Uncategorized

aitamisest ja uhkustamisest

23. veebruar 2018

Sattusin eile mingi segase otsa. Okei, ma satun tihti mingisugste segaste otsa, aga eile konkreetsemalt kirjutas mulle üks naisterahvas, kes uuris, mida ma oma deklarirahadega tegin. Ma nimelt kirjutasin FB’i, et näed, kätte saadud ja kohe kulutatud ka ja ühele kommentaarile vastasin, et 330 eurost 275 läks ühe perekonna aitamiseks. Seega ma vastasingi, et ma kenasti juba vastasin sellele küsimusele, et loe kommentaaridest.

“Miks sa seda naist aitasid? Kust sa võtad, et ta pettur polnud?” uuris naine uuesti. Ma ütlesin ausalt, et ega ma 100% ei teagi, kas oli või ei olnud. Ma teadsin ainult, et tal üürivõlg 170€ ja kodus on ainult kuivaineid lastele süüa anda. Lisaks elavad temaga ka vanaema ja vanaisa, seega kahju hakkas. Veendumiseks küsisin ma ainult üürileandja numbrit ja uurisin, kas võlg on tõesti 170 ja kuidas eelnevalt maksmisega olnud on. Kuna vastati, et muidu tunduvad korralikud inimesed, siis mõtlesingi, et okei, võin ju aidata. Aga kuskile raha kanda, noh, ma ei tea. Seega palusin Triinult abi, kandsin talle raha üle, et ta üüriraha sulas perekonnale viiks ja lisaks sinna süüa ka kaasa ostaks. Nõda ta ka tegi, mis on väga armas, sest ta sõitis nutva lapsega mitukümmend kiltsi siia-sinna.

Ühesõnaga, long story short, umbes nii see värk oli.

“No aga aita mind siis ka, kui sa nii väga kõiki aidata tahad,” põrutas võõras naisterahvas äkki. (Minu meeles jättis veel blogisse ka samasisulisi kommentaare, või see oli keegi teine, täpselt samade küsimustega inimene :D). Ma olin veits nagu… Eee…Mida? Miks ma pean võõrast inimest aitama.

“Ise sa kogu aeg uhkustad sellega, et aitad seda ja teist, aita siis või ole vait, muidu pole abistamine siiras!” sain ma siis teada.

Arvestades, et ma nagunii kõikidest asjadest räägin teile, kas ma peaks aitamisi varjama? Et muidu on sitasti aidatud, kui selle kohta suu lahti teen? Mul pole absoluutselt olnud plaani UHKUSTADA kellegi aitamisega, sest see on tõepoolest selline asi, mida kõik teha saavad, kellel vähegi tahtmist ja võimalust on. Ma lihtsalt olen väga emotsionaalne inimene ja mul pole kunagi elus rahaga suuremat sorti sidet olnud, et elu eest iga kopikat kokku hoida üritanud oleksin. Seega tundub mulle loogiline, et kui mul on ja kellelgi teisel pole, siis ma annan.

Muidugi ma olen täiesti kindel, et seda on mõnuga ära kasutatud ja kasutatakse kindlasti veel ka, aga laias laastus, mind ei huvita 😀 Mina olen talitanud oma südametunnistuse järgi ja see, kas see inimene oli aus või mitte, see on tema südametunnistuse asi. Ja teisi aidata on ju hea tunne, miks mitte siis seda ka teistele jagada? Ma päris ausalt ei arva, et see peaks nüüd mingi riigisaladus olema, sest aitamisega “uhkustamine” nullib selle ära. Ala ostad kellelegi pätsi leiba ja räägid sõbrale ka, siis see tühja kõhuga inimene ei saagi sellest leivast kõhtu täis, sest sa ju… RÄÄKISID! 😀

Ühesõnaga, lõpuks sain mõnuga sõimu, et ma sellele võõrale naisele 30€ ei kanna (ta isegi ei öelnud, miks seda vaja on) ja kirsina tordil saatis ta mu perse ja lubas kõik mu feik heateod paljastada.

Ma ütlen kohe ära ka, et mul on nüüd mõneks ajaks heategude limiit täis, sest mul tegelt ka on vahepeal vaja ise elada ja nii 😀 (Nali, tegelt ei julge enam uhkustada ja muidu ju head teha mõtet pole). Jään paljastamist ootama.

