Uncategorized

mis värk nende meeslastega on?

17. juuni 2024

Eile jäi mulle ühes FB grupis silma mingi naisterahva kirjutatud teema oma mehest. See pole just kuigi ebaharilik, et naised netis oma meestest rääkida tahavad, aga ma ausalt lugesin seda kolm korda ja üritasin aru saada, et mis kuradi nali see on. Teema ise oli siis selline:

Loe ka neid postitusi!

18 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Jelisaveta 17. juuni 2024 at 21:46

    Sarnane jutt tõesti levis naljana aastaid tagasi – mees on eemalolev ja mõtlik, vist on lahkuminek, tegelikult mõtles oma katkisele rattale vms.
    Olen oma mehega 13 aastat koos olnud ja pole teda veel kordagi nutmas nǎinud. Kahtlen, kas kunagi näengi and I’m fine with that. Ma ei oska nutvate inimestega mitte midagi pealegi hakata. Ise nutan häda pärast matustel või kui ikkka suuur-suur magamatus kohtub suure paksu probleemiga, siis pigistan ka pisara välja. Ehk nutta mulle ei meeldi, aga vahel kadestan ka teisi, kes suudavad nii oma pingeid maandada. Ma lihtsalt lähen külmkapi juurde ja mugin pinged pekiks.

  • Avatar
    Vasta Kats 17. juuni 2024 at 21:30

    Mul ex oli selline tönnija kui ta tundis et minust enam jagu ei saa. See oli tema viis minuga manipuleerida. Algul oli kahju küll. Aga hiljem suhtes juba hakkasin kõva häälega naerma 😀😀😀😀 ei toiminud enam see minu puhul.

  • Avatar
    Vasta Nutja 17. juuni 2024 at 13:51

    Hämming… Miks sa arvad, et ta sellepärast nutma hakkas? Ma küll selliseid mehi ei tea, tean neid, kes viimse piirini püüavad “mehed” olla, sest mehed ju ei nuta. Mul on küll hea meel kui inimesed julgevad olla nemad ise ega pea kartma sinu-suguste “reegleid”, et kuidas istuda ja astuda ja olla. WTF?

  • Avatar
    Vasta Tyy 17. juuni 2024 at 13:29

    aga kõige selle juures ta ei lalise nutta.
    Tundlik nuttev mees on miskit, mis ei ole siin Eestis tavapärane ja eks see
    jätab temast imeliku mulje tõesti. Lohutamise vajadus sõltub ikka olukorrast.
    Lähedase kaotus on kõigile mõistetav, aga pisike ebaedu või oma tahtmise
    mitte saamine on tõesti nutuks kohatu ja lapsik.

  • Avatar
    Vasta Tyy 17. juuni 2024 at 13:14

    a mina ei usu kohe üldse, et see lugu päriselt oli. See on liiga äärmuslik … Pigem keegi tegi seltskonnas nalja ja ootavad seal reaktsioone. No ja seda nad ju ka said.
    Teema kui selline, kus mees on nagu laps ja naine emme on küll olemas ja selliseid kohates võtab ohkama või silmi pööritama. Sama on emadega, kes täisealisi tervisest pakatavaid mehi hooldavad. Siin kohal on aga olemas variant , et alati pole puue silmaga nähtav ja hoolitsus on vajalik. Mul on kodus poeg, kes füüsiliselt tugev aga kordinatsioon kehvake , tasakaal teatud tegevustes null. Loomult abivalmis aga samal ajal lapsemeelne ja ära kasutatav. Ometi pole ta emotsionaalselt tasakaalutu, pigem hästi leplik ja rahulik ka kriisi situatsioonides. Tal on omad nõrgad hetked ka , kus satub paanikasse ja siis on vaja minu abi et teda sellest välja tuua. Õnneks on need väga üksikud juhtumid elujooksul.

  • Avatar
    Vasta Tikker 17. juuni 2024 at 12:32

    Raudselt fake postitus. No sorry, ei usu seda 🤣

  • Avatar
    Vasta Kats 17. juuni 2024 at 11:21

    Olen kunagi sarnast naist näinud, kes oma meest kohtles nagu last. Küsin ninnu-nännu häälega, et kas tõstab talle toidu taldrikusse jahtuma, ega tal õues külm ei ole, kas sääsed häirivad teda, ega ta juba väsinud ei ole ja peaks äkki koju tuttu minema jne. Ehk siis selliseid naisi on olemas küll, kelle jaoks mehed on tited, selle paari puhul tundus mees täitsa mõistlik olevat, aga naine kohtles teda ikkagi nagu tegu oleks debiilikuga.

  • Avatar
    Vasta Ella 17. juuni 2024 at 11:14

    mu meelest oli see ka mingi netis ringlev nali. mees just ükspäev näitas mulle seda, püüdes selgitada, et kui ta on teinekord keskmisest vaiksem ja mõtlikum, siis suure tõenäosusega ei plaani ta lahkuminekut, vaid mõtleb kuidas mingit pooleliolevat projekti paremini ehitada või parandada😃

  • Avatar
    Vasta KK 17. juuni 2024 at 10:43

    Mul on alla 7 a. poeg ja tütar ning luban mõlemal oma emotsioone väljendada. Laste pinge vabastamise viisid on : nutt, naer, füüsiline lähedus,füüsiline tegevus. Meestel, kes ei nuta on lapsena nutmine ära keelatud ja seetõttu peavad nad emotsioone muudmoodi välja elama (viha, sport, alkohol, narko, hullemal juhul enesetapp jne). Mehel postituses on arvatavasti oma emotsioonidega just hea kontakt, et ta suudab veel nutta. Nutmine on ülim enda avamine ja seda tehakse ainult turvalises keskkonnas. Ehk oleks aeg see meeste nutmine normaalsuseks jälle muuta ja tegeleda enda sees toimuva muutmisega, et see meeste nutmine ei tunduks imelik. Olen nõus ka “NDNDN” kommentaariga: “mehel on palju pingeid ja tervislikult maandamata stressi, mistõttu mingi väikese asja pärast lööb kaane täiega maha kui mingi väike takistus tuleb ette.”

  • Avatar
    Vasta Ndndn 17. juuni 2024 at 09:47

    Minul oleks kohe kaks mõtet. Eelneva kogemuse põhjal kiilaka-laadse emmiga: nutab ja teeb end haledaks, et jätaks endast mulje kui hea, hell ja südamlik inimene ta tegelikult on ja tegelikult on mingi jama kokku keeranud ja seetõttu hoopis stressab. Teine: mehel on palju pingeid ja tervislikult maandamata stressi, mistõttu mingi väikese asja pärast lööb kaane täiega maha kui mingi väike takistus tuleb ette.

    Ma ei näeks meest selles mõttes kuidagi teisiti ja minu arust on ok, kui mehed nutavad, kuid selline tihe nutmine ja reaktsioon asjadele tekitaks muret küll.

  • Avatar
    Vasta G 17. juuni 2024 at 09:36

    Sa vaata teisi postitusi samalt inimeselt seal grupis. Mulle tundub et see on üldse mingi varikonto😀 Mehed võivad nutta küll, aga see et naine sellise teemaga netti lendab, on veider.

  • Avatar
    Vasta Evelin 17. juuni 2024 at 09:23

    Kuna ma ei oska üldse nutvaid inimesi lohutada ja see mega aekward olukord mu jaoks, siis pole vahet kas mees või naine. Kui keegi pidevalt iga pisiasja peale mustaks, siis oleksin väga pinges. Aga pigem on see minu probleem, et ma selliseid tundeid taluda ei suuda.
    Loomulikult kusagilt läheb piir ja iga asja peale pisaradamine oleks väsitav taluda.
    Eile just vaatasin mingit USA reality sarja ja mõtlesin, et need mehed ikka pisardavad palju. Fui. Aga kohe hakkasin ka mõtlema, et see on tegelikult sildistav ja stereotüüpe toitev suhtumine. Miks ei või mehed nutta olukordades, kus naiste puhul me peame seda normaalseks.
    Minu mees ei näita eriti üldse emotsioone välja, negatiivseid veel kõige vähem. Päris raske on temast vahel aru saada, sest surub kõik alla.
    Jah, ma ei sooviks, et ta iga väikese asja peale nuttu laseks, aga ilmselt kivistuksin ka olukordades, kus ta mõne suurema ja tõsisema asja peale nutaks.
    Ma ise olen kahjuks samasugune, et surun nutu alla ka olukordades, kus tahaks seda täiega teha ja emotsioonid valla lasta. Samas saan aru, et see pole tervislik.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. juuni 2024 at 10:13

      Kas sa vaatasid perfect matchi v? Sest ma eile vaatasin ja motlesin sama 😄

      • Avatar
        Vasta Evelin 17. juuni 2024 at 11:00

        Sa oled selgeltnägija!😁
        Aga selle konkreetse naise teema juurde tagasi tulles. Kui neil selline suhtedünaamika toimib ja mõlemale sobib, siis ma ei näe probleemi.
        Mina isiklikult ilmselt üritaks mehe sellisel juhul vaimse tervise abi poole suunata, sest mingid toimetulekumehhanismid on vast natuke nihkes. Emotsioonide välja elamine on tervislik, aga kui iga väike ebaedu nii rivist välja lööb, et terve päeva oled tujust ära ja lõpuks nutt lahti, siis tuleb õppida uusi toimetulekuviise, sest ma usun, et see muutub lõpuks ka endale väsitavaks.

  • Avatar
    Vasta K 17. juuni 2024 at 09:19

    Tbh, ma arvasin, et see kommentaar on lihtsalt veidra puändiga naljalugu… 😀 Ja ma siiamaani ei taha uskuda, et see tõsilugu on vaid, et autor teeb mõnuga pranki kõigile ja itsitab pihku 😀

  • Avatar
    Vasta Kats 17. juuni 2024 at 09:18

    Krt, äkki see huumoriga tehtud postitus?
    Pole ju võimalik nii 😀 samas jah mainibnise ka rt oli rõõmus nagu laps 😀 issanda loomaaed on kirju küll, aga kas nii kirju?

    • Avatar
      Vasta Nimeta 17. juuni 2024 at 10:46

      Mallu ise kirjutas selle raudselt 😂

    • Avatar
      Vasta Bishhh 17. juuni 2024 at 12:31

      See actually ongi väga vana nali, mis ringles redditis 10a tagasi. Keegi arvas, et saab feimi, kui eesti keelde tõlgib ja enda omaks tituleerib