KODU TESTIN JA ARVUSTAN

nii safe kui üldse saab olla*

4. november 2021

Ma saan aru küll, et tärniga postitus ja osad teist libisevad neist otse üle, aga hold your horses korraks. See siin peaks küll igaühele korda minema, kellel on lapsed, koduloomad ja/või kodu. Mida rohkemaid eelmainitutest omad, seda põhjalikumalt pane nüüd tähele.

Ma ise ei olnud üldse see ema, kes rasedustestil kahe triibu nägemise järel kõik oma eluvalikud hullult ümber oleks hinnanud. Üldse ei hakanud luubiga kõikide toodete silte uurima ega võtnud ise väga teadlikku suunda öko poole. Aga kuidagimoodi on näiteks mõned igapäevased tooted mu kodus aastate jooksul ometi nii pöördumatult välja vahetunud, et… Täpselt ei teagi, kuidas see juhtus. Eks keskkonna- ja terviseteadlikud koostööpartnerid saavad peamise portsu loorbereid ja Mediron on kindlalt üks neist.

Nüüd on nad oma e-poe riiulile kõigi mu seniste lemmikute kõrvale paigutanud veel ühe uue väga-väga hea tootesarja – SAFE. See on üliturvaliste puhastusvahendite kaubamärk ja noh, nimi räägibki konkreetselt enda eest. Need on 100% looduslikud, täiesti vabad kõigest ebaolulisest, biolagunevad ja tervisesõbralikud. Ei mingit värvi, säilitusaineid, allergeene. Konkreetselt nii kõigevaba kraam, et pakenditele pole põhjust isegi ühtki ohumärki kleepida.

Mul on viimase kaheksa aasta jooksul olnud kolm mööda põrandaid käputavat ning kõike suhu pistvat väikelast ja paras hord koduloomasid. Eks võiks muidugi mopi tugevalõhnalise pesuvahendi sisse susata ja põrandatele uimastavalt piibelehelõhnalise (konkreetne mälestus lapsepõlvest) tiiru peale teha ning põranda kasituks lugeda. Või nagu ütlevad klassikud – “meil omal ajal… Ja näe, ikka oleme elus!”. Ehk kõik olekski pealtnäha fine, aga isegi põgusalt sellele mõeldes saab igaüks aru, et kui ikka igast tuubist kasvõi mingi väike ebavajalik hulk keemiat lisandub (paljudest kohtadest siiski palju rohkem), teeb see kokku päris suure portsu. Ja kuhu see siis kõik talletub või läheb meie kehades? Hmm…

Täpselt sama on iseenda ja laste ihu pesemisega. Nõudepesuga ka kindlasti – vahet pole, kas teed seda vahutava svammiga või nõudepesumasinas. Mingeid vahendit kasutad igal juhul ja noh, tead muidu, mis seal sees on v? Mina ütlen täitsa ausalt, et väga ei ole süvenenud. Aga kui pakutakse sama tõhusaid, lihtsalt tervislikumaid alternatiive, võtan muidugi avasüli vastu, ega ma rumal pole. Ja siis heal juhul tagantjärgi süvenen, et okei mida ma seni olen siis teinud ja tarvitanud…

Noh ja üks asi on pesta põrandaid. Et okei ehk keegi seda päris lakkuma ei kuku. Aga beebide- ja väikelastega ausõna ei tule ühtegi niisugust garantiid, nii et pigem olla valmis kõigeks. Küll aga mänguasjad ja kõik muu, mis vähegi suhu mahub, käib neil kindlalt mitu tiiru suust läbi. Nii et üks hea allergia- ja keemiavaba mänguasjade ja pindade puhastusvahend peaks olema iga väikelastega kodu normaalne osa. Seda enam, kui vahepeal mingite playdate’ide ja asjade raames iga asi veel kellegi teise suhu ka rändab. Suts gross ja ebahügieeniline muidu.

Ja eraldi pean sellest sarjast välja tooma veel katlakivieemaldaja, mis on konkreetselt i m e l i n e ! Semi tahaks, et kõik seda prooviks, aga semi ei taha, et see välja müüdud oleks. Aga no tõesti teeb oma tööd ja näed ei pea selleks üldse mingit põrguhapet sisaldama, nii et pärast aknad kaks päeva lahti peavad olema, et oleks okei jälle hingata seal ruumis, kus seda kasutati. Täiesti lõhnatu, täiesti ohutu, super!

Katlakivine kraan
Mõni hetk ja väike sorts katlakivieemaldajat hiljem
Enne
Pärast

Ahjaa veel väikese saladuskatte all – mandlilõhnalised asjad lõhnavad natuke liiga ebanormaalselt hästi. Kui käsitsi nõusid satun pesema, siis pärast seisangi keset kööki nagu mauk ja nuusutan oma käsi. Normaalne vend. Aga no mida ma teha saan, et see nõudepesuvahend niiiii hea lõhnaga on? Mitte kui midagi.

Kui te nüüd neid SAFE tooteid seal e-poes vaatate, siis näete ilmselt sedagi, kui mõistlikud on hinnad. Võttes arvesse kõiki neid sadat tervislikkuse ja ohutuse aspekti ning lisaks et nad päriselt toimivad ka. Ma arvan, et vaadake oma kodukeemiariiul kriitilise pilguga üle ja Medironist leiate kindlasti nii mõnegi parema alternatiivi 🙂 Ei pea üldse kõike korraga välja vahetam, ma ei ole siin kellegi käsi väänamas 😀 Aga iga väike asendus on juba sammuke paremas suunas, seda ma võin küll lubada.

*Postitus sündis koostöös Medironiga

Loe ka neid postitusi!

2 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Anneli 7. november 2021 at 17:14

    On tõesti päris head hinnad. Mul on kodus nagunii kõik tooted ökod/kõigevabad, aga alati valmis uutele toodetele võimaluse andma, eriti nüüd kus tooted otsakorral. Majas on paarikuune kassipoeg ja mul on hetkel tunne, et ma muud ei teegi kui ainult pesen-nühin-puhastan. Topib oma nina kõige kaugematesse, sügavamatesse, tolmusematesse pragudesse ja kogub sellega endale tolmurulle ninna ja muidugi tassib liivakastiliiva mööda elamist laiali, nii et hetkel tunnen end kui cleaning lady!

  • Avatar
    Vasta Eve 4. november 2021 at 22:29

    Sooduskoodi ka saaks? ?