I stumbled upon a nutcase yesterday. OK, I often find the crazy people, but yesterday this woman writes me wanting to know where I spent my tax return. I posted on Facbook that I got it and spent it right away and replied to a comment under that post that from the 330 $ return I helped a family in need with 275 €. So I answered this person politely that I answered this question already and to read the comments.

“Why did you help that woman? How do you know they aren’t a fraud” she asked. I told her honestly that I couldn’t be a 100% sure whether they are or aren’t. All I knew was that they had a  rental debt pf 170 € and only rice to feed the kids at home. In addition their grandmother and -father live with them too, so I felt bad. To make sure I asked for the landlord’s phone number and asked if the debt was really 170 € and have they had any past troubles with payments. They answered that the tenants seem like decent people, so I thought I can help a little. But to just make a money transfer, I don’t know.. So I asked for Triinu’s help, transferred her the money so she can deliver it in cash and also buy them some food. And that’s what she did, which was really sweet considering she had to make this 20 kilometer trip with a crying baby.

Anyway, long story short, that’s how that went.

“But why don’t you help me too, if you have such a need to help everyone” the crazy person said suddenly. (I think she left the same type of comments on the blog, or it was someone else with exactly the same questions:D) And I was like … eeerm…. What? Why should I help a complete stranger.

“You keep bragging about how you helped this person and this person, either help or shut up, otherwise the help isn’t sincere” I then found out

Considering I tell you guys everything anyway, why would I hide helping someone? Like it was shitty help if I told you? I had absolutely no plan to BRAG about helping someone, because it’s honestly something anyone, who has even a little bit of will and opportunity to, can do. I am just a very emotional person and I haven’t had any big connection to money my whole life, so I don’t hold on to every cent for dear life. So it makes sense that I help someone who has less than me.

Of course I’m sure people have used me in the past and will do so in the future, but in the grand scheme of things – I don’t care 😀 I have acted on my consciousness and whether the person on the receiving end is being truthful or not is on their consciousness. And it feels good to help others, so why not share that? I honestly don’t think it should be some big government secret, because you ruin it by “bragging”. For example if you buy someone bred and tell your friend about it, the person who was hungry will not be fed, because you TOLD 😀

Anyway, I got scolded for not giving this woman 30 € (she wouldn’t even say what the money was for) and as the icing on the cake she told me to go to hell and promised to expose all my fake good deeds.

I should also add that I have met my quota for good deeds, because I do have to live my own life as well 😀 (just kidding, I just don’t dare to brag anymore and there’s no point in doing good otherwise). I look forward to being exposed.

Loe ka neid postitusi!

37 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta JenniferPearson 6. märts 2018 at 05:58

    Nice post

  • Avatar
    Vasta M... 25. veebruar 2018 at 20:29

    Tõsiselt, what the fu*k?
    Aitad ikka neid, keda sa ise aidata soovid ja, kes sulle endale tunduvad siirad inimesed olevat. Kohe kindlasti ei hakka “aitama” rahaliselt inimest, kes nahaalselt nõudma hakkab, hea debiilik naine/mees, kes iganes see oli. Tahaks uskuda, et oli tegemist “trolliga”.

  • Avatar
    Vasta Elo 25. veebruar 2018 at 13:52

    See, et sa aitad ja sellest ka räägid, inspireerib teisigi aitama. Mind oled sa sellega inspireerinud. Aita ja räägi sellest ikka edasi. Äki hakkab veel rohkematele külge ja aitajaid tuleb aina rohkem juurde, kes omakorda inspireerivad teisi aitama.
    Ole tubli ja pea vastu. 🙂

  • Avatar
    Vasta Maie 24. veebruar 2018 at 21:08

    haha… mul oli sarnane asi. Ma otseselt küll ei aita, vaid olen VAJADUSEL laenanud ühele neiule raha. Eelmine kuu sai kokku 150€, maksis tagasi 100€ – rohkem ei olnud. Samas uhkustas kesklinnas käinud juukseid lõikamas ja geelküüsi panemas.

    Nüüd eile siis tahtis laenu – ütlesin, et mul hetkel 70€ annan 50 sulle ära ja mulle jääb 20€. Selle peale ütles, et tal ei ole sellega midagi teha. Tal vaja 50 ühe asja jaoks aga kütte ja söögi jaoks justkui ei jääkski. Nagu pm võttis mult 70€ ära ja pm oli vihane, et talle enam raha ei andnud/laenanud. Kui mul tõesti ei olekski rohkem raha – oleks söögirahata. Aga tunne, et oleksin hea inimene – ei. Ma olin PAHA ja vastik.

