KODU

kivist kodu süda*

19. veebruar 2022
dsc_0899-2-3623778

Kui ma aus olen, siis peale voodi veedan ma vist kõige rohkem aega enda kodus just köögisaare taga. Pole ka ime, sest selle peal valmivad kõik mu söögid ja lisaks on just siin kõige mugavam arvuti taga istuda. Ma ei kujuta ette, mismoodi see elamine praegu välja näeks, kui ma oleksin jätnud siia saare asemele söögilaua, nagu enne oli.

Hakkasin pilti otsima ja teate, mul vist ei olegi hetkel ühtegi näidata, sest vähem kui 24h peale sisse kolimist lasin juba köögi magamistoast välja tõsta – siis juba paningi saare “õigesse kohta” tagasi, kus ta muidu ka korteriplaani kohaselt olema pidi. Aga nagu te näete, siis see üldmulje oli väga…puidune. Ma ei ütle, et niimoodi ka tegelikult suurt viga oleks olnud, aga ma tahtsin heledamat üldmuljet.

Ehk siis kui mulle kirjutati Cosentinost ja küsiti, kas ma sooviksin enda köögis nende kivi kasutada, olin ma lihtsalt mega õnnelik! Eks kõik teavad, et kvaliteetne kivi on ilus, vastupidav ja ajatu. Ainukene asi on see, et tänu kõikidele omadustele on ta ka päris kallis. Kuigi jah, sellise asja ostadki ju väga pikaks ajaks ja kui tihti inimene ikka enda tasapindasid välja vahetama hakkaks. Mina ei kavatse seda igatahes mitte kunagi teha, sest ma olen sellega lihtsalt NII rahul!

Protsess ise nägi välja selline, et esiteks valisin ma välja kivi. Kuna tootja soovitas soojalt valida just Dektoni sarjast midagi, siis Dekton Rem tundus ideaalne. Ei, ärge nüüd uskuge, et ma selle valiku ise teha suutsin. Ma saatsin lingi homeinestoniale (kes on imelise maitsega!) ja palusin tal kivi välja valida. Ja kuna talle tundus Dekton Rem hea valik, siis kes olen mina, et selles kahelda. Nüüd saan öelda, et ta tegi õige valiku. Tulemus on piisavalt hele, kuid natukene hallikat annab asjale veidi võlu juurde.

Muidugi enne kui ma sain oma uut tasapinda nautima hakata, pidid kohale tulema ka Kivikoja mehed, kes kogu mu köögi millimeetri täpsusega ära mõõtsid ja mõni aeg hiljem selle paika panid. Töö oli kiire ja korralik ja tõesti mul oli tunne, et kogu mu kodu üldmulje sai sellega palju heledamaks, puhtamaks ja…minulikumaks. Heledaid toone on hea ju värvidega segada, nii sobib mu valitud roheline kenasti tasapinnaga kokku.

Ainukene asi, mida ma praegu tagantjärgi tarkusena muudaksin, oleks see, et ma oleksin pidanud laskma siia külje peale ka teha selle pealisplaadi natukene pikema, et ma saaksin ka sinna vajadusel ühe tooli panna. Siis mahuks saare taha korraga neli inimest istuma, praeguse kolme asemel. Mitte, et see nüüd nii suur asi oleks, aga jooksvalt on tundunud, et oleks justkui mugavam. Et kui keegi on saareehitusel, siis mõelge selle peale ka 😁

Mis minu meelest selle kivi puhul veel üli hea on – seda on imelihtne puhastada. Reaalselt on mu lapsed ju selle peal guaššidega värvinud, sinna plastiliini hõõrunud. Oleme seal joonistanud, lima teinud, toiduvärvidega mäkerdanud – absoluutselt iga mustus tuleb lihtsalt väikse puhastusvahendi ja lapiga hõõrudes maha. Lisaks ei pea ma muretsema, et kui keegi pastakaga eriti jõulisi pilte maalida tahab, et siis puidust laud kriipse-kraapse täis oleks. Kivi peale ei hakka miskit! Lisaks on see kuumakindel. Ehk siis kuum pann või ahjuvorm lihtsalt tasapinnale ja pole sinna alla midagi vaja, sest kivi talub kõik kenasti ära ega lähe koledaks.

Et jah, kellel on praegu köögi renoveerimine või ehitamine käsil, soovitan soojalt kivi poole ka vaadata. See on tõesti lihtsalt nii ilus ja mugav puhastada, et tasub oma hinna sajakordselt ära. Eriti kui teil on hunnik rokaseid ja kunstilembelisi lapsi 😁

*Postitus sündis koostöös Cosentino ja Kivikojaga

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar