Uncategorized

lastetoast ja vooditest ja magamiskorrast*

19. veebruar 2021

Kesklinna kodus oli meil kamba peale ainult kaks tuba, nii et magamistuba pidime lastega jagama. Kardo juures on neil muidugi alles nende enda tuba koos oma asjadega, aga sellest said nad rõõmu tunda ainult üle nädala. Samal ajal kui minu juures viibides tuli neil leppida üsna kitsaste olude ning null oma toaga. Lisaks sellele, et pidin laste väikeseid magamisasemeid tetrise kombel enda voodi ümber paigutama, polnud need saladuskatte all ka päris voodid. Et lastevabal nädalal kõigi pesad kompaktselt jalust ära panna, lahendasime sel perioodil nende magamisküsimuse kõiksugu loominguliste alternatiividega. Näiteks pisikeseks diivaniks kokkupandavate- ja tavaliste poroloonmadratsitega. Nii nägi meie elu üle nädala välja paras pagulaslaager. Lastel endil oli muidugi jumala kama kaks, aga ega kogu seda asja minu silmale küll kuigi meeldivalt lahendada andnud. Korrutasin peas nagu mantrat, et see kõik on ajutine, ja pidasin niiviisi kuidagimoodi vastu.

Kui Laagrisse kolimas olime ja teadsin, et saan seal lapsed jälle kogu täiega omaette magama kupatada, tahtsin nende toa nii mõnusaks teha kui vähegi oskan. Ühest küljest justkui korvamaks seda vahepealset ebamugavat pead-jalad koos oldud aega. Teisalt aga lihtsalt sellepärast, et nii on neil ka oma uues kodus hea olla. Ehk et oleksin seda enivei teinud, isegi kui oleksime vahepeal Inglise kuninganna juures baldahhiinvoodites, mitte üsna konkreetselt nagu silgud pütis oma öid veetnud.

Tuulasin mina mööda internetti ja otsisin kokku värki, millega laste tuba maksimaalselt neile sobivaks sisustada. Teiste hulgas leidsin sellise tuttava e-poe nagu Jussike, kus oli suur valik just minu maitse järgi lastetoakraami. Mu esimene mõte oli sealt iga mugula soovile vastavad lastevoodid hankida, kuna põrandapinda justkui jagub. Ent siis meenutasin veits judinatega seda lipp-lipi-peal mitte väga hygge magamistoa interjööri, millest just pääsenud olime. Teades peaaegu surmkindlalt, et lapsed valiksid kindlasti kõik täiesti eriilmelised voodid ja nende magamistuba näeks lõpuks välja nagu rändtsirkuse ladu, matsin selle mõtte kiiresti. Pluss veel see pisiasi, et toas läheks ikkagi suur osa ruumist voodite alla.

Järgmine loogiline mõte oli seega narivoodi ja selle kasus lõpuks otsustasingi. Nii ilus valik minu meelest! Vähe sellest, et ruumi kokkuhoid, mis tähendab lastele rohkem mänguruumi, siis palju ilusamat voodit ei oleks osanud ettegi kujutada. Lisaks, kui peres on selliseid väikeseid pärdikuid nagu mul Marta, siis on kõrgete piiretega narivoodi kohe eriti turvaline valik.

Täitsa koostööväliselt ostsin Jussikesest ka samasuguse rippkiige nagu lastel oma Männiku toaski on. Sealne on dekoratiivsetest mummudest küll tühjaks nopitud, aga lakkamatu hitt kõigi laste seas ja üks ütlemata armas sisustuselement on ta sellest väiksest tuuningust hoolimata. Ega ma muidu samasugust kibekiiresti ka uude koju poleks hankinud. Kunagi oli meil selline tavaline riidest kiik, nagu paljudel lastel kodus on, aga selle miinus on see, et laps ei saa sinna ise sisse. Pesakiike saavad kõik ise sisse-välja ja ei pea mina neid seal aina välja päästmas.

Muuseas, mul on tegelikult plaan selle diivani asemel osta sinna Ikea diivan-voodi. Teate küll, selline puidust tagumise osaga. Nimelt tahab Mari enamasti nagunii diivanil magada ja Lende loobus kohe oma alumisest “titekast” nariosast ja kolis üles. Seega on mul kaval plaan lähiajal Marta ise nari alumisse osasse kupatada ja siis saaksin ma üle 7 aasta oma magamistoas ÜKSI magada. Mis see üldse tähendab?? Nii et kui kellelgi juhtub olema nippe, kuidas saada Marta, kes üldiselt eelistaks magada vähemalt mu PEAL, omaette voodisse, siis olen üks suur kõrv.

Kellel parasjagu lastetoa sisustamine käsil, siis soovitan hästi soojalt Jussikese e-poodi. Praegu on sealt ostmiseks veel eriti hea aeg, sest kui tavaliselt on neil transpordi hind vooditele 25€, siis sooduskood “mallukas” annab kogu tootevalikule kuni 1. märtsini tasuta transpordi 🙂

Loe ka neid postitusi!

15 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta S 26. veebruar 2021 at 10:05

    Avalda palun, kust on pärit riidekapp/maja? ???

    Googeldamine ei anna tulemusi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. veebruar 2021 at 10:51

      Fbi marketplaceist 🙂

  • Avatar
    Vasta E* 22. veebruar 2021 at 03:40

    Oma kogemus ütleb, et mida varem, seda lihtsam. Seega Martaga on õige aeg juba möödas 😀 Vanema lapse raatsisime enda kõrvalt 3aastasena oma voodisse saata. Oi, kui raske see võõrutus emme soojast kaisust oli. Väiksemale teatasime juba 1.5aastaselt, et ta on nüüd suur ja hakkab oma voodis magama. Jäi suht esimesest päevast oma voodi. Suurema lapse leiame aeg-ajalt ikka hommikuks oma voodist. Pisem magab hommikuni oma pesas.

  • Avatar
    Vasta Marge 21. veebruar 2021 at 01:26

    Palun öelge keegi mulle, kuidas 5-8 vm aastased lapsed sealt öösel vetsu lähevad ilma, et end redelil surnuks kukuksid? Juba aastaid tahaksin lastele narivoodit, aga just see teema tekitab muret

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. veebruar 2021 at 08:59

      Mari ja Lende käivad mõlemad vabalt üles-alla ?‍♀️

      • Avatar
        Vasta Marge 23. veebruar 2021 at 23:30

        Et kas nad on öösel unesegasena võimelised alla ja üles ronima? Et ronivad alla ja käivad vetsus ära? Tagasi muidugi saavad

        • Mallu
          Vasta Mallu 24. veebruar 2021 at 11:36

          no siiani on olnud (või siis nad ei käigi öösel pissil, ma ei tea :D)

  • Avatar
    Vasta Liis Er 19. veebruar 2021 at 14:50

    Omg mul on ka sealt kõike mööblit vaja! Last ainult vaja veel 😀

  • Avatar
    Vasta Heli 19. veebruar 2021 at 11:31

    Nii mõnus lastetuba 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. veebruar 2021 at 12:05

      tänks! mul tegelt plaanis seda veel veits muuta 😀

  • Avatar
    Vasta S 19. veebruar 2021 at 11:19

    Meil samasugune nari. Üleval magab kolmene ja all värske ühene. Nii hea on ise öösel magada kui tead, et lapsed piiretest üle ei saa mittttte kuidagi kukkuda.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. veebruar 2021 at 12:05

      palun ütle, kuidas sa selle ühese sinna said? 😀 Ma ise mõtlen, et teoorias ma võiks seal Marta kõrval oodata, kuni ta magama jääb, aga no 3 last ühes toas = keegi ajab kellegi ikka üles raudselt 😀

  • Avatar
    Vasta Ann 19. veebruar 2021 at 10:50

    Aga Lotte? Kas sa ei pidanud teda enda juurde võtma, kui kolid?

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. veebruar 2021 at 11:08

      Kardo õnnneks soostus ta lõpuks ikka endale jätma 🙂

      • Avatar
        Vasta Marilin 19. veebruar 2021 at 18:38

        Meie tegime lastetoas neile hubasens. Korrutasime koguaeg Sinu tuba, Sinu voodis, Sinu võim ehk kui tahab miljoni auto ja babruga magada siis on see tema valik.
        Uinumisel hoiame ikka vahest kaisus ja nunnutame. Alustame ikka magamineku protsessiga nende toas. Üldjuhul jäävad seal magama. Aga vanemad 4a, on ikka rânnumees ja otsib öösel sooja keha üles, et seda kaisutada. Noorena lepib nagu rohkem üksi magamisega.