    Nii kehv tunne jäi sisse. Nii vastik, eile õhtu otsa põdesin seda. Igakord kui antud neiu helistab või astub minu juurde tööl sisse – mul käivad külmavärinad. Ma sooviks seda inimest üldse oma elust näha, aga kahjuks hetkel see võimalik ei ole.

  • Avatar
    Vasta facebook aitab jälle 24. veebruar 2018 at 01:31

    Alati on neid inimesi, kes vinguvad, et aitad “valesti”. Kes kritiseerivad neid, kes aitavad, et nood aitavad täitsa valesid inimesi või vales kohas, et hoopis teisi peaks aitama jne. Samas, ise ei tee peale kritiseermise üldse mitte midagi! Kui ma noorest peast käisin abiks tänavakassidega tegelevas organisatsioonis, vingus pool mu suguseltsi ja tuttavaid, et miks ma käin kusagil mingit kassis*tta rookimas kui tegelikult oleks vaja hoopis inimesi aidata ja omal tänavalgi oleks mitu peret kellel oleks abi vaja lastel jne jne. Kuni lõpuks mu õe meesütles, et, rahvas. möla maha! tegu täiskasvanud teovõimelise inimesega, kellel on õigus ise otsustada, mida ta oma teenitud rahaga teeb ja keda omast vabast ajast aitab. ja kui sa näed, et kellelgi on väga abi vaja, siis miks sa ise ei aita! siis oleks ühe abistaja asemel juba kaks. ja saadki täpselt neid aidata, keda ja kuidas vajalikuks pead. aga kui endal ainult lõuad käivad käte asemel, ei ole tegelt mingit õigust teiste valikuid kritiseerida. Ja mina ütlen Sulle samamoodi – Sinu raha, aeg ja emotsioonid! Sina valid, kellele ja mil viisil sa neid kulutad! Ja Sa oled reaalselt rohkem ära teinud kui need, kes kõrval kaagutavad, kui valesti Sa seda kõike ikka teed. Lase aga edasi!

    • Avatar
      Vasta väga väga naine 24. veebruar 2018 at 13:24

      +1

      Kelle meelest keegi teine elab valesti, elagu ise õigemini. Mitte ärgu sekkugu teiste ellu.

  • Avatar
    Vasta Lisbet 23. veebruar 2018 at 23:50

    Äkki aitad mind,paar putlit viina oleks abiks 😀 nali ‘D

  • Avatar
    Vasta Tilda 23. veebruar 2018 at 18:31

    Mallu, kui mina oleks oleks president, saaksid sa aastapäeva puhul küpsise kirjaga “Hingelt kaunis inimene”. Irooniata ja mitte, et sa muus mõttes ilus ei ole. See, mis sa teed, ON ilus ja õige!

  • Avatar
    Vasta Victoria 23. veebruar 2018 at 18:24

    Selliste asjade osas tekib nagu küsimus, et mis see teiste asi on keda sina otsustad aidata ja miks just seda inimest või perekonda. Ning see, et sa sellest räägid, no nii mõnigi inimene ja ka firmad ju räägivad, kellele head teevad.
    Minu meelest on igati tore, et kui sul on võimalik siis sa ka aitad teisi. Kahju, et on nii palju kadedaid inimesi, kes ikka midagi halba suudavad tegevuses leida.
    Ära pööra sellele tähelepanu ja tee nii nagu tunned, et on õige. Nii aitamise osas kui ka selles palju sa seda siin kajastad ?

  • Avatar
    Vasta Pille 23. veebruar 2018 at 16:56

    Samas kui see inimene elas koos vanaema ja vanaisaga siis sa saaks ju 5dal raha tagasi küsida? Siis ju pensioni päev

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. veebruar 2018 at 17:40

      ma ei hakka midagi mingitelt penskaritelt tagasi küsima 😀

    • Avatar
      Vasta Mry 23. veebruar 2018 at 20:03

      Ajuvaba jutt, Pille!

    • Avatar
      Vasta M... 25. veebruar 2018 at 20:34

      Kurat võtaks küll, lõpetagu teiste rahakotis sorimine. Pille, no tere tule tali, hakkab ja Malluka sugune inimene penskaritelt raha sisse nõudma. Eestis penskarid saavad niigi vähe raha. Pillel vast puudubki üks töökorras ja töötav aju -.-. Inimesed on tänapäeval ikka nii kitsid ja küüned alati endapoole.

  • Avatar
    Vasta Lilla Eesel 23. veebruar 2018 at 15:27

    Sellised kadedad inimesed võiksid lasta end kuskil kontrollida ja liikuda enda elus pisut edasi, et kunagi teistele ja ühiskonnale ka midagi tagasi anda, mitte kiunuda, et miks teisi aitad ja teda mitte. Respekt, Mariann! ?

  • Avatar
    Vasta väga väga naine 23. veebruar 2018 at 15:24

    Mul praegu on omaenda võrgupäeviku-tagasiside peale ka “Igal pool, kus on palju inimesi, on lollakaid ka. Keskmiste arvude seadus. Neid on isegi palju mõnel pool (nt malluka juures), mul on niigi hästi, enamik inimesi mõtleb vähemalt mingi tasemeni kaasa”.

    Mitte et seda oleks päriselt kerge omaks võtta.
    Aga no NII ON.
    Keskmiste arvude seaduse järgi PEAVAD idioodid ilmnema igal pool, kus vähegi laiu rahvahulki.

  • Avatar
    Vasta Keidi 23. veebruar 2018 at 14:30

    Ära kuula, oled väga super ja sinu abistamisest on olnud palju abi kõigile kaasaarvatud minule 🙂
    Oled super ??

  • Avatar
    Vasta Kätlin 23. veebruar 2018 at 13:52

    No on ikka haigeid inimesi siin ilmas! Ta vist ise pole kunagi kellelegi midagi head teinud, et ei usu, et keegi teinegi seda teeks. Saatsid ta ikka sinna pimedasse kohta? ??

  • Avatar
    Vasta Kerli 23. veebruar 2018 at 13:23

    Ma tunnen ta jutust ära tähelepanudefitsiidi, ta mõistab, et heateod toovad sulle positiivset tähelepanu, teevad sind heaks inimeseks, kuid tema tahab ka seda tunda! Ta tahab kiitust ja meeldida ning ilmselt on tal tutvusringis palju kriitikuid ja ta tunneb, et pole kunagi piisavalt hea. Ilmselt on temagi teinud head kuid pole selle eest lihtsalt nii palju tunnustust saanud. Võimalik, et lapsepõlves sai ta rohkem vitsa kui prâânikut misiganes ta tegi või ei teinud. Sinu olukorras on raske kindlasti jääda rahulikuks, kuna ta valas kõik emotsioonid sinu peale sind alavääristades kuid tegelikkuses ta on natukene kade ja kes meist pole seda tundnud? Ma ise olen ka kadedusest öelnud õelaid asju ja hiljem vabandanud kui järele olen saanud möelda, kuid osad inimesed ei taha endale tunnistada neid tundeid. Vâga raske on muuta enda tundeid, lihtsam on muuta mõtteid, mis ajendavad nendele tunnetele. See pole kerge ja periood on pikk enne kui saavutad tulemusi. Ma usun, et paljudel eestlastel on teraapiat vaja. 🙂

  • Avatar
    Vasta L 23. veebruar 2018 at 13:19

    Minu arust ei ole isegi vahet, kui Sa tahaksidki sellega populaarsust kogude, et aitad- oluline on, et abi jõuab õigesse kohta 😀 . Ja kui teenid sellega kuulsust, siis so what- Sa oled ju selle ära teeninud 😀

  • Avatar
    Vasta Gellu 23. veebruar 2018 at 13:05

    Õelaid inimesi on igal sammul ning alati on neid kes millegagi rahul pole.Oled uskumatult tore Mallu,et kõike seda head teed mida teed.

