Ilukraam SÖÖK TESTIN JA ARVUSTAN

5 kingiideed veganile + suur loos*

20. detsember 2017

Ma ei tea, kui paljud minu lugejatest on veganid, aga selles ma olen küll kindel, et meil kõigil on ehk ikka keegi lähedane inimene, kes on vegan, või vähemalt tunneb selle maailma vastu huvi ja on oma elukorralduses mõningaid muudatusi teinud, et rohkem sinna veganelu poole liikuda. Mul on endal ka üks armas sõbranna vegan ja kuna mul oli nii keeruline välja mõelda, mida talle siis jõuludeks kinkida, siis mõtlesin teile ka jagada erinevaid variante, mis ma siis internetiavarustest välja otsisin.

Kui ma kunagi erinevaid vegantooteid mekkida tahtsin, avastasin ma enda jaoks veggo.ee lehekülje. Seal müüakse igasuguseid erinevaid toiduaineid – alates taimsetest piimadest ja maitsepärmist, kuni erinevate taimsete võileivakatete ja sinkideni välja. Suur oli minu rõõm avastada, et seal on müügil ka kinkekaarte. Nõnda saab kingisaaja ise valida, mida ta soovib – kas proovida uusi maitseid, või tellida endale vanu tuttavaid maitseid, mis ennegi juba mokkamööda olnud on. Valikut on seal igatahes väga-väga palju (näete siit).

Ma tean, et vegantoit võib olla ülimaitsev ja ma olen kindel, e mitte keegi ei oska õpetada tegema nii häid toite, kui vegantoidu kuninganna Sandra. Ta on välja andnud juba lausa viis raamatut, aga tema kõige uuem raamat “Gluteenivabad taimetoidud” on alles hiljaaegu lettidele jõudnud ja on täis imelisi retsepte kõikidele, kes vegantoitu armastavad, või tahavad selle suunas katsetusi teha.

Yummikommidest olen ma rääkinud sada miljon korda, aga ma rõhutan veelkord, et lisaks sellele, et nad on väga maitsvad, on nad ka 100% vegan, nii et ka veganitele võib selle ägeda karbi rahuliku südamega kingikotti pista ja ma garanteerin, et saaja jääb enam kui rahule.

Arutasin täna siin Tenerifel veganist sõbrannaga sedasama kingiidee värki ja tema ütles, et on kuulnud ägedast meigikunstnikust, kes teeb 100% vegan meiki – Make-up by Sevil.  Ehk siis kõik tooted, mida ta kasutab on vegan ja cruelty free! Minu meelest on see äärmiselt tore, sest ma tean, et mõned minu vegantuttavad ei kasuta iial muid meigivahendeid ja seetõttu on neil ka raske enne üritusi kuskil “nägu pähe saada”. Kui ma Sevelile oma blogipostituse mõttega kirjutasin ja temaga natukene juttu ajasin, selgus, et oleme mõlemad praegu samal saarekesel 😀 Milline kokkusattumus!

HOIA tooted on mul ühed suured lemmikud ja pea kõik nende tooted on täitsa vegan värk! Ainukeseks erandiks on deodorandid ja huulepalsamid, sest need sisaldavad mesilasvaha. Kõike muud võivad ka veganid julgelt endale peale määrida ja õnnest juubeldada, sest näiteks HOIA kehavaht ja kohvikoorija on nii-iiii hea lõhna ja toimega, et ma ei imestaks, kui teie nahk teid pärast sulaselges eesti keeles tänaks, et te talle midagi nii hääd peale määrisite. Otse Saaremaalt ja väga ägeda naise kätetöö! Ps! Sooduskoodiga “mallukas” saab 10% allahindlust ka!

Ja kui ma juba säärase listi kokku olin pannud, võtsin ükshaaval ühendust kõikide nende viiega, keda teile siin ette lugesin ja küsisin, et ehk oleksid nad käpad ühele mu lugejale vägeva kingikoti kokku panema ja noh, nad olid nõus! Seega saab üks eriti õnnelik inimene endale kõik need asjad, mis ma siin ette lugesin! Ehk siis võitja kingikotis saab olema:

  • Veggo.ee 20€ kinkekaart.
  • Sandra Vungi uhiuus raamat “Gluteenivabad taimetoidud”.
  • Purk Yummikomme.
  • Õhtu- või fotomeik Sevili poolt (seda saab realiseerida uuest aastast, sest usin meikar peab ju ka vahepeal puhkama!)
  • Kolm HOIA toodet, ehk siis enda valikul üks kehavaht, üks kehakoorija ja lillevesi.

Et loosis osaleda ei tule teha mitte midagi muud, kui jätta siia alla kommentaar enda teekonnast veganluses, või kui soovid seda kellelegi kingituseks, siis… ütlegi nii :D!

*Ilmselgelt on postitus sündinud koostöös kõikide nende firmadega 🙂

Loe ka neid postitusi!

241 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Merka 27. detsember 2017 at 22:15

    Väga lahe pakk, uuest aastast on plaan sammhaaval veganlusega alustada ja see oleksvs vahva stardipakk.

  • Avatar
    Vasta Mari 25. detsember 2017 at 00:48

    Veganlus on äge, kui see on teadlik ja läbi mõeldud. Ise liigun sinnapoole, kuid tarbin veel muna ja aeg-ajalt mereande. Sain kusjuures hiljuti teada, et mulle ei sobi gluteen, piimatooted ja ka sojatooted (ja sa ei kujuta ette kui paljudes vegan šokolaadides on sees kahjuks sojaletsitiin). Seega püüan harjuda oma uue menüüga ja ma juba kuulen, kuidas see Sandra uus kokaraamat mu nime hüüab. Ja no need kõik ülejäänud toredused on lihtsalt nii tuusad, et rõõmu tooksid nad kindlasti.

  • Avatar
    Vasta Laura 23. detsember 2017 at 20:30

    Mina olen sammhaaval vähendanud loomse toidu osakaalu ja nüüdseks on vegantoit suures ülekaalus. Sandra Vungi retseptid on mulle sel teel suureks abiks olnud ja uus raamat ka juba olemas. Küll aga kingiks selle hea meelega enda vanematele, et ka neid veganmaailmaga paemini tuttavaks teha.

  • Avatar
    Vasta Leen 23. detsember 2017 at 14:32

    Olen olnud taimetoitlane 3 aastat, motivatsiooni sain oma emalt kes loobus lihast juva 15aastat tagasi. Ja olen igati rahul ?. Oleksin kingikotist väga huvitatud.

  • Avatar
    Vasta Kersti 23. detsember 2017 at 11:23

    Ma ise vegan ei ole aga poja pruut on. See kingitus oleks talle.

  • Avatar
    Vasta Anni 23. detsember 2017 at 04:40

    Ise ma vegan ei ole, aga minu väga kallis sōbranna on ja see oleks minu jõulukingitus talle 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 22. detsember 2017 at 21:47

    Minu tee veganluse poole algas elukaaslasega tutvumisest – ta on hiigelsuur loomaarmastaja ja aimasin juba siis, et meist (kõigesööjatest) saavad varem või hiljem veganid. Nüüd, pea 7 aastat hiljem, oleme vegantoitumisele üsna lähedal ja liigume jõudsalt ja rõõmsalt edasi. Võidu korral naudiksime auhinda koos, sest senine teekond on olnud ühine ja nii me ka jätkame 🙂

  • Avatar
    Vasta Marin 22. detsember 2017 at 16:13

    Teen ise ca 5 päeval nädalas kodus vegan toite. Senini olen üldjuhul retsepte Internetist otsinud, aga on ka paar juhuslikult saadud kokaraamatut kodus täitsa olemas (kahjuks on nendes olevates retseptides kasutatud aga üsna palju võõrapäraseid koostisosi, mida meie poodidest kätte ei saa ja seetõttu neid raamatuid väga ei kasuta). Osaleks küll selles loosis, eriti huvitav oleks muidugi raamat 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 22. detsember 2017 at 15:11

    Minu õde on vegan ja kingiks selle temale ☺

  • Avatar
    Vasta Mari 22. detsember 2017 at 13:18

    Mina olen vegan ja sooviksin kõiki neid asju 😀

  • Avatar
    Vasta Agnes 22. detsember 2017 at 12:31

    Ma ei ole vegan, kuid tutvuksin väga hea meelega selle maailmaga lähemalt 🙂

  • Avatar
    Vasta Katarina 22. detsember 2017 at 11:36

    Aitäh selle postituse eest! Nüüd tean, kust oma toiduaineid tellida saan 🙂 ma olen olnud vegan alates novembrist, kui vegan väljakutse algas, seega väga lühikest aega. Juba enne seda tarbisin liha väga vähe, kuid piimatooteid ja muud tarbisin oluliselt rohkem. Õnneks on alternatiive loomsetele toiduainetele nii palju, et vegan olla ei ole raske ning kui mõtlen sellele, et ma ei aita kuidagi kaasa loomade massilisele tapmisele ja piinamisele, on mul ülimalt hea meel. See on ka üks peamisi põhjuseid, miks otsustasin jääda veganiks. Isu liha järele puudub. Kuna olen tundlik ka gluteeni suhtes, oleks Sandra kokaraamat ideaalne!

  • Avatar
    Vasta Jane 22. detsember 2017 at 10:23

    Kingiks sugulasele

  • Avatar
    Vasta Tuuli 22. detsember 2017 at 09:54

    Lahe, et ka Eestis veganlus popimaks muutub! Minu arust kõige raskem selle eluviisi juures ongi väike valik nii poelettidel kui ka restoranimenüüdes, aga seda suurem on avastamisrõõm kui jälle mõni vegantrade turule paisatakse. Sandra veebiretseptikogum on olnud suureks inspiratsiooniks ja nii mõnegi argipäeva toidumure lahendanud! Tervitused talle! Meie pere jätaks kingicombo ahnelt enda kasutusse ?

  • Avatar
    Vasta R 22. detsember 2017 at 08:56

    Kingituseks soovin 🙂

  • Avatar
    Vasta Tiina 22. detsember 2017 at 08:21

    Ei ole vegan, aga see maailm pakub järjest enam huvi! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristina 22. detsember 2017 at 00:09

    Juba mitu-mitu aastat olen vähendanud loomset päritolu toodete tarbimist. Kahjuks pole piisavalt iseloomu, et päevapealt asja lõpetada kuigi sisimas sooviks. Koduseinte vahel on lihtne aga nt väljas olles ei taha seltskonnas sellega kaasnevat tähelepanu/hukkamõistu ja kuna reisin palju, siis sageli pole valikut.

    Paki üle oleksin ülimalt tänulik ja osa sisust läheks kinkidena edasi 🙂

    Ilusat jõuluaega!

  • Avatar
    Vasta Helen 21. detsember 2017 at 21:34

    Ma ei ole vegan, kuid tutvuksin väga hea meelega selle maailmaga lähemalt 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristiina 21. detsember 2017 at 21:34

    Mina pole küll päris vegan, aga eelistan väga tihti vegan toitu ja näiteks liha ei söö juba mingi 13 aastat või nii… Kus võimalik (kosmeetika jms), ostan loomade peal mitte katsetatud tooteid ja hindan veganlust üldse kõrgelt, nii et sellise kingituse üle rõõmustaksin väga! 🙂

  • Avatar
    Vasta Marit Uusväli 21. detsember 2017 at 21:01

    Veegan ei ole,aga meeldib palju taimset toitu süüa

  • Avatar
    Vasta Kerttu 21. detsember 2017 at 20:50

    Kingiksin auhinna oma sõbrannale, kes juba päris pikalt vegan ning samuti tegeleb ka jumestamisega, niiet läheks eriti õigesse kohta 🙂 Ise vegan pole, aga sõbrannaga käime ikka koos vegan asju söömas ja ennast huvitab see väga.

  • Avatar
    Vasta Mammu 21. detsember 2017 at 19:45

    Vegan ma ei ole, aga mõistan nende põhimõtteid ja hea meelega kasutan pigem kosmeetikat mida pole loomade peal testitud. Ja lemmik kogu sellest kombost tundub Sandra Vungi raamat, mida juba pikemat aega plaanis soetada, sest vegan toidud on ju head 😛
    Niiet ma oleks ülimalt õnnelik selle kingi üle! 🙂

  • Avatar
    Vasta Sigrid S 21. detsember 2017 at 19:23

    Mina olen taimetoitlane, aga väldin aina enam ka piimatooteid ja muna. Liha ei ole söönud umbes 3 aastat ning puudust ei tunne. Minu kōige suuremaks motivatsiooniks on loomade heaolu. Ma armastan loomi ja ei taha, et nad peaksid minu isekuse pärast kuskil tapamajas piinlema 🙁

  • Avatar
    Vasta Kerli 21. detsember 2017 at 19:16

    vegan pole, lihtsalt lihatooteid ei maitse. Loosi võidu korral jätaksin need asjad endale 😀

  • Avatar
    Vasta Kiku 21. detsember 2017 at 18:31

    Kui ma 1998a alustasin taimetoitlusega oli see ikka nii keeruline, et kannatasin lausa nälga.
    Põhjus oli et hakkas kahju loomadest ja on siiani. Väga vahvad kingiideed.

