JUMALAITA NIISAMA JUTTU

Abua

15. november 2021

Mu läpakas andis nüüd lõplikult saba ja ma ei osanud suure hädaga muud teha, kui telefoniga blogida nagu loom. Ma ei saa aru, mis värk sellega on, aga reaalselt ilma arvutita elamine on mulle nagu jäsemeta olemine. Jumala võimatu on telefoniga toksides midagi tehtud saada.

Üldse tundub, et kus on, sinna tuleb juurde. Mõtlen siis jamasid ? Mitte et kõik asjad kunagi ei laheneks, aga hetkel on küll selline tunne, et tahaks lihtsalt teki alla kaevuda ja mitte midagi teha. Võiksin ju teoreetiliselt koristada ja laste riideid sorteerida jne, aga lihtsalt mitte midagi ei taha teha. Õues on jääkülm, mu talverehvid pole ikka jõudnud ja ma ei kujuta ette, kui libe praegu üldse sõita on.

Seda jauru, et vannituba lihtsalt…konutab tühjana, ma isegi ei viitsi enam soiguda. Vähemalt naabrid said mis tahtsid ja enam ei käi siin mingit kolistamist ?

Muud mul miskit öelda ei ole. Isegi kui oleks, siis telefoniga trükkimine on sama mugav kui pea alaspidi jope selga ajamine, seega lugege see mu elumärgiks.

Väike meeldetuletus siiski kõigile, et iga jama saab ükskord läbi ja muutub lihtsalt selleks mälestuseks, mida sa naerdes meenutad, et issand mäletad, kui mul polnud arvutit, vannituba ja korter oli nagu seapesa. Ma nüüd ootan seda hetke tulevikust ?

Aaa üks asi veel. Mingi paar nädalat tagasi oli mul üli sitt tuju (obv ei mäleta enam miks). Just siis helistas mulle lambist see naisterahvas, kelle emale teie aitasite raha koguda, et ta saaks tuppa pesemisvõimalused. Igatahes ta lihtsalt helistas, et mind (ja no teid) uuesti tänada, sest ta just parasjagu oli ema pesnud ja mõelnud, et jumal tänatud, et see probleem lahenduse sai. Praeguste ilmadega oleks seda ju terrassil teha täiesti võimatu olnud ja mul läks kohe tuju nii heaks. Lihtsalt selle pärast, et…kellelgi on nüüd kaudselt tänu minule hästi ja vb ma ei olegi nii mõttetu piece of shit, nagu mulle vahepeal endale tundub ?

Nii et teine meeldetuletus ka – tehke vahepeal väikseid heategusid, need võivad ennast kõige sitemal hetkel meelde tuletada ja kohe läheb seest soojaks.

Also sorri, ma ei oska telefonist pilti lisada, nii et täna jääb selline pilditu lambipostitus ?

Loe ka neid postitusi!

16 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Susanna 15. november 2021 at 18:29

  Kui siin head tegemisest juba juttu, siis mina skoorisin täna Konverteris sinu koodiga nii hea diili, et oi bljä. Mees ütles ka, et nüüd hoidsime tänu mallukale nii palju raha kokku, et saaks või terve nädala takeawayd võtta ? Teen tänutäheks paarkend klikki kah ?

  • Mallu
   Vasta Mallu 15. november 2021 at 18:43

   Ooo mis ostsite ?

   • Avatar
    Vasta Susanna 17. november 2021 at 10:41

    2,2 meetrise söögilaua, kuhu kogu oma grande famiglia jõuludel ära mahutada (varem oleme klapplaua teisele otsa pannud?). Ja eks mida kallim asi, seda suurem rahaline võit see 10% tundub. Järgmisele kommenteerijale, et eks maitsed olegi nii erinevad, mis stiili ja värve oma kodus näha tahaksid ?‍♀️

  • Avatar
   Vasta P. 16. november 2021 at 00:46

   Hull Konverteri promo käib. Iga kord olen ka läind sinna vaatama, et kas midagi ehk leian sealt. No mitte midagi sobivat pole leidnud. Aga tahaks ka midagi sellist lõpuks leida, et vohh, just see mu kodust puudu oligi, just seda ma olen aastaid otsinud jne. KRt.

 • Avatar
  Vasta Marju-shmarju 15. november 2021 at 17:32

  Hea mõte – mõelda häid mõtteid ja teha häid tegusid, kui tuju viletsaks kipub minema. Jõulude ajal toda heategevust tehakse küll, aga hea on novembris (ja oktoobris ja septembris ja…) ka natuke teiste inimeste heaks liigutada end.

  • Mallu
   Vasta Mallu 15. november 2021 at 19:16

   Nii on jah!

 • Avatar
  Vasta T 15. november 2021 at 17:22

  Sul on Apple arvuti, eks? Ja mulle tundub, et juba mitmes viimase paari aasta jooksul (vbl mäletan valesti, ei viitsi kontrollida)… Lihtsalt mõtteks, et see arvuti maksab üliülipalju ja vastupidav ta ikka ei ole, äkki proovid osta seekord ühe kvaliteetsema PC? Mul juba 7 aastat Lenovo olnud ja pole katki läinud. Ma ei raatsiks elusees õuna peale nii palju raha kulutada, kui see mul 5 aastatki vastu ei peaks… Või siis kindlustus äkki ei aita sellega kuidagi?

  • Mallu
   Vasta Mallu 15. november 2021 at 19:17

   Tead,need kõik õnnetusega katki läinud. Mitte niisama

  • Avatar
   Vasta Kristine 16. november 2021 at 09:52

   Apple on supervastupidav ja töökindel arvuti. Mis puutub sellesse, et arvuti peaks vähemalt 5 aastat vastu pidama, siis kasvõi juba tehnilisest seisukohast on 5 aastane sülearvuti ikkagi täiesti aegunud tehnoloogia ja see ei peaks olema eesmärk omaette, kui sa sellest arvutist mingitki muud funktsiooni soovid saada peale postimehe lugemise. Kuigi mul on Mac ja on 7 aastane ja on ideaalses korras, samuti kõigil teistel, keda tean ja kellel Apple arvutid on. Seevastu mitu Lenovot või Delli on paari aastaga hinge heitnud. Ma olen tarkvaraarendaja ja mu arvutid peavad ikkagi vastu pidama keskmisest suuremale koormusele.
   Kui arvuti maha kukutada/vanni visata/peale valada asju vm ei pea ükski tänapäeval tavakasutajale mõeldud sülearvuti (ega ka PC) pikalt vastu.

   • Avatar
    Vasta S 16. november 2021 at 23:20

    Nõus. Mul oma ka 7 a vana MBP ja ei kipu välja vahetama. Kõvaketas sai suuremaks vahetatud ainult. Abikaasa Dell on vana juust ja välja vahetatud selle aja peale ammu.

 • Avatar
  Vasta Kkk 15. november 2021 at 17:17

  Kas kodukindlustus läpaka katki minemist ei hüvita kuidagi?

  • Mallu
   Vasta Mallu 15. november 2021 at 19:18

   Ma arvan, et ikka kindlustus aitab

 • Avatar
  Vasta Jaana 15. november 2021 at 16:45

  Mis sellest keissist sai üldse kus üks meesterahavas sulle toreda pakkumise tegi ja siis ta naine sind kohtusse andis ??

  • Mallu
   Vasta Mallu 15. november 2021 at 16:48

   Pole siiani midagi saanud?‍♀️

 • Avatar
  Vasta Lea 15. november 2021 at 15:33

  Ma kunagi pakkusin ühele emale, kes lapsi ja toidukraami autosse pakkis, et viin ise ta käru poodi (olin niikuinii sinna ju minemas). Väike asi aga nii hea tunne oli endal. See naine oli ka nii tänulik. Iga kord kui näeme, siis teretame:)

 • Avatar
  Vasta Ann 15. november 2021 at 14:42

  I feel u.
  Täna on see esmaspäev kuidagi eriti tumesinine ja tunne et üks jama ajab teist taga.
  Ootan koos sinuga tuleviku helgemat aeg.