AVALDAN ARVAMUST NALJAKAS Uncategorized

andke tasuta, ma olen blogija!

19. juuli 2016

Ma tegelikult tahtsin tulla kirjutama sellest, et eilne hala aitas – taevaisa tõepoolest halastas ja täna on Mari käitunud rohkem kui eeskujulikult. Saime temaga postkontoris käidud ja isegi, kui ta juhtumisi teel sinna mänguväljakut nägi, ei korraldanudki preili stseeni, vaid püsis peale põgusat seletust, et pärast tagasiteel lähme mängima, kenasti oma vankris. Tagasi tulles ta isegi ei tahtnud enam mänguväljakule, aga soostus siiski rahumeeli koju tulema, sööma, basseinis sulistama ja isegi tuka sain tal ära lõigatud. Seda küll vähese telefoni+multikate abiga. Aga tehtud ta sai ja oli ka tagumine aeg, sest meil on täna perepildistamine.

Mul polnud isegi lootust, et nii kaunile päeva algusele saaks järgenda rahumeeli magama minemine juba kell pool kaks, aga tõepoolest just see juhtus. Okei, natukene ta ikka tihkus ja loopis oma Sipsikut ja karu, aga laias laastus läks see kõik kuidagi eriti valutult. Ju siis taevataat vaatas, et ma eile juba poolenesti eneka äärel olin ja täna leebus. Tänks, taevataat!

Samal ajal kui Mari magama jäämist ootan, on mul kombeks kas 9gagis scrollida või, häbi tunnistada, Perekoolis teemasid lugeda. Sel pole pikka aega mind väga mõnitatud, nad on üle läinud Tähismaade iga sammu üles märkimisele, mistõttu vist kaht blogijat on keerulisem konstantselt tümitada. Olgem ausad, eks need Tähismaad annavad ikka mõnusalt hagu ka alla, mistõttu ma isegi ei imesta, et nende kallal võetakse. Ma ei viitsi seda teemat siin lahata, aga kellel üldse elu pole ja väga igav on, siis Perekoolis on mingisugune teema, kus sellest lausa pea 700 kommentaari on! Ja mis kõige imelikum – kui minu (ja teiste blogijate) teemad kustutatakse sealt kiiresti, siis seda teemat pole vist kordagi modereeritud. Nüpeldage, sõimake, õõnestage palju vähegi vaim võtab! Imelik, aga noh, nagu öeldud. Pole minu asi. Ei ole mina ei Tähismaa, ega moderaator.

Täna avasin aga sellise teema, kus rääkis inimestest, kes teisi ära kasutavad. No ala, et keegi on jurist ja siis talt küsitakse pidevalt tasuta juriidilist nõu vms. Kuna mul ühel sõbrannal on pidevalt nii, siis mõtlesin vaadata, et mida siis ka Perekooli rahvas sellisest kombest arvab. Mina isiklikult olen vist kah tõesti selline, et kui vaja abi mõnelt tuttavalt, siis küsin. No ala kui keegi oskab arvutivärki ja mul parasjagu sellelaadne küsimus on, siis ikka küsin temalt. Taimede kohta küsin Kardolt, ta on ju aednik. Minu meelest on see täitsa okei, ise ka vastan teiste küsimustele, kui keegi peab vajalikuks just minult midagi küsida. Noh, kui vastata oskan.

Samas ma saan aru ka neist, kes näiteks ametilt nahaarstid on ja siis iga sünnipäev ja koosistumine peavad avastama ennast olukorrast, kus lehma lellepoeg püksid alla tõmbab, oma mädast paiset näitab ja uurib, et mis tollega teha tuleks. Kuskilt läheb vast ikka piir, et kui palju saab loota tasuta tuttavate abile ja mis maalt oleks viisakas teise aeg ja vaev tasustada.

Ühel hetkel lugesin sealt samast teemast sellist katkendit:

Tuttav ta mulle küll ei ole, kuid on endalgi au olnud kokku puutuda sellise ärakasutajast bravuuritariga Olin sama arsti juures rasedusega arvel, kus temagi ning üks kord sattusin arsti juurde just siis, kui tema seal keset koridori stseeni korraldas, a’la MIS MÕTTES MA PEAN SIIN UKSE TAGA NII KAUA OOTAMA, KAS TE EI TEA, KES MA OLEN?!?!? Ok, anname andeks, raseda hormoonid möllavad ilmselt, eks.

Sellest mõni aeg tagasi aga läks nii, et juhtusime üks kord ka sama juuksuri juurde. Jällegi olid tema viimased sõnad juuksurile: Mis mõttes ma pean täishinna maksma?!? Kas te ei tea, et ma kirjutan teist oma blogis?!?
Ise kirjutab uhkelt sellest, kuidas talle kõike tasuta pakutakse. Ilmselt on tõde ikka see, et kõik kardavad tema terrorit ja seetõttu lihtsalt peavad talle tasuta andma, kuna ta ise nõuab ja vastasel juhul ähvardab ju. Veidi nagu teemaalgataja juhtumgi, ma vaatan.

Pärast neid vahejuhtumeid lõpetasin ma ise tema ’imearmsa pereblogi’ lugemise. No ei soovi vabatahtlikult sellist pröökavat hüsteerikut toetada, ei soovi.

Ma isegi korraks mõtlesin, et nonii, raudselt tuleb keegi, kes arvab, et see olen mina, sest noh, rase ma ju olen ja mida mul muud ikka teha on, kui kuskil günekoloogide ukse taga kisada ja kiljuda, et ishand ma ei või, kas te tõesti ei tea, kes ma olen?! Aga noh, eks blogijaid on palju ja praegu on ka rasedaid blogijaid jalaga segada, seega otseselt ei võtnud seda kui päris konkreetset vihjet mulle. Seda enam, et ma kuskil uste taga röökimas käinud ei ole, ega plaani seda ka teha.

Küll aga pani mind mõtlema see teine näide, kus teema püstitaja JÄLLE samal ajal, samas kohas oli, kus see sama rase blogija sedakorda nüüd juuksuri peale karjus, et issand, tehke odavamalt, muidu ma blogin teist. No seda ma teadsin enne ka, et pool Perekoolis kirja pandu on kellegi suvalne väljamõeldis, aga see koht ajas küll vähe naerma. Juhuks, kui keegi väga blogimaailmast kauge on, siis las ma seletan teile ka, miks. Nimelt ma ei kujuta ette mitte ühtegi blogijat, kes soovi korral kuskil juuksuris tasuta soengut ei saa. Nii palju, kui ma blogisid jälginud olen, siis on silma jäänud igasuguste promoartiklitega nii suuremad kui väiksemad blogid. Seega ei oleks kellelgi vaja luua olukord, kus ta esiti käib juuksuris ära ja siis LOODAB, et keegi talle ale/tasuta teenust pakuks. Seda kõike on väga lihtne eelnevalt kokku leppida, ausalt kah.

Nii et jah, sorri, aga naerma ajab küll, sest ma ei kujutaks isegi kõige suuremat diivat kuskil juuksuris kisamas, et isssand, oiiii kus ma teist kehvasti blogin! Nii naljakas üle pingutamine kellegi poolt, kes ilmselgelt ei oma palju tegevusi oma päevas, et ta selliseid fiktiivseid “pealtnägemisi” ette kujutama peab.

Kuna Eesti on nii tilluke, oleks sellised nõudmiste ja ähvardamistega blogipidajad ammu kuskil ära märgitud või avalikult välja öeldud. Mis neil firmadel karta oleks? Paraku ei ole ma kuskil selliseid asju näinud, mistõttu ma tõesti julgen praegu pea pakule panna ja öelda, et ma siiralt kahtlen, et Eesti blogimaailmas selliseid on, kes päriselt ka kirjutaks firmale: tere, andke tasuta, muidu kirjutan teist sitasti!

Muidugi kirjutavad blogijad koostöö soovide ja pakkumistega firmadele ja vastupidi ka. Kord ei ole blogija nõus, kord ei ole firma nõus, aga minu kogemus ja ajalugu blogijana ei ole veel sellist asja näinud, et keegi kedagi otseselt ähvardanud oleks. Noh, jätame selles suhtes erandid välja, et ma ükskord ühele firmale kirjutasin, et kui te loosi võitjale asja ära ei saada, siis ma kopeerin küll meie kirjavahetuse hoiatusena teistele blogisse üles. Kolm kuud saatmata auhind jõudis siis küll üsna kiiresti võitjani, aga no see ei olnud päris sama asi, mida seal teemas vast mõeldakse, et ähvardatakse, et endale miskit saada.

Mäletate ma rääkisin ühest grupist, kus mu kunagine “sõbranna” mind usinalt taga rääkis, eks? Sealsamas oli minust korduvalt juttu ja ühes teemas tõi üks neiu välja selle, et issand teate, minu keegi tuttav töötab Dr. Šoisiga ja Mallukas ise kirjutas Šoisile ja nõudis tasuta UH, et kui ei saa, siis … kirjutab kehvasti? Või noh, ühesõnaga, et Mallukas ÄHVARDAS Dr. Šoisi. Sada naist kiljusid kaasa, et izzzand jumal, tegelt ka väää? Omg, see Mallukas on ikka nii haige inimene! Üks naine siis kirjutas teadjalt, kuidas temagi on ühe firma juhatuses, kuhu mina olla kirja saatnud, et tahaks koostööd teha ja kui ma olin toote kätte saanud, olin ma neile kirjutanud, et nii, nüüd saatke veel, või muidu…. Jälle naised ohkisid kooris, et püha jumal, on ikka sellel Mallukal nahhaalsust. On ülbuse tipp! On alles eit! Küsiti ka, et mis firmaga tegu,  aga seda daam öelda ei tahtnud. “Firma ei soostu oma nime avaldama :)”.

Päris paljudel oli seal lugusid minust rääkida, mida nad “oma silmaga” või “tuttav ise nägi!” teadsid edasi pajatada. Päris naljakas iseenesest eks. See oli üsna jupp aega tagasi, mitu kuud kindlasti. Ma muidugi tol hetkel läksin jumala närvi ja tahtsin neile kõigile individuaalselt kirjutada, et kle, äkki räägid mulle ka, mis firmasid ma siis vabal ajal ähvardan ja nii, aga siis mõtlesin, et suva. Let it go. Mis see minu elu muudab, kas sada võõrast naist arvavad minust nii või naa moodi. Ei muuda ju. Noh, välja arvatud see osa, et nüüd on 100 naist, kes saavad öelda: “Jaaa, mul sõbranna ISE NÄGI ja TEAB, et Mallukas tegi seda ja toda ja nii ja naa!”. Aga muidu, täitsa suva. Las räägivad.

No ja nõnda see teema oligi mul täitsa ununenud, kui keegi Perekoolis sellele eelmisele kommentaarile vastas:

Kui räägime samast blogijast, siis temal oli isegi nii palju jultumust, et dr Šoisi ähvardada, kui viimane talle tasuta uuringut ei paku. Antud arst muidugi keeldus viisakalt sellisest “pakkumisest”, kuna nagu teate, on temal siiski üsna hea maine ja mingi klähvits-blogija poolt kirjutatud halb arvustus ilmselt tema reputatsiooni klientide seas ei riku, kuid siiski jättis selline asi mõru maigu külge. Just sellest blogijast endast siis.

Ei no hakkab jälle pihta. Jälle see minu ja Dr. Šoisi igavene intriig, kus mina vaest vanameest põhimõtteliselt noaga ähvardasin, et ta mulle tasuta UH teeks ja kui ta sellega nõus ei olnud, siis pange tähele, ma ju “sõimasingi” teda oma blogis. Küll selleks ajaks olin ma kaks korda tema juures käinud, kus vaene Dr. Šois hirmuvärinal mulle UH tegi (tasulise ikka!), aga mis siis!

No öelge, kas teil poleks naljakas enda kohta sellist asja lugeda? Ma mõtlesin juba esimene kord, kuid tagasi, et ma kirjutan Šoisile ja uurin, et mis neil seal kabinetis toimub, et sellised kuulujutud tema töötajate käest kuskile tuvikarja jõuavad, aga nagu öeldud, ma ei viitsinud. Nüüd aga ma lugesin seda teemat, ketrasin ennast natsa üles ja panin kirja Dr. Šoisi poole teele. Umbes nagu: Armas taevaisa  Dr. Šois. Kas oleks võimalik saada teilt kirjalikku kinnitust, et ma ei ole teid mitte mingil määral ähvardanud seoses tasuta ultrahelidega. Jah, naerda võite, aga tarvis oleks. Ps! Tsekkige üle enda töötajad, mõndadele meeldib vist lugusid välja mõelda.