  • Avatar
    Vasta J.T 21. detsember 2017 at 17:22

    Üritan tasapidi ka lihast vaikselt eemalduda. Päris veganiks ma ilmselt ei hakka kuna mesi ja muna on ühed igapäevased toiduained. Mul on väga hea meel nende inimeste üle, kes on vastu võtnud otsuse loomsest toidust ja toodedest loobuda. Loodetavasti see trend levib kiiresti.
    Olen proovinud teha ka paari vegan kooki ning need olid väga maitsvad.
    Kõige rohkem tahaksingi seda kokaraamatut võita. 🙂

  • Avatar
    Vasta Britt 21. detsember 2017 at 17:18

    Mina loobusin lihast ja suuremast osast piimatoodetest aprilli alguses. Seda täiesti üleöö ja mitte mingil konkreetsel põhjusel. Lihtsalt tundsin, et ei taha seda loomset kraami hetkel ja lubasin endale, et kui peaks isu tulema, siis söön. Aga isu tulnud pole siiani :). Olen 95% ajast vegan, aeg-ajalt satub suhu nt tükk piimashokolaadi vms, aga liha pole siiani sattunud :D.

  • Avatar
    Vasta Cerlyn 21. detsember 2017 at 17:11

    Mul on üks ülitore veganist sõbranna, kellele on see meigiprobleem nii suureks mureks! Tal läheb üleüldse meigi alla tänu sellele üüratu summa, üks Sevili meik kuluks talle täiega ära.

    Veggost pole mina midagi kuulnud, tema tõenäoliselt on – ja oskab hinnata selle väärtust!

    HOIA tooteid olen ise ka kasutanud, nad on niiii head.

  • Avatar
    Vasta Ree 21. detsember 2017 at 14:08

    Olen üht-teist proovinud. Eriti pakub huvi kokaraamat ja meikimine?

  • Avatar
    Vasta mai 21. detsember 2017 at 14:03

    vegan ma ei ole, aga kõiki neid kingipaki tooteid kasutaksin rõõmuga 🙂

  • Avatar
    Vasta Kalli 21. detsember 2017 at 13:54

    Mina teeks kingi iseendale!

  • Avatar
    Vasta Marion 21. detsember 2017 at 13:33

    Vegan ei ole, kuid võiks öelda, et olen sinnapoole teel. Liha söön väga harva ja siis ka ainult kana. Tarbin muidugi muna, piima, juustu. Kala ka söön vahel. Terve elu pole suur lihasõber olnud, ega ei tunneks ka puudust kui homme enam liha süüa ei saaks. Sellega olen lihtsalt pigem harjunud, et enamikes toitudes on liha ka sees. Viimasel ajal olen liha söönud vaid 2-3x ndl’s, samas on ka perioode, kus ma mitu nädalat liha ei söö. Selle kingi üle rõõmustaksin ise väga, ega soovikski seda edasi kinkida. Kes teab, ehk aitab see mul veganlusele veel lähemale jõuda. ? ja muidugi retsepte hakkaks järjest hea meelega katsetama. Armastan vegantoite restoranides ja tihtipeale valingi vegantoidu või siis lähen üldse vegan restorani.

  • Avatar
    Vasta Triinu T 21. detsember 2017 at 13:01

    Olen palju erinevaid dokumentaalfilme vaadanud toiduaine tööstusest ja seal juures ka loomakasvatustest. Ma oleks väga hea meelega vegan, kui ma oskaks ise vaid nii häid sööke teha ja ka suuta erinevaid ägedaid toite välja mõelda. Igal aastal kaaslasega käime V restoranis söömas, mis on parim koht üldse. Olen ka märganud, et mida rohkem taimetoitu tarbida ja vähem loomseid asju, siis seedimine on parem.

  • Avatar
    Vasta Liina 21. detsember 2017 at 10:50

    Mulle ei ole kunagi liha väga maitsenud, kuid raske oli loobuda, sest alati ju kusagil keegi rääkis, kuidas inimene ikka PEAB elus püsimiseks liha sööma.. Kui välismaale kolisin, sain järsku aru, et saan nüüd ise otsustada ja sealt mu teekond alguse saigi. Kõigepealt loobusin igasugusest lihakraamist ja vandusin, et veganit minust iial ei saa 😀 Kuid kui keha hakkas puhastuma, ilmnes ilmselt koguaeg olemas olnud laktoositalumatus ning loobusin sujuvalt, umbes aasta jooksul ka piimatoodetest. Eestis veel sõin kala paar korda, kuni seegi vastu hakkasid. Mitte üldse eetiliselt, just tervislikust poolest. Ja nüüd novembris loobusin ka munadest, olles selleks hetkeks juba eetiliselt haritud ja meelestatud. Kogu see teekond on kestnud umbes 2,5 aastat nüüd ja ausalt ei usu, et enam kunagi tagasi läheks.

  • Avatar
    Vasta Triin 21. detsember 2017 at 10:49

    Minul käis raseduse ajal mingi klõps ära ja lihtsalt kadus igasugune isu loomsete toiduainete järgi. Nüüd on laps 2,5 aastane ja oleme praeguseks terve perega veganid. Enesetunne, välimus, meeleolu, toidulaud – kõik on parem kui varem 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaia 21. detsember 2017 at 10:46

    Ma ei ole vegan, aga ma ei söö ka liha. St. olen midagi taimetoitlase poole ? Aga hea meelega lappaks Sandra Vungi raamatut, et ammutada uusi ideid 🙂

  • Avatar
    Vasta AiriR 21. detsember 2017 at 10:38

    Vegan ei ole, aga sellegi poolest vaatan mida suhu pistan 🙂 Selle kingikoti jagaks enda ja sõbrannade vahel ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Kati 21. detsember 2017 at 10:34

    Olen värske vegan, seega selline kingikott oleks imeline jõulukink mulle endale! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kirsika 21. detsember 2017 at 10:14

    Ma ei ole vegan ega taimetoitlane, aga näiteks kui kosmeetikatootel on peal vegan, valin ma just selle teise kõrvalt. Ja yummikomme ma väga hea meelega tutvustaks mu 3 aastasele.
    Selleks ei pea olema taimetoitlane, et eelistada vahest taimetoitu. Mina oleks võidu üle väga õnnelik.

  • Avatar
    Vasta Mirell 21. detsember 2017 at 09:33

    Soovin teha kingituseks 🙂

  • Avatar
    Vasta Anu 21. detsember 2017 at 09:28

    Mina sooviksin seda kingitust teha oma kallile sõbrannale, kes on ka hiljuti veganluse teekonda alustanud. Teema on talle väga südamelähedane ja eriti kuluks talle ära kokaraamat, et uusi ideid ammutada ja ilutooted. Kommid jagaksime ilmselt pooleks. 😀

  • Avatar
    Vasta Ma 21. detsember 2017 at 08:44

    Ma pole vegan ja ma ei plaani selleks ilmselt ka hakata. Välja arvatud rasedana mõneks ajaks, kui paha on olla ja loomne produkt alla ei lähe. 😀 Vaatamata sellele, et mul pole “veganigeeni”, ei arva ma sugugi, et vegantoiduks oleksid halvad ja ei saaks hästi maitseda. Soovin kindlasti loosis osaleda, sest tahan avardada oma maailmapilti. Eriti paelub mind mõte neist HOIA toodetest! <3

  • Avatar
    Vasta Margit 21. detsember 2017 at 08:08

    Veganina teen esimesi samme. Taimetoitlane olen olnud juba pool elu 🙂

  • Avatar
    Vasta Annika 21. detsember 2017 at 07:44

    Hei
    Jagaks kinki kogu perega:)

  • Avatar
    Vasta Marili 21. detsember 2017 at 07:30

    Septembrist saadik olen olnud taimetoitlane ja järgmise aasta jooksul lähen kindlasti täiesti veganiks üle. ?

  • Avatar
    Vasta Pesukaru 21. detsember 2017 at 03:14

    Juhul kui võidaksin siis sooviksin selle võidu kinkida oma armsale sugulasele kes on vegan 🙂

  • Avatar
    Vasta Päevalilleke 21. detsember 2017 at 02:47

    Ma ei ole täiesti vegan, kuid olen olnud taimetoitlane juba alates 12-st eluaastast. Meigi osas eelistan ka cruelity free tooteid, seega kogu see kompott oleks päris tore 🙂 Jagaksin õega, tänu kellele minu lihavaba elu alguse saigi, tema küll vahepeal tarbis liha (kuna tuli rasedus- loomulikult oli selline arst, kes ei olnud väljaspool koolis tuubitavat haritud), kuid nüüd juba poiss neljane ja juba mõned kuud tagasi loobus ta lihast-kalast.

  • Avatar
    Vasta Sandra 21. detsember 2017 at 02:01

    Mina sooviksin loosis osaleda, ei ole küll vegan kuid veganlus pakub mulle huvi ja vahel ikka katsetan vegan toitude/kookide tegemist ja lisaks olen niii suur yummikommide fänn! 🙂

  • Avatar
    Vasta Karoli 21. detsember 2017 at 01:13

    Selle kingikoti kingiksin oma vegan sõbrannale kes on 100% seda väärt! Respekt inimestele kes näevad loomi kui elusolendit… mitte liikuvat elavat toitu, kelle maha lööks ja ahju paneks!
    Veganlus on suurepärane!!!

  • Avatar
    Vasta JP 21. detsember 2017 at 00:55

    Sooviksin selle teha jõukukingituseks. 🙂

  • Avatar
    Vasta Mirge Arge 21. detsember 2017 at 00:51

    Minu teekond veganlusse algas ca 2 aastat tagasi. Enne mind hakkas veganiks mu õde tänu kellele ka mina selles suunas liikusin. Tänu uuele huvitavale väljakutsele toitude küpsetamise osas hakkas see üha rohem mind kõitma. Ning kuna mu õde toitus üksluiselt, pidin tema toidulauda rikastama ja see oli üks paras väljakutse, millest mõistsin, et liha ja loomsete saaduste kasutamine polegi vajalik ja et on olemas nii palju alternatiive asendamaks loomsetest saadustest tulenevaid toitaineid ja vitamiine muutsin ka enda toitumist. Kogu see muutus viis selleni, et mul kadusid rinnast sinna tekkinud fibroadenoomid, kadus migree, vrem võitlesin aknega mis on samuti kadunud. Lõpetuseks saan õelda, et minule on veganlus mõjunud väga hästi, ning see, et teen tänu sellele loomade jaoks midagi head on selle juures suur boonus.

  • Avatar
    Vasta Karin 20. detsember 2017 at 23:52

    Kingiksin veganist sõbrannale 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari L 20. detsember 2017 at 23:24

    Vegan veel pole, kuid liigun selle suunas. ?

  • Avatar
    Vasta C 20. detsember 2017 at 23:17

    Kingiksin selle oma kallile täditütrele, kes on vegan ja hoolib väga loomadest ja on absoluutselt imeline inimene!?

  • Avatar
    Vasta Annika 20. detsember 2017 at 23:09

    Noorem õde on just kõndimas seda rada pidi ja see aasta on jõulukingi otsimine olnud kuidagi eriti vaevaline. Just temale kingituseks sobikski selline imeline võimalus veganlusega seonduvat proovida.

  • Avatar
    Vasta Bri 20. detsember 2017 at 22:57

    Tore postitus. Kingitus sobiks väga hästi mu emale 🙂

  • Avatar
    Vasta Helen 20. detsember 2017 at 22:56

    Mul venis eelmise aasta vegan väljakutse 11 kuu pikkuseks 😀 aga muidu väga meeldivad vegantooted, ja tahaks küll vägaa seda kotti!

  • Avatar
    Vasta Silja 20. detsember 2017 at 22:43

    Minu veganlus kestis yhe öö ja hommiku.. Õhtul tuli mega motivatsioon hakata veganiks. Hommikul läksin ja ostsin veganviinerid ja peale nende maitsmist olen lihasööja rahumeeli edasi. Meigiasjadest eelistan küll vegan tooteid, seega on see kingikott päris hea + raamatuga uus võimalus veganlusele anda 😉

  • Avatar
    Vasta Erik 20. detsember 2017 at 22:41

    Mu imeline vegan naine saaks (heas mõttes) südari ning tänaks mind taevani, kui võiduga koju läheks.

  • Avatar
    Vasta Kadri 20. detsember 2017 at 22:24

    Vegan pole, aga vaikselt teel taimetoitluse poole. Keha annab tunda, et taimed sobivad paremini. Väga hea auhind 🙂

  • Avatar
    Vasta Krislin 20. detsember 2017 at 22:15

    Sooviksin seda komplekti sõbrannale kingituseks!

  • Avatar
    Vasta Mari 20. detsember 2017 at 22:14

    Täisvegan ei ole, aga loomse toidu osakaalu oleme vähendanud küll. Liha sööme ka suhteliselt vähe.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 20. detsember 2017 at 22:09

    Ei ole vegan, kuid selline komplekt oleks sõbrannale superkink!

