KODU TESTIN JA ARVUSTAN

nonii, kodu sügisrüüsse!*

6. november 2018

Ma ei väsi kordamast, et kuigi ma vaatan teiste skandinaaviastiilis, minimaalseid ja …eeem…puhtaid kodusid, siis minu oma jääb ikka selliseks, kus on värvi ja tekke ja patju ja natukene mänguasju, mis kuskile ei sobi ja on laste poolt laiali lohistatud. Mõnel seinal on markerijäljed ja terrassiuks on alati poriseid Lotte käpajärgi täis, ükskõik, kui tihti ma seda ka ei peseks (ja olgem ausad, eriti ei pese, sest ma pole ikka suutnud endale seda aknapesumasinat osta ja muidu nagu ei viitsi). Ühesõnaga – mulle meeldivad igasugst sorti kodud, aga enda oma kujuneb ju ikka kuidagi enda maitse järgi ja ju siis minu maitse ongi selline nagu ma kirjeldasin. Veidi kaootiline ja soe.

Suvel tahtsin ma, et oleks helgem – akende ette said valged, läbipaistvad kardinad, toa peale oli üks väike vaip ja tuba oli kuidagi tühjem. Nüüd tulevad sumedad sügisõhtud ja kui õues sajab vihma ja on külm, siis minu kodus peab olema soe! Esiteks juba selle pärast, et tigudel peab olema vähemalt 20-23 kraadi oma pesas sooja, aga ju olen ka mina eelmises elus Aafrika hiidtigu olnud, sest ka minule istub säärane temperatuur kenasti. Muidugi pole meil ka raske seda saavutada, sest meil on nii pelletkamin, mis vajadusel terve maja poole tunniga mega soojaks kütab, tavalin ahi, õhksoojuspump ja üleval veel elektriradikad kah.

Ma vannun teile, ma olen ühe sammu kaugusel sellest, et ma hakkan koju heegeldatud linikuid ostma, sest kõiksugused tekstiilid ja kangad ja pehmed vidinad leiavad järjest tee mu koju ja ma ei saa sinna midagi teha. Ma pole vist maininud, aga meil jõudis Soffa Inn’ist uus diivan kohale. Näeb umbes samasugune välja, nagu mu eelmine, aga sedapuhku nahast, nagu ma siin ükskord mainisin, et tahaks. Kas pole mitte kaunis?



Kraapisin isegi juba oma “jõulupadja” välja, mille ma eelmine aasta Roosiaidast tellisin. Ups!



Küll siis kõik kurtsid ja halasid, et nahkdiivan on a)kole, b)libe, c)külm, aga tegelikult oleme me nüüd temaga siin paar nädalat elanud ja parim valik ever! Juba esimesel päeval valati sinna mahla peale, mille ma lihtsalt lapiga kokku pühkisin ja asi ants. No ei saa midagi teha, et me perekond lödinäppusid oleme.

Seda muret ei ole, et nahk külm oleks kanni all (sest meil on kodu ju triljoni kraadini köetud), aga kuidagi libedavõitu on küll, sellega pean leppima. Seega viskasin ma sinna peale ühe lambanaha, mis on hea lahendus, sest nahk haakub diivaniga kenasti ja ei libise ära, nagu pleed võiks libiseda.

Pleede on siin majas mingi miljon ja ühed sinised tulid minuga koduMaximast kaasa, sest nad maksid vaid 10€ ja olid täpselt sellised rohelised, nagu mulle meeldivad. Jah, pean tunnistama, et ilusad olid nad küll, aga kuidagi karedad ja torkivad, seega lasen neil südamerahus olla need lastelohistamise tekid, millega nendega pullida sest endale tahaks peale ja alla midagi pehmemat. Seega vahetasin nad täna uute, kollaste vastu välja.

Tervitan siinkohal Henryt ja kiidan temanimelist pleedi (LINK). Muidugi oleks ma võinud mõõte vaadata, sest nad on suht väikesed ja kollase asemel veits oranžikad.  Ma ei tea, mis kollasehaigus mul peal on, aga kõik mis on kollane, on minu silmale ja südamele nii ilus ja värviline. Pleed ise on õnneks pehme ja sobib mu sinise(?)/rohelise(?) diivani peale sellegipoolest nagu valatult. Eriti kuna selle kõrvale skoorisin ma just teise ringi poest eriti ägeda retro tugitooli, mis on esiteks kaunilt sinepikollane ja teiseks nii mugav, et ma praegugu just selles istun ja seda postitust trükin.

Teiseks oli mul tarvis toolipatju (LINK), sest eelmised viskasin ma pahaaimatult pesumasinasse ja välja võtsin katised ja känkras padjalaadsed tooted. Mitte, et mu toolid ka patjadeta mugavad poleks, aga padjaga on ikka teine tera.


Mis on teie meelest tähtsaim ja silmapaistvaim tekstiil toas? Okei, jäin nüüd ise ka mõtlema, et on selleks siis vaip või kardinad, aga ma arvan ise, et pigem kardinad – need annavad tervele toale näo pähe. Mingisuguses hullushoos olin ma ehituspoest ostnud kaks pakki kardinaid, eelduses, et mõlemas pakis on neid 2tk. Nali oli minu kulul, sest tegelikult oli neid siiski mõlemas üks ja lisaks maksid need pakid mõlemad pea 30€. Röövimine! Hansapostist leidsin enda silma jaoks umbes sama värvi kardinapaki kahe kardinaga sama raha eest (LINK), seega tellisin nad ära ja palvetasin, et nad väga erinevad ei oleks, sest ma tahtsin kollased kardinad panna mõlemale poole tuba. Nii aiapoolse terrassiiukse ette, kui ka tänavapoolsete akende. Et asi liiga kollaseks ei läheks, jätsin suured aknad valgete, läbipaistvate kardinate taha, aga noh, ega ma ei tea, mis idee mul nendega hiljem tulla võib. Hetkel meeldib igatahes nii, sest need kollased kardinad sobisid idekalt ja mulle meeldib nüüd nende paksude kardinatega kaasnev koopatunne. Minu mõnus, soe, hubane koobas.


Üks tüüp on magades minema libisenud ?



Neid valgeid kardinaid peaks täiega lühemaks tegema ja õmblema, aga no .., ei viitsi 🙁 Ega oska 😀



Viimaseks oli vaja Lottele ka seda mugavust majja peksta. Ta nimelt on kõik oma pesad armatsemishoos katki närinud (ärge küsige, miks ta seda teeb, emane koer, aga kargab nende pesadega nagu viimnepäev oleks käes) seega oli talle ka uut voodit vaja. Kuigi uus diivan on nahast ja lihtne puhastada, siis ma eelistaks siiski, et tal oma pesa ka oleks. Küllap temagi.

Talle pesa valida on raske, sest kui ta ennast välja sirutab, on ta nii pikk, et pole mõtet isegi koerapesasid vaadata, vaid peaks juba talle lihtsalt ühe 90×200 suuruses madratsi vaatama. Samas teinekord tõmbab ennast magades nii kerra, et pole teist põhimõtteliselt ollagi. Paraku ma pean lähtuma ka vaba nurga mõõtudest ja see kahjuks 200 cm suur ei ole, seega peab Lotte leppima 100×70 suuruses karvase pesaga (LINK). Tundub igatahes mugav – prooviks ise järele, aga ma kardan, et ma enda olekus ei saaks sealt enam püsti…Lotte on igatahes rahul, see on põhiline.


Muuseas, see oli minu esimene tellimine Hansapostist. Pakk tuli kenasti kohale ja mittemingisuguseid probleeme ei esinenud. Win!

Kes tunneb, et ta nüüd tahaks ka enda kodule “sügisrüüd”, siis alates 80€ ostu pealt on kõik kodutekstiilid teile koodiga “mallukas20” 20% soodsamad ja see kood kehtib lausa novembri lõpuni,  nii et kasutage, millal iganes soovite. 

*Postitus sündis koostöös Hansapostiga

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar