Uncategorized

kas keegi teab mõnda rassisti v? oleks üks kiire küss

29. aprill 2024

Mina ei tea miks ja kuidas, aga meil oli Märteniga ükspäev selline arutelu, et mina hakkasin mõtisklema selle üle, et kas rassistid ise arvavad, et sõna “rassist” on solvav? Või on see nende arust täiesti tavaline ja positiivne sõna, mida omadussõnana kasutada? Et noh umbes stiilis: “Tead, see Kaie meeldib mulle inimesena väga! Ta on tulihingeline rassist ja väga sõbralik naine!”?

Loe ka neid postitusi!

5 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Paula 6. mai 2024 at 22:22

    Mu kasuvend on. Päris hirmus. Ta on öelnud, et kui mul peaks olema mingi välismaalasest mees, (kõige hullemas olukorras mustanahaline), siis ta ei tunneks mind enam. Mina hakkasin sellise jutu peale naerma, arvasin, et ta teeb nalja. Aga siis talle otsa vaadates, sain aru, et ta mõtleb päriselt. Küsisin siis, et mis värk tal selle rassismiga on… Seletas seal midagi, aga kõige enam jäi meelde, et ta läks endast välja lausa ja üritas võimalikult kiiresti selle teema lukku panna. Lõpetuseks veel ütleski, et ta läheb ainult “neegri” peale mõtlemisest juba mega närvi. Rohkem pole kunagi vist teemat arutanud.

    • Avatar
      Vasta Serika 7. mai 2024 at 11:28

      Minu kasuisa kunagi seletas…. Rootsis on kõige suurem rassist just sisserändurite osas see kes teenib ausalt seal leiba ja maksab makse. Ja eks see kehtib ka vastupidi. Aga eestis täna enam õnneks sellega pole väga kokkupuutunud. Kuigi kunagi oli mul üks sõber kes sai meeega vihaseks kui ta naine ostis nende lapsele mustanahalise nuku tütre soovil.

  • Avatar
    Vasta meow 29. aprill 2024 at 22:36

    Minu isa. Vihkab idanaabreid ja… uhke selle üle 😂 mingid nahavärvid teda ei huvita

  • Avatar
    Vasta Lugeja 29. aprill 2024 at 18:15

    Mina tean! Nädalavahetusel just taaskogesime.
    Ja need vanema põlvkonna rassistid ennast ise nii ei nimeta. Nad lihtsalt rõhutavad, et nad on konservatiivsed.

    Ja see on ikka nii hull, et nad ei tule isegi oma täiskasvanud lapse sünnipäevale, kui teavad, et meie ka tuleme. (Mu laps tumedamat tooni).. ehk et nad ei saa isegi ühes ruumis viibida. Väga raske elu neil, ma ütleks..

    • Avatar
      Vasta Laura 30. aprill 2024 at 12:24

      Mis inimestel viga on?! Keda huvitab NAHA värv?! Ajuvaba lihtsalt. Mul on inimestest kahju, kes nii ignorantsed ja kitsarinnalised on.