Uncategorized

Mari ja tema seiklused*

24. mai 2024

Minu meelest Mari sündis alles mingi üleeile, aga tegelikult tundub mulle, et kui ma veel ühe korra silma pilgutan, võtab ta juba kuskil pangalaenu ja läheb üksinda ümbermaailmareisile. Lihtsalt harjumatu, kuidas nii väikesest lapsest saab tasakesti jumala mõistlik ja adekvaatne inimene, kellel on “oma elu”. Omad sõbrad ja tuttavad, mitte enam ainult minu sõbrannade lapsed, omad tegemised ja omad käigud.

Ja just nendest käikudest ma täna rääkida tahangi, sest Mari on mul vahepeal siin pea halliks ajada suutnud oma käimistega. Nagu ma rääkinud olen, siis lapsed on minu ja Kardo vahel pooleks jagatud nädal ja nädal. Küll aga on seal selline vangerdus, et üks päev nö lapsevabast nädalast võtame ikka lapsed enda juurde, et laste nägemisse liiga pikk paus ei jääks. Väiksematega on lihtsam – need toome ise lasteaiast õigesse koju. Mari peab aga ise meelde jätma, et kuhu ta parasjagu tulema peab ja mõnikord läheb nii, et tal ununeb ja võtab suuna vale vanema poole.

Ükskord alles oli nii – vaatan mina kella ja mõtlen, et huvitav kaua see Mari täna koju tuleb. Tahtsin talle söögi ette anda, enne kui teistele järele lähen. Ootan ja ootan ja ootan. Telefonile ka ei vastanud keegi. Lõpuks tuli meelde, et mul on ju FindMyKids äpp, sealt nägin, et inimene on rahumeeli juba tund aega Kardo juures olnud. 

Kui te küsite, et miks Kardo mulle ise ei helistanud, et laps “valel päeval” seal on, siis Mari on nii suur, et ega me keela teda nagunii sinna minemast, kus ta parasjagu olla tahab. Vahet pole, kelle nädal parasjagu on. Ja vahepeal ta lähebki emma-kumma juurde, kus parasjagu väiksemaid ei ole, et rahu ja vaikust nautida. Seega ei osanud ka Kardo aimata, et ma tegelikult Mari koju ootasin, nagu loll 😁

Veel alles eemine nädal oli sama asi. Mari peaks ammu kodus olema, telefonile ei vasta ja FindMyKids näitas, et Mari on hoopis Järve Keskuse kõrval bensukas. Kuna ta oli mitu päeva rääkinud, et seal müüakse mingisugust jube head jääjooki, siis tegin omad järeldused, et küllap ta siis seda ostma läks, kui äpp seda asukohaks näitas. Ja nii oli kah. Äpil on nimelt selline funktsioon, et ma saan veits aega kuulata lapse telefonist kostuvat ümbrust. Seega kuulsin, kuidas ta sõbrannaga juttu puhus. Teel koju, bussis, ta märkas, et ma helistanud olen ja võttis minuga lõpuks ühendust.

Et siis jah, kellel veel seda äppi pole, siis ma soovitan tõmmata. Mul on nii palju kordi seda vaja olnud, sest Mari telefon on kogu aeg hääletu peal ja mul on niimoodi tema käikudest palju kergem sotti saada. Mitte, et ma keelaks tal kuskil mujal olla, aga endal ikka süda rahul, kui täpselt tean, kus ta parasjagu asub.

Kuidas teie lapse käikudel silma peal hoiate? Ja kas olete juba FindMyKids äppi katsetanud?

Ps! Koostasime koostöös FindMyKids äpiga ka laste ohutust ja iseseisvust puudutava uuringu ja sellele saate vastata SIIT LINGILT!

*Postitus sündis koostöös FindMyKids äpiga!

Loe ka neid postitusi!

8 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Vaike 25. mai 2024 at 12:50

  Minu arust peaks perepakettidel see võimalus olema, et lapse telefon heliseb ka siis, kui on hääletu peal. Kolleegil on Tele2-s vist äkki see funktsioon. Äpile lisaks kasulik lahendus.

 • Avatar
  Vasta Sisi 25. mai 2024 at 11:10

  Mina kasutan seda äppi juba mitu aastat ja no see on parim asi maailmas.
  Meie jaoks üks enim kasutatavaid funktsioone on see “send a signal”. Vahepeal unustas lasps ennast trennipäevadel arvutitaha ja ei vaatanud kella, telefon hääletu peal. See funktsioon laseb telefonist kõva pininat ka siis, kui see on hääletu peal ja püüab lapse tähelepanu kui teda kiiresti vaja kätte saada on.

 • Avatar
  Vasta G 24. mai 2024 at 21:52

  Minul on see äpp aga see ei toimi eriti hästi 🙁 Pooled korrad näitab aiateibaid 😀

 • Avatar
  Vasta RM 24. mai 2024 at 19:46

  Meil on peres kõigil Iphoned ja lastel siis juba seadistamisel märgitud, et nad lapsed ja vanematel on õigus teatud tegevusi kaugelt juhendada. Ehk siis nii ekraaniaeg ja selle piirangud on vanema kontrolli all ja find my phone rakenduses on ka näha, kus lapsed on. Ümbrust küll kuulata ei saa, aga telefoni saab kisama panna, kui see muidu hääletu on, et laps kõnele vastaks. Ehk siis Iphonede vahel selline hea asi juba sisse-ehitatult olemas 🙂
  Aga kindlasti vajalik igal juhul omada ylevaadet, et kus laps on, kui teda tabada ei õnnestu. Ei teagi, kuidas meie vanemad kunagi nii said elada, et polnud aimugi, kus lapsed on ja mis teevad 😀

 • Avatar
  Vasta Laura 24. mai 2024 at 18:30

  Kõigil peres iPhone’id ja seal loodud pere grupp, mida saame kõik jälgida. Nii näeme, kus laps on või kui telefoni kuhugi unustab/kaotab, saame minna järele 😄

 • Avatar
  Vasta Krr 24. mai 2024 at 18:03

  Kasutan ka seda äppi – tõesti on hea, kui see töötab. Nimelt ühe lapsega see lihtsalt ühel hetkel ei töötanud enam – asukohta ei näita. Olen mõlemas telefonis kõik üle vaadanud. Isegi äppi maha installitud ja algusest peale kõik teinud – ikka ei midagi. Ei tööta ka Google asukoha jälgimise funktsioon. Ja välja mõelda ei suuda, kus kala on… Vähemalt töötab see funktsioon, et lapse telefoni valju heli saata, kui ta kõnele ei vasta (see on nii hea funktsioon, sest nad ei vasta kunagi 🙂 ).

 • Avatar
  Vasta Karin 24. mai 2024 at 17:53

  Kunagi oli see FindMyKids äpp, mis kellaga oli ùhendatud, see näitas kyll meil umbluud. Nüüd väiksemat last jälgin sellise äpiga: Life360 ja suuremal on snapis pandud, et näen teda kus on (kuigi vahest paneb ka see segast) 😄

 • Avatar
  Vasta Kristi 24. mai 2024 at 17:52

  Pluss veel see, et kui telole ei vasta siis saab sealt äppist kõva heli lasta,mida kindlasti kuulda on ja siis helistab tagasi 😀
  See äpp ammu juba kasutuses ja nii rahul!