  • Avatar
    Vasta Kaisa 20. detsember 2017 at 22:09

    Ma olen see jube silmakirjalik tüüp – kui mõtlen kuidas liha on lauale saadud ja kosmeetikatooted valminud, siis tekitab see judinaid ja kurba meelt ning pea alati mõtlen, et aitab! Samal ajal aga mukin end uhkelt ja vitsutan liha edasi! Huvi veganluse vastu on suur aga algust tundub kole keeruline teha + liha maitseb.
    Mine tea ehk kunagi.
    Tooteid soovin küll väga – osa jätan endale ja osa jagan laiali (rasedale õele ja veganist sõbrannale) KUI juhtub nii, et võidan 🙂
    K.

  • Avatar
    Vasta kb 20. detsember 2017 at 22:02

    Kui võidaksin siis kingiks oma kallile õele kes on poolel teel ?

  • Avatar
    Vasta Elis 20. detsember 2017 at 22:01

    Alustasin sellega mõned kuud tagasi. Kalast veel loobunud ei ole. Küpsetistest samuti veel ei loobu. Kõigest muust aga küll. Alguses oli küll raskusi sellega, et mida süüa, aga noh nüüd aina tuleb ja tuleb neid mõtteid.:D Olen igati rahul. :))

  • Avatar
    Vasta kb 20. detsember 2017 at 22:00

    Kui võidaks siis kingiks oma kallile õele kes on poolel teel sinna ?

  • Avatar
    Vasta Kati 20. detsember 2017 at 21:50

    1. jaanuaril saab 3 aastat veganina? õige otsus igal tasandil – endal on hea olla ja teistel kaa? (loe loomadel – inimesi on kahjuks igasuguseid)

  • Avatar
    Vasta Katrin 20. detsember 2017 at 21:48

    Minu vend ja tema elukaaslane on veganid ning üllataksin neid taolise kingiga. Kuna nad on vähem kui aasta oma uut elustiili viljelenud siis olen mõnda aega mõelnud mida erilist neile kinkida – jõulud on loomulikult kohe nurga taga aga samas tahaks väikse kingiga märku anda omapoolsest toetusest. Peamiselt selle eest, et nad oma pühendumisega avardavad ka minu maailma, samas ei pane nad pahaks, et mina ei ela sarnaste valikute järgi.

  • Avatar
    Vasta Gats 20. detsember 2017 at 21:47

    Ise ma vegan ei ole, aga veganist sõbranna on mind sellel teemal omajagu harinud. Mäletan veel hästi, kui ta ligi 12 aastat tagasi teatas, et ta enam liha ei söö ja sealt edasi läks sujuvalt veganlusele üle. Sel ajal oli see minu jaoks midagi väga veidrat, aga nüüdseks olen ise nii palju teadlikumaks saanud, mis põhimõtete järgi nt mingeid tooteid valida. Kingipakk olekski temale, kuid ilmselt näppaksin paar Hoia toodet sealt endale. ?

  • Avatar
    Vasta Kerttu 20. detsember 2017 at 21:44

    Umbes aasta-poolteist tagasi hakkasin tundma huvi vegan elustiili ja toitude vastu. Meelsasti loen vegan toidublogisid ja kõik Vungi Sandra kokaraamatud on ka läbi loetud. Häid ideid olen neist palju saanud. Nii on mu toidulaud muutunud küll lihavabamaks, aga veganit minust praegusel eluperioodil ei saa. Kuid meelsasti täiendan oma mõttemaailma, ihutooteid ja toidulauda vegantoodetega 🙂

  • Avatar
    Vasta Eliis 20. detsember 2017 at 21:43

    Minu parim sõbranna on taimetoitlane ja huvitub täis veganlusest – heameelega teeks talle kingi ? (Psss! Yummi kommid jätaks omale ?)

  • Avatar
    Vasta Kadri 20. detsember 2017 at 21:35

    Niiniinii väga tahaks endale seda kinki:)

  • Avatar
    Vasta Liisu 20. detsember 2017 at 21:35

    Vaikselt liigun veganluse suunas…:)

  • Avatar
    Vasta Anne 20. detsember 2017 at 21:14

    Vegan ei ole aga taimset toitu olen valmistanud ja huvitavaid tooteid prooviks küll hea meelega. Hoia osasid tooteid olen juba proovinud ja on väga head, samuti ka yummikommid 🙂

  • Avatar
    Vasta Marit 20. detsember 2017 at 21:14

    Vegan pole ja ei plaani ka- kingituses vôidaks endale ???

  • Avatar
    Vasta Ebe 20. detsember 2017 at 21:00

    Nagu teada, on mu laps vegan juba pea aasta. Ta on selle meelekindusega mulle suureks eeskujuks. Ta ei hooli teisititoitujate kriitikast. Tema ilu lööb järjest rohkem õitsele. Ta püüab ka teisi sellel suunal harida ja informeerida. Olen uhke tema üle. Ka mu teine laps koos oma elukaaslasega on astunud samme sellise eluviisi suunas. Hea näha, et noored hoolivad oma tervisest. Kingiksingi neid tooteid oma noortele. 🙂

  • Avatar
    Vasta Martin 20. detsember 2017 at 20:59

    Sooviksin kinkida selle paketi oma kallile õele kes on teel lihavaba elu suunas.

  • Avatar
    Vasta Katri 20. detsember 2017 at 20:42

    Tahaksin olla vegan, aga hetkel olen vegetaarlane.

  • Avatar
    Vasta Eva 20. detsember 2017 at 20:33

    Mina tahan seda oma sõbrannale kingiks! Mul on alati talle külla minnes nii raske midagi kaasa osta, mõtlen täiega üle ja lõpuks saabub mingi niru pomeloga. Kui sellise komplektiga joulude paiku sinna minna saaksin, oleks küll uhke ?

  • Avatar
    Vasta Maris R 20. detsember 2017 at 20:21

    Mulle ei ole kunagi selliseid loomset päritolu asjad maitsenud, väiksena ei suutnud juba liha süüa ja piima juua. Hetkel olen selline nö pühapäeva-omnivoor ehk ise teen kodus peamiselt ainult vegantoite ja mujal süües valin võimalusel vegan-variandi, aga ei hakka kindlasti draamat tekitama, kui pean leppima lihtsalt taimsega. Liha enam väga ei suuda alla suruda. ?

  • Avatar
    Vasta Kelly 20. detsember 2017 at 20:19

    Pole vegan, aga ikka sooviks, ikka ise??

  • Avatar
    Vasta Marleen 20. detsember 2017 at 20:17

    Hei. Olen nüüd vaiksemalt sammumas veganluse poole. Lihatoodetest olen küll olnud prii pikemat aega, kuid piimatoodetest loobumisega on siiamaani veidi raskusi olnud. Kuid sellise kingikoti üle oleksin tohutult õnnelik. Eriti just Sandra kokaraamatu. Tema retseptid on mu raudsed lemmikud.

  • Avatar
    Vasta Emma 20. detsember 2017 at 19:59

    Mina kingiks need asjad oma emale, kes on alati olnud väga toetav ja mõistlik mu veganiks hakkamise suhtes ja üritab ka ise paremaid valikuid teha. See kink tooks talle kindlasti palju rõõmu. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kätlyn Vahtre 20. detsember 2017 at 19:43

    Ise päris vegan ei ole, aga lihatooteid söön üsna vähe , loosis osaleks heameelega, sest minu tutvusringkonnas on päris mitu veganit, oleks nii tore kingitus neile 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 20. detsember 2017 at 19:39

    Vegan ma ei ole, aga midagi jätaksin endale proovimiseks ja midagi kingiksin edasi 😉

  • Avatar
    Vasta KaisaR 20. detsember 2017 at 19:36

    Soovin kingiks teha.

  • Avatar
    Vasta Sirle S 20. detsember 2017 at 19:30

    Soovin lõpuks veganiks hakata, sest see oleks ehk üks võimalus kehakaalu paika saada ning loomad/linnud ja kõik muud tegelased mulle ka väga meeldivad!

  • Avatar
    Vasta Ülle 20. detsember 2017 at 19:22

    Vrgan ei ole aga vegantoite olen teinud ja tahaks veel ja veel teha, sest toidud on väga maitsvad. Kingituse jagaks tütardega, sest nemad peaaegu veganid (ja nende sabas siban ka mina)

  • Avatar
    Vasta Signe 20. detsember 2017 at 19:05

    Liha ei söö juba päris mitu aastat, aga piimatoodetega veel nii ja naa. Igal juhul tunnen, et mida vähem loomset, seda parem olla. Pole lihtsalt suutnud veel mõnest asjast päris loobuda. Enamik toitu, mida ise kodus teen, on siiski vegan..

  • Avatar
    Vasta Liisu 20. detsember 2017 at 19:04

    Hakkasin taimetoitlaseks pärast liiklusõnnetust. Enne olin eetika kaalutlutel ka vähem loomset tarbinud, aga siis nagu nõksti liha lihtsalt hakkas vastu. Oma pere ei saa kahjuks kummastki põhjusest eriti aru… Mina aga ajan oma asja edasi ja tahaks varsti ka veganlusele üle minna 🙂 Katsetan siin ja seal, suurimaks takistuseks on juustuarmastus! Sellel teel on suurim tugi ja inspiratsioon mu kallim, kes pole mitte kunagi teadlikult loomseid tooteid tarbinud, ka proovinud mitte. Temaga kingitust jagakski 🙂

  • Avatar
    Vasta Leili 20. detsember 2017 at 19:04

    Vegan ei ole ega ei plaani hakata ka aga aegajalt meeldib teha ja süüa taimetoite. kingipakis nii toredad/vajalikud asjad ?

  • Avatar
    Vasta Avely 20. detsember 2017 at 19:04

    Oiiii, nii vahva!! Olen ise juba pikka aega taimetoitlane ja liigun veganluse poole, see oleks perfektne võit!

  • Avatar
    Vasta Kaie 20. detsember 2017 at 18:48

    Kui on maitsev ja toitainete rikas toit, siis ei näe ma vajadust liha järele. Samas ise nii maisvat toitu teha ilma lihata ei oska. Seega kuluks see kokaraamat igati ära.

  • Avatar
    Vasta Kerstin 20. detsember 2017 at 18:41

    Vegan pole kuid taimetoidud meeldivad. Seda kinki kahjuks ma ei kingiks edasi, vaid sooviksin endale saada. Olen palju andnud kuid vähe vastu saanud ning seetõttu loodan et loosiõnn naeratab selle kingituse puhul mulle.

  • Avatar
    Vasta Silve 20. detsember 2017 at 18:37

    Vegan ei ole, aga mida aeg edasi, seda enam on meie pere toidulaud taimset päritolu ning ka kodukeemia ning kosmeetika vegan 🙂

  • Avatar
    Vasta Mariliis 20. detsember 2017 at 18:31

    Soovin selle kinkida oma armsale sõbrannale, Geilile, kes on juba pikka aega sel teel olnud!
    Ta oleks selle üle väga õnnelik! ?

  • Avatar
    Vasta Helina 20. detsember 2017 at 18:19

    Olen vähendanud liha koguseid oma pere toidulaual ja tutvun vaikselt ka veganite maailmaga.
    Muide, viimase aja parim maitseelamus väljas süües – salat peedikotleti ja hummusega – ihtsalt imeline!!!!
    Kingituse jätan endale ja jagan oma armsa perekonnaga 🙂

  • Avatar
    Vasta Maarja Tuga 20. detsember 2017 at 18:04

    Taimetoitlane 5 aastat ning vegan 5 kuud. Hirmus hea on olla! Energiat on rohkem kui kümnel keskmisel eestlasel kokku 🙂

  • Avatar
    Vasta K 20. detsember 2017 at 18:03

    Olen vegan selle aasta märtsist. Olin tükk aega sellele mõelnud ning aastaid tagasi ka proovinud nii taimetoitlust kui ka veganlust, kuid kunagi ei suutnud kuidagi sellele kindlaks jääda. Nüüd aga käis järsku plõks ära ning enam pole tagasi vaadanud. Olen lahti saanud nii mõnestki tervisehädast ning olen sellise eluviisiga väga rahul 🙂 sooviksin väga seda kinkekotti võita, et proovida erinevaid uusi tooteid 🙂

  • Avatar
    Vasta Kapten 20. detsember 2017 at 17:23

    Minul tulevad nüüd teised täistaimsed jõulud. Olen ennast eluaeg loomasõbraks pidanud aga paar aastat tagasi avanesid mu silmad ja nägin, milliseid kohutavaid asju olin toetanud. Sel hetkel lõpetasin koheselt silmakirjaliku käitumise ja hakkasin tõeliseks loomasõbraks. Nüüd tunnen ennast palju paremini. Paljud terviseprobleemid on kadunud, näiteks pole ma enam kimpus huuleherpesega ( tean, et ka sul sellega probleeme ). Liha ja muu loomne vist ka halvab maitsemeeli sest varem tundus toit ühtlane igav pläust aga nüüd veganina olen kogenud tõeliselt võimsaid maitseelamusi, söömine pole kunagi varem nii nauditav olnud. 🙂 Seega osalen hea meelega nii toredas loosis.

  • Avatar
    Vasta Elyne 20. detsember 2017 at 17:23

    Mu mõlemad õed on olnud mingi perioodi veganid, neile kingiks edasi!

  • Avatar
    Vasta Kristi 20. detsember 2017 at 17:03

    Mina vegan ei ole aga austan neid inimesi väga ja püüdlen ise ka sinna poole, et vähem loomset tarbida. Võib olla ühel päeval olen ka täitsa vegan 🙂

  • Avatar
    Vasta Mimi 20. detsember 2017 at 17:01

    Ise küll vegan pole, kuid armas sõbranna on seda juba mõned aastad. Tänu temale on menüüsse tulnud paljusid põnevaid toite ja ka enda liha tarbimine on vähenenud.
    Hetkel pole veel kingi ostmiseni jõudnud, kuid väga armas ja lahe oleks teda üllatada sellise komboga. Saaks kindlasti ka ise osa uutest põnevatest retseptidest?
    Ps, kes püüdlevad veganluse poole, või juba ongi, siis Sandra Vungi taimsed verivorstid on äärmiselt maitsvad ja katsetamist väärt!

  • Avatar
    Vasta Kristi 20. detsember 2017 at 16:47

    Mina ei ole vegan ja isegi mitte taimetoitlane, sest armastan liiga palju liha. Küll aga olen näinud mõnda videot ja oioioi kui kurb on olla peale seda, vaesed loomad ja linnud…
    Kui ma võidaks selle ägeda komplekti, siis katsetaksin kindlasti Sandra Vungi raamatust retsepte ja äkki tänu sellele muutuks meie pere ka veganlikumaks. Ma olen kuulnud, et vegan-toidud on ülimaitsvad, tuleb järgi proovida.

  • Avatar
    Vasta Helen 20. detsember 2017 at 16:41

    Kingiksin õele, kes on olnud vegan peaaegu ühe aasta. See oleks täpselt õige jõulukink!

  • Avatar
    Vasta Sandra 20. detsember 2017 at 16:34

    Olen olnud vegan juba pea 3 aastat ning see oleks superlahe kink iseendale! 🙂

  • Avatar
    Vasta Anastasia 20. detsember 2017 at 16:24

    Minu teekond taimetoitluse poole algast ühest eriti heast vegan šokolaaditordist, mille mu sõbranna oli teinud. Sealt edasi hakkasin ise ka tervislikku ja mitte eriti tervislikku vegan toitu kodus valmistama. Siis armusin Vegan V restorani. Siis kolisin veganite paradiisi Berliini. Nüüd üritan toitumiselt vegan eluviisile üle minna. Need imelised kingitused valmistaksid mulle seega eriti rõõmu. Eriti HOIA kosmeetikatooted, kuna ilumaailm on mulle alati väga huvi pakkunud ja nüüd ongi uus challenge leida cruelty-free ja vegan tooted, mis oleksid sama head kui mu vanad lemmikud!

  • Avatar
    Vasta Brit 20. detsember 2017 at 16:10

    Mina ja mu pere oleme juba pikalt olnud veganid. Ja see kingikott oleks jõulu ajal väga vajalik! Ja tead miks? Sest see jõulu aeg on igal aastal nii pingeline, sest kui meie pole kunagi kellegi söömisharjumusi ja eelistusi kritiseerinud, siis meie jääme alati iga jõul teiste hambusse. Pean silmas nii mu enda kui mu mehe vanemaid ja teisi pereliikmeid. Ikka ja jälle ei meeldi neile mida ja kuidas me sööme. Me tahaks lihtsalt jõule pidada ja suhelda ja kõigiga koos toredasti aega veeta, aga iga jõul lõpeb see nii et meile hakatakse meie valikuid kritiseerima, etteheitma ja halvustama. Kõik põhineks justkui toidul…minu meelest on olulisem lähedastega koos olla, vahet ju pole mida keegi sööb, igal ühel on omad eelistused ja maitsed. Igatahes kingiks ma need tooted oma vanematele, et neil lasta seda veganlust ise avastada ja ehk nad kunagi lepivad meie valikutega..

  • Avatar
    Vasta Eve 20. detsember 2017 at 16:07

    Päris vegan veel pole, kuid sinnapoole teel. Kõik piimatooted välistatud ja liha ka ei söö, muna ja muud peidetud loomsed veel jäänud, seega võtan sammhaaval 🙂 Sandra retseptid on lemmikud ja raamat ning teised kingid oleks vägagi hinnatud!

  • Avatar
    Vasta Birgit 20. detsember 2017 at 16:06

    Ma pole küll vegan, aga veganlus ise mulle huvi pakub. Kuna mu õde ka teel veganluse poole, jagaksin kingitust temaga 🙂

  • Avatar
    Vasta Kriste 20. detsember 2017 at 15:59

    Aasta tagasi, eelmistel jõuludel, võtsin üle mitmete kuude oma taldrikule mekkimiseks suure seaprae. Ma polnud juba kuid kodusiga söönud, ent ema tehtud praad nägi nii isuärartav välja, et pidin proovima. Tund aega hiljem väänlesin oma toas voodis meeletu kõhuvalu käes. Ma ei ole küll kindel, ent üsna veendunud, et just see rasvane praad mu seedimise tuksi keeras. See oli viimane kord, kui ma sealiha sõin. Järk-järgult kadus isu ka kana, kala, ulukiliha vastu (kuna elame maal ja mu kasuisa on jahimees, oli ulukiliha peres teemaks). Päev enne jaanipäeva, enda magistrikraadi lõpetamisel, tellisime perega peolauda pitsat ning tellisin kõigi üllatuseks omale vegan pitsa. Olin juba tegelikult kuu-kaks varem hakanud uudistama veganite maailma ja seda, kuidas ikka enda valgud-vitamiinid-mineraalid kätte on võimalik saada vaid taimsetest allikatest. Kuna olen jahimehe kasutütrena näinud igasuguseid koledusi pealt, siis oli meeletu lihatarbimine aina enam vastumeelseks saanud. Järgmisel päeval, eestlaste suurimal grillipühal, tegingi üleöö elulise otsuse: menüüst lendas kõik loomne ja jaanilaupäev möödus minu jaoks lihavabalt. Ma pole kordagi enam tagasi vaadanud, sest see otsus oli parim mu elus: minu vaimne, füüsiline ja hingeline tervis on parem kui eales varem. Raske oli – ei, ma ei igatsenud liha, juustu, muna ega koort (olgu, natukene oli isu jäätise järgi, ent ma sain üsna ruttu teada, kui palju häid rammusaid taimseid jäätiseid olemas on), kuid tõsiselt raske oli alguses perele ja tuttavatele ära seletada, millest korraga selline elustiili muutus.

    24. detsembril, mil minu elu muutvast otsusest saab 6 kuud, pakun perele jõululauas juba enda taimseid jõuluroogasid. Tädi teeb minuga arvestades kapsad, kartulid ja juurviljad sellisel kujul, et ka mina neid süüa saaks ning on väga rõõmus, et sel aastal on jõululaud väga mitmekesine ja menüüs on selliseid asju, mida keegi kunagi proovinud ei ole (taimsed jõuluvorstid, pikkpoiss, koorene ploomi-seenekaste). Ootan juba õhinaga ning olen ääretult õnnelik, et mul nii toetav perekond ja sugulased on :).

  • Avatar
    Vasta Merje 20. detsember 2017 at 15:55

    Vegan ei ole, pole ka teel sinna, aga huvitavaid tooteid prooviksin küll. Vegantoitude kokaraamat aitaks kindlasti kasvõi mõnikord taimset toitu valida, sest praegu ma lihtsalt ei oska neid maitsvalt valmistada.

    • Avatar
      Vasta meow 20. detsember 2017 at 22:00

      Ei ole vegan, kuid kosmeetikat, lõhnu (üliraske ülesanne) üritan valida seesuguseid, millega pole tehtud loomkatseid. Liha söön nagunii väga vähe, kuid piimasaadused on jällegi minu menüüs olulisel kohal.

  • Avatar
    Vasta Kady 20. detsember 2017 at 15:53

    Kõigepealt aitäh, et sellisel teemal kirjutad! Mu sõbrad ja pere saavad siit kindlasti veidi improt. Mäletan täpselt hetke, kui 5 aastat tagasi üks sõbranna ütles, et on nüüd vegan ja piimatooteid ka ei tarbi. Tol hetkel küsisin puhtalt murest ja uusishimust, mida ta ta siis sööb. Olles ise loomsete toitude peal üles kasvanud, ei tulnud mulle pähegi, et ilma saab ka täisväärtuslikult kõhu täis. Paar aastat läksid mööda, paarkümmend tervisliku toitumise artiklit/videot ja sealt edasi hulgim dokumentaalfilme kõrva taga, ei suutnud ise ka enam eirata, et kõige tervislikum, keskkonna ja loomade sõbralikum eluviis ikkagi on veganlus. Olen nüüdseks üle aasta veganina maitsvaid toite nautinud (enne seda pool aastat laktotaimetoitlane) ja koos sellega enamikest väikestest tervisemuredest lahti saanud. See oleks tõesti super kingitus!

  • Avatar
    Vasta Getter 20. detsember 2017 at 15:32

    Ise ei suudaks vegan ilmselt olla, kuna vääägaaa naudin loomset toitu, kuid kingiksin selle oma nõbule, kes on vegan juba päris pikalt olnud 🙂

  • Avatar
    Vasta Annika 20. detsember 2017 at 15:30

    Mina ei ole vegan. Mu tutvusringkonas ei ole ka ühtki veganit minu andmetel, seega olen ma selles vallas suuuuures ja ümmarguses nulliteadmatuses. Ja miks mitte harida end nende kinkidega ja kokaraamatust mõnd retsepti katsetada 😛
    Yummikatega olen tutvunud, mmmmmmmmaitsvad!

  • Avatar
    Vasta Annika 20. detsember 2017 at 15:29

    Hei
    Sooviksin teha kingi oma peagi 19 aastaseks saavale tûtrele.Ta on seda igati väärt:)

  • Avatar
    Vasta :) 20. detsember 2017 at 15:23

    Hai, olen nüüdseks olnud taimetoitlane aasta aega ja vaikselt sammumas veganismi poole. Munad, piim ja muud piimatooted menüüst juba väljas aga piimashokolaad on mu ainuke krüptoniit, no tee mis tahad aga shokolaadita elada ei oska 😀 ma lihtsalt armastan Sandra retsepte ja võin julgelt öelda, et olen vähemalt pooled toidud ta blogist ka ära katsetanud. Jutu lõpuks tahtsin öelda, et ma sooviks väga väga väga loosist osa võtta ja loodan et loosiõnn mulle lõpuks ka naeratab! 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 20. detsember 2017 at 15:12

    Varsti saab 3 aastat täis:).vist…või juba 4?:D

  • Avatar
    Vasta Karmen 20. detsember 2017 at 15:11

    Sooviks teha kingituse oma armsale tütrele.

  • Avatar
    Vasta Mia 20. detsember 2017 at 15:11

    Ma kingiks selle korvi edasi oma veganist sõbrannale.

  • Avatar
    Vasta Sarah 20. detsember 2017 at 15:06

    Ma ise armastan liha liiga palju ja hakkaks veganiks siis kui liha puu otsas kasvaks, aga mu õde on vegan ja no talle kuluks selline kinkekott küll ära! Pluss ta on sel aastal väga tubli ja tragi olnud, oleks tore teda sellise kingiga üllatada 🙂

  • Avatar
    Vasta Tiiu 20. detsember 2017 at 14:52

    Ma ei ole vegan, aga pooldan tervislikku toitumist. Maitse-eelistused on aastaid tagasi juba läinud selles suunas, et väljas süües saavad tellitud menüüst just taimetoidud ning köögikapi sisu muutub järjest ökomaks ja kirjumaks. Veganiusku sõbrannaga jagame ja vahetame retsepte ning naugime häid maitseid. Kingitust tahaksin endale, et oleks veelgi rohkem indu katsetada uusi asju 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadri 20. detsember 2017 at 14:52

    Tahaksin neid kingituseks 🙂

  • Avatar
    Vasta Karita 20. detsember 2017 at 14:50

    Veganlus on minu jaoks müstiline teema. Olen no nii võhik et jumala piinlik kohe 😀
    Asi selles et see teema hakkas mind puudutama umbes kolm aastat tagasi kui sain tuttavaks oma tädi mehega kes ka tädi veganiks muutis…. Kui siiani olin harjunud et lapse suvine pidu on puhas liha (grill ja tšill)… Sis nüüd sain valusa õppetunni 🙂
    Nimelt lapse sünnaks pidi tädi tulema lapse sünnale õpetama lastele kuidas teha šongleerimispalle ja kuidas šongleerimine üldse välja näeb… Võttis kalli kaasa kaasa, see inglane ja selline vaikne ka et ei öelnud ka et miski viga. Nimelt istus ta meie grillinurka pingile, kus meie rahu eelistaks hakkasime sis grillima. Ja kui ma lõpuks peale tundi aega taipasin et vaene vegan pole saanud ühtegi asja süüa suht kuna salatis vorst, kringlis sink ja liha grillil, ja tagatipuks sundisin ma ta istuma mahlase maitsva liha lõhnades…. Oeh… Üritasin oma viga parandada ja pakkusin välja et äkki tõstaks pingi välja grillinurgast… Õnneks leppisime ära ja muljetasime edasi lillepeenra ääres 😀
    Seega kink lähekski tädile ja tema ääretult hea kannatlikkusega mehele…

  • Avatar
    Vasta Kärt 20. detsember 2017 at 14:42

    Mina teeksin ka hea meelega endale sellise jõulukingi.

  • Avatar
    Vasta Kira Kiit 20. detsember 2017 at 14:38

    Olen nüüdseks 6a vegan olnud ja selleni jõudsin oma abikaasa pärast, kes on minust aastakese kauem vegan olnud. Koos vaatasime igasuguseid hirmsaid filme ja tegime kõva taustauuringu veganluse kohta. Alguses olime ikka kõvad rookied, söögid ei olnud üldse maitsvad ja nägid hirmsad välja. Nüüdsek on aga kogemust kopaga juurde tulnud ja minu toidud saavad kiitusi ka mitte-veganitelt.

  • Avatar
    Vasta Liina 20. detsember 2017 at 14:35

    Minu tutvus veganlusega algas siis kui mu pojal avaldusid allergiad 6-kuuselt. Leian paljud retseptid just taimtoidu foorumitest, sest ta ei saa muna ja piimatooteid süüa.

  • Avatar
    Vasta Hannelore 20. detsember 2017 at 14:31

    Mina alustasin oma teekonda taimetoitlasena 2016 aasta aprillis peamiselt katsetamise eesmärgil, et kas ma suudan öelda lihale ei. Olin taimetoitlane kuni 2017 aasta aprillini, sest siis otsustasin lisaks lihale ka muna välja jätta ning oluliselt vähendada ka piimatoodete hulka oma toidus. Siiski siiani söön kala. Viimastel kuudel olen hakanud vaatama ka vegan kosmeetika poole ning kui miski otsa saab ostan vegan “variandi” asemele.
    Kingi teeks ilmselgelt endale! 🙂

  • Avatar
    Vasta Deisi 20. detsember 2017 at 14:29

    Mina soovin loosis osaleda. Olen taimetoitlane olnud ligi 5 aastat, sellest pool aastat olen püüdnud vegan olla. Taimetoitlaseks hakkasin eetilistel põhjustel ning tõuke veganiks anda andis tervis ning akne, mis piimatoodetest loobumise järel paranemise märke näitas.

  • Avatar
    Vasta Anni 20. detsember 2017 at 14:27

    Sooviksin teha kingituseks oma armsale sõbrannale, kes alustas veganluse teekonda selle aasta alguses 🙂

  • Avatar
    Vasta Kiks 20. detsember 2017 at 14:15

    Mina sooviksin selle kinkida enda õele ja tema perele. Nad on värsked veganid (4s kuu läheb) ja katsetavad igasuguseid retsepte ja tooteid. Kuna meie perekond on suur ja seda uudist ei võetud just positiivselt vastu, siis oleks see kingitus nii armas neile (minu enda pisikene pere toetab!)..
    Lapsed oleksid kommide üle õnnelikud, ema oleks õnnelik ilutoodete üle ning isa saab minna poodi kinkekaardi eest valima head ja paremat 🙂 Sandra Vungi fännid on nad ka! Täis pakett kohe 🙂

  • Avatar
    Vasta C 20. detsember 2017 at 14:15

    Soovin väga osaleda, olen juba aasta taimetoitlane olnud ja mingiaeg kindlasti olen tulevikus vegan.

  • Avatar
    Vasta M. 20. detsember 2017 at 14:14

    Olen 6 aastat olnud taimetoitlane, juhtus täiesti üleöö, mõistes loomadele tehtavat ülekohut. Ei vaadanud ka neid jubedaid filme ja pole siiani vaadanud (ei suudagi vaadata arvan), lihtsalt süda ütles nii pole minu jaoks õige, see on kurb.
    Arvan, et veganlus on väga isiklik asi ja teistele pealesurumine ei ole õige. Igaüks peab selleni ise jõudma, kui õige aeg (või mitte, või natukenegi). Aga tänu sellele õppisin mina süüa tegema ja minu toidud on nüüd nii maitsvad, kui et enne ei õnnestunud ka retsepti järgi mitte kui miskit hästi. Kõik välja toodud auhinnad on minu jaoks uudsed, sooviksin väga! 🙂

  • Avatar
    Vasta Mariann 20. detsember 2017 at 14:02

    Mina olen pigem algaja vegan. Näen vaeva oma vanematega praegu, et miskit ühisele jõululauale leida. Nemad, eriti ema, kohe kuidagi ei suuda seda veganlust mõista ega aktsepteerida. 🙂 minu jaoks on see aga eelkõige enesetunde küsimus, eetika tuleb järgi. Neid tooteid tahaks väga proovida! 🙂

  • Avatar
    Vasta Helena 20. detsember 2017 at 14:00

    Taimetoitlus on saatnud mind juba pea 4 aastat. Veganlus on see, mida igaljuhul igal võimalusel eelistan, kuid väheseid apsakaid satub sisse ikka. Vegan maailm on koguaeg kasvamas ja arenemas seega on koguaeg miskit uut uudistada ja proovida. Igatahes soovitan omal “nahal” ära proovida, kuid seda siiski teha teadlikult ja võttes arvesse ka kõiki väiksemaid nüansse, mitmekesisust ja vajalike toitainete kättesaamist. Kes teab, ehk on see siin kellegi uus algus. ☮

  • Avatar
    Vasta B.Bligzna 20. detsember 2017 at 13:53

    See oleks mu sõbrannale ideaalne kink! Ta pole küll 100% vegan, aga midagi sinna poole ning usun, et minu poolt ta sellist kingitust oodata ei oskaks nii, et Vau efekt oleks garanteeritud ?

  • Avatar
    Vasta Kelly 20. detsember 2017 at 13:53

    Terve aasta liigun täis veganiks saada ja enne seda olin ammu huvitatud kuid viimase lykke tegi kilpnäärme haigus ja selle uurimine ?
    Nyyd vaikselt on ka mu pere muutnud oma harjumusi ❤️

  • Avatar
    Vasta Carmen 20. detsember 2017 at 13:50

    Ma ei ole just vegan aga eelistan iga kell taimset toitu. Olen suur veganite ja taimetoidu fänn ning austaja ja tegin isegi uurimistöö praktilise töö katse taime toitluse kohta. Perele meeldib mind veganiks kutsuda!

  • Avatar
    Vasta Carmen 20. detsember 2017 at 13:50

    Ma ei ole just vegan aga eelistan iga kell taimset toitu. Olen suur veganite ja taimetoidu fänn ning austaja ja tegin isegi uurimistöö praktilise töö katse taime toitluse kohta. Perele meeldib mind veganiks kutsuda!

  • Avatar
    Vasta Kristiina V 20. detsember 2017 at 13:46

    Oleme perega veganluse poole liikumas ning kindlasti oleksime tänulikud igasuguse abi eest 🙂

  • Avatar
    Vasta Anna 20. detsember 2017 at 13:44

    Mu parim sõbranna hindaks seda kindlasti, ta on hetkel taimetoitlane kuid liigub vaikselt veganluse poole. Ise olen ka tänu temale vähendanud liha söömist. 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 20. detsember 2017 at 13:44

    Ma toidu kohapealt vegan pole, ei suuda ega tahagi lihast loobuda. Ma leian, et inimene vajab liha,m aga igal ühel oma arvamus. Sellegi poolest olen ma liha tarbimist vähendanud. Kala söön korra nädalas ja liha kord või kaks. Ma pigem leian, et inimesed tarbivad liiga palju liha ja seda peaks vähenadama, aga mitte ära jätma. Ja liha üldjuhul ostan pigem kellegi käest, kust tean, et loom vabapidamises olnud. Aga kehatooteid ostan ka siiski vaid looduslike ja Eesti päritoluga, mida pole loomadel katsetatud.
    Kui võidaks – komme jagaks elukaaslase väikevennaga ja ülejäänud perega. Hoia toodedest jätaks ühe endale ja teised kingiks ka jõulude puhul ära, raamatu saaks mu elukaaslane, kellele meeldib süüa teha ja meik ja kinkekaart jääks mulle 🙂 igale ühele saaks mdagi 🙂

  • Avatar
    Vasta Topklots 20. detsember 2017 at 13:43

    Mina ei ole vegan ja arvan, et täis veganit minust ka ei saa. Aga austan ja pean lugu vegantoidust. Seda on 10 korda raskem teha nii, et see tõesti meeldib, maitsed paigas ja et ka lihasööjad seda näiteks sööks 😉 Seega on see väljakutse. Minu jaoks on liiga äärmuslik muna ja piimatoodete vaba elu, lihata isegi suudaks olla, aga pole selline põhimõtteline EI inimene. Igatahes Sandra Vungi kokaraamat mul on riiulis olema (mitte see uus). Mulle meeldib vahel erinevaid vegan tooteid katsetada, proovida. See ongi minu vegan teekond…:D

  • Avatar
    Vasta Susi Ann 20. detsember 2017 at 13:36

    Nii tore loos!

    Ise loobusin lihast umbes 2 aastat tagasi, praeguseks tarbin minimaalselt ka piimatooteid ja muid loomseid toiduaineid. Siiani on teekond olnud väga värviline ja avastusterohke! Jõululauale tulevad ka kahtlemata ainult taimsed toidud.

  • Avatar
    Vasta Liisa 20. detsember 2017 at 13:35

    Väga armas kingitus üks kõik kellele! Mina tahaks sellega rõõmustada oma kallist ema! 🙂

  • Avatar
    Vasta Mairi 20. detsember 2017 at 13:29

    Mina kutsun end pool-veganiks, sest nimelt mul on piimatalumatus. Seega kõik piimatooted on mul juba automaatselt toitulaualt väljas. Seega söön tihti vegan toitu ja liha ära jätmine ei ole minu jaoks mingi probleem.
    Viimasel ajal olen otsustanud ka enda kehahooldustooted vaikselt vegan toodete vastu vahetada. Sellise kingikoti saamine oleks imeline.

  • Avatar
    Vasta Kelly 20. detsember 2017 at 13:22

    Soovin! Parim sõber on vegan, kellega kindlasti jagaksin paki omavahel ära!

  • Avatar
    Vasta Kristiina M. 20. detsember 2017 at 13:13

    Olen vegan huviline ja liigun vaikselt veganluse suunas 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 20. detsember 2017 at 13:10

    Ma kingiksin vist iseendale, täitsa ausalt. Eriti tahaks katsetada midagi Sandra raamatust – põlise lihasööjana on see minu jaoks suhteliselt avastamata maa.

  • Avatar
    Vasta Liisa 20. detsember 2017 at 13:07

    Vegan ei ole, ags vaikselt liigun taimetoitluse poole. Kokaraamatust saaks kindlasti häid ideid, mida toidulaual pakkuda. ?

  • Avatar
    Vasta Sirle 20. detsember 2017 at 13:01

    Ma ei ole ise vegan, aga mulle meeldib proovida uusi maitseid. Soovikski sõpradega üks huvitav õhtusöök teha ja siis uusi maitseid proovida.

  • Avatar
    Vasta Ave 20. detsember 2017 at 13:01

    Minu sõbranna on vegan, kingiks temale üht-teist. Yummikommid aga jätaks oma lapsele 😀 Ei tasu seda sõbrannat liiga ära ka hellitada 😀

  • Avatar
    Vasta K. 20. detsember 2017 at 12:58

    Soovin! Mõni osa läheks kingiks, mõne võtaks endale 🙂

  • Avatar
    Vasta M 20. detsember 2017 at 12:57

    Toidu mõistes ma vegan ei ole, kuid vegantoidud on väga maitsvad ning kuuluvad vähemalt korra kuus minu menüüsse. Kosmeetikatoodetes hindan alati looduslikke koostisosi ning cruelty free põhimõtet. Kinki jagaksin õega, sest ka tema jagab sarnaseid põhimõtteid 🙂

  • Avatar
    Vasta Karmen 20. detsember 2017 at 12:54

    Lahe loos! Katsetaks ise kindlasti midagi ja kingiks ka sõpradele miskit 🙂

  • Avatar
    Vasta Hanna K 20. detsember 2017 at 12:51

    Ise vegan küll ei ole, aga siiski eelistan süüa asju, milles liha, paremal juhul ka loomseid koostisosi pole. Ning seda võin öelda, et veganeid pean väga ägedateks, oleks vaid ma ka nii tubli 😀

  • Avatar
    Vasta Mona 20. detsember 2017 at 12:49

    Uhh, mis tore loos! 🙂

    Hetkel jookseb kolmas aasta veganina ja no endiselt on nii põnev avastada uusi vegan tooteid ja kohti, mis pakuvad maitsvat taimset kraami. Rääkimata siis arusaamast, mis toimub toidutööstuses ja millised on inimeste suhted teiste loomadega meie ümber. Iga reis väljamaale kujuneb ka ühest toidukohast teise veeremiseks 😀 Berliini ei soovita selles suhtes, oht tõsiselt üle süüa!

