AVALDAN ARVAMUST JUMALAITA

see võtab mult praegu kohutavalt julgust…

8. juuli 2020

… aga ma pean selle välja ütlema, et mulle tundub, et me elame nii kumalises ühiskonnas, kus kõige suuremat kõlapinda krabavad endale need, kes teiste inimeste maailmapilti veel rohkem pekki keeravad. Kas ei ole nii? Kas ei ole nii, et insta fitness naistel on miljoneid jälgijaid. Enamasti naised, kes õhkavad, et tahaks samasugune olla? Ja siis need samad pisikesed ja peenikesed naised panevad pildi, kus neil ISTUDES ON VOLDID (ahmige nüüd kõik dramaatiliselt õhku) ja lisavad juurde eepose, kuidas ka nemad on ebakindlad ja kuidas nemad ka pole oma kehaga rahul ja kuidas nemad ka ikka näevad jubedalt vaeva, et üldse rannas käia jne, sest saate aru jah. Neil on kõhu peal lisaks nahale mingi nirtsakas rasvkudet!

via GIPHY

Ma saan aru, et kõikidel ongi oma ebakindlused ja asjad, mis neid häirivad jne, aga kui sa oled sotsiaalmeedia influencer või suunamudija või misiganesmoodi neid kutsuma peaks, siis tõesti selliste kohtade pealt võiks ikka super kenasti moka maas hoida, sest see suur “bodypositivty” mida nad levitavad, ei ole mitte midagi muud, kui teistesse ebakindlatesse naistesse ebakindluse juurde süstimine ja ei midagi muud. Much wow, sul on kõhul väike voldike? Issand jumal, milline julgus seda tunnistada! WOW! Kus on ometi su presidendi aumedal?! Ma ikka arvasin, et õigel naisterahval on skeleti peale asetatud kenasti raseeritud nahk ja ei essugi muud, aga nüüd sa tuled ütlema, et seal võib VOLT olla? Ou. mai. effin. gaad. laiff. tseindsing!

Viimase kahe nädala jo0ksul on mult kaks korda küsitud, et kas ma olen rase. Noh…

Ilusad pildid, aga kurb selle asja juures on see, et ma EI ole rase ja ma võin vanduda käsi südamel, et ma niimoodi tegelikult ringi ei käi, lihtsalt:

Mul on super nõgus selg, mis tähendab seda, et mu kõht on veits ette poole enivei.

Mu rüht on sama sitt, kui USA meditsiinisüsteem.

Mu kõhu peal ON rasva, volte, igast kraami, sest ma liigutasin ennast vähe.

Teatud nurkade alt ja teatud riietuses võin ma tõesti veidi rase välja näha ja noh ilmselt nägingi, sest kae perra, küsiti ju, et kas olen. Ja see ajas mind MEGA närvi. Mitte selle pärast, et nüüd ma kuskil kodus pihku nutan, et issand, ma olen paks ja kole jne, vaid pigem selle pärast, et ma ei ole suur spordivend ja mulle ei meeldi seda teha ja nüüd, kus ma olen ennast kokku võtnud ja PROOVIN, siis tulevad sellised kommentaarid kohe eriti ebamotiveerivalt, et mis ma ikka üldse vaeva näen, kui tulemus on see, et ma näen ilmselt veel paksem välja, haha. Mind ajab närvi see, et leidub inimesi, kes üldse arvavad, et neil on õigust või põhjust teise inimese keha kommenteerida või hinnata. Ja sellised hindajad tulevadki justnimelt sellest, et üldstandard on konkreetselt bikiini fitness XXS keha, kus väiksemgi volt = ülim julgus universumis eksisteerida.

Nagu … mis teil viga on?

Ma siiani olen nagu arvanud, et muud sorti kehaga võib ka inimene elada ja olla ja rõõmu tunda. Ma tean, et ma ei ole lameda kõhuga XXS suuruses naine. Ma oman peeglit ja kaalu ja kõike muud. Aga ma leian IKKA, et ma olen jumala okei kehaga jumala  kabe  naisterahvas. Ja iga kord, kui ma seda öelda julgen, saan ma puid alla, et vahi lehma, tehku parem trenni, selle asemel, et oma ülekaalu üles haipida. Või et vaadaku oma rasedakõhtu, vastik vaadata, tehku midagi.

Esiteks, ma TEEN midagi. Teiseks: mitte kunagi ei tohiks teise inimese keha kellelegi teisele nii korda minna, et seda kommenteerida. Ma ei julgeks naisterahva käest küsida, et kas ta on rase ka juhul, kui imik mulle vagiinast otsa vahiks. Konkreetselt ignoreeriksin ja teeks muud juttu, kuni inimene ise mainiks, et kle ma sünnitan, viitsid, aita, haha.

Mulle tundub kuidagi nii loogiline see, et kui mulle midagi oma keha juures VÄGA närvidele käib, siis ma muudan seda. Ja kui ma ei taha seda muuta, siis järelikult ma olen sellega okei. Mina, muuseas, olen oma kehaga väga okei. Ainukene põhjus, miks ma tahtsin paar kilokest alla saada, oli see, et ma olen 30 ja iga aastaga hakkab seda aina raskem teha olla. Kena oleks ju mingi trenniharjumus sisse saada endale, et 50 aastasena mitte mööda ilma ringi lödiseda. Mitte selle pärast, et ma looks endale illusiooni, et kogu maailm mind 24/7 vahib ja ma kodus looteasendis nutma peaks. Selliseid taktituid kommenteerijaid leiab alati, igaühele. Mitte ainult influenceritele. Aga minu meelest on täiesti normaalne selline jutt lihtsalt ära unustada ja edasi elada, sest halloo, see on SINU keha, mitte mingi lambijorsside oma.

Kõik need tänapäevased drepressioonid ja toitumishäired jne, need on väga tõsised asjad ja ma saan vaid tänulik olla, et ma nendega maadelnud ei ole, aga teate, miks ma ei ole? Sest ma olen normaalne inimene, kes teab oma väärtust ja ei pane seda ühele pulgale enda välimusega. Thats it. Ma tahan, et te kõik vaataksite ennast peeglisse ja mõtleksite, et jumala eest, mul on jumala NORMAALNE naise keha. Laske sellel vaesel kehal ka olla, ta ka ainult inimene 😀

Sry, maks porno pilt, aga no saate ise ka aru, et see pole just kõige harilikum pesupilt, eksole. ma oleks võinud seda ju sättida ja keerata ja töödelda, aga miks ma seda tegema peaks? Kardo ütles mulle muuseas, et ma näen LUMMAV välja, otsige parem endale selline mees, kes teile nii ütleb, mitte ärge materdage ennast, et teil rasvkudet on 😀 Muuseas, ma enne ei arvanud oma kannist eriti suurt midagi erilist, aga Kardo kiidab seda hommikust õhtuni nii palju, et ma nüüd arvan juba ise ka, et mul on HAIGELT ilus pepu, kuigi ta tegelikult ilmselt on selline tavaline persenärakas 😀 Ma siiski pilti panema ei hakanud, see nägi liiga paljastav välja, hehe.

Nagu ausalt sorri, ma läksin lihtsalt nii närvi täna kogu sellele asjale mõeldes. Kuidas kogu see ühiskond on nii kehapõhine ja need, kes väidavad, et on suured bodypositivityvennad on konkreetselt kõik enamasti 50 kilosed toitumishäiretega maadlevad inimesed. Nagu te võiks ise ka aru saada, et te just EI peaks oma arvamusi ja ideid teistele edasi rääkima, kui te iseendagagi hakkama ei saa. Sry, ma ei taha üldse emm olla, aga noh, vot olen. Kui ei sobi, sõima paksuks või miskit, vaata, kas mind huvitab 😀

Ja teile, kes teil ka normaalsed kehad on ja tunnete ennast veits kehvasti, et teil seda “täiuslikku” ihu pole, siis mõelge sellele, et kui see keha töötab, tal on kõik vajalikud jupid olemas, viib teid punktist A punkti B, on teile ehk vb mõne inimese andnud (või annab tulevikus) ja kui teil on kaaslane, kes maru kihevile läheb, kui te riided seljast ära võtate, mitte endal pastakaga silmi peast välja ei torka ja nuttes minema ei jookse, siis järelikult on teil jumala norm keha. Nagu öeldakse, pea alati võiks “parem” olla, aga jumala eest, keda huvitab, saame sellega ka hakkama, eks.

Ja ausalt, kui ma veel näen ühte inimest, kelle kaal on sama suur kui Kardo jalanumber, kuskil ahhueitamas, kuidas ta mõistab kõikide “paksude hingeelu” ja endale “army” loob, siis ma ausalt saan vihainsuldi. Kui ise olla ei oska, jäta teised rahule, me EI pea olema XXS suurus, ausalt, see ei ole minu teada veel riiginõue.

Lõpetuseks pilt, mis võttis mult palju julgust. Piinlik näidata, et mul kardin niimoodi kortsus on.

Loe ka neid postitusi!

223 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta KERLI 13. september 2020 at 16:28

    #normalizenormalbodies Aitäh sulle selle postituse eest!

  • Avatar
    Vasta Kristi 17. juuli 2020 at 23:26

    Jumala eest. Aamen! See on vist küll esimene postitus, millega olen 100% nõus ja mõelnud neid asju iga kord.
    Ma ei hakka mitte kedagi halvustama, aga sellist asja olen mõelnud just TL piltidega. Ta on ilus piitspeenike naisterahvas, tal EI OLE venitusarme, üleliigset nahka. Kõik on ju jumala timm. Ja mind on sellised postitused veidi solvanud. Kuna minul on. Peale teist rasedust vist ei plaanigi mu enam-mitte-nii-väike kõhuke endiseks tagasi muutuda ja lugeda sellest, kuidas pmst ideaalse kõhuga inimene räägib, kui kole ja kompleksides ta on. Puhtalt uudishimust – mis siis mina veel oma triipude, rippuva naha ja 2 keisriarmiga olen? Ultimate-peletis? 😀

  • Avatar
    Vasta Kristi 10. juuli 2020 at 10:37

    Väga kahju TL-ist. Tema pole su kohta midagi halba avalikult öelnud ja sina oled tema insta storyst omale pealkirja vōtnud ja kutsusid Justinit homoks. Imestan, et TL sinuga üldse veel suhelda tahab. Inimesel on toitumishäire ja sina pisendad tema probleemi ja tundeid. Mis normaalsest kehast ja suhtumisest sa räägid, kui oled käinud rasvaimus ja lotiimus, kōiki oma vloge ja laive alustasid halaga, kui halb ja tont sa välja näed. Iga teine postitus on kuidas sa terviikult süüa ei taha, vaid cocat ja komme õgida.
    Kui sinust perekool kirjutas, läksid pealtnägijasse. Kui aga TL igapäevaselt seal sōimu saab, siis annad aga hagu juurde ja klatšid tema samamoodi taga? Mis inimene sa selline oled,? Olgugi, et endine sōbranna, aga omadega niimoodi käituda on äärmiselt nõme . Ja teiste sōbrannadega teete talle kambakat, väga highschool bullylik.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. juuli 2020 at 10:51

      See Justini “homoks kutsumine” oli mu esimene reaktsioon, kui ma üldse kogu sellest asjast kuulsin ja ta pilte vaatasin. Esimene mulje. Ütlesin ju ise ka, et see oli tobe sildistamine ja enam ma ei arva absull, et ta kuidagi homo oleks.

      See, et TL kuskil live’ides räägib, kuidas ta hoolib ja armastab ja suhelda tahab on üks asi, tema päris teod on sellest siiski erinevad. Ma ei hakka sellesse teemasse laskuma süvitsi, sest ma saan aru, et tal on vaja näidata ennast selles ohvri rollis, aga noh.. las ta siis olla peale.

      Ma ei pisenda elusees kellegi toitumishäireid ja kehaprobleeme – ütlen ka postituses, et need on tõsised asjad. Küll aga taunin ma seda, et oma väga saledat keha halvustada, paksuks sõimata ja rääkida, milline julgus on SELLIST keha näidata, sest selles ei ole ju midagi häbenemisväärset. See on väga saleda naise keha ja arvestades tema jälgijaskonda ja vanust, tekitab ta neidudele lihtsalt selle tunde, et kui tema on paks ja häbeneb, siis järeleikult kõik, mis sellest kehast suurem = veel rohkem häbenemist väärt.

      Toitumishäiretest ja ebakindlusest võib ja peab rääkima – selles võtmes, kuidas, kust ja kellelt abi saada, mis samme selleks ette võtta jne. Mitte oma nahavolti lehvitada, kõrvale nutulaul panna, kuidas ta nii paksu ja koledana ennast tunneb, et teised teda kiidaksid. See on tobe ja kuigi see võib anda korraks mõnusa enesehinnagulaksu, ei kesta see ilmselt kaua, kui seda vaja teha iga nädal. Mõtlemata, mis see teeb noortele ja ebakindlatele.

      Üldse see kogu keha teema ei olnud ainult TL’ist, seda teevad tuhanded influencerid ja see on nii haige, et ma tahtsin sõna võtta. Minu suhtlemine ja mitte suhtlemine TL’iga ei puutu üldse teemasse, see pole väga avalikkuse ees arutamise asi (ta ilmselt ei sooviks seda), aga mingisugused kambakad sõbrannadega võid sa küll ära unustada. Ma ei klatši kedagi taga, kõike mida ma ütlen, julgen öelda ka tema ees. Sõbrannad ja sõbrad ei ole kadunud, sest ta Justiniga “koos on”, vaid selle pärast, et tema jaoks enam muud maailma ei eksisteeri, kõik muu on unustatud. See pole ainult minuga, see on kõigiga nii ja sinna ei ole mul midagi teha.

      Ma saan aru, et Triinu on hästi nunnu ja tore, mina seevastu otsekohene ja äkiline, seega on nii mõnus lahterdada seda praegu nii, et TL ohver on, aga tegelikult … tegelikult ei ole keegi ohver, lihtsalt elu nii läinud, kuidas on.

      Minu rasvaimu ja lotiiimu küll teemasse ei ole – olen alati öelnud, et kui midagi häirib, tee midagi. Ma tegingi. Pealtnägijasse läksin 4a tagasi, kui ma olin just raseduse kaotanud ja mega emotsionaalne, sorri, et elasin 😀

      Ja rohkem ma seda teemat puudutada ei viitsi, pole midagi öelda enam 😀

  • Avatar
    Vasta Mai 10. juuli 2020 at 07:49

    Wow, aamen tahaks selle peale öelda! Ma ka tôesti vihkan seda kui tullakse raseduse kohta kûsima, jàrelikult olen ise ka paks? aga sellest tulenevalt ma ka never ei küsi kelleltki, ooo millal siis pudisema hakkad, sest halloo-vôibolla oli suurem lôuna v gaas. Silmade vàlja torkamine ajas ka korralikukt naerma?

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. juuli 2020 at 10:38

      😀

  • Avatar
    Vasta Kaie 10. juuli 2020 at 07:46

    Väga õige ja julge lähenemine!

  • Avatar
    Vasta Ä 9. juuli 2020 at 22:39

    Väga hea postitus!!! Ma usun, et kõnetab peaaegu kõiki naisi 🙂 Mu keha on ka peale sünnitust teistsugune, ilmselgelt ? mõni päev ahastusega vaatan peeglisse ja sikutansakutan ennast, uneledes ajast kui kaalusin 10 kg vähem ? aga järgmine päev võtan ikka vähe kokku ennast ja saan aru, et kammoon suht kobe tükk ikka ning tuleb meelde kõike mis mu keha on minuga koos läbi teinud,.pole veel kordagi alla andnud, suht badass ütleks. Aga supermegatänud selle blogi eest!! Nii hea, et oskad ikka maapeale tagasi tuua ja panna mõistma, et ega pluusi nr veel kellegi väärtust ei muuda ❤

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. juuli 2020 at 10:39

      No TÄPSELT! Ja sa oled mega hot, ma tean ju küll 😀

  • Avatar
    Vasta Tuuli 9. juuli 2020 at 22:19

    Ilus oled!

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. juuli 2020 at 10:41

      Tänks, Tuuli!

  • Avatar
    Vasta Maris 9. juuli 2020 at 21:54

    Kõhn pole ka kerge olla. Nimelt olen kolme lapse ema ja olen saanud kommentaare oma keha kohta päris kohatuid. Appi, kas sa näljutada ennast, issand kas mees sulle süüa ka annab. Oi milline kondiklibu jne jne. Olen 32 aastane, söön enda mehest ja ka mõnest teisest mehest rohkem. Ei loe kaloreid, ei tee otsest trenni, viimati tegin koolis olles trenni nii 16 aastat tagasi. Olen lihtsalt liikuv inimene kes ei passi toas vaid liigun ringi. Mulle meeldib lastega jalutamas käia või üksi. Lihtsalt elan elu. Kõige suurem tänu oma vanematele kellelt sain head geenid. Mulle meeldib näksida igasugu n. ö rämpstoitu ja pole kunagi mõelnud et appi ma olen kõhna või peale sünnitust et appi mul on voldid. Täiesti ajuvaba kuidas tegelikult inimesed lahterdavad teineteist. Mina olen oma kaaluga rahul ja kui kõigun seal 50-58 kg vahel ja kellegile tundub et vaevlen anoreksia käes siis edu neile. Sest kui mind vaevab stress siis mul kaal kukub jne. Õhtuti täpselt sama probleem et appi ma näen kõhn ja kuuendat kuud rase välja. Põhjus ilmselt kuna pole suurem hommikusöögi inimene, pole kunagi olnud. Kuid öösöödik olen terve elu olnud?. Tubli Mallukas. Inimene on siis õnnelik kui ta on ise endaga rahul. Ausalt öeldes ma ei saa ka nendest aru kes oma trennide jne hulluks lähevad. Kas see hiigel pepu väikese keha juures on siis ilus… Minu arust mitte. Mul võiks ka pepu olla kuid sellist telliskivi ma ka endale ei taha, mis siin viimasel ajal trendiks on. MALLUKAS sa näed väga ilus ja väga okei figuuriga välja. Mina peaksin trenni tegema et kaalus juurde saada kuid ma ei viitsi trenni teha, sest liigun enda jaoks piisavalt palju päeva jooksul ja tunnen ennast õhtul laiba a kui lapsed magama jäänud on??

  • Avatar
    Vasta Triin 9. juuli 2020 at 21:27

    Oi jeesus maria, kui hea postitus!
    Olin kunagi ise pubekaeas ideaalvormis aga nägin peeglist ainult paksu siga vastu vahtimas. Nüüd aastaid-aastaid hiljem, olles põhiliselt ravinud enda pead, mitte vormi, on see postitus nagu kirss tordil. Ma saan aru, et need toitumisprobleemid jms on tõsised asjad, aga ’influencerid’ panevad mind tõsiselt muretsema. Esiteks seetõttu, kuidas noortele väärastunud mõttemaailma sujuvalt peale surutakse ja seetõttu, et nad on üldiselt ise haiged. Hetkel kajastubki selline pilt, et näidatakse enda fitness-body ette ja kui kerge punu ees on (peale söömist, puhitusi täis vms) siis pannakse pilt üles mingi haige sõnumiga ja seetõttu ma üldiselt Instagrami väga ei tarbigi. Aga üleüldse olen ma sellele probleemile mõelnud suuremas pildis kuna kui ma iseendaga rahul olen, siis mõni ei mõista, et kuidas ma saan õnnelik olla 😀 Ja vot see ajabki närvi. Ja ma ei kaalu 100-kilo enda 165cm pikkuse juures. Ja kui isegi kaaluksin ja õnnelik oleksin, siis whooo carees? why? Väärastunud maailm. Välimus oleks nagu nr. 1, siis vaadatakse edasi. Sõimusõnadeks on ju alati olnud paks või pesulaud vms, kõik mis puudutab keha. Ma ei saaaaa aru, miks kõik inimesed ei võiks võtta inimest sellisena nagu ta on ja kui iseloom sitaks osutub, siis sõimata hehe…. 😀
    Tegelt on palju, mida öelda, aga väljendusoskusest jääb puudu 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. juuli 2020 at 10:41

      Ma nõustun 100%!!

  • Avatar
    Vasta Annika Paats 9. juuli 2020 at 17:07

    Ma ei ole muidu Malluka jälgija, aga leidsin postituse jagatuna FB lehelt ja no SUPER! Väga hästi ja tabavalt öeldud. Muide, ma ise pole enam isegi tavalise-normaalse kehaga, vaid ikka ülisuur ja pisut õnnetu selle üle, aga elan ka ära ja NBNB! minu abikaasa arvab samuti et mu keha on endiselt ahvatlev 😉
    PS! ILUSAD FOTOD, eriti see eelviimane!

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. juuli 2020 at 10:52

      Aitäh 🙂

  • Avatar
    Vasta Birgit 9. juuli 2020 at 14:12

    Sul on megailus tagument, I would kill for that. Ma olen 30 kilo maha võtnud ja no mis teha pole enam tagumenti. Kui inimene on tervislikus kaaluvahemikus ma ei näe üldse probleemi, küll aga kaldub see bodypositivity sinna poole, et on ok olla raskelt ülekaaluline, et see on ilus ja tervislik – no sry ei ole. Ülekaal on kasvav probleem ja päris mööda sellest vaadata on keeruline, ilmselt on kättesaadava toidu kvaliteet väga madal ja inimesed paljuski mugavad, igal pool käiakse autoga, jalgsi ei minda enam isegi lähedal asuvasse poodi piima ostma. Minu arvates on kahte tüüpi inimesi, kes teiste keha nii kõvasti kommenteerivad: ise ülekaalulised mehed ja siis mingid kapsalehte söövad tšikid, kes end ise tegelikult just palju ei liiguta. Need, kes trenni teevad, need teevad seda enamasti ikka enda pärast ja harjumusest. Minule küll ette ei jää, kas kellegil on see kõhuke seal või mitte, endal ka seal ikka pisut polstrit jäänud, naiste puhul on see tavapärane ja normaalne asi, palju olenebki geneetikast, kuhu kellegil rasva ladestub ja kehatüübist, selle vastu ikka raske võidelda ja kas üldse ongi mõtet. Mina ise olen olnud terve elu saledamapoolne, ei arvanud ka, et kunagi nii palju juurde võtan aga omast lollusest nii juhtus, mis seal ikka, tegin vajalikud korrektuurid ja võtsin maha, sest olla 30 kilo ülekaaluline on raske ja valus. Mul oligi reaalselt valus liigestel, isegi 5 km kõndimine oli puhas piin, seda valu ei soovi kellegile ja ma olin väsinud, koguaeg olin nii väsinud, et arvasin, et mul on raudselt mingu surmatõbi kallal aga mis välja tuli oli see, et ma olin ise seda kõike endale teinud, mida oli nagu eriti valus tunnistada. See kõik on minu arvates hea põhjus reageerida ülekaalule koheselt, mitte lasta asjadel kontrolli alt väljuda. Kõik inimesed ei peagi jõusaalis elama ja kapsalehte sööma aga jalutamine ei tohiks küll kellegile üle jõu käia, keha on tegelikult ju liigutamiseks loodud ning äärmuslikus ühel või teisel moel pole kunagi jätkusuutlik. Autokultuur on ka omaette teema: mul endal hetkel autot pole, sest mul pole selleks vajadust, pood asub 200 m kaugusel, kõik muu mulle eluks vajalik samuti aga mõned inimesed ikka küsivad minult, et kas ma olen nii vaene, et ei jõua endale autot osta, haletsetakse või nii, mis teeb mulle eriti nalja. Tundub, et iga inimene planeedil peab autot omama, vahet pole, kas siis on vaja või mitte ja kui ma vastan neile, et mulle meeldib jala käia, no siis vaadatakse üldse, et kas mul on mingi puue, sest tänapäeval on ju kõigil normaalsetel inimestel auto.

  • Avatar
    Vasta Piret 9. juuli 2020 at 13:55

    Mainin, et olen ka väikest kasvu sale naisterahvas. Kuid mitte alati oma lühikese pikkuse juures (160cm) pole ma alati kaalunud vähe. Loen seda postitust ja ei mõista miks heidid saledaid naisi, kui nad on a’la õnnelikud, et suudavad hoida oma figuuri ja oma kaotatud kaalu. WTF!

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. juuli 2020 at 14:36

      Kust sa seda välja loed?

  • Avatar
    Vasta Mi 9. juuli 2020 at 11:31

    Tõsiselt tore oleks, kui ka noored tüdrukud su postitust loeks, nii umbes 15-20 aastased. Loodan, et sul on selles vanuses jälgijaid ka. Tõsiselt kurb on näha instagramis iga hommik suunamudijaid oma lameda kõhuga välgutamas, mis on nii sisse tõmmatud, poos valitid just selline, et voimalikult palju head esile tuua jne. Ja siis seda vaatab noor kes ei ole paks, vaid kellel istudes voltja sealt need toitumishäired hakkavadki. Ja tegelikult nad ei mqjutabainult 15 aastaseid vaid ka 30 aastaseid ja vanemaid. Kunas lõppeb see lameda kõhu kultuur????? Kunas lõpetatakse sellest raakimine ja teiste halvustamine? Onneks sa kirjutasid hea postituse ja ma pidin lihtsalt kommenteerima. Ja tahtsin öelda veel, et sa näed päiselt ka hea välja, normaalne inimene oma normaalse inimkehaga, mis siis on!!!

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. juuli 2020 at 11:45

      Ma TEAN, mul ongi normaalne, tavaline keha 😀 See ongi imelik, et teised sellest aru ei saa ja ennast materdavad.

      • Avatar
        Vasta Kertu 9. juuli 2020 at 19:32

        Sa mudid seda suuna jumala õiges suunas! Väga eluterve suhtumine ja sul ongi väga ilus keha, eriti arvestades et oled kolm last selles kehas kandnud ja ilmale toonud. Supernaine oled! Mis minusse puutub siis see pole absoluutselt minu asi mida teised inimesed minust arvavad ? Jätka samas vaimus Mallu.

  • Avatar
    Vasta Ma 9. juuli 2020 at 10:47

    Tegelt täiega tänks sulle selle postituse eest. Ma olen oma kõhuga väga hädas, see muudkui paisub ja rasvub ja ma ei suuda sellega midagi ette võtta, sest mulle meeldib palju head toitu süüa ja trenni tegemine ei anna tulemust, kui toitumine normaalne pole. Taastun praegu rinnaopist ja juba ootan elevusega päeva, mil saan endale minna CHANGEst uut pesu valima ja SIIS ma hakkan trenni vihtuma ja tunnen end veelgi paremini. Püüan siis nüüd ikka end armastama hakata nii nagu ma praegu olen. Kui keegi veel mu peale kihevile läheb, ju siis olen täitsa ok tükk 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. juuli 2020 at 11:46

      Just nii :D!

  • Avatar
    Vasta Mmm 9. juuli 2020 at 10:04

    See postitus oli kindlasti TL suunas. Väga nõme on endise sõbrannana teda mõnitada. Seda postitust oleks saanud ka ilma mõnitamata teha. TL on katkine hing, seda on igast tema storyst aru saada. Talle oleks vaja lähedast inimest, kes teda aitaks, kes ta maapeale tagasi tooks, enne kui ta veel rohkem katki läheb ja teabmis tagajärjed sel on.

    Muidu on su postitus hea, aga see mõnitav alatoon… 🙁

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. juuli 2020 at 11:47

      Mõnituse loed sa siit ise välja, mina teda ei mõnita, miks peaksin? Ma leian, et tema enda katise hinge leelotamised keeravad teised inimesed ka pekki, aga sellest on tal suva, sest peaasi on päevas 40 kirja saada, et omg sa oled parim, mida oma storydes jagada. Triinul oleks seda lähedast inimest vaja, kahjuks ei ole tal neid enam alles jäänud, sest ainult Justin teab tõelist teda 🙂 Teiste arvamused ja soovitused on talle üleliigsed.

  • Avatar
    Vasta Marttina 9. juuli 2020 at 00:57

    Ooooo.. See nagu minu elu viimased kuu aega, kus mõned suvakad astuvad ligi või kirjutavad, et võib õnne soovida pere lisa puhul! Omale ootamatult olen neil hetkel piinlikust tundnud (ei saanud arugi, miks) või kus üks vanem provva ligu astus (elan pisikeses külas) et ma olevat kosunud (no shit, mul pole peeglit ega ju). Tõesti, kus võetakse see arrigantsus, ülbus … astuda ligi uurida.. nagu wtf. Ma olen nii vana küll, et otsustada kui vana ma olen ja kus asub mu talje. Aitäh Mallukas kõva häälega välja ütlemast, ausalt ütle veel kõvema häälega.

    • Avatar
      Vasta G 9. juuli 2020 at 22:37

      Väga õiged mõtted ja ausalt tahaksin ka suuta nii suhtuda endasse. Olen nõus, et kena ja normaalse kehaga naine ei peaks kuulutama ennast ülekaaluliseks, eriti kui jälgijate seas on palju teismelisi tüdrukuid. Samas tean ma seda tunnet väga hästi, olen 165 pikk ja sportlik. Kaalun u 57kg ja vahel mind ajab mu peegelpilt nutma, kuigi kaine mõistus saab aru, et kõik on normis ja kõik see ebakindlus on tekkinud mul varateismelisena. Ma ei taha isegi piltide peale jääda, sest ma ei taha ennast kõrvalt vaadata. Kui pilte ja peegleid pole, siis mul on täitsa normaalne enesetunne ja tõesti aitab see, et mu mees fännab mu keha :). Kõige kurvem selle juures on see, et täpselt sama tunne oli mul ka 51-52 kg kaaludes ja 34 riideid kandes. Samas ei ole tundunud mulle kunagi aus sellist asja kuulutada inimeste seas, kellel on päriselt kaaluprobleem, mitte ebareaalne minapilt. Ja kui ma kuulen sellistest suunamudijatest, kelle keha on nende kinnisidee, siis see ei tekita minus paremat tunnet, pigem vastupidi, tekitab tunde, et normaalkaal ei olegi kellegi jaoks normaalne ja lisaks enda rahulolematusele lähed veel selle vooluga kaasa ja siis on veel sitem tunne. Selle asemel, et endale diagnoose panna ja sõnumeid edastada kuidas õnnelikuks saada ja ennast armastada või mida iganes veel, võiksid inimesed lihtsalt lõpetada kehakaalu haipimise, mina tunneks end küll paremini nii, vist 😀 ja seda eriti laste ja teismeliste seas.

      • Mallu
        Vasta Mallu 10. juuli 2020 at 10:41

        No aga siis ongi ju tegemist vaimse probleemiga, kus tuleks abi otsida. Ma ei ütle, et toitumishäired ja vale minapilt ei oleks tõsine teema – on! Aga siis tulekski sellega tegeleda, abi otsida, mitte oma nahavolti näidata ja rääkida, et see on suur julgus seda teha. Ei ole, sest see on tavaline keha. Suur julgus on rääkida oma probleemist ja sellest kus ja kuidas abi otsida 🙂

  • Avatar
    Vasta Evelin 9. juuli 2020 at 00:31

    Oivaline lugu! Aitäh! Ilusad oleme kõik ?

  • Avatar
    Vasta Kaks konti ja kusehais 8. juuli 2020 at 23:42

    Mina näiteks olen väga peenike ja ma tihtipeale tunnen end ebamugavalt, sest alati on kuskil keegi, kes ahhetab ja ohhetab, et oiii sa oled ikka nii peenike, kas sa ikka sööd. Oleksin täitsa õnnelik kui ka natuke pekki saaks pepu peale, oleks vähemalt mugavam istuda. Kunagi arvasin , et eks kunagi harjub ära sellega, kui keegi kommenteerib minu keha, aga siiani ajab samuti marru 😀

  • Avatar
    Vasta Brit00 8. juuli 2020 at 23:32

    :D:D lõpp oli tekstil super ja aiai kui terav

  • Avatar
    Vasta Kristi 8. juuli 2020 at 23:16

    Minu arust näed sa täiega hea välja. 3 last sünnitanud naise keha ei saagi super idekas olla ✌️

  • Avatar
    Vasta Trulla 8. juuli 2020 at 22:15

    Ja olen väga kade Kardo peale. Mul mees ütles, et olen paksuks läinud(mul on 2 alla kolme aastast last), tean seda isegi, kuid stress ja väsimus on nii suur, et ma lihtsalt ei jõua ja taha mitte midagi teha.

  • Avatar
    Vasta K 8. juuli 2020 at 21:20

    Kusjuures veel hea fakt ,et ega need kraaksujad ka pole just alati nii fitness kehas aga teiste volte leiavad vaevata pildilt üles, kui enda omasi peeglist 🙂

  • Avatar
    Vasta t 8. juuli 2020 at 21:16

    Aamen ja aitäh, et sa nii julge ja aus oled! Ja kui Instas teatud suunamudijad räägivad, et neil söömishäired ja et see on nii FAIN ja sellest peabki rääkima ja ütlema, et see on OK , siis mu meelest just peaks ütlema, et see EI OLE OK ja need inimesed peavad abi otsima, See on haigus ikkagi. Tore, et näitasid asja teist poolt, et kuidas terve inimene sellesse suhtub ja kui keegi sult küsib, et kas sa rase oled, siis no kammoon..ma peaks eluaegne rase olema 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. juuli 2020 at 11:52

      No loomulikult toitumishäired eksisteerivad ja sellest tuleb rääkida – võtmes, et mine faking leia endale ARST kes su pea ja selle sisemusega tegeleb, mujalt need häired ei tule. Ja kui sa ei lähe, vaid ainult oigad kuskil instas, et sul toitumishäire ja paned pilte oma 3mm voldist, et teised sind kiidaks, siis SEE nüüd küll kellelegi abiks ei ole.

      • Avatar
        Vasta t 9. juuli 2020 at 20:05

        Täpselt mu mõtted!

  • Avatar
    Vasta Merr 8. juuli 2020 at 20:34

    Alles eile trenni tehes mõtlesin sarnasele teemale kuna olen ka see kes tahaks need inimesed otse kuhugi pimedasse auku saata sellise küsimuse peale ,,Kas sa oled rase ? ,, .. Eriti kuna enamus inimesi mu elust teab mis haiguse tõttu mul on nö kõht ees olnud pool oma elu ajast ja ka kaalu probleemid . Ja vähe sellest ,et tuttavad pole rahul siis oma enda ema ka . Kord olen ma paks ,nüüd olen ma 16 kilo alla võtnud siis öeldakse ,,Issand sind pole ju ollagi enam ,, . NAGU RAHUL KA MILLEKAGI OLLAKSE V ?. Ma ei tea kaasa nagu pole selle 10 aasta jooksul minema jooksnud ju siis pole ma liiga paks ega kõhn ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. juuli 2020 at 11:52

      Issanda loomaaed, eks 😀

      • Avatar
        Vasta Merr 9. juuli 2020 at 13:50

        Noo täpselt ?

  • Avatar
    Vasta omg 8. juuli 2020 at 20:11

    respekt

  • Avatar
    Vasta Marge 8. juuli 2020 at 19:02

    Üks su parimaid postitusi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. juuli 2020 at 11:52

      tänks

  • Avatar
    Vasta Liis 8. juuli 2020 at 19:02

    Mul on ka probleeme oma kehaga rahul olemisega. Aga ma olen normaalkaalus arvestades oma pikkust, aga ikka näed et kõhu peal on pekki, käed ja jalad on pekised. Aga samas minul oleneb kõik päevadest, mõni päev ma vaatan ennast peeglist ja mõtlen et miks ma selline malakas välja näen ja teine päev jällegi vaatan, et oh ma näen nii hea välja ja samamoodi mängib selle juures riietus tohutut rolli. Aga on olnud hetki, kus ma olen meelega hoidunud söömisest, et kaal alla läheks, ma ei pea ennast anoreksikuks, aga samas mingi toitumishäire see ilmselt on. Ja selle tõttu, et ma mingil ajahetkel oma elus ei söönud korralikult on mul maohaavad ja pean elu lõpuni tablette sööma ja aegajalt kannatama seda tohutut maovalu. Aga raseduse kohta küsimine häirib mind ka. Ma olen elukaaslasega 3 aastat koos olnud ja neid kordi kui tema ema on küsinud et noh millal teil pisiperet tuleb või kui tegime korteris remonti, siis küsis et miks me nii suure voodi ostsime et sinna ei mahu häll ära. Aga me oleme mõlemad elukaaslasege selle poolt, et nii pea me lapsi ei taha, kui me neid üldse kunagi tahame. Ja lähen alati nii närvi ja tigedaks kui tehakse jälle mingit pidi vihje, et me peaks lapsi saama varsti või et küll need lapsed ka varsti tulevad ega nad tulemata jää. Aga mina olen arvamusel, et kui me ikka ei soovi lapsi siis nad võivad ka tulemata jääda. Aga nh samas on jällegi minu enda ema, kes räägib just vastupidist, et ikka veel liiga vara, ma liiga noor ja tema ei poolda seda jne. Ja ka see suhtumine mulle ei meeldi ? ma olen 24 ja mul ema oli mind sünnitades 24. Ma pooldan seda, et keegi ei räägiks sellest ja elu läheb nii nagu minema peab.

    • Avatar
      Vasta Kadri 12. juuli 2020 at 13:31

      Mul oleneb samuti enda kehaga rahulolemine täiesti päevast ja enesetundest. Olen vahepeal samuti mitte söönud päevi, aga enamasti oli asi laiskuses või tujus, aga peale sinu kommentaari ei julge enam seda teha. Tunnen sulle kaasa maohaavandite osas.. ??
      Tahtsin aga kommenteerida seda lapsesaamise teemat. Minu elus on ka seda nii palju olnud ja mul pole meestki veel hetkel ??. Koguaeg need jutud et millal ma mehele lähen (olen 26) ja kui kutt oli siis kui sünnipäeval veini ei joo siis kohe eeldati et ma rase. Koguaeg mingid lapsesaamise jutud ja enamasti uurivad need just kes ise juba sellises vanuses, et enam lapsi ei saa. Nagu ausalt jätke noored rahule. Kõik ei taha lapsi, kas kohe või üldse ei taha ja see on ka täiesti okei. Miks peab lapsesaamine olema mingi ühiskonna norm, kas ilma lasteta oled mõttetu kalts siis w? Ajuvaba minu meelest. Maailm niigi ülerahvastatud ja halbu lapsevanemaid ka nii palju kes oma lapsi nii füüsiliselt kui ka vaimselt väärkohtlevad. Ei ole vaja neid katkisi hingi siia maailma juurde. Minumeelest kõik ei peakski lapsi saama. Vahel tahaks mõnelt vastu küsida hoopis, et a miks sa tahad lapsi saada? Miks mina pean teistele oma elu valikuid koguaeg põhjendama. Nagu see oleks kellegi teise kui minu ja minu tulevase partneri asi. Elage ja laske teistel ka palun elada. ✌️

  • Avatar
    Vasta Sandra 8. juuli 2020 at 18:56

    Hahahhaaa 5+ jutt , nõustun sinuga täiesti ?

  • Avatar
    Vasta Loreen 8. juuli 2020 at 18:25

    Amen ?? Tänan Sind!

  • Avatar
    Vasta Eneli Kais 8. juuli 2020 at 18:23

    Ole Sa tänatud sellise jutu eest!

  • Avatar
    Vasta Piret 8. juuli 2020 at 18:18

    Nii lahe postitus.
    Ma olen päris palju ülekaalus ja armastan oma ülakeha, tisse pole aga õlavööde mõnusalt suur. Ainuke asi mind mind tõsiselt kurvaks teeb, on mu 5 last valmis küpsetanud kõht. Ma ei jää enam kunagi rasedaks aga kõht ei tundu seda teadvat ja näeb välja justkui hakkaksin järgmisel kuul sünnitama minema.
    Aga no mis teha, kui nii siis nii. Elama ju peab??

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. juuli 2020 at 11:53

      Just, maha surema nagu ei hakkaks, et XXS pole 😀

  • Avatar
    Vasta Zz 8. juuli 2020 at 18:11

    Nagu ma ka kuskil postituse kommentaaris oelnud olen, siis.. sa minust luhem jne agaa naed ikka parem valja! 😀
    Agaa teema juurde, siis mul mingi vardjas keha haha. Kui ma oma 172 pikkuse juures kaalusin mingi 53-54 kg, siis ikka oli kõhuke ees? ja noh praegu ikka on rohkem. samuti kui hakkasin trennis käima, siis punnis põsed (no ok, aint minu arust olid punnis:D) kadusid ära aga kui jälle vahepeal nt on pikem nv veiniga ja söödud saab liiga palju, siis lott kohe kasvab, aga mingi nurga alt oleks samal ajal nagu põsed ‘sisse kukkunud’ ??‍♀️
    Aga eks mul hambumus ka nihu.
    No ja enesearmastuseni ma joudsin, kui olin mingi 48kg? aga keha nii ei arvanud. Nuud olen selline.. ma ei tea..pehme? aga ei piitsuta end enam nii. tahaks alla võtta küll, trennis käin aga samas suua meeldib ka haha. Saaks mingi 4kg alla, ehk 58 peale siis oleksin rahul? eks vaikselt proovin, aga üritan kainet mõistust säilitada (mul aastaid tagasi oli tugev toitumishäire paris pikalt ja ega sellest ei parane 100%) ja tean, et ega minusugune vist kunagi ei saagi päriselt enda keha armastada?
    Tuli nüüd pikk ja segane jutt, aga no sa oled super hot!?

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. juuli 2020 at 11:53

      Tänkss!!

  • Avatar
    Vasta Ka emme. 8. juuli 2020 at 17:25

    Jumal tänatud et leidub veel maailmas normaalseid inimesi! Vahest tahaks küll tänapäeva suunamudijatele öelda, et saa laps ja siis tule rääkima, et sul on siin pekk ja seal volt. Peale rasedust ei ole üldse kerge kilosid alla saada. Aga kui nett lahti lüüa, siis tundub et tänasel päeval ongi OK päeva alustada erinevate pulbrite sissesöömisega. Meie täiskasvanud saame aru, et see ei ole okei, aga ma tõsiselt kardan noorte puberteedieas neidude pärast, kes võtavad oma iidoli postitusi puhta kullana.

  • Avatar
    Vasta E 8. juuli 2020 at 16:41

    Igaühel oma triggerid, ma olen peenike ja see voldijutt kuskil jm üldse ei häiri (ise ka minivoldid aga suva ju) aga näiteks sellise pildi vaatamine mis feik kõhuga lõi ikka algul valusähvaka läbi, kuna peaksin praegu pea 15 nädalat rase olema, aga rasedus peetus 11 nädalal. Praegu keegi tuleks küsima kas rase olen, siis peaks end kõvasti tagasi hoidma, et mitte virutada. Aga üldse sellise asja küsimine on sitaks nõme, selle osaga nõstun ka täiega. Tegelikult üldse kellegilt pärimine, et kuna lapsi saate jmt, kuna me siin elamegi oma teist kaotust läbi ja seda rasedust ootasime pm 4.5aastat peale seda kui eelmine rasedus katkes.

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 16:44

      Mul nii kahju seda kuulda, aga selle pärast ma ütlengi, et rasedus kui selline on nii intiimne asi, et pole kellegi asi seda mitte kelleltki iial küsida, sest sa ei tea ju, äkki inimene ongi nt just lapse kaotanud vms. Raseduse katkemine on niii jube, pea vastu 🙁

      • Avatar
        Vasta Vaike 8. juuli 2020 at 22:18

        Oiii, kuidas mind ajab närvi see, millal lapse saad jutt. Tra, mis see sinu asi on!? Kust sa tead, kui valus teema see on!? Ja siis veel targutada, et vanus sunnib peale, vaja ikka kiirustada. MA FAKING TEAN SEDA!

  • Avatar
    Vasta Elsa 8. juuli 2020 at 16:39

    Aitäh sulle selle postituse eest! Keeruline on sõnadesse panna kui väga ma praegu sellist postitust vajasin.
    Ma ise olen poole teismeeast toitumishäiretega maadelnud. Hetkel olen 21 ja tunnen kuidas kogu see toiduteema jälle hakkab keeruliseks kiskuma. Väga lihtsalt öeldes, kui mul on mingi stressirohke periood, siis ma tunnen, et ainuke asi mida ma ise kontrollida saan ongi toit ja sealt see kõik kunagi algas. Kõige rohkem aga maadlen jälle oma peegelpildiga, mulle on jäänud see mega perfektsust tagaajav kuradi mõtteviis, mis aegajalt ennast jälle näitab. Kõige haigem on see, et ma vaatan oma käelabasid ja mõtlen, et äkki natuke allavõtta ja siis näeks need ka paremad välja, sõrmenukid joonistuksid paremini välja, nagu nad tegid seda 6-7 aastat ja -13kg tagasi (perspektiivi pannes, ma olen 178 cm pikk ja kaalun praegu 65 kg,) What the actual fuck eksole, ma saan ise ka aru kui haige see tegelikult on… 😀 Ma teen väga regulaarselt trenni ja tegelikult näen ilmselt supervormis välja, seda öeldakse mulle pidevalt, aga ise seda ei näe. Võib tunduda naljakas, aga mind aitavadki kõige rohkem tavaliste inimeste pildid, üks voldike siin, teine seal. Ma saan aru, et see on täiesti normaalne ja kõik inimesed näevadki sellised välja, aga enda keha puhul olen nii fucking perfektsust tagaajav, et endal hakkab paha.
    Aitäh sulle veelkord selle postituse eest, veider kui palju see mu enesekindlust tegelikult tõstab 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 16:45

      Jeesus, ma pole elusees oma sõrmenukke vaadanudki 😀 Aga tore, et ise ka aru saad, et su aju hullu paneb, sa EI pea enda keha “kontrollima” las ta olla nagu ta on (kui sa just 300 kilo ei ole, siis vb ikka tee midagi :D)

    • Avatar
      Vasta T 9. juuli 2020 at 10:04

      Mulle pole keegi kunagi öelnud, et ma rase olen, kui ma seda regelikult olnud ei ole, küll aga on tulnud korduvalt hoopis teistpidi kommentaare – isver, mingi anorektik, sa oled nii peenike, et paha hakkab, ma ei tahaks küll kunagi nii peenike olla nagu sina, vormitu naine jne. Ma olen kogu aeg selline olnud, ma söön, palju. Ma ei võta juurde ja olengi selline. Ja ma ei julge rannas käia bikiinides. Ja mitte mõne voldi pärast, mis istudes tuleb, vaid sellepärast, et ma ole nii kõhna, liiga kõhna, keegi jälle äkki kommenteerib midagi kõva häälega kuski ja see teeb haiget. Väga. Ma ei taha ja ei julge ümber kleite kanda, sest see too rohkem esile, kui peenike ma ikka olen jne. Ma tahaks olla vormikam, ilusam, naiselikum.

      Ma olen ka 30, lõpuks vaikselt olen suutnud ka (enam-vähem) oma kehaga rahu teha, üritan leida positiivset ja ilusat enda kehas, olla rahul, kõigile on antud erinev kehatüüp ja me kõik peaksime olema rahul sellega ja nautima oma keha nii nagu ta on. Ja mitte kuulama, mida keegi teine kuskil kommenteerib.

      • Avatar
        Vasta Kadri 12. juuli 2020 at 13:42

        Issand. Tunnen kaasa. ?Inimesed on ikka nõmedad küll. Ma pole ka vähemalt 10 aastat julgenud rannas bikiinides käia aga hoopis vastupidise probleemi pärast. Vahet ei ole palju ma kaalun ja trenni teen, olen alati olnud sellise pehme kõhuga. Pole ka kunagi oma kehaga rahul olnud aga kui nüüd mõni aeg tagasi oma keskkoolipilte vaatasin sain aru et olin jumala okei, lihtsalt peas oli probleem et end paksuks pidasin. Nüüd olen kõvasti suurem aga kuna kaal hetkel ei liigu siis proovin end armastada sellisena nagu olen ja oma vaimne tervis korda saada. Loodetavasti läheb kaal ka mingi hetk allapoole tagasi. Minu arust meie ühiskonnas on väga valesti üldse see kaalu ja naiselikkuse teema. Ei ole olemas ühte ideaalset naist, kõik inimesed on erinevad. Naised peaksid üksteist vähem kritiseerima ja rohkem toetama. Armastage iseennast ja oma keha ❤️

  • Avatar
    Vasta EIT 8. juuli 2020 at 16:17

    😀 Kardin kortsus 🙂
    Ei tea, kuidas sul üldse õhtul uni tuleb, kui kardin nii kortsus on 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 16:19

      vähken tunde tavaliselt 🙁

  • Avatar
    Vasta Tikker 8. juuli 2020 at 16:10

    Tead, mul nii hea meel, et sa, ka influencer, selliseid postitusi kirjutad ja selliseid pilte paned. Ma olen peaaegu alakaaluline KMI järgi, aga mul on ka istudes voldid. No näidake mulle mõnda inimest, kellel poleks istudes volte 😀 Ma olen alati mõelnud, miks peab tingimata kaalu põdema, kas ei võiks lihtsalt osta sobiva lõikega riideid ja elu nautida? Nojah, et kuskilt maalt hakkab see ebatervislik ülekaal, SELLE pärast võiks tõesti üritada alla võtta, või kui on tunne, et jaksu vähe ja iga liigutus võtab hingeldama… Aga päriselt mulle tundub, et nii paljud inimesed lihtsalt ongi meediast mõjutatud ja tahavad näha välja ideaalsed (photoshopitud) modellid, mis on täiesti ebarealistlik. Milleks? Palju sa napis riietuses ringi käid? Eriti suvisel kuumal ajal ei tahagi liibuvaid riideid, vaid just avaramaid, et õhk läbi käiks… No ja kui rannas meeldib käia, siis võiks ka lihtsalt üle olla sellest, et mõned inimesed on modellimõõdus, ei pea tingimata selleks paariks kuuks aastas ennast näljutama, et parem välja näha 😀

    Et jah, väiksed voldid või pehmed kohad, so what? Fotosid tehakse alati ka koledaid ja vale nurga alt, need saab lihtsalt ära kustutada. Nii palju võiks ju teada, mis su paremad nurgad on, kui pildistatakse. Riideid saab valida vastavalt oma kehale. Jah, igaühel oma hädad ja paljud asjad poes selga ei sobi. Minul nt raske leida pükse, piisavalt pikki käiseid. Aga siis käingi seelikutega, ostan kolmveerandkäistega pluuse ja leian pika otsimise peale mõne jaki ja mantli, mille käised piisavalt pikad. Kuna rinda mul eriti pole, siis ei osta sügava dekolteega riideid, need lihtsalt pole mu seljas kenad. Kannan meelsasti lühikesi seelikuid, sest jalad on mul ilusad 😀

    Mu meelest taandub see kõik puhtalt enesearmastusele ja enesekindlusele. Ja seda peakski rohkem promoma. Mul on hea meel, et sa seda teed.

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 16:20

      No seda ma räägingi, et KÕIGIL on, mõnel rohkem, mõnel vähem. Et see ple mingisugune suur asi, see on lihtsalt inimkeha. Ja ma räägin sellest, sest mul on kolm tütart ja ma ei taha, et neist saavad mingisugused hullud, kes leiavad et tavalise naise keha omamine suur julgustükk on, kui see ei kaalu 5 kilo 😀

  • Avatar
    Vasta H. 8. juuli 2020 at 16:08

    Mul said toitumishäired ja ebakindlus oma keha suhtes alguse 17selt, kui tantsutreener (naine) kõigi ees väga negatiivselt mu keha kommenteeris ja esinema ei lubanud. Kusjuures ma ei olnud kuskilt otsast paks sel ajal (59/171) aga mul olid siis juba naiselikud kumerused, rinnad pluss puusad, ja nägin tõesti 50kiloste xs tüdrukute kõrval suurem välja. “Suur nagu kuu”, ütles ta. 19selt elu madalaimas kaalus, 46kg’sena mõtlesin, et voh, kui ta mind nüüd näeks…:( Ja ma mõistan, et profftantsijatele nt on kriteeriumid ka kaalu osas aga meil oli siiski suvatrenn see.

    Igatahes aitas mind ka just mees, esimene kallim (kes ise on supervormis ja treenitud) õppida oma keha armastama. Sest ta tõesti kiitis ja imetles iga cm’t sellest ja ma ju nägin, et päriselt olingi iga kell ja igas asendis tema jaoks ahvatlev, siis rohkem polnudki vaja. Puhas loodus, tema keha ja pilt rääkis enda eest. Selles mõttes on mehed ikka toredad, et… kuidas seda nüüd öeldagi… Et neile piisab nii vähesest ja me meeldime neile sellisena nagu oleme 🙂 Nagu loodud oleme. Teistelt olen ka hiljem ainult häid sõnu kuulnud. Ja ps. Kardol on õigus, nägin, su peps tõesti on täitsa veetlev (y) 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 16:20

      Ma annaks takkajärgi selle õpetaja menti 😀

  • Avatar
    Vasta K. 8. juuli 2020 at 16:00

    Aitäh aitäh aitäh selle postituse eest!
    Iga viimne kui sõna on puhas tõde!
    Ma siiralt loodan, et see postitus muudab midagigi, sest teatavasti kui sel teemal teatud suunamudijatele midagi maapeale toovat öelda julgeda siis riputatakse avalikult häbiposti (täitsa huvitav, et keegi veel kedagi sellise asja eest kohtusse pole kaevanud).

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 16:04

      kui kaevatakse, olen ma raudselt esimene haha 😀

    • Avatar
      Vasta Ment 9. juuli 2020 at 00:10

      Mina olengi ment? Koolides kiusamisest rääkides rõhutan alati, et kui teile teise inimese juures midagi ei meeldi, siis ei pea seda kõva häälega välja ütlema. Me olemegi erinevad. Kohati isegi tundub, et lapsed saavad aru. Täiskasvanutega teine jutt-neid enam ümber ei muuda.

  • Avatar
    Vasta kats 8. juuli 2020 at 15:47

    Isver kui hea lugemine ? Suunurgad venisid ikka kuklataha üksteisele patsu viskama päris mitu korda. Aga ma olen Sinuga täitsa nõus. Armastage oma keha, siis tuleb ka kõik muu 😉 Ja me ei pea kõik kandma riideid XS, ägedaid asju tehakse ka M ja L kandjatele 😉 Olge ägedad 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 15:52

      just nii!

  • Avatar
    Vasta Ä 8. juuli 2020 at 15:46

    Hetkel tuleb väga tuttav tunnne su jutu peale sest ma sain ka allles poes olles kommentaari et oiii, sa ootad beebit ? ütlesin et noup, lihtsalt paks ?
    Tean ise ka et vormist väljas aga nohh, eks ma ka üritan paremini toituda ja trenni teha ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 15:52

      nagu ausalt KES tuleb võõralt seda küsima? 😀 absurd

      • Avatar
        Vasta Ä 8. juuli 2020 at 17:59

        No maakohas teavad kõik kõiki ja see müüja mu sugulane ka aga ikkkkagi ma ise ei läheks never sellist asja küsima ??

      • Avatar
        Vasta Marta 9. juuli 2020 at 09:34

        Ma tegin ise ükskord selle vea (ja pidasin alati nõmedaks neid inimesi). Kolleegil oli selline pluus, mis oli rasedatele mõeldud ja tal oli rindade alla roosa lips sõlmitud. Ta ennem oli kõhnem ja seekord silmnähtav kõht ees. Ja siis ma loll küsisin…

        • Mallu
          Vasta Mallu 9. juuli 2020 at 11:48

          ouchhhh 😀

  • Avatar
    Vasta Sannu 8. juuli 2020 at 15:44

    Ahahaha, mega hea postitus! Nii vinges vormis ja kümnesse “nõuandeid” pole ammu lugenud.
    Mul ka poiss alati ahhetab mu tagumiku üle et oi kui ilus ja seksikas ja niiii tihti on tahtmine öelda , et no tegelt võiks teda veidi vähem olla küll… miks on nii kuradi raske endal öelda, et on jah äge peps!
    Aitäh selle posti eest, võttis mitu korda muigama!

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 15:45

      Ma avastasin, et ma ei ole muuseas ise enda kanniga väga kursis, sest see on.. taga ja sinna tihti ei vahi 😀

  • Avatar
    Vasta Pille 8. juuli 2020 at 15:39

    Ma normkaalus. Või ok, KMI järgi alakaal, aga peeglisse vaadates, siis mingi kõrend ei ole ja kõik on igati norm. Reitel, kannikatel ja kõhul-puusadel näha, et ikka kerge polster ümber. Aga kas see siis polegi norm? 😀 Riideid kannan vahemikus XS kuni M, kuidas iganes soovi on ja kuidas mingi asi istub. On asju, mis rõhutavad valesid kohti ja näen automaatselt tünn välja. Niiet vägagi suhteline see kaal ja keha ja riidenr.
    Olen muidu elus 12 aastat olnud kimpus toitumishäiretega, aga õnneks saan täna öelda, et minevik juba. Häirete põhjus polnud mitte otseselt see kaalu ja ideaalse keha taga ajamine, vaid mingit sügavamad ebakindlused ja alaväärsused. Kuid tõesti, peale kolme last näen ma oma keha hoopis teisiti ja ma pole end ealeski varem tundnud ilusamana, seksikamana. Armastan oma keha ja kõik, mis on üle, las olla. Isegi kui selle põhjuseks on see, et luban omale päeval liiga mitu kohvi ja magusa ampsu, õhtuti veini, näkse jms, siis see on ju täiesti ok põhjus 😀 Loeb see, et see lisas minu ajale mingit lisaväärtust, mul oli hea olla 😛 Muidugi meeldib mullegi saledus ja vormis olek jms. Aga siis nii teengi, et kui olukorraga rahul enam pole, siis võtan midagi ette ja muudan harjumusi. Minu puhul töötab iga kord. Absoluutselt ei koti enam kui kellegi jaoks mu keha silma riivab. Ei ole kohustus vaadata. Ma ise teiste kehakaalu ja kuju üldse ei vaata. Nii mõnegi sõbrannaga jutuajamised söömisele ja dieetile jms läinud. Selgub siis, et nad end kogukaks (kui mitte ülekaaluliseks) peavad. Ütlen, et pole neid ju häda midagi, täitsa ok näevad välja ju. Siis hakatakse volte ette laduma ja näitama, umbes et kas ma pime olen, et ei näe või. Aga ma tõesti ei uuri inimesi, mitu volti neil kuskil on või pole neil äkki ühtegi. Kui nad ise neid jutuks toovad, siis alles pööran tähelepanu. Mõistan, et ilmselgelt ei ole nad siis oma hetkeolukorraga rahul ja tahaks midagi muuta. Kes keelab siis muuta… mõtlen ma alati… Igaühel ei ole tulemused kohe näha, mott kaob kiirelt jne, seda ka mõistan. Aga no suured muutused algavadki sügavamalt kui et ah, ma nädala jagu närin kapsast ja kurki ja vaatan, kas kaotan 7 volti. Kui ei, siis järelikult olen seda tüüpi, et ei suudagi iial kaalu kaotada jms.
    Tegelikult natuke ikka valetasin ka, kui ütlesin, et ei märka teiste üleliigset kehakaalu jms. Eks äärmusi ikka märkab muidugi. St lihtne on ju märgata raskelt ülekaalulisi või vastupidi, anorektilisi inimesi. Kuid kes olen mina, et mingeid hinnanguid loopida. Neil inimestel on tavaliselt ka rida tervisemuresid, millel on oma mõju kehakaalu üle, vaimsetest haigustest rääkimata. Et eks kurb on ja ma ei usu, et need inimesed oma kehapildiga rahul on. Kuna ma midagi sinna parata ei saa, siis see polegi rohkem ka minu asi. Oma peas võin ju mõelda mida tahes, kuid iial ei hakka kommenteerima teiste kehakaalu ja kuju. Pole mitte kuidagi minu rida.
    Sinu keha pole ka minu rida. Vaatan pilti ja ei näe, et midagi seal valesti oleks. Isegi kui oleks, siis… poleks minu asi. Eeldangi, et kui sa ise pole rahul, siis küll suudad omale vastavad eesmärgid püstitada ja nende poole püüelda. See, et keegi rasedaks arvab ei räägi mitte niivõrd sinu kohta, vaid ütleja enda kohta nii mõndagi…. Sina ole ikka eluterve pohhuist edasi 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 16:21

      Sa ütled nii õiget asja, et miks üldse teisele midagi öelda: äkki mind ei huvita, äkki ma juba tegelen, äkki see teeb mulle haiget jne. MIKS siis kobiseda, elagu oma elu 😀

  • Avatar
    Vasta L 8. juuli 2020 at 15:36

    Mina olen ka kaaluga kimpus aga sügisel reisil käies 2 korda vaadati, et ma rase. Ma olin alkoholi poes, proovisime seal erinevaid tooteid ja siis üks naismüüja tuli kõhtu silitama. Ma ei oskand kuidagi reageerida esialgu sellel ?kas ta tõesti arvas, et valin seal endale veini ja proovin erinevaid jooke ja ise rase olles ?järgmine kord olime kuskil söömas ja teenindaja küsis, et kas tuleb poiss või tüdruk, ütlesin, et lihtsalt paks. Kleidid mida kandsin läksid rinna alt laiali, ilmselt jättis sellise mulje ja rohkem neid kleite kanda ei taha. Muidugi ma pärast peegli ees tükk aega vaatasin, et kas tõesti näen nagu rase välja, siiani vaatan neid pilte ja ei ütleks küll ?aga noo nii kohatu kellelegi niii öelda.
    Ja mul ka mees ütleb, et ma igatepidi ilus, tagumik pidi eriti ilus olema ? teistel ju polegi vaja meeldida. Aga siiski ma ise tunnen end ebakindlalt aga ilmselt mitte piisavalt kui ei suuda järjepidevalt kaalu alandada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 15:43

      ma ka viskasin selle kleidi kus see ja teine, milles mulle rase öeldi 😀

  • Avatar
    Vasta Katrin 8. juuli 2020 at 15:25

    Niiii äge postitus! Aitähhhh!

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 15:30

      🙂

  • Avatar
    Vasta Suusi 8. juuli 2020 at 15:14

    Hmm, mulle pole kunagi iialgi keegi õelnud, et paks v rase välja näen (kuigi olen keskkohast ja ülevaltpoolt ikka pehme küll ja riided L suuruses), aga ma ise muudkui piitsutan end selle arvamusega ja kodus ulun mehele, et miks ma nii paganama tüse krôôp pean olema. Ja selles on sul muidugi õigus, et mida aasta edasi, seda kergemini kaal tuleb ja raskemini läheb. Mina olen juba selles eas, kus vee joomine teeb ka paksuks (sul on veel 10 a sinnani minna). Aga mis ma tahtsin õeldagi- et miks mina oma väljanägemise pärast stressan, on see, et kuulen pidevalt oma nii mees-kui naistuttavaid tunnustavaltkiitmas, et vohh, vaata, kus see või teine on ikka hea kehaga (no nad on ka) ja siis mul tekibki kuidagi masendus, et mina oma pekiga ei kõlba kassi saba alla kah. Ja see ka muidugi, kui poes proovides riided seljas ei istu nagu puu peal

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 15:18

      No aga ilmselt räägitakse sinust sama moodi seljataga :D! Et vahi, kus mõnus välja näeb!

      • Avatar
        Vasta Suusi 8. juuli 2020 at 17:11

        Hehe, vaevalt, ma ju kirjutasin, et ma pehme ikka, leebelt õeldes.

  • Avatar
    Vasta K 8. juuli 2020 at 15:09

    Aamen!

  • Avatar
    Vasta M 8. juuli 2020 at 14:59

    Mul jällegi üks selline sõbranna, kes teeb paar korda aastas mingeid ekstreemdieete. Ilmselt on ta pisut ülekaalus, seega ma mõistan ta motivatsiooni. Aga ma ei ole suutnud talle mõistust pähe panna, et tee siis mingit normaalselt dieeti/toitumiskava, muuda üldiselt toitumisharjumusi, aeglaselt aga järjepidavalt. Ei, ta sööb paar nädalat ainult mingit kapsakeeduvedelikku või joob mingit imepulbrit ja teeb 2h päevas trenni ja siis rõõmustab, et võtab kahe nädalaga 10 kg alla. Muidugi see tuleb talle ilmselt kiiremini tagasi, kui alla läks. Kahju vaadata sellist enesepiinamist ja joo-joo dieetitamist… :/

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 15:22

      Vaene inimene 🙁

  • Avatar
    Vasta Zireen 8. juuli 2020 at 14:49

    Ma kunagi ei mõista neid endast lugupidavaid inimesi, kes kasutavad kolmetähelist lühendit t*a aga ma pean ütlema, et mulle meeldis Su ütlus, et otsige endale parem selline mees, kes nii ütleb (Kardolt kommentaar: lummav), mitte ärge virisege, palju pekki teil on.
    Jep… Täiesti nõus 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 15:18

      Ma ausalt nõustun, ma vihkan, et ma selline voorimees olen! 😀

  • Avatar
    Vasta Raili 8. juuli 2020 at 14:49

    Minu käest küsis ka üks naine kes mind tööl vanemaouhkuse ajal asendab. Et kas ma olen rase. Vastasin, et ei.. Lihtsalt paks. Siis soovitas trenni minna.
    Üldiselt ma ei saa ka aru, et miks keegi vaatab kellegi keha ja mõtleb, et ta võiks peenem või paksem olla. Aga ma üldiselt mõtlen, et need ongi need t*rad( sorry, et nii ütlen) kes pole endaga rahul. Kes ongi ainult t*ra ja tühi hing ja kommenteerivad teisi, et enda enesetunne hea oleks. Sest normaalne inimene tegeleb iseendaga. Ja mõtleb enda tegevuste peale.

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 15:19

      Oi mis kaunis soovitus 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 8. juuli 2020 at 14:47

    Mul on kaalunumber väike ja selle poolest head geenid nii ema kui isa poolt, kuigi lihast pole mul ollagi ja luude peal vaid pekk. Ujulas ja riietusruumides ja ka oma perelt olen korduvalt kuulnud kommentaare, et issandjumalküll, mõni kohe üldse ei söö, appi sa oled nii kõhn, sind peab 2 korda vaatama, 2 konti ja kusehais, on sinuga kõik korras jne… Mulle on jäänud mulje, et ülekaalulisi pigem avalikult ei kommenteerita ning saledatele on ok kõike öelda. Issand-sa-oled-nii-kõhn ütlejale vastu öelda, et mis sinuga juhtunud on, et sa nii paksuks mauguks oled läinud, pole ma samas tahtnud teha. Aga ju on tegu üleüldise probleemiga, et miskipärast on ok teiste keha kommenteerida ja see ajab mind fking närvi. Aitäh, et kirjutad ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 15:19

      Noh, mõlemale tundub, et teisel on kergem 😀 Paksudele tundub, et kõhnadele öeldakse vähem ja vastupidi 😀

      • Avatar
        Vasta E 8. juuli 2020 at 16:49

        Nõustun Mari öelduga. Ma nüüd olen normaalsemas kaalus ja ei ole enam nii peenike kui nooremana, aga pubekana olin ka ikka päris peenike ja need kommentaarid mis tehakse on tegelikult ka nii haige. Koolis nt oli inimeseõpetuses mingi anoreksia jmt tund ja mäletan kuidas klassivennad hakkasid minu kohta mingeid kommentaare tegema, ma reaalseltlahkusin sealt tunnist nuttes ja nutsin õhtul kodus rämedalt ja üritasin endale igast sitta sisse sundida et juurde võtaks. Ja kommentaarid pereliigetelt kuidas nii ei leia kunagi meest ja meestele meeldib ikka kints ja blablabla, täiesti haige.

        PS teemaväline: Nägin insta pilti, on jah ilus pepu 😀

    • Avatar
      Vasta marta 9. juuli 2020 at 09:47

      Ma ka olen seal kmi allpool ja olen olnud anorektik kunagi (10+ a tagasi). Öeldakse, et üks anorektik tunneb teise ära. Ma saan spordiklubis 99% aru, kas tegu on anorektiku (pikaajalise) või lihtsalt kõhna inimesega. Seal on vahe. Anorektikul on keha hakanud lihaseid sööma ning nahk muutub koledaks (hallikas-kollane, ma nimetan seda anorektiku nahaks, muidugi nad ise ei saa aru). Osad ütlevad ekslikult n.ö normaalsetele kõhnadele anorektik, see on jah solvav, aga mõned (neid on vähem) on päriselt anorektikud. See on väga raske haigus. Neile kommentaare avalikult jagada, et hakka sööma on pointless.. see on neile kompliment ja anorektik ise mõtleb, et kõik teised on kadedad ja paksud. Ta ei näe , et inimesed EI OLE kadedad. Ta ei näe, et ka see keha, mis on suremas, ei ole ilus, sest seda varsti ei pruugi enam olla.

  • Avatar
    Vasta b 8. juuli 2020 at 14:47

    Tahaks seda peput näha ???
    Ma mingi 9kg vist ülekas, nii pohhui on . Pole parata, mulle meeldib süüa ja veini juua ja mitte ennast liigutada trenni tasemel

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 15:18

      ma panin instasse :D:D #piinlik

      • Avatar
        Vasta K 8. juuli 2020 at 19:10

        Mis piinlik! S*taks kena kann on! ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 9. juuli 2020 at 11:52

          Ah mes sa nüüd 😀

  • Avatar
    Vasta Jane 8. juuli 2020 at 14:39

    Mega kena näed välja !! Ei ütleks küll et sul kõht ees oleks. Mulle kusjuures ka mitu korda öeldud et kas ma rase jälle. Tuleb silm kinni pigistada ja mitte välja teha. 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 15:20

      noh, ega see kõht taga olla saa, ikka ees.

  • Avatar
    Vasta Pille 8. juuli 2020 at 14:34

    Mul on üks tuttav, kes on mingi staar-bikinifitness beib. Äge naine, hästi tubli ja tark ja oskab ka enesesse vaadata. Teeb ka igast teavitustööd toitumisest, sest sa ei saa kapsalehte närides sellist siiiitaks muskulaarset keha nagu tal. Ta teeb, mis talle meeldib ja on enesega rahul ja IKKAGI ma tahaks teda natuke kägistada, kui ta näitab oma keha enne ‘cuttimist’, st lihaste peal on veel rasva. Peaks panema unfollow, sest kindlasti paljudele on ta suur inspiratsioon, aga ma tahaks aknast välja hüpata, kui eluaegne võimleja ütleb, et ta oli ka 35aastaselt vormist väljas oma 55 kiloga.

    This hater gonna hate ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 15:21

      Haha, ma vihkan ka selliseid, veits kade meel lissalt, ise ei viitsiks tõmmelda nii palju 😀

  • Avatar
    Vasta Andra 8. juuli 2020 at 14:34

    Ghaaaaaa, ma tean, mida sa tunned!
    Vihkan kommentaare kaalu teemal ja olen ka mitu korda kuulnud, et fui, see pluus teeb su rasedaks või olen mõne pildi peal megaväärakas asendis jäänud ja kõht ongi ees nagu rasedal… So effing what?!
    Käin trennis ja kaalun rohkem kui KMI järgi “normaalne” on, see tähendab, et mingi nökane number ütleb mulle, et olen ülekaaluline? Päriselt?
    Eile peale järjekordset õgimis- ja enesehaletsustuuri panin hoopis mussi mängima ja koristasin oma kapi vanadest riietest lagedaks ja annan ära kõik oma pre-baby kleidid. Sest ma ilmselgelt ei oma enam pre-baby keha. Oman uut ja paremat hoopis 😉 Tantsisin nabapluusi väel ja tead, tegelt täitsa püss tädi tantsis peeglist vastu.

    You do you, I do me! Katsuks kompleksivabalt läbi saada!

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 15:21

      Sama, ma enamasti üldse ei oska sellise pilguga vaadatagi endast pilte, kui keegi kommenteerib, et ala kõht ees või väärakas käsi/jalg 😀 ma mingi aa ok, ma ei pand tähelegi 😀

  • Avatar
    Vasta Mammu 8. juuli 2020 at 14:32

    ❤️
    Aitäh selle postituse eest!

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 15:21

      ole lahke 😀

  • Avatar
    Vasta Reelika 8. juuli 2020 at 14:22

    Sa oled lihtsalt PARIM. Sorry, et karjun niiviisi, aga nagu most enesetunnet tõstev postitus ever!

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 14:23

      POLE TÄNU VÄÄRT :D!

    • Avatar
      Vasta Liina 8. juuli 2020 at 15:34

      Vaeses mustamäe inimesed, kes minusugust XL-i (kohati XXL) hommikuti jooksmas näevad. Ilmselt järgneb mulle igal sammul maalõhe?? Pakun hetkel puusalt oma strateegilised numbrid …100-100-100, ok nali? tegelikult 171 cm pikkuse juures ca 88 kg lummavat ilu?? varuosad korralikud, õlivahetust ei vaja. Aastaid kohe 40 ja endiselt tiksun, käin rannas ja võdistan joostes pekke. Vahest küll viskab närvi püsti, kui poest riideid ei leia aga üldjoones on kõik bueno! Elukaaslane on ilmselt rahul kuna välja pole veel visanud?pmts elage ise ja laske teistel ka elada, mitte ärge olge debiilselt kinni ühiskonna loodud ideaalses kehakuvandis. Ja selles on sul tuline õigus Mallukas, et katus võtab ikka tuurid üles, kui kergelt öeldes kõhna inimene oma “paksusest” halab….crying out loud eksole ?

      • Mallu
        Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 16:21

        Ma ainult loen, et JOOKSED ja juba olen nagu wow, tubli, 😀

        • Avatar
          Vasta Liina 8. juuli 2020 at 19:18

          Mingi 7-8 aastat tagasi käis kuskil kiiks ära ja jooksuvihkajast sai jooksuarmastaja??ise ka vahest ei usu aga oma kaalukuse juures olen Norra maastikul 2x poolmaratoni läbinud? so ole sa missugune tahes, sky is not the limit ???

          • Mallu
            Mallu 9. juuli 2020 at 11:52

            Eriti tublii 😀

  • Avatar
    Vasta K 8. juuli 2020 at 14:15

    Sa oleksid nagu minu mõtted kirja pannud!! Ma olen ise üsna pikk, 182cm ja alati pigem peenike olnud. Nüüd on viimasel ajal stressirikkam aeg olnud ja mõned lisakilod on juures. Ma ise poleks neid tähelegi pannud, aga pigem kuulsin lähedaste suust, et mis juhtunud on. Olin suht šokis ja see keeras mu mõtlemise täiest peapeale. Hakkasin kõvasti trenni tegema ja toitumist jälgima, sellega kaotasin heal juhul 1kg. Samal ajal olid muidugi suuresti “abiks” kõik instatšikid kes käivad ringi sixpack ees ja räägivad, et nad on ka inimesed. Vahepeal juba mõtlesin, et ma reaalselt ei taha folloda enam ühegi inimest, kes mind ennast mii halvasti tundma paneb. Kui tema saab, kuidas siis mina ei saa. Aga kuna mul on sama armastav elukaaslane, kes paneb mind igapäevaselt tundma nagu hottest tibi maailmas, siis vaikselt hakkan nendest jubedatest mõtetest lahti saama ja NAUDIN SÖÖKI.

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 14:20

      aga miks sa followid siis? 😀

    • Avatar
      Vasta Anne-Marie 8. juuli 2020 at 14:44

      Hahaha!!! Tra nii hea tige rant… ? Aga no jutt jumala õige. Ma siin kah mai lõpus sünnitasin ja rasedusega võtsin 33,3 kuradi kilo juurde ja olin 93.3 lõpuks. Max raske oli olla… no ja siis sünnitasin selle 2,5 kilose lapse ära ja koome nädalaga võtsin ka 13 kilo alla… endiselt 20 ülekilo on alles aga ma olen ka selle 13 kilo üle nagu suht rõõmus juba. Ja no läksin siis oma emale kah titte presenteerima ja esimene asi, kui ma uksest sisse astusin see vaatas mind pika pilguga ülalt alla ja ütles- “Issand! Sa oled nii paks! Sünnitasid üldse vä? Vaata, et sa last selliseks paksuks ei toida!” ? Ma reaalselt seisin seal mingi mokk töllakil ja olin nagu mida vittu sa mulle just ütlesid?!? Ütleme nii, et külaskäik oli max 20 min ja siis me lapsega ka lahkusime… Vähemalt härrale kodus tundub mu paks keha veel endiselt peale minevat ? Ei ole siiani kurdetud, et kuule peegel läheb ktki, kui sa sellest mööda kõnnid, et nii kole olen ???m

      • Mallu
        Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 15:20

        mu ema kunagi ütles mulle, et mu imik on paks, sest ma joon nii palju fantat 😀

  • Avatar
    Vasta meow 8. juuli 2020 at 14:15

    Olen sinuga nõus suures plaanis, aga “….need, kes väidavad, et on suured bodypositivityvennad on konkreetselt kõik enamasti 50 kilosed toitumishäiretega maadlevad inimesed” on kõige lollim väide ever. Toitumishäirega inimene ei eksponeeri ennast, ei kaaguta mingil lollakal kehapositiivsuse teemal. Kui keegi väidab endal olevat toitumishäire ja nii käitub, siis ta lihtsalt on endale suurest tarkusest diagnoosi pannud, kuna on juurde võtnud, aga toitumishäirest kui haigusest on asi ikka väga kaugel. Mis on ju ainult hea 🙂 sest tegu on väga raske haigusega

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 14:20

      Noh, ma lähtusingi selles, et kes on ÖELNUD et tal on toitumishäire.

    • Avatar
      Vasta Jan 8. juuli 2020 at 21:21

      Kas bodypositiivsusest peaks rääkima inimene, kes on teinud korduvalt rasvaimu?

      • Mallu
        Vasta Mallu 9. juuli 2020 at 11:50

        Aga kas ma räägin bodypositiivsusest? Ma räägin, et kui ei ole rahul – tee midagi (tegin rasvaimu nt). Kui ma oleks kaalunud 50 kg ja omanud nahavolti ja siis rasvaimusse läinud, vot see oleks mööda olnud.

  • Avatar
    Vasta Lilli 8. juuli 2020 at 14:11

    Whoopwhoop! Mega ilus oled! ❤️

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 14:19

      Aitäh Lilli!

  • Avatar
    Vasta Agne 8. juuli 2020 at 14:11

    Amen! Tõesti, kohati ajavad närvi need peenikesed inimesed oma ütlustega, et oh kui paksuks ma läinud olen ja siis mina seal kõrval oma L suuruses ütlen, et jajah, ma oleks ammu ennast üles poonud, kui ma “nii paks” oleks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 14:25

      Sama siin 😀

  • Avatar
    Vasta Mirjam 8. juuli 2020 at 14:09

    Mallluuuu sa näed hea välja! Päris ausalt ja südamest!! Ma käin trennis. Ei ole xxs ega ka s vaid m, aga ma olen sellega sitaks ja pool rahul. Mul on voldid jms samamoodi ja mul on jumalast pohlad, mida kuskil keegi minust arvab. Ärgu vaadaku. Ma olin kunagi meeletult ebakindel naine. Peitsin ennast laiade riiete alla jms, aga praeguseks on mul täiesti suva!! Ma tean, et mu mees armastab mu keha ja mind ja sellest piisab ❤️❤️

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 14:27

      Üldse need laiad riided täiega jätavad suurema mulje ka, paned veidi rohkem ümber riided selga ja kohe teine tera, mis siis, et pole XXS 😀

  • Avatar
    Vasta P 8. juuli 2020 at 14:07

    Issssand jumal, aitähh sulle!!
    Ma olen aastaid oma peegelpildiga megatülis. Mulle meeldib trenni teha ja jooksmas käia. Aga sama palju meeldib mulle õhtul laste uneajal maiustada. Ja see kõhtu just ilusamaks ei tee. Ja siis aegajalt suudan jõuda mõttele, et oh, ma jumala ok tegelt, pole NIII hull midagi, peale kolme last ei saagi ju plaadist kõht olla.. ja siis scrollin instat ja paramparaaa, jàlle põhja, sest KÕIK teised ku on bikiinimodellid oma 8 lapse kõrvalt.
    Sind vaadates, oled äge ja vinge naine. Sinu puhul mind see väike volt siin või seal üldse ei kõiguta.. peaks enda puhul ka veits leebem vist olema..
    Aitähhh

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 14:10

      Aga kui minu puhul ei häiri, siis miks sul ENDA puhul häirib, sa ju endale veel tähtsam, kui ma (ma loodan :D:D)

      • Avatar
        Vasta P 8. juuli 2020 at 14:14

        Hahaha. No just. Aga enda suhtes vist ikka kõige kriitilisem ju ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 14:22

          noh, seda jah 😀 aga stop it 😀

  • Avatar
    Vasta Liisu 8. juuli 2020 at 14:07

    Minul sama probleem vâga nõgusa seljaga ja seetõttu on ka köht alati ees olnud, mida siis kommenteeritakse meelsasti. Aga mina olen ikka rahul oma kehaga ja mu mees lausa jumaldab seda nõgusat selga millegi pärast ning see kôhuke ei häiri teda mitte üks gramm, kuigi vahest tõesti teise inimese poolt mingi önnesoov või veidi teravam ûtlemine kui kannan veidike liibuvamat riiet, et olen paksuks läinud ajab sita keema küll. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 15:23

      See raseduse jutt ajab üldse mega närvi, viimane asi, mida teised kommmenteerima peaks.

  • Avatar
    Vasta M 8. juuli 2020 at 14:04

    Kurat sa oled äge, sorry vandumise pärast aga tõsiselt sa oled üks äge naine ja kirjutada oskad ka ülihästi ja õiget juttu
    Sünnitusest möödub endal kohekohe kuu aega ja nagu lollile kohane ükspäev kirun et kui kole ma välja näen teine päev mõtlen et millise nunnu beebi ma endast välja pressisin. Eile mehega arutasin ka oma keha voltide ja kumeruste üle- ütles et ma loll oma paranoiadega. Ega see et nüüd väike pekike või üks lisavoldike kõhul ei tee must halvemat inimest. Ma olen äsja sünnitanu ja peaks pigem uhke olema, sest ma pressisin oma kehast ühe ülinunnu beebi välja ja kõik muu taastub ajaga.
    Hea vana muidugi mõnitas et seksi veel nkn ei anna, tema vabasurma ei harrasta?? aga muidu pidin kobe tükk olema, isegi kobedam kui enne sünnitust?
    Ühesõnaga äge naine oled ja motiveerid kõvasti rohkem kui need fitnessmodellid.
    Keep it going! ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 16:21

      Palju õnne sulle, ma usun, et sul on jumala normaalne, kuu aega tagasi sünnitanud naise keha :D!

  • Avatar
    Vasta Anni 8. juuli 2020 at 14:03

    Aplodeerin seistes 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 15:30

      Ah istu maha, mis väsitad ennast ;D

  • Avatar
    Vasta Tige maailma peale 8. juuli 2020 at 14:02

    Oh, word! Appi,ma ei kannata seda teemat. Ma olen ka ravimite tõttu 20kg juurde võtnud ja ma tean, et saan selle peale ravikuuri lõppu maha nagu ma alati olen saanud. Ja siis tulevad oma inimesed.. mees, ema… kommenteerima, et kuule, paksuks oled läinud. Ma viimati nii vihastasin, et käskisin lihtsalt vait jääda ja lasta mul olla selline nagu ma olen. Jah, mul on ka kodus peegel olemas ja mul on pool kappi täis riideid, mis enam selga ei mahu ja see kõik teeb mulle aeg-ajalt meelehärmi. Miks te valate õli tulle? Laske elada. Ja sa oled väga kena! Fuk off oma raseduse jutuga.

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 16:22

      Mees ja ema? Next level haige, saada neile see post 😀

  • Avatar
    Vasta E 8. juuli 2020 at 13:57

    Nii ilus naine! Ja su juuksed näevad ilusad ja terved ja palju pikemad välja? Ma olen arvatavasti põhikooli teisest klassist saati olnud teistest “suurem”. Pikkust on 178 ja suure kondiga, veidi rasva ainult vaja, et ma näeks “suur” välja. Põhikooli lõpuks suutsin end vormi ajada 70 kg peale, geneetiliselt on mulle antud “liivakella” kujuga keha. Keskkooli lõpuks olin 86 kg ja raseduse lõpuks 105 kg, nüüd 1,5 aastat hiljem 84 kg. Mul on kõik kohad venitusarme täis, kõht on nagu väljaveninud kott pluss karantiini, stressi, magamatuse rasv juurde? aga käin ujumas ja kleitidega õues jne. Mees ütleb, et ma näen megasuperilus, hot mom ja seksikas välja and that’s all I need. Ma liigun päevas piisavalt, jalutan ja olen enamus aja lapsega õues, aga toitumine on vale. Kui saaks selle ka paika, siis on kõik hästi? ja mitte selle eesmärgiga, et alla võtta, vaid pigem, et ma tunneks ennast energilisemalt ja rõõmsamalt. Also, ka ei saa aru nendest, kes kaaluvad kuni 70 kg ja ütlevad, et nad on paksud. Pls vaadake TLC pealt seda perekond 1000 kg ja neid diivani peal istuvaid kogusid. Vot see on do or die? Elu jooksul nagunii see kaal koguaeg muutub vastavalt su elu etappidele. Peaasi, et sa ise enda kehas ennast hästi tunneks. Elus on suuremaidki probleeme nt võlad, oma kodu ei ole, midagi väga halba juhtub (kukkusin eile teist korda Arki eksamist läbi jou). Nendel vingustel keha sheimivatel inimestel ei ole lihtsalt millegi muu üle viriseda.

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:59

      Ma vahepeal panin pikendused, hehe. Aaga tänks 😀

      Ja liivakellakeha on ju da best, niceeee!

  • Avatar
    Vasta Airi 8. juuli 2020 at 13:57

    “otsige parem endale selline mees, kes teile nii ütleb, mitte ärge materdage ennast, et teil rasvkudet on 😀 Muuseas, ma enne ei arvanud oma kannist eriti suurt midagi erilist, aga Kardo kiidab seda hommikust õhtuni nii palju, et ma nüüd arvan juba ise ka, et mul on HAIGELT ilus pepu, kuigi ta tegelikult ilmselt on selline tavaline persenärakas” Kuidas see lause mulle meeldis! 😀 olin terve elu oma peput häbenenud, sest eksabikaasa toonitas tihti, et noh, mitte et see nüüd suur oleks, aga keha on väike võrreldes pepuga … Kuniks peale lahutust leidsin tüübi, kes ütles, et mul on kõige ilusam pepu, mida ta näinud on, ta oli ka täiesti LUMMATUD, peale seda hakkas mulle mu pepu sedavõrd meeldima, et olen saanud pidevalt kommentaare nii naistelt kui meestelt, kui kena pepuskin mul on 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:58

      ma juba kirjeldusest saan aru, et Kardo hindaks su kanni lummavaks 😀

  • Avatar
    Vasta Liisu 8. juuli 2020 at 13:55

    Mina olen muidu üks õnnelik 50 kg kaaluv aga samas ma maks lühike ka seega see kaalu nr ei näita midagi. Üldplaanis olen kõhna aga mul maks nõgus selg ja hommikul piisab vaid söögilõhnast kui ma viiendat kuud rase vms ?. Toitumishõiret sellegipoolest ei ole. St söön kuna taha ja mida tahan. Näppe kurku ei aja jne. Trenni tervislikel põhjustel võimalik teha pole. Ja üldjoontes ma nt ei lähegi kellegile rääkima ka, et issand vaadake mu kõhupekki vms. Mul enda kehaga rahu tehtud ammu. Aga inimene kes ise muudkui halab oma kehateemal siis ajab närvi küll. Eriti just siis kui ala tehakse mingeid dieete ja omastarust trenni ja siis ikka ving lahti, et issand ma ikka ei saa seda ja teist. Pakun, et juu siis pole eesmärk selge ja vb ikkagi ollakse oma kehas rahul. Ja see jutt et teen aga näed paremaks ei lähe on teiselt ka paljude n. Ö kaitse. Sellega saab tihti heakskiitu, et issand aga sa oled ju nii ilus ja näed hea välja. Kui ütled vastupidi siis saaks puid alla, et ise selline aga näed ette ei võta midagi.. No on ikka küll.. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 14:00

      No seda ma räägingi, et kaalu palju kaalud, peaasi, et ise okei oled endaga 😀

      • Avatar
        Vasta Liisu 8. juuli 2020 at 16:45

        Seda jah. Lihtsalt on silma jäänud just see teema, et issand ma ole nii rahul jah vaadake mu volti ja samal ajal inimene rammib meeleheitlikult trenni teha või ma mingit toitumist jne jne. Nagu krt ju ei ole ikka kehaga rahul vms ,et sellisel juhul ma oleks pigem vait ja elaks omas maailmas. Mitte ei looks valesid illusioone.. Üks tundud ma ei tea kuidas nimetada 😀 on täpselt selline. Et Naised armastage oma keha ja ise samal ajal igaväiksema kõhupuhituse korral nutmas. Krt kuidas ma siis saan oma punniskõhtu armastada kui sinule see tegelikult suur probleem on. Või mis eeskuju sa oled mida ma vaatama pean. PS! vaatasin instas su kanni ka… See on tõesti uhke 😀 Parem kui meeleheitlikutel trennipihvidel 😛

        • Mallu
          Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 16:46

          Haha, mu kannil on pekk istumisest vormitud 😀

  • Avatar
    Vasta Maru 8. juuli 2020 at 13:55

    Nohhh, nii ootasin ikka seda kannipilti ?
    Mul on ääässi rohkem kui vbla tahaks, samas shiiitaks kiidetakse, et teised rabavad kükke teha sellise jaoks.
    Noh kelle jaoks ônn, kelle jaoks ônnetus eks.
    Lodevat volti on ka istudes muidugi, aga olen vist see lucky kellel seistes rasedakôhtu ei teki hoolimata sellest, et mu selg nii nôgus on nagu K120 suusahüppemägi.
    Kôige suuremad “issand ma olen tàiega paks” ongi need, kes on mingi 50kg täis kôhuga. Mingu puu taha ausalt.
    Ma tahan süüa!
    Süüa grilli, magusat, veel magusat ja siis veel panna kohvi sisse suhkrut ja koort kah!

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:59

      ma ei julgenud panna, see liiga porr, pole õige koht sellele 😀

  • Avatar
    Vasta Doris 8. juuli 2020 at 13:47

    Jutt jumala õige!

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:49

      🙂

  • Avatar
    Vasta K 8. juuli 2020 at 13:46

    Täiega nõus. Mul sõbranna vingus, et ta paksuks läinud. Xxs asemel kannab nüüd s. Palun peatage planeet, ma tahan maha minna.

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:47

      Issand, nagu tõesti kurb, et ta nüüd selline morsk on, soovita tal kindlasti paastuda mingi 4 nädalat

  • Avatar
    Vasta Triin 8. juuli 2020 at 13:44

    Mina ise olen sale, täpset ideaalkaalus indeksi järgi. Kōhule väiksed voldikesed ikka kogunenud ja mul on niii siiber sellest, et saa ikka nii peenike. Miks peab olema ülekaalus, et siis oled justkui norm. Peenike, paks…. no tõesti, kas ei võiks lihtsalt olla ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:45

      Lihtsalt niisama IHU võiks ka fine omada olla eks 😀

  • Avatar
    Vasta Nojah 8. juuli 2020 at 13:41

    Üldjoontes olen nõus, et normaalkaalus inimeste bodypositivity mõjub kummaliselt. Samas peenikesed, fit ja normaalkaalus inimesed (eriti influencerid) saavad just pärast (väikest) kaalutõusu tihti kaalu ja paksuse teemalisi solvanguid. Seega nendelt nõuabki julgust oma muutunud kehast piltide postitamine, arvestades, et suure tõenäosusega tekib sinna alla palju negatiivseid kommentaare, millega nad väiksema kehakaaluga kunagi tegelema ei pidanud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:44

      Olgem ausad, kui me kogu aeg ennast ei käänaks ja pööraks ja parimaid nurki ei otsiks, et aina võimalikult sale tunduda, siis ei märkaks keegi meil 5-10 kg kaalukõikumist 😀

  • Avatar
    Vasta Sandra 8. juuli 2020 at 13:40

    Minul on näiteks laktoositalumatus ja ka kõige väiksema koguse laktoosi peale on kõht meeletult gaase täis ja punnis. Ma saan ikka päris tihti ônnesoove ? aga sellele reageerin üldiselt positiivselt. Tänan, kuna õnne on alati vaja ja siis ütlen, et olen lihtsalt paks/ gaase täis ? muidu olen norm kaalus.. ja inimesed üldiselt ehmatavad selle avameelsuse peale ära. Teist korda naljalt sama inimene enam ônne ei ole soovinud (ka isegi siis, kui oli pôhjust) ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:41

      HAha, ausus olla parim “relv” 😀

  • Avatar
    Vasta Kerli 8. juuli 2020 at 13:38

    Olen alakaaluline ja imetlen naisi, kellel on midagi peale kontide ja naha. Näen iga päev väga palju vaeva, et tagasi saada need kilod, mis imetamine minult võttis, et veidigi rasva naha alla saada. Naised nautige oma keha koos selle rasvaga! See teeb teid naiselikuks ja ilusaks. Ma muidugi ei mõtle raskelt ülekaalulisi, kes tervise nimel alla peavad võtma. Aga muidu.. god mida ma ei annaks, et oma kumerusi tagasi saada..

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:40

      No ma ütlen, igaühel on omad probleemid ja katsumused, ma olen kindel, et sa näed hea välja ja kui tahad, küllap saad paremakski veel!

  • Avatar
    Vasta Tintsik 8. juuli 2020 at 13:36

    SELLISE näolapiga naine, ei peaks oma keha pärast küll muretsema. Need vasika silmad ja see naeratus. Ausalt keegi ei jõuagi piltidelt allapoole vaadata sest see naeratus lihtsalt särab.
    See on see koht , kus öelda, et ma oleks jumala kade kui mul sellinegi keha oleks. Jumal andis mulle kaks imeilusat last ja tohutud rippvolangid (hellitavalt) mida riietesse kokku voltida. Ja ma ikka ei viitsi põdeda, mis teised arvavad. NAERATA ja keegi ei näegi su keha.
    Ps! Mega nunnu kleit

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:47

      no jumala eest, mis kauneid komplimente sa siin loobid, jeesus, paned punastama 😀

  • Avatar
    Vasta Hanna 8. juuli 2020 at 13:34

    Naed fab valja!

    Kas oled ara unustanud et oled kandnud ja synnitanud 3 last!! Ole uhke enda keha yle! 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:36

      Ma olen päris lummav jah, aitäh 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 8. juuli 2020 at 13:33

    Tead, Sinu postitus läks hinge. Ja ma tean päriselt mida sa tunned. Olen ka 30, mul on ka 3 laste ja teate, kunagi kaalusin praegusest kaalunumbrist 20kg vähem, aga… Mu keha on kulunud, nooremaks ma enam ei lähe ja ausalt, minu eesmärgiks pole kunagi olnud sünnitusmajast trenni joosta. Aga selliseid naisi, kes seda teevad, on. Meil ongi haige ühiskond, sest väline kuvand on saanud kõige olulisemaks. Mitte kedagi ei huvita enam Sinu teadmised, väärtused… Mul on ka kõhu peal pekki ja kindlasti on ka kõhulihased välja veninud ning seetõttu näengi välja nagu 6.kuud rase, aga, kelle asi see on..
    Haiged inimesed ikka kommenteerivad… Näiteks minu oma ema on mulle nähvanud, et on mul vaja seda süüa… Selle peale siis, kui ma pannkooke või küpsiseid söön…. Normaalne… Ilusas maailmas elame. Poogen, kes ma olen, olgu ma ma kojamees või massimõrvar, õpetaja või sitalaotaja, peaasi, et lame kõht, prink pepu ja ilus tiss….

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:37

      Amen, mega kopp ees sellest ühiskonnast 😀

  • Avatar
    Vasta Rutt 8. juuli 2020 at 13:32

    Naisel peab midagi ikka katsuda ka olema, kondid on koertele möeldud mitte meestele. Nii ytleb mu mees alati kui vingun,et paks olen?

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:38

      No see on ka selles suhtes kole öelda, et ega kõhnad ka ei pea ennast halvasti tundma, KEEGI ei pea. Osadele meestele meeldivad hästi kõhnad naised, osadele naistele hästi kõhnad mehed ka. Kõik on maitseasi 🙂 Peamine on enda kaasale meeldida ja endale kah!

  • Avatar
    Vasta Eeva 8. juuli 2020 at 13:32

    Olen igati nōus Sinuga!
    Kunagi ammu öeldi mullegi et “noh vōiksid end käsile vōtta “ … see tegi tugevalt haiget (ps olin 65kg) Hakkasin koheselt dieeti pidama ja suurel koormusel trenni tegema. Kokkuvõttes tekkisid minestushood, pearinglused, iiveldus.
    Rääkisin sellest oma sõbrannale, kust sain sõimata “oled loll vōi? Sa pole paks ja kui su keha kellegile teisele ei meeldi, võid alati öelda ärgu vaadaku”
    Kondid on koertele, naisel peab olema millestki kinni ka võtta!
    AMEN!

    Oled tubli ja ära tee nendest “idealistidest” välja.

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:47

      Ma ütleks, et võta ise ennast käsile, kui ei meeldi midagi, kuidas minu keha SINU probleem on :D?

  • Avatar
    Vasta Merit 8. juuli 2020 at 13:32

    Nii õige jutt ? Inimesed võiksid olla teiste suhtes paremini häälestatud. Vahest tundub meie ühiskonnas, et kõik XS suurusest suuremad inimesed peaksid kaduma ja neil ei olegi õigus eksisteerida. Muidugi nõus, et liikumine ja tervislik toit on ? Aga inimesed elage oma elu nii nagu teie soovite ja lõpetage teiste kehade kallal inisemine ära. Muuseas need pesus pildid on väga kenad ja Siin kohal arvan, et sa näed 100 korda seksikam välja, kui need lameda kõhuga XXS suurused, sest tänu sellele kehale on 3 imearmast tüdrukut ilmale tulnud ? Vinge oled ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:48

      Samad sõnad sulle!

  • Avatar
    Vasta Laura 8. juuli 2020 at 13:30

    Mina olen enda kehaga rahul, olen ka XS-S kandja, kuid vahel ei ole selles peenikeses kehas ka kerge olla. 😀

    Issand, sa oled ju kaks konti ja ku*ehais.
    Kui sa sööma ei hakka, siis ükski mees sind ei tahagi, oleksid sa suurem – oleksid mehed järjekorras, sest mehed ei taha konti närida..
    Hakka sööma jne..
    Sa pole üldse naiselik jne

    On hetki, kus ma saan aru, kus inimene niisama lõõbib mu kallale. Samas on hetki, kus teevad sõnad veits haiget.
    Seetõttu ma ka ei saa aru, mida on teistel sellest, milline keegi välja näeb uh.. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:48

      Ma mäletan, kui ma veel nii kõhna olin ja neid kommentaare sain, ega ei olnud jah meeldiv 😀

  • Avatar
    Vasta B 8. juuli 2020 at 13:29

    Niiiinii hea postitus!! Ka mina olen veidi “pekine” aga ma ei tunne et oleksin jube kole vms ja ilus olemine ei tähenda ainult XXS suurust aga olen ka palju kommentaare elujooksul saanud. Mind panebki väga imestama see teiste inimeste keha ja muude asjade kommenteerimine, kui näen nt, et kellelgi on akne, ülekaal vms, ma ei tunne vajadust minna ütlema ja küsima et MIKS see nii on, tegelikult ei pane seda üldse eriti tähelegi, igal inimesel on omad “vead” ja see teebki ta omapâraseks!

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:48

      just, ei peagi olema mega sale, et ilus olla ja end hästi tunda. nagu… laske elada 😀

  • Avatar
    Vasta Kristina 8. juuli 2020 at 13:29

    See on tõesti haige teema! Ja naljakas on see, et mina kes ma olen megaaaaa ülekaaluline ja laisk ja loll – mulle ei tule keegi ütlema, et ma paks ?? uskumatu. Mul ka peegel ja kaal kodus, tean kui fucked up asi on ja ma ise viskan ka nalja ja vahel mõtlen, et võib olla kui mulle keegi võõram ikka ütleks midagi, et see aitaks kokku end võtta. Aga naised/lapsed kes ei peaks absoluutselt elu eest võitlema oma kehaga saavad heiti! Ülekaalulisus pole absull okei! Ja see on maailmas mega probleem, aga tundub, et veel suurem probleem on INIMESED ise – need kellel puudub filter ja taktitunne seal kus peaks. Ma arvan, et need kes ütlevad sulle/sinu sarnastele absoluutselt mitte koleda välimusega ega paksudele inimestele midagi inetut on lihtsalt kadedad…
    Pikk ja keeruline jutt mul. Ma ei oska kuidagi mõtteid siia kirja panna ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:49

      Haha, no ma arvan, et kui keegi ütleks, siis oleks lihtsalt selline tunne, et wow, sul silmad v? Tänks ütlemast, sa ikka hea inimene, ma loll enne arvasin, et ma saaks bikiinifitnessilavale minna, aga nüüd tänu sinule tean tõde, much wow! 😀

      • Avatar
        Vasta Kristina 8. juuli 2020 at 15:20

        Oot, ma ikka ütlesin, et ta ei ole paks ega midagi eks ? ma su vastusest ei saanud hetkel aru, et kas sa said ikka aru ?
        Ma just ütlesin, et sina EI tohiks saada selliseid kommentaare – kuskilt otsast pole ju paksust.

        • Mallu
          Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 15:23

          Jaaaaa, ma sain aru, ma ütlesin,et mida ma vastaks sinu asemel neile, kes kommenteerivad 😀

  • Avatar
    Vasta K 8. juuli 2020 at 13:27

    Mul on just vastupidi. Olen üli kõhna ja kaalus juurde ei suuda võtta (~10kg alakaalu) . Iga kord kui on kuskil suuremas seltskonnas viibimine suudab keegi idioot ikka mu keha kohta mingi märkuse teha “issand kas sa ei söö üldse?” “appi sa oled nii kõhn, ainult luu ja nahk” “sa oled nii kõhna, et lähed katki” eriti hull on meil tööjuures tööarst, kes, mulle tundub, et konkreetselt mind mõnitab terve visiidi vältel. Vahest tahaksin kõigile vastata, et paksu juurde sa ei lähe ütlema, et “issand sa oled nii paks, kas sa oma söömist üldse ei jälgi”. Iga kord kui keegi mu keha kohta märkuse teeb, tahaks ma enda silmad peast välja nutta. Miski vist ei tee nii palju haiget kui need kommentaarid. Seega palun inimesed, ainult suuremaid ei solva nende keha pihta käivad märkused, see teeb sama palju haiget ka teistele. Need märkused võivad üldse kõigile haiget teha ja parem oleks kui need ends teada jätaks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:29

      muuseas, minnakse paksu juurde ka, kumbki pole super meeldiv 😀

  • Avatar
    Vasta C. 8. juuli 2020 at 13:24

    Mul rasedust kintsud, kõht venitusarme täis. Ja rasedus eelset vormi pole ka veel päris tagasi saanud. Mitte, et ma siis oleksin mingi mega vormis olnud aga siiski pringim kui praegu.
    Ja siin palavate ilmadega oli rannas ebamugav. Bikiine ei kanna, mõni äkki minestab. Aga isegi trikooga on neid venitusarme näha. Ja on ikka on neid, kes neid jõllitama jäävad… Jah, ma pole nende triipude üle mega õnnelik, aga teate mida… Maailma kõige ideaalsem pisike printsess tegi need oma siplemisega.
    Lihtsalt mega närvi ajab, kui keegi haletseva pilguga jõllitab. Veel hullem, kui keegi veel kommenteerib, et nüüd eluks ajaks keha rikutud nende armidega. Ja iga kord tekib tunne nagu ma peaksin kahetsema, et ma lapse sain, kuna tema kandmisega ma ju sain need triipud oma kehale…

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:31

      Ma arvan, et a) tihti inimesed kujutavad ette, et teised “vahivad”, sest enamikke ei huvita teiste ihud 😀
      b) need, kes vahivad on ilmselt ise nii ebakindlad ja näevad mega palju vaeva ja piiravad ennast ja vihkavad elu, seega vaadata, et keegi julgeb armidega/voltidega randa tulla ja EI põe, ajab närvi, sest nemad seda ei julge ega oska 😀

  • Avatar
    Vasta L 8. juuli 2020 at 13:24

    Jutt jumala õige! Viskad Triinu Liisi suunas shade’i, jah? 😀 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:32

      Asi pole ainult Triinu Liisis, pool instagrammi sama sitta täis, nagu tra püüdke olla.

  • Avatar
    Vasta Lee 8. juuli 2020 at 13:20

    Ma suurus XXL, maakeeli 46 ja käisin rannas ujumas ja päevitamas. Trikoo oli seljas ka ja teised inimesed olid ka ümberringi. Täitsa ellu jäin. Aga tuttav XXS ja 170cm näeb välja nagu poleks elus süüa saanud aga näed… Tema randa ei lähe kuna ta olevat liiga paks veel. Ajab närvi tema juures see.

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:32

      Noh, passigu kodus siis, edu talle 😀

  • Avatar
    Vasta SH 8. juuli 2020 at 13:19

    Kui ma jõudsin su pesu pildini, siis vaatasin kohe, et kui ilus pepu. Ja ausalt on ilus! Mul endal on ka kõhuke ees ja see ausalt öeldes ei häiri mind. Kui kellegile see ei meeldi, siis see ju on tema enda probleem mitte minu. Ja kuidas saab üldse kellegile teisele minu keha korda minna??‍♀️

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:32

      Aitäh, ta olla jah… lummav 😀

    • Avatar
      Vasta Keidy 8. juuli 2020 at 14:01

      Ka mulle jäi su lummav kann silma ?

      • Mallu
        Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 14:27

        haha, tänks 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 8. juuli 2020 at 13:15

    Word!

    Ei saaks rohkem nõustuda. Oksendamiseni juba sellest va kehapositiivsusest.

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:16

      Jaa, nagu kas me lihtsalt ei võiks niisama kehasid omada ja elada v 😀

      • Avatar
        Vasta K 8. juuli 2020 at 13:28

        Mul kaalu nr 3-kohaline ja mu mees, kes muide kaalub u 60kg, koguaeg räägib kui ilus ma olen ja, et ma ei pea kaalust alla võtma kui ma ei taha, sest talle meeldib mu iseloom. Muidugi, talle meeldiks väga, kui ma kaaluksin u 60kg (minu pikkusega väga ok), aga eks see kõik võtab aega. Nüüd järsku hakkas kaal iseenesest langema. ?‍♀️ Lootust on, et kunagi näen taas seda 60kg kaalul vastu vaatamas ? esimeseks sammuks on saada 2-kohaline nr kaalule ja siis aina edasi 🙂

        • Mallu
          Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:29

          jõudu teekonnal!

  • Avatar
    Vasta Merru 8. juuli 2020 at 13:14

    Tegelikult ka need XXS suuruses naised mõtlevad, et tahaks ikka, et oleks midagi peale kontide ka, vähemalt mina. Enne lapse sündi olin täiesti okei ning peale seda võtsin imetamisega niii palju alla, et lihtsalt jube vaadata, ainult kondid. Nii väga tahaks, et kaal tõuseks kuid ka peale imestamist pole see tõusnud, seisabki paigal. Mina just vaatan S/M suuruses naisi, et oh tahaks ka olla suurem, mitte nii peenike. Isegi riideid on megaraske leida. Aga no tänapäeva inimesed tõesti arvavad, et kõik peavad olema mega peenikesed ja jumala eest ei tohi ühtegi volti olla, lihtsalt arulage milliseks see maailm muutunud on?‍♀️

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:15

      Olgem ausad, kui ka osad mõtlevad, siis kahjuks mitte enamus. St minu point on see, et inimese keha on tema enda asi. Olgu see nii kõhna või paks kui tahes. Kui endale sobib, siis on õigus sellega elada ka 😀

  • Avatar
    Vasta Lugeja 8. juuli 2020 at 13:13

    Sa oled äge naine ja ma olen Sinuga 100% nõus!?

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:16

      🙂

      • Avatar
        Vasta Kats 8. juuli 2020 at 13:35

        Ennast peab õppima armastama, sest kui ennast ei armasta on ka teistel Sind raske armastada. Ma ise ei ole ideaalkaalus inimene ja trenni teen siis kui parasjagu tuju ja aega on, kuid ma leian, et naisel peavad olema kurvid mitte nurgad, kuhu mees võib end valusalt ära lüüa. Ilu on vaataja silmades, kes ei näe, see ostku prillid.
        Mallu, ilus inimene oled!

        • Mallu
          Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:36

          Naisel ei PEA tegelikult midagi olema. Selles suhtes, et ei PEA olema voldid, kui ta tunneb, et ta tahab teha palju trenni jne, et ta tahab olla XXS, las ta siis olla pealegi, see on ka tore. Mu point ongi, et IGASUGUNE keha on ok, mitte, et osad on ja teised koledad. Aga aitäh kah muidugi 😀

          • Avatar
            Morgie 9. juuli 2020 at 11:51

            Hea point. Ega see vastukaalumine ka tõe teele ei kuvata, mõni kõhnuke võib masenduse saada, kui kuuleb, et naisel peab olema volt ja tal ei olegi.
            Muidu, hea postitus 😀
            Ainult et see raseduse teema puutub töökaaslastesse siis, kui naine teeb mingit sellist tööd, kus peab raskusi tõstma, laos või hooldekodus näiteks. Siis tekib ühel hetkel küll peas küsimus, et kuule, sa ikka tohid neid tõsteid teha vä?
            Muidu pole loomulikult kellegi asi.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 8. juuli 2020 at 13:12

    ??? Kõigega nõus!
    Ilus oled!

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:13

      Halleluuja 😀

    • Avatar
      Vasta B 8. juuli 2020 at 13:32

      Ja enne jäi ka lisamata see, et olen sajaga nõus, et iga keha on tema omaniku asi. Kui ise end halvasti ei tunne, elu ei sega jne siis miks peaks see teisi segama

  • Avatar
    Vasta pets 8. juuli 2020 at 13:11

    aaa, muide sul vinguandur vale kõrguse peale paigaldatud 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:12

      on või? kus see olema peaks siis (krt, Kardo paigaldas :D)

      • Avatar
        Vasta pets 8. juuli 2020 at 13:20

        Noh, üldiselt on sellega nii ja naa muidugi, aga elutoas võiks see olla istumise kõrgusel ja kuna sul väikesed lapsed ka, siis pigem madalamal jah. Aga kehal pole ka häda midagi 🙂

        • Mallu
          Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:23

          see magamistoas tehtud pilt tegelt 😀

          • Avatar
            pets 8. juuli 2020 at 13:34

            ei tea kas läks läbi eelmine kommentaar läbi, aga magamistoas magamise kõrgusel 🙂

          • Mallu
            Mallu 8. juuli 2020 at 13:37

            voodi kohal siis või?

          • Avatar
            pets 8. juuli 2020 at 13:43

            jah, voodi kohal. siin väike copy paste netist

            Vingugaasianduri ülesanne on teavitada inimesi, et esineb oht mürgist vingugaasi sisse hingata. Järelikult vajame infot selle õhukihi kohta, mis liigub pea kõrgusel. Enamik tootjad soovitavad just seetõttu paigaldada vingugaasianduri seinale hingamisteede kõrgusele.

            Pole oluline teada, et vingugaas asub hetkel kusagil lae all asuvas õhukihis. Ajaks, kui õhk jahtub ja see õhukiht madalamale, meie hingamisteede kõrgusele, langeb, võib vingugaas sealt juba lahtunud olla või on keegi vahepeal akna tuulutuseks avanud. Kui seal on ohtlik kogus vingugaasi alles, teavitab seinale kinnitatud andur sellest igal juhul.

            Rääkimata sellest, et vingugaasi võib tuppa immitseda alumistelt korrustelt, läbi avatud akna õuest ja nii edasi.

            Teatud väikeses koguses vingugaasi tekib iga põlemise juures, sest ideaalseid tingimusi põlemiseks praktiliselt ei eksisteerigi. Küsimus on selles, kui palju vingugaasi tekib, kui kaua see toas hõljub ja kus seda esineb ehk kas on oht seda sisse hingata.

            Loe pikemalt Äripäeva veebist: https://www.aripaev.ee/sisuturundus/2019/11/06/puust-ja-punaseks-pohjalikult-vingugaasist-ja-vinguandurist?utm_source=copypaste

          • Mallu
            Mallu 8. juuli 2020 at 13:44

            kle aitäh sulle, lasen Kardol kohe peale laste lõunaaund selle õigele kõrgusele panna!

          • Avatar
            Margariita 8. juuli 2020 at 14:19

            Meil maamajas on ka vingugaasiandur ca 1,5 m põrandast – kasutusjuhendi järgi tuli just sellisele kõrgusele paigaldada – seega neid on erinevaid! Kui karp alles, kontrolli üle. Nime järgi saab netist ka kasutusjuhendit kontrollida.

          • Mallu
            Mallu 8. juuli 2020 at 14:19

            Kardo ütles, et pani ka juhendi järgi 😀

  • Avatar
    Vasta marko 8. juuli 2020 at 13:09

    väga hea kehaga naine oled:) on kus kinni hoida ja sexikas ja naiselik 🙂 fitness sucks ☺️

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuli 2020 at 13:10

      no ma ei ütleks, et fitness sucks, igale oma. aga ei peaks ka olema nii, et AINULT fitness ja ülejäänud nutku pihku või kui julgevad ennast kuskil näidata, siis on kohe aasta suurima julgustükiga hakkama saanud 😀