Uncategorized

peaks jälle laenu võtma?

3. november 2021

Nagu te teate, siis ma võtsin enda tisside jaoks Bigbank’ist laenu. Kuna see sai nüüd kenasti ära makstud, siis tekkis kohe tahtmine uus laen peale võtta. Ei, ma teist paari tisse endale külge panna ei taha, aga pigem tundub mulle, et see vannituba tahab natukene rohkem raha saada, kui mul hetkel väga anda oleks.

Üldse see vannitoaremont tuli kuidagi…ootamatult? Nimelt oli mul alguses lihtsalt plaanis vann välja vahetada, sest sealt miskit lekkis, aga kui töömees hakkas seda värki uurima, selgus hoopis see, et sealt alt on kõik ära roostetanud ja hallitanud. Veekahjustused konkreetselt üle vannitoa ja mingit “ilukõpitsemist” enam teha ei saa, tuleb ikka KÕIK teha. Ma tahaksin siinkohal tänada inimest, kes mulle instasse kirjutas (kui seda rooste ja hallituse asja mainisin), et nemad avastasid ka remondi käigus seina seest sama probleemi ja pöördusid kodukindlustuse poole. Noh, osad kirjutasid, et nemad pöörduksid eelmise omaniku poole, sest põhimõtteliselt on see varjatud viga, aga ma ei usu, et nad otseselt teadlikud olid, mis seina taga toimub ja seda meelega varjasid, seega ma seda tegema ei hakanud. Kindlustuse poole pöördusin ma küll, sest noh, küsija suu pihta ei lööda. Ja muuseas ei löödudki!

Teie ise soovitasite mulle Ergo kindlustust ja ma siiani olen küll väga rahul, sest kuna nemad (ega mina, ega üldse keegi) ei saa kindlad olla, mis osa kahjustusest on toimunud selle aja peale, kui nende kindustus mul olnud on, siis läksime me kompromissile ja nad hüvitasid mulle 1500€ remondi maksumusest.

See on ikka väga suur summa ja mul super hea meel, kahjuks tuleb sinna pmst üks null otsa panna, et remont praegu üleni ära teha. Ma olen pidevalt hämmingus, kuidas mingid väiksed vidinad maksavad miljon eurot. Näiteks dušitrapp. Ma eeldasin, et auk maas maksab umbes 10 euri. Nali, viis sotti maksis.

giphy-3199847

Igatahes nii need summad siin muudkui vaiksed kasvavad. Torud, elektrikud, potid, trapid, plaadid, vann, potid, valamud, kapid…Ja mul on tunne, et mul oleks mingi 6000 vaja võtta, et saaks suuremad asjad ära osta korraga ja siis ise kuue kuuga selle jooksvalt ära maksta. Oleks lihtsam, kui korraga see summa välja käia. Bigbank ilmselt annaks ka mulle, sest noh, eelmise ju umbes samas summas andsid ja kõik sai ilusti õigeaegselt ära makstud. Iga kuu 1000 euri maksta tunduks vähe lahedam kui korraga see summa välja käia, või mis? Ma igatahes teen vist taotluse ära, vaatan, mis nad kostavad.

Ma ise ka tegelikult hämmastan ennast sellega, et ma kogu aeg elan sellise mõttega, et ah, küll kuidagi ikka saab ja tuleb, aga täna ehitusmees mainis, et tema tööraha on 7000+KM ja ma olin nagu okeiiii, mitut neeru mul täpselt elamiseks vaja on ja kus neid maha parseldada saab? Ma ei saa aru, mis värk selle rahaga on, et kui on seda natukene, siis muudkui tuleb juurde ja kui ei ole ja on vaja, siis lambist jälle üldse ei ole. Ma igatahes palvetan, et ehitaja mu blogi ei loe ja teada ei saa, et mul hetkel seda raha ei ole, sest ma tahaks, et ta selle vannitoa ikka valmis teeks, küll ma kuidagi midagi välja mõtlen. Aga lihtsalt närvi ajab, et kuidas ma ometi ei suuda ega oska neid rahaasju endal sättida.

Kuigi Marta andis täna mu juttu pealt kuuldes 21 senti, siis ma kardan, et sellest jääb natsa väheks. Tahaks juba halada, et miks ma siia reisile üldse tulin ja arvasin, et mõttekas oleks, aga no lastele nii meeldib ja nüüd on reisimiseks mõneks ajaks kriips peal ka, eks ma siis naudin, kuni veel kestab 😀

(Loe: teen elueest tööd, kuni Kardoga lastega bassu äärde läheb).

Kas te olete remondi tegemiseks laenu võtnud?

Ps! Ma vist ei pea mainima, et igasugune laenuvõtmine tuleks väga-väga hoolekalt läbi mõelda ja konsulteerida asjatundjatega, sest muidu võid leida ennast olukorrast, kus soovitud asi on juba käes, aga raha, mille eest laenu tagasi maksta ei ole ega tule. Ma õnneks selle osa üle ise ei muretse, sest küll seda rahakest ikka tuleb, aga pagan, mitte nii suurte rahalaevadena korraga.

Loe ka neid postitusi!

25 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Vaike 4. november 2021 at 12:31

    Lihtsalt infoks, et varjatud vigade alla ei lähe ainult need, millest müüja teadlik oli. Nt kui ei ole korteri põrandat enne müümist üles kiskunud ja ei tea, et seal all vamm on, aga uus omanik põranda kahe aasta jooksul üles võtab ja vammi avastab, siis on see paraku varjatud viga.

  • Avatar
    Vasta Mmm 4. november 2021 at 09:49

    Oot, aga kas sa ei saaks seda paljulasteliste toetust kredexist? Maal paljud küsivad ja saavad. 10 v 8k. Ilma omaosaluseta. Aga sissetulek pereliikme kohta peab jääma alla 355 vms eur. Vt kredexi lehelt.

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. november 2021 at 11:42

      Ma kardan, et sinna alla ei liigitu jaa

  • Avatar
    Vasta Maarja 4. november 2021 at 08:53

    Päris suur summa tõesti,mida töömees küsib,ehitame hetkel maja ja meil oli ka firma peal,kes tegi sisetöid ja 4mehe erst maksime 8000€ ja naf tegid 1.5nädalat tööd seal. Aga Tallinnas võivadki sellised hinnad olla. Plaatimine on väga kallis juba.

    • Avatar
      Vasta Vaike 4. november 2021 at 12:26

      Materjal maksab ju ka.

      • Avatar
        Vasta Vaike 4. november 2021 at 12:32

        Sorri, hooletult lugesin.

  • Avatar
    Vasta LiisA 3. november 2021 at 21:51

    Eeeh viis sotti dušitrapp? Ehitaja ütles sellise numbri?! Ja 7000 töötasu… mitu kuud ta teeb sul seda? Jeerum, tundub küll, et kooritakse sult ikka seitse nahka praegu…

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. november 2021 at 03:08

      Selle trapi ma kahjuks valisin ise??

  • Avatar
    Vasta siim 3. november 2021 at 20:40

    mitu ruutu sul vannituba on,küsi kindlasti töömehe käest pilte tehtud töödest,7000 lihtsalt tööraha on ikka palju

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. november 2021 at 20:55

      11 ruutu, pilte olen näinud 😀

  • Avatar
    Vasta Roland 3. november 2021 at 19:26

    Kes jaksab aastas mitu korda reisida, kõige kallimaid mööblitükke soetada jne., jaksab ka vannitoa remonti teha või ei oska sa rahaga lihtsalt ümber käia? Kord räägid nii, kord naa ja saa siis aru

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. november 2021 at 19:48

      ma omast arust olin üsna selgesõnaline selle koha pealt, et ma ei oska tõesti rahaga ümber käia 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 3. november 2021 at 19:14

    Ma tahaks teada kuidas me ühiskond on jõudnud sinnani, et magistrikraadiga insener ei teeni ka nii palju kui influencerid. Minul ei jää igakuiselt 1000 üle, et laenu maksta. Mul ei jää isegi 10eur järgi. Ja mul pole kolme last ja nelja kassi. Reisile ka ei saa. Auto on ka ilma liisinguta…

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. november 2021 at 19:48

      Ma ei tea, aga mul on hea meel, sest ma oleks VÄGA sitt insener 😀

  • Avatar
    Vasta Johanna 3. november 2021 at 17:36

    Mul tuleb nüüd uuel aastal vannitoa remont . Olen mõelnud, et võtta kredexi laenu, kuna neil seal lastega peredele vist uuest aastast väiksema intressidega laenu võimalus ( kuskilt lugesin ).

  • Avatar
    Vasta meow 3. november 2021 at 17:24

    Ma muud ei oska öelda, et klikkisin kõiki reklaame, lausa 2x ?

  • Avatar
    Vasta M. 3. november 2021 at 17:11

    Vabandust, aga kaua see töömees sul remonti teeb? Kolm kuud iga päev et sellist raha küsib??? Oled ikka kindel, et see on õiglane summa? Mul mees ka tegeleb ehitusega ja tean ühtteist töö tunnihindadest, ja see 7000 tööraha tundub küll paljuvõitu

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. november 2021 at 17:13

      ma ei oska sulle vastata praegu täpselt, aga lubas mulle anda reedeks paberil, et mis palju maksab 😀 Siis saan täpsemalt öelda, kust hind tuleb 😀 aga nagu ma aru saan, siis olla see üsna tavaline hind praegusel ajal, ma ei teaa 😀

    • Avatar
      Vasta Triinu L 3. november 2021 at 19:51

      Kui ta firma alt teeb, siis tõenäoliselt see 41EUR/tunnis, sisaldab nii töömehe töötunni hinda, kui ka firma “kasumit”. Aga noh ma arvaks ka, et 7000EUR puhtalt töörahana tundub tiba palju. 5000EUR tundub vähe realistlikum.

  • Avatar
    Vasta Saskia 3. november 2021 at 17:04

    Mõni aasta tagasi sai võetud laen maja II korruse üldremondiks ja nipet-näpet kodu juures veel. Järgmisel aastal on plaanis sama laenu raames ka I korruse jaoks lisa võtta, aga kuna sinna jääb ka vannituba, siis see veidi suurem tegemine. Aga midagi, mida nimetatakse remondi- või mis iganes muuks tarbimislaenuks, ma kindlasti ei võtaks. Kodupank Luminor soovitas esimesel korral ideelaenu, sest sellel on kordades madalam intress. Nüüd edasi saame kogu selle kupatuse kodulaenuks ja veelgi odavamaks ümber vormistada, kuna tööd on nii mahukad. Ilma Luminori kaasa mõtlemiseta ma vist istuks rõõmsalt mingi 9% intressi otsas ja arvaks ise, et hästi saadud 😀 Aga ilma laenuta ma ei hakkaks midagi ette võtma, mis sisustamisest või kosmeetilisest touchist mahukam. Jääbki tegema muidu.

  • Avatar
    Vasta C 3. november 2021 at 16:59

    Ma muudkui loen, kuidas sul niiiiiiii meeletud summad remondile kuluvad? tõesti Tlna kandis hinnad nii meeletud?
    Ise pole pidanud iial ühtegi remondilaenu võtma – oma mees super ehitaja ja saab 90% firmadest korralikku soodukat materjali osas. Krt 7000 tööraha… Ainult vannituba…. Pekki, mul 2 toalise korteri remont läks mingi 3000…. Kui ma peaks 7000+km maksma ühe pisikese ruumi eest.. Per*se, ma müüks 90% oma organites mustal turul maha sellisel juhul ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. november 2021 at 17:01

      Palun ära küsi, sest ma vastata ei oska 😀 Ma ei ole üldse ehituse ja selle hindadega kursis, lähtun lihtsalt sellest, mis mulle öeldi 😀 Kuldsete kätega meest ma ka kuskilt välja ei võlu, kes vannituba ehitada oskaks 😀

      • Avatar
        Vasta Saskia 3. november 2021 at 17:09

        Paraku nii ongi, et kui sa ise kedagi sellist “kuldkätt” ei tea, kes pea töö kvaliteedi pandiks anda võib, siis tulebki töö ametlikult ehitusfirmast tellida. Pigem see 7000 EUR korraliku töö eest kui seitse korda 1000 EUR, kus üks käkerdaja eelmise käkerdaja töid lõpetab või parandab.

        • Avatar
          Vasta S 3. november 2021 at 21:49

          Ma loodan, et tegemist on ikkagi ametliku firmaga, mitte mingi mustalt töötava eraisikuga. Kui pärast mingi jama on, siis firma saab oma töödele garantii anda ja ära parandada, eraisikud kaovad sellistel puhkudel lihtsalt ära. Aga tõsi, 2a tagasi läks mul kogu korteri remondile (49m2) 6000€, kusjuures sinna sisse läksid ka elektriku, santehniku, seinalõhkujate ja vendimehe töörahad. Muu tegime ise ning selle summa sees on ka veel köögimööbel. Loodan, et sind tüssata ei üritata.

        • Avatar
          Vasta E 4. november 2021 at 01:34

          Oleks siis, et sellise 7000+km eest saaks ülikorralikult tehtud asja. Aga kahjuks sageli tehakse ka sellise raha eest käkke. Õpi või ise ehitusinseneriks, et saaks töömeestel silma peal hoida ja lõpuks ometi normaalselt ehitatud asja.