Paraku on nad 31. juulini puhkusel ja nõnda ei saagi ma teile siin nüüd must-valgel tõestada, et ma päriselt ka pole tunnustatud arsti näopeksuga ähvardanud või muud moodi väljapressimisi teinud. Seega saate veel paar nädalat minust, kui väljapressijast, mõelda 😀

Ma oleks hea meelega selle postutuse sisu siin Perekooli kommentaariks jätnud, aga nad lähevad seal jube kurjaks, kui ma seal neile midagi vastan (tra, roni oma blogisse, mida sa siin vahid!) ja no tegelikult saavad nad kurjaks ka siis, kui ma siis nende nõu kuulda võtan ja oma blogisse jään (muud pole teha, kui Perekoolis vahtida v????).

Aga mõte on idee poolest humoorikas, eks? Et kui muidu kirjutab blogija, et tere, sooviks koostööd teha, pakun vastu seda-teist-kolmandat, siis edaspidi võiksid kõik blogijad hakata kasutama sellist stampkirja:

Tere firma *****,

Olen blogija ________ ja tahaksin teie käest saada tasuta asju. Kui te mulle tasuta asju anda ei taha, siis ma kirjutan blogisse, et ilgelt nõmedad olete naq ja kui te julgete kuskil öelda, et ma teid ähvardasin, siis võib juhtuda, et keegi viskab teie koerale mürgitatud vorstilati üle aia või paneb teie vanaemale teel poodi jala taha.

Meeldivale koostööle lootma jäädes, minu aadress, kuhu raha ja asjad teele panna on siin: ________

Ette tänades, blogija_______!

tumblr_n7d23akvsm1smcbm7o1_500-8511047

*Krt, nüüd ma kulutasin nii palju aega sellele sissekandele, et molutasingi terve Mari lõunaune selle jaburduse peale maha 😀

Loe ka neid postitusi!

32 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Morgie 26. juuli 2016 at 17:45

    “Juhuks, kui keegi väga blogimaailmast kauge on, siis las ma seletan teile ka, miks. Nimelt ma ei kujuta ette mitte ühtegi blogijat,
    kes soovi korral kuskil juuksuris tasuta soengut ei saa. Nii palju, kui ma blogisid jälginud olen, siis on silma jäänud igasuguste
    promoartiklitega nii suuremad kui väiksemad blogid.”

    Ää, vabandust, aga SEE väide on nüüd küll mõnevõrra solvav.
    Ma mõtlen…. Jah. Ära nüüd ise solvu, aga – nendest inimestest, kes blogisid juba kümmekond ja rohkem aastat tagasi ja keda
    mina rohkem loen, praktiliselt mitte keegi ei avalda promopostitusi või giveawaysid kuigi tegu on VÄGA HEADE blogijatega. Ja
    ilmselgelt ei saaks nad tasuta ei juuksurit, jõusaali ega muuseumipiletit.
    Mina nt ei saaks, kui ma ka ennast väga heaks blogijaks ei peaks pidama.
    Rentsi kohta pole kindel.
    Aga selline absoluutselt geniaalne blogija nagu Tavainimene… Ta kirjutab lihtsalt liiga intelligentselt. Kardetavasti ei annaks
    isegi ükski kirjastus talle midagi tasuta lugemiseks tema blogi põhjal – kuigi võiks. Indigoaalane. Hundi ulg. Mida nad tasuta
    saaks? Või mõned minu lähedased sõbrad, kes ka väga hästi kirjutavad, aga laia kuulsust ei otsi lihtsalt.
    Seega, ma julgen väita, et parimad blogijad ei saaks. Juuksurit. Tasuta. Ja seda väidab inimene, kes on blogimaastiku vähem
    kommertsikel radadel ringelnud üle kümne aasta ja peab ennast asjaga kursis olevaks küll.

    • Avatar
      Vasta Morgie 26. juuli 2016 at 17:49

      Tähendab, vabandust, sa kirjutad ka väga hästi ja lõbusalt ja ilmselt oledki sa AINUKE selline giveaway ja promonuppude tüüpi
      blogija, keda ma ÜLDSE lugeda viitsin, kusjuures suurema osa promonuppudest jätan ma sujuvalt vahele.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. juuli 2016 at 17:55

      Tjah, tead ma ei mõelnud siin ju, et “iga hea blogija” saaks, vaid ma päriselt arvan, et IGA blogija, kes vähegi tahaks (ja oleks valmis kirjutama promoposti) saaks selle tasuta juuksuri endale sebitud. See on omaette ooper, et kas nüüd päris iga blogija seda teha tahab ja otsida viitsib, aga kuna iluteenuste pakkujaid on nii palju, et mulle on kogemus näidanud, et nad nagu ikka on valmis sellist tasuta teenust pakkuma.

