Ma pole nädalatki Tenerifel olnud, aga juba on tekkinud mingid värgid, mille peale mõtlen, et OOOO SEE ON NII ÄGE! Ja siis mingid olukorrad jälle meenutavad, et kodus on mul ju see ja teine ja kolmas, mida oleks praegu hea kasutada. No mõned näited:

ÄGEDAD ASJAD TENERIFEL

 • Soe on! Nii hea soe. Kohe elu tuleb sisse selle päikesega. Ei pea mingeid puffaikasid selga ajama. Kleit üll ja võid õue minna.
 • Autojuhid lasevad jalakäijad kenasi üle tee. Eile oli selline asi, et ülekäigurada oli kallaku peal ja suure rekkaga autojuhil oli raske peatuda. Ta nii kurvalt ja vabandavalt laiutas mulle käsi, et ta mind üle lasta ei saanud.
 • Kõik on nii sõbralikud. Üle tee lastakse lehvitusega, kõik naeratavad, tervitavad kogu aeg. Keegi ei tuhise mossis näoga mööda.
 • Lapsed on siin KÕIKIDE lemmikud. Lapsed võetakse igale poole kaasa, nendega räägitakse juttu, teakse pai, eile sai Mari näiteks poest poetädi käest tasuta jäätise. Ma ei tea miks, ma ei saanud aru, aga no patsutati teda seal selle peale, et ta püüdlikult “ola!” hüüatas sisse astudes.
 • Mõnus on olla sellises tsillis meeleolus, et kiiret tegelikult kuskile ei ole, mõned töökohustused on, aga need kenasti nädalate peale ära jaotatud ja kiiret ei ole üldse. Tahan, jalutan randa. Tahan, võtan terrassil diivanil vedeledes päikest. Tahan, ujun basseinis (okei, ma veel paar päeva ei tohi ujuda, aga no PMST ma saaks :D).
 • Et kohtadesse minna, jalutame palju rohkem kui kodus. Tallinnas võtsin ma igale poole minekuks takso. Praegu vaatan, et ah misasja, see aint kolm kilti, lähme tripime! Endiselt loodan tagasitulles 3 kilo kaaluda.
 • Mereannid (ja üldse söök) on nii odavad. Kardo palus meestele edasi öelda, et 12 pakk õlle maksab 3.50€ :D Suur kott sinimerekarpe oli kolm euri. Lisaks müüdi siin ühes poes sellist paella tegemise pakki, kus oli karpe ja hiidkrevette ja kalmaari ja kala, maksis 3.15€. 24 pakk jogurtit oli 2.15€. Ja kohalik härra teadis rääkida, et lidrane viin on 4.50 ja rumm 5.30€ :D Kardo ütles, et ta Eesti õllehindasid küll ei igatse.
 • Nii vähe on tegelikult vaja. Kodus on lastel mänguasju kolme toa jagu, aga ega nendega ei mängita. Siin pole peaaegu midagi, seega mängitakse püreekorkide, ühe mudelauto, paari liivamänguasja ja ühe poni+väikse nuku komplektiga. Kogu aeg!

ÄGEDAD ASJAD KODUS

 • Kodus on normaalne nett, tõmba ja lae üles, mida hing ihaldab. Pole seda kunagi nii väga hinnanud. Mul on kaks viimast Grei anatoomia osa nägemata!
 • Mu kummihari! Appi, kuidas ma igatsen teda. Sellega on nii hea pühkida, tavaline hari on nagu mingi ajas tagasi rändamine. No, see asi, saab põrandaid pesta ka, kui mopi külge paned, aga ma usually lihtsalt pühin sellega. Ma igatsen seda nii väga, et kaalun juba selle siia tellimist :D
 • Meie Jura kohvimasin. Milline luksus on saada nupulevajutusega kohvi.
 • Eile veel igatsesin ma normaalse suurusega panni ka, aga ma lõpuks ostsin eile siia korterisse lihtsalt uue panni ja saan nüüd normaalset süüa teha.
 • Lotte ja kurg.
 • Sõbratu on ka siin kuidagi olla. Et nagu perega on tore küll, aga vahepeal tahaks nagu seltskonda ka. Kodus ikka ma käin sõpradega väljas ja sõbrad käivad külas, aga siin me ei tea ju mitte kui kedagi. Õnneks varsti tuleb mu perekond ja siis sõbrad ka, jee!
 • Kraanivett saab juua ja ei pea suurte pudelitega poest tassima.
 • Kodus ma tean, kus midagi on ja kuidas kuhugi saada. Ala on vaja panni, siis ma tean, kust seda saada. Siin on keerulisem.
 • Öösiti on siin nii palav magada! :D Jube taak, eks. Samas kui ma mõtlen Eesti vihmale ja lägale ja külmale, siis on seda patt kurta üldse.

Aga ega ma jumala eest ei virise, plusse on nii palju ja nii hea on siin olla. Lihtsalt väiksed mõtted tänasesse pühapäeva. Me muuseas plaanisime täna suurde poodi jalutada, aga siin on pühapäeviti suuremad kohad kinni. Hea, et taipasin enne kohalikuga rääkida, muidu oleks niisama sinnnapoole suuna võtnud. Maril tuli täna nohu, niiet ülejäänud päeva üritame teda veenda, et tal ei ole vaja ei randa, ega basseini minna. Saab suuremat sorti selgitustöö olema :D

Jaga: