KODU

esikuremont enne ja pärast

1. veebruar 2019

Nagu te teate, siis minu imeline esikuremondisaaga lõppes täieliku juraga, kui me vaatame nüüd proffesionaalsuse koha pealt, aga no tegelikult on vahe väga suur. Tumedad värvid said kõik kaetud heleda ja helgega, mistõttu näeb pime esik nüüd minu meelest palju rõõmsam välja. Ja kui me ignoreerime siin fakti, et liistud üle värviti, trepp täis pritsiti ja muud nipet-näpet, siis LAIAS laastus on esik ju ilus. Kui kissis silmadega vaadata ja mitte detailidele keskenduda ?

Üks asi, mille pärast ma siiani ennast tänan, on see, et me kasutasime Sadolini Easy Care värvi. Nimelt meil puudub ju trepi käsipuu (hinnapakkumine oli 2500€ no thanks ?) ja lapsed lohistasid käsi üles ja alla minnes mööda seina. Okei, ise ka mõnikord, aga ma olen tunduvalt vähem must ja kleepuv kui lapsed üldiselt on. Easy Care värvi saab vabalt lapiga pesta (enne peab ta 2 nädalat kuivama ja siis võid pesema hakata) ja on lastega peredes vist must have värvivalik. Aga no ma näitan siis pilte ka, ehk saate paremini aru.

Postrid ikka Kukupesast

Selline esikuke nüüd ongi. Valge ja halli ja kollasega. Ainukene asi, mis veel tahaks, oleks esikukapile lükanduksed ette tellida, aga see tundub nii tüütu töö ja raudselt me ei oskaks neid ette ka panna, aga kui keegi teab, kust neid normal hinnaga osta saab, siis telliks vast ära. Siis saab asju suvalt kappi visata ja ei pea muretsema, et “segamini” mulje on ? Laiskus ennekõige!

Aga kuidas muidu esik meeldib, kärab v?

Loe ka neid postitusi!

13 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kertu 3. veebruar 2019 at 21:48

    Espakist saab tellida kappe ja lükanduksi. Hind oli parem kui teistel, kellelt Tallinnas küsisin.

  • Avatar
    Vasta Sirly 1. veebruar 2019 at 22:31

    Esik on armas ja teie pere nägu. Väga meeldib varasemaga võrreldes 🙂

  • Avatar
    Vasta Merlin 1. veebruar 2019 at 16:26

    Nii ilus seinalamp! Kust sellist saab?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. veebruar 2019 at 16:56

      Lumen Art!

  • Avatar
    Vasta pets 1. veebruar 2019 at 16:25

    ehituspoodidest saad osta trepi käsipuid ning kinnitusdetaile. Tõenäoliselt ei saa küll sellist kumeralt seinapidi jooksvat käsipuud, aga suhteliselt viisaka siiski. Ja kindlasti odavamalt kui 2500

  • Avatar
    Vasta Anette 1. veebruar 2019 at 15:30

    Meil 90% seinad valged ja no niii hea on pesta neid seinu kui lapd mökerdab. Ma ei kujuta ette mis tapeediga teeks xd seda ju ei pese.

  • Avatar
    Vasta Älis 1. veebruar 2019 at 15:20

    Ei soovita üldse sellele olemasolevale lahtisele kapile uksi tellida. Kui tellid, siis ikka korralik kapp+usked. Sul pildil näha jah, et riidepuu ei mahugi ära, siin eelnevad juba kommenteerisid, et ei tasu ära. Vali välja mingi norm firma, kes tegeleb mööbli/ lükandustega kappide valmistamisega ja tuleb siis nende esindaja, võtab kõik vajalikud mõõdud, saad sisu kohta ka oma soove avaldada (mõtle hästi läbi, kus mis torud, sahtlid peaks olema), ja siis kui kõik valmis, tullakse paigaldama. Ma ei ela Tallinnas, ei oska soovitada kedagi. Aga nt minu kapp valmis 2 kuuga. Läks paar nädalat üle lubatava TA. Minu jaoks osutus kapi sisu valik kõige raskemaks :D.
    Armas ja kena esik teil :).

  • Avatar
    Vasta Hetu 1. veebruar 2019 at 15:05

    Lükanduste jaoks on reegel, et uste liikumiseks peab olema vaba ruumi 10cm kapi sügavusest. St, et selleks, et riidepuu ära mahuks + uksed ette peaks kapp olema 65-70cm sügav. Ja ei, toppida asju ei saa uste vahele, nii need ei liigu – sellisel juhul pead torust loobuma ja tekitama lisariiulid, riputuskonksud. Teiseks, oluliselt lihtsam ja ka odavam ja pikemas perspektiivis kasulikum on tellida tervenisti uus spetsiaalselt sisse ehitatud kapp. Nii saad detailselt sobiva lahenduse, mis ei ole nikats, mis kätte ära laguneks. (Soovitan ettevõtet nimega “L-uks” või siis pikema nimega “Liuglev uks”.)Kui sul oleks seinanišš, kuhu uksed nö vahele panna, siis ei oleks probleemi, aga sul on nö tühi nurk, millesse olete käepäraste vahenditega kapi ehitanud ja mille kohalt jooksevad ilmselt mingid torud, seega ei saa sa niisama lihtsalt uksi ei ette ega ka lakke rippuma panna. Peale selle on oluline ka kapi materjali paksus ja põrand, kuhu siinid kinnitatakse – need peavad olema korralikud ja paksud, et uste raskust jaksaksid hoida/kanda. Minu hinnangul, pildi järgi, teil kapi materjal liiga õhuke.

  • Avatar
    Vasta Liisa 1. veebruar 2019 at 14:43

    Piltidelt tundub, et riiul on kitsam kui riidepuu lai on, seega kui sellele kapile lükanduksed ette tellida, siis võib juhtuda, et riidepuu ei mahu sinna enam ära. Et lükanduste taha riidepuu mugavalt ära mahuks, peaks kapi sügavus olema 55-60 cm.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. veebruar 2019 at 14:46

      aga toppida saab ju 😀

      • Avatar
        Vasta Piret 1. veebruar 2019 at 14:59

        Kui nüüd kindel plaan lükandustega, siis tasuks vast kaaluda selle pika toru eemaldamist ja panna ristipidi(võrreldes praeguse toruga) ca 3 lühemat nn. kapi lakke ja siis lihtsalt on riidepuud teist pidi torul ja mahutab ca 4 ühikut teineteise taha

      • Avatar
        Vasta Karoliina 1. veebruar 2019 at 15:04

        Saab toppida küll, aga siis need ukseid ei liigu enam vabalt ja see on jube tüütu. Praegu on võib-olla veits kole vaadata, aga vähemalt saad asjad vaevata kapist kätte, mitte ei pea neid uksi kangutama nii et higimull otsaees 😀

        • Avatar
          Vasta K 1. veebruar 2019 at 15:15

          Jep! Usu mind Mallu, see on väga väga väga tüütu! Elasin 3 a korteris kus oli nii ja sai ikka korralikult maadleda selle kapiga ning lisaks see tegevus hõõrub tibake jopesid jms. 🙂