cybex callisto. Ausalt parim. Kaalub vist 7kg, kuid kaarvari pikendatav ja üles-alla liikuv(väga hea päikesekaitse) jalatugi ja seljatugi reguleeritavad. Kena näeb välja, stiilne noh. Meil reisidel kaasas olnud, igapäevaselt kasutusel. Kergelt manööverdatav. Esirattad lukustatavad. Laps on väga ilusti külgedelt ka tuule eest kaitstud.

    • Avatar
      Vasta E. 7. mai 2017 at 12:55

      Nõus! Kolme lapsega igasugused Mamas&Papased ja muud läbi proovitud (ma arvan, et enamus mis saadaval on) ja Callistole vastast pole!

  • Avatar
    Vasta ... 6. mai 2017 at 19:46

    Kergkärude külge ei saa ju seisulauda kinnitada või mida sa selle istumislaua kinnitamisega mõtlesid?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. mai 2017 at 19:55

      miks ei saa? bee 5 külge küll saab.

    • Avatar
      Vasta Mari 6. mai 2017 at 21:20

      Saab Saab 🙂

      • Avatar
        Vasta ... 7. mai 2017 at 00:18

        googeldasin ja saab tõesti sellega, kuigi kaalupiirang on 18 kilo. see suht ainus siis, millega saab kergkärudest. ise 2 aastat tagasi otsides leidsin ainult emmaljunga scooteri, mis seisulaua oleks ära kannatanud, aga see on kergkäru kohta ilge kobakas.

  • Avatar
    Vasta Stina 6. mai 2017 at 19:40

    Bee 5! Nii mugav manööverdada, midagi kuskil ei loksu ega kolise. Hea vedrustus, saab ka kehvematel teedel edukalt sõita. Soovitan! 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 6. mai 2017 at 19:23

    Aastaid Bugaboo kasutajana ja kuna Bee5 olemas ka siis kindlasti seda soovitagi.

  • Avatar
    Vasta Keidi 6. mai 2017 at 18:57

    Babyzen Yoyo
    Mega kerge, ainus mida saad võtta lennukisse käsipagasiks, väga lihtsalt käib kokku/lahti. Ainuke miinus on hind…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. mai 2017 at 19:56

      kas sa räägid YoYost või Yoyo+? Kummaga kogemus?

      • Avatar
        Vasta Keidi 7. mai 2017 at 08:40

        Yoyo ja Yoyo+ erinevus on ainult selles, et + käib päris lamavasse asendisse ja sobib juba ka vastsündinule. Endal kogemust lihtsalt Yoyoga 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 7. mai 2017 at 11:11

          Päris lahe värk!

          • Avatar
            Berit 7. mai 2017 at 13:58

            Päiksereisil on Yoyo miinus ka suhteliselt väike vari, lisaks pole ka iste väga pikk, et beebi seal mõnnalt magada saaks – kui see on muidugi üldse oluline argument (meil nt on).
            Käsipagasi kärusid on aga ka teisi, Baby Jogger City Tour, MB Nano, GB Pockit, Emma Babykiss (yoyo analoog, aga soodsam) ja eks neid veel mingeid.

  • Avatar
    Vasta T. 6. mai 2017 at 18:43

    Mulle tundub (justnimelt tundub sest endal ei lähe hetkel vaja) kõige tuusam käru see: https://www.amazon.com/GB-Pockit-Stroller-Monument-Black/dp/B01DQ2B8UY

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. mai 2017 at 19:56

      uh, kui väike kole nikats 😀

  • Avatar
    Vasta Katz 6. mai 2017 at 18:39

    Mina ostsin reisiks just Baby Jogger City Mini Zip mudeli + transpordikoti ja turvakaare sinna juurde. Olen väga rahul 🙂

  • Avatar
    Vasta Käta 6. mai 2017 at 18:39

    Mul Nico ja üldse ei vingu aga Cybex Balios M vallutas siiski südame.

  • Avatar
    Vasta Berit 6. mai 2017 at 18:31

    Minu soovitused siin, aga ühe lapse käruks võtaks raudselt Bee5, meil jäi see koju vaid seepärast, et oli vaja kahe lapse käru kaasa võtta.
    https://lifeatlucky13.wordpress.com/2017/03/26/milline-karu-reisile-votta/

  • Avatar
    Vasta Kerstin 6. mai 2017 at 18:24

    Mul bee5 olemas, kiidan ja soovitan! 🙂 Mõnus manööverdada, lihtne kokku panna ja sõidu suunda vahetada 🙂

  • Avatar
    Vasta K 6. mai 2017 at 18:09

    Mul lapsel Bebetto Nico jalutuskäru. Suur pluss on sellel kärul see, et kaarvari on väga suur, sõidusuunda saab mõlemat pidi panna, käib täislamavasse, all suur korv, turvakaar, turvarihmad, esirattad pöörlevad ja on fikseeritavad. Käib väikseks kokku väga lihtsalt ja ei ole väga raske.

    • Avatar
      Vasta Käta 6. mai 2017 at 18:39

      Mul ka Nico aga reisile vötmiseks on see liiiiga suur. Siis ta vöiks juba weekenderiga minna.
      Kaalupoolest sama

  • Avatar
    Vasta L 6. mai 2017 at 18:08

    Me just ostsime suveks ja reisidele bugaboo bee5 ! Lemmmik!!!

    • Avatar
      Vasta Keegi 8. mai 2017 at 08:38

      See näeb nii veider nikats välja:) nagu Nissan Note, kellele ema, kellele tütar:D

  • Avatar
    Vasta Liisa 6. mai 2017 at 17:56

    Soetasin hiljuti oma 6,5kuusele pojale MP Urbo 2 käru reisi jaoks. Minu jaoks ideaalne. Stiilne ja kerge. Istet saab panna mõlemat pidi, on suur kaarvari õhutusavaga, turvakaar, teleskoop lükkesang kaalub vaid 9kg. Ainuke miinus, et NSS saab ainult koos istmega kokku panna. Aa ja esiratastel on isegi vedrustus ?

  • Avatar
    Vasta M 6. mai 2017 at 17:52

    Kuhu siis reisile otsustasite minna? 🙂

  • Avatar
    Vasta Karin 6. mai 2017 at 17:47

    Meil on kergkäruks Mutsy Nexo (hall, helepruuni nahaga). Aga see on ainult näoga sõidusuunas.

    • Avatar
      Vasta Boffin 6. mai 2017 at 20:13

      Meil sama. Ja prõksub ja knõks-knõks käib läbi koguaeg. Vuhh. Saaks vaid aega tagasi keerata… ?