      Ma ei plaaninud kedagi solvata ja ei solvunud ise ka 😀

  • Avatar
    Vasta Käts 22. juuli 2016 at 22:33

    Täitsa sassis need inimesed seal perekooli ?
    ?? huvi pärast käisin vaatamas mis toimub
    seal. No johhaidi!

  • Avatar
    Vasta õu 20. juuli 2016 at 09:18

    Kuule kui sa selline blogijate kaitseingel ja nende õiguste eest võitleja oled siis miks “pole sinu asi ” see,
    kui Tähismaasid perekoolis 30 lehel ja 600 postitusega mustatakse, aga nii kui mõnda teemasse kas või
    mingi “hint” sinu isikust tekib lased kohe teema maha võtta ?
    Lihtsalt huvitab, natuke kahepalgeline. Eriti kuna selles teemas sinu nime kordagi isegi ei mainitud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. juuli 2016 at 09:59

      Mina pole “lasknud” sealt midagi enda kohta maha võtta sellest krdima pealtnägija teema ajast saadik. Ja kui ma juba enda kohta ei käi palumas, et võtke maha, siis mida ma mingi võõraste inimeste üle muretsema peaks?

  • Avatar
    Vasta S 19. juuli 2016 at 20:13

    Ma küll kuskil Perekoolis või Facebooki gruppides ei käi
    väga lugemas, aga ükskord juhtus minuga järgmine lugu:
    oli reede õhtu ja olime sõpradega ühes Tartu baaris.
    Kõrvallauast kostus juba mõnda aega, et räägitakse
    sinust ja mitte kõige sõbralikumal toonil. Mõne aja
    pärast tõusis rääkija toolilt püsti ja tuli meie laua juurde.
    Küsis kas me loeme su blogi. Kuna mina ainsana
    vastasin jaatavalt hakkas ta ründavalt küsima, et miks ja
    millal ja kuidas mulle meeldib ja millised postitused
    mulle kõige rohkem meeldivad. Lõpuks kui olin viisakalt
    kõikidele küsimustele vastanud hakkas ta ise rääkima
    miks sind nii väga vihkab. Väitis, et teab sind isiklikult ja
    sa olevat ta eksnaise ja lapse ema ” ära rikkunud”.
    Põhjuse ütles ka miks ja isegi näitas telfonist mingeid
    ebamääraseis pilte, aga kuna see süüdistus oli päris
    karm ja ma ei tea, kas sellel tõepõhigi üldse all on, ei
    hakka seda siin välja tooma. Igasathes, mu pika jutu
    mõte oli see, et mind absoluutselt ei huvita, mida sinust
    (või mõnest teisest blogijast) räägitakse, aga ikka
    kuulen, kohas kus seda kõige vähem ootaks 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. juuli 2016 at 21:35

      Issand, appikene 😀 Täitsa segi mõned 😀 Aga kui viitsid, võid mulle feissi kirjutada, tahaks ka teada, kelle ma “ära rikkusin”, ehk tuleb tuttav ette vms?

  • Avatar
    Vasta Elve 19. juuli 2016 at 18:53

    Kusjuures loosi võidust rääkides, siis mina ei ole ka siiani sellest laste lauamängust veel midagi kuulnud. Kui mulle postkasti
    võiduteade tuli ja tel. nr.-d ja pakiautomaadi asukohta küsiti, siis saatsin kohe, kuid nüüd on pea 10 päeva sellest möödas ja enam
    ei kippu-ega kõppu. Mõtlesin mõned päevad veel oodata ja siis Sulle kirjutada , kuid lugedes täna Su blogipostitust, kus oli jutt
    sarnasest viivitusest, arvasin seda siinsamas teha.
    Su blogipostitused on jätkuvalt elulised…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. juuli 2016 at 21:35

      Ma kirjutan neile, tänks teavitamast 🙂 Aga muuseas mina ootasin ka oma mängu natsa aega esimene kord, sest nad pidid selle tellima 🙂

  • Avatar
    Vasta Mannakas 19. juuli 2016 at 18:13

    Lugesin seda postitust ja kommentaare, perekooli
    kahjuks/ õnneks ei lähe ja mõtlen, et kui mina oleks
    firma esindaja kelle toote kohta on näit. Blogijalt
    tulnud negatiivne kommentaar, siis ma just nimelt
    uuriks avalikult mis ei meeldinud, mida saaks muuta,
    anonüümselt kuskil kommenteerida on minu silmis
    väga labane ja minul kui tarbijal kaoks igasugune
    tahtmine selle firma teenuseid/ tooteid tarbida.

    Või on anonüümsed kommenteerijad irl. mingid
    suvalised koristajad, kellel sõnaõigus puudub aga
    möliseda ja targutada tahaks ikka??

    • Avatar
      Vasta K. 25. juuli 2016 at 15:18

      Kui maailmas poleks koristajaid, siis istuks peened preilid kõik oma laiali loobitud prügi sees.
      /

  • Avatar
    Vasta Tõnu 19. juuli 2016 at 16:30

    Mina annan alati kõigile naistele tasuta.

  • Avatar
    Vasta Fiktiiv 19. juuli 2016 at 15:43

    Tere!

    Meie toodetega just nii juhtus. Samuti kirjutas meile
    Mallukas et soovib meie toodetele tutvust teha ja et
    kas oleme nõus neid talle proovimiseks saatma.
    Mõtlesime mis seal ikka anname saatsime ühe toote
    tasuta Mallukale. Tekkis probleem kui toode polnud
    nõutud ajaga kohale jõudnud. Viisime selle siis
    isiklikult kohale. Peale toote kasutamist olid esimesed
    emotsioonid positiivsed aga Kuna ootused oli toote
    suhtes teised millega Mallukas rahul polnud . Peale
    seda ilmus blogisse halvustav artikkel meie toodete
    kohta kuna ei olnud Tema Rahul. Meil oli ka korralik
    kirjavahetus mis ei olnud lõpuks enam sõbralik. Ehk
    siis hetkel seda blogi artiklit enam üleval aga see asi
    oli. Lihtsalt selline kogemus oli meil. Ma ei hakka siia
    panema firmat ega isikuid sest ei soovi tüli tekitada
    vaid lihtsalt avaldame arvamust.
    Edu!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. juuli 2016 at 15:48

      Kahjuks, et siiski tõsiseltvõetav olla, peaksite te ikka mingi firma nime ütlema. Praegu jääb muidu mulje, et jaaa, ausalt, meie oleme siin suure kurja Malluka ohvrid, aga ega me nime maini 😀 Aga kui teie jutt tõele vastab ja ma tootega rahule ei jäänud, kas siis oleks pidanud kirjutama positiivse postituse,kui ma ei jäänud rahule? Oleks pidanud valetama, sest sain tasuta? Paraku seda ma siin blogis ei harrasta 🙂 Seega ma ei näe, kuidas antud blogipostitus teie puhul “meil oli ka täpselt nii” väljendab, kui teie keiss oli see, et mulle ei meeldinud toode ja teie eeldasite, et ma peaks sellest siiski hästi kirjutama? 😀

      • Avatar
        Vasta Liivi 19. juuli 2016 at 16:36

        Mulle tundub üldse, et selle kommentaari on kirjutanud 13-aastane, kes hirmus püüdlikult on üritanud kirjutada
        esinduslikku pöördumist, aga ei ole hästi välja tulnud. Sõnastuse ja kirjavigade tõttu ei oleks see kommentaar tõsiseltvõetav
        ka siis, kui mingi ettevõtte nimi selle all oleks. Pigem kahtlustan, et keegi teeb halba nalja, aga kui tõesti mitte, siis selline
        kirjaoskamatus ühelegi ettevõttele kasuks ei tule. :/

    • Avatar
      Vasta minasiin 19. juuli 2016 at 16:02

      R-kiosk?

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 19. juuli 2016 at 16:07

        Ei, R-Kiosk nad olla ei saa, sest mina pole neilt midagi küsinud, ega salateid palunud 😀 Lisaks ei olnud mul R-kioskiga ka ebasbõbralikku kirjavahetust ja see postitus on täitsa kenasti ka blogis alles.

        • Avatar
          Vasta Liisi 19. juuli 2016 at 22:02

          postitaja nimi on ju “fiktiiv” ehk väljamõeldis, niiet ju püüdis nalja teha või miskit

          • Mallukas
            Mallukas 19. juuli 2016 at 22:03

            võib-olla ma ei saa aru naljast aru 😀

        • Avatar
          Vasta Liisi 19. juuli 2016 at 22:20

          ma ka ei saa naljast aru, ilmselt mingi peenem huumor 😀

  • Avatar
    Vasta Ebapärlikarp 19. juuli 2016 at 15:32

    Pressid dr Šoisilt välja, et ta ütleks, et sa pole välja pressinud? 😀 Andekas 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. juuli 2016 at 15:41

      ähvardasin ka 😀

  • Avatar
    Vasta Katrin 19. juuli 2016 at 15:19

    ma lugesin ka seda teemat seal
    perekoolis – täitsa huvitav oli seni,
    kuni teema läks jälle blogijate
    mustamisele. Pfff, no tegelt ka, kaua
    võib? 😀 panin teema kohe kinni, ei
    viitsi seda lasteaeda lugeda.
    Ja tead, selle Šoisi teemaga seoses –
    ma ei usu, et sealsed töötajad mingid
    lobamokad on. Kui ma ei eksi, siis sa
    vist ise kuskil mainisid, et tegid
    jah ettepaneku koostööks, aga nad
    viisakalt keeldusid. Et siis sellest
    on NIIIIII hea lobamokkadel oma jutt
    välja mõelda, a la “minu sõbranna” ja
    “minu tuttav” teab-nägi-kuulis. Oeh,
    need kuulujutud ja turumutid! Kohutav :S

    Aga sa ju tead küll, oma peaga
    mõtlevad inimesed ei usu iialgi
    selliseid turujutte…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. juuli 2016 at 15:21

      Mkm, ma seda mainisin siin alles peale seda, kui ma esimest korda seda “ähvardamise” juttu juba kuulnud olin. Seega kuskilt nad seda kuulma pidid ikka 😀

  • Avatar
    Vasta Annika 19. juuli 2016 at 15:06

    Jube kui kadedaid usse on olemas. Minu arvates oled
    väga tubli, et tegeled sellega mis sulle meeldib. Jätka
    samas vaimus 🙂

  • Avatar
    Vasta Anette 19. juuli 2016 at 14:58

    Issand kui hea.. jube naljakas lugemine oli 😛
    Mis ma oskan öelda.. igasuguseid leidub ja suht palju ongi seda kanakarja, kes kõik niisama kaagutavad. Üks kaagutab ees ja teised
    lähevad kohe nii leili ja kaagutavad järgi.. enamus neist ei teagi, mille pärast kaagutatakse, aga vahet pole kaagutame ikka 😀 😀
    Koomiline, ära lase end üldse häirida 🙂

  • Avatar
    Vasta minasiin 19. juuli 2016 at 14:51

    Ühes eelnevas kommentaari vastuses sa ütlesid, et sind ei huvita, mida inimesed mõtlevad. Et see ei muuda midagi. Praegu oled sa
    selle peale kulutanud oma aega, energiat, emotsioone, kirjutanud arstile..

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. juuli 2016 at 15:06

      No aga siis saab vähemalt tõestatud ja ma ei pea enam kemplema sellega. Ega ma ausalt öeldes patja nuta, aga blogijana võin ehk ikka oma mõtted kirja panna.

      • Avatar
        Vasta J. 19. juuli 2016 at 15:31

        No aga sa ju pakkusid Šoisile koostööd ise?
        Uurisid kas saaksid temalt uuringu? Ma arvan, et
        nad mõtlesid seal sõbranna kommuunis seda ja
        siis lihtsalt lisasid vürtsi juurde nii nagu sinagi
        siin (no need noaga ähvardamised ja näopeks
        jne) 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 19. juuli 2016 at 15:42

          No eks nad jah “mõtlesid seda” aga üks asi on “pakkus koostööd” teine asi on “ähvardas laimata kui ei saa” 😀 see pole natsa vürtsi lisamine vaid vale ju 😀

  • Avatar
    Vasta Ccc 19. juuli 2016 at 14:42

    Saada see Merje Tuvila pikalt perse. Ajuhiiglased on
    seal. Olin ka seal alguses max kuu ehk kuni nägin tõelisi
    sitavareseid. Lahkusin vabatahtlikult ja hiljem sain
    teada kuidas meie Merjeke oma kanakarjaga
    tagasõimas mind.
    Sina olid ka jah seal koguaeg hambus. Kadedus on tal
    ehk?
    Sa oled üle temast ja ääretult äge inimene! 🙂