  • Avatar
    Vasta B 23. veebruar 2018 at 12:04

    Nagu päriselt?! Täiesti sõnatu selle tädikese teksti peale 😀

    Aga “uhkustamise” kohta…..Kas ta ei osanud välja lugeda näiteks seda, et küsiti, mida sa deklari rahadega tegid ja sinu vastuset tuli välja, et aitasid inimesi? Ta vist päris täpselt ei tea, mis tähendab uhkustamine 😀 😀 Naljaninad ikka inimesed….ma lihtsalt ei väsi seda kordamast 😀

  • Avatar
    Vasta k 23. veebruar 2018 at 12:02

    Ilmselt on sellised inimesed kogu aeg olemas olnud, aga viimasel ajal kipub just sinu otsa selliseid eriti palju sattuma. Sellisest nõudmisest jääb mulje, et neil otseselt raske ei ole, või siis nad kujutavad ette et kuna sul on toiduraha, siis nemad on oma “eluraskustega” ära teeninud sinu rahast ka osa.
    Tuleb meelde kohe see, kes palus söögiraha, lõi selle kohe poes laiaks ja siis hakkas nõudma veel lapsele ravimite jaoks raha.

    Tõmbaks paralleele kooliajast, kus mõned klassikaaslased ise koduseid töid teha ei viitsinud ja iga hommik jooksid selle juurde kelle puhul oli teada, et tema õppis kodus. Ja kui ükskord ütlesid neile, et “täna ma ei lase maha kirjutada” siis ei olnud solvumisel otsa ega äärt… no osad neist on nüüd suureks saanud, pere loonud ja internetist leidnud võõrad kellelt asju nõuda.

  • Avatar
    Vasta Liisi 23. veebruar 2018 at 12:01

    Oh seda kadeduseussi, mis mõnda ikka kibestuma paneb… kahju kahju.

  • Avatar
    Vasta Merilin 23. veebruar 2018 at 11:58

    Jummala juula, tule taevas appi ja kahe käega!
    Kahju, et selles võõras naises nii palju kadedust ja viha on. Karma kehtib ka tema puhul. Ma loodan siiralt, et ta tuleb seda postitust ja kommentaare lugema, siis ehk saab aru kui häbiväärne käitumine tal on ja isekas ta on.
    Aga mis sellest tühjast-tähjast. Sina, Mallukas, tee nii nagu ütlesid postituses, vastavalt oma südametunnistuse järgi.
    Edu!

  • Avatar
    Vasta Lny 23. veebruar 2018 at 11:56

    Ma ei saa miks võõraid inimesi huvitab kellegi võõras rahakott. Ausalt kui mõni võõras küsiks,et mis sa oma tuluka rahaga tegid,siis ma saadaks ilmselt sinna kuhu päike ei paista. Ma kohe ärritusin kui lugesin su postitust,et kui umbes aitasid kedagi,siis nüüd on sul kohustus mind ka aidata . noo ajuvaba!!
    Sinu jutuga tuli meelde,et paar aastat tagasi seisis järve selveri ees üks poiss oli vist mingi 16-17 aastane, Ta reaalselt küsis inimeste käest,et äkki keegi ostaks süüa…. Kõik vaatasid teda nagu mingit narkarit vms, ometi ta ei küsinud ju raha vaid süüa… Kuna me just väljusime mehega poest ja kuulsime seda,siis mees ütles mulle,et võta toidukott ja mine autosse.. Ta ise läks selle noormehe juurde ja ütles,tule lähme poodi,et ostame sulle süüa … Niikaua kui nad poes käisid,siis see noormees oli rääkinud,et tal kodus väiksemad õed vennad ka ja lihtsalt polegi raha et süüa osta(ema oli vist joodik) aga väiksemad lapsed tahavad süüa … See poiss valis oma toidu välja ,ühtegi magusat asja ta ostukorvi ei pannud. siis mees läks ja pani kommi ja sokolaadi ka,et las viib õdelele/vendadele… Selle poisi silmad särasid ja naeratus oli suul .arve polnud palju võibolla 40 eurot ……aga see tunne,et vähemalt täna on neid kõht täis tegi kohe meele endal rõõmsaks- ja ma olin oma mehe üle väga uhke!!!
    Ja pärast kui rääkisime teistele ka siis küsiti et kas teil väga palju raha,et nii jagate (omaenda tuttavad olid)…
    Mees ütles,et ei,ei ole palju raha aga see väikse summa ei muuda meid ei rikkamaks ega vaesemaks!.

