Uncategorized

legolilled ja marineeritud munad ja.. soig

31. detsember 2022

(Sorri, mul viimasel ajal on selline värk, et kirjutan postituse valmis, siis tunnen, et see on nii lamp ja mõttetu ja jätan selle mitmeks päevaks pooleli, lootuses, et mul äkki mingi hea point ka lõpuks pähe tuleb ja siis…unustan. Ehk siis praeguseks ei ole vist keegi enam haige, lihtsalt minu nullenergia on säilinud. Asi võib vabalt selles olla, et ma olen ennast lihtsalt nii vähe liigutanud, et mu keha arvab, et ma olen surnd või miskit…Reaalselt tahaks mäletada, mis tunne oli hommikul nii ärgata, et ihus oleks eluvaimu ja teotahet. Teab keegi, kust saada??)

***

Kas keegi palun seletaks mulle, mis pagana viirused praegu ringi liiguvad? Mai tea, kaua ma juba praeguseks vindunud olen, aga siiani on nii olnud, et kui juba tundub, et hakkab eluvaim sisse tulema, siis järgmine hetk on kehas null energiat. Kuigi näiteks palavikku pole, siis pea valutab, kõht valutab, selg valutab. Ninast voolab nonstop tatti, aevastan, silmadest jookseb vett. Süda on juba paha sellest tundest. Ja enne kui te küsite – jah, ma olen teinud nii covidi- kui gripitesti, mõlemad olid negatiivsed.

Irooniline on muidugi see, et ma paar nädalat tagasi ütlesin naljaga, et oh nii hea oleks haige olla, saaks rahus lebada ja lamada. Ma vist lähtusin sellest, et tavaliselt on nii olnud, et jääd haigeks, oled paar päeva haige ja siis jälle okei. Aga nüüd, MISASI SEE ON?! Ja ma ei tea isegi, kas ma saaks öelda, et ma otseselt haige, sest palavikku ju nt pole, aga arvestades seda, et ma minutis kuus korda tatti pritsides aevastan, see vist just eriline tervisest pakatamise sümbol ei ole. Eriti see energiapuuduse osa. Vahetasin ükspäev voodipesu ja kui ma sellega ühele poole sain, oli tunne, nagu ma oleks maratoni joosta üritanud.

Lapsed ka juba enam vähem fine (vahepeal keegi korra köhib nagu hobune vms) ja Lende suudab iga päev mingi 11ni magada. See tundub ka endiselt nagu mingi haigusevimm, mis kuskil sees on. Kuigi nad ikka tegutsevad ja mängivad jne. Nii et ausalt ma lihtsalt ei tea ja tõesti lihtsalt ei viitsi enam.

Ma tahaks, et mul oleks siia lõppu midagi huvitavat ka kirjutada, aga no pole midagi öelda. Peale selle, et ma sain eile kaks lego lille kokku ja olen seoses sellega saavutanud oma paari nädala tegevuse haripunkti. Samas ei saaks öelda, et nende legolillede kokku panek tore ei oleks olnud. Muidu lapsed oma asjad alati lammutavad laiali ja seega tundub kokku panemine täiesti mõttetu. Lilled panin aga lastetuppa kapi otsa ja sisekujunduselement missugune 😁

Muuseas, kes ka neid lilli endale tahab, siis ma tiktokis nägin, et neid saab aliexpressist ka tellida ja umbes kolm-neli korda odavamalt, kui neid päris legosid. Ma ühe kimbukese testimise pärast tellisin endale ka, eks siis annan teada, kas on väärt kraam või mitte.

Üks imeline asi, mille ma veel tiktiktokist ära õppisin, on marineeritud munade tegemise. Need on NIII HEAD, et ma teen täna ka ühe laari, kui huvi on, siis võin teile ka näidata (mitte, et tiktokist vaadata ei saaks, aga no las ma teen ennast ka huvitavamaks, kui ma tegelikkuses olen).

Loe ka neid postitusi!

10 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta hets 9. jaanuar 2023 at 14:28

    Kusjuures väga huvitav, mul endal oli just äsja sama jama. Ja seejuures ma olin vaimselt ka nii koomas. Mul pole hetkel kindlaid töötunde, pean lihtsalt ühe freelance töö “projekti” kindlaks ajaks valmis saama, aga no kurjam, tähelepanuvõime täitsa nullis. Ja olingi sunnitud tähtajapikendust küsima, see ei ole normaalne, et ma täiskasvanud inimesena ei suuda üldse asju teha niiviisi. Samamoodi ka, et palavikku polnud, aga pea valutas ja ilge väsimus oli. Ja noh, ma rohkem ei jätkagi, sest sinu kirjeldus oli jumalast sama mis mul toimus. Jube lihtsalt. Nüüd viimased paar päeva olen jälle normis.

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. jaanuar 2023 at 14:47

      Ma ka õnneks elasin selle taudi üle :D!

  • Avatar
    Vasta Kaisa Sein 1. jaanuar 2023 at 04:07

    Oh, ma tahaks ka hommikul tõusta normaalsel ajal, puhanud ja valmis uueks päevaks. Ma ei tea, miks ma seda ei suuda. Ravimid?

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. jaanuar 2023 at 14:10

      elujõudu uueks aastaks meile kõigile! 😀

  • Avatar
    Vasta Tiina 31. detsember 2022 at 21:57

    Pole lapsi ja pole see aasta kordagi haige olnud, vahel hakkab lausa imelik lugedes, kuidas 90% Eestisr koguaeg haige on

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. jaanuar 2023 at 00:27

      Ma ise ka omast arust nii harva haige muidu, sp praegu oligi lausa imelik 😄 aga kui lapsi pole, siis tõesti lihtsam mitte saada 200 erinevat viirust iga päev koju endale 😄

  • Avatar
    Vasta Meeri 31. detsember 2022 at 17:08

    Tundub, et läbi laste need haigused peamiselt levivad see talv jaa. Tööl ka enamus, kellel lapsed, täiesti rivist väljas olnud või hetkel on ja osadel ka mitmes ring juba.
    Ise tegin gripivaktsiini ja pole siiani veel midagi külge saanud, kuigi paljudega kokku puutunud ja sõidan igapäevaselt bussidega.

  • Avatar
    Vasta Marili H. 31. detsember 2022 at 16:03

    Me ka pesamunaga tôbised juba pikemalt. Tatisest ninast on niiii siiber 🤮
    Iga hommik loodad, et on möödas, aga eiii.. 😫

  • Avatar
    Vasta Kairixxx 31. detsember 2022 at 14:38

    Praegu ongi nii haiged viirused liikvel. Meie peret külastas sarnaste sümptomitega viirus, mina mehega ei jäänud haigeks, lapsed aga küll. Kahel lapsel kuni 40 palavik, köha, jõhker nohu, silmapõletik vms ja kõhust käis ka miskit läbi. Ühel lapsel said testid tehtud- A gripp. Niiet me tituleerisime selle viiruse A-gripiks. Vb osadel testid lihtsalt ei näita.
    Üks laps magab siiani hommikuti 11-ni, ka ilmselt alles viirusest kurnatud.
    Kiiret taastumist teile ka!

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. detsember 2022 at 14:53

      me testi tegime, aga olid negatiivsed, nii et ma ei tea. Lende täna jälle magas 11ni 😀