SÖÖK

päev täis kokkamist ja uusi häid toite

28. detsember 2019

Nagu ma eelmises postituses mainisin, siis koostasin ma meie söömise kava kuni teisipäevani ja käisin siis poes, et kogu tavaar ära osta. Kuigi ma olen väga paljusid orxi retsepte elus teinud, siis, et asja huvitavaks teha, võtsin enamik sedapuhku selliseid, mida ma teinud EI olnud. Lihtsalt selle pärast, et Tenekal oleks lihtsam selle toitumisega edasi minna – mida rohkem lemmikuid toite, seda suurem tõenäosus on neid ju ka kokata, onju. Või vähemalt nii ma loodan, ehhee.

Igatahes ma tahtsin ainult kiitlema tulla, et tänane lõuna- ja õhtusöök olid mõlemad ÜLI head, et nagu ma siiralt soovitan kõikidel proovida. Kõht sai mega täis, maitsev toit ja pealekauba tervislik. Isegi Mari sõi (ok, tuunikala mitte, sest ta väidetavalt vihkab kala ?) aga ta viimasel ajal nii pirtsakas, et hullumaja. See on ka üks kriteerium, mille järgi ma pean sööke valima – et lapsed ka sööks. Ja minu omad pole need, et anna ette ja nad viisakalt söövad.

Lõunasöögiks oli siis ahjukartul tuunikalaga. Ega seal midagi erilist ei ole, aga muidugi ei suutnud mina üks-ühele retseptis püsida ja tegin mõned muudatused. Esiteks retseptis oli, et pane kartulid tervena ahju 200 kraadiga, aga ma hiljem mõtlesin, et oleks siiski võib-olla mõttekam nad enne ära keeta ja siis niiöelda ahju krõbenema panna? Lubatud poole tunni asemel valmisid ikka kauem.

Samal ajal segasin kokku tuunikala, hakitud punase sibula ja toorjuustu. Seda sibulat retseptis olnud, aga no NII hea on sibulaga, proovige ära, kui sibul mekib. Kõrvale pidi sööma salatit+tomatit, aga mul oli veel pool pakki salatijuustu ja panin need ka sisse. Tulemus, nagu öeldud, super. Ja kuna seda tuunikalapläusti jäi veel järgi, tegin sellest Martale tikuvõileibasid ?

Õhtusöögiga olin ma kaval. Nagu plaanis kirjas, pidin tegema leivaburkse. Aga kuna homme lõunaks pidid kotletid olema, siis ma ühendasin natukene neid kotletiretsepte ja lisasin hakklihale sibulat, PALJU küüslauku, riivisin sisse porgandit ja panin ühe muna ka, et paremini koos hoiaks. Poolest tegin burksid, poolest kotletid. Praadisin kohe kõik ära, niiet homme lõunaks on ainult salat vaja valmis teha. Et see päris hea nipp, et teed mingid asjad korraga valmis. Muidugi ega võid ühte sama lõunat kaks päeva ka süüa, et teed topelt ja paned ülejäänu külma. Mina aga viimasel ajal ei otsi põhjuseid, kuidas kokkamisest viilida, vaid vastupidi! Mulle jälle meeldib!

Nii mõnus on minna kööki ja seal omaette toimetada. Eriti kui teised veel pärast head sööki kiidavad ?

Retsept jälle mega lihtne. Röstid leiva, alla paned kahvliga purustatud avokaadot. Peale kotlett ja selle peale sibula-tomati segu (peenelt hakitud). Kõrvale kurgi + salati mix. Kastet polegi, aga kui kotlette üle ei küpseta, on burx ise juba mõnusalt mahlane ja muidugi avokaado teeb ka selle kõik “libedamaks”.

Kardo ka täiega kiitis, et mega hea olevat, seega taaskord jälle midagi, mida kindlasti varsti jälle teeme. Kui ma Tenekalt normaalset leiba leian.

Täna kokkan veel kiirelt Harry Potteri kõrvale natukene küüslauguleibu ja ongi elu jälle ilus ✌️Mul reaalselt tunne, et ma olen terve päeva ainult head toitu söönud, polegi täna üldse “unustanud” et ma orgutan ja kommi kahe suupoolega pistnud. Mõni päev ikka veab ka.

Kas te olete viimasel ajal mõnda uut retsepti proovinud, mis hästi välja tuli? Ma muuseal hiljaaegu tegin Rimi facebookist leitud taimetoitu – ahjulillkapsast ja see oli ka MEGA hea, proovige seda ka!

Ja no endiselt see jutt ka, et homseni saab Orgu kava -25% odavamalt, kliki aga SIIA ja vali ikka, et tuled minu tiimi, eks 🙂

Mis te täna süüa tegite?

Loe ka neid postitusi!

8 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kristina 29. detsember 2019 at 08:55

    Maallu, kas Orgu programmiga peab ainult aastase paketi soetama, kas 3ks kuust ei saa?

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. detsember 2019 at 11:38

      Ma ei tea, hetkel vist ei saa?

  • Avatar
    Vasta T. 28. detsember 2019 at 23:51

    Kuidas sul selle lihasöömisega nüüd on? Hiljuti ütlesid, et ei söö loomade liha, kel on tunded ja kes nutavad.. aga nüüd jälle kõik loomad menüüs?

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. detsember 2019 at 11:40

      Ma alles mainisin ka tegelt, et eelisjärjekorras on mul mereannid, seejärel kana. Veis ja siga ostan haruharva ja ka rohkem Kardo ja laste nimel. Aga töötan selle nimel, et aina vähem osta ja eelistada maitsvat taimetoitu.

  • Avatar
    Vasta Elina 28. detsember 2019 at 22:48

    Mina võtsin kätte ja liitusin ka lõpuks selle orgutamisega (panustasin kaudselt sellesse, et saaksid oma kohtukulud tasutud;)) ja esimese asjana tegin neid paljukiidetud laimi-koriandri-kana takosid. Ütlen ausalt – mulle ka väga maitsesid, kuid mu teine pool tõmbas nina kortsu ja arvas, et tema maitsemeele jaoks ei olnud päris õiged (koriandrit me pere muidu eriti ei tarvita, ilmselt see maitse oligi harjumatu). Tulevikus teen seda uuesti ja natuke oma kohandustega. Homseks plaanis sambasalat suitsukanaga ja Pad Thai – eks siis näis kuidas välja tulevad 🙂
    Kavatsen ka vaikselt alustada, et tervislikumalt elada ja toituda. Mingeid suuri eesmärke ja utoopilisi kaalunumbreid (kuigi no 5-6 kg võiks ju kuskilt pudeneda) ma endale ei sea ning Orgu kavaga liitusin ka peamiselt sel eesmärgil, et saada mõnusaid uusi ja tervislikke retsepte, sest ma nii tüdinud sellest hakklihakaste-frikadellisupp-kapsahautis kolmnurgast. Veits pelgan, et kuidas ülejäänud pere endaga sama reipalt kaasata ning lapsed sellest “ma tahan täna jälle makarone” harjumusest lahti saada. Edu meile igatahes 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. detsember 2019 at 11:41

      Lastega on jah paras keberniit, selle pärast ma vahepeal neile teengi teise toidu 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 28. detsember 2019 at 22:44

    no ma avastasin enda jaoks hiljutu sibulapiruka, niiiiiii maitsev ja odav ja lihtne… ja täna tegin trühvlipastat. prismas müüakse trühvlimääret, mille segasin koorega kokku ja sellest sai pastakaste koos värske tüümiani ning maitsepärmiga. mega maitsev ja lihtne ja kiire. kuna trühvlil on tugev mekk, siis seda määret palju ei kulu ja ühest pisikesest purgist jagub ikka tükiks ajaks… purgi hind muidugi soodne pole, sest trühvlid on trühvlid. ja nigella šokolaadikook mandlijahu ning oliivõliga on ka hiljutine suur avastus, mida olen ikka väga palju viimasel ajal teinud

  • Avatar
    Vasta Gree 28. detsember 2019 at 21:57

    Mina tegin täna Orgu Pad Thaid 😉 kui leiaks selle nipi, et see kogu krempel lõpuks liiga kuiv nö käkk poleks, oleks eriti hea 😛 vbl jätan pärast kastme lisamist liiga kauaks tulele?!?