AVALDAN ARVAMUST JUMALAITA KURB ON OLLA LAPSED

ausalt, mis inimestel viga on?

1. juuli 2022

Ma olen tihtipeale oma lugejatelt saanud sellist tagasisidet, mis paneb mind enda esiti ainuõigeks peetud ideedele teise pilguga otsa vaatama. Seega loodan jälle teie peale – seletage mulle ära, mis mulle arusaamatuks jääb. Või nõustuge faktiga, et see tõepoolest on enam kui absurdne, mis siin korteriühistus toimub. Ma olen esimest korda korteriomanik ja seetõttu alles esimest aastat pean korteriühistu jauramistega tegelema ja ma lihtsalt EI SAA ARU.

Loe ka neid postitusi!

36 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta M. 5. juuli 2022 at 15:27

    Kui keegi sinu ostetud mänguväljakul kaela murrab, siis tuleb sellest suur kohtuasi… Üks asi on oma koduhoovis kutsuda sõbrannade lapsed mängima ja kui midagi juhtub… siis ikkagi sõbrasuhted all. Võhivõõraga tuleb ikka tulejaht nagu nende lastaiaõpetajate vastu, kellel on õnnetused juhtunud.

    https://ttja.ee/ariklient/ehitised-ehitamine/avalikud-manguvaljakud

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. juuli 2022 at 15:37

      ega ma mingit plastist kökatsit sinna ostnud oleks – ikka samasuguse nagu mänguväljakutel loomulikult.

  • Avatar
    Vasta K 3. juuli 2022 at 14:31

    Meie aias oli ka röökiv lastepunt. Üks lihtsalt kisendas. Kargas batuudil ja röökis, semud liitusid huilgamisega. Kaklesid igapäevaselt, siis nutsid ja hüüdsid emmet. Endal olid siis lapsed väikesed ja mul oleks võinud nagu mõistmist jaguda, aga tõesti oli kurnav. Ma polnud enne nii metsikuid lapsi näinud. Võib olla neil naabritel sama trauma.

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. juuli 2022 at 09:19

      Ma ei tea, ma küll alles aasta seal elanud, aga selliseid metslasi ei ole näinud 😀

    • Avatar
      Vasta yxkb 5. juuli 2022 at 13:47

      Siin ka sama asi. Naabritel on aias batuut ja nende laps lihtsalt karjub täiest kõrist kui ta seal hüppab. Ja seda teeb ta õhtuti, nii kell 22 ja 23 vahel. Ja vahel liituvad veel teised lapsed ka, siis on tõesti selline lärm, et kass isegi ärkas mul toas üles selle peale. Ma ei kujuta ette, kui mul oleks väiksed lapsed, kes hommikul lähevad lasteaeda ja sellel ajal peaks juba magama… Aga mida sa kellelegi ütled – et lapsed karjuvad kõvasti? Kohe peetakse lastevihkjaks ja hulluks. Paar aastat veel on aega, siis vast on juba suurem ja enam see laps nii ei tee, aga mine tea.

  • Avatar
    Vasta H 2. juuli 2022 at 10:56

    Mul on sõber kes töötab vahetustega ja peab aeg-ajalt päeval magama. Ning teda ka häirib laste röökimine. Seega, saan aru.

    Kui oled korteri ostnud arvestuaega, et su magamistoa akna taga ei ole mänguväljakut, siis on õigus seda mitte tahta.

    Ise korterit ostes vaatasime ka kuhu poole aknad on, et poleks lärmakat mänguväljakut või sõiduteed või grillala.

    Kuigi meil ei ole ju laste mängu vastu midagi, aga samuti ei sooviks hetkel mingit atraktsiooni akna taha, mis veeeel rohkem lapsi ligi meelitaks. On küllalt kortermaju kus suured mängualad, aga sinna me ei kolinud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. juuli 2022 at 21:23

      No siin olid kiiged ja liivakast

      • Avatar
        Vasta Vaike 3. juuli 2022 at 15:08

        Mind häirib iga krõps magades. Selle järgi peaksin elama metsas, kus ükski lind ka ei laula. Mind aitavad kõrvatropid; saan mina magada ja naabrid elada. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 1. juuli 2022 at 23:29

    No.. mina olen oma majas ühistu tegevjuhataja. Ja sellistes olukordades on ALATI! kõige parem igaühega eraldi näost näkku rääkida. Mõni kujutab vb ette, et tahad ei-tea-mis-asja sinna ehitada, mingit üldmeili lugedes väga paljud(lausa USKUMATULT paljud) lihtsalt ei süvene- Sa ütled et liumägi ja väike mängumaja- nemad mõtlevad: wtf, miks ma pean maksma mingi sellise asja eest(ja ei, see ei loe, kui oled isegi spets kirja pannud, et oled nõus selle eest ka ise maksma ja tema ei pea) ja hakkab kohe leiutama põhjusi miks seda mitte teha; et plaanid mingi monstrumi sinna ehitada, vb ei meeldi välimus, paistab aknast liiga palju, varkab lillelõhna, mida iganes.
    Igatahes, mõtle välja kõik plusspooled, mis sellel võiks olla just nende otsustajate naabrite jaoks(lapsed ei otsusta), nt. et mängumaja annab lastele sihitumat tegevust, mängivad seal kodu v poodi vmt., st, et mäng on just vaiksem, kui niisama hoovi peal jooksmine, majake varjabki hoopis veidi meid jooksmismänge ja lärm ei jõua nii palju nendeni. Juurde panete sildi, et võõras ei tohi tulla(teil ju nagunii aiaga hoov ja ma ei kujuta ette palju seal päriselt täiesti võõraid käib, ja võõras ei ole siinkohal ju laste sõbrad, kes on kutsutud).
    Mis see ütlus oli midagi mesilaste ja mee ja meelitamise kohta 🙂
    Jõudu muidu, mul on olnud fantastilised 8 aastat kogemusi naabrite veenmisel 😂

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. juuli 2022 at 09:52

      Meile öeldi, et tehakse ühistu koosolek, eks ma siis seal räägin. Juba sain ka esimese kirja, et KES MAKSAB??? 😀

  • Avatar
    Vasta Immanuel 1. juuli 2022 at 17:28

    Aga äkki mõtletegi laiemalt? Teil paistab pildi järgi otsustades üsna suur ja lage õueala olema. Tee ettepanek korraldada mõttetalgud, kuidas seda paremini kasutada. A´la lastele mänguväljakuke, pensionäridele paar pinki puu all istumiseks jne

  • Avatar
    Vasta Maire Leidma 1. juuli 2022 at 17:23

    100% sinu poolt
    Kas neil kes kilkamist pelgavad endal lapsi pole või? Kurat,kui laps ei tohi enam laps olla siis mingu kuhugi metsa need oinad ja ostku endale nukk kaaslaseks

    • Avatar
      Vasta Kristine 5. juuli 2022 at 11:09

      no täpselt sellise suhtumise pärast ei saagi ju mitte ühtegi sõna öelda ega kõigiel sobilikku elukeskkonda luua .. “oo oinad mingu metsa” … halloo .. korermajad/ridaelamud ei ole ainult laste kodud ju, ja lastetud täiskasvanud ei pea ju ka ilmtingimata metsas elama.. eks seal on ka vahe kilkamisel ja naermisel ja mingil röökimisel, sellist suhtumist ei tohiks ka olla, samamoodi ju võivad lastega pered rahulikult omale eramajad/metsamajad osta ja seal siis kisada palju torust tuleb…

  • Avatar
    Vasta Gerli 1. juuli 2022 at 17:05

    Mõned aastad tagasi soovisin Tartus midagi sarnast. Meil on ka mitme maja peale suur muruplats ning soov oli sinna väike mänguväljak rajada. Selgus, et see polegi nii lihtne 🙂 Sellisele mänguväljakule kehtivad oma nõuded ning lisaks peab keegi selle eest (st korrashoiu) ka vastutama.
    Kui tulevikus nt liivakast tagasi tuleb, siis sellele saab katte peale panna, et kassid ei käiks.

  • Avatar
    Vasta Naaber 1. juuli 2022 at 14:26

    Meil kõrvalmaja hoovis on mänguväljak ja kiiged jne paigaldatud ja muutus küll lärmakamaks hoov peale seda. Varem käisid lapsed mängimas rohkem mänguväljakul (mis asub ju reaalselt nii sinu kui minu maja kõrval ja on väga adekvaatne), nüüd aga on oma hoovis ja kuna vanemate silme all, lastakse lastel seal vahel isegi südaööni kilgata. Mina vastaks ka ei, kuna mind on korduvalt välja vihastanud kui lapsed hoovis ikka mängivad kui juba uneaeg võiks olla või kui näiteks üritan oma beebit magama saada ja pool alevit on hoovi kokku kutsutud mängima ja hull kisa käib. Oleks, et maja kõrval poleks mänguväljakut, aga seal on väga korralik. Kui poleks, siis vastaks jah. Enda lapsed eelistavad mänguväljakul käia, kuna seal palju ägedamad atraktsioonid ja rohkem neid nind see on reaalselt mingi 10 sammu majast.

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. juuli 2022 at 09:54

      No esiteks see lagunev mänguväljak teisel pool maja just “väga korralik” ei ole. Ja teiseks ei ole meil hoovis iial pool alevit olnud -ei usu, et ka üks liumägi nii ahvatlev oleks, et pool laagrit kokku meelitaks.

      • Avatar
        Vasta Naaber 6. juuli 2022 at 16:12

        Seda lagunevat mänguväljakut on igal aastal hooldatud ja uuendatud, atraktsioone välja vahetatud jne. Sinu plaanitav uus mängumaja on aasta pärast sama lagunev kui see suur mänguväljak või veel rohkem kui selle eest korralikult hoolt ei kanna. Teie maja hoovis juba praegu käivad vahel mängimas meie ja meie teise naabermaja lapsed ja on seda aastaid teinud. Pool alevit see muidugi pole, aga piisavalt, et häiriks.

        • Mallu
          Vasta Mallu 6. juuli 2022 at 16:28

          Mind küll sellised asjad ei häiri

  • Avatar
    Vasta Kristine 1. juuli 2022 at 12:40

    Tead, sina vaatad seda ainult lapsevanema mätta otsast. Jah, see oli kena pakkumine ja ma isiklikult ka probleemi ei näeks, AGA mina praegu kammin oma uues kodus KV-d, sest meie ridaka tagahoovides on lärm täiesti käest ära läinud. On teatud kontingent lapsi, kes röögivad, nagu kedagi tapetakse, ükskõik, mis mäng neil parasjagu pooleli on. Jah, lapsed kilkavad ja naeravad ja see on ok ja ei sega. Aga see arutu kisendamine hakkab vaikselt lolliks ajama juba. Kõik me peame siin koos elama, kas on nii raske leida kuldne kesktee, et 7 aastasele lapsele nt selgeks teha, et naera, räägi, aga palun arvesta teistega ja ära röögi nsgu metslane. Alguses ma tõsimeeli arvasin, et on vaja hakata kiirabi kutsuma. Aga seda ei saa ju kellelegi öelda, sest siis oled lastevihkaja, kes peab omaette metsa kolima, kui sooviks omas kodus oma mõtteid kuulda.

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. juuli 2022 at 12:42

      No ma mõistan, et selline asi ei meeldiks kellelegi, aga meil päriselt ei ole siin sellist metslaseröökimist. Aga eks ikka joostakse ja kilgatakse. Ma elan esimesel ja ma kuulen kõike kenasti, ometi ei häiri üldse nii hullult, ma ei pane isegi tähele (vb see on see, kui kolm last enivei kodus :D). Aga tundub veits absurdne arvata, et üks väike liumägi ja mängumajake nüüd seda laste kisa volüümi jubedalt tõstaks :D?

  • Avatar
    Vasta Maris 1. juuli 2022 at 11:19

    Ma arvan, et sa pole kõigi korterite käest eraldi küsinud, sest meie kuuleme selkest esimest korda, läbi sinu blogi. Meie korteri omanikud oleks kindlasti nõus kuna nad on väga lapse sõbralik perekond. Lärm on igal pool, eriti suvel. Lihtsalt lapsevanemad peaks seda öörahu aega lastele seletama😇

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. juuli 2022 at 11:35

      Ma saatsin ühistu meilile kirja, sealt jah olen saanud viis vastust: kolm eid ja kaks jaad 😀 Aga ma ei teagi mitu jah sõna mul vaja oleks, et see püsti panna 😀

  • Avatar
    Vasta Vaike 1. juuli 2022 at 11:17

    1992 ei olnud kellelgi veel jaksu selliste asjadega jaurata, panid väljaku püsti, kui seda endale lubada said, ja valmis. Nüüd on elu nii hea, et ei tea, mida igavusest ära teha ja kuna ise midagi teha ei viitsi, siis no vastu võiks ikka olla. Kõigele. See on seesama teema, et kurk olgu eestimaine, aga tai pohh, kui Luunjal kasvab ja valgusreostust põhjustab. Las kasvab kuskil Poolas, siis on jälle hea iriseda, et töökohti pole jne. Hoovi tulgu parkla!

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. juuli 2022 at 11:36

      Meil on hoovist poole suurem parkla ka olemas :D!

  • Avatar
    Vasta Bets 1. juuli 2022 at 10:20

    Krt ma pigem mõtlen, et tited võiks majade läheduses just palle mitte lennutada ja pigem kiikuda või liugu lasta ja kodu mängida!

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. juuli 2022 at 11:14

      Meil hoov nii suur, et jalkat taotakse siin küll, aga pole isegi näind, et kellegi akna lähedale lennanud oleks 😀

  • Avatar
    Vasta Janika 1. juuli 2022 at 10:13

    Ma arvan ka, et need teised, kes ei olnud nõus, kardavad, et lärm läheb hullemaks ja siis äkki tulevad ka n-ö võõrad lapsed sinna ja siis ainult kisa ongi ja sellepärast ei taha. Mul lastetu sõbrannal on hoovis palju tegevusi lapsele ja ta ka kurdab, et nii jõhker kisa on kogu aeg ja on terve suvi seepärast tige.

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. juuli 2022 at 10:45

      No lapsed kisavad nagunii siin. Nii omad, kui kõrvalmajade omad 😀

  • Avatar
    Vasta Hanna 1. juuli 2022 at 10:09

    Kas teil see ühine hoov kuidagi korterite peale jaotatud ei ole ära? Ma mõtlen selle all seda, et kas sa nt enda lastele ei võiks seda mänguväljakut osta? Ja kui mõni naabri laps tahab ka liumäest lasta, siis las lasku? Ma pole korteriomanik olnud, seega pole aimu ka kuidas need reeglid on, vb on see eriti loll idee 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. juuli 2022 at 10:11

      Nagu ma aru saanud olen, siis igaühel on oma korter+terrass – ülejäänud hoov on lihtsalt kõigi oma. Muidugi ma ei tea jah, et kui ma enda lastetoa akna taha platsile selle paneks, kas keegi käsiks selle siis maha võtta v 😀

      • Avatar
        Vasta Mari 1. juuli 2022 at 14:24

        Sa paned akna taha mänguväljaku, naaber pargib enda akna taha kaks lössis ladat, ülejärgmine teeb discgolfi raja jne jne.

        Ma saan su kavatsusest hästi aru, aga kui sulle on kolme jahi pealt isetegevus lubatud, siis on ka teistele. Ükskõik, kas sinu kavatsus on üllam või mitte.

        • Mallu
          Vasta Mallu 1. juuli 2022 at 16:37

          Ma ei ole ju mingit isetegevust teinud – küsisin korteriühistust😄 kas see on isetegevus v? Seisvaid autosid on parklas muide ka, mitte minu omi 🥲

  • Avatar
    Vasta Mirjam 1. juuli 2022 at 09:59

    Minule tundub, et mida vähem lastel tahtmist seal olla (mängida ja joosta) seda parem osadele inimstele, sest noh siis ju vaiksem. Meil kunagi üks naaber karjus lastele, kes samuti majataga hoovis (suletud hoov) mängisid, et mida te lõugate siin. Tänapäeval lastel ei lasta olla lapsed ja tahetakse hirmus vaikseid lapsi. Ja siis nutavad, et lapsed ei oska olla lapsed ja on ainult arvutis. Camoooon noh.

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. juuli 2022 at 10:06

      No selles suhtes, et nad mängivad siin hoovis nagunii iga päev. Et ma ei usu, et see mänguväljak lärmi suuremaks teeks, tase oleks ikka sama 😀

    • Avatar
      Vasta Joel 1. juuli 2022 at 13:04

      Mv.. nagu ma olen aru saanud? Loe oma notariaalset lepingut mis sinu oma on ja mis on ühistu oma. Kui ühistu loata paned üldalale mänguväljaku ja sul pole kōigi elanike luba selleks, sest üldala on kōigi oma, siis on tegemist loata paigaldamiseta ja ese tuleb eemaldada.

      • Mallu
        Vasta Mallu 1. juuli 2022 at 13:11

        Konkreetselt seda ju kirjutasingi, et hoov on kõigi oma, mida sa närvitsed nüüd 😀 Kuigi jah, suht normaalne oleks tulla laste liumäge lammutama, sest… Tahad 😀