SÖÖK

Masterchefidest ja üldse toidusaadetest

11. juuli 2013

Mul on kokkamisega selline suhe, et mulle meeldib süüa teha, aga mitte täpselt retseptide järgi. Nõnda peangi ma kõike tegema sellise katse-eksitus meetodi järgi, sest see tundub mulle kõige kergem variant.

Minevikus ma eriti süüa teinud ei ole – kui sa elad emaga, kes on kodune, siis paratamatult teeb kõik söögikorrad valmis tema. Ma isegi ei viitsind hakata proovima, sest mis me ikka seal kahekesti rahmeldame.

Kui ma enda esimese peikaga koos elasin, siis tegi kõik söögid tema valmis. Arvestades seda, et ta oli üks imetabane söögimeisterdaja, siis ma ei hakanud ka sinna vahele ennast pressima – las siis mees kokkab, kui ta tahab ja oskab. Mu endine peika muuseas vaatas ka hästi palju kokasaateid, Masterchefi ka. Paar korda isegi vaatasin neid koos temaga, aga kuna mind toona see kokkamine kohe üldse ei huvitanud, pidi ta neid enamasti siiski üksi vaatama.

Kui me eelmisel aastal lahku läksime, siis tekkis mul üüratu soov proovida ise sööki teha. Ja uskuge või mitte, teised sõid ja kiitsid! Endale ka nagu meeldis. Siis hakkas mulle telkust meeldima My Kitchen Rules, mis on Austraalia söögisaade. Ma isegi Aussis elades vaatasin seda paar korda ja see oli awesome. Isegi Kardo viitsis minuga neid vaadata mõnda aega, tema arust oskan ma ka vist hästi süüa teha. Ma nüüd küsisin, ta vastas: “Muidugi oskad, mis lolle küsimusi sa küsid?”.  Halleluuja, ju siis oskan.

Mõni aeg ütles Sannu, et Masterchefi uued osad on väljas ja kuna ma eriti muude uute sarjadega ennast kursis ei hoia (Noh, Grei Anatoomia muidugi ka, aga see hakkab alles sügisel) siis mõtlesin, et võiks ju vaadata kah. Korraga hakkasid nii Masterchef US, kui ka Masterchef Australia.

Aussi Masterchef

763737-masterchef-5898572

Imetabane on see, kuidas nad on kõik lihtsalt NII sõbralikud. Sellepärast vist see meile Kardoga rohkem meeldib ka. Nad reaalselt aitavad seal teineteist, isegi kohtunikud teinekord abistavad neid, kui midagi pekki läinud on. Kui keegi neist võidab, siis teised on SIIRALT õnnelikud ja kui keegi lahkuma peab, siis nad tihuvad nutta ja kallistavad teistel kondid pooleks.

Minu lemmikud viiendast hooajast on siis nemad:

Lynton on lihtsalt nii kuum, seda nagunii, eks. Teiseks on ta nii armas ja siiras ja kokkab kogu hingest. Ja seal alguses, kus neid alles tutvustati, rääkis seda, et kui tema õde sattus avariisse, milles ta invaliidistus, siis Lynton jäi ka temaga aastaks koju, et talle süüa teha. Vot SEE on hella hingega mees!

mc5-liliana-battle-512x288-6855657

Liliana aka putukas oli meie lemmik, sest ta on nii naljakalt palvetajaritsika näoga, et kohe toob hea tuju sisse. Ega ta oli hea kokk ka, kuigi ta just viimases osas langes välja, ehk siis ta enivei ei võida. Vaene väike putukake 🙁

Christina on lihtsalt nii rõõmsameelne ja IMEHEA kokk. Veel meeldib meile, et tal on alati punased huuled ja mingsugune rätt või lilleke pähe seotud. Lihtsalt armas!

Masterchef US

masterchef-585x370-300x189-8657990

Ameerika saates on asjad teised. Esiteks juba kohtunikud Gordon Ramsey ja  Joe Bastianich on kaks Hitlerit, kes ei ole kitsid inimestele ütlemaks, kui nende toit maitseb nagu viimne pask. Kolmas dude, Graham Elliot, on Kardo lemmik. Ehk sellepärast, et ta on ainuke, kes enam vähem inimlikuks jääda suudab.

Samamoodi on osalejad teineteise suhtes palju kurjemad. Ülbitsetakse, ollakse vihased, kadedad ja kibestunud. Aina proovitakse teistele sitta keerata, sellist asja Aussis küll ei tehta 🙁 Oma lemmikuid mul seal ei olegi kujunenud veel. Ehk on asi selles, et US laseb enda osad välja kord nädalas neljapäeviti 2 osa, Aussi aga pmst iga päev ühe.

Aussi osasid ongi praegu poole rohkem, 28 võrreldes USA 14ga. Seega on mul veel aega oma lemmikuid kujundada. Kuigi mu kõige VÄHEM lemmikud on juba olemas:

Natasha on pidevalt sellise sitahaisunäoga. Kuigi tundub, et ta süüa teha oskab, siis ta rõhutab seda kogu aeg ja on kuidagi nii üleolev, et on lausa ebameeldiv mu jaoks. Täielik piff.

Krissi on ka selline, kes aina heidab teistele asju ette ja siis teeb neid suurima rõõmuga ise ka. Näiteks bitchis ta ükskord pool osa selle üle, et tiimi kapten, kes nad kaotusesse kiskus, ise oma immuunsust kasutas. Arvake, kas kohe kui tema kaptenina kaotas, kas tema siis ka oma kapteni immuunsust kasutas. Oh, otse loomulikult! Ja siis ta aina korrutab, et teeb kõike oma poja nimel ja poeg talle ikka nii tähtis. Siis ma küll mõtlen, et miks ta riiklikus televisioonis siis nii ebameeldiv ja ebausaldusväärne on – ta laps näeb ju seda ka. Igatahes, douche!

Ok, aga ei saa enam edasi kirjutada, sest vaja veel viimane USA Masterchef ära vaadata, ehk läheb emb-kumb neist välja!

Loe ka neid postitusi!

4 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta eliiser 12. juuli 2013 at 08:41

    Oojee, ma ei olegi ainus, kes mõlemat versiooni vaatab! Austraalia inimesed tundusid “Masterchefi” järgi lausa nii toredad, et hakkasin näiteks aussi “Beauty and the Geeki” ka vaatama ja ei kahetse, sest see on maailma kõige toredam ja armsam sari!

  • Avatar
    Vasta müü 11. juuli 2013 at 15:33

    Tahtsin just kirjutada, et kui kokasaade see nüüd on aga Kitchen Nightmares on lihtsalt parim!!! Gordon on täielik kompu, seal igas osas mõni muti vaatab teda sellise armunud pilguga. Eriti küll pole aega, et vaadata aga mul juba teine hooaeg lõpukorral 😉

  • Mallukas
    Vasta Mallukas 11. juuli 2013 at 11:29

    Kanal 11 pealt tuleb mingi nendest vist, aga peaks tõmbama küll midagi Gordonilt veel 😀 ta liiga haardkooor!

  • Avatar
    Vasta Eva 11. juuli 2013 at 10:45

    Kas sa Gordon Ramsay Hell’s Kitchen, Kitchen Nightmares ja Hotel Helli ei vaata? Me Siimuga oleme fännid ja kõik selle mehe saated on fantastilised 😀