Uncategorized

reisiärevus

29. oktoober 2017

Juba üheksa päeva pärast võtamegi me suuna Helsinki poole, et sealt edasi Tenerifele põrutada. Pean ütlema, et kohati ei suuda ma seda ära oodata, teisalt on nii pikaks ajaks minek, et ei oskagi midagi kaasa pakkida ja ette mõelda. No näiteks Helsinkisse sõidame Viking Line’iga. Sellega saime meile neljale piletid 22 euriga, Tallinkis oleks peaaegu 100€ läinud. Veits hinnavahe, või mis. Selle vaherahaga panime laeva hoopis kajuti kinni, mis maksis 50€. Mulle tundus, et see tundub veidi mugavam variant, kui oma kohvrite ja vankrite ja laste ja kodinatega kuskil laevakoridoris passida.

Helsinkisse jõuame pool üheksa, sealt võtame takso ja sõidame Glo hotelli Helsinki lennujaamas. Meil läheb järgmine hommik 10.20 lennuk, niiet me peame umbes üheksa vähemalt lennujaamas olema, seega tundus kõige mugavam ööbida lennujaamas. Seda enam, et ma lugesin sealt kodukalt, et kuna hotell asub terminalis sees, saame me eelmisel õhtul oma check in’i ära teha ja järgmine päev lihtsalt kenasti väravatest läbi kõndida. Tagasitulles peatume samas hotellis.

Kuigi kui ma nüüd kõik need summad kokku löön – laevapiletid, takso sadamast lennujaama, öö hotellis, siis oleksin ma võinud kohe võtta lihtsalt kallimad piletid, et otse Tallinnast Tenerifele saada 😀 Mis selle tagantjärgi tarkusega ikka teha, eksole.

Asjade kaasapakkimine on ka mega keeruline. Kuus nädalat on nii pikk aeg, et…issandpühajumal, mis meil selle ajaga vaja on? Me pole lisapagasit endale ostnud, seega on meil kõigil neljal käsipagasid. Nagu ma aru saan, siis lisaks käsipagasile on meil õigus kaasa võtta vanker + turvahäll. Kuna vankri paneme reisikotti, siis keegi andis hea vihje, et sinna kotti võib veel laste asju toppida, nii palju kui mahub.

Laste kohvrid on Jetkid (link) ja MB kohver, millega laps sõita saab (link), mõlemad tunduvad väga mugavad olevat. Ainult ma ei kujuta ette, mismoodi me tripime 4 kohvri, vankri, turvahälli ja kahe lapsega. Ehk oleks ikkagi mõttekam turvahäll Tenerifelt koos Mari turvatooliga laenutada? Oleks natsa vähem tassimist ja no, kuna meil lube pole, siis kogu aeg meil hälle ja toole nagunii vaja polekski. Jeesus, ma ei tea!

Riideid ja muud sellist nodi vist tegelikult väga kaasa tassida vaja pole, sest seal on ju soe. Kohapealt saab ka kindlasti midagi juurde osta, kui tarvis. Esimestel nädalatel läheb raudselt omajagu raha, sest me peame ju alguses ostma kõik asjad, mis meil seal elamiseks vaja läheb. Noh, ma mõtlen mingid pesupulbrid ja nõudepesuvahendid ja õlid ja soolad ja sellised basic igapäevased asjad. Muidugi ma ei tea, äkki seal juba on ka midagi? Eks näis.

Ja kuna lumi on veel põhimõtteliselt maas, siis riputasin eile jõulutuled üles, nagunii ei saa ma sellest jõuluvärgist ära tüdineda, sest me tuleme ju alles 22 detsember tagasi, niiet peale seda eesolevaynädalat on mul vaid kaks päeva jõulu nautida 😀

Eile vaatasin Google mapist streetview’d ja no kant tundub ikka mõnus. Maja ees on kohe üks pisike poeke, paarsada meetrit eemal suur kaubanduskeskus, rand on vähem kui 20 meetrit eemal, maja kõrval on tai toidu restoran ja edasi jalutades tuleb riburadapidi erinevaid restorane ja kohvikuid. Äge!

Ps! Ärge mind paljaks röövima tulge, mul tuleb Kerli siia elama ja ta saab muidu südari 😀

Loe ka neid postitusi!

40 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kristiina 31. oktoober 2017 at 16:38

    Me ise ka dets. alguses Tenerifele, väga lahe oleks mõnda eesti peret seal kohata ??. Kuigi ma üldse ei tea, et kus kandis te täpsemalt seal olete?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. oktoober 2017 at 16:51

      los giganteses :))

  • Avatar
    Vasta Liina 30. oktoober 2017 at 15:26

    Kas võiksid avaldada kust ja kuidas ja millal hankisid lennupiletid? (kas passisid minit otsingumootorit ja kui nägid odavaid, krabasid ära. Või Hullude päevade raames, või turismimess, või sõber soovitas ja ostsid kohe ära) Ning millise saidi kaudu tegid majutuse broneeringu?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. oktoober 2017 at 15:56

      Lennupileteid vaatasin azair.com ja momondo. Eriti peale ei passinud, valisin toona kõige soodsama ja otsema variandi. Majutuse leidsin tuttava kaudu 🙂

  • Avatar
    Vasta Janne 29. oktoober 2017 at 21:53

    Mis sa Lendele lennukisse lõbustamiseks kaasa võtad? Mingid huvitavad mängud? Kuigi ta tundub sul nii rahulik laps, et piisab vist ainult süles olemisest 🙂 loodan ideid koguda, kuna kuu aja pärast aastasega ka väga pikk lennureis ees ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. oktoober 2017 at 22:51

      Lende ei vaja peaaegu üldse lõbustamist 😀 Talle piisab pudelist ka, üritab korki peale saada sellele 😀

  • Avatar
    Vasta Julia 29. oktoober 2017 at 21:22

    Kahel-kolmel korral Glos ööbinud ja alati keset ööd lòdisedes üles ärganud. Lastele kindlalt soojad tudukad selga ?

    Turvahälli vòtaks siiski kaasa. Lennujaamani on ikka päris pikk maa sôita, ca 30km(?) ning kiirus pole ikka 30km/h, mina Sinu asemel ei riskiks. Äkkpidurduse korral lendab laps nagu kuul Su sülest, lihtsalt ei jòua kinni hoida. Hoop, mille aga laps saab, vòrdub viiendalt korruselt alla kukkumisega.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. oktoober 2017 at 22:52

      Issand, hinnaklassilt päris kallis koht, võiks vähemalt soe olla seal ju 😀

      Ma vaatan, ehk leian soomest mingi turvahällliga transfeeri

      • Avatar
        Vasta Effu 30. oktoober 2017 at 06:42

        Mis kuupäeval teil reis on? Mul on olemas autos turvahäll ja saaksin teid katajanokalt lennujaama viia 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 30. oktoober 2017 at 09:21

          8dal nov 🙂

  • Avatar
    Vasta Nonni 29. oktoober 2017 at 21:01

    Kas sul turvahälli adapterid on vankril? Mina olen nii teinud: käru/vankri ülemise osa olen pagasisse andnud (tasuta) ja turvahälli ja käru ratastega lennujaamas ringi kärutanud ning selle siis lennuki ukse juures ära andnud. Ja btw – kõhukott on ka väga vajalik asi lennujaamas. Viimati lükati lend 1,5h edasi, aga laps sai vähemasti kõhukotis magada (ta sellises olukorras turvahällis ei maga).

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. oktoober 2017 at 22:54

      kõhukoti võtame jaa!

  • Avatar
    Vasta Kiku 29. oktoober 2017 at 20:08

    Oi ma olen kade. Ilusat puhkust igatahes!

  • Avatar
    Vasta P 29. oktoober 2017 at 18:37

    Meie veetsime 10 päeva Mallorcal ja ei kujutaks midagi jubedamat ette,kui 6 nädalat kuskil lastega olla 😀 Meie lapsed on 3 ja 1 ja peale nädalat oli nende järel jooksmisest ja valvamisest selline väsimus peal. Nii igatsesin oma rutiini,voodit jne.Meie üllatuseks oli,et toit oli päris kallis,kuigi sõime enamasti ikkagi korteris ehk siis tegime ise,aga siiski läks raha oluliselt rohkem,kui plaanisime. Minu isiklik kogemus on,et nii kaua väikeste lastega olla,on jube väsitav,aga eks inimesed ja võimalused on erinevad. Kui saate vaadake võimalikult palju saarel ringi (mis jällegi ilma autota on natuke jama). Turvahälli jätaks ma kindlasti koju. Taksos võib ilma ja kui te ei sõida,siis kus sa seda üldse kasutad? Kui teil on ainult käsipagas,siis laste kohvrite asemel võtaks ma seljakoti (juhul kui teie pagas on ka kohvrid),sest kokku nelja kohvrit tassida ja kahte last ei ole lõbus. Mina ostsin ka pealeistutava kohvri ja lõpuks pidin ikka last ja kohvrit mõlemat ise tassima.
    Edu ja nautige ilma.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. oktoober 2017 at 18:56

      Ma ise loodan, et 6 nädalat on piisavalt pikk aeg, et seal ka nn “oma” tunne tekiks. Aga ma saan aru, mida sa mõtled :D! Meil selles suhtes on hea, et mul tulevad vahepeal sinna mu pere külla ja sõbrad (kõik eri nädalatel), et saame vahepeal kardoga kahekesti aega veeta + tema sõpradega meestevärke teha ja mina naistega väljas käia 😀 Lisaks lubasid kõik külalised auto rentida, et saame ringi sõita ka :)!

      • Avatar
        Vasta T. 30. oktoober 2017 at 08:05

        Kas halb ei ole kellestki sedasi pidevalt sõltuda? Üldse ei küsi mingi halva tagamõttega, aga kas kummalgi teil on lähiajal plaanis need load ära teha või tõesti pole üldse mõttes ja kunagi rohkemate lastega ka käite igal pool Eestiski trippides busside ja rongidega?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 30. oktoober 2017 at 09:19

          Kellest ma sõltun? Taksodest :D? Ma ei saa jälle aru, et kuidas inimestel on raske aru saada, et kui me TAHAKS neid lube ja autot, siis meil juba oleks need. Eestis trippida rongide ja bussidega võimatu või?

  • Avatar
    Vasta liis 29. oktoober 2017 at 14:42

    ma vist mõned postitused maha maganud, et miks nii kauaks lähete? kas lihtsalt lebotama ja poh yolo või oli ka mingi põhjus? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. oktoober 2017 at 14:48

      Me lähme nii kauaks, sest… me saame 😀 kummalgi pole VAJA eestis olla ja siin on külm ja vastik 😀

  • Avatar
    Vasta Piips 29. oktoober 2017 at 13:49

    Kirjutad et teil pole lube.. mu meelest sa kunagi ütlesid, et Kardol on load aga talle ei meeldi sõita autoga? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. oktoober 2017 at 14:27

      tal olid load, aga ei uuendanud oma vahtralehte vms, siis kaotasid kehtivuse.

  • Avatar
    Vasta Karolina 29. oktoober 2017 at 13:11

    Turvahälli pole mõtet kaasa tassida. Sest vaevalt Teil seda nii väga vaja läheb. Soomes mini teada taksoga sõites võib laps süles istuda ei pea olema turvahälli/tooli. Ja tenerifel saate laenutada vastavalt vajadusele 😉 Mõnusat reisi.

    • Avatar
      Vasta Kelly 30. oktoober 2017 at 10:36

      Turvahäll on minumeelest eelkõige vajalik lapse turvalisuse huvides mitte seetõttu, et seadused seda nõuavad 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 29. oktoober 2017 at 12:45

    Tenerifel muidu Eesti pere, kes tegeleb kärude, turvatoolide, turvahällide rendiga. Meile tõid veel liivakastimängiasjad ka:)
    Väga toredad!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. oktoober 2017 at 13:31

      Kas saad kontakti anda?

      • Avatar
        Vasta Liis 29. oktoober 2017 at 15:53

        Eestlased puhkavad hetkel, vähemalt sellise vastuse sain mina. Andsid sellise kontaki nagu hire4baby. Neti teel saab teha broneeringu ning bronnitud asjad toovad sulle isiklikult majutusse kohale ära. Lähen ise novembri lõpus nädalaks ja broneerisin lapsele bj elite -35 eur. Soovitan!

      • Avatar
        Vasta Triin 29. oktoober 2017 at 21:47

        Aga palun…Oliver tel nr.604189564

      • Avatar
        Vasta Triin 29. oktoober 2017 at 21:55

        Aga eelmine aasta oli jutt, et nad vist kolivad tagasi Eestisse. Ma ei teagi, mis neil sellest sai siis.
        Aga kui nad ikka veel tegelevad sellega, siis see oli ikka super. Me läksime väikseste lastega, ilma kärudeta. Rentisime nädalaks kärud, lihtsalt suurepärane teenindus. Turvatoolid paariks päevaks nende käest jne
        Niiet kontakteeru julgelt, väga lahke ja suurepärane meesterahvas see Oliver.

  • Avatar
    Vasta G. 29. oktoober 2017 at 12:37

    Ma ei tea, mis kompaniiga lendate, aga check in’i saab üldiselt ju online’is ka teha – avatakse mingi 24-36h enne lendu 🙂

  • Avatar
    Vasta Marianna 29. oktoober 2017 at 12:34

    Njaa kui me perega kevadel käisime siis tassisin ka palju asju kaasa..kuna mul ka kaks last..pisem oli tol hetkel 9 kuune..hiljem kahetsesin kuna kõik on seal enam vähem olemas, mis Eestiski..noh ainuke, mida pole on leib 😀 aga muidu riideid saad sealt väga ilusaid ja kindlasti odavamalt kui Eestis(oleneb poest muidugi) niiet neid ära tõesti kaasa tassi 😀 Kui miskit teada tahad siis kirjuta mulle.Mul elavad sugulased seal ning vajadusel saan abiks olla 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. oktoober 2017 at 12:37

      Võtan siis pätsi leiba kaasa 😀

  • Avatar
    Vasta Helen 29. oktoober 2017 at 12:20

    Ooooo, kus linnas peatute, kui küsida tohib. Meie tulema ka 11.ndal sinna paradiisi mõnulema 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. oktoober 2017 at 12:36

      Los Giganteses 🙂

      • Avatar
        Vasta Helen 29. oktoober 2017 at 12:58

        Me sättisime ikka lõuna poole end, aga see ju nagunii Saaremaast pisem mätas 😀

  • Avatar
    Vasta Karmenkitekat 29. oktoober 2017 at 11:53

    Võta kohvi kaasa! Kui sa oled kohviinimene, sealne juua ei kõlba eriti 😉 ja leiba :p

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. oktoober 2017 at 12:04

      Issand, nii väga ma kohviinimene ka vist pole, minu meelest on isegi need 3 in 1 okeid 😀

  • Avatar
    Vasta Maarja 29. oktoober 2017 at 11:48

    Mind väga huvitaks, mis hinnaga te lennupiletid ja majutuse saite? Kas elate kuskil hotellis või rentisite korteri? 🙂 Milline luksus oleks olla 6 nädalat! Tenerifel 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. oktoober 2017 at 11:52

      Lennupiletid meile neljale edasi-tagasi olid mingi 890 eurot, umbes. Rentisime jah ühe kahekorruselise korteri, kuue nädala hind oli 1700€. Ma sain hea hinna, sest ma bookisin nii pikaks ajaks ja ammu aega tagasi.

  • Avatar
    Vasta A 29. oktoober 2017 at 11:44

    Kas Kerli valvab Lottet siis ka?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. oktoober 2017 at 11:50

      Ei, Lotte läheb koerahoidja juurde.