    • Avatar
      Vasta Tatjana 23. veebruar 2018 at 12:56

      Nii armas lugu 😉 Uskumattu et ikka leidub teiesuguseid häid inimesi 😉

    • Avatar
      Vasta Merilin 23. veebruar 2018 at 14:38

      Issakene, kui ilus lugu. Mul on nii hea meel teiesuguste inimeste üle!
      Ükski heategu karistuseta ei jää.
      Oleksin ka teie asemel oma mehe üle uhke.
      Lapsed said süüa vähemalt!

  • Avatar
    Vasta TaKa 23. veebruar 2018 at 11:54

    Ebareaalne mida ma just lugema pidin 😀
    Jõudu sulle Mallukas, Sa teed igatahes õiget asja!!!

  • Avatar
    Vasta Laura 23. veebruar 2018 at 11:49

    Just! Ma kohe ei oskagi midagi muud öelda. Kratsin kukalt ja mõtlen, et äkki see on mingi nali mis sa nüüd kirjutasid, lihtsalt mõistus tõrgub uskumast, et selliseid idikaid olemas on…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. veebruar 2018 at 11:51

      Kahjuks see ei ole nali ja kahjuks on selliseid ka enne olnud 😀

      • Avatar
        Vasta Vaike 23. veebruar 2018 at 12:17

        Võib-olla polnu vaimselt kõige tervem inimene, juhtub. 🙂 Ent iseenesest leian, et on just tore, kui kirjutad, et oled kedagi aidanud, sest nii tekib teistel ka ehk mõte aidata. Kusjuures, ei pea üldse raha olema, et aidata, võib näiteks vanainimese eest poes käia või ratastoolis istuva inimese õue viia, nt siin saab hakata kohe head tegema, kui vaid viitsimist https://helpific.com/et/

  • Avatar
    Vasta MariLiis 23. veebruar 2018 at 11:48

    Sa oled väga tubli,et inimesi abistad. Oled hea südamega!

  • Avatar
    Vasta Evelin 23. veebruar 2018 at 11:48

    Selle peale ei oskagi muud öelda, kui: täiesti perses:D
    Mina olen ammu loobunud selliste inimeste peale vihastamast (mida sa vist ka ei teinud) ja sellised olukorrad ajavad mind pigem naerma.
    Mul oli elus periood, kus mõned inimesed küsisid mu käest võlgu (tuttavad) ja ma andsin ka, kui leidsin, et on vaja. Siis ilmus kohe välja ka neid, kes arvasid, et no kui ma siin juba aitamise peal väljas olen, siis andku kõigile, Ma ei andnud. Ega ei hakanud keerutama, et mul endalgi eriti pole või miskit. Ütlesin ausalt, et on küll, aga ei anna, sest ei taha. Minu raha, ise tean, kas ja kellele annan ja midagi ma kellelegi seletama ega põhjendama ei pea.
    Ega selliste nahhaalidega polegi muud teha, kui öelda: Ei anna. Miks? Sest su nägu ei meeldi mulle:D

  • Avatar
    Vasta Tk 23. veebruar 2018 at 11:42

    Ükski heategu ei jää karistuseta?

    Mulle meeldis su kommentaar— seoses sellega, et rahaga pole eritilist suhet vms. Mul sama lugu. Ma olen mõelnud küll, et oleks vaja kokku hoida jne aga reaalsus on see, et ma ei suud…taha seda teha. Pole iial jäänud ükski ootamatu kodumasin vahetamata kui katki läinud vms, alati raha/lahendus leitud.
    Mulle meeldib raha käibevahendina, mitte sukasääres.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. veebruar 2018 at 11:49

      Noh, mul poleks midagi selle vastu, kui ma juba oleks selline inimene, et oskaks hullult säästa, jeesus, mul olek SITAKS pappi nii 😀 Aga noh, ei ole ja ka ei ole midagi soetamata jäänud (va maja soojustus ja õhksoojuspump jne… :D)

      • Avatar
        Vasta Kat 23. veebruar 2018 at 17:04

        ooh, nüüd tuli idee!!! Kas Kardo oskab säästa? Saaksite teha challenge – üks kuu (…ok, nädal 😀 ) on rahakott ainult tema käes ja otsustada mida osta, mispuhul säästa või üldse mitte osta. Ja rahakott võrdub kõik kaardid, kontod, sula, absull kõik. Oi see oleks…. :’D noh, cool lihtsalt, väga cool 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 23. veebruar 2018 at 17:39

          see oleks haige :D:D