    Tooteid jagaksin kindlasti pere ja sõpradega, ega head kraami ei saa ainult endale hoida 🙂

  • Avatar
    Vasta Eve Rannik 20. detsember 2017 at 12:48

    Kingiksin suurima rõõmuga need asjad oma armsale vegan tütrele . P.S Lõplikult veganiks hakkas ta justnimelt Tenerifel elades ja sel kevadel tegi ta otsuse et kolib siiski Eestisse tagasi – sest siin on tema pere ja kallid inimesed. Seega üle päris paljude aastate tulevad meil kõigil täiuslikud jõulud – Maarja on kodus, juhhuuuu !

  • Avatar
    Vasta M-M 20. detsember 2017 at 12:46

    Tahaks ensale:)

  • Avatar
    Vasta Marite 20. detsember 2017 at 12:46

    Ohh, nii vahva loos!

    Minu vegan teekond sai alguse juba pea 3 aastat tagasi, kui istusin veel keskkoolis tunnis ja mind tabas mõttevälgatus, et mina enam liha ei söö. Nii jäigi. Umbes pool aastat hiljem loobusin näonaha probleemide tõttu ka piimatoodetest. Ajapikku olen ka muud moodi oma valikuid kohandanud. Tunnen, et selle perioodi jooksul olen sisemiselt väga palju avardunud ning kindlasti meeletult palju uusi teadmisi kogunud. Elu parim otsus alustada elamist oma väärtustest lähtuvalt ning mitte toetada vägivalda. 🙂
    Kõige rohkem meeldibki mulle konkreetselt taimne toit, mis ei ole imitatsioon lihast vms. Mulle meeldivad taimsed maitsed ja struktuurid, nii et võib-olla sündisingi veganiks. 😉

  • Avatar
    Vasta Inga 20. detsember 2017 at 12:45

    Ise ei ole vegan, öelgu mu mees mis tahab 😀 Aeg-ajalt katsetan lihavabade toitudega, sest need võivad väga maitsvad olla. Aga kui ma võidaks, siis see kingitus ei läheks mitte mulle, vaid minu lapsepõlvesõbrannale, kes leidis tee veganluseni oktoobris. Ma usun, et see aitaks tal veel rohkem vegan-maailma avastada 🙂

  • Avatar
    Vasta Helika 20. detsember 2017 at 12:44

    Vegan ei ole. Ideaalis oleksin taimetoitlane, kuid praeguseks olen suutnud vaid tarbitava liha kogust vähendada. Selline kink meeldiks väga. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kr6bin 20. detsember 2017 at 12:44

    Mina ei ole vegan, kuid lapsepõlves kogetud trauma tõttu tarbin lihatooteid väga vähe ning sageli on laual lihavabad toidud. Mulle väga maitsevad need, palju olen kokanud imelise Sandra retseptide järgi!

  • Avatar
    Vasta Janet 20. detsember 2017 at 12:41

    Kingiksin oma sõbrannale

  • Avatar
    Vasta Kadri 20. detsember 2017 at 12:28

    Vegan ei ole, praeguseks suuremalt jaolt taimetoitlane – oleks põnev avastada uusi tooteid ja maitseid – Sandra Vungi raamat annaks kindlasti suurepärase tõuke!

  • Avatar
    Vasta Kadri 20. detsember 2017 at 12:22

    Olen olnud vegan 2.5 aastat ja kuna veggost pole veel kunagi tellinud midagi tundub see väga põnev. Samuti pole proovinud ühtegi teist toodet, mis kõik tunduvad väga huvitavad.

  • Avatar
    Vasta Triinu 20. detsember 2017 at 12:22

    See on nii lahe kingitus Mallu ? ma vegan pole, kuid sooviksin väga teada rohkem veganlusest. Ma isegi olen mõelnud, et pakuks end kusagile vegan restosse praktikandiks lihtsalt info saamiseks. ? lähim vegan kogemus oli mul raseduse ajal. Ei suutnud pea 9 kuud liha süüa. ? praegu on aga lood nii, et laps ei kannata piima, siis paljud tooted mida ma süüa saan, on ka vegan tooted. See vegantoidu kokaraamat sobiks nii hästi meile kingiks ? ja muud asjad on ka ? yummikommid ja hoia tooted on meil kasutuses juba ?

  • Avatar
    Vasta Gerli 20. detsember 2017 at 12:21

    Kingiksin oma õele! ?

  • Avatar
    Vasta Andrea 20. detsember 2017 at 12:19

    2 aastat tagasi lõpetasin paugu pealt liha söömise ja nüüd vaikselt aga järjepidevalt vähendan muna- ja piimatooteid :D. Liha ei söö eetilistel põhjustel ning uskumatult kerge on olla! Kodus mees ikka vahepeal liha sööb, aga minu taimetoitudest ta ära ei ütle. Samuti kasutan vegan kosmeetikat. Vegan-maailm on nii lai seega hea meelega prooviks uusi retsepte, maitseid ja ilumanti 🙂

  • Avatar
    Vasta Annika 20. detsember 2017 at 12:17

    Tere! 🙂

    Kahjuks ma ise päris vegan ei ole. Ise söön veel mett ja väga harva ka kala. Mind ennast väga huvitab toidumaailm ja see kuidas toit meile mõjub. 🙂 Alguses oli raske loobuda juustust, aga enam üldse juustuisu ei ole. 🙂
    Seda pakki sooviksin ise võita ja jagada oma mehe ja sõbrannaga. 🙂 Mulle meeldivad väga Sandra Vungi retseptid, mis on aidanud mul kergemini elada sisse taimetoidu maailma. Ma arvan, et kui paljud annaksid endale võimaluse kasvõi vahepeal teha toite ilma loomsete komponentideta, siis oleks ka sellest meile kõigile kasu (loodus, keskkond, tervis). Kui tervise üle mõelda, siis on võimalik ka taimedest väga ebatrevislikke asju teha, aga mida vähem seda parem. 🙂 Keha tänab meid! 🙂 Nii häid toite saab tegelikult taimsetest asjadest teha! 🙂 Andke endale võimalus vahepeal katsetada ka ainult taimsete komponentidega toite! Sandra Vungi taimetoit.ee leiab nii palju häid retsepte! 🙂

  • Avatar
    Vasta Katrin 20. detsember 2017 at 12:15

    Ei ole kunagi vegan toite ega tooteid kasutanud. Oleks tore proovida küll. Ja muidugi lapsele tervislikud maiustused 5+. Pöidlad pihus ?

  • Avatar
    Vasta Liis 20. detsember 2017 at 12:06

    Olen täistaimetoitlane olnud koos abikaasaga vist nüüd juba 3 aastat. Kõik sündis abikaasa ideel ja mina kui hea naine lihtsalt nõustusin. Eluaeg suur looma armastaja olnud ja imestan, et tõesti enne kui ise organiks hakkasin ei teadnud sellest mitte midagi. Ainus mis selle veganluse juures raske on see, et igale jumala poole topitakse liha v piima sisse 😀
    Tais olles, kõndisime söögikohtade tänaval ja lõpuks mul viskas üle ja küsisin ühe töötaja käest kas neil midagi ka veganitele on. Ta oli et muidugi on, näe siin on salat krevettidega 😀 Kuna ta inglise keel polnud just kõige parem olin ma lihtsalt tropp ja ütlesin et aa okei seda ma küll ei taha, aitäh 😀 kõige naljakam on see et kui lased kuskil toidu ilma lihata teha, maksad ikka sama hinna 😀
    Aga ma arvan et võidu puhul jagaks paki pere vahel laiali.

  • Avatar
    Vasta Stella 20. detsember 2017 at 12:05

    Mul on vennale vahel nii raske midagi osta. Emaga koos arvame, et jeii saime nüüd vegan küpsised ja siiis kuskil pakil ikka väikselt kirjas, et see sisaldab ka muna 🙂 Eks me harjume ja proovime. Seega kingiksin oma kallile vennale selle ,kes on olnud vegan aasta aega 🙂

    • Avatar
      Vasta kaisa 20. detsember 2017 at 13:18

      kui on kirjas, et ”võib sisaldada muna” väikeses kirjas, siis võib julgelt süüa – see tähendab, et toode on tehtud lihtsalt samal liinil/tehases, mis muna sisaldavad tooted ja võivad seega allergikutele olla sobimatud. aga veganitele sobivad!

  • Avatar
    Vasta Kelli 20. detsember 2017 at 12:03

    Mina, kes olen oma elu jooksul söönud kindlasti terve lauda täie liha, olen taimetoitlane juba 3,5 aastat. Poleks elusees sellist “nalja” endast uskunud. Tundsin isegi veganitele kunagi kaasa, et vaesekesed, miks nad ennast niimoodi piinavad ja häid asju elus keelavad 🙂 Ühel jaanipäeval käis klõps ära ja tagasi pole klõpsu teinud. 0 ahvatlust

  • Avatar
    Vasta Merilin 20. detsember 2017 at 12:01

    Mõni päev tagasi sai mul 9 aastat taimetoitlaseks hakkamisest, ent siht on ikkagi lähiajal veganluseni jõuda, sest no kaua võib. Olen järk-järgult piima ja muna sisaldavate asjade tarbimist vähendanud, kodus ise süüa tehes ei kasuta neid enam ammu, ent seltskondlikes situatsioonides olen üritanud vähem pirtsutada. Nüüd on aga loomne kraam väga vastu hakanud, lisaks tekitab piimatoodete tarbimine mulle peavalusd, ja ilmselt enam kaua selle lõpliku sammu tegemisega ei lähe.

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 20. detsember 2017 at 12:00

    See kingikott passiks hästi mu armsale väikeõele, kes teeb vegan-elus esimesi samme 🙂

  • Avatar
    Vasta Christina 20. detsember 2017 at 11:59

    Mina alustasin 8’das klassis käies taimetoitlasena -olin 4 aastat taimetoitlane . Suure huviga jõusaali ja trenni vastu koperdasin vahepeal ka kana ja kala sööma , et madala süsivesikulist proteiini saada . Seda tegin nii 1,5 aastat ja no kuidagi ei läinud lõpuks see kana, muna ega miski enam alla . Väiksest peale on alati vastu hakanud . Proovisin mitmeid kordi veganiks hakata kuni lõpuks teadsin et pean lihtsalt omale menüü paika panema, et kiire elutempo juures nälga ei jääks . Viimased 2 kuud olen endale tööle süüa kaasa teinud ja toitumist jälgind ning tervis ka tänab 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 20. detsember 2017 at 11:58

    Hea kingitus sõbrannale 🙂

  • Avatar
    Vasta Marie 20. detsember 2017 at 11:57

    Tore, et selline postitus. Ise vegan 6 aastat, soovitan soojalt proovida 🙂

  • Avatar
    Vasta Leevi 20. detsember 2017 at 11:53

    Meie oleme veganid kogu perega (enne seda olime ka taimetoitlased mõnda aega) ja naudime seda kogu täiega! Pole kunagi nii hästi söönud! 🙂

  • Avatar
    Vasta Maarja 20. detsember 2017 at 11:51

    Tõesti on raske veganist sõbrannale kingitust leida. Seega sooviks seda parimale sõbrannale kingituseks. ?

  • Avatar
    Vasta Jane 20. detsember 2017 at 11:50

    Mul on üli kihvt zumba treener, kellele sobiks selline kingitus väga hästi. Sooviksin seda tema heaks võita ?

  • Avatar
    Vasta Kaisa 20. detsember 2017 at 11:48

    Ise Vegan pole, aga kingiks sõbrannale.

  • Avatar
    Vasta Janika 20. detsember 2017 at 11:45

    Soovin kingikotti oma veganist väiksele õele kes on mindki inspireerinud cruelty-free elu elama 🙂

  • Avatar
    Vasta Anneli 20. detsember 2017 at 11:45

    Ma ei ole vegan, aga tarbin väga paljusid vegan-toite, sest ei talu piimatooteid. Kui toode on vegan, siis ostangi julgelt ja tarbin. Nii võibki leida minu külmikust taimset piima, hapukoort, sojapihve või- vorste, vegan pitsat, kastet, jne.

    Onu ja täditütar on mul seevastu veganid, vaatan neid suure austusega. Kusjuures vegantoit on tõesti väga maitsev, aga mul on tunne, et ma ei julge/saa/taha veel seda viimast sammu teha. Loobuda täielikult lihast (niigi söön harva), munadest ja isegi meest!

    Vaatan täditütart, kuidas tal mõnikord pole laua pealt mitte midagi võtta ja siis tõmbab kotist porgandid välja. Ma lihtsalt pole veel valmis.

    Mis aga puudutab kosmeetikat ja kodukeemiat, siis selles vallas järeleandmisi ei tee. Ükski loom ei tohi olla viga saanud, et ma oma huuled roosaks või nõud puhtaks saaksin. Loomkatseid teostavaid firmasid ei toeta.

  • Avatar
    Vasta Lily 20. detsember 2017 at 11:45

    Väga lahe loos ? Taimetoitlaseks hakkasin umbes 11 aastat tagasi ja veganiks natuke vähem kui 7 aastat tagasi. Mind mõjutas mu parim sõbranna ja üks hetk jõudis endale ka kohale, et ma ikka ei taha enam loomi süüa. Ma natukene kingitusest jataksin endale ja natukene jagaksin selle sama parima sõbrannaga ?

  • Avatar
    Vasta Katariina 20. detsember 2017 at 11:45

    Ei ole erilisi kogemusi veganluse vallas, aga väga tahaks proovida ja see kokaraamat kuluks marjaks ära!?

  • Avatar
    Vasta Margaret 20. detsember 2017 at 11:42

    Minu võit läheks õele ? Vegan olnud nüüdseks poolteist aastat! Teeb väga häid sööke ja kasutab vahest retseptideks Sandra Vungi vanemat raamatut. Aga unistab uuest ? kogu see kingikomplekt on super!!

  • Avatar
    Vasta Eliise Orav 20. detsember 2017 at 11:39

    Veganluse avastasin enda jaoks eetilistel põhjustel peaaegu 2 aastat tagasi. Lahedad auhinnad, kui võidaks, siis võtaks endale 🙂

  • Avatar
    Vasta Anu 20. detsember 2017 at 11:37

    Ligi 5 aastat tagasi tegin ühel hommikul otsuse, et alates sellest päevast olen valmis lihast loobuma. Käisin töölt tulles poest läbi ja ladusin kotti püüdlikult valitud tervislikud lihavabad kaubad. Koju jõudes hakkasin neid ühe käega külmkappi laduma, samal ajal oma lastele uut elukorraldust põhjendades… ning teise käega külmkapis olevast poolikust karbist enesele märkamatult lihapalle suhu ajades. Sain aru, et uus elustiil ( taimetoitlus) nõuab palju teadlikkust ja hetkes kohalolekut ning peale seda pole sääraseid äpardusi rohkem juhtunud. Vegan olen olnud ligi viimane kuu aega. Tegime perega otsuse veeta juustuvaba kuu, et saada lahti juustusõltuvusest ja otsida meeldivaid asendustoite. Kui aga juust juba ostmata jäi, oli väga lihtne ka kõik muud piimatooted ostmata jätta ja nii nüüd ongi. Minul hea meel ja peres keegi ei kurda. Sandra Vungi retseptide järgi olen nagunii juba vegantoite teinud perele mitu aastat, seega dilemmat, et mida me siis nüüd küll sööma hakkame, ei olnud üldse päevakorral. Aega läks aga hea on olla.

  • Avatar
    Vasta Anett 20. detsember 2017 at 11:35

    Oleme kaaslase ja 3-aastase tütrega nüüd üle pooleteist aasta veganid olnud. Ei kujuta oma elu teistmoodi ettegi enam.

    Miks me veganiteks hakkasime, mis kerge/raske oli, sellest rääkisin näiteks Vegan.ee intervjuus: http://vegan.ee/veganpere-ise-halvustasime-ka-veganeid-kunagi-ja-vaadake-meid-nuud/

    Vegan.ee lehel on üldse palju-palju veganluse, vegantoidu ja toitumise kohta infot. Soovitan kõigil lugeda.

  • Avatar
    Vasta Kaisa-Mai 20. detsember 2017 at 11:35

    Mina tahaksin ise võita ja seda oma taimetoitlasest ema-isa ning veganist õega jagada. Liha pole ma juba 10+ aastat söönud, piimatooteid ja muna väldin nüüdseks vast umbes 4 aastat.

  • Avatar
    Vasta Merit 20. detsember 2017 at 11:35

    Veganiks hakkasin 3a tagasi, enne seda olin 5a taimetoitlane. 8a tagasi loobusin lihast, kui sattusin jahilt naasnud jahimeeste kuuri alla ning nägin nülitud loomakesi. Astusin näost kaamena sealt minema ja mõtlesin, et ei iial enam. Täpselt nii olengi edaspidi elanud 🙂

  • Avatar
    Vasta Margitta 20. detsember 2017 at 11:34

    Appi, kõik minu lemmik tooted ja inimesed!!!
    Veganluse avastasin eelmise aasta suvel, kahjuks siiani ma päris vegan pole, aga sellegipoolest on mu toidumenüü väga muutunud, söön rohkem puuvilju, avastasin kui imelisi toite saab juurviljadest teha ja hakkasin juurvilju lausa armastama, + lisandunud on veel ntks läätsed, oad jne. mida ma varem üldse ei söönud.
    Umbes pool aastat tagasi avastasin ka vegan kosmeetika, siiani olen proovinud vaid essence ja dermoshopi tooteid.
    Aga kingiksin selle paki hoopis oma emale, kes veganluse vastu on! 😀

  • Avatar
    Vasta Ulli 20. detsember 2017 at 11:34

    Väga äge postitus ja kuigi ma olen veganina suurema jaoga kursis, siis näiteks Hoiast ei olnud kuulnud, väga põnev!

    Enne veganlust olin umbes 3 aastat taimetoitlane, sest sel ajal ei taibanud veel seoseid piima- ja munatööstuse ning loomade kannatuste vahel. Lihtsalt ei teadnud ja tundsin end hästi sellest, et liha ei söö. Kui teadlikuks sain, ei olnud enam küsimust veganluse osas.. oli valida loomade heaolu ja südamerahu vs piima- ja munatooteid sisaldav toit. Mõistagi ei olnud see raske valik. These 5 years have served me well! 🙂

    Tol hetkel ma veel ei teanud, et ka kulinaarsel tasandil, aga ka tervislikkuse ja mitmekesisuse poolelt oli see parim valik – ma ei ole kunagi varem nii hästi, nii palju ja nii huvitavat toitu valmistanud kui nüüd ja seda söövad rõõmuga nii veganid kui kõigesööjad. Ka ei ole sportlikud saavutused, taastumine jne olnud kunagi nii head. Ka kaalu hoidmine on oluliselt lihtsam, kuigi portsjoni suuruseid ei pea enam silmas (loomulikult kilo šokolaadi korraga ära ei söö, aga ma ei vaata, et oi, liiga palju kartuliputru sai või et ei, nii palju ahjupada ei tohiks ikka süüa vms).

    Minu toitumine on iseenesest muutunud palju tervislikumaks, sest keha ei kibele mitmete asjade järele, mida enne ikka aeg-ajalt tahtsin. Oskan ka oma keha nö paremini kuulata ja tunnetan erisusi, kui olen söönud nö mitte kvaliteetset toitu (nt tavaline sai).

    Olen energilisem ja tervem, rahulolevam ja rõõmsam. Üks elu parimatest otsustest!

    Mul on nii palju uusi tutvusi, eneseteostuse võimalusi ja teadmisi, sest mind huvitab ja kõnetab see teema ja ma loen ja uurin, et kursis olla. Nii palju inimesi on olnud võimalus puudutada ja nii mitmed on teinud muudatusi oma toidusedeliski.
    Ma ei käi kellelegi peale, aga ma olen aus, kui minult küsitakse.
    Ei kujutaks elu enam muudmoodi ettegi..

  • Avatar
    Vasta Annika 20. detsember 2017 at 11:33

    Olen elanud liha-vaba elu juba pea 2 aastat ning jõudsalt liikumas vegan elustiili poole. 🙂 Kingitused oleksid suurepärased!

  • Avatar
    Vasta Kati 20. detsember 2017 at 11:31

    Minu teekond algas selle aasta juunikuus kui sattusime elukaaslasega Netflixis What The Healthi vaatama. See pani mõtlema kui palju mõjutab meie söögilaud tervist ja millist lobitööd teeb loomatööstus selle nimel, et vähki põhjustavaid toiduaineid meile tervislike pähe promoda.
    Kuna mul on suguvõsas esinenud nii erinevat vähki kui suhkruhaigust, siis see dokumentaal avas mu silmi päris palju. Sellegipoolest, ma tol hetkel veel mingeid otsuseid vastu ei võtnud.

    Järgmisel päeval olime jälle Netflixis ja sattusime juhuslikult vaatama filmi nimega Okja. Tundus, et see on tavaline seiklusfilm, kuid tuli välja, et tal oli palju sügavam sõnum, mille peale mu maailma suurimast lihasöödikust elukaaslane mainis, et see on vist märk, et peaks lihatarbimist vähendama. Mina haarasin tal sõnasabast kinni ja ütlesin, et no aga hakkame siis veganiks. Esialgu oli plaan mõni nädal proovida, aga sellest on nüüd saanud pool aastat 🙂
    Selle tulemusena on kehakaal vähenenud, elukaaslasel pole enam kõrvetisi ja norskab vähem ja üldine enesetunne on energilisem. Ise olen mitmeid korda saanud komplimente nii tuttavatelt kui võõrastelt, et mu näonahk lausa särab. Seega, soovitan proovida! 🙂

    Hea meelega osalen loosis. Eriti meeldiks mulle Sandra Vungi uus raamat!

  • Avatar
    Vasta Merlyn 20. detsember 2017 at 11:29

    Vegan olen olnud juba pea 5 aastat ning on ääremiselt suur rõõm näha, et veganlus niivõrd hästi Eestis kanda kinnitamas on! Mäletan hästi toda käänulist algust kuid nüüdseks annab olemasolev valik üha enam võimaluse tunda ennast vabalt ning ühiskonna mõistes normaalsena. Olen väga ärevil nägemaks, et kuhu see teekond mind edasi viib!
    Seoses loosiga… kuna meie pere kokkuleppel juba ammu jõulukinke ei tee, siis võiks sellel aastal see vahva pakk teha minu jõulud eriliseks 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaia 20. detsember 2017 at 11:27

    Vegan ei ole, aga tutvust teeks selle maailmaga hea meelega ?

  • Avatar
    Vasta Gerda 20. detsember 2017 at 11:27

    Loomset toitu hakkasin vähendama umbes kolm aastat tagasi oma toanaabri eeskujul. Nii kaudusid mu toidulaualt järk-järgult liha, piimatooted, mesi jne, kuid pikalt tegis erandeid oma lemmikmaiustustele. Nüüd olen needki välja jätnud ning proovin edaspidi osta ka muid tooteid vegan variandis, mitte ainult toiduained. Näiteks sünnipäevaks tellisin endale imeilusa vegan seljakoti.

  • Avatar
    Vasta Triinu V 20. detsember 2017 at 11:26

    Veganlus huvitab mind väga aga mees tahab ikka liha ka. Kokaraamat oleks küll vajalik siis saaksin mehele ka näidata et veganid ei söö ainult kapsast. Viimati soetasin proovimiseks maitsepärmi.

  • Avatar
    Vasta Maria 20. detsember 2017 at 11:25

    Seda kinkida oleks imetore!

  • Avatar
    Vasta Aile 20. detsember 2017 at 11:25

    Sooviksin oma õeraasule ,kes avastas veganluse ca 2 aastat tagasi . Hetkel on ta saamas 16 . Jube kus talle meeldib mässata nende vegan toitudega 😀 ja kui maitsvad need jäävad ? . Emaga isekeskis naersime , et veganlus on hea odav ? . Aga kui ta selle teekonna avastas enda jaoks , olime suht mures. Kuna kasvav noor keha , ehk jääb vitamiinidest ja muust vajalikust vajaka . Aga käis igakuu perearstil analüüse tegemas ja kõik oli super 🙂 Ise on ta väga õnnelik selle üle , mis ta teeb ? Kuna on näha , et inimene teeb veganlust hingega juba aastaid , siis nüüd oleme ka meie seda respekteerinud . Muidugi algul naersime nurgataga , et ei tea , kas nädalagi vastu peab ? Aga läks hoopis teistmoodi 🙂 . Ahjaaa , ta näeb väga super vormis veel ka välja . Aga sööb nagu loom . ? Ahjaa, meigi asjad on tal ka veganitele mõeldud . Niiet igati veganmama ☺️ .Igatahes , mu õde oleks seda kingitust megalt väärt ! Sest nii noorelt avastada veganlus vabatahtlikult ja aastaid sellega tegeleda (saanud eluosaks või kuidas seda ninetataksegi ) . Ma usun , et ta võiks isegi kirjutada pikemalt oma teekonnast ja kuidas tal see veganlus täpselt käib ?

  • Avatar
    Vasta Carmen 20. detsember 2017 at 11:23

    Ma tahaksin seda kinkida oma parimale ja ühtlasi ka suht ainsale sõbrannale, kellega tegime kokkuleppe, et see aasta teineteisele kinke ei tee, kuna raha selleks lihtsalt ei jätku.
    Pulgakommid ma võtaks endale ja oma lapsele kingituseks, kuna sõbranna pole väga magusa sööja. Siis saakski tema oma kingituse ja mina ka sellest osa, niisiis kink mõlemale.
    See aasta ma ei tee kellelegi kinki, aga sõbranna on ainus, kellele kohe väga-väga tahaks teha

  • Avatar
    Vasta Hanna 20. detsember 2017 at 11:23

    Olen vegan olnud kaks ja pool aastat (parim otsus üldse!) ning aastakese vähem on seda olnud mu õde, kellele hea meelega kingi teeksin! 🙂

  • Avatar
    Vasta Jaanika P 20. detsember 2017 at 11:23

    Olin vegan jaanuar 2016 kuni sama aasta augustini, ehk siis pisut üle poole aasta. See elustiil sobis mulle väga aga vahele tuli rasedus koos metsikute isudega. Kalaisu tahtis pildi silmade eest viia ja igakord kui poes kalaletist möödusin, hakkasid ilanäärmed tööle:D Kusjuures enne veganlust väga kalafänn ei olnudki. Nüüd on laps 6kuune ja üha enam kiikan poes jälle vegan juustude ja maiustuste poole. Loomaliha pole kunagi söönud seega sellega probleeme ei ole. Pigem olidki piimatooted(eriti kodujuust ja juust) ning kala need põhjused, miks murdusin. Nüüd aga tunnen üha enam, et võtaks suuna jälle sinnapoole. Loosis soovin osaleda, sest auhinnaks on asju, mida seni proovida ei ole õnnestunud:)

  • Avatar
    Vasta Piret 20. detsember 2017 at 11:21

    Sooviksin kinkida seda oma tütrele! see oleks lihtsalt super!

  • Avatar
    Vasta Maris 20. detsember 2017 at 11:19

    Laktoositalumatuse tõttu uurisin erinevaid võimalusi kuidas asendada toiduaineid ja sattusin erinevatele vegani lehekülgedele ja olen hakanud selle vastu huvi tundma aina enam. Vaikselt proovin ja katsetan vegantooteid ja see võit annaks kindlasti lisajulgustust ?

  • Avatar
    Vasta Liisi 20. detsember 2017 at 11:19

    Ma ei ole vegan, püüan lihtsalt tervislikult toituda ja salat peab alati toidu kõrval olema. Siiski, pool aastat olen kunagi olnud taimetoidul ja see on andnud kindlasti tarkust ja huvi süüa tervislikumalt ja mitmekesisemalt. Ma ilmselt jagaksin pakki sõbranna Mariaga, kes oleks küll selle üle rõõmus:)

  • Avatar
    Vasta Thea 20. detsember 2017 at 11:17

    Mina kingiks oma sõbrannale jõuludeks ☺️

  • Avatar
    Vasta Helena V 20. detsember 2017 at 11:17

    Ise ei ole veel vegan aga tahaksin sellega rohkem tutvust teha. Jagaksin seda raamatut ka sõbrannadega ?

  • Avatar
    Vasta annika 20. detsember 2017 at 11:16

    Tütrele sooviks 🙂 tema on teel sinna 🙂

  • Avatar
    Vasta Merily 20. detsember 2017 at 11:16

    See aasta on mul kolmandad lihavabad jõulud ehk kolm aastat taimetoitlasena. Aegajalt tarbin midagi loomset, kuid kodus valmistan alati ainult vegan toite. Sandra Vungi retseptiraamat sobiks suurepäraselt, armastan kokata!

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 20. detsember 2017 at 11:15

    Ma ei ole küll vegan kuid prooviksin heameelega vegan tooteid. ✌

  • Avatar
    Vasta Mirjam P. 20. detsember 2017 at 11:15

    Mu õde on oma vegani ideega ka mind nakatanud, me küll pole 100% veganid, kuid siiski üritame võimalikult palju (pere mehed tahavad muidugi mittevegan asju süüa) ning iga kord poodi minnes mõtleme oma ostukorvi ikka endise 1 korra asemel praegu 2 korda üle. Kas ikka tasub igast rämpsu tarbida? Ei tasu 🙂
    Kingiksin/jagaksin võitu oma kõige armsama õega.

  • Avatar
    Vasta annika 20. detsember 2017 at 11:15

    Nagu märkisid võiks olla oma loosiselgitusega aus – mina pole vegan ja ega ei tea ka, et mõni sõbranna oleks. Aga loosis osaleks ikka, sest auhinnad tunduvad ahvatlevad ka mitteveganile:)

  • Avatar
    Vasta Triine 20. detsember 2017 at 11:14

    Mina oleks küll huvitatud 🙂
    Ise lõpetasin algselt liha söömise varsti juba 2 aastat tagasi. Kui aga sinna teemasse juba süüvida, siis on kerge ka kõik muu tulema.. või õigem oleks öelda minema. Ehk siis hakates uurima seda teemat ja inimeste põhjuseid, saades rohkem teadma, kuidas see toit siis ikkagi meie lauale tuleb, oli minu jaoks üsna varsti selge, mis on minu järgmine samm. Nii ma siis lõpetasin ka kõige muu loomse söömise. Erinevate keemiliste toodete või meigiasjade kasutamise lõpetamine polnud minu jaoks päevakorras, sest üritan neid niigi võimalikult vähe kasutada. Kuigi pean end alles nooreks veganiks, siis siiani olen oma otsusega rahul. Kõik on parem, enesetunne nii füüsiliselt kui ka vaimselt. Kindlasti on veel palju, mida uurida ja teada saada, et ikka kõigile oleks elu siin Maakesel parim 🙂 Ainuke raske, keeruline või tüütu osa on selle kõige juures inimeste pidev negatiivne kommenteerimine 😀 Kui saadakse teada, et loomset ei söö, siis millegipärast arvavad enamus kohe, et just Nemad peaksid kõige rohkem minu söögilaua pärast muretsema ja just Nemad teavad, mis on minule parim 😀 Aga midagi hullu pole, sest väga palju on ka positiivset tagasisidet ja mõned tunnevad suurt huvi antud teema vastu ja on igati valmis uusi asju proovima 🙂
    Armastust kõigile!

  • Avatar
    Vasta Sigrid 20. detsember 2017 at 11:13

    Mina täpselt seda aega ei mäleta, millal loomsetest toitudest täielikult loobusin, aga igatahes jõulud tulevad kolmandat korda täistaimsed 🙂 Just panin menüü ka kokku. Sel aastal oli kogu pere ehk vanemad, õed-vennad ja vanaema nõus sellega, et lauas ainult vegantoit, seega läheb kokkamiseks! Enamus retsepte on Sandra vanematest kokaraamatutest, seega tema uus raamat isutab kõige rohkem 😀

  • Avatar
    Vasta Lii 20. detsember 2017 at 11:12

    Liigun loodetavasti veganluse poole, pea 3 aastat ei ole liha söönud. Meiki, puhastusvahendeid ostes alati googeldan, kas on vegan või ei. Veel hoiab tagasi muna ja mõned piimatooted. Koju ostan enamasti ainult hapukoort ja juustu, ilma nendeta ei oska veel, pole häid aseaineid ka leidnud.

    • Avatar
      Vasta Aile 20. detsember 2017 at 11:28

      Vegan juust on olemas ☺️ õde tarbib mul seda , sai ise ka proovitud , päris hea 🙂

  • Avatar
    Vasta Leena 20. detsember 2017 at 11:10

    Kaks aastat tagasi talvitudes Tais proovisime elada ilma liha/piima/vms loomse toiduta. Tais just lõppes Taimetoitlaste festival ja miks ka mitte ise proovida. Tais oli see lihtne, kuna sõime enamasti väljas ja ise ei pidanud vaeva nägema toidu valmistamisega. Kui tulime Eestisse tagasi, siis mul on olnud (ja on ka praegu) perioode, mil ma söön vähem liha. Taimetoidud on tegelikult head ja maitsvad, aga mul on vaja rohkem praktikat 🙂

  • Avatar
    Vasta Marie 20. detsember 2017 at 11:09

    Kommid võtaksin endale 😀 aga ülejäänud kingiks veganitele laiali :))

  • Avatar
    Vasta D 20. detsember 2017 at 11:08

    Ise pole vegan, aga kingiks selle oma täditütrele, kes veel kaks aastat tagasi vitsutas liha sisse nii et homset polnud ja nüüd kõiki lähisugulasi oma maitsvate veganroogadega üllatab ja meelitab ?

  • Avatar
    Vasta Carolin 20. detsember 2017 at 11:08

    Teeks veganist sõbrannale kingituseks 🙂

  • Avatar
    Vasta E. 20. detsember 2017 at 11:07

    Ise ei ole vegan, ilmselt ei suudaks lihast loobuda. Aga suur respekt inimestele, kes seda on teinud! Mul on üks vegetariaanist sõps, kes püüdleb selle poole, et mingil hetkel saaks end nimetada veganiks ja ta oleks selle kingikoti üle kindlasti õnnelik ?

  • Avatar
    Vasta Marit 20. detsember 2017 at 11:07

    Olen olnud vegan veidi üle 2.a. Veganiks hakkasin peale meeletus koguses dokumentaalide vaatamist jne..aga peamiselt siiski, et enda tervist korras hoida – mul diagnoositi juuni 2016 lümfoom…ja ravi ajal ja peale ravi lõppu on veganlus kindlasti aidanud 100%, et ruttu taastuda 🙂

  • Avatar
    Vasta Hilli 20. detsember 2017 at 11:06

    prooviksin ise hea meelega teha natuke teistsuguseid toite, maiustada yummikommidega(lapselapsed saaksid ka proovida) ja no meik kuluks ka ära, kuna olen suht allergiline igasugu keemiale ja uue aasta alguses sünnipäev tulekul.

  • Avatar
    Vasta Gerlin 20. detsember 2017 at 11:05

    Soovin kingituseks. 🙂

  • Avatar
    Vasta Raili 20. detsember 2017 at 11:04

    Vegan veel ei ole, kuid sooviksin kingikoti loosis osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta anna 20. detsember 2017 at 11:04

    päris vegan ei ole aga pürgin sinna poole ning tohutult austan seda eluviisi. kinkekomplekti kingiksin enda heale sõbrale kes tuli jõule ameerikast siia pidama ning kes oleks väga õnnelik nende eestimaisete asjade yle 🙂

  • Avatar
    Vasta K. 20. detsember 2017 at 11:03

    Tere!

    Mina sooviks väga osaleda selles loosis aga kingituse teeks ma hoopis oma suuuuurepärasele parimale sõbrannale (kelle nime ma ilmselgelt öelda ei saa, sest ta loeb ka seda blogi), kes avastas tee taimse toidu juurde mitte väga ammu, kuid kes suhtub sellesse väga suure kire ja pühendumisega ning lisaks harib mind (kes ma söön liha) iga päev.

    Sandra Vungi on tema suuuuur lemmik ja see kingitus valmistaks talle suurt-suurt rõõmu. Ta on inimesena ja sõbrannana lihtsalt nii super, et ta vääriks seda kingitust väga. Ja kui ma ütlen väga, siis ma mõtlen nagu vägavägaväga.

    Oh palun-palun-palun fortuuna, tee nii, et ma kordki elus midagi võidaks (et see siis kohe edasi kinkida) 🙂

    K.

  • Avatar
    Vasta manni 20. detsember 2017 at 11:03

    Soovin kingituseks enda veganist õele:)

  • Avatar
    Vasta Kristi 20. detsember 2017 at 11:01

    Sooviksin ise selle vegan maailmaga tutvust rohkem teha ☺

  • Avatar
    Vasta Rauno 20. detsember 2017 at 11:01

    Mina alustasin oma teekonda 2016 aasta augustis Inglismaal, kus algul katsetasin nädalaks seda ja pärast seda nädalat avastasin, et mul on nii palju parem olla. Igatahes nüüdseks olen veganluse poole teel ja väga rahul oma toitumis valikutega ?.

  • Avatar
    Vasta Ema 2 lapsega 20. detsember 2017 at 11:01

    Olen veganluse poole teel seoses tõsise terviseprobleemiga. Jälgin lisaks suhkru- ja nisujahu koguseid toodetes. Soovin väga loosis osaleda! Aitäh! ?

  • Avatar
    Vasta Merilyn K 20. detsember 2017 at 10:59

    Hetkel on teine kuu vegena 🙂 täiesti vege ei ole kuna töötan kokana ja lihtsalt pean asju proovima kus sees on loomne toit aga näiteks see aasta jõulud on minul esimest korda taimne 🙂 eile just tegin ka Sandra Vungi retsepti järgi ‘verivorste’ ja piparkoogikooki ja no nii head tulid 🙂 selline kingikott on küll väga hea ja kingiksin selle endale 🙂

  • Avatar
    Vasta Sandra Oisalu 20. detsember 2017 at 10:57

    Mina sooviksin selle teha kingituseks elukaaslasele, kes ka minu on selle teemaga kokku viinud ja minu söömisharjumusi ja vaateid muutnud.

  • Avatar
    Vasta M 20. detsember 2017 at 10:57

    Olen pool aastat vegan olnud ja kõik on super❤