AVALDAN ARVAMUST

konkreetselt palju random juttu lasteaiast ja lotiimust ja elust

12. mai 2020

Eilse postituse peale kõik kirjutasid mulle, et kuidas nad armastavad mu vingu ja hala, et selle pärast siin umbes käiaksegi, hehe. Noh, täna võite siis rahumeeli selle postituse kinni panna, sest halada ei ole mul enam midagi. St, kui ma oleks eile sellest teemast kirjutanud, siis ma oleks halanud küll ja veel, aga ega ilmaasjata öelda, et hommik on õhtust targem, eks.

Seis siis selline, et eile ma olin põhimõtteliselt valmis ennast siia pahtlitolmu sisse oksa tõmbama, sest ma ei oska isegi kirjeldada seda, kui räme on elu, kus kõik asjad ja sa ise oled kaetud sellise kuiva, rõveda, sügelemaajava tolmuga. Aga siis tuli pääsetee ja selle päästee nimi oli Andra, kes hakkas suruma, et lähme Hiiumaale. Ja ma olin nagu… no muidugi lähme! Ma olen teile juba sügisel jaganud ühte head majutuskohta Hiiumaal, sinna samma me tagasi lähemegi! Muuseas, eriti äge oli sotsmeedias näha, kuidas tuttavad ja lugejad ka peale seda sinna mõnusale puhkusele läksid, tõesti väärt koht.

Lisasks sellele oli juhtunud täna jõuluime ja töömees oli täna igale poole kiled ette riputanud ja kuigi ta on ka täna plaate puurinud ja lõiganud ja igatmoodi tolmutanud, on seda siiski tunduvalt vähem, kui eelmine kord.

via GIPHY

Teine asi, mille üle ma eile oleksin kohe mõnuga halanud, oleks olnud lasteaiakohad. Eile hakati neid kohapakkumisi laiali saatma ja mina eeldasin, et ka mina saan Lendele koha ja Martale koha ja… essugi. Ei saanud ma miskit. Noh, mõneti arusaadav, sest ma tahan Lende panna tasandusrühma ja neisse pole kohti kust jalaga segada. Seda enam, et ma veel nii pirtsakas, et tahtsin teda just siisamasse lasteaeda panna, kus Mari käib. Teised kaks tasandusrühma on Kristiines ja Õismäel ja nii kaugele oleks jube ebamugav teda viia olnud. Siis oleksin ma juba mõelnud, et ah, panen tavalisse rühma siis. Samas see poleks ka just parim valik olnud, sest kuigi Lende kõneareng on palju parem, kui Maril samas vanuses ja iga päev räägib ta aina rohkem, siis tunduvalt parem on ju tasandusrühm, sest isegi täitsa tavalise kõnearenguga lapsele ei jookse see logopeeditund iial mööda külgi maha.

Marta koha suhtes olin ka ma ise süüdi, sest ma nii pikalt unustasin teda sinna üldse kirja panna. Ma ei tea, miks ma sellega nii kaua viivitasin, sest tegelikult oli see paari klõpsu küsimus. Idioot olen, mis muud. Igatahes nüüd vaatasin, et ma olen järjekorras umbes miljoneis inimene, aga SIIS ma sain aru, et ma pean seal peale klikkima mingile nupule, mis ütleb, et ta õde/vend käib samas lasteaias, mis tähendas seda, et Marta sai eelisjärjekorda ja koht ongi olemas. Wohhhooo!

Jah, ma tean, et Marta on alles väike titt, aga sellegipoolest tahan ma teda sügisest harjutama hakata, sest Kardo ilmselt ikka mingi hetk nüüd läheb kuskile tööle ja ma päriselt ka ei istu päevad läbi siin hambad laiali ja vahi lage. Mul on raske isegi siis tööd teha, kui Kardo ON kodus ja lapsi hallata üritab. Üritab, sest enamasti nad miskipärast imbuvad ikka mulle ligi nagu magnetid ja tahavad, et just mina kõike teha aitaks ja vaataks ja ette loeks ja peale puhuks. Seega tundub mõte sellest, et ma saan ÜKSI KODUS olla ja tööd teha lihtsalt jumalik.

Aga kui ma poleks Hellikusse kohta saanud, siis ei oleks ma teda üldse kuskile pannud. Ma lihtsalt ei usaldaks oma väikest beebit elusees kuskile mujale. Hellikus on mõlemad mu lapsed käinud, ma tean seda lasteaeda, ma tean neid õpetajaid ja kõik on tuttav ja usaldusväärne. Seega halleluuja, mu kõik lapsed saavad kunagi lasteaeda!

Nagu ma tean, et hea ema praegu ohkaks, et ei taha oma tibulindudest eemal olla, aga olgem ausad, peale seda kus me oleme pmst jõuludest saadik kogu aeg nendega koos olnud ja null lasteaeda vahepeal, siis on kohati küll selline tunne, et tsau lapsed, emme läheb kirjutab ennast hullarisse sisse, baiiiiii! Ja kui tuli see kiri küsimusega, et kas teie lapsed hakkavad 18. mai lasteaias käima, või ainult osadel päevadel, või ei taha veel üldse tuua, siis hea, et ma capsiga ei vastanud: NAD ON PUNKT KELL KUUS IGA JUMALA PÄEV TEIL VÄRAVA TAGA!

Jah, ma armastan oma lapsi, aga kõik, kes on lapsevanemad, need teavad, kui palju lapsed päeva jooksul küsivad ja tahavad ja vaidlevad  ja kraaklevad ja asju sassi ajavad ja solvuvad ja lõpuks ei jää muud üle, kui sa pead neid lohutama ja lepitama ja neile lugema ja neile seletama, et miks asjad on nii, nagu nad on ja rääkima, kuidas maailmaasjad käivad ja ise max kannatlik olema, isegi kui sa ühte juttu sada korda räägid, päevast päeva. See kõik ongi lapsevanemaks olemine ja see on kõik fine, aga neid on nii palju ja ma PEAN muid asju ka tegema ja lõpuks ma mõtlen, et kui keegi veel mulle kuskilt: “MAMMAAA!” karjub, siis ma suren närvivapustusse ?. See on muidugi omaette küsimus, et miks nad mind mammaks kutsuvad, aga just seda nad teevad. Iga kord kujutlen endale 200 kilost, rätik peas, memme ette. Aga noh, ju siis ma mamma moodi.

Niiet jah, andke andeks, aga ma viin nad lasteaeda ja pean ennast ilmselt kõvasti motiveerima, et neile normaalsel ajal järele minna (ma muidu lähen umbes 4 paiku, aga aed ju kuueni lahti ?). Niiet palun väga, võite mind nüüd kehvaks emaks tembeldada, aga ausalt. Siiber on ees. Kirsiks tordil oleks nüüd küsimus, et mis sa said neid lapsi siis nii palju, kui ei jõua tegeleda. See küsimus on kuld ?.

ÜHESÕNAGA. See postitus kipub jälle halaks ära minema, seega ütlen siia lõppu lihtsalt, et juba kahe nädala pärast on mu lotiimu (OMGGG) ja ma pean selle tarbeks vist Covid testi tegema minema. EIII. Ma kardan seda isegi rohkem, kui imu ennast, haha. Mu ainus lootus on, et äkki veel maikuu jooksul mingi seadus veel leebub nii palju, et ma seda osa tegema ei peaks. No absull ei taha, kui aus olla. Seda enam, et vaevalt, et perearst mulle selle jaoks saatekirja annab, seega ma pean selle õuduse ise kinni ka maksma.

Vähemalt saame homme Hiiumaale. Lähme koos piltsudega ja Andra tuleb meile veits hiljem järgi, suuremad lapsed jätame kõik kus see ja teine (orbudekodusse obv, sest me ei hooli) ja saame kuni laupäevani nautida Hiiumaad. Ma ei jõua ära oodata. Ja kui kõik läheb plaani kohaselt, siis tulen ma laupäeval tagasi ja mind ootab ees valmis vannituba ja koristatud maja (kui koristajal vaba on). Pliiiis, taevaiša, anna mulle see üks võit veel! Aga kui ma valima pean, siis poogen see koristaja ja vannituba, tee nii, et ma covid testi tegema ei peaks ?.

Mul tuleb instas kohe loos, kus ma loosin 200€ eest Gugguu e-poe krediiti, aga ma olen nii laisk, et ma ei viitsi seda üles panna ?

Loe ka neid postitusi!

82 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Eva-Maria 18. mai 2020 at 14:34

    Ma arvan, et sa pole üldse ainus vanem, kes punktipealt lapsed lasteaeda viib 😀 Ja edaspidi on raudselt nii, et mida õpetajad küsivad, seda nad ka saavad. Kõik on lihtsalt nii jummala tüdinud koduõppest 😀

    Ja ma väiksena kutsusin ühte vanaema rohkem nagu naljapärast mammaks.. Siis anti märku, et talle ei meeldi. Nagu..kes ütleb lapsele, et sorry-aga nii ikka ei meeldi vanaemale, et teda kutsutakse 🙁 Aga ega me pole ka eriti lähedased nüüd MAMMAga 😀 Ütleme nii, et kui sind ei hoita sama palju kui poolõdesid siis… millest me räägime?

    Mul sugulasepõnn kutsub isa papaks.

    Ma ei tea, mul oleks jumala suva, peaasi, et mingi väga hullu nimega ei kutsuks. Vanamutt nt 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. mai 2020 at 11:58

      Mari vist teeb ka nalja, aga nagu kammoooon 😀

  • Avatar
    Vasta Marju 16. mai 2020 at 16:35

    Tavalise kõne arenguga last ma tasandusrühma ei paneks, tavarühmas areneb laps ikka kiiremini. Mul oli laps selline piiripealne, soovitati tasandusrühma, aga panin ikka tavarühma ja oli õige otsus. Käisin Kannikese lasteaias tasandusrühma vaatamas – 5-6 aastased õppisid alles põhivärve.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 19:19

      See oleneb ikka lasteaiast ka. Mari rühmas on igasuguses arengus lapsi ja värve nad kindlasti ei õpi 😀

  • Avatar
    Vasta Geidi 16. mai 2020 at 13:28

    Mul saaks pisem lasteaeda just siis kui suuremal algab suvevaheaeg. NAGU WHYYY!!!! Kui ma viin väiksema lasteaeda siis ma pean ju ikka iga hommik 6:15 ärkama. Hetkel kooli osas saan ärgata 7:45. Ma otsustasin, et suve lõpuks kirjutan end hullarisse aga kurat ma tahan vahel magada ka kauem kui 6:15 ja seega mu poliitikust väike aktivist jääb koju. Kutsun teismeeas õeplika suveks enda poole, siis püsivad närvid natukenegi tervemad.
    Eile helistati suvelaagrist kuhu suurem läheb, et kas ikka läheb. Ma küsisin 4 korda üle, et miks nad 5 aastastest ei alusta vaid 10 peab olema. Mulle nii sobiks kui ma saaks 5se kaasa pakkida. Nad polnud ka nõus sellega, et ma annan pisema kaasa, kuna niikuinii kõik minu suuremad õelapsed ja suuremad vennalapsed on samas laagri vahetuses. Noh nad niikuinii on ju harjunud selle väikese aktivistiga koos tegutsema. Aga laagri juhataja (hea peretuttav) polnud ka sellega nõus.
    Kurb, niiii kurb.
    Ma isegi ei taha mõelda augusti alguse peale, kui see väike tegelinski saab teada, et kõik suuremad, KÕIK suuremad on nädal aega ära. Ma kujutan ette seda nuttu ja hala igal hetkel.
    Seeega jah, ka mina armastan oma lapsi ja nad on täiega ägedad inimesed aga kõik vajavad vahel puhkust.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. mai 2020 at 12:12

      aiiiii krt sul ikka ei vea praegu 😀

  • Avatar
    Vasta mercca 14. mai 2020 at 23:01

    Covid testi pole mõtet tõepoolest karta, veidi ebamugav on, aga vaid hetkeks ja valus ka pole, kestab 3sekundit!

  • Avatar
    Vasta Kati 14. mai 2020 at 11:30

    Eile saatis Qvalitas kirja, et saab teha covid testi veeniverest, miskine 25 eur. Pulgaga on mul kunagi tehtud ja neverever teadvusel olles ma seda enam ei tee.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 11:19

      omg, uurin!

  • Avatar
    Vasta Triinu 13. mai 2020 at 17:33

    Ise oma käel lotiimusse või koostöö? Kuhu lähed? Kas tehakse natkoos ka? Kas blogid sellest ka lähenalt mingi hetk? Palju maksab?

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. mai 2020 at 19:43

      ise lähen, ise maksan. Kotka erahaiglasse. Narkoos tehakse ikka jah 🙂 Maksab veitsa alla tonna.

  • Avatar
    Vasta Irja 13. mai 2020 at 15:24

    Lotiimu pole tõesti vaja. See rätiku trikk töötab hästi. Olen ise proovinud ja kuskil kahe nädalaga läks korda. Küsisid kelleltki teiselt, et kuidas see töötab. Lihtne. Lott tekib naha lõtvumisest. Need laksud panevad vere ringlema ja tekitavad mikrotraumasid. Paranedes pinguldub nahk ja piirkonda liigub toitaineid. See pole midagi erilist või hullult “teaduslikku”. Lihtsalt kiire ja hõlbus viis, kuidas lotist lahti saada 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. mai 2020 at 19:51

      Ja kaua ennast nüpeldama peaks 😀

      • Avatar
        Vasta Vaike 14. mai 2020 at 11:30

        Kuhu see rätik loti seest peki peksab? 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 16. mai 2020 at 19:29

          kõrri? 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 13. mai 2020 at 12:01

    Mu elukaaslasel kolm korda võetud ninast selle vatitupsuga proov ja absoluutselt iga kord on meeletu valu olnud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. mai 2020 at 19:50

      EEIII 🙁

  • Avatar
    Vasta Diana 13. mai 2020 at 10:50

    Ma käisin oma juunis 4 saava poisiga testi tegemas ja polnud miskit hullu. Poisi jaoks oli hull vaid see, et issi pead kinni hoidis ? nagu pea lahti lasti oli elu jälle lill ?

  • Avatar
    Vasta Merle 13. mai 2020 at 09:00

    Covid test pole üldse nii hull, ära põe 😀 Mu 14 aastane poeg käis seda eile tegemas ja ütles, et kõdi oli ainult . No ja tema on mul muidu selline kes arste ja kõiksugu torkimist pehmelt öeldes jälestab 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. mai 2020 at 09:51

      seda on lohutav kuulda 😀

  • Avatar
    Vasta AP 13. mai 2020 at 04:48

    Seda testi pole küll vaja karta.
    Mulle tehti see test paar nädalat tagasi (kuna üks lähikondlane köhis mulle näkku ning ma jäin kohe haigeks, lisaks pidin minema 20n ultrahelisse).
    Igatahes, mul võeti suust ja ninast proov sellise peene vatitikuga. Kurgu proovi võttes polnud küll mingit ebamugavust aga siis kui ninast vōeti proov, siis tekkis selline aevastamise tunne ja silm hakkas vett jooksma..

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. mai 2020 at 09:51

      seda ninast versiooni ma ei tahagi 😀

  • Avatar
    Vasta Kratt 13. mai 2020 at 00:30

    Ma tükk aega mõtlesin, mis asi on “lotiimu”, ehk siis loe LO-TIIMU. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. mai 2020 at 09:52

      hahah, vana hea lotiiimu 😀

  • Avatar
    Vasta Hellu 12. mai 2020 at 23:40

    Hei Mallukas. Väga tõhus ja odav meetod lõualotist vabanemise vastu on rätiku löögid. Keerad pikema rätiku rulli ja tõmbad selle pingesse nii, et rätik laksib vastu lotti. Mina sain oma tüütust lotist niimoodi vabaks. Soovitan teha 2x päevas paar minutit või rohkem.

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. mai 2020 at 09:53

      kas sa seletaksid mulle, miks rätikuga peksmine aitama peaks 😀

      • Avatar
        Vasta Hellu 13. mai 2020 at 10:29

        Kui ma esimest korda sellest meetodist lugesin, siis ma mõtlesin, et see on mingi nali ja sain ikka kõva kõhutäie naerda. Kuid ikkagi mõtlesin järele proovida 😀 Ja minu puhul aitas! Kõvasti ei pea laksima, eesmärk rasv rohkem liikuma saada. Massaaž peaks ka aitama.

        • Mallu
          Vasta Mallu 17. mai 2020 at 12:39

          nagu KUIDAS sa seda teed? ma proovisin, sain aint rätikuga kõrri 😀

  • Avatar
    Vasta Liisu 12. mai 2020 at 23:27

    Seoses opiga pidin ka paar ndl tagasi tegema covidi testi. Nooooo väga üle paisutatud. Pm midagi ei tunne, veidi kõditab ninas ja see ajab pisara silma aga midagi hullu, nagu meedias on räägitud, see küll ei ole 😉 niiiet dont põe ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. mai 2020 at 09:54

      No siinsamas kommides osad ütlevad “põrguvalu” 😀

  • Avatar
    Vasta S 12. mai 2020 at 22:43

    Selle testiga peab olema väga kannatlik. Reflektiivselt tõmbab keha end tagasi selle ajal, seega minule tehti ühe testi ajal põhimõtteliselt kaks testi, sest arvati, et esimese korra ajal ikka ei saadud kätte seda, mida nad tahtsid. Seega tikk ka teisse ninaauku ja kaks korda see põrguvalu läbi elada. Peab mõne minutikese ennast koguma, et edasi sõita, aga üsna kiiresti läheb ka ebamugavustunne üle.

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. mai 2020 at 09:54

      No kurat, mõni ütleb põrguvalu ja teine, et ah veits kõdi 😀

  • Avatar
    Vasta Sigrid 12. mai 2020 at 22:40

    Tasandusrühmi on ju mujal ka, Mustamäel mu arust lausa mitmes lasteaias, nt meenub Pallipõnn, kus on 1-2 rühma.

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. mai 2020 at 09:54

      Noh, mustamäe ka siiski kaugemal ja noh, enam vahet pole ka 😀

      • Avatar
        Vasta Sigrid 13. mai 2020 at 11:49

        Seda jah, et veidi kaugemal, aga pm siiski Nõmme mäest alla sõita ja seal juba ongi ehk siis Mustamäe Nõmme-poolses otsas 🙂

  • Avatar
    Vasta triin 12. mai 2020 at 22:20

    ma tean kahte inimest, kes testi peale oksendama hakanud. aga küllap oleneb sellest, kui tundlik su.. ee kurk on. kas hakkad kohe oksele, kui sõrme kurku lükkad või ei 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. mai 2020 at 09:55

      MA HAKKAN! EIIII

  • Avatar
    Vasta Kaisa 12. mai 2020 at 21:38

    Oot, Mari ja Marta said siis lasteaeda, aga Lende? Mulle jäi see koht segaseks.

    Testi tegemine on väga ebamugav, pmst lükkavad selle pulga sulle nina kaudu peaaegu ajuni välja, aga mul isegi pisarakanal ei hakanud tööle, seega ei valanud ühtegi piiska. Ja on palju hullemaid asju, näiteks igasugused nn mõõganeelamised, kui kõrist aetakse voolik kõhtu ja täiega hakkab okserefleks tööle ja arst ütleb, et olge rahulik, hingake rahulikult. No krt, ma ju ei saa, kui iseenesest ajab oksele. Kuigi enne lastakse veel mingit tuimestavat spreid ka. Ja isegi hambaarsti juures käimine on hullem, kui see covid testi tegemine. Mul vähemalt oli spets – siuh ja valmis. Ja tulemus ka kenasti negatiivne.

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. mai 2020 at 09:56

      Maril on kogu aeg oma rühm olnud olemas, teised said ka nüüd (ma vb postis ajasin jälle nimesid sassi haha) 😀

  • Avatar
    Vasta Viki 12. mai 2020 at 21:23

    No minu aus arvamus oleks, et valus oli. Pisarad võttis mõlemast silma ikka välja. Kuigi no päris tönnima ei hakanud ? siuke tunne, nagu lükatakse see pulk ajju, no täiega sügavalt läheb ikka. Võeti ka mõlemast ninasõõrmest. Ma rohkem seda anda ei sooviks vabatahtlikult ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. mai 2020 at 09:56

      Ma ka ei tahaa, helllppp!

  • Avatar
    Vasta Liisu 12. mai 2020 at 21:18

    See test on nii hetk vaid, et ei ole midagi hullu. Ei maksa karta. Minul on maks kitsad lõõrid ja olin valmis mega valuks jne aga see oli vaid nii hetk.
    Mina aga nüüdseks lastega kodusolemisega nii harjunud, et märkisin lapse kuni sügiseni puuduma ja andsin teada, et tahaks vaid lasteaeda jäänud asju kätte saada. 😀 Meile muidugi tuli lasteaiast teade ka, et kes ikkagi saaks kodus hoida siis parem on. Ja noo kindlasti on parem. Olen enam kui kindel, et saadan lapse lasteaeda ja nädala pärast on ta juba mingi viirusega kodus. Pole ju enam mingite kõrvaliste pisikutega ilmselt väga harjunud. 😀
    Kui mul vaja oma asju teha siis suurem laps täiega aiatab ja kõik teavad, et ei ole vaja segama tulla 🙂 Seega loodan, et suurem ka kooli minema ei pea see aasta.

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. mai 2020 at 09:57

      Mul pole kunagi lapsed väga haiged olnud, et nagu osad ütlevad, et lasteaias ja aina haige. Niiet ma viin ASAP aeda 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 12. mai 2020 at 20:35

    Kuna endal ka sama plaan mõeldud, siis kaua umbes lotiimust taastub? Ilmselt see individuaalne muidugi, aga tôenäoliselt on nägu mingi aeg sinine? Mõtlen, et kaua peaks töölt puhkust planeerima.

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. mai 2020 at 09:58

      Jaa, kael olla nädalake sinine, niiet sall kaela 😀 Ja tegelikult kuni 2 nädalat peaks seda… pea värki kandma 😀 Aga noh, nädal kindlalt!

  • Avatar
    Vasta Sirts 12. mai 2020 at 20:30

    Ma tegelen slow motionis, et oma laps sinna samasse tasandusrühma järjekorda saada (eriolukorras jäi soiku). Loodan kohta järgmine sügis. Millal Sa Lende järjekorda panid?

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. mai 2020 at 10:00

      Hmmm.. las ma mõtlen. Noh, enne tuli käia eripedagoogi juures, siis rajaleidjas avaldus, siis kasvataja kirjeldus.. eks see ikkka mitu-mitu kuud võttis, kuni lõpuks saime kinnituse, et jah, sobib tasandusrühma. Ja siis sain alles tasandusrühma kandideerida. Pikk protsess, täiega.

  • Avatar
    Vasta P 12. mai 2020 at 19:48

    See test on täitsa talutav. Pole nii hull midagi. Tegemise ajal on ebamugav aga tehakse kiirelt ja hiljem ei jää mingit valu vms. Mul kaks korda tehtud 😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. mai 2020 at 10:00

      Miks kaks?

      • Avatar
        Vasta P 13. mai 2020 at 21:14

        Esimene kord saatis perearst kuna olin pikalt palavikus olnud. Kuna perearst vastuvõtule ei tahtnud mind ja hakkasid rinnus valud, siis läksin EMOsse ja tehti seal ka veel. Mõlemad testid negatiivsed. Ja perearsti vahetasin ka ära. Kaks kuud olen haige ja ta ainus nõuanne oli kodus püsida ja oodata enesetunde paranemist.

        • Mallu
          Vasta Mallu 17. mai 2020 at 12:17

          Aga ei hakka parem???

          • Avatar
            P 22. mai 2020 at 16:51

            Palavik ei kao jah kuskile ja aeg-ajalt viskab ebamugavust ka rindu. Aga kõik arstid läbi joostud nüüd ja kõik testid ja analüüsid ja proovid on korras ?

      • Avatar
        Vasta P 14. mai 2020 at 17:18

        Olen juba kaks kuud mingi kahtlase palavikuga hädas olnud. Perearst mind vastu võtta ei tahtnud. Saatis testile. Negatiivne. Siis hakkasid rinnus valud. Perearst kahtlustas ikka koroonat ja vastu ei võtnud. Läksin EMOsse ja seal tehakse kõigile kellel palavik või köha või nohu vms. See oli ka negatiivne. Niipalju sain kahe kuuga targemaks et koroonat mul tõesti ausõna pole, aga palaviku ja valude põhjus on teadmata ?

  • Avatar
    Vasta Prita 12. mai 2020 at 19:36

    Ei taha hirmutada, aga minu arust oli see test katse läbi mu nina mu aju kõditada..see õnnestus, 10 min hiljem ka sügeles kõik veel ? aga hea uudis on see, et valus see tõesti pole ja see tehakse nii ruttu ära, et väga põdeda pole mõtet (räägib see, kelle süda peksis nii kõvasti enne testi ja jalad värisesid all ?)

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. mai 2020 at 10:00

      Miks sulle tehti?

      • Avatar
        Vasta Prita 13. mai 2020 at 16:43

        Sest ma töötan intellektipuudega inimestega ja meil oli kohustuslikus korras testimine ;p

  • Avatar
    Vasta carmen 12. mai 2020 at 19:35

    Kevin on kindlasti õnnelik et Mari lasteaias hakkab käima, Kevin ka nüüd esmaspäevast alates jälle peale 2k kodusistumist 🙂 ma jõuan järgi alles veerand 6 paiku, ja ta pole vist kunagi viimane olnud 😉 nii et on sinust halvemaid vanemaid 😀 haha

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. mai 2020 at 10:03

      Mari NIII igatseb lasteaeda 😀

  • Avatar
    Vasta b 12. mai 2020 at 19:24

    Covid test on nii sitaks valus. Aga õnneks max 20 sek. VaLUS

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. mai 2020 at 10:04

      eiiiiiiiiii

  • Avatar
    Vasta M 12. mai 2020 at 19:22

    Ma mingi mitu korda panin rõhu sõnas valesti ja mõtlesin, et mis asi see lotiiiiiiiimu on.. Ja kui siis järsku koitis , siis hakkasin naerma.. Raseda aju:D

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. mai 2020 at 10:04

      sa pole ainuke ;D

  • Avatar
    Vasta Nell 12. mai 2020 at 18:49

    Olen üks kodukontorisse saadetud valgekrae, kodus lasteaialaps. 18. maist saadan tüübi lasteaeda. Nii 3 päeva nädalas ikka. Saab enda tööpäevad efektiivsemaks ja laps omade hulka tagasi. Nuttis teine mul ükspäev, et tema tahab lasteaeda….

    • Mallu
      Vasta Mallu 12. mai 2020 at 18:54

      hehehehehehe, kolm päeva nädalas. So sweet… 😀

    • Avatar
      Vasta Anna 12. mai 2020 at 22:31

      Hästi siiras postitus! No näed, asjad ikka on paremuse poole liikumas (loodetavasti). Naudi Hiiumaad!?

      • Avatar
        Vasta Anna 12. mai 2020 at 22:32

        Ja krt, ikka õnnestus valesse kohta kirjutada?

      • Mallu
        Vasta Mallu 13. mai 2020 at 09:55

        Naudin!

  • Avatar
    Vasta Triin 12. mai 2020 at 18:47

    See test on nii lamp, et selle pärast küll põdema ei pea. Nähtud-tehtud ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 12. mai 2020 at 18:54

      no haiglas öeldi, et MEGA rõve 😀

      • Avatar
        Vasta K 12. mai 2020 at 20:15

        Mulle tehtud ja oligi ikka väga vastik ja rõve, peale tegemist jooksis ninast verd ja ebamugav ja halb tunne oli tund hiljem ka veel. Ei lase küll kunagi seda uuesti teha

        • Mallu
          Vasta Mallu 13. mai 2020 at 10:00

          Miks hirmutad 🙁

      • Avatar
        Vasta Vaike 12. mai 2020 at 21:30

        Pole! Ma ka hullult kartsin, aga gripitest oli palju rõvedam.

        • Mallu
          Vasta Mallu 13. mai 2020 at 09:56

          mismoodi gripitesti tehakse?

          • Avatar
            Vaike 13. mai 2020 at 11:17

            Gripitestil võeti proov nina limaskestast ja selleks suruti kuidagi nii, et oli valus. Aga no mitte mingi põrguvalu, ühe silma tõmbas korraks niiskeks. Covid oli pulk ninna-pulk välja ja valmis.

  • Avatar
    Vasta Hanna 12. mai 2020 at 18:28

    Ei ole test eriti hull, kui oled kunagi vett ninna tõmmanud, siis umbes selline tunne ? pea hästi kuklasse ja ?

  • Avatar
    Vasta Kätu 12. mai 2020 at 18:27

    Omg.. Marta on nendes gugguu riietes eriti nunnu. Muidugi on niisama ka, aga no see pilt… Niii armas ? uuuh, kus tahaks väga loosis osaleda, sest kes teab, äkki veab ja saab ka gugguu kvaliteedi ära proovida oma laste seljas ?

  • Avatar
    Vasta Greete 12. mai 2020 at 18:12

    See test ei ole mitte midagi surmavat. Nagu päris tõsiselt, räägitakse nagu see oleks ma ei tea mis piinapink ? jah, see on rõve ja ebamugav ja mega kahtlane asi, aga see pole üldse niiiii hull!

    • Mallu
      Vasta Mallu 12. mai 2020 at 18:14

      Just kuulsin, kuidas ühel murdus see pulk ära ja pidi erakorralisele opile minema, iuuu ??

      • Avatar
        Vasta LU 12. mai 2020 at 18:41

        Ega kõigil ka nii hästi ei lähe, et see toigas ninna kinni jääb ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 13. mai 2020 at 10:04

          seda jaa, aga ma ei teadnud, et seda ÜLDSE juhtuda võiks 😀

      • Avatar
        Vasta Piret 12. mai 2020 at 21:40

        Mul on 4x seda testi tehtud.Rõve on küll ,aga kuna seda tehakse kiiresti, siis elab üle ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 13. mai 2020 at 09:55

          